Επιστροφή στο Forum : Mikrotik σε ρόλο PPPoE client με modem σε bridge mode
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
Αυτο με το v6...... μια επεξηγηση γιατι ακριβως θελει να το κοψει?
να εχω αυτόνομο dhcp και αλλα καλουδια για θωρακιση.. δε γουσταρω να σερβιρει κανενας στην τραπεζαρια μου...
- - - Updated - - -
1. To pppoe δεν συνδέεται με το τύπο της γραμμής.
2. Η ταχύτητα των ether εξαρτάται από το μοντέλο που θα επιλέξεις.
3. Το ν6 θα μπορούσες να το κόψεις και το 788.
3. τα απενεργοποιω ολα και με αλλο dhcp apo mac server το ρουτερ σερβιρει ακομα ipv6..
- - - Updated - - -
1. To pppoe δεν συνδέεται με το τύπο της γραμμής.
2. Η ταχύτητα των ether εξαρτάται από το μοντέλο που θα επιλέξεις.
3. Το ν6 θα μπορούσες να το κόψεις και το 788.
1. To pppoe δεν συνδέεται με το τύπο της γραμμής. δλδ δεν μου κανει κανενα Mikrotik?
- - - Updated - - -
να προσθεσω οτι εκανα δοκιμη bridge το TG788vn v2 με ενα φριτζ 7640 αλλα δεν συνδεοταν. επισης το τεχνικο τμημα της forthnet δεν μπορουσε να βοηθησει..
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
1. Τελικά θα παίξει το MediaAccess TG788vn σε bridge με pppoe στο RB750Gr3 σε γραμμή VDSL2 50mbit της NOVA(forthnet)?
2. Επίσης το RB750Gr3 τα 16 MB θα μπορεί να τα διαχειριστεί με 16 clients tvbox, androids, mac, windows, xbox + guest users?
Πείτε μου σίγουρα χωρίς υποθέσεις για να πάω να το αγοράσω το MT..
Ευχαριστώ :respekt:
να εχω αυτόνομο dhcp και αλλα καλουδια για θωρακιση.. δε γουσταρω να σερβιρει κανενας στην τραπεζαρια μου...
- - - Updated - - -
3. τα απενεργοποιω ολα και με αλλο dhcp apo mac server το ρουτερ σερβιρει ακομα ipv6..
- - - Updated - - -
1. To pppoe δεν συνδέεται με το τύπο της γραμμής. δλδ δεν μου κανει κανενα Mikrotik?
- - - Updated - - -
να προσθεσω οτι εκανα δοκιμη bridge το TG788vn v2 με ενα φριτζ 7640 αλλα δεν συνδεοταν. επισης το τεχνικο τμημα της forthnet δεν μπορουσε να βοηθησει..
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
1. Τελικά θα παίξει το MediaAccess TG788vn σε bridge με pppoe στο RB750Gr3 σε γραμμή VDSL2 50mbit της NOVA(forthnet)?
2. Επίσης το RB750Gr3 τα 16 MB θα μπορεί να τα διαχειριστεί με 16 clients tvbox, androids, mac, windows, xbox + guest users?
Πείτε μου σίγουρα χωρίς υποθέσεις για να πάω να το αγοράσω το MT..
Ευχαριστώ :respekt:
Παρόμοιο σεταπ έχω με
https://mikrotik.com/product/hap_ac2 χτυπάει μαξ 5% η cpu
και wifi 2,4Ghz 7 συσκευές και στα 5Ghz άλλες 5 .....7 ενσύρματες συνδέσεις 1000αρες (switch 1000ari, 4 συνδεμενες στο hap ac2, τηλεφωνικό κεντρο με 4 ip
τηλέφωνα 1 NAS που εκτελεί και pihole και φυσικα κάνει PPPOE με το SPeedport σαν Μοντεμ.
Κανένα πρόβλημα εδώ και 2-3 μήνες που το ολοκλήρωσα.
Εχω στην άκρη ένα 2011 που είχα για να βάλω αρχικά αλλά έπαιξαν ολα άριστα με το ac2.
Τα 16MB ειναι εσωτερικη μνημη αποτελουν προβλημα ΜΟΝΟ στο να εχουμε πολλα πακετα αν ειναι μεγαλα, αν εχουμε πολλα δεν μπορουμε να κανουμε και αναβαθμισεις και στην εσωτερικη δεν μπορουμε να σωσουμε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Οταν ομως το μηχανημα το θελουμε για router εννοειτε οτι θα εχουμε πολλα πακετα αρα θα εχουμε προβλημα προφανως αν θελουμε να κανουμε τα παντα, αν δεν θελουμε τα παντα βγαζουμε οτι πακετα δεν χρειαζονται, θελει δοκιμη αυτο ομως.
Προτεινω μακρια απο μοντελα με εσωτερικη 16ΜΒ, τα ξερω και τα ειδα γιατι εχω παρει το hap ac2 που η χρηση που κανω ομως ειναι wireless ap, gigabit switch και dude server και εχω μονο τρια πακετα μεσα!!! και εξωτερικη καρτα CF σε ανταπτορα usb για την βαση δεδομενων.
Τα 16MB ειναι εσωτερικη μνημη αποτελουν προβλημα ΜΟΝΟ στο να εχουμε πολλα πακετα αν ειναι μεγαλα, αν εχουμε πολλα δεν μπορουμε να κανουμε και αναβαθμισεις και στην εσωτερικη δεν μπορουμε να σωσουμε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Οταν ομως το μηχανημα το θελουμε για router εννοειτε οτι θα εχουμε πολλα πακετα αρα θα εχουμε προβλημα προφανως αν θελουμε να κανουμε τα παντα, αν δεν θελουμε τα παντα βγαζουμε οτι πακετα δεν χρειαζονται, θελει δοκιμη αυτο ομως.
