PDA

Επιστροφή στο Forum : Μαύρη οθόνη όταν ανοίγει το ψυγείο

Geros7
13-10-14, 09:00
Κατ αρχήν καλημέρα σε όλους.
Για να πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή μόλις μετακόμισα σε καινούριο σπίτι και αντιπετωπίζω το εξής πρόβλημα, έχω μια τηλεόραση toshiba 48' led και πάνω της έχω συνδεμένο το pc και τη nova.. Κάθε φορά που αρχίζει να δουλεύει το ψυγείο αλλά και μόλις σταματάει (ακούγεται το μοτέρ του) η οθόνη μαυρίζει για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά επαναφέρει.. Ανοίξαμε τον πίνακα και έχει ξεχωριστή γραμμή για το ψυγείο άρα δεν τραβάει το ρεύμα της ίδιας γραμμής. Το περίεργο είναι πως το κάνει μόνο όταν έχω γυρίσει το κανάλι του pc όταν βλέπω τηλεόραση δεν μου το κάνει.. Η τηλεόραση με το ψυγείο είναι αρκετά κοντινή απόσταση στον ίδιο χώρο, και κάπου διάβασα ότι ίσως φταίει η ποιότητα του hdmi και πως κάνει παρεμβολές και κάτι τέτοια αλλά μιας και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να στέκει κάτι τέτοιο και πρίν δώσω τα ωραία μου λεφτάκια να αγοράσω άλλο καλύτερης ποιότητας από αυτό που ήδη έχω (3 μέτρα 3,5 ευρώ) λέω να πάρω μερικές γνώμες.
Έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος κάτι παρόμοιο;

Archon
13-10-14, 09:05
Αλλη γραμμη μπορει αλλά μπορει να ειναι και θεμα ασφαλειας. Αν ειναι μικρη μπορει για καποιο λογο να στο κανει αυτο. Μπορεις να δοκιμασεις να τα βαλεις αλλου? (δυσκολο, το ξερω). UPS εχεις? Ισως με αυτο να λυνοταν το προβλημα επειδη δεν θα τραβουσε ρευμα απο τον πινακα κατευθειαν αλλα μεσω αυτου.

Geros7
13-10-14, 09:13
Ο ηλεκτρολόγος και φίλος μου που άνοιξε τον πίνακα μου είπε πως όλα είναι κομπλέ και για την ακρίβεια πως ο ιδιοκτήτης έχει ρίξει χρήμα για τα ηλεκτρολογικά του, το παράλογο της υπόθεσης είναι πως τα ίδια πράγματα (τv - pc - ψυγείο) τα είχα και στο προηγούμενο σπίτι αρκετά παλιό σε σχέση με αυτό που είναι του 2012 και με ηλεκτρολογικά της πλάκας με 2-3 ασφάλειες όλο το σπίτι και δεν μου το έκανε αυτό, το μόνο που άλλαξε με τη μετακόμιση είναι το hdmi λόγο διαρρύθμισης του χώρου από 2m που είχα του έβαλα 3 για να πάει στη θέση του το κουτί. Ups δεν έχω το σκέφτηκα να πάρω αλλά προς το παρών δεν περισσέυει φράγκο τα πήρε ο μεσίτης :evil:

- - - Updated - - -

Υ.Γ το δοκίμασα αλλού με μπαλαντέζα από το υπνοδωμάτιο μήπως και αλλά το έκανε

Archon
13-10-14, 09:16
Ποσα Ampere ειναι οι ασφαλειες? Μπορει να ειναι 10ρες και να στο κανει. Συνηθως αμα αναβει το aircondition πεφτει για λιγο η ενταση του φωτος και αυτο ειναι κατι αναλογο. Απλα ειναι πολυ ευαισθητη η τηλεοραση και κλεινει. Εστω και δανεικο ενα ups θα μας ελεγε τι συμβαινει.

Geros7
13-10-14, 09:18
Μα άμα ήταν η τηλεόραση δεν θα έκλεινε και την ώρα που έβλεπα νόβα για παράδειγμα; Το θέμα είναι πως αυτό το blackout το κάνει μόνο όταν έχω το κανάλι του pc.. Από ότι βλέπω το έχουν πάθει και άλλοι και το ups δεν τους έδωσε τη λύση αλλά και τα Αγγλικά μου δεν με βοηθάνε να καταλάβω https://www.techenclave.com/community/threads/hdmi-ouput-blackout-during-power-fluctuation.154336/

Archon
13-10-14, 09:23
Στο λινκ αναφερουν την γειωση για να εχει θεμα. Παντως ειναι πολυ κουφο και δεν μπορω να το εξηγησω λογικα. Υπαρχει αλλο τροπος να συνδεσεις το πισι με την τηλεοραση? (π.χ. vga).

