Επιστροφή στο Forum : Πολλές εικόνες jpeg σε ένα αρχείο pdf
Ότι λέει ο τίτλος. Σκανάρω έγγραφα πολλών σελίδων και αποθηκεύονται σαν εικόνες στον υπολογιστή. Ένα έγγραφο για παράδειγμα μπορεί να έχει 10 σελίδες (τυχαίο νούμερο), οπότε θα έχω 10 εικόνες jpeg. Πως τις ενώνω σε ένα αρχείο pdf; Κατά προτίμηση δωρεάν πρόγραμμα. Δεν με ενδιαφέρει να έχει πολλά φρου φρου, αρκεί να κάνει την ένωση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
http://www.convert-jpg-to-pdf.net/
http://www.convert-jpg-to-pdf.net/
Πέτυχα πολλά τέτοια αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο είναι αξιόπιστες οι online υπηρεσίες. Το πρόγραμμα θέλω να το βάλω σε υπολογιστή λογιστηρίου, και τα έγγραφα πιθανώς να περιέχουν προσωπικά δεδομένα πελατών, οπότε δεν θα θέλαμε να τα ανεβάζουμε κάπου στο ίντερνετ.
Υπαρχει και η δυσκολη λυση. Η καθε εικονα σε σελιδα word και απο κει σε pdf. Αλλα ειναι τρομακτικα χρονοβορο.
Υπαρχει και η δυσκολη λυση. Η καθε εικονα σε σελιδα word και απο κει σε pdf. Αλλα ειναι τρομακτικα χρονοβορο.
Και αυτό το σκέφτηκα και το έχω σαν εσχάτη λύση σε περίπτωση που δεν βρω κάτι άλλο.
Η εφαρμογή/driver για το scanner, δίνει την επιλογή δημιουργίας TIFF πολλαπλών σελίδων; Αν ναι, τα σκανάρεις όλα σε ένα αρχείο και μετά "εκτυπώνεις" το αρχείο σε έναν PDF printer.
Αν δεν μπορείς να τα σκανάρεις όλα σε ένα αρχείο, τότε μπορείς με διάφορα utilities να μετατρέψεις μεμονωμένες εικόνες σε ένα πολυσέλιδο TIFF (και μετά να το "εκτυπώσεις" σε PDF). Τέτοιο utility είναι πχ το IrfanView (http://www.irfanview.com/).
edit: βλέπω ότι το IrfanView έχει και plugin για απευθείας μετατροπή εικόνων σε πολυσέλιδο PDF, οπότε αυτό μάλλον θα είναι καλύτερο.
Η εφαρμογή/driver για το scanner, δίνει την επιλογή δημιουργίας TIFF πολλαπλών σελίδων; Αν ναι, τα σκανάρεις όλα σε ένα αρχείο και μετά "εκτυπώνεις" το αρχείο σε έναν PDF printer.
Αν δεν μπορείς να τα σκανάρεις όλα σε ένα αρχείο, τότε μπορείς με διάφορα utilities να μετατρέψεις μεμονωμένες εικόνες σε ένα πολυσέλιδο TIFF (και μετά να το "εκτυπώσεις" σε PDF). Τέτοιο utility είναι πχ το IrfanView (http://www.irfanview.com/).
edit: βλέπω ότι το IrfanView έχει και plugin για απευθείας μετατροπή εικόνων σε πολυσέλιδο PDF, οπότε αυτό μάλλον θα είναι καλύτερο.
Βασικά το irfanview το χρησιμοποιώ χρόνια και είναι ο βασικός μου image viewer. Μάλιστα χρησιμοποιώ και τις ικανότητές του στο bulk image convertion/rename, και αυτή την στιγμή που το κοιτάω βλέπω ότι κάνει και convertion σε pdf (παλιότερα δεν με ενδιέφερε και δεν είχα δώσει σημασία). Πρέπει όμως να βρω πως θα κάνει πολλές εικόνες σε ένα αρχείο...
http://brianmahoney.ca/2011/09/create-pdf-files-using-irfanview-free-is-good/
http://brianmahoney.ca/2011/09/create-pdf-files-using-irfanview-free-is-good/
Και ήταν τόσο απλό, μια χαρά γίνεται η δουλειά που θέλω. Είσαι και ο πρώτος. Ευχαριστώ.
dimitri_ns
15-01-15, 15:57
This feature exists in LibreOffice since the 4.1 branch. It is not included in Writer. A sequence of images makes more sense in a presentation. So this is included in Impress.
Open Impress, click on menu Insert > Image > Photo Album, select all the images you want from as many folders as you wish. Re-order them (manually) if they are not in the order you wanted. Choose how many images you want per slide and click on Insert Slides.
