Επιστροφή στο Forum : Skype: πρακτικές απορίες & προβληματισμοί
Στην νεα εκδοση παντως για mac, το ξεσκισαν εντελως.
Μου στελνουν βιντεομηνυματα, διχως κειμενα, και δεν ερχονται. Αλλα ερχονται και δεν ειναι αμεσα ορατα, αλλα πρεπει να σκαλιζεις τη συνομιλια μπας και τα ανακαλυψεις.
Πραγματικα ειναι τραγικο το νεο interface.
Εγώ στέλνω μηνύματα από το κινητό και τα τρώει η μαρμάγκα.
Μα τοση αχρηστιλα στην microsoft?
Ενα προιον που δουλευε ρολοι εδω και δεκαετια, το παιρνουν και του αλλαζουν τα φωτα;
Στην νεα εκδοση παντως για mac, το ξεσκισαν εντελως.
Μου στελνουν βιντεομηνυματα, διχως κειμενα, και δεν ερχονται. Αλλα ερχονται και δεν ειναι αμεσα ορατα, αλλα πρεπει να σκαλιζεις τη συνομιλια μπας και τα ανακαλυψεις.
Πραγματικα ειναι τραγικο το νεο interface.
Το έκανε και σ εμενα update χθες κι δυστυχώς είναι απλά άθλιο!
Έτσι μου έρχεται να το διαγράψω εντελώς.
Σύντομα θα δούμε μπλε οθόνη στο skype.
Στα desktop συστήματα υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για να κατεβάσεις classic version. Για πόσο ακόμα, άνγωστο φυσικά. Διαλύσανε και το translator δυστυχώς.
Στα desktop συστήματα υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για να κατεβάσεις classic version. Για πόσο ακόμα, άνγωστο φυσικά. Διαλύσανε και το translator δυστυχώς.
To βασικο μου μηχανημα ειναι mac και δεν νομιζω πλεον να εχω αυτη την επιλογη...
To βασικο μου μηχανημα ειναι mac και δεν νομιζω πλεον να εχω αυτη την επιλογη...
Λυπάμαι....:(
Συγγνώμη που επανέρχομαι, απλά αν γνωρίζετε...
Αρχικό μήνυμα από john84
Γενικα αυτο το απεριοριστο πλανο με σταθερα και κινητα Ελλαδας με 14 ευρω συμφερει . Μαλιστα εαν βαλεις σαν ID το κινητο σου θα μπορεις να αγοραζεις ενα πακετο δεδομενων στο κινητο σου και θα εισαι ετοιμος. Εχει δοκιμασει κανεις ποιοτητα κλησης?
Φίλε, ξέρεις αν το ίδιο πακέτο (συνδρομή) στο skype, επιτρέπεται / μπορούν να το χρησιμοποιούν πολλά άτομα μαζί (ταυτόχρονα);
Ευχαριστώ
Συγγνώμη που επανέρχομαι, απλά αν γνωρίζετε...
Φίλε, ξέρεις αν το ίδιο πακέτο (συνδρομή) στο skype, επιτρέπεται / μπορούν να το χρησιμοποιούν πολλά άτομα μαζί (ταυτόχρονα);
Ευχαριστώ
Κανονικά θα μπορούν , αρκεί να έχουν όλοι την εφαρμογή στο κινητό τους και να έχουν logαρει στο ίδιο account.
Παιδια, στο skype (υπολογιστη) εμφανιζει μια νεα επιλογη για translate.
Τι ακριβως ειναι αυτο, το εχει δοκιμασει κανεις;
Παιδια, στο skype (υπολογιστη) εμφανιζει μια νεα επιλογη για translate.
Τι ακριβως ειναι αυτο, το εχει δοκιμασει κανεις;
Νέα? Από το 2015 υπήρχε (https://en.wikipedia.org/wiki/Skype_Translator)....
Νέα? Από το 2015 υπήρχε (https://en.wikipedia.org/wiki/Skype_Translator)....
Ισως μπερδευτηκα γιατι τωρα ειδα να πεταγεται κατι σαν pop up window με την εφαρμογη.
