PDA

Επιστροφή στο Forum : Mikrotik σε ρόλο PPPoE client με modem σε bridge mode

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12

puntomania
19-04-18, 12:20
κάνεις 2 bridge προφιλ... το ένα με vlan 835 και το κάνεις binding στην LAN1 (mikrotik) και το 2ο το κάνεις με vlan 836 και το κάνεις binding στην LAN4 (TV)

- - - Updated - - -

λογικά και μέσω του μικροτικ πρέπει να γίνετε... αρκεί το μποξ της τηλεόρασης να βγαίνει απο την bridge με το vlan 836

πιθανών... να θέλει 2 καλώδια... απο το speed... στο μικροτικ

jkoukos
19-04-18, 12:22
Το OTETV βγαίνει μέσω άλλη σύνδεσης bridged (με VPI/VCI 8/36, προφανώς σε VDSL θέλει VLAN ID 837) που μιλά μόνο με την LAN4 (αυτό αλλάζει μέσω binding port) και λειτουργεί σε άλλο υποδίκτυο (αν θυμάμαι σε 10.XXX.XXX.XXX).

Με πρόλαβε ο puntomania.

puntomania
19-04-18, 12:27
Το OTETV βγαίνει μέσω άλλη σύνδεσης bridged (με VPI/VCI 8/36, προφανώς σε VDSL θέλει VLAN ID 837) που μιλά μόνο με την LAN4 (αυτό αλλάζει μέσω binding port) και λειτουργεί σε άλλο υποδίκτυο (αν θυμάμαι σε 10.XXX.XXX.XXX).

Με πρόλαβε ο puntomania.

193027193028

- - - Updated - - -

αν και στο HUAWEI Home Gateway HA35 τα έχει όλα μαζί!

193029

jkoukos
19-04-18, 12:29
Αυτό δεν είναι το port binding. Αλλού πρέπει να είναι η αντίστοιχη επιλογή.

teodor_ch
19-04-18, 12:32
Οπότε με βάση τα παραπάνω, αν απο τις default ρυθμίσεις του speedport αλλάξω μόνο το Passthrough για την 8.35 και κάνει τα υπόλοιπα το MK,
το ΟΤΕ TV θα έπρεπε να δουλεύει σωστά στη θύρα 4.

Σωστά?

jkoukos
19-04-18, 12:33
Απολύτως σωστά.

puntomania
19-04-18, 12:33
Αυτό δεν είναι το port binding. Αλλού πρέπει να είναι η αντίστοιχη επιλογή.

δεν έχει κάτι άλλο σχετικό....

jkoukos
19-04-18, 12:35
@teodor_ch, τι εννοείς με το αρχικό ερώτημα "Θέλω να μπορεί να δουλέψει ο αποκωδικοποιητής συνδεόμενος οπουδήποτε";

teodor_ch
19-04-18, 12:37
Απολύτως σωστά.

Εναλλακτικά,
βάζω bridge την 8.35 (χάνω το voip που δε με ενδιαφέρει να το φτιάξω αλλού)
και πάλι η speedport eth4 συνεχίζει να δουλεύει με το OTE TV αφού είναι σε άλλη ppp connection.

Σωστά?

- - - Updated - - -

teodor_ch, τι εννοείς με το αρχικό ερώτημα "Θέλω να μπορεί να δουλέψει ο αποκωδικοποιητής συνδεόμενος οπουδήποτε";

Δεν έχω περιορισμό στο πού θα τον συνδέσω. Είτε speedport είτε ΜΚ. (το λύσαμε αυτό!)

jkoukos
19-04-18, 12:49
Εναλλακτικά,
και πάλι η speedport eth4 συνεχίζει να δουλεύει με το OTE TV αφού είναι σε άλλη ppp connection.

Σωστά?
Δεν το έχω δοκιμάσει (όταν το είχαμε παλαιότερα, διότι το αλλάξαμε σε δορυφορικό) με 2 bridge, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψει.

puntomania
19-04-18, 12:49
Εναλλακτικά,

Σωστά?

