PDA

Επιστροφή στο Forum : Εγκατάσταση Windows 8.1 σε προεγκαταστημένo Windows 8 μηχάνημα

atom heart
07-12-14, 13:46
Καλησπέρα!
Όπως αναφέρεται και στον τίτλο θέλω να εγκαταστήσω Windows 8.1 (clean install) σε μηχάνημα που έχει προεγκαταστημένα Windows 8 . Στο βήμα που σε ρωτάει που θέλεις να εγκαταστήσεις τα Windows , όταν επιλέγω ένα από τα προυπάρχοντα partition μου βγάζει : Windows cannot be installed on this disk. The selected disk is of the GPT partition style. Στο σύνολο τα partition είναι 7 και είναι τα ακόλουθα :
Drive 0 Partition 1 : SYSTEM -- System
Drive 0 Partition 2: Recovery -- Recovery
Drive 0 Partition 3 -- MSR(Reserved)
Drive 0 Partition 4 : OS -- Primary
Drive 0 Partition 5 -- Recovery
Drive 0 Partition 6 -- Primary
Drive 0 Partition 7: Restore -- Recovery

Το laptop δεν είχε το product key κάπου και έτσι το έκανα extract μέσω script .
Ξέρει κανείς αν θα έχω πρόβληνα να σβήσω όλα τα partition και να δοκιμάσω να τα δημιουργήσω από την αρχή; Το πρόβλημα μου είναι οτι το μηχάνημα δεν ήρθε με κάποιο dvd για restore και το product key δεν αναγράφεται κάπου και έτσι δεν είμαι σίγουρος ότι τα 8.1 θα το πάρουν (μιας και είχε Windows 8 ) .

Ευχαριστώ

skel
07-12-14, 17:50
απο το store μπορείς να κάνεις το update στα 8.1 δεν θα σου ζητήσει κάποιο Key

για να βρεις το product key δες με το Belarc Advisor (http://www.belarc.com/free_download.html) και θα σου βγάλει το key !!

sweet dreams
07-12-14, 19:10
Mπορείς να πας σε 8.1, όπως σου λέει ο @skel, χωρίς να πειράξεις τίποτα από τα υπόλοιπα.

Τα partition με τα recovery επαναφέρουν τον υπολογιστή στην κατάσταση που ήταν όταν τον είχες πάρει, αν δεν σε ενδιαφέρει να τον επαναφέρεις

μπορείς να τα σβύσεις. Αν θέλεις να τα κρατήσεις σε κάποιο εξωτερικό μέσο, μπορείς να το κάνεις από εδώ 148147

Για να κάνεις τώρα clean install, ρίξε μια ματιά σ' αυτό (http://www.pcsteps.gr/14819-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-8-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD/#_3_Windows_8_ISO)το άρθρο. Επίσης θα πρέπει μέσα από το bios να ενεργοποιήσεις το Legacy Support και να

απενεργοποιήσεις το Secure Boot. 148148

atom heart
08-12-14, 20:12
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Μιας και έχω δοκιμάσει το update και μου κάνει διάφορα , θα ήθελα να πάω σε clean install.
Ξέρει κανείς πόσο χώρο θα μου πάρει για το δίσκο αποκατάστασης . Θα πρέπει να τραβήξω το product key πρώτα ή το παίρνει και αυτό;

- - - Updated - - -

Σε ποιο βήμα σου ζητάει product key ? Γιατί μέχρι τη δημιουργία partitions δεν το ζητάει ...

sweet dreams
08-12-14, 20:32
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Μιας και έχω δοκιμάσει το update και μου κάνει διάφορα , θα ήθελα να πάω σε clean install.
Ξέρει κανείς πόσο χώρο θα μου πάρει για το δίσκο αποκατάστασης . Θα πρέπει να τραβήξω το product key πρώτα ή το παίρνει και αυτό;

- - - Updated - - -

Σε ποιο βήμα σου ζητάει product key ? Γιατί μέχρι τη δημιουργία partitions δεν το ζητάει ...

