PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργο πρόβλημα με φωτισμό

nmavro73
08-11-14, 23:19
Εδώ που μένουμε έχουμε ένα ντουλάπι μπάνιου με 3 χωνευτά λαμπάκια το οποίο φοράει λάμπες αλογόνου G4 20W 12V. Κάνουν τη νύχτα μέρα μέσα στο μπάνιο. Τώρα που φτιάξαμε έπιπλο μπάνιου, το ντουλάπι με τον καθρέφτη έχει 3 χωνευτά λαμπάκια που έχουν λάμπες αλογόνου αλλά όχι G4. Πάλι είναι 20W 12V. Όμως το φως είναι καντήλι σε σχέση με τις G4.
Και τα δύο έπιπλα έχουν μετασχηματιστή 60W. Ρώτησα σε ένα μαγαζί και μου είπαν ότι μπορεί να παίζει η ποιότητα της λάμπας. Τι διαφορά μπορεί να έχει η G4 από την απλή αλογόνου; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ένα είναι τόσο φωτεινό και το άλλο καντήλι

sweet dreams
09-11-14, 00:25
Το G4 αφορά τα καρφιά που έχει για να κουμπώνει, οι άλλες πως είναι δηλαδή;;; Θα σου πρότεινα πάντως αν σε παίρνει στο ύψος να τις αλλάξεις

με σπότ Led, για να γλυτώσεις από την κατανάλωση και τις θερμοκρασίες που καίνε ντουί και καλώδια.

fantasma_tis_nixtas
09-11-14, 00:32
Η ένταση του φωτός στις λάμπες μετριέται σε lumen και όχι σε watt. Έτσι γίνεται και βλέπεις λάμπες ίδιων watt να μην καίνε το ίδιο φωτεινά ή μια λάμπα πολλών watt να φωτίζει λιγότερο από μια άλλη λιγότερων watt. Το G4 είναι το είδος κουμπώματος της λάμπας.

Θα συμφωνήσω για το να βάλεις led..ακόμα λιγότερα watt και περισσότερο φωτισμό με επιλογές θερμοκρασίας χρώματος δλδ ψυχρό-ζεστό.
Βέβαια στην Ελλάδα είναι τσιμπημένες οι τιμές των led οπότε είναι μονόδρομος να αγοράσεις από έξω.

nyannaco
09-11-14, 01:36
Έχω έπιπλο μπάνιου με τρία G4 20W. Ποτέ δεν θεώρησα ότι έκαναν τη νύχτα μέρα, αλλά βέβαια αυτό είναι και εν πολλοίς υποκειμενικό. Επειδή η σύζυγος ζητούσε περισσότερο φωτισμό, πήρα δυο λινεττες φθορισμού, από αυτές που προορίζονται για κάτω από τα ντουλάπια στην κουζίνα, και τις έβαλα από πάνω από το έπιπλο, όπου λειτουργούν φωτίζοντας έμμεσα (τοίχο και ταβάνι) σαν κρυφός φωτισμός. Problem solved.

sweet dreams
09-11-14, 01:39
Έχω έπιπλο μπάνιου με τρία G4 20W. Ποτέ δεν θεώρησα ότι έκαναν τη νύχτα μέρα, αλλά βέβαια αυτό είναι και εν πολλοίς υποκειμενικό. Επειδή η σύζυγος ζητούσε περισσότερο φωτισμό, πήρα δυο λινεττες φθορισμού, από αυτές που προορίζονται για κάτω από τα ντουλάπια στην κουζίνα, και τις έβαλα από πάνω από το έπιπλο, όπου λειτουργούν φωτίζοντας έμμεσα (τοίχο και ταβάνι) σαν κρυφός φωτισμός. Problem solved.

Aκριβώς, το ίδιο έχω κάνει κι' εγώ. Αν μπορεί να γίνει είναι το καλύτερο.

nmavro73
09-11-14, 10:29
Παιδιά δεν θέλουμε έξτρα τρύπες. Τώρα φτιάχνουμε το μπάνιο. Μπορεί να πάει το έπιπλο να αλλάξει φώτα ολόκληρο.
Μπορεί να φταίει ο μετασχηματιστής; Εδώ που μένουμε τώρα και έχει φως βάλαμε μία από εκείνες τις λάμπες και φωτίζει κανονικά.
Μένει να κάνουμε το ανάποδο

sweet dreams
09-11-14, 10:46
Aν και ο μετασχηματιστής ή καίγεται η δεν τα ανάβει, δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια δοκιμή. Βάλε τις άλλες όπως λές, αφού ταιριάζουν στην βάση,

μπορεί αυτές που είχε το καινούργιο να είναι Made in Mongolia.

nmavro73
09-11-14, 10:58
Aν και ο μετασχηματιστής ή καίγεται η δεν τα ανάβει, δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια δοκιμή. Βάλε τις άλλες όπως λές, αφού ταιριάζουν στην βάση,

μπορεί αυτές που είχε το καινούργιο να είναι Made in Mongolia.
Κινέζικες είναι :(
Η φίρμα είναι γερμανική όμως

sweet dreams
09-11-14, 11:01
Αν η φίρμα είναι γερμανική, που έγραψες μετά, είναι μια χαρά.

nmavro73
09-11-14, 11:02
Γράφουν πάνω και χώρα κατασκευής;;; μωρέ μπράβο!!!!!!!
Ναι το είδα στο κουτάκι.

nyannaco
09-11-14, 12:20
Παιδιά δεν θέλουμε έξτρα τρύπες. Τώρα φτιάχνουμε το μπάνιο. Μπορεί να πάει το έπιπλο να αλλάξει φώτα ολόκληρο.
Δεν άνοιξα τρύπες στον τοίχο, στο πάνω μέρος του επίπλου τα έχω βάλει.

@ ADSLgr.com All rights reserved.