You can save the presentation to make modifications later or simply go to File > Export as PDF
Για το σκανάρισμα χρησιμοποιώ το simple scan που δεν νομίζω να υπάρχει για win και σώζει το σκανάρισμα σαν image-1.jpg, image-2.jpg .....
This feature exists in LibreOffice since the 4.1 branch. It is not included in Writer. A sequence of images makes more sense in a presentation. So this is included in Impress.
Open Impress, click on menu Insert > Image > Photo Album, select all the images you want from as many folders as you wish. Re-order them (manually) if they are not in the order you wanted. Choose how many images you want per slide and click on Insert Slides.
You can save the presentation to make modifications later or simply go to File > Export as PDF
Για το σκανάρισμα χρησιμοποιώ το simple scan που δεν νομίζω να υπάρχει για win και σώζει το σκανάρισμα σαν image-1.jpg, image-2.jpg .....
Υποθέτουμε ότι οι εικόνες έχουν σκαναριστεί και υπάρχουν ήδη στον υπολογιστή σε φάκελο. Με το irfan view είδα ότι γίνεται πολύ απλά, οπότε θα μείνω σε αυτό.
dimitri_ns
15-01-15, 16:13
Υποθέτουμε ότι οι εικόνες έχουν σκαναριστεί και υπάρχουν ήδη στον υπολογιστή σε φάκελο. Με το irfan view είδα ότι γίνεται πολύ απλά, οπότε θα μείνω σε αυτό.
Οτι βολεύει
Είτε σκανάρεις τις εικόνες, τις έχεις σε φάκελο και τις βάζεις στο impress, είτε τις σκανάρεις με το impress (από το insert -> ..)
To καλό είναι να έχεις λύσεις και το Libre office τρέχει σε όλα τα λειτουργικά..
Οτι βολεύει
Είτε σκανάρεις τις εικόνες, τις έχεις σε φάκελο και τις βάζεις στο impress, είτε τις σκανάρεις με το impress (από το insert -> ..)
To καλό είναι να έχεις λύσεις και το Libre office τρέχει σε όλα τα λειτουργικά..
Σωστός. Βασικά το συγκεκριμένο πολυμηχάνημα που υπάρχει στο γραφείο, έχει ADF (σωστά το λέω; αυτόματο τροφοδότη χαρτιών στο σκάνερ), και μέσω του λογισμικού του, του δύνεται η εντολή για να σκανάρει όλα τα χαρτιά που υπάρχουν στον αυτόματο τροφοδότη. Αυτό το κάνει το impress; Η μόνη βλακεία είναι ότι το λογισμικό του δεν έχει μετατροπή σε pdf και για αυτό ψάχνουμε τώρα.
dimitri_ns
15-01-15, 17:28
Σωστός. Βασικά το συγκεκριμένο πολυμηχάνημα που υπάρχει στο γραφείο, έχει ADF (σωστά το λέω; αυτόματο τροφοδότη χαρτιών στο σκάνερ), και μέσω του λογισμικού του, του δύνεται η εντολή για να σκανάρει όλα τα χαρτιά που υπάρχουν στον αυτόματο τροφοδότη. Αυτό το κάνει το impress; Η μόνη βλακεία είναι ότι το λογισμικό του δεν έχει μετατροπή σε pdf και για αυτό ψάχνουμε τώρα.
Συνήθως στα πολυμηχανήματα, αφού σκανάρεις επιλέγεις print to file και διαλέγεις pdf
Σε ένα HP που έχω, χωρίς Automatic Document Feeder, σκανάρω όσες σελίδες θέλω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ save (γιατί τις σώζει μία-μία), όταν τελειώσω print to file, επιλογή pdf δίνω και το όνομα του αρχείου et voila..
Αν θέλω πατάω και save για 'ολες τις σελίδες
Xωρίς κανένα εξωτερικό πρόγραμμα
Συνήθως στα πολυμηχανήματα, αφού σκανάρεις επιλέγεις print to file και διαλέγεις pdf
Σε ένα HP που έχω, χωρίς Automatic Document Feeder, σκανάρω όσες σελίδες θέλω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ save (γιατί τις σώζει μία-μία), όταν τελειώσω print to file, επιλογή pdf δίνω και το όνομα του αρχείου et voila..
Αν θέλω πατάω και save για 'ολες τις σελίδες
Xωρίς κανένα εξωτερικό πρόγραμμα
Θα το κοιτάξω, πάντως το πολυμηχάνημα (φωτοτυπικό είναι στην ουσία), από ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης, είχε πρόβλημα με τους drivers και γενικότερα με το συνοδευτικό λογισμικό. Από μια ματιά που του έριξα, το λογισμικό δεν είχε τίποτα ιδιαίτερες ρυθμίσεις. Μάλλον από την στιγμή που είναι φωτοτυπικό, ο κατασκευαστής το πλάσαρε σαν φωτοτυπικό στα μαγαζιά και δεν τον ενδιέφερε και τόσο η υποστήριξη στους υπολογιστές. Είναι και παλιό το μοντέλο.