Ειμαστε λιγοι χρηστες εδω, ελληνικα μαλλον δεν εχει, αλλα ας ρωτησω αν το εχει χρησιμοποιησει κανεις, εστω μιλωντας αγγλικα, και αν το μεταφραζει live σε αλλη γλωσσα...
kostkalaitz
03-09-18, 22:57
Σε ποιο φάκελο αποθηκεύονται τα αρχεία που μου στέλνουν μέσω skype;;
Εχει αφαιρεθει η δυνατοτητα για ρυθμιση ποιοτητας στο video calling?
Δεν μπορω να την βρω ουτε στην desktop εφαρμογη, ουτε στην android version.
Παλια θυμαμαι υπηρχε, χειροτερη, καλυτερη.
Υπαρχει πια, ή εγω δεν το βρισκω;
-------------
Επειδη δεν ειμαι καλος στην αριθμητικη,
συμφωνα με αυτο το λινκ
https://support.skype.com/en/faq/fa1417/how-much-bandwidth-does-skype-need
ποσα megabytes θελει(για ξοδεμα-καταναλωση) πχ 1 ωρα voicecall / videocall?
Πως επαναφερω να δειχνει κατι σαν το κλασικο μενου πανω πανω στο skype? Το ειχε αλλα μαλλον κατα λαθος το απενεργοποιησα.
Πως επαναφερω να δειχνει κατι σαν το κλασικο μενου πανω πανω στο skype? Το ειχε αλλα μαλλον κατα λαθος το απενεργοποιησα.
Πάτα Alt.
vforvendetta85
28-11-19, 00:39
Δεν θέλω να φαίνεται ο αριθμός τηλεφώνου μου σε άτομα (πέραν των επαφών μου) σε μια συνομιλία. Υπάρχει τρόπος;
Μιας και ζουμε σε εποχη που οι...τηλεδιασκεψεις εχουν παρει φωτια,
μηπως εχει κάνει κανενας group video conference με πολλά ατομα,
να μας πει την εμπειρια;
Εδω γραφει οτι το skype υποστηριζει μεχρι 50 ατομα ταυτοχρονα!
https://techcrunch.com/2019/04/05/skype-now-supports-up-to-50-group-call-participants-topping-rivals/
να μας πει την εμπειρια;
https://techcrunch.com/2019/04/05/skype-now-supports-up-to-50-group-call-participants-topping-rivals/
Μια χαρά γίνεται αρκεί να μιλάνε όλοι καθαρά κι ένας ένας.
να μας πει την εμπειρια;
Έχω κάνει 3-4 με zoom και ~60 άτομα, πάνω από οι μισοί με βίντεο, κανένα θέμα. Επίσης έχω κάνει με WebEx αρκετά meeting με 100-200 άτομα (ελάχιστοι με βίντεο) και γενικά καλά, αλλά η ποιότητα ήχου αρκετά κακή.
Πολύ τακτικά κάνω ομαδική βιντεοκλήση με άλλα 3 άτομα (σύνολο 4), χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Μόνο αυτό που αναφέρει ο Tario παραπάνω, ότι δε μιλάμε όλοι μαζί γιατί τότε δεν ακούγεται τίποτα.
zoom, webex, τις ξερω ονομαστικα ως πλατφορμες,
αλλα να ρωτησω, ουσιαστικα ειναι παρομοιες/ανταγωνιστικες, και free υπηρεσιες, οπως το skype?
- - - Updated - - -
Φανταζομαι βεβαια, οτι για πολλα ατομα, καλο ειναι να εχει καποιος τουλαχιστον οθονη υπολογιστη, εστω laptop,
γιατι απο κινητο, αμφιβαλλω αν φαινεται τιποτε ή αν ειναι χρηστικο...
Ποια πλατφορμα προσφέρεται για καλό group sex ρε παιδιά;
Για ενα φίλο ρωτάω...
zoom, webex, τις ξερω ονομαστικα ως πλατφορμες,
αλλα να ρωτησω, ουσιαστικα ειναι παρομοιες/ανταγωνιστικες, και free υπηρεσιες, οπως το skype?