σωστά!

teodor_ch
19-04-18, 12:52
Τέλεια, σας ευχαριστώ.

Θα δοκιμάσω απομακρυσμένα να το φτιάξω (vpn) και αν δε τα καταφέρω θα πάω για κέρασμα καφέ το ΣΚ :D

macro
19-04-18, 17:30
Φρεντο γλυκο με γαλα εγω plz!!!

teodor_ch
20-04-18, 09:25
Ωραία η θεωρία αλλά κάτι χάθηκε στην πράξη!

Να ενημερώσω ότι δε μιλάω για ΟΤΕ TV εξολοκλήρου με broadband αλλά υβριδικό που μέσω broadband σου επιτρέπει να κάνεις playback και άλλα που δε τα ξέρω γιατί δεν είναι δικό μου.
Το επόμενο κουλό θέμα είναι ότι όταν το speedport είναι με default ρυθμίσεις, το OTE TV παίζει μόνο στην ethernet 3 και όχι στην 4 που προορίζεται για το OTE TV (!!!!!!).
Port binding για τη θύρα 3 δεν είδα πάντως...

Έκανα αυτά

Internet >> WAN >> DSL Connection >> διαγράφουμε τα προφίλ PTM_DSL/ΑΤΜ_DSL.
Create New Connection >> Connection Name:Bridge >> VPI/VCI:8/35 >> Type:Bridge Connection >> Apply.

και παράλληλα άλλαξα την ΙΡ του speedport απο 192.168.1.χ σε 192.168.12.x γιατί όλο το υπόλοιπο δίκτυο είναι στην 192.168.1.x

Το αποτέλεσμα ήταν να μήν παίξει το OTE TV (ενώ το ίντερνετ δούλεψε μέσω ΜΚ).

Μήπως το ΟΤΕ ΤV θέλει ΙΡ 192.168.1.χ απο τον DHCP server του speedport? (αλλά αφού μιλάμε για dhcp server/client δε θα είχε προτίμηση!)

Andre_1982
20-04-18, 10:33
Ωραία η θεωρία αλλά κάτι χάθηκε στην πράξη!

Να ενημερώσω ότι δε μιλάω για ΟΤΕ TV εξολοκλήρου με broadband αλλά υβριδικό που μέσω broadband σου επιτρέπει να κάνεις playback και άλλα που δε τα ξέρω γιατί δεν είναι δικό μου.
Το επόμενο κουλό θέμα είναι ότι όταν το speedport είναι με default ρυθμίσεις, το OTE TV παίζει μόνο στην ethernet 3 και όχι στην 4 που προορίζεται για το OTE TV (!!!!!!).
Port binding για τη θύρα 3 δεν είδα πάντως...

Έκανα αυτά

Internet >> WAN >> DSL Connection >> διαγράφουμε τα προφίλ PTM_DSL/ΑΤΜ_DSL.
Create New Connection >> Connection Name:Bridge >> VPI/VCI:8/35 >> Type:Bridge Connection >> Apply.

και παράλληλα άλλαξα την ΙΡ του speedport απο 192.168.1.χ σε 192.168.12.x γιατί όλο το υπόλοιπο δίκτυο είναι στην 192.168.1.x

Το αποτέλεσμα ήταν να μήν παίξει το OTE TV (ενώ το ίντερνετ δούλεψε μέσω ΜΚ).

Μήπως το ΟΤΕ ΤV θέλει ΙΡ 192.168.1.χ απο τον DHCP server του speedport? (αλλά αφού μιλάμε για dhcp server/client δε θα είχε προτίμηση!)

Μηπως στο MK εχεις αλλους DNS εκτος ΟΤΕ? Αν ναι δοκιμασε να βαλεις DNS OTE κανε ενα reboot να καθαρισει η cache και ξαναδοκιμασε.

teodor_ch
20-04-18, 10:43
Μηπως στο MK εχεις αλλους DNS εκτος ΟΤΕ? Αν ναι δοκιμασε να βαλεις DNS OTE κανε ενα reboot να καθαρισει η cache και ξαναδοκιμασε.

