Επιστροφή στο Forum : Επιτέλους Bridge mode σε ZTE ZXHN H168N
Το πιθανότερο είναι όταν έρθει ο τεχνικός να χρησιμοποιήσει δικό του εξοπλισμό για μετρήσεις, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν στη χειρότερη θέλει να δοκιμάσει το router κάνε επιτόπου ένα reset :) πριν προλάβει να καταλάβει τι έγινε :) :) :)
Το πιθανότερο είναι όταν έρθει ο τεχνικός να χρησιμοποιήσει δικό του εξοπλισμό για μετρήσεις, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν στη χειρότερη θέλει να δοκιμάσει το router κάνε επιτόπου ένα reset :) πριν προλάβει να καταλάβει τι έγινε :) :) :)
Τελικά έκανε τις μετρήσεις του με ένα tablet και δεν ασχολήθηκε καν με το router.
Καλημερα, για h367n καταφερα να βρω τους root κωδικους μεσω του routerpassview
Καλημερα, για h367n καταφερα να βρω τους root κωδικους μεσω του routerpassview
Μπορείς να μας τους πεις και εμάς παρακαλώ
Μπορείς να μας τους πεις και εμάς παρακαλώ
Δεν ξερω αν ειναι σε ολους το ιδιο! Σε ενα φιλαρακι που δοκιμασα τον κωδικο που εχει το δικο μου μπηκε κανονικα!
username: root
password: 4Aw{(h:^62RsgyV?
Δεν ξερω αν ειναι σε ολους το ιδιο! Σε ενα φιλαρακι που δοκιμασα τον κωδικο που εχει το δικο μου μπηκε κανονικα!
username: root
password: 4Aw{(h:^62RsgyV?
Ευχαριστώ πολύ! Δούλεψαν και σε μένα τελικά
Παιδιά μια ερώτηση κι από μένα. Μπορεί κανείς να κάνει αναβάθμιση firmware στο συγκεκριμένο μόντεμ με δικαιώματα απλού χρήστη; Είμαι στη Nova εδώ και 3 μέρες χωρίς πρόσβαση ίντερνετ και θέλω να δοκιμάσω το τελευταίο firmware μπας και βγάλω καμιά άκρη (χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
Παιδιά μια ερώτηση κι από μένα. Μπορεί κανείς να κάνει αναβάθμιση firmware στο συγκεκριμένο μόντεμ με δικαιώματα απλού χρήστη; Είμαι στη Nova εδώ και 3 μέρες χωρίς πρόσβαση ίντερνετ και θέλω να δοκιμάσω το τελευταίο firmware μπας και βγάλω καμιά άκρη (χλωμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
Το θέμα ειναι που θα βρεις το firmware ?
Έχω βρει το firmware...
Αν ειναι της HOL για το Η168Ν το θελω και εγω
Της nova είναι αυτό που έχω.
Έχω βρει το firmware...
Στείλε
Ας ανέβει το fw σε κάποιο cloud και για τους υπόλοιπους..
Για το H168N μπορει να γραψει καποιος το τελευταιο fw της Vodafone?
Καποιος ρε παιδια το τελευταιο fw??
Καλημέρα παιδια.Εχω σπάσει τα νεύρα μου απο το πρωί προσπαθώντας να συνδέσω το zte 268n με το vr200.Εχω καταφέρει να δώσω ιντερνετ στο vr200 μετα απο αρκετή προσπάθεια γιατί δεν δεχόταν τους κωδικούς που μου έδινε η wind.τελικα κατι πείραξαν στην γραμμή και τους δέχτηκε.Εχω καταφέρει να δώσω ιντερνετ με καλώδιο Ethernet στο zte και δουλεύει κανονικά.Συνδεομαι ασύρματα και ανοίγουν κανονικά οι σελίδες.Αυτο που δεν κατάφερα ειναι να κανω το τηλεφωνο που ειναι συνδεμένο στο ΖΤΕ να δουλέψει.Καμια βοήθεια?Ρωτησα στους τεχνικούς και μου είπαν οτι γίνεται να δουλέψει με αυτο τον τροπο.Δηλαδη να πάρω το ιντερνετ με το tp link vr200 και μετα να το συνδέσω με το ΖΤΕ για να δουλέψει μονο το τηλεφωνο απο αυτο.