- - - Updated - - -
Φανταζομαι βεβαια, οτι για πολλα ατομα, καλο ειναι να εχει καποιος τουλαχιστον οθονη υπολογιστη, εστω laptop,
γιατι απο κινητο, αμφιβαλλω αν φαινεται τιποτε ή αν ειναι χρηστικο...
Όχι, δεν είναι όπως το skype, είναι για πιο πολλά. Επίσης δεν είναι δωρεάν (το zoom έχει δωρεάν 40 λεπτά κλήσης, το webex είναι δωρεάν λόγω COVID αλλά γενικά όχι). Μπορείς να τα συγκρίνεις με το microsoft teams.
Υπάρχει τρόπος χρησιμοποιώντας το skype μου
να επεικοινωνήσω με κάποιον που δεν έχει skype;
Αν αγοράσεις χρόνο ομιλίας μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο.
o λογος που το θες ?
τι θα πετύχεις/γλυτωσεις ?
o λογος που το θες ?
τι θα πετύχεις/γλυτωσεις ?
Υπάρχουν λόγοι. Εγώ για παράδειγμα καλώ από το skype toll-free τηλέφωνα στις ΗΠΑ για να ακούσω ήχο σε telecons.
Πως ειναι πλεον τα πραγματα με την ποιοτητα του skype out? Βελτιωθηκε η ποιοτητα κλησης;
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον ήχο σε skype out. Οι βιντεοκλήσεις έχουν συχνά κακή ποιότητα.
Χριστός Ανέστη!
Χρησιμοποιώ το skype για τηλεδιάσκεψη. Το πρόβλημα είναι ότι 2-3 συμμετέχοντες αδυνατούν να συνδεθούν σωστά λόγω πολύ κακής ποιότητας του internet τους (μένουν σε περιοχές με πολύ κακό internet).
Σκέφτηκα να ενεργοποιήσω την επιλογή του τηλεφωνικού αριθμού ώστε να καλούν από το σταθερό τους και έτσι να συμμετέχουν στην κλήση (μόνο ηχητικά).
Το κακό είναι ότι εδώ:
https://secure.skype.com/el/skype-number
δεν υπάρχει σαν χώρα επιλογής η Ελλάδα. Αρα, καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού Ελληνικού (τοπικού) αριθμού, με όλες τις αυξημένες χρεώσεις που συνεπάγεται αυτό. Εχετε να μου προτείνεται κάποια λύση;
Σας ευχαριστώ!
Χριστός Ανέστη!
Χρησιμοποιώ το skype για τηλεδιάσκεψη. Το πρόβλημα είναι ότι 2-3 συμμετέχοντες αδυνατούν να συνδεθούν σωστά λόγω πολύ κακής ποιότητας του internet τους (μένουν σε περιοχές με πολύ κακό internet).
Σκέφτηκα να ενεργοποιήσω την επιλογή του τηλεφωνικού αριθμού ώστε να καλούν από το σταθερό τους και έτσι να συμμετέχουν στην κλήση (μόνο ηχητικά).
Το κακό είναι ότι εδώ:
https://secure.skype.com/el/skype-number
δεν υπάρχει σαν χώρα επιλογής η Ελλάδα. Αρα, καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού Ελληνικού (τοπικού) αριθμού, με όλες τις αυξημένες χρεώσεις που συνεπάγεται αυτό. Εχετε να μου προτείνεται κάποια λύση;
Σας ευχαριστώ!
Το πρόγραμμα τηλεδιάσκεψής σου δεν προσφέρει toll-free USA αριθμούς για να καλέσουν οι συμμετέχοντες; Μπορείς να πάρεις εκεί τηλέφωνο μέσω skype. Θα πρέπει να δουλέψει σωστά, ακόμα και με αργό ίντερνετ. Επιπλέον, τι σταθερή τηλεφωνία έχουν οι συμμετέχοντές σου; Πολλά πακέτα προσφέρουν δωρεάν κλήσεις στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες.