Προτεινω μακρια απο μοντελα με εσωτερικη 16ΜΒ, τα ξερω και τα ειδα γιατι εχω παρει το hap ac2 που η χρηση που κανω ομως ειναι wireless ap, gigabit switch και dude server και εχω μονο τρια πακετα μεσα!!! και εξωτερικη καρτα CF σε ανταπτορα usb για την βαση δεδομενων.
Διαφωνώ αλλά δεν έχει τόση σημασία.
Υπάρχουν Mikrotik για όλα τα γούστα, τις χρήσεις κλπ.
To ac2 που έχω όπως το έχω δεν το λες και οικιακή χρήση αλλά παίζει άριστα.
Υπάρχουν και οι ψυχολογικοί λόγοι που τους αναγνωρίζω δηλαδή και μένα δεν μου κάθεται καλά να έχω 16 Mbyte στην εποχή των Γιγα και των Τερα.
Πάντως σε μένα και όπως τα περιγράφω παραπάνω τη δουλειά του την κάνει μια χαρά.
Η εταιρεία έχει και αντίστοιχο κατάλογο και το περιλαμβάνει στα SOHO.
https://mikrotik.com/products/group/wireless-for-home-and-office
Αν έβλεπα ότι δεν με κάλυπτε θα έβαζα το 2011 που έχει 128 αλλά πραγματικά το έχω στο ράφι.
208625
Αν δεν είχα κανει την αναβάθμιση θα είχε 30+ μέρες uptime.
208626
Οσο για τα πακέτα έχω disable το ipv6 μόνο.
Αλήθεια μπόρεσες κι έβγαλες απ το μαμα firmware πακέτο?
Μήπως το έχεις disable μονο?
Φυσικα και βγαινουν τα πακετα απλα πατας το uninstall!!!! Εγω εχω το 109 για τις αλλες δουλειες απλα δεν χρησιμοποιω το δικο του wifi γιατι στα 2,4ghz δεν καλυπτει την inalan που εχω η ταχυτητα...
Τα αρχεια στο files ποιο ψηλα ειναι σε ενα usb to CF adaptor με μια καρτα 256ΜΒ μεσα για την βαση δεδομενων του dude server.
- - - Updated - - -
Eχεις περιττα πακετα πετατα απο μεσα! δες εδω τι ειναι το καθενα https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:System/Packages τι δεν σου χρειαζεται και τα κανεις uninstall, με το disable ΔΕΝ γλιτωνεις χωρο.
Αυτα με την μνημη με τα προβληματα δεν τα λεω μονος μου, τα εχει πει παρα παρα πολυς κοσμος στο επισημο forum και εδω περα, και εγω οταν το πηρα τα ειχε ολα και δεν περνουσε ουτε αναβαθμισεις!
Αλλα σαν μηχανακι τα σπαει το συγκεκριμενο! και θυρα WAN εχει αλλωστε! αλλα και το προγραμματιζομενο κουμπι που εγω το εχω κανει wifi on/off!
Kαποια στιγμη ελεγα να το κανω pppoe client με την ADSL στην WAN θυρα του και να την ενωσω με το 109 με την FFTH inalan αλλα εχω ηδη 130+mbps τι να λενε τα + 10....ψυλους στα αχυρα δεν αξιζει καν η φασαρια και ο κοπος!
3. Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες.
Εκτός και αν παίρνεις τοπικά ν6 από τοπικό dhcpv6 server.
1. Δηλαδή σου κάνουν όλα τα ΜΤ είτε έχεις xdsl είτε ftth κλπ.
Φυσικα και βγαινουν τα πακετα απλα πατας το uninstall!!!! Εγω εχω το 109 για τις αλλες δουλειες απλα δεν χρησιμοποιω το δικο του wifi γιατι στα 2,4ghz δεν καλυπτει την inalan που εχω η ταχυτητα...
Τα αρχεια στο files ποιο ψηλα ειναι σε ενα usb to CF adaptor με μια καρτα 256ΜΒ μεσα για την βαση δεδομενων του dude server.
- - - Updated - - -
Eχεις περιττα πακετα πετατα απο μεσα! δες εδω τι ειναι το καθενα https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:System/Packages τι δεν σου χρειαζεται και τα κανεις uninstall, με το disable ΔΕΝ γλιτωνεις χωρο.
Αυτα με την μνημη με τα προβληματα δεν τα λεω μονος μου, τα εχει πει παρα παρα πολυς κοσμος στο επισημο forum και εδω περα, και εγω οταν το πηρα τα ειχε ολα και δεν περνουσε ουτε αναβαθμισεις!
Αλλα σαν μηχανακι τα σπαει το συγκεκριμενο! και θυρα WAN εχει αλλωστε! αλλα και το προγραμματιζομενο κουμπι που εγω το εχω κανει wifi on/off!
Kαποια στιγμη ελεγα να το κανω pppoe client με την ADSL στην WAN θυρα του και να την ενωσω με το 109 με την FFTH inalan αλλα εχω ηδη 130+mbps τι να λενε τα + 10....ψυλους στα αχυρα δεν αξιζει καν η φασαρια και ο κοπος!