Ανάλογα αν θα το κάνεις από τα Windows ή από κάποιο άλλο πρόγραμμα π.χ. Paragon (http://www.adslgr.com/forum/threads/849509-system-backup?p=5556751#post5556751). Πάντα τα Windows απαιτούνε περισσότερο χώρο.

Με το Paragon, που έκανα δοκιμή, για το λειτουργικό μόνο χωρίς προγράμματα πήρε περίπου 11GB.

Αν περάσεις το Image ισχύει η ενεργοποίηση, αλλά καλό είναι το κλειδί να το έχεις κάπου κρατήσει. Για το τι θα κάνεις στην διαδικασία του

clean install, κοίταξε στο Link που σου έχω βάλει.

goku
08-12-14, 20:39
Έχω την εντύπωση πως με το κλειδί των 8 δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τα 8.1. ΠΡΟΣΕΞΕ, λέω ότι δεν μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση, την ενεργοποίηση μπορείς να την κάνεις κανονικά και με τον νόμο. Αλλά από την στιγμή που δεν θα μπορείς να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση χωρίς κλειδί για 8.1 τότες θα έχεις πρόβλημα. Σου ζητάει το κλειδί κατά την εγκατάσταση και αν δώσεις το κλειδί των 8 τότες θα φας άκυρο και η εγκατάσταση θα κλείσει, και εφόσον δεν θα έχεις λειτουργικό σύστημα που να μπουτάρει κανονικά μέχρι την επιφάνεια εργασίας τότε δεν θα μπορείς να κάνεις ούτε ενεργοποίηση.

sweet dreams
08-12-14, 20:55
Έχω την εντύπωση πως με το κλειδί των 8 δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τα 8.1. ΠΡΟΣΕΞΕ, λέω ότι δεν μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση, την ενεργοποίηση μπορείς να την κάνεις κανονικά και με τον νόμο. Αλλά από την στιγμή που δεν θα μπορείς να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση χωρίς κλειδί για 8.1 τότες θα έχεις πρόβλημα. Σου ζητάει το κλειδί κατά την εγκατάσταση και αν δώσεις το κλειδί των 8 τότες θα φας άκυρο και η εγκατάσταση θα κλείσει, και εφόσον δεν θα έχεις λειτουργικό σύστημα που να μπουτάρει κανονικά μέχρι την επιφάνεια εργασίας τότε δεν θα μπορείς να κάνεις ούτε ενεργοποίηση.

Στο Link (http://www.pcsteps.gr/14819-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-8-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD/#_3_Windows_8_ISO) λέει τι να κάνεις για να πας από 8 σε 8.1.

goku
08-12-14, 21:26
Στο Link (http://www.pcsteps.gr/14819-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-8-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD/#_3_Windows_8_ISO) λέει τι να κάνεις για να πας από 8 σε 8.1.

Νομίζω παλιά γινόταν όπως το είπα, τώρα αν το αλάξανε δεν ξέρω. Αν το αλάξανε και το κάνανε απλούστερο τότες ακόμη καλύτερα.

atom heart
09-12-14, 00:28
Σας ευχαριστώ !
Θα τα κοιτάξω αναλυτικά και ξαναποστάρω

semola
14-12-14, 23:42
Τελικά τι έγινε με το θέμα;
Γίνεται η εγκατάσταση των 8.1 με το κλειδί των 8 ή όχι;

atom heart
04-01-15, 20:09
Τελικά κατέβασα Windows 8.1 από Microsoft έκανα clean install και δεν μου ζήτησε τίποτα. Κάπου διάβασα ότι τα κλειδιά είναι πλέον περασμένα στο Bios(?) . Λογικά αυτό συμβαίνει μιας και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και έκανε μόνο του activation !

goku
05-01-15, 11:06
Τελικά κατέβασα Windows 8.1 από Microsoft έκανα clean install και δεν μου ζήτησε τίποτα. Κάπου διάβασα ότι τα κλειδιά είναι πλέον περασμένα στο Bios(?) . Λογικά αυτό συμβαίνει μιας και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και έκανε μόνο του activation !

Αυτό για το bios ισχύει.

@ ADSLgr.com All rights reserved.