Επιστροφή στο Forum : ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ
Παιδιά καλημέρα
Εχω ενα προβλημα και θα ήθελα την βοηθεια σας..
Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ένα φορτηγό-γερανός και εκανε κατι εργασίες στην απέναντι πολυκατοικία...δεν εδωσα βαση μιας και η πολυκατοικία ειναι καινούρια και θεωρησα οτι κάνουν κάποιες εργασίες στην οικοδομη..(κατοικείται ενα διαμέρισμα μόνο)
Χθες με επιασε ενας γείτονας και μου ειπε οτι εκει, εχουν βάλει κεραίες κινητής!! Μου πεσαν τα σαγόνια, μιας και τους ειδα τότε, αλλά δεν πήγε καν το μυαλό μου οτι μπορεί να ειναι κατι τέτοιο..αλλιώς θα ειχα καλέσει την αστυνομία...
Τωρα τι μπορω να κάνω? Ποια διαδικασία πρεπει να ακολουθήσουμε ωστε να ξηλωθούν? Γίνεται να ξηλωθούν τώρα, ή είναι αργά?Που πρεπει να απευθυνθώ?
Παραθετω και μια φωτο να μου πειτε την γνώμη σας μηπως κανω λάθος και ανησυχώ άδικα..
146260
ευχαριστώ
Καλημέρα! βλεποντας την φωτο αρχικα νομιζα οτι λες για τις καμιναδες, που μερικες κεραιες κινητης ειναι καμουφλαρισμενες σαν καμιναδες, μετα βλεποντας καλυτερα προφανως λες τα 2 τυμπανα. Αυτες δεν πιστευω προσωπικα οτι ειναι κεραιες κινητης, ειναι κατευθυντικου τυπου, τυμπανο που σημαινει οτι συνδεονται σε ενα σημειο μονο, μπορει για παραδειγμα να ειναι ασυρματη ζευξη στα 5ghz (που εχει εχει και πολλες νομιμες συχνοτητες για αυτο τον σκοπο), και μπορει να ειναι πχ συνδεση σπιτι-γραφειο που λει ο λογος. Εχει σε αυτη την πολυκατοικια κατι δημοσιο, τραπεζα μηπως?, καποιο καταστημα κατι? μπορει να ειναι ασυρματη συνδεση μεταξυ καταστηματων τους. Οι κεραιες κινητης ειναι συνηθως σε εναν ιστο και εχει πολλες τυπου πανελ καθετα μακρια ή αλλιωτικων τυπων, τα τυμπανα ειναι κατευθυντικα μπορει να χρειαζονται για συνδεση σημειου σημειου, για παραδειγμα δες http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/03/blog-post_3384.html οπως και να εχει με 2 κεραιες κατευθυντικες και τυπου τυμπανου ΔΕΝ εχεις κανενα προβλημα γιατι κοιτανε αλλου. Αν θες να γινει ελεγχος ομως μπορεις να κανεις αιτηση στην ΕΕΤΤ.
Υπάρχει και το αλλα! μπορει οι 2 καμιναδες να μην ειναι αληθινες!!!! εχω δει ΑΠΕΙΡΕΣ μεσα στην Αθηνα εντελως ψευτικες και να ειναι κεραιες κινητης, τα τυμπανα δεν χωρεσαν μεσα και τα αφησαν εκτος και τα βλεπεις. Δες ενα παραδειγμα : http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308907
Σε καθε περιπτωση μπορεις να μιλησεις με ΕΕΤΤ για να γινει ελεγχος στις συχνοτητες που χρησιμοποιουν και αν ειναι νομιμες αυτες. Και φυσικα μετα καταγγελια σε πολεοδομια αν οντως ειναι κεραιες κινητης και μετατροπη σε καμιναδες!!! γιατι εμενα το υψος τους μου κινει την περιεργεια...
και επειδη το ξερω απο φιλαρακι, οι εταιριες πιανουν ιδιοκτητες ψηλων οικοδομων και τους λενε να τους δινουν τον χρονο πχ 6000-10000 ευρω και παραπανω για να εχουν κεραιες πανω στην ταρατσα τους!!! γιαυτο ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια παρανομες οι περισσοτερες και με καμουφλαζ....για παραδειγμα στο Μπουρναζι κοντα στις καφετεριες γινεται της αποκρυψης το καγκελο.....