Επιμένω οτι δεν γινεται με τη διαδικασια που περιγράφεις αν έχει περαστεί το μαμα firmware και συγκεκριμένα το routeros-arm-6.45.7.npk
Δεν μπορείς δηλαδη να ξηλώσεις παρα μόνο να κανεις disable.
Αν κατεβάσεις όμως το all_packages-arm-6.45.7.zip και αρχίσεις να βάζεις αυτά που θες τότε μάλλον ναι.
Το δε Dude που έχεις οπως καταλαβαίνεις δεν ειναι για τον μεσο χρήστη ή γραφείο.
Αφου όμως κανεις τη δουλειά σου έτσι είσαι μια χαρά γιατι το συγκεκριμένο είναι και 4πύρηνο και καλό switch 1000αρι και ac και οικονομικότατο.
Με αλλα λόγια VFM.
σου δειχνω οτι εχω βγαλει τα πακετα, διπλα εχει κουμπι uninstall και εσυ επιμενεις! θελει και reboot μετα ,το εχεις δοκιμασει ΠΟΤΕ? γιατι εγω απειρες φορες σε παρα πολλα μικροτικ και pc X86 https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:System/Packages#Uninstall_package
και εδω εχει βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=eYIsNhk9jc4
μπορεις να βγαλεις οτι θελεις, μετα αν θες να τα ξαναβαλεις πρεπει να το κανεις χειροκινητα, κατεβαζεις το zip που λες, πετας μεσα οτι θες και κανεις reboot απλα ειναι τα πραγματα.
To .npk που λες απλα αναβαθμιζει οτι πακετα υπαρχουν μεσα, δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να βγαλεις οτι δεν σου χρειαζεται! https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Upgrading_RouterOS
Ασχολουμε με mikrotik απο την εκδοση 2.9.6 σε X86 ετσι παντα γινοταν.
Ειπα απλα οτι εχω το dude δεν ειπα τι ειναι και γιατι ειναι, εγω δεν ειμαι μεσος χρηστης ουτε ασχολουμε απλα με εφαρμογες γραφειου...ουτε ειπα σε καποιον να βαλει, απλα ανεφερα τι πακετα εχω εγω.
Οταν το πηρα το ηθελα για wifi access point λογω 5ghz ac γιατι δεν μπορουν να καλυψουν τα 2,4ghz την ταχυτητα της inalan, επειδη ειναι σε αλλο σημειο με βολεψε και σαν gigabit switch, ετυχε ομως επειδη εχει ARM CPU να υποστηριζει dude server οποτε το εστησα εκει αντι να πρεπει να εχω ενα pc συνεχεια ανοιχτο ή να παρω αλλο μηχανημα. Αυτα.
Φυσικα και ειναι VFM και δεν υπηρχε και αλλη επιλογη για wifi 5ghz N + gigabit με οσο το δυνατον χαμηλοτερο κοστος παντα.
Επισης δεν ειναι το ιδιο πραγμα τα πακετα της ROS με το firmware, αλλο πραγμα το καθενα, γιαυτο κιολας οταν αναβαθμισουμε την εκδοση της ROS δλδ τα πακετα που εχουμε μεσα, παμε στο μενου routerboard και ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ κανουμε την αναβαθμιση του firmware, αν δεν την κανουμε θα μεινει στην παλιοτερη εκδοση. Αλλο τα πακετα, αλλο το FW.
To firmware ειναι το routerboot περισσοτερα με λεπτομερειες εδω : https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:RouterBOOT
Aν θες να πουμε κατι παραπανω για αυτο το θεμα, τοτε να τα πουμε στο γενικο του mikrotik γιατι εδω ειμαστε offtopic.
Πάντως και εγώ που δοκίμασα άλλες φορές να ξηλώσω κάποιο πακέτο σε ένα hAP Lite, δεν με άφησε.
208633
Πάντως και εγώ που δοκίμασα άλλες φορές να ξηλώσω κάποιο πακέτο σε ένα hAP Lite, δεν με άφησε.
Σου απαντησα στο σωστο θεμα εδω https://www.adslgr.com/forum/threads/821468-%CE%95%CE%B4%CF%8E-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-Mikrotik-RouterBoard/page414 , βρηκα και γιατι δεν μπορειτε να ξηλωσετε πακετα.
Θα γραφω σε εκεινο το θεμα απο δω και περα, δεν υπαρχει καποιος λογος να τα γραφουμε εδω και να λεμε OFFTOPIC συνεχεια.
Δεν μπορώ να κανω Pppoe client to mt μου. Συνδέω την ether1 του mt με την ether 2 του Speedport Plus (που εχει ενεργοποιημενο το PPPoE pass-through). Όταν περνάω τα settings και παταω apply μενει στο Connecting... Και να βάλω λαθος password πάλι ίδια κατάσταση. Τι μπορεί να φταίει;
update: Μαλλον σταμάτησε η Cosmote να επιτρέπει το pppoe passwthrough. Αν αποσυνδεθώ από το speedport το mt συνδέεται...
Δεν μπορώ να κανω Pppoe client to mt μου. Συνδέω την ether1 του mt με την ether 2 του Speedport Plus (που εχει ενεργοποιημενο το PPPoE pass-through). Όταν περνάω τα settings και παταω apply μενει στο Connecting... Και να βάλω λαθος password πάλι ίδια κατάσταση. Τι μπορεί να φταίει;
update: Μαλλον σταμάτησε η Cosmote να επιτρέπει το pppoe passwthrough. Αν αποσυνδεθώ από το speedport το mt συνδέεται...
Δεν μπορείς να συνδέεσαι και με τα δύο με τους ίδιους κωδικούς ταυτόχρονα.