Αυτό σημαίνει ότι τελικά το ΟΤΕ TV hybrid δεν παίρνει απο το bridge 8.36 internet αλλά απο το κλασσικό 8.35 το οποίο αφού συνδέεται στην eth3 έχει και λογική (μόνο η eth4 είναι bind με τα bridge otetv)

Θα δοκιμάσω για λόγους ευκολίας να συνδέσω κατευθείαν το otetv στο switch που πάνε όλα και θα κάνω force τους dns servers του ΟΤΕ για δοκιμή.

emeliss
20-04-18, 10:51
Το ΟΤΕ TV hybrid μέσω δορυφόρου θέλει απλό Internet, από οποιονδήποτε πάροχο. Το ΟΤΕ TV μέσω xDSL θέλει σύνδεση ΟΤΕ και ξεχωριστό VP/VC ή VLAN.

jkoukos
20-04-18, 10:52
To OTETV είναι μέσω Internet ή δορυφόρου;
Και στα 2 ο αποκωδικοποιητής είναι Hybrid, αλλά μόνο στο 1ο παίζει από την bridged σύνδεση κατευθείαν στη LAN4 θύρα. Στη 2η περίπτωση (όπως και το δικό μου) παίζει μέσω οποιασδήποτε θύρας, router, switch κλπ.

Με πρόλαβε ο emeliss

teodor_ch
20-04-18, 11:05
Το ΟΤΕ TV hybrid μέσω δορυφόρου θέλει απλό Internet, από οποιονδήποτε πάροχο. Το ΟΤΕ TV μέσω xDSL θέλει σύνδεση ΟΤΕ και ξεχωριστό VP/VC ή VLAN.

εμ δεν έπαιζε έτσι τόσο καιρό

πιθανότατα φταίνε οι dns servers που δεν ήταν του ΟΤΕ και να ψάχνει κάποιο εσωτερικό του domain

έβαλα του ΟΤΕ και περιμένω να το δοκιμάσουν

- - - Updated - - -

To OTETV είναι μέσω Internet ή δορυφόρου;
Και στα 2 ο αποκωδικοποιητής είναι Hybrid, αλλά μόνο στο 1ο παίζει από την bridged σύνδεση κατευθείαν στη LAN4 θύρα. Στη 2η περίπτωση (όπως και το δικό μου) παίζει μέσω οποιασδήποτε θύρας, router, switch κλπ.

Με πρόλαβε ο emeliss

είναι μέσω δορυφόρου κατα κύριο λόγο και μέσω ίντερνετ ενεργοποιούνται κάποιες έξτρα λειτουργίες (playback)

ποιούς dns servers έχεις στο ρουτερ?

jkoukos
20-04-18, 11:14
Παίζω με DNS forwarding μέσω dnsmasq σε OpenWRT, με την σειρά 62.217.126.164, 194.177.210.210, 212.205.212.205, 195.170.0.1 και 195.170.2.2 (τα 2 πρώτα ΕΔΕΤ και τα υπόλοιπα του ΟΤΕ).
Η σειρά για να φθάσει η σύνδεση είναι: Modem > OpenWRT > Samknows > Switch > OTETV.

teodor_ch
20-04-18, 11:43
Αν απο τα δύο πρώτα δεν πάρει απάντηση θα ζητήσει απο του dns servers του ΟΤΕ?

- - - Updated - - -

Δούλεψε η μλκία!!!!

Στα γρήγορα έκανα
1) αλλαγή dns servers στου ΟΤΕ
2) add route να βγαίνει ΜΟΝΟ απο τη σύνδεση του ΟΤΕ που έχει την έξτρα συνδρομή ΟΤΕTV
3) disable όλο το firewall

Σιγά σιγά θα το συμμαζέψω και θα δώ πού θα κολλήσει.