οι καμιναδες στην φωτο επισης αυτο που εχουν απανω συνηθως μπαινει για τζακι, βλεπω ειναι οικοδομη, να πιστεψω δλδ οτι ΠΡΩΤΑ εφτιαξαν τις καμιναδες???? και το υψος ΤΟΣΟ μεγαλο!!!!! ο αερας θα τις ριξει....πιστευω κατα 80% οτι ειναι κεραιες καμουφλαρισμενες, αυτη ειναι η γνωμη μου εμενα.
Δες και εδω http://voriaevia.blogspot.gr/2012/02/1.html
οπως βλεπουμε και εδω υπαρχει το κατευθυντικο τυμπανο, μπορει να ειναι μια ασυρματη ζευξη με αλλο σημειο για απομακρυσμενη διαχειριση του σταθμου, οι κεραιες που πιανουμε σημα με τα κινητα ειναι οι αλλες παντως. Και εδω πχ ψευτικη καμιναδα : http://1.bp.blogspot.com/-W9HCI_hoXnM/U0rUl7IRa9I/AAAAAAAA67Q/TlIEDq1tKgE/s1600/10155351_630663827010726_4963067238992334813_n.jpg
Και εν ωρα κατασκευης http://4.bp.blogspot.com/-QEjqc_47tCo/UjBTzPUDhuI/AAAAAAAANgY/y_YbHxlp_EE/s1600/KERAIA-KINHTHS-.jpg γενικα υπαρχουν πολλες φωτος καλα να ειναι ο googlis! αμεση καταγγελια στην ΕΕΤΤ!
εχει φορητα μηχανηματα σαν αυτο πχ http://www.kanali6.gr/wp-content/uploads/2013/07/keraia-metrisi-filadelfeia.jpg και βρισκεις που ειναι η κεραιες απο την δυναμη του σηματος, μαλιστα υπαρχουν και προγραμματα στα κινητα που βρισκουν ακομα και την ισχυ επανω σε χαρτη!!! αλλα πρεπει να πεσεις στην κεραια της ιδιας εταιριας που ειναι η sim σου....
Βασικά ο γείτονας μου ειπε για τις καμινάδες, οτι εχουν κεραιες μεσα, αλλά επειδή ειναι ψιλομεγάλος σε ηλίκία λέω μαλλον θα εννοεί τα τυμπανα.. δεν ημουν σίγουρος και για τα τυμπανα τι ρολο παιζουν και ετσι εβγαλα μια φωτο να μου πειτε την γνωμη σας..
Αν λοιπον ειναι μεσα στις καμιναδες ειναι σοβαρό το θεμα..Αρα πρεπει πρωτα να μιλησω με ΕΕΤΤ να ερθουν να μετρησουν τοπικα τι συχνότητες βλέπουν? και μετα αν μου πουν οτι ειναι κινητης, πάω για καταγγελία στην πολεοδομία?
Στην πολεοδομία για ποιο λόγο? για τις μαιμού καμινάδες? Ειναι η πολεοδομια υπευθυνη για τις κεραιες σε ταρατσα?
Για την κατασκευη των κεραιων ειναι υπευθυνη η πολεοδομια θελει και απο εκει αδεια κατασκευης, αν δεν εχουν η πολεοδομια θα τους τις γκρεμισει.
Δες και εδω για περισσοτερα : http://eeae.gr/gr/index.php?pvar=php/ni/ni&map=ni0 και εδω https://sdtv.gr/smf/index.php?topic=35633.0
μετρανε και συχνοτητες, την ενταση και πολλα αλλα πραγματα, εχουν ειδικο εξοπλισμο οπως λεει και στην eeae.
Μερικες φωτος με τρελα καμουφλαζ! http://www.otherside.gr/2012/08/kamouflarismenes-keraies-diktywn-kinitis-tilefwnias/
Διαδικασια μετρησης : http://eeae.gr/gr/index.php?fvar=html/ni/_diadikasia_metrisis#oria και http://eeae.gr/gr/index.php?menu=1&fvar=html/ni/_metriseis_pedion
ακριβα θες και χρηματα!
http://eeae.gr/gr/docs/misc/_aitisi_hf_measurement.pdf
Μετρήσεις ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων
Η ΕΕΑΕ είτε δια των οργάνων της ή με συνεργεία που έχουν ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτηθεί από αυτήν ελέγχει την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από κάθε κεραία, κατόπιν αίτησης εκ μέρους της Ε.Ε.Τ.Τ. ή οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, που έχει έννομο συμφέρον, εντός 20 εργάσιμων ημερών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος.