Ρίξε μια ματιά εδώ (https://www.adslgr.com/forum/threads/1014169-%CE%95%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-router-ZTE-ZXHN-H267A?p=6487464#post6487464).
Σε ευχαριστω πολυ.Οι κωδικοί όμως που βρήκα και δοκίμασα για ρουτ δεν δουλεύουν.Οποτε το ξεχνάω?
Ποιους έχεις βρει; Το routerpassview το δοκίμασες;
Δεν εβγαλα ακρη ουτε με αυτο.Μαλλον δεν υποστηριζει το 268n.
Σε ευχαριστω για τον χρονο σου.
- - - Updated - - -
Τελικα σιγουρα δεν το υποστηριζει το 268 γιατι του εριξα το αρχειο απο το tplink και το διαβασε κανονικα.
Καμια αλλη ιδεα?
Υπαρχει περιπτωση να κανω το αντιθετο?Nα εχω το router της wind να παιρνει ιντερνετ και τηλ και να το δινω στο tp link vr200 και απο εκει να το μοιραζω μεσα στο σπιτι?Ενδεικτικά θα σας πω οτι στην ιδια θεση σε μετρηση με το νετφλιξ το ενα μου δινει 13,5 και το 34.9.Δεν το κατεχω και πολυ και οποιες δοκιμες εχω κανει δεν καταφεραν ουτε την τρυπα στο νερο.Καποιος να με καθοδηγησει γιατι δεν αντεχεται το ρουτερ της wind.
Μπορείς να το βάλεις (https://www.tp-link.com/gr/support/faq/1201/) ως απλό ασύρματο router πίσω από το ΖΤΕ.
Μόνο που θα έχεις 2πλό ΝΑΤ. Κοίτα αν στο ΖΤΕ υπάρχει κάπου επιλογή ορισμού DMZ και αν ναι, όρισε εκεί την WAN IP που θα έχει το VR200.
Διαφορετικά απλά αν θέλεις να ανοίξεις μία πόρτα, θα το κάνεις 2 φορές. Πρώτα στο ΖΤΕ προς την WAN IP που θα έχει το VR200 και μετά σε αυτό προς την ΙΡ της δικτυακή σου συσκευής.
Το γραφεις τοσο απλο ρε φιλε που νομιζω οτι ειμαι δεινοσαυρος..
Μακαρι να καταλαβαινα τα μισα απο οσα γραφεις.Θα προσπαθησω με τον
κοινο φιλο μας το γκουγκλι μπας και βγαλω ακρη.Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.
- - - Updated - - -
Συμφωνα με το λινκ απο tplink που εδωσες συνδεω το δικο μου ρουτερ
στην θυρα wan.Δεν αναφερει ομως στο αλλο ρουτερ που το συνδεω.Σε
οποιαδηποτε θυρα ή στην θυρα wan του zte?Θα πρεπει να ρυθμισω και κατι
αλλο στο zte?Εχει καπου μια ρυθμιση για να μετατρεψεις την θυρα 1 σε wan.Αυτο το πειραζω?
Σορυ σας εχω πρηξει οπως κι ο καθε δεινοσαυρος..
Στο ΖΤΕ θα συνδεθεί σε μια LAN. Tην WAN στο ZTE την θέλεις μόνο στην περίπτωση που αυτό χρησιμοποιηθεί ως απλό router (και όχι τώρα ως modem/router) πίσω από άλλο router. Χωρίς αυτήν την ρύθμιση η WAN παίζει ως LAN.
Δεν μου δουλευει με τιποτα ρε φιλε.Δοκιμασα dhcp on dhcp off
ενναλαξ και στα δυο μηπως θελει καποιο απο τα δυο αλλα και παλι δεν.
Πρεπει να βαλω καποιες συγκεκριμενες διευθυνσεις εκει?
Μηπως πρεπει να τρεξω το quick setup στο vr200 και να διαλεξω bridge?
