PDA

Επιστροφή στο Forum : διαχειριση μεσω cpanel

griniaris
09-01-15, 16:15
Καλησπερα και καλη χρονια,

Εχω καποιες αποριες που θα ηθελα να μου λυσετε.

Για να διαχειριστω την ιστοσελιδα μου καθως επισης και τα μαιλ και τον διαθεσιμο χωρο.... κανω login στο cpanel που μου εχει δωσει η εταιρεια hosting.

ηθελα να ρωτησω πως ακριβως υλοποιειται ολο αυτο.

Δηλαδη ειναι κατι που μπορω να πραγματοποιησω και εγω απο το σπιτι μου? ασχετα απο τις ταχυτητες της γραμμης μου.

Καθαρα για πειραματισμο. Καμμια σχεση με εμπορικη υλοποιηση. Για τον χαβαλε που λεμε. :)

Οποιος θα μπορουσε να με κατευθύνει θα με βοηθουσε παρα πολυ.

Ευχαριστω,

deniSun
09-01-15, 20:23
Καλησπερα και καλη χρονια,

Εχω καποιες αποριες που θα ηθελα να μου λυσετε.

Για να διαχειριστω την ιστοσελιδα μου καθως επισης και τα μαιλ και τον διαθεσιμο χωρο.... κανω login στο cpanel που μου εχει δωσει η εταιρεια hosting.

ηθελα να ρωτησω πως ακριβως υλοποιειται ολο αυτο.

Δηλαδη ειναι κατι που μπορω να πραγματοποιησω και εγω απο το σπιτι μου? ασχετα απο τις ταχυτητες της γραμμης μου.

Καθαρα για πειραματισμο. Καμμια σχεση με εμπορικη υλοποιηση. Για τον χαβαλε που λεμε. :)

Οποιος θα μπορουσε να με κατευθύνει θα με βοηθουσε παρα πολυ.

Ευχαριστω,

Τα control panel των εταιριών μοιάζουν μεταξύ τους εμφανισιακά και στην γενική λογική χρήσης αλλά στην ουσία διαφέρουν στον τρόπο χρήσης.
Όλα όμως διαθέτουν οδηγούς help με αναλυτικές οδηγίες.
Πολλές φορές υπάρχουν και ανάλογα video.
Οπότε καλά θα είναι να ρίξεις μια ματιά εκεί.

griniaris
10-01-15, 12:44
Καλησπερα,

Ισως δεν το εγραψα καθαρα το τι θελω να κανω.

το cpanel το λειτουργω μια χαρα. δε ειναι κατι ιδιαιτερο στη χρηση του.

Θελω να σεταρω εναν υπολογιστη στο σπιτι... οπου θα ειναι κατι αντιστοιχο με αυτο της εταιρειας hosting.

pstratos
10-01-15, 13:25
Φυσικά και μπορείς να το στήσεις και σπίτι σου. Όμως το cpanel είναι εμπορικό προιόν --> το πληρώνεις με τον χρόνο.
Δές http://cpanel.net/plans-pricing/ (45$ / μήνα / μηχάνημα).
Ενναλακτικά κοιτάς για zpanel (που του μοιάζει πολύ), vesta, webmin/virtualmin/usermin (τα δικά μου αγαπημένα)

griniaris
10-01-15, 15:31
@pstratos αυτο εννοουσα.. tks

αλλα και αυτο με το zpanel (http://www.zpanelcp.com/)ειναι αυτο ακριβως που ζητουσα. οποτε κατεβασμα... διαβασμα και πειραματισμος.

Υ.Γ. εχει και languagepack greek με 79,92% μεταφραση. μια χαρα... :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.