Η αίτηση υποβάλλεται απευθείας στην ΕΕΑΕ και συνοδεύεται από την καταβολή σχετικού παραβόλου, το ύψος του οποίου ρυθμίζεται με την ΚΥΑ υπ'αρ. 8701/118 (ΦΕΚ 302/Β/7-3-2007) και ανέρχεται σε 160 ευρώ για το πρώτο αιτούμενο σημείο μέτρησης και 80 ευρώ για κάθε επιπλέον αιτούμενο σημείο μέτρησης συν ΦΠΑ.
http://eeae.gr/gr/index.php?fvar=html/president/_info_ni_services
καλά μη πεις σε αυτούς, κάνε καταγγελια στην ΕΕΤΤ πρωτα και βλεπεις μετα....http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Mast_Systems/
http://www.apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam
δες και αυτα : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Antena/
4. Επιτρέπεται η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές;
Η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται δεδομένου ότι τηρούνται τα θεσπισμένα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ακτινοβολία σε όλα τα γειτονικά σημεία στο σταθμό κεραιών, όπου υπάρχει ανθρώπινη πρόσβαση (βλ. ερ. 1-3 ).
Η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των κλήσεων μεταξύ κινητών τηλεφώνων. Αν οι κεραίες έχουν τοποθετηθεί αραιά μεταξύ τους, παρατηρούνται κενά στην κάλυψη του δικτύου με αποτέλεσμα οι κλήσεις να μη μπορούν να πραγματοποιηθούν, να διακόπτονται ή να τερματίζονται. Για το λόγο αυτό, τοποθετούνται σε πυκνό δίκτυο, εντός του αστικού ιστού, δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές.
Επιπλέον σημειώνεται ότι η λειτουργία των κεραιών αυτών γίνεται σε συγκεκριμένες συχνότητες, οι οποίες έχουν δοθεί στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας μετά από διαγωνιστική διαδικασία. (βλ. ερ. 8 )
Συνεπως πιστευω οτι οι κεραιες που καμουφλαρονται ΔΕΝ εχουν αδειες....οτι πρεπει να ειναι κεραιες κινητες ΜΕΣΑ στις πολεις ειναι γεγονος! αλλιως απλα δεν θα ειχαμε κινητα!!! το κυψελοειδες δικτυο δεν μπορει να πιανει απο πολυ μακρια δυστυχως! αλλα ολα εχουν τα ορια τους και δεν τηρουνται δυστυχως!
καταλαβα...μηπως να μιλησω με ΕΕΑΕ τοτε για μετρησεις? Η να μιλησω με ΕΕΤΤ και να κανουν αυτοι τις ενέργειες τους?
Σ'ευχαριστω για τις απαντησεις
edit: με καλυψες με τα λινκ!
Οχι εσυ θα κανεις καταγγελια Online στην ΕΕΤΤ Και θα επικοινωνησουν αυτοι μαζι σου. Μετα αυτοι κανονιζουν με τους αλλους για τις μετρησεις, γιατι αμα πας εσυ σε αυτους πρεπει να κανεις αιτηση και να πληρωσεις ενα καρο χρηματα! και αν η ΕΕΤΤ τους βγαλει παρανομους χωρις αδεια θα στειλει αυτη την πολεοδομια για αυθαιρετη κατασκευη. Για να παρουν πολεοδομικη αδεια κατασκευης κεραιας κινητης πρεπει να εχουν παρει και απο την ΕΕΤΤ πρωτα.
Mόνο εμένα δεν μου φαίνονται για καμινάδες; Πρώτη φορά βλέπω τόσο ψηλές καμινάδες τζακιού, και αν παρατηρήσετε μάλιστα απαρτίζονται απο 2 κομμάτια. Δεν το έχω ξαναδει σε καμινάδα αυτό ποτέ μου....
146306
Αυτα δεν ελεγα και εγω? μετα ο φιλος απο πανω που μιλησαμε οχι εδω, ειπε οτι οντως ειναι απο 2 κομματια και καποια καλωδια που κρεμονται πανε στα τυμπανα....
ολες οι καμουφλαρισμενες κεραιες ειναι χωρις αδεια, αν ειχαν αδεια κανονικα δεν θα ηταν ετσι οπως ειναι τοσες αλλες μεσα σε μεγαλες πολεις. Το οτι απαγορευονται εντελως μεσα σε κατοικημενες περιοχες που εχω δει κατα καιρους να λενε καποιοι δεν ισχυει. Γιατι αλλιως απλα τα κινητα δεν θα ειχαν ποτε σημα....απλα θελει συγκεκριμενες αδειες, θεσεις, συχνοτητητες, ισχυ, ποσες κεραιες θα εχει ο σταθμος και τα σχετικα. Αν δειτε σε ολες τις μεγαλες λεωφορους εχει κεραιες κινητης μαλιστα πολλες τεραστιες και καμια δεν ειναι καμουφλαρισμενη....Λ.Αλεξανδρας, Κηφισιας, Συγγρου, Οδος Αχαρνων, Πατησιων και αλλου.