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον ήχο σε skype out. Οι βιντεοκλήσεις έχουν συχνά κακή ποιότητα.
Δηλαδη ο ηχος εστω, πλησιαζει την κλασικη τηλεφωνικη συνομιλια σε ποιοτητα;
Ναι, το έχω κάνει πολλές φορές, αλλά όχι με πολύ αργό ίντερνετ.
Ναι, το έχω κάνει πολλές φορές, αλλά όχι με πολύ αργό ίντερνετ.
ok, κατανοητό.
Σπανια δε σημερα, θα βρει κανεις αργο internet.
Εχω πιασει 4g ακομη και μες σε βουνα της Ελλαδας, στη μεση του πουθενα.
Πιστευω οτι λογικα η φωνητικη συνομιλια δεν θα εχει ιδιαιτερες απαιτησει bandwidth.
Και λογικα, τοσα χρονια το skype, θα εχουν βελτιωσει και πολυ τους αλγοριθμους/συμπιεση data κλπ
- - - Updated - - -
Στην desktop εκδοση για υπολογιστη,
δεν εχουμε την δυνατοτητα να ορισουμε οτι θελουμε να δινουμε password,
καθε φορα που κανουμε login,
οπως γινεται στα κινητα;
Το πρόγραμμα τηλεδιάσκεψής σου δεν προσφέρει toll-free USA αριθμούς για να καλέσουν οι συμμετέχοντες; Μπορείς να πάρεις εκεί τηλέφωνο μέσω skype. Θα πρέπει να δουλέψει σωστά, ακόμα και με αργό ίντερνετ. Επιπλέον, τι σταθερή τηλεφωνία έχουν οι συμμετέχοντές σου; Πολλά πακέτα προσφέρουν δωρεάν κλήσεις στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το πρόγραμματηλεδιάσκεψης είναι το skype. Προσφέρει αριθμούς στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα αυτώ των 2-3 μελών στις τηλεδιασκέψεις είναι το πολύ αργό internet, οι συχνές διακοπές του (αποσυνδέσεις) και επιπλέον ένας δεν έχει καθόλου internet στην περιοχή του, ακόμα και το κινητό του έχει χαμηλό σήμα.
Θα ρωτήσω αν κάποιος από αυτούς έχει κάποιο τηλεφωνικό πακέτο με δωρεάν κλήσεις στις ΗΠΑ ή αλλού.
Το πρόγραμματηλεδιάσκεψης είναι το skype. Προσφέρει αριθμούς στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα αυτώ των 2-3 μελών στις τηλεδιασκέψεις είναι το πολύ αργό internet, οι συχνές διακοπές του (αποσυνδέσεις) και επιπλέον ένας δεν έχει καθόλου internet στην περιοχή του, ακόμα και το κινητό του έχει χαμηλό σήμα.
Θα ρωτήσω αν κάποιος από αυτούς έχει κάποιο τηλεφωνικό πακέτο με δωρεάν κλήσεις στις ΗΠΑ ή αλλού.
Δοκιμάστε το Skype2go. Σου δίνουν ελληνικό αριθμό και μέσω αυτού καλεις σε όποια επαφή η αριθμό θέλεις.
https://www.skype.com/en/features/skype-to-go-number/
Καλημέρα. Είμαι νέος στο forum ήδη 15 λεπτών!
Δεν ξέρω εάν πληκτρολογώ εδώ σωστά αλλά δεν μπορώ να φτιάξω ένα δικό μου θέμα.
Είμαι καθηγητής μαθηματικών και θέλω να λύσω ασκήσεις ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ σε κάποιο πίνακα που αναζητώ να βρώ (όχι πραγματικό, αλλά ηλεκτρονικό) και να τις βλέπουν οι μαθητές μου μέσω Skype online. Πολύ σημαντικό είναι να έχω τη δυνατότητα να σώσω αυτές τις σημειώσεις κυρίως σε αρχεία PDF, για να μπορέσω να της στείλω με e-mail.