Νομιζω οτι το εκανα αλλα τοσες φορες που εχω κανει επαναφορα
και στησιμο απο την αρχη μπορει και να μην θυμαμαι καλα.
Αλλάζοντας τη κατάσταση λειτουργίας σε Wireless Router Mode, τι επιλογές σου δίνει για σύνδεση στο Internet (στο Advanced); Αλλάζουν αντίστοιχα και οι επιλογές στον wizzard;
Μπορείς να δώσεις screenshoots από τις επιλογές αυτές;
202797
202798
Νομιζω αυτα θελεις.
Connection Type:PPPoE
Dynamic ip
Static ip
Το DHCP πρεπει να το εχω ανοιχτο ή κλειστο στο vr200?
- - - Updated - - -
Νομιζω οτι κλειδωνει καλα το ρουτερ της wind αλλα το ασυρματο
δεν αντεχεται.Αν και δεν ξερω μου φαινονται καλα τα νουμερα
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 5118/51197 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 54140/127919 kbps
Noise Margin(Up/Down) 41.8/25 dB
Line Attenuation(Up/Down) 2.2/4.1 dB
Output Power(Up/Down) 9.3/14.4 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 3/1083
Interleave Delay(Up/Down) 0/8 ms
INP(Up/Down) 0/3.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 0/34
Εντάξει είναι οι ρυθμίσεις στο VR200, αρκεί να είναι τα σωστά username/password.
Όλες τις ρυθμίσεις θα τις κάνεις συνδεδεμένο το PC απςυθείας και μόνο στον router που ρυθμίσεις κάθε φορά. Τα 2 router δεν θα συνδέονται μεταξύ τους.
Στο LAN του VR200 ορίζεις να έχει IP σε διαφορετικό υποδίκτυο από το ZTE και τον DHCP ανοικτό, αφού πλέον όλες οι συσκευές θα συνδέονται σε αυτό.
Π.χ. αν το ΖΤΕ έχει ΙΡ 192.168.1.1, βάλε στο VR200 192.168.2.1. Υπόψη ότι αλλάζοντας την ΙΡ το PC θα πάρει νέα ΙΡ από τον DHCP ή του βάζεις εσύ μία χειροκίνητα στο ίδιο υποδίκτυο (π.χ. 192.168.2.2).
Στο ΖΤΕ απλά το βάζεις σε Bridge mode (αντί ΡΡΡοΕ).
Τέλος συνδέεις μία θύρα LAN του ZTE με την WAN του VR200 και κάνεις επανεκκίνηση και στα 2.
Από εδώ και πέρα το ZTE θα κάνει μόνο συγχρονισμό δουλεύοντας ως modem και ως router θα είναι το VR200, που θα κάνει την κλήση ΡΡΡ και την σύνδεση στο διαδίκτυο. Όλες οι συσκευές θα συνδέονται ενσύρματα και ασύρματα στο VR200.
Εγώ πάντως προσπάθησα να βάλω σε bridge mode το Η168Ν και δεν δουλεύει με τίποτα.
Έκανα την δουλειά μου μέχρι πριν λίγες μέρες με το Vigor 130 και ήταν όλα ΟΚ μέχρι που
έπεσε κεραυνός και έκαψε ότι ήταν συνδεδεμένο στο τηλεφωνικό δίκτυο.
Αναφέρομαι σε VDSL σύνδεση της Vodafone 50/5.
Δοκίμασα άλλα 2 modem, ένα TP-LINK και ένα D-Link και κανένα δεν συγχρονίζει πάνω από 15/1 !!!
Τα modem είναι VDSL και γνωστό ότι δουλεύουν σε άλλες συνδέσεις (50/5).
Το Vigor 130 επίσης έκανε το ίδιο αλλά ψάχνοντας τα διάφορα firmware του έβαλα κάποιο και
συγχρόνισε 50/5 και όλα καλά. Ήδη έχω παραγγείλει άλλο να το αντικαταστήσω.
Αυτό που δεν παλεύω είναι πως το κwλο ZTE συγχρονίζει 50/5 και τα άλλα όχι !!!