Geros7
13-10-14, 09:43
Εμ τι θα μου τύχαινε, πάντα όλα τα κουφά.. Δεν έχω τώρα άλλο καλώδιο ούτε vga ούτε dvi αλλά θα φροντίσω να βρώ ένα και να κάνω τις δοκιμές μου ελπίζοντας να βγάλω άκρη

- - - Updated - - -

Έβαλα το hdmi που έχω στον αποκωδικοποιητή της νόβα 1,5m το είχα πάρει 18 ευρώ είναι σαν αυτό (http://images1.cableorganizer.com/xtreme-cables/HDTV-cable-kits/5-piece-kit/images/02-HDMI-cable.jpg) και δεν το κάνει πλέον.. Μήπως όμως εκτώς από την ποιότητα κατασκευής παίζει ρόλο και η απόσταση από 1.5m σε 3m και πάω και αγοράσω άδικα;

Archon
13-10-14, 10:02
Για την αποσταση δεν νομιζω. Εχω ενα 5μετρο και δεν μου κανει τιποτα περιεργο. Αν ειναι αυτο οντως, ειναι πολυ χοντρο και ισως να εχει και γειωση που μπορει να ειναι η γειωση το θεμα. Ειναι πανακριβο 18€ αλλα μαλλον ειναι θεμα ποιοτητας. Αστο για λιγο να το δεις και δοκιμασε το hdmi του πισι στην νοβα να δεις αν στο κανει εκει. Αν στο κανει, ειναι σαφεστατα θεμα καλωδιου.

Geros7
13-10-14, 10:50
Λοιπόν η Νόβα δεν το κάνει με το καλώδιο του pc.. Αλλά ούτε το pc το ξανάκανε με το χοντρο καλώδιο. Τι συμπέρασμα βγαίνει τώρα;

Archon
13-10-14, 12:45
Αγνωσται αι βουλαι των... καλωδιων!!!!! Αδυναμο σημα απο πισι????? Η λογικη μου δεν μου επιτρεπει τετοιους παραλογισμους. Αν βολευεσαι με αυτην την συνδεσμολογια, αστα ετσι.

Geros7
13-10-14, 14:04
Μακάρι να βολευόμουν αλλά πρέπει να περνάω πάνω από το κουτί για να περάσω οπότε πρέπει να πάρω ένα.. Και ο Θεός βοηθός! Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως

akis1009
13-10-14, 14:39
Μπορεί να έχεις πρόβλημα κυκλικής γείωσης (στα αγγλικά ground loop ) . Έχουν και άλλοι παρόμοιο πρόβλημα αλλά όχι σε σημείο να σβήνει εντελώς η οθόνη , συνήθως κάνει flickering . Μπορεί το άλλο καλώδιο π έβαλες να είναι shielded. Σε τέτοιες περιπτώσεις πολλοί κόβουν τη γείωση από το ένα καλώδιο . Π.χ. του pc , αν και δεν θα στο συνιστούσα να το κάνεις . Μια άλλη προσωρινή λύση για να το δοκιμάσεις κιόλας, είναι να πάρεις ένα καλώδιο και να το ενώσεις καλά μεταξύ των 2 συσκευών (pc-τηλεόραση) σε μεταλλικό κομμάτι .

Geros7
14-10-14, 15:05
Στην περίπτωση που έχω αυτό που λες αρκεί ένα μωνομένο καλώδιο να κάνει τη δουλειά η είναι επιφανειακή λύση και πρέπει να κάνω άλλη ενέργεια για να μην παθω ζημιά;

- - - Updated - - -

Το καλώδιο μεταξύ των συσκευών απλά μειώνει την συχνότητα του μαυρίσματος..

- - - Updated - - -

Λοιπόν αγόρασα με 15 ευρώ ένα hdmi και δεν κλείνει τώρα η οθόνη.. Τουλάχιστον με το ψυγείο, για το πλυντήριο θα δείξει :P

@ ADSLgr.com All rights reserved.