Speedport σε bridge mode
ΜΚ κάνει την κλήση ppp
ΟΤΕ hybrid σε switch και μετά στο ΜΚ με static dhcp lease για να κάνω το add route

jkoukos
20-04-18, 12:02
Λογικά ναι. Ο αποκωδικοποιητής παίρνει κανονικά αυτόματα όλες τις διευθύνεις που έχω ορίσει στον DHCP, εκτός του NTP server που τραβά αυτόματα τον ntpa.hybrid.otenet.gr.

Andre_1982
20-04-18, 12:28
Αν απο τα δύο πρώτα δεν πάρει απάντηση θα ζητήσει απο του dns servers του ΟΤΕ?

- - - Updated - - -

Δούλεψε η μλκία!!!!

Στα γρήγορα έκανα
1) αλλαγή dns servers στου ΟΤΕ
2) add route να βγαίνει ΜΟΝΟ απο τη σύνδεση του ΟΤΕ που έχει την έξτρα συνδρομή ΟΤΕTV
3) disable όλο το firewall

Σιγά σιγά θα το συμμαζέψω και θα δώ πού θα κολλήσει.

Speedport σε bridge mode
ΜΚ κάνει την κλήση ppp
ΟΤΕ hybrid σε switch και μετά στο ΜΚ με static dhcp lease για να κάνω το add route

Δοκιμασε εαν μπορεις να καρφωσεις τις DNS στον Αποκωδικοποιητη η να του δωσεις μια Static IP (εκτος DHCP range) ουτως ωστε να χρησιμοποιει τους DNS του ΟΤΕ και στο ΜΚ να βαλεις οτι DNS θες.
Η προσθεσε τους DNS του ΟΤΕ στο ΜΚ στην σειρα 3,4

jkoukos
20-04-18, 12:35
Μόνο μέσω DHCP δουλεύει ο αποκωδικοποιητής του ΟΤΕ. Δεν υπάρχει δυνατότητα να ορισθούν χειροκίνητα οι διευθύνσεις.

teodor_ch
20-04-18, 12:39
Δοκιμασε εαν μπορεις να καρφωσεις τις DNS στον Αποκωδικοποιητη η να του δωσεις μια Static IP (εκτος DHCP range) ουτως ωστε να χρησιμοποιει τους DNS του ΟΤΕ και στο ΜΚ να βαλεις οτι DNS θες.
Η προσθεσε τους DNS του ΟΤΕ στο ΜΚ στην σειρα 3,4

Λογικά μπορώ να κάνω αυτό
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=114363#p597055

/ip dhcp-server option add code=6 name=OTEDNS value="'212.205.212.205''195.170.0.1'"

και να βάλω στο static dhcp entry του OTETV το dhcp option OTEDNS

Ή force με dstnat

Andre_1982
20-04-18, 12:41
Μόνο μέσω DHCP δουλεύει ο αποκωδικοποιητής του ΟΤΕ. Δεν υπάρχει δυνατότητα να ορισθούν χειροκίνητα οι διευθύνσεις.

Α ΟΚ, δεν τον εχω και δεν το ηξερα. Τοτε η στην σειρα 3,4 του οτε η πρεπει να παιξει με Static lease στην MAC του αποκωδικοποιητη και να εφαρμοσει μονο σε αυτο το static lease options profile που να εχει μεσα τους DNS του ΟΤΕ σαν value.

teodor_ch
20-04-18, 12:45
Και με dstnat γίνεται δουλειά αλλά με έναν dns server του ote που αν πέσει θα υπάρχει θέμα.
Για πιο εύκολα το λέω. Αλλά αφού βρήκα το dhcp option όλα καλά και όμορφα :D

Andre_1982
20-04-18, 13:04
Και με dstnat γίνεται δουλειά αλλά με έναν dns server του ote που αν πέσει θα υπάρχει θέμα.