Από πότε ισχύει αυτό; Μέχρι 4 είχα διαβάσει... Και τί κάνουμε τώρα; Αν βάλω otenet@otenet.gr στο speedport μετά από λίγο το χάνει
Από πότε ισχύει αυτό; Μέχρι 4 είχα διαβάσει... Και τί κάνουμε τώρα; Αν βάλω otenet@otenet.gr στο speedport μετά από λίγο το χάνει
Στο speed βάζεις το otenet@otenet.gr και στο ΜΤ τους κωδικούς για Internet.
Πάντα έτσι ήταν.
Στο Speedport plus μετά από λίγο επανέρχονται.
kostas2911
24-11-19, 20:16
Στο Speedport plus μετά από λίγο επανέρχονται.
Αν δεν έχεις static IP μπορείς να χρησιμοποιείς τα ίδια credentials (δεν ξέρω για πόσο ακόμα)
Η πιο εύκολη λύση όμως είναι ζητήσεις από τον ΟΤΕ να σου φτιάξει ένα cli account.
Στην ουσία είναι καινολυργια credentials της μορφής cli<το νούμερό σου> και τα παίρνει αυτόματα το CPE του ΟΤΕ.
Μετά βάζεις τα δικά σου κανονικά στο Mikrotik
Τι πράγμα επανέρχεται;
Τα credentials μου
Το pppoe passthrough δουλευει κανονικα σε εμενα οπως ειπαν παραπανω με otenet username.
Πρόσφατα που έκανα δοκιμές με τα ίδια credentials στο speedport και στο mikrotik, έκανε κανονικά σύνδεση και στα δύο ταχυτόχρονα.
Απο την άλλη, έβαλα δοκιμαστικά στο speedport τα credentials otenet@otenet.gr με το κλασικό κωδικό και δεν έκανε σύνδεση με αποτέλεσμα να μου βγάλει off και την τηλεφωνία (συγχρονισμένη κανονικά η adsl).
Και ποιος ειναι ο κλασσικος κωδικος που εβαλες?
Σε ένα RB750Gr3 (firmware 6.45.7) σε ρόλο PPPoE client πίσω από το ZTE H267A σε Vodafone VDSL, παρατήρησα το τελευταίο διάστημα πολύ συχνές αλλαγές στην WAN IP (μέχρι και 6 φορές μέσα σε μια μέρα).
Στο log, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό εμφανίζονται τα παρακάτω μηνύματα:
pppoe-out: terminating... - disconnected
pppoe-out: disconnected
pppoe-out: initializing...
pppoe-out: connecting...
pppoe-out: authenticated
pppoe-out: connected
Η όλη διαδικασία, από το disconnect μέχρι την επανασύνδεση ολοκληρώνεται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και πολλές φορές περνάει εντελώς απαρατήρητη.
Η VDSL δεν έχει θέματα συγχρονισμού, παραμένει σταθερά στα 50Mbps χωρίς να αποσυγχρονίζει καθόλου.
Παλαιότερα πέρναγαν ολόκληρες εβδομάδες και δεν είχε συμβεί επανάκληση και αλλαγή IP.
Έχετε παρατηρήσει κάτι ανάλογο; Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
Καλημέρα, εγω με nova σε ADSL δεν εχω καποιο πρόβλημα, για να σιγουρευτείς πρεπει να βγαλεις το PPPOE και να κανει την κληση το VDSL router σου, αν κανει τα ιδια κατι τρεχει με την vodafone, την γραμμη σου κτλ θεμα με την κληση μονο.
Για να μιλησεις και στο τεχνικο τμημα του ISP σου προφανως θα σου πουν να κανεις το ιδιο.
Βγηκε και νεα εκδοση ROS stable https://www.adslgr.com/forum/threads/999728-Περί-ROS-ο-λόγος/page30 ριξε και μια αναβαθμιση να δεις μπας και.
Δοκιμασε και με καποιο αλλο μοντεμ ρουτερ πανω ή και με το zte μονο, να δεις απο που προερχονται οι αποσυνδεσεις. Μπορει να ειναι και provider θεμα.
Σε ένα RB750Gr3 (firmware 6.45.7) σε ρόλο PPPoE client πίσω από το ZTE H267A σε Vodafone VDSL, παρατήρησα το τελευταίο διάστημα πολύ συχνές αλλαγές στην WAN IP (μέχρι και 6 φορές μέσα σε μια μέρα).
Στο log, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό εμφανίζονται τα παρακάτω μηνύματα:
pppoe-out: terminating... - disconnected
pppoe-out: disconnected
pppoe-out: initializing...
pppoe-out: connecting...
pppoe-out: authenticated
pppoe-out: connected
Η όλη διαδικασία, από το disconnect μέχρι την επανασύνδεση ολοκληρώνεται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και πολλές φορές περνάει εντελώς απαρατήρητη.
Η VDSL δεν έχει θέματα συγχρονισμού, παραμένει σταθερά στα 50Mbps χωρίς να αποσυγχρονίζει καθόλου.
Παλαιότερα πέρναγαν ολόκληρες εβδομάδες και δεν είχε συμβεί επανάκληση και αλλαγή IP.
Έχετε παρατηρήσει κάτι ανάλογο; Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
Άλλαξε καλώδιο ether αρχικά.
Βγηκε και νεα εκδοση ROS stable https://www.adslgr.com/forum/threads/999728-Περί-ROS-ο-λόγος/page30 ριξε και μια αναβαθμιση να δεις μπας και.
Άλλαξε καλώδιο ether αρχικά.