Αυτα δεν ελεγα και εγω? μετα ο φιλος απο πανω που μιλησαμε οχι εδω, ειπε οτι οντως ειναι απο 2 κομματια και καποια καλωδια που κρεμονται πανε στα τυμπανα....
ολες οι καμουφλαρισμενες κεραιες ειναι χωρις αδεια, αν ειχαν αδεια κανονικα δεν θα ηταν ετσι οπως ειναι τοσες αλλες μεσα σε μεγαλες πολεις. Το οτι απαγορευονται εντελως μεσα σε κατοικημενες περιοχες που εχω δει κατα καιρους να λενε καποιοι δεν ισχυει. Γιατι αλλιως απλα τα κινητα δεν θα ειχαν ποτε σημα....απλα θελει συγκεκριμενες αδειες, θεσεις, συχνοτητητες, ισχυ, ποσες κεραιες θα εχει ο σταθμος και τα σχετικα. Αν δειτε σε ολες τις μεγαλες λεωφορους εχει κεραιες κινητης μαλιστα πολλες τεραστιες και καμια δεν ειναι καμουφλαρισμενη....Λ.Αλεξανδρας, Κηφισιας, Συγγρου, Οδος Αχαρνων, Πατησιων και αλλου.
Παντελώς δεν απαγορευονται και απο χέρι δεν μπορούν να απαγορευτουν. Αυτο που ξέρω παντως ειναι οτι απαγορευεται να ειναι διπλα σε σχολικά κτίρια, ακομα και αν λειτουργούν στην χαμηλότερη ισχύ. Πάντως μου θυμησε ενα περιστατικο κοντά στο σπιτι μου, όπου βρίσκεται σχολειο. Μπήκαν κεραιες κινητης καμουφλαρισμένες πάλι, και ξεσηκώθηκε όλοι η γειτονιά να φύγουν. Όταν μετά απο 20 μέρες βγήκαν οι κεραιές οι ίδιοι που φωναζαν τηλεφωνούσαν στο τεχνικό τμήμα του παρόχου τους να διαμαρτυρηθούν για το σχεδόν ανύπαρκτο σήμα στα κινητά τους πλέον. Μετά απο 2 μήνες οι κεραιες ξαναμπήκαν, βέβαια κανεις δεν διαμαρτυρήθηκε, αν και όλοι τις κοιτάνε με τρόμο....
Παντελώς δεν απαγορευονται και απο χέρι δεν μπορούν να απαγορευτουν. Αυτο που ξέρω παντως ειναι οτι απαγορευεται να ειναι διπλα σε σχολικά κτίρια, ακομα και αν λειτουργούν στην χαμηλότερη ισχύ. Πάντως μου θυμησε ενα περιστατικο κοντά στο σπιτι μου, όπου βρίσκεται σχολειο. Μπήκαν κεραιες κινητης καμουφλαρισμένες πάλι, και ξεσηκώθηκε όλοι η γειτονιά να φύγουν. Όταν μετά απο 20 μέρες βγήκαν οι κεραιές οι ίδιοι που φωναζαν τηλεφωνούσαν στο τεχνικό τμήμα του παρόχου τους να διαμαρτυρηθούν για το σχεδόν ανύπαρκτο σήμα στα κινητά τους πλέον. Μετά απο 2 μήνες οι κεραιες ξαναμπήκαν, βέβαια κανεις δεν διαμαρτυρήθηκε, αν και όλοι τις κοιτάνε με τρόμο....