Ναι μια χαρα.
Αυτο που με παραξενευει μονο ειναι οτι πχ οποιος εχει συνδεση με αλλον ISP και δεν χρησιμοποιει DNS OTE πως παιζει? σιγα μην καθονται ολοι να αλλαζουν DNS η να σε υποχρεωνουν να χρησιμοποιησεις DNS ΟΤΕ. λογικα πρεπει να ναι καρφωτοι στον αποκωδικοποιητη καπου. Μπορει με κονσολα (αλλα και παλι αν ηταν ετσι θα επαιζε και ο δικος σου)

jkoukos
20-04-18, 13:50
Σε μένα δουλεύει μα χαρά, αλλά αν είχα θέμα το ίδιο θα έκανα σε OpenWRT:

list dhcp_option '6,212.205.212.205,195.170.0.1,195.170.2.2'

geioannou
21-04-18, 12:21
εχω ενα Mikrotik στο σπιτι οπου επανω εχω ριξει δυο adsl γραμμες οπου υπαρχουν στο οίκημα μου. Την μια την εχω σε μόνιμο bridge mode και κανω στο ΜΤ το pppoe και την αλλη ανα καιρους την εχω και με bridge mode αλλα και με dhcp client.
μπορει να πει καποιος πλεονεκτιματα η μειονεκτιματα για το ποιον τροπο να προτιμησω ?

sdikr
21-04-18, 12:37
εχω ενα Mikrotik στο σπιτι οπου επανω εχω ριξει δυο adsl γραμμες οπου υπαρχουν στο οίκημα μου. Την μια την εχω σε μόνιμο bridge mode και κανω στο ΜΤ το pppoe και την αλλη ανα καιρους την εχω και με bridge mode αλλα και με dhcp client.
μπορει να πει καποιος πλεονεκτιματα η μειονεκτιματα για το ποιον τροπο να προτιμησω ?

Συνήθως με Bridged και pppoe παίρνει την πραγματική ip το router/MT όποτε δεν χρειαζεται να έχεις διπλό ΝΑΤ, με τον dchp client θα έχεις, κάποιες εφαρμογές δεν τα πάνε καλά με το 2πλο

teodor_ch
21-04-18, 12:38
με dhcp client μάλλον δεν κάνεις καν Passthrough οπότε έχεις διπλό ΝΑΤ και στην ουσία ο πιο αδύναμος κρίκος είναι το άλλο ρούτερ απο άποψη επιδόσεων

geioannou
21-04-18, 13:06
Συνήθως με Bridged και pppoe παίρνει την πραγματική ip το router/MT όποτε δεν χρειαζεται να έχεις διπλό ΝΑΤ, με τον dchp client θα έχεις, κάποιες εφαρμογές δεν τα πάνε καλά με το 2πλο

με dhcp client μάλλον δεν κάνεις καν Passthrough οπότε έχεις διπλό ΝΑΤ και στην ουσία ο πιο αδύναμος κρίκος είναι το άλλο ρούτερ απο άποψη επιδόσεων

στην περιπτωση του bridge mode με το ΜΤ να κνει το pppoe, internet δεν μπορεις να εχεις αμα δεν κανεις κανονα ΝΑΤ.
Στην περιπτωση του dhcp client ομως εχω ιντερνετ χωρις κανονα ΝΑΤ, μιας και υπαρχει απο πισω το μοντεμ του παροχου.
ετσι λοιπον το θεμα NAT ξεπερνιεται και δεν ειναι προβλημα μιας και δεν υπαρχει 2πλο ΝΑΤ.
απο εκει και περα ομως, ποιο ειναι προτιμητέο ?

sdikr
21-04-18, 13:29
στην περιπτωση του bridge mode με το ΜΤ να κνει το pppoe, internet δεν μπορεις να εχεις αμα δεν κανεις κανονα ΝΑΤ.
Στην περιπτωση του dhcp client ομως εχω ιντερνετ χωρις κανονα ΝΑΤ, μιας και υπαρχει απο πισω το μοντεμ του παροχου.
ετσι λοιπον το θεμα NAT ξεπερνιεται και δεν ειναι προβλημα μιας και δεν υπαρχει 2πλο ΝΑΤ.