Τα δοκίμασα και τα δύο και δεν άλλαξε κάτι. Επόμενο βήμα είναι να κάνω reset το ZTE και να ξαναδοκιμάσω.
Δυστυχώς δεν έχω άλλο VoIP VDSL router και η τηλεφωνία μου αναγκαστικά εξαρτάται από το ZTE. Δεν μπορώ να το αντικαταστήσω εντελώς :(
Τα δοκίμασα και τα δύο και δεν άλλαξε κάτι. Επόμενο βήμα είναι να κάνω reset το ZTE και να ξαναδοκιμάσω.
Δυστυχώς δεν έχω άλλο VoIP VDSL router και η τηλεφωνία μου αναγκαστικά εξαρτάται από το ZTE. Δεν μπορώ να το αντικαταστήσω εντελώς :(
Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να δηλώσεις απευθείας την ταχύτητα της ether στο ΜΤ (απενεργοποιώντας όλες τις άλλες) και να απενεργοποίησης το auto negotiation.
Στο PPPoE client έχει πειράξει κανείς σας την τιμή keepalive-timeout; Εγώ το έχω αφήσει στο default που είναι 60'.
/interface pppoe-client
add add-default-route=yes allow=pap disabled=no interface=ether1 keepalive-timeout=60 max-mru=1492 max-mtu=1492 name=pppoe-out password=guest \
use-peer-dns=yes user=guest@adsl.gr
Τώρα έχω ενεργοποιήσει και το logging στο pppoe topic και περιμένω μήπως βγάλω κάποιο συμπέρασμα όταν το ξανακάνει.
Στο PPPoE client έχει πειράξει κανείς σας την τιμή keepalive-timeout; Εγώ το έχω αφήσει στο default που είναι 60'.
/interface pppoe-client
add add-default-route=yes allow=pap disabled=no interface=ether1 keepalive-timeout=60 max-mru=1492 max-mtu=1492 name=pppoe-out password=guest \
use-peer-dns=yes user=guest@adsl.gr
Τώρα έχω ενεργοποιήσει και το logging στο pppoe topic και περιμένω μήπως βγάλω κάποιο συμπέρασμα όταν το ξανακάνει.
Αυτό έχει να κάνει με το dslam.
Δεν θα δεις διαφορά στο πρόβλημά σου.
Κάνε αυτά που σου έγραψα παραπάνω.
Έγινε και η απενεργοποίηση του autonegotiation στο φυσικό interface του PPPoE και μπήκε manually στο 1Gbps (όσο και η πόρτα του ZTE H267A). Το πρόβλημα επανεμφανίστηκε άλλες 2 φορές, αλλά τώρα έχω και τα logs από το pppoe τα οποία παραθέτω και παρακάτω:
Dec/06/2019 18:48:06 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0x4c
Dec/06/2019 18:48:06 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e11fa38>
Dec/06/2019 18:48:06 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0x4c
Dec/06/2019 18:48:06 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x6e5d4d9>
Dec/06/2019 18:48:16 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0x4d
Dec/06/2019 18:48:16 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e11fa38>
Dec/06/2019 18:48:16 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0x4d
Dec/06/2019 18:48:16 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x6e5d4d9>
Dec/06/2019 18:48:25 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0x4e
Dec/06/2019 18:48:25 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e11fa38>
Dec/06/2019 18:48:25 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0x4e
Dec/06/2019 18:48:25 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x6e5d4d9>
Dec/06/2019 18:48:35 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0x4f
Dec/06/2019 18:48:35 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e11fa38>
Dec/06/2019 18:48:35 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0x4f
Dec/06/2019 18:48:35 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x6e5d4d9>
Dec/06/2019 18:48:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0x50
Dec/06/2019 18:48:45 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e11fa38>
Dec/06/2019 18:48:45 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0x50
Dec/06/2019 18:48:45 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x6e5d4d9>
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP TermReq id=0x3
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: LCP closed
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: CCP lowerdown
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: BCP lowerdown
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: BCP down event in starting state
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPCP lowerdown
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPCP closed
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPV6CP lowerdown
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPV6CP down event in starting state
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: MPLSCP lowerdown
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP TermAck id=0x3
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: LCP lowerdown
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: CCP close
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: BCP close
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPCP close
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPV6CP close
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: MPLSCP close
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,info pppoe-out: terminating...
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,debug,packet ether1: sent PADT to 00:C1:64:6D:7D:BA
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,debug,packet session-id=0x5aa4
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: LCP lowerdown
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,debug pppoe-out: LCP down event in starting state
Dec/06/2019 18:49:25 pppoe,ppp,info pppoe-out: disconnected
και λίγο αργότερα, πάλι τα ίδια
Dec/06/2019 19:17:24 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0xa8
Dec/06/2019 19:17:24 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x964cc223>
Dec/06/2019 19:17:24 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0xa8
Dec/06/2019 19:17:24 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e9b1c5a>
Dec/06/2019 19:17:34 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0xa9
Dec/06/2019 19:17:34 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x964cc223>
Dec/06/2019 19:17:34 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0xa9
Dec/06/2019 19:17:34 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e9b1c5a>
Dec/06/2019 19:17:44 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0xaa
Dec/06/2019 19:17:44 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x964cc223>
Dec/06/2019 19:17:44 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0xaa
Dec/06/2019 19:17:44 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e9b1c5a>
Dec/06/2019 19:17:54 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0xab
Dec/06/2019 19:17:54 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x964cc223>
Dec/06/2019 19:17:54 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0xab
Dec/06/2019 19:17:54 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e9b1c5a>
Dec/06/2019 19:18:04 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP EchoReq id=0xac
Dec/06/2019 19:18:04 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x964cc223>
Dec/06/2019 19:18:04 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP EchoRep id=0xac
Dec/06/2019 19:18:04 pppoe,ppp,debug,packet <magic 0x2e9b1c5a>
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: rcvd LCP TermReq id=0x4
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: LCP closed
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: CCP lowerdown
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: BCP lowerdown
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: BCP down event in starting state
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPCP lowerdown
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPCP closed
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPV6CP lowerdown
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPV6CP down event in starting state
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: MPLSCP lowerdown
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug,packet pppoe-out: sent LCP TermAck id=0x4
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: LCP lowerdown
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: CCP close
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: BCP close
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPCP close
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: IPV6CP close
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: MPLSCP close
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,info pppoe-out: terminating...