Καλημερα, ναι το ξέρω καπου παραπανω εγραψα το 4) απο την ΕΕΤΤ που το αναφερει οτι μπαινουν μεσα στις πολεις. Αλλα πρεπει να παρουν αδεια για το που θα μπουν. Οι περισσοτεροι οπως ειπα το κανουν αυθερετα, σε φιλαρακι σε καλη περιοχη σε δικια του μεζονετα που ηταν πολυ ψηλα του εγιναν 2 προτασεις απο εταιριες κινητης, η μια ελεγε 8000 ευρω τον χρονο και η αλλη 7000, μπορουσε να εβαζε και τις 2 και να εβγαζε ενα καρο χρηματα, αλλα απο κατω κοιμοταν αυτος! και δεν ηθελε φυσικα! Πριν μερικα χρονακια ο δημαρχος Αθηναιων τοτε Κος Κακλαμανης ειχε αρχισει να αποξηλωνει παρανομες κεραιες. Η πολεοδομια δλδ το εκανε. Στην σελιδα του Δημου www.cityofathens.gr εβαζε τις διευθυνσεις. Οταν εφτασαν κοντα σε μενα σχετικα απο τοτε δεν ξαναειδα σημα cosmote για 2 χρονια!!!! ειδα και επαθα να κοψω 18μηνο συμβολαιο!!! τωρα εχω προβλημα με wind, μαλλον ξηλωσαν δικες της....ειναι τετοια τα δικτυα που πρεπει να εχουμε κεραιες κοντα μας. Αλλα γινεται μελετη απο ειδικους για το που πρεπει να μπουν για να καλυψουν τρυπες στο σημα αλλα παιρνει χρονομ, χρημα κτλ, οποτε αυτοι κανουν οτι θελουν για να εχουν καλυτερο σημα αδιαφορωντας για τα παντα.
Κεραίες είναι, δεν είναι καμινάδες.
Καμουφλάζ είναι η καμινάδα.
Καρα-κεραίες. Γελάω με την εφευρετικότητα του Έλληνα που έβαλε πάνω καπέλο περιστροφικό.
Καρα-κεραίες. Γελάω με την εφευρετικότητα του Έλληνα που έβαλε πάνω καπέλο περιστροφικό.
Και που να δεις ...κυπαρίσσι που μάλιστα είχε και ψεύτικα πουλιά :p
Έφυγε σήμερα η καταγγελία στην ΕΕΤΤ..
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που ειχα μαζί τους μου ειπαν οτι μπορώ να την στείλω και ηλεκτρονικά, οπότε συμπλήρωσα μια φόρμα (σε word) που έχουν και την εστειλα με email ελπίζω να την διαβάσουν. Τι να πω, δεν είσαι σίγουρος για τίποτα σε αυτή τη χώρα πια..
Περιμένω επικοινωνία από αυτούς πλέον τωρα..
Καλή επιτυχία! ενημερωσε μας για τις εξελιξεις για να ξερουμε και εμεις!
Λοιπόν αφού δεν μου ειχε ερθει απάντηση μετα από 1,5 μήνα ειπα να τους πάρω ενα τηλ.. Μετά από διαδοχικά τηλεφωνα, αφου ο ενας με εστελνε στον άλλον τελικά έφτασα σε έναν τυπο ο οποιος ειχε ασχοληθεί προσωπικά με την καταγγελία.
Μου ειπε οτι την απαντηση οπου να'ναι θα μου την στειλει γραπτώς, όμως μου ειπε να με ενημερωσει και προφορικά..
Οι κεραιες εχουν κανονικά άδεια απο την ΕΕΤΤ, και ειναι νομιμότατες. Εστειλε ενα συνεργειο για να μετρήσει την σταθμη της ακτινοβολίας, και μου είπε οτι όλα ειναι εντός ορίων της άδειας.. τωρα ποια ειναι αυτα τα όρια κανεις δεν ξέρει...επίσης αν η εταιρία κινητής μπορει να αλλάξει την ένταση της ακτινοβολίας remotely με software πάλι κανεις δεν ξέρει και φυσικά οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τιποτα..
Επειδή έχει γίνει πλέον σούσουρο στην γειτονιά και έχουν κινητοποιηθεί πολλοί, το θέμα εχει φτάσει και στον Δημο, και απο εκει ο Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε οτι πλέον δεν μπορουμε να κάνουμε πολλά πραγματα, διοτι απο το 2012 εχει περάσει έναν νόμο ο Βορίδης ο οποίος φωτογραφίζει ακριβως τις εταιρίες κινητής. Με αυτό το νόμο πλέον οι εταιρίες με μια απλή αιτηση στον ΕΕΤΤ βγάζουν άδεια εγκατάστασης κεραιών...Μεχρι τότε η εκδοση άδειας ήταν πολύ δυσκολη (επρεπε να περάσουν από 3-4 υπηρεσίες), και τα πρόστιμα υστερα από καταγγελίες επεφταν βροχή.. Ετσι προφανώς οι εταιρίες ασκησαν πίεση να τροποποιηθεί ο νόμος προς διευκόλυσή τους, και ετσι εγινε...