Χρησιμοποιώ ένα υπολογιστή Mac με λειτουργικό σύστημα Catalina.
Δε γνωρίζω εάν το Skype διαθέτει το ίδιο whiteboαrd ή πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιον άλλο τον οποίο και αναζητώ.
Σας ευχαριστώ πολύ
Σταύρος Βασιλείου
Καλημέρα. Είμαι νέος στο forum ήδη 15 λεπτών!
Δεν ξέρω εάν πληκτρολογώ εδώ σωστά αλλά δεν μπορώ να φτιάξω ένα δικό μου θέμα.
Είμαι καθηγητής μαθηματικών και θέλω να λύσω ασκήσεις ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ σε κάποιο πίνακα που αναζητώ να βρώ (όχι πραγματικό, αλλά ηλεκτρονικό) και να τις βλέπουν οι μαθητές μου μέσω Skype online. Πολύ σημαντικό είναι να έχω τη δυνατότητα να σώσω αυτές τις σημειώσεις κυρίως σε αρχεία PDF, για να μπορέσω να της στείλω με e-mail.
Χρησιμοποιώ ένα υπολογιστή Mac με λειτουργικό σύστημα Catalina.
Δε γνωρίζω εάν το Skype διαθέτει το ίδιο whiteboαrd ή πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιον άλλο τον οποίο και αναζητώ.
Σας ευχαριστώ πολύ
Σταύρος Βασιλείου
Τη λυση να βαλεις discord χρησιμοποιοντας οποιαδηποτε εφαρμογη θες και να κανεις screen share ή app share αναλογα τι σε βολευει την εχεις σκεφτει ?
Φτιαχνεις ενα καναλι στο discord, μπαινουν οι μαθητες. Ανοιγεις την εφαρμογη που θες (οποιαδηποτε ειναι αυτη) κανεις screnn share (η app share) και οι μαθητες σου μπαινουν στο room και βλεπουν realtime οτι κανεις σε αυτη την εφαρμογη / οθονη σου (αναλογα τι θα επιλεξεις).
παραλληλα μπορειτε να μιλατε μεσω discord (οχι ομως με βιντεοκληση) ή να συνεχιζεται τη βιντεοκληση στο skype κοβοντας τον ηχο απο το discord.
Για whiteboard δεν εχω αποψη...
Με ενδιαφέρει αυτή η λύση, αλλά κύριο πρόβλημα παραμένει ο whiteboard γιατί στα μαθηματικά το 90% του μαθήματος είναι γράψιμο στο χέρι και συζήτηση πάνω σε αυτό το γράψιμο. Δύσκολα λειτουργεί ένα ολόκληρο αρχείο (pdf πχ) γιατί ρωτάς τους μαθητές και προχωράς, χωρίς να θέλεις να βλέπουν τον τρόπο λύσης ή τις απαντήσεις που θα έχει το ολοκληρωμένο αρχείο...
Με ενδιαφέρει αυτή η λύση, αλλά κύριο πρόβλημα παραμένει ο whiteboard γιατί στα μαθηματικά το 90% του μαθήματος είναι γράψιμο στο χέρι και συζήτηση πάνω σε αυτό το γράψιμο. Δύσκολα λειτουργεί ένα ολόκληρο αρχείο (pdf πχ) γιατί ρωτάς τους μαθητές και προχωράς, χωρίς να θέλεις να βλέπουν τον τρόπο λύσης ή τις απαντήσεις που θα έχει το ολοκληρωμένο αρχείο...
Powerpoint με animation θα εκανα στη θεση σου, ωστε να εμφανιζεται σιγα σιγα η λυση κανοντας κλικ για παρακατω.
Βεβαια αν πχ ρωτας τους μαθητες και θελεις να προχωρησεις την προταση τους για να τους δειξεις οτι δεν λυνεται ετσι οπως προτεινουν τοτε οντως δεν γινεται με αυτον τον τροπο. (Τωρα που ξαναδιαβαζω το ποστ σου μαλλον αυτο ακριβως θες να κανεις, οποτε ακυρο.)
@ ADSLgr.com All rights reserved.