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,debug,packet ether1: sent PADT to 00:C1:64:6D:7D:C0
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,debug,packet session-id=0x662c
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: LCP lowerdown
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,debug pppoe-out: LCP down event in starting state
Dec/06/2019 19:18:24 pppoe,ppp,info pppoe-out: disconnected
Και τις δύο φορές βλέπουμε πως όλα λειτουργούσαν ομαλώς μέχρι τη στιγμή που το MikroTik λαμβάνει LCP TermReq (Termination Request) από το απέναντι άκρο (φαίνεται στις 18:49:25 και 19:18:24 στα παραπάνω logs).
Άρα δεν είναι κάτι που εκκινεί από πλευράς MikroTik, το στέλνει το DSLAM. Το θέμα είναι για ποιον λόγο γίνεται αυτό; Τι μπορεί να μην του αρέσει ώστε να μου στέλνει Termination Request;
Κάποιες εργασίας αναβάθμισης ίσως.
Καλό είναι να το αναφέρεις μήπως και έχει κάποιο θέμα το dslam.
Παρατήρησα ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει τα mss στα mangle να βρίσκονται πάνω από τους υπόλοιπους κανόνες του QoS.
Παρατήρησα επίσης ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον θέμα dslam και λιγότερο ΜΤ.
πχ στην δική μου περίπτωση που παίρνω vdsl από Α/Κ δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με το που θα βρίσκονται τα mss.
Αντίθετα σε περιπτώσεις όπου παίρνουν από εξωτερική καμπίνα υπάρχει στις περισσότερες φορές ανάγκη να μπαίνει στην αρχή.
Με λίγα λόγια προτείνω τα παρακάτω:
*** Change profile
PPP > Profiles > default
General
Change TCP MSS
no
Protocols
Use MPLS
no
*** Add mangle change MSS
/ip firewall mangle
add chain=forward protocol=tcp in-interface=pppoe-out1 tcp-mss=1453-65535 tcp-flags=syn,!rst action=change-mss new-mss=1452
add chain=forward protocol=tcp out-interface=pppoe-out1 tcp-mss=1453-65535 tcp-flags=syn,!rst action=change-mss new-mss=1452
@deniSun
Με έσωσες...
Περιγράφω το πρόβλημα.
Καμπίνα Vodafone στα 50μ και πάροχος ΟΤΕ.
Βαζω Speedport 2i (δοκιμή με απ ευθείας σύνδεση ΟΚ, δοκιμή με Passthrough OK, δοκιμή Bridge επίσης ΟΚ με το MIkrotik να κανει κλήση PPPoE)
Βάζω TP-Link VR400 και οι δοκιμές όπως παραπάνω ΟΚ.
Βάζω ASUS DSL N17U και εδω αρχίζει η παράνοια....Απ ευθείας παίζει οκ, με Passthrough δεν παίζει η 2 σύνδεση με τίποτε.
Μού δίνει ip κανονικά αλλά μου ανοίγει ορισμένες σελίδες και γενικά είναι τραγική σύνδεση....
Δοκιμάζω το Asus σε Bridge με τα ίδια αποτελέσματα. (έχω public ip αλλά είπαμε....τραγωδία)
Λέω δε μπορεί κατι λάθος είναι.
Κοιτάζω στο log του Asus και βλεπω ενα κατεβατο....pppoe-relay[2567]: Bogus PPPoE length field (1502)
Και αρχίζω να το ψάχνω και τελος με τις παραπάνω ρυθμίσεις να επανέλθει η ηρεμία μου.
Μου κάνει εντύπωση γιατί μόνο με το Asus....
Απο τα συγκεκριμένα έχω βάλει καμια 10αριά χωρίς ποτε να έχω το παραμικρό πρόβλημα ήταν όμως σε συνδέσεις απο Α/Κ.
Ευχαριστώ και πάλι για τις οδηγίες.
υ.γ.
Να διευκρινίσω οτι η κλήση PPPoE απ το Μικροτικ είναι η κλασική που βρίσκει αυτόματα το MTU κλπ.
Προσωπικά πάντα σετάρω τα mss μόνος.
Σε παλιότερα ros δεν υπήρχε αυτόματη καταχώρηση των mss
και κάποια στιγμή όταν τα πρόσθεσαν οι δηλώσεις κάθονταν όπου ήθελαν.
Επίσης παρατήρησα καθυστέρηση στην δημιουργία των σχετικών δηλώσεων
οπότε και κατέληξα να τα προσθέτω πάντα με το χέρι ώστε να είμαι σίγουρος.
Θέλει βέβαια προσοχή στο να υπολογιστούν σωστά οι τιμές ανάλογα με τον πάροχο.