Και ρωτάω εγω τωρα...του σπας τα μουτρα αυτου που μας εβαλε τις κεραιες πανω απ'το κεφαλι μας?
Δυστυχώς αν είναι νόμιμες δεν μπορείς να κάνεις τπτ, αν θες μπορείτε να κάνετε καταγγελία στην πολεοδομία και ΑΝ είστε τυχεροί να έχουν πολεοδομικες παραβάσεις μιας και η πολεοδομία είναι υπευθυνη για τα τεχνικά θέματα της εγκατάστασης. Αν είναι νόμιμη δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα. Οτι κάνετε απο εκει και περα και σας κάνουν μύνηση αυτοί θα τρέχετε και δεν τα φτάνετε.
Και ρωτάω εγω τωρα...του σπας τα μουτρα αυτου που μας εβαλε τις κεραιες πανω απ'το κεφαλι μας?
Δε φταίει αυτός αλλά ο "Βορίδης".
Του το ζητάτε ευγενικά και αν δε δεχτεί κάνετε καταγγελία για ότι μπορείτε.
Πάντα υπάρχει κάποια παρανομία :)
Εμάς μας έδιναν 25 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, για 2 κεραίες και τα έξοδα από τις μηνύσεις δικά τους.
Αλλά δε θέλαμε.....
Καλημερα! και σε ενα φιλαρακι μου απο 2 εταιριες η μια 7000 τον χρονο και η αλλη 8000 και οτι εξοδα προκυπτανε δικα τους, αλλα επειδη δεν ηθελε να τις εχει στο "κεφαλι" του απο πανω στην κυριολεξια ομως δεν τις εβαλαν τελικα. Μιλαμε ομως για πολλα ευρω!!!! ειδικα αυτο που λεει ο φιλος Godian απο πανω.
Η πλάκα είναι ότι αν την έχεις στο κεφάλι σου η ακτινοβολία που τρώνε οι ένοικοι είναι σχεδόν μηδενική.
Οι γύρω γύρω τρώνε την ακτινοβολία...
Οπότε αν σου κάνουν προσφορά και δε δεχτείς τελικά μπορεί να τρώς και περισσότερη και τσάμπα :p
Σωστος! επισης να πω οτι οσο περισσοτερες κεραιες υπαρχουν εκπεμπουν λιγοτερο, αν ειναι λιγοτερες για να καλυψουν μεγαλυτερο ευρος τοτε εχουν μεγαλυτερη ακτινοβολια και φυσικα εχει σημασια και ποσες κεραιες εχει πανω ο ιστος, γιατι βλεπω μικρους εχω δει ομως και κατι θηρια!!! πχ στην Λ.Κωνπολεως στο περιστερι πριν τον Κηφισσο οταν ειστε στο φαναρι για Αθηνων Λαμιας δειτε στο αριστερο σας χερι! η μεγαλυτερη κεραια που εχω δει ποτε!!!!!!
Δυστυχώς αν είναι νόμιμες δεν μπορείς να κάνεις τπτ, αν θες μπορείτε να κάνετε καταγγελία στην πολεοδομία και ΑΝ είστε τυχεροί να έχουν πολεοδομικες παραβάσεις μιας και η πολεοδομία είναι υπευθυνη για τα τεχνικά θέματα της εγκατάστασης. Αν είναι νόμιμη δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα. Οτι κάνετε απο εκει και περα και σας κάνουν μύνηση αυτοί θα τρέχετε και δεν τα φτάνετε.
Ακριβώς αυτο μας είπε ο Αντιδήμαρχος. Έχει γίνει καταγγελία στην πολεοδομία καθώς η πολυκατοικία έχει διάφορες παρανομίες, και ετσι μπορουμε να ασκησουμε κάποια πίεση στον ιδιοκτήτη να τις ξηλώσει.. ΌΜΩΣ.. μιλάμε για την πιο διεφθαρμένη υπηρεσία, οπότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για κάτι καλο...εύκολα μπορει να βγει νόμιμο όλο το κτίσμα..
Μην ξηλώνετε κεραίες, θέλουμε σήμα.
Ακριβώς αυτο μας είπε ο Αντιδήμαρχος. Έχει γίνει καταγγελία στην πολεοδομία καθώς η πολυκατοικία έχει διάφορες παρανομίες, και ετσι μπορουμε να ασκησουμε κάποια πίεση στον ιδιοκτήτη να τις ξηλώσει.. ΌΜΩΣ.. μιλάμε για την πιο διεφθαρμένη υπηρεσία, οπότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για κάτι καλο...εύκολα μπορει να βγει νόμιμο όλο το κτίσμα..