Μάλλον κάτι έχει κάνει η Vodafone για να σε αναγκάσει να χρησιμοποιείς το δικό της modem
αλλά δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάει αν εγώ το θέλω σε bridge mode και να έχω το router
που θέλω από πίσω.
Θα έφευγα αλλά μάλλον και οι άλλοι πάροχοι το ίδιο θα κάνουν οπότε δεν έχει νόημα η ταλαιπωρία.
dimangelid
22-06-19, 14:33
Εγώ πάντως προσπάθησα να βάλω σε bridge mode το Η168Ν και δεν δουλεύει με τίποτα.
Έκανα την δουλειά μου μέχρι πριν λίγες μέρες με το Vigor 130 και ήταν όλα ΟΚ μέχρι που
έπεσε κεραυνός και έκαψε ότι ήταν συνδεδεμένο στο τηλεφωνικό δίκτυο.
Αναφέρομαι σε VDSL σύνδεση της Vodafone 50/5.
Δοκίμασα άλλα 2 modem, ένα TP-LINK και ένα D-Link και κανένα δεν συγχρονίζει πάνω από 15/1 !!!
Το Vigor 130 επίσης έκανε το ίδιο αλλά ψάχνοντας τα διάφορα firmware του έβαλα κάποιο και
συγχρόνισε 50/5 και όλα καλά. Ήδη έχω παραγγείλει άλλο να το αντικαταστήσω.
Αυτό που δεν παλεύω είναι πως το κwλο ZTE συγχρονίζει 50/5 και τα άλλα όχι !!!
Μάλλον κάτι έχει κάνει η Vodafone για να σε αναγκάσει να χρησιμοποιείς το δικό της modem
αλλά δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάει αν εγώ το θέλω σε bridge mode και να έχω το router
που θέλω από πίσω.
Θα έφευγα αλλά μάλλον και οι άλλοι πάροχοι το ίδιο θα κάνουν οπότε δεν έχει νόημα η ταλαιπωρία.
Το πιθανότερο είναι ότι στην καμπίνα σου, έχει ενεργοποιηθεί το vectoring. Αν ναι, τα άλλα modem μάλλον δεν υποστηρίζουν vectoring και για αυτό συγχρονίζουν σε χαμηλότερη ταχύτητα.
Δεν υποστηριζουν vectoring
Δεν υποστηριζουν vectoring
Καλησπέρα, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το vectoring αλλά φαντάστηκα
ότι επειδή τα άλλα modem είναι πολύ πιο νέα από τη μπακατέλα Η168Ν
θα συγχρόνιζαν σωστά 50/5.
Πράγματι πριν από κανά χρόνο θυμάμαι ότι το TP-LINK δούλευε full speed και
ξαφνικά σταμάτησε κι έτσι πήρα το Vigor και έκανα δουλειά.
Οπότε πιθανότατα κάτι θα άλλαξαν και έγινε αυτό.
Το θέμα είναι ότι δίνω άλλο ένα 100ρικο και κάτι ψιλά επειδή η μπακατέλα
είναι κλειδωμένη......
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι τεχνικός στο σπίτι και μου λέει να αφήσω τη
μπακατέλα και να μην κάνω bridge mode γιατί δεν προβλέπεται !!!
Είναι η γυναίκα μου εκεί, εγώ δουλεύω, κι αν ήμουν κοντά θα πήγαινα να
του δώσω να το βάλει........ στο δικό του σπίτι !!!
Μπορεις να το γκουγκλαρεις το vectoring
Καλησπέρα παιδιά ξέρετε τα στοιχεία του zte267n της Nova για bridge mode; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Ζητα να σου στείλουν το Η267Α, γίνεται bridge.
- - - Updated - - -
Καλησπέρα παιδιά ξέρετε τα στοιχεία του zte267n της Nova για bridge mode; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Ρωτα στο θέμα της Nova, είναι άλλη συσκευή το Η267Α από το Η267Ν.