Με το dhcp βάζει αυτόματα τον κανόνα για το default route, όποτε έχεις ενα ΝΑΤ στο ΜΤ και ενα ΝΑΤ στο 1ο ρουτερ.
Στην περίπτωση του pppoe - bridge έχεις ένα ΝΑΤ στον ΜΤ

geioannou
21-04-18, 13:36
Με το dhcp βάζει αυτόματα τον κανόνα για το default route, όποτε έχεις ενα ΝΑΤ στο ΜΤ και ενα ΝΑΤ στο 1ο ρουτερ.

οχι βρε 'συ. εχεις επιλογη για το αν θα εχεις default route!
εκει εγω επιλεγω το "ΝΟ", και ετσι ειμαι dhcp χωρις ΝΑΤ στο ΜΚ.
Αρα μενει μονο το ΝΑΤ του μοντεμ του παροχου

και κατι αλλο που με μπερδεψες. το default route εχει να κανει με το απο ποιο interface θα βγει και οχι το ΝΑΤ !!
Κανω λαθος ?

teodor_ch
21-04-18, 14:11

άρα κάνεις το ΜΚ ένα απλό switch αφού δεν τρέχει ούτε firewall ούτε νατ

προφανώς και έχεις βάλει στο ίδιο bridge τα interfaces του υπολογιστή σου και του modem/ROUTER του παρόχου

- - - Updated - - -

κάνει το ΜΚ switch βάζοντας στο bridge τα interfaces και το dhcp client είναι άχρηστο στην ουσία
το μόνο που προσφέρει είναι να πάρει ΙΡ το ΜΚ που δεν χρειάζεται μιας και δεν κάνει τίποτα

αν θές να μπείς μπαίνεις και με τη MAC

sdikr
21-04-18, 14:38
οχι βρε 'συ. εχεις επιλογη για το αν θα εχεις default route!
εκει εγω επιλεγω το "ΝΟ", και ετσι ειμαι dhcp χωρις ΝΑΤ στο ΜΚ.
Αρα μενει μονο το ΝΑΤ του μοντεμ του παροχου

και κατι αλλο που με μπερδεψες. το default route εχει να κανει με το απο ποιο interface θα βγει και οχι το ΝΑΤ !!
Κανω λαθος ?

Συνήθως όταν λέμε οτι έχουνε ενα router έχουμε μια συσκευή που κάνει route ανάμεσα σε δυο interfaces που έχουν διαφορετικό subnet ή και σκέτο subnet, στο σπίτι που έχουμε και μια ip τότε έχουμε και ΝΑΤ συνήθως, θα μπορούσε να έχουμε 16 στατικ πχ, όποτε τότε θα έκανε μόνο το router
https://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation

Έχεις λοιπόν ενα router το όποιο έχει 192.168.0.χ για να στείλει αυτός στο Internet κίνηση σε Public θα κάνει nat σε όποια συσκευή του 192.168.0.χ κάνει αίτηση.
Αν τώρα βάλεις πάνω του μια συσκευή που το wan είναι στο 192.168.0.χ και το lan στο 192.168.88.x θα πρέπει να κάνει πάλι νατ

Αν τώρα δεν το δουλεύεις σαν ρουτερ όπως αναφέρει ο teodor_ch, ναι δεν υπάρχει ΝΑΤ