Δε χρειαζονται ολα αυτα πια μιας και η ΜΤ ενσωματωσε MTU discovery και σου φτιαχνει μονο του το mss. Στα παλια ROS μονο γινοντουσαν οι δηλωσεις.
Περιεργο γιατι εχω παντα τις τελευταίες εκδόσεις.
Συγκεκριμένα όλα αυτα που περιέγραψα έγιναν με την 6.46 αλλα και την προηγούμενη σταθερή.
Κατι θα εχεις δηλωσει λαθος τοτε, ή κατι αλλο. Εγω ποτε δε βαζω mss κανα δυο χρονια τωρα.
Κατι θα εχεις δηλωσει λαθος τοτε, ή κατι αλλο. Εγω ποτε δε βαζω mss κανα δυο χρονια τωρα.
Ουτε κι εγω βάζω.
Χρειάστηκε ομως με το χέρι να μπουν τα παραπανω για να μου παίξει σωστα το Asus.
Τελικά το πρόβλημα (https://www.adslgr.com/forum/threads/858116-Mikrotik-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF-PPPoE-client-%CE%BC%CE%B5-modem-%CF%83%CE%B5-bridge-mode?p=6710380#post6710380) λύθηκε και όπως φαίνεται οφειλόταν στο ΖΤΕ (bridge mode). Εδώ και μιάμιση μέρα περίπου δεν είχα την παραμικρή διακοπή στο PPP (πιο πριν είχα τουλάχιστον 4-5 κάθε μέρα).
Έως τώρα είχα σετάρει το ZTE να κάνει το VLAN untagging (VLAN ID 835) οπότε το MikroTik (που συνδεόταν στο ethernet interface του ΖΤΕ) απλώς είχε ένα PPPoE interface πάνω στην ether1.
Τώρα ρύθμισα το ZTE να μην ασχολείται με το VLAN (περνάει 802.1q tagged frames στο bridge του) και στο MikroTik όρισα το PPPoE interface επάνω σε ένα vlan835 interface:
/interface vlan
add interface=ether1 name=ether1-vlan835 vlan-id=835
/interface pppoe-client
add add-default-route=yes allow=pap disabled=no interface=ether1-vlan835 keepalive-timeout=60 name=pppoe-out password=guest user=guest@adsl.gr
Τελικά το πρόβλημα (https://www.adslgr.com/forum/threads/858116-Mikrotik-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF-PPPoE-client-%CE%BC%CE%B5-modem-%CF%83%CE%B5-bridge-mode?p=6710380#post6710380) λύθηκε και όπως φαίνεται οφειλόταν στο ΖΤΕ (bridge mode). Εδώ και μιάμιση μέρα περίπου δεν είχα την παραμικρή διακοπή στο PPP (πιο πριν είχα τουλάχιστον 4-5 κάθε μέρα).
Έως τώρα είχα σετάρει το ZTE να κάνει το VLAN untagging (VLAN ID 835) οπότε το MikroTik (που συνδεόταν στο ethernet interface του ΖΤΕ) απλώς είχε ένα PPPoE interface πάνω στην ether1.
Τώρα ρύθμισα το ZTE να μην ασχολείται με το VLAN (περνάει 802.1q tagged frames στο bridge του) και στο MikroTik όρισα το PPPoE interface επάνω σε ένα vlan835 interface:
/interface vlan
add interface=ether1 name=ether1-vlan835 vlan-id=835
/interface pppoe-client
add add-default-route=yes allow=pap disabled=no interface=ether1-vlan835 keepalive-timeout=60 name=pppoe-out password=guest user=guest@adsl.gr
Γιατί δεν αφήνεις το vlan στο zte ώστε στο ΜΤ να μην χρειάζεσαι τίποτα.
Γιατί δεν αφήνεις το vlan στο zte ώστε στο ΜΤ να μην χρειάζεσαι τίποτα.
Αυτό ήταν το πρόβλημα... Με το VLAN στο ZTE είχα τα PPPoE disconnects. Μόλις έβγαλα το VLAN από το ZTE και το πέρασα μέσα στο MikroTik, το πρόβλημα λύθηκε.
Ξέρω πως δεν έχει ιδιαίτερη λογική αυτό που συνέβη, αλλά αυτό έγινε :hmm:
Εκτός και αν συνέπεσε με καμιά αλλαγή στο DSLAM. Θα το αφήσω μερικές μέρες έτσι όπως το έκανα τώρα να δω αν είναι σταθερό και κάποια στιγμή θα το ξαναγυρίσω για δοκιμή όπως το είχα πιο πριν.
Καλησπέρα κι από εμένα,
Έχω ένα mikrotik και ένα ZTE ZXHN H168N το βάζω το ΖΤΕ σε bridge γίνεται link το connection από τα logs του ΜΤ αλλά failarei στο authentication. Πήρα χθες το βράδυ την WIND και μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. ο κωδικός είναι το τηλέφωνό σας και το username αυτό που βλέπετε στο ZTE. Το username ειναι του στυλ χχχχχ@tellas.gr δοκίμασα διάφορους συνδιασμούς για κωδικό αλλά δεν τους πήρε. Πως θα προτείνατε να βρω μια λύση σε όλο αυτό το πράγμα σύμφωνα με την εμπειρία σας;
Καλησπέρα κι από εμένα,
Έχω ένα mikrotik και ένα ZTE ZXHN H168N το βάζω το ΖΤΕ σε bridge γίνεται link το connection από τα logs του ΜΤ αλλά failarei στο authentication. Πήρα χθες το βράδυ την WIND και μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. ο κωδικός είναι το τηλέφωνό σας και το username αυτό που βλέπετε στο ZTE. Το username ειναι του στυλ χχχχχ@tellas.gr δοκίμασα διάφορους συνδιασμούς για κωδικό αλλά δεν τους πήρε. Πως θα προτείνατε να βρω μια λύση σε όλο αυτό το πράγμα σύμφωνα με την εμπειρία σας;
καλησπέρα, ρωτησες αν υποστηριζουν το brigde mode? μηπως και δεν παιζει ετσι ?