προσοχη ομως γιατι μετα ελπιζω να μην σας πειραζει αμα δεν εχετε σημα....γιατι και στο Περιστερι ψηλα τα ιδια εκαναν καποτε με την vodafone βασικα δεν ξερεις απο πριν η κεραια για ποια εταιρια ειναι, αλλα μετα απο αυτο ακομα μετα απο ποσα χρονια ΔΕΝ εχει σημα καθολου η περιοχη, μιλαμε για σημα ΜΗΔΕΝ.....
τα ιδια επαθα και εγω με την cosmote οταν ο πρωην δημαρχος Κακλαμανης τα εβαλε με τις κεραιες, μαλιστα στην σελιδα του δημου Αθηναιων εγραψαν τις διευθυνσεις τοτε!!! οταν εφτασαν κοντα σε μενα για πανω απο 6 μηνες δεν ειχα σημα ΤΙΠΟΤΑ!!! ειχα 18μηνο συμβολαιο και εκανα πολεμο για να με αφουν να το κοψω, τελικα δεν με αφησαν αλλα το εκαναν μηδενικο....τωρα εχω προβλημα με την wind που εχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα εδω και με αφησαν να το κανω μηδενικο το παγιο και δεν πληρωνω ΜΙΑ! και εχω παει σε cosmote whats up που πλεν εχει τελειο σημα εδω. Προσωπικα θα προτιμουσα να μην ειχα προβλημα απο τα σηματα παρα να τα βαλω με κεραιες. Ετσι κι αλλιως μεσα στα ασυρματα δικτυα και σε ολα αυτα ειμαι. Τωρα οπως το δει κανεις....απλα λεω να μην κλαιγεστε μετα για το σημα!
Παντως για να εχουν αδεια απο ΕΕΤΤ μαλλον θα ειναι οκ και απο πολεοδομια μιας και απο εκει παιρνουν αδεια για τους ιστους και την κατασκευη τους.
Που να δείτε τι γίνεται στην επαρχία..
Λίγες κεραίες, υψηλός βαθμός εκπομπής
και σε κεραίες κινητής αλλά ειδικά σε ίντερνετ.
Στα 5ghz γίνεται πανηγύρι...
Στα 5ghz δουλευουν ολα τα ασυρματα δικτυα αποστασεων εξωτερικα (δεν λεω εσωτερικα μεσα στο σπιτι μας) και εδω στην Αθηνα και οχι μονο εχουμε το awmn και εγω εχω 2 κομβους σε αυτο. Εξαλου ειναι νομιμα και δεν χρειαζεται αδειοδοτηση. (και στα 5ghz αλλα και στα 2,4 με ορια στις συχνοτητες και ισχυ παντα). Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με τις κεραιες κινητης. Εδω μιλαμε για κεραιες κινητης οποτε ας ειμαστε στο θεμα μας. Αλλο συνδεσεις σημειου-σημειου και αλλο πραγμα εκπομπη περιμετρικη και μαλιστα οπως δουλευουν τα κινητα με κυψελες δλδ. Δεν εχει σχεση ας μην τα μπερδευουμε.....αν ηταν ετσι και στα 2,4ghz που εχουμε ολοι πχ AP wifi adsl router στο σπιτι μας, στα κινητα μας, ταμπλετ, pc, laptops, ασυρματα τηλεφωνα, και παρα πολλα αλλα πραγματα θα ειχαμε προβλημα αφου ειναι κοντα στις συχνοτητες κινητης. Αλλα δεν ειναι ετσι λειτουργουν εντελως διαφορετικα και με διαφορετικη ισχυ το κυριοτερο. Στην κινητη ειναι προτιμοτερο να εχουμε πολλες κεραιες-σταθμους παρα λιγοτερους, γιατι οσο ειναι λιγοτερες εκπεμπουν ποιο ισχυρα προκειμενου να καλυψουν νεκρες περιοχες που εκει δεν θα ειχαμε σημα. Αλλα εχει πλακα να κυνηγαμε κεραιες και μετα να κλαιγομαστε γιατι καπου δεν εχουμε σημα...
Αλλα εχει πλακα να κυνηγαμε κεραιες και μετα να κλαιγομαστε γιατι καπου δεν εχουμε σημα...
Αφου ειμαστε ζουδια.
Που να δείτε τι γίνεται στην επαρχία..
Λίγες κεραίες, υψηλός βαθμός εκπομπής
και σε κεραίες κινητής αλλά ειδικά σε ίντερνετ.