geioannou
21-04-18, 15:42
τα πραγματα ειναι λιγο πιο συνθετα.
να αναφερω οτι μετα το ΜΚ υπαρχει switch 1000ρη και patch panel οπου πισω απο αυτο ειναι δυο σπιτια.
ετσι μπορουσα να εχω διαχείριση οχι μονο των γραμμων αλλα και το ποιος θα παιρνει και απο ποια γραμμη κλπ.
το ΜΚ οπως ειπα ειχε επανω δυο γραμμες οπου εκανε αυτο τα pppoe. η μια γραμμη ηταν του αδελφου μου. καποια στιγμη το μοντεμ της μια γραμμης (του αδελφου μου) το εβαλα σε Passthrough γιατι μια φορα ενω έλειπα διακοπες επεσε το ρευμα στο σπιτι που ειχα το ΜΚ που εκανε ολη την διαχείριση και ο αδελφος μου εμεινε χωρις ιντερνετ. ετσι λοιπον αναζητησα εναν τροπο οπου το μοντεμ του αδελφου μου θα μπορουσε να εχει απο μονο του ιντερνετ και αμα επεφτε το ΜΚ θα επρεπε να παει στο patch panel να δωσει απ' ευθειας απο το μοντεμ του παροχου στα μηχανηματα του.

τωρα ο αδελφος μου περιμενει να ενεργοποιηθει η vdsl του. εβαλα επανω το νεο μοντεμ του παροχου το οποιο ομως ειναι κλειδωμενο. pppoe δεν εχω, οποτε για να λειτοργουν ολοι οι κανόνες που ειχα πριν και να μπορω να δινω στα μηχανακια του αδελφου μου ινετ απο την δικη του γραμμη, επρεπε να συνδεσω το ΜΚ ως dhcp client.
αυτο ομως μου δημιούργησε την απορια εαν υπαρχει λογος να το κανω !!!

sdikr
21-04-18, 15:51
Αν βλέπει σαν gateway το ΜΚ που κάνει σύνδεση μέσω dhcp και λαμβάνει private ip, τότε κάνεις διπλό ΝΑΤ, αν βλέπει σαν Gateway το 1o router.

Αν δεν σου έχει κάνει παράπονα για κάποια εφαρμογή ως τώρα μην το ψάχνεις παραπάνω

Τα passive δικτυακά (Non managed switch, panel) δεν επηρεάζουν κάπου

GeorgeVasil
19-12-18, 12:17
Καλημερα!

Εχω το ASUS DSL-N14U με FW 1.1.2.3_502.

Το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι το εξης:

Το εχω σεταρει σαν modem και ειναι Bridged με ενα Mikrotik hap ac2...στην Port1 .

Δεν κανει τπτ αλλο παρα μονο συγχρονισμο με την DSL. Oλες οι υπολοιπες λειτουργιες του ειναι disabled.

Δεν μπορω να το Ping-αρω απο το mikrotik ουτε αυτο Ping-αρει το mikrotik. ΑRP Ping απο ΜΚεχω ομως.

Απο αλλο PC, μεσω της Port 2 το βλεπω κανονικα.

Υπαρχει καποια λειτουργεια του που πρεπει να απενεργοποιειθει (εστω και με telnet/ssh) για να πετυχω την επικοινωνια των 2?

Εχουν διαφορετικές IP και ειναι στο ιδιο Subnet. Απλα μου φενεται παραξενο, γιατι με ARP Ping απο Μikrotik απανταει.

Σκοπος μου ειναι να μπορω να δω την "σελίδα" του απο το υπολοιπο δικτυο του σπιτιου χωρις να βαλω 2ρο καλωδιο.(με ΝΑΤ Roule στο Mikrotik οπως αναφερεται παραπανω κτλ.)

(10.10.0.1/24 εχει το ASUS, 10.10.0.2/24 η ether1 του Mikrotik και ολο το αλλο LAN ειναι 192.168.88.0/24 με DHCP Server το Mikrotik @ ether2.)

netblues
19-12-18, 12:24
Δυο πραγματα.
1. Το ιδιο το μικροτικ να το κανει ping. (το οτι το interface παιζει σε ppp δεν σημαινει οτι δεν μπορει να εχει και μια ip στο subnet του asus.)
2. To εσωτερικο σου δικτυο πρεπει να γινεται nat στην wan ip του mk ωστε να το δεις απο το δικτυο σου

Αυτα ως γενικη αποψη.

macro
19-12-18, 12:38
Πρεπει να κανεις src.nat>masquerade> out interface (ether1) και θα μπορεις να το βλεπεις.