μλκιες σου λενε απο wind. και μενα τα ιδια μου ελεγαν και τους πηρα να ξαναλλαξουν το pass. Μετα δουλεψε! :)
Εχω ένα Cap ac εδώ και μήνες που κανει PPPoE στο Speedport plus.
Από την περασμένη εβδομάδα όταν βαζω ενα tvbox να κατεβάσει full από την γραμμή μου (200Mbps) μετα από 3 4 λεπτά το Mikrotik σταματά να εχει internet.
Εκτος δηλαδή του tvbox, laptop αλλά και κινητά που είναι συνδεδεμένα πάνω του δεν έχουν ιντερνετ.
Στην καρτελα PPPoE status δειχνει connected και μόνο αν πατήσω Reconnect και παρει νεα ip το mikrotik επανέρχεται το internet στους clients.
Να εχει μπει κάποιο ip bandwidth limiter από την cosmote λόγω των ημερών ή κατι τρέχει με το Cap ac ;
Ευχαριστώ.
Εχω ένα Cap ac εδώ και μήνες που κανει PPPoE στο Speedport plus.
Από την περασμένη εβδομάδα όταν βαζω ενα tvbox να κατεβάσει full από την γραμμή μου (200Mbps) μετα από 3 4 λεπτά το Mikrotik σταματά να εχει internet.
Εκτος δηλαδή του tvbox, laptop αλλά και κινητά που είναι συνδεδεμένα πάνω του δεν έχουν ιντερνετ.
Στην καρτελα PPPoE status δειχνει connected και μόνο αν πατήσω Reconnect και παρει νεα ip το mikrotik επανέρχεται το internet στους clients.
Να εχει μπει κάποιο ip bandwidth limiter από την cosmote λόγω των ημερών ή κατι τρέχει με το Cap ac ;
Ευχαριστώ.
Limit δεν έχει μπει.
Περισσότερο μου κάνει για "κόψιμο" από το fw σε κίνηση που βλέπει από το εσωτερικό δίκτυο και μπορεί να την θεωρεί DoS και την κόβει.
Limit δεν έχει μπει.
Περισσότερο μου κάνει για "κόψιμο" από το fw σε κίνηση που βλέπει από το εσωτερικό δίκτυο και μπορεί να την θεωρεί DoS και την κόβει.
Να πω ότι όταν βλέπω ταινία που το bandwidth μπορεί να παίζει γύρω στα 100mbps είναι όλα οκ για ωρες μερες … όπως και όταν απλα σερφαρω.
Μονο όταν πιεζω την γραμμη στα ορια της αρχισε να μου κανει θεμα και αυτό μετα από μηνες χωρις να εχω αλλαξει καποιο configuration.
Υπαρχει περιπτωση το τελευταιο firmware να εχει καποιο θεμα ;
Ευχαριστω.
Αρχικά... τι ταινία βλέπεις και σε τι ανάλυση που θέλει 100Μ από το bw;
Επίσης... αυτό που σου είπα το έλεγξες;
Αρχικά... τι ταινία βλέπεις και σε τι ανάλυση που θέλει 100Μ από το bw;
Επίσης... αυτό που σου είπα το έλεγξες;
Υπάρχουν κάποιες ταινίες 4Κ που φτάνουν τοσο ψηλά. Λίγες αλλά υπάρχουν.
Αυτό που μου είπες δεν το κατάλαβα οπότε και δεν το τσέκαρα.
Τι ακριβως πρέπει να τσεκαρω ;
Υπάρχουν κάποιες ταινίες 4Κ που φτάνουν τοσο ψηλά. Λίγες αλλά υπάρχουν.
Αυτό που μου είπες δεν το κατάλαβα οπότε και δεν το τσέκαρα.
Τι ακριβως πρέπει να τσεκαρω ;
Έχεις δηλώσεις στο firewall;
Έχεις δηλώσεις στο firewall;
Αυτές εδώ εχω.
- - - Updated - - -
Ψάχνοντας στο νετ βρηκα και αυτό εδώ https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=126340 οπου κάποιος τύπος λέει ότι
Asking once more:
Can you ping any ISP's router/gateway/DNS server when you "loose" Internet?
Check this please. When you disble/enable interface then you restart connection. If you can ping ISP's infrastructure without restart then the problem is fully on the ISP's side. If not, then more investigation is needed.
στην δικη μου περίπτωση παρότι ειχε χαθεί το internet μπορούσα να κανω ping το gateway της cosmote.
Σήμερα το πρωί έβγαλα το Speedport από την πρίζα και το ξαναέβαλα μπας και υπάρχει κάποιο θέμα κλειδώματος της γραμμής μου.
Το τεστ πηγε καλα μιας και κατεβηκε αρχειο 25GB από τις 7:53 μεχρι της 8:13 (20 λεπτα) με την γραμμή στο full χωρίς πρόβλημα.
Εύχομαι να συνεχίσει έτσι χωρίς πρόβλημα.
Ευχαριστώ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.