Στα 5ghz γίνεται πανηγύρι...
Σπάνια βέβαια.
Γιατί εδώ που είμαι,
υπάρχει ένα ασύρματο με 1/5 γραμμές και αν,
και οι κεραίες είναι σε απόσταση >800μ η κοντινότερη.
Τα κινητά τα αφήνουμε στην είσοδο και κυκλοφορεί ένα ασύρματο τηλέφωνο σε eco mode που εκπέμπει μόνο κατα την ομιλία. Και τότε ανάλογα την απόσταση απο τη βάση.
Περιμένω μία σταθερή συσκευή για να το κόψουμε και αυτό. Εννοείται δεν υπάρχει και φούρνος μικροκυμάτων.
Μια παράμετρος που παραβλέπουν ή ξεχνάνε οι πολέμιοι των κεραιών, ειναι οτι όσο πιο μακριά ειναι η κεραία, σε τόσο μεγαλύτερη ισχύ εκπέμπει το κινητό μας όταν μιλάμε. Κι αυτό ειναι πολύ πιο κοντά μας από την κεραία. Εκτός αν δεχτεί κανείς οτι δεν θα χρησιμοποιεί κινητό.
Μια παράμετρος που παραβλέπουν ή ξεχνάνε οι πολέμιοι των κεραιών, ειναι οτι όσο πιο μακριά ειναι η κεραία, σε τόσο μεγαλύτερη ισχύ εκπέμπει το κινητό μας όταν μιλάμε. Κι αυτό ειναι πολύ πιο κοντά μας από την κεραία. Εκτός αν δεχτεί κανείς οτι δεν θα χρησιμοποιεί κινητό.
Ακριβώς.
Για αυτό υπάρχει και το airplane mode και η προώθηση κλήσεων ή ο τηλεφωνητής που ενημερώνει σε ποιό σταθερό είμαστε.
Ακόμα και η ειδοποίηση κλήσεων για τα μή επείγοντα.
Δεν αντιλέγω, αλλά η προώθηση και ο τηλεφωνητής που ενημερώνει σε ποιο σταθερό είμαστε, έχουν εφαρμογή μόνο όταν είμαστε σπίτι (και ΑΝ έχουμε σταθερό). Όταν είμαστε έξω, τι γίνεται; Εκτός αν θελουμε κεραίες παντού, εκτός από το σπίτι μας.
Εν ολίγοις, η λύση ειναι πυκνό δίκτυο κεραιών χαμηλής ισχύος, όχι καθόλου κεραίες.
Δεν αντιλέγω, αλλά η προώθηση και ο τηλεφωνητής που ενημερώνει σε ποιο σταθερό είμαστε, έχουν εφαρμογή μόνο όταν είμαστε σπίτι (και ΑΝ έχουμε σταθερό). Όταν είμαστε έξω, τι γίνεται; Εκτός αν θελουμε κεραίες παντού, εκτός από το σπίτι μας.
Εν ολίγοις, η λύση ειναι πυκνό δίκτυο κεραιών χαμηλής ισχύος, όχι καθόλου κεραίες.
Το οποίο κοστίζει πολύ για τις εταιρίες και λόγω της διαφθοράς των υπηρεσιών ελέγχου δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο κράτος (ποιός έχει?),
οπότε η λύση είναι να μήν έχεις κεραίες δίπλα απο το κεφάλι σου.
Αν γίνεται νόμιμα καλώς. Αν δε γίνεται τότε μπορεί να θωρακίσει το σπίτι του με διάφορους τρόπους (ειδικό χρώμα ( ~€600 ευρώ το 10λιτρο νομίζω), πλέγμα κλπ).
Νομιζω οτι η σπηλια του Νταβελη ειναι ακομα διαθεσιμη...
Προλαβαινω? Να μην μπαινω και σε εξοδα βαφης...
Νομιζω οτι η σπηλια του Νταβελη ειναι ακομα διαθεσιμη...
Προλαβαινω? Να μην μπαινω και σε εξοδα βαφης...Ναι, αλλά δες και τί ΕΝΦΙΑ έχει, είναι ψηλές οι αντικειμενικές στην Πεντέλη :p
Έχει σούπερ λουξ ογκολογικές κλινικές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό :twisted:
Ότι μπορεί να αποφύγει ο καθένας καλό είναι.
ΥΓ. υπάρχει θεραπεία αρκεί να το ζητήσει κάποιος...
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0191886914000324
@ ADSLgr.com All rights reserved.