Τότε, εφόσον είναι μεγάλο MFP (multi-functional printer), μάλλον έχει Ethernet, οπότε αν το μηχάνημα είναι σε δίκτυο, μπορείς να σκανάρεις απευθείας στο μηχάνημα και το αρχείο που θα δημιουργηθεί θα αποθηκευθεί σε κάποιο κοινόχρηστο φάκελο. Οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν (και) από το web interface του.
dimitri_ns
15-01-15, 20:26
Καλό είναι να μας πεις μάρκα-μοντέλο του printer και λειτουργικό του pc
Από τότε που υπήρχαν win κι εγώ ήμουνα παιδί, κατεβάζαμε κι εγκαθιστούσαμε ένα pdf printer που φαινότανε σαν ξεχωριστός printer στα win. Οταν θέλαμε μετατροπή αρχείου σε pdf, απλά διαλέγαμε αυτόν τον printer για εκτύπωση
Καλό είναι να μας πεις μάρκα-μοντέλο του printer και λειτουργικό του pc
Από τότε που υπήρχαν win κι εγώ ήμουνα παιδί, κατεβάζαμε κι εγκαθιστούσαμε ένα pdf printer που φαινότανε σαν ξεχωριστός printer στα win. Οταν θέλαμε μετατροπή αρχείου σε pdf, απλά διαλέγαμε αυτόν τον printer για εκτύπωση
Ναι βρε, αυτό με τον εικονικό εκτυπωτή το ξέρω και εγώ. Έχω τέτοιο πρόγραμμα και στον υπολογιστή μου. Ένα οποιοδήποτε αρχείο (ας πούμε doc) με πολλές σελίδες, το μετατρέπει σε ένα αρχείο pdf. Το θέμα είναι ότι εφόσον σκανάρουμε τυχόν έγγραφα, τότε η κάθε σελίδα αποθηκεύεται σε ξεχωριστό αρχείο, το θέμα είναι πως θα τα ενώσουμε όλα μαζί σε ένα και το irfanview φαίνεται ότι κάνει δουλειά. Ο υπολογιστής έχει Windows XP, μοντέλο του πολυμηχανήματος δεν το θυμάμαι αλλά θα το δω την επόμενη φορά που θα περάσω από το γραφείο.
Είσαι σίγουρος ότι το πολυμηχάνημα δε δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός αρχείου πολλών σελίδων;
Είσαι σίγουρος ότι το πολυμηχάνημα δε δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός αρχείου πολλών σελίδων;
Το μόνο που μπορούσα να επιλέξω ελεύθερα ήταν ο φάκελος που θα αποθηκευτούν τα αρχεία. Δεν μου έδινε καν επιλογή να τα αποθηκεύσω σε άλλη μορφή (πχ png, ή tiff), μόνο jpeg.
Αυτές οι επιλογές είναι από το software στον υπολογιστή ή από τον πίνακα ελέγχου του ίδιου του πολυμηχανήματος;
Αυτές οι επιλογές είναι από το software στον υπολογιστή ή από τον πίνακα ελέγχου του ίδιου του πολυμηχανήματος;
Από το λογισμικό του υπολογιστή. Βασικά η βλακεία είναι ότι δεν θυμάμαι ακριβές μοντέλο, ότι και να λέμε τώρα μπορεί να είναι εντελώς άκυρα, μάλλον το Σάββατο θα ξέρω. Πάντως δεν μου έδινε και μεγάλη ελευθερία στις επιλογές του.
Δοκίμασε να σκανάρεις απευθείας στο μηχάνημα. Λογικά εκεί θα έχει επιλογές.
Δοκίμασε να σκανάρεις απευθείας στο μηχάνημα. Λογικά εκεί θα έχει επιλογές.
Οκ, την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ το γραφείο θα δοκιμάσω και θα αναφέρω εδώ τα αποτελέσματα.
rethanaish
10-06-15, 18:45
Γίνεται πολύ εύκολα με το irfanview-option-multiple images-create multipages pdf
Έχω φτιάξει αρκετά βιβλία από σκανάρισμα με αυτόν τον τρόπο, αρκεί τα αρχεία θα εισαχθούν να μην έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος. Εάν πρόκειται για βιβλία που θέλουν επεξεργασία μετά το σκανάρισμα πολύ χρήσιμο είναι το Scantailor
@ ADSLgr.com All rights reserved.