jkarabas
19-12-18, 12:39
Έχεις βάλει στο ΝΑΤ τον παρακάτω κανόνα?

chain=srcnat action=masquerade dst-address=subnet modem/24 out-interface=ether1-WAN log=no log-prefix=""

GeorgeVasil
19-12-18, 14:43
Δυο πραγματα.
1. Το ιδιο το μικροτικ να το κανει ping. (το οτι το interface παιζει σε ppp δεν σημαινει οτι δεν μπορει να εχει και μια ip στο subnet του asus.)
2. To εσωτερικο σου δικτυο πρεπει να γινεται nat στην wan ip του mk ωστε να το δεις απο το δικτυο σου

Αυτα ως γενικη αποψη.

Πρεπει να κανεις src.nat>masquerade> out interface (ether1) και θα μπορεις να το βλεπεις.

chain=srcnat action=masquerade dst-address=subnet modem/24 out-interface=ether1-WAN log=no log-prefix=""

Εχω δωσει :

/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat comment="Access Μodem" out-interface=ether1

Αλλα δεν...

macro
19-12-18, 14:45
Σιγουρα ειναι κουμπωμενο στην ether1?

jkarabas
19-12-18, 14:50
Εχω δωσει :

/ip firewall nat

Αλλα δεν...

Δήλωσε ρε συ και το dst-address=subnet modem/24, σωστό είναι και χωρίς την ip, αλλά καντο ποιο συγκεκριμένο.
Ξανατσεκαρε πάλι συνδέσεις modem κλπ.

sxbcl
19-12-18, 15:21
Κάνε ένα static route στο modem με dest address 192.168.88.0/24 και gateway IP 10.10.0.2 (του Mikrotik) και θα δουλέψει.

deniSun
19-12-18, 15:43
Εχω δωσει :

/ip firewall nat

Αλλα δεν...

/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat comment="NAT for Modem" dst-address=\
192.168.1.1 out-interface=ether1 src-address=192.168.5.0/24

GeorgeVasil
04-01-19, 11:35

Σιγουρα ειναι κουμπωμενο στην ether1?

Δήλωσε ρε συ και το dst-address=subnet modem/24, σωστό είναι και χωρίς την ip, αλλά καντο ποιο συγκεκριμένο.
Ξανατσεκαρε πάλι συνδέσεις modem κλπ.

Κάνε ένα static route στο modem με dest address 192.168.88.0/24 και gateway IP 10.10.0.2 (του Mikrotik) και θα δουλέψει.

/ip firewall nat
192.168.1.1 out-interface=ether1 src-address=192.168.5.0/24

Καλη χρονια παιδια,

Επανερχομαι καθως τωρα βρηκα λιγο χρονο να δοκιμασω.

Εχω δωσει στο MK:

/ip firewall nat
10.10.0.1 out-interface=ether1 src-address=192.168.88.0/24

Και εχω κανει και Static Route στο modem οπως μου προτεινε ο φιλος παραπανω.

Δεν ξερω βεβαια τι κανει η παραμετρος Metric.

200075

Δεν δουλευει. Ο μονος τροπος να δουλεψει ειναι να δωσω καρφωτη, την 10αρα IP σε οποιδηποτε καρτα δικτυου σε καπιο PC.:hmm:

Επισης το modem δεν εχει internet για να βρισκει ωρα κτλ.

Τα παντα στο ASUS ειναι Disabled:

NAT Acceleration : Disabled
PPTP Passthrough: Disabled
L2TP Passthrough: Disabled
IPSec Passthrough: Disabled
RTSP Passthrough: Disabled
H.323 Passthrough: Disabled
SIP Passthrough : Disabled
Enable PPPoE Relay: Disabled

Δεν ξερω τι αλλο να κανω ή που να ψαξω :p

deniSun
04-01-19, 15:51
Είναι φυσικό να μην σου δουλέψει.
Έχεις μπερδέψει διαφορετικές υλοποιήσεις.

@ ADSLgr.com All rights reserved.