Καλημέρα και στο H267N είναι ίδια τα στοιχεία με του H168N.
konstantinosdms
30-10-19, 13:30
Αγόρασα το tplink vr400 και εχω forthnet 50mbps vdls2 static-ip στο σπιτι με zxhn h168n router απο τον παροχο.Συνδεσα το tplink αλλα δε συγχρονιζει. Το γυρισα πισω ως προβληματικο και μου εδωσαν το ιδιο καινοργιο.Παλι τα ιδια.Η μονη λυση ειναι bridge.Μπορει να με βοηθησει κανεις με αναλυτικες οδηγιες πως θα το κανω? Εχω κωδικους root για το zhxn..
radiodj105
02-11-19, 18:28
Καλησπέρα σε όλους.
Και σε εμένα έπαιξαν οι κωδικοί "root", αλλά διαπιστώνω το εξής...
Ενώ από το Router Pass View βλέπω αρκετά πράγματα (πχ Display Name στην περιοχή VOIP), όταν μπαίνω στο ρούτερ με κωδικούς root, δεν βλέπω πουθενά την επιλογή για να αλλάξω το Display Name.
Περίεργο, έτσι;
Γιατί να τα αλλάξεις; Αυτά τα τραβά αυτόματα από τον server του παρόχου.
radiodj105
02-11-19, 18:51
Παλιά σε άφηνε και έγραφες και το όνομά σου αν ήθελες.
Και μετά εμφανιζόταν σε συσκευές IP ότι έγραφες.
Oδηγίες για BRIDGE για όποιον θέλει:
208423
Επιστροφή Ελλάδα για διακοπές, και στο σπίτι υπάρχει VDSL της Forthnet/Nova με το εν λόγω modem/router.
Παλαιότερα το δούλευα σε bridge mode με ένα Xiaomi Router 3 όπου το είχα σετάρει με custom DNS της cloudflare.
Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω το ΖΤΕ να χρησιμοποιεί αυτούς, έναντι των default της forthnet, παραμένοντας modem/router, ή να το ξεχάσω; Έχω admin rights στο ZTE. Έψαξα λίγο, αλλά βρήκα μόνο dynamic DNS, που δεν είναι αυτό που θέλω.
209691
Voip με wind δουλευει με bridge?
Ναι, όπως και στους άλλους παρόχους. Μόνο σε Cosmote δεν παίζει, διότι χρησιμοποιεί διαφορική υλοποίηση.
Αρκεί να μπορείς να το βάλεις σε Bridge Mode, διότι συνήθως έχουν κλειδωμένη την επιλογή και γι' αυτό θέλουμε τον κωδικό του χρήστη root.
Των κωδικο του root πως θα βρούμε ;
Ποια έκδοση εχεις; (Λογισμικό, το λέει κάτω κάτω στο μενού του εξοπλισμού)
Ποια έκδοση εχεις; (Λογισμικό, το λέει κάτω κάτω στο μενού του εξοπλισμού)
ZXHN H268N V1.1.0_WND.1T16
Καταρχήν έχεις το H268N και όχι το H168N που αναφέρεται το παρόν θέμα.
Για το δικό σου δεν έχω υπόψη να έχει βρεθεί ο κωδικός, αλλά απ' ότι διαβάζω δεν έχει κλειδωμένη την επιλογή για Bridge Mode.
Μπορείς να το δεις στις ρυθμίσεις της σύνδεσης αν ισχύει αυτό.
Καταρχήν έχεις το H268N και όχι το H168N που αναφέρεται το παρόν θέμα.
ωχ ναι :whistle:
Για το δικό σου δεν έχω υπόψη να έχει βρεθεί ο κωδικός, αλλά απ' ότι διαβάζω δεν έχει κλειδωμένη την επιλογή για Bridge Mode.
Μπορείς να το δεις στις ρυθμίσεις της σύνδεσης αν ισχύει αυτό.
ωντως το εχει ξεκλείδωτο
Δες εδώ (https://www.adslgr.com/forum/threads/1067636-VOIP-%CE%A3%CE%95-FRITZBOX-7590-%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-Technicolor-TG789V2?p=6686147#post6686147) πως μπαίνει σε Bridge Mode.
@ ADSLgr.com All rights reserved.