PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλβανία Ελλάδα - πριν και μετά την ήττα

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

DrWho
04-09-04, 19:14
Όσο για την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, δίπλα ακριβώς υπάρχει η ιδέα της Μεγάλης "Μακεδονίας" και παραδίπλα της Μεγάλης Βουλγαρίας!
Μήπως όμως έχουμε ξεχάσει την ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας;;;
Όλα τα έθνη, ειδικά στα πρώτα τους βήματα ή αν αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα βρίσκουν "λύσεις" (ή τέλος πάντως παρηγοριά) στον εθνικισμό.
Γι αυτό δε δίνω σημασία στον Αλβανό/Σκοπιανό/Βούλγαρο εθνικιστή ο οποίος αισθάνεται την ΑΝΑΓΚΗ να έχει αυτή την ιδεολογία γιατί δεν έχει άλλη εναλλακτική, ενώ δίνω πολύ μεγάλη σημασία στον Έλληνα εθνικιστή που πίνει το φραπεδάκι του, μπροστά στην TFT οθόνη του πληκτρολογώντας σε αυτό το forum τις προσβολές του.
Σε μερικά χρόνια ο πρώτος έχει ελπίδα να καταλάβει τη μαμακία του, ο δεύτερος ΠΟΤΕ.

Συμφωνώ ΤΟΣΟ πολύ μαζί σου ( και μάλιστα δεν είναι το πρώτο ΠΟΣΤ ή το μόνο thread) που δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα και μάλιστα πολλές φορές δεν ποστάρω γιατί ξέρω ότι θα με καλύψεις πλήρως.

Όσον αφορά το σεβασμό/συμπαθεια προς όρισμένους μεταναστες θα σημειώσω τα εξης.
Ο ελληνικός λαός ( αλλά και όχι μόνο ) έχει συνδέσει
ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ με ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ κ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ανέλιξη ( κύρος).
Άμεση σχέση με το παραπάνω έχει και το επιχείρημα που λες ότι π.χ έλληνες γονείς δε θα έβλεπαν με καλό μάτι η κόρη τους να παντρευτεί έναν π.χ πακιστανό.
( αν ήταν όμως ο πακιστανός πρέσβης ή διπλωμάτης πιστεύεις ότι θα ίσχυε το ίδιο)

Είναι αυτονόητο ότι ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ μεταναστης ειδικά ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ( εκτός αν μιλάμε για μεταναστέυση για επιστημονικούς/επαγγελματικούς λόγους, κάτι πολύ σπάνιο π.χ Ινδοι\Πακιστανοί τεχνογνώστες σε Silicon Valley ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να παρουσιάσει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ κατορθώματα.

Κάτι τέτοιο θα ερχοταν σε πλήρη αντίθεση με τον ίδιο τον ορισμό του οικονομικού μετανάστη. Δηλ. του ανθρώπου που ακριβώς γιατί είναι αδύνατο να πετύχει στη χώρα του ( για πολιτικους και οικονομικούς λόγους κυρίως) μεταναστεύει για μια καλύτερη τύχη ( πράγμα αξιοθαύμαστο και απόλυτα σεβαστο- θέλει γερά @@ να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο).

Συμφωνώ ότι σεβασμό ΔΕΝ έχουν κερδίσει ακόμα .
θεωρώ όμως πως ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΕΣΤΩ και ΟΙΚΤΟ δείχνουμε σαν λαός σε αρκετούς μετανάστες , και το βλέπω καθημερινά. ( η καχυποψία ΠΑΝΤΑ υπάρχει αλλά σιγά σιγά διαλύεται)
Θεωρώ πως τους έχουμε αποδεχτεί λίγο ως πολύ.
Και η ΑΠΟΔΟΧΗ είναι πολύ σημαντικό πράγμα.
Βλέπω γύρω μου να μη στραβομουτσουνιάζουμε αν δούμε έναν Φιλιπιννέζο να μπαίνει στο λεωφορείο ή το μετρό, να σκάμε ένα χαμόγελο στο μαύρο που πουλάει CD και να τον πειράζουμε , να μην αντιδρά ο περιπτεράς αν ένας πακιστανός πάει και του ζητήσει οδηγίες για ένα δρόμο.
Και σιγά , σιγά τα πράγματα θα γίνουν και καλυτερα...

Πάντως με σιγουρία λέω πως τα παιδιά αυτών ( όσοι έχουν σκοπό να εγκατασταθούν) και ΚΥΡΙΩΣ τα εγγόνια τους, θα έχουν ΚΕΡΔΙΣΕΙ το σεβασμό μας τα επόμενα χρόνια όταν πλέον έχουν ενταχθεί πλήρως στους μηχανισμούς της χώρας μας και διαπρέπουν σε πανεπιστήμια, σχολεία , στο χώρο εργασίας ή στον αθλητισμό.

edit/
Και να προσθέσω ότι αντίθετα με άλλους ΔΕ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ καθόλου μια τέτοια προοπτική - ΟΥΤΕ ανησυχώ για τη " νόθευση" της καθαρότητας τη φυλής μας.

chrispen
04-09-04, 19:21
επειδή έχω δουλέψει με Πολωνούς , ΡΟυμάνους , Βούλγαρους , Σκοπιανούς , Αλβανούς κλπ κλπ να πώ οτι χειρότερη φάρα απο τους Αλβανούς δεν υπάρχει και οτι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΛ απο τους Πολωνούς. Πώς ξεχωρίζει βέβαια ο λαός με κουλτούρα απο τον καλο με κουλούρα στην κουλτούρα

yiapap
04-09-04, 19:25
@DrWho
Συμφωνώ τόσο μαζί σου που θα μας παρεξηγήσουν σε λίγο και θα νομίζουν ότι μαζί με τον Odd μπαίνουμε ένα άτομο με τρια nicks :twisted:

Την οικονομική επιτυχία δεν την είχα σκεφτεί, για να είμαι ειλικρινής. Έχω βέβαια κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο ένας Πακιστανός διπλωμάτης θα ήταν ευπρόσδεκτος γαμπρός, όπως και για το κατά πόσο μετά από 2-3 γενίες θα βρεθούν αρκετοί επιτυχημένοι (με τα standards μου αναφέρεις) Πακιστανοί/Αλβανοί κλπ.,ώστε να αλλάξουν την άποψη της "κοινής γνώμης".

Και τώρα που είπα "κοινή γνώμη" θυμήθηκα την απάντηση του Καλυβάτση στην Έλλη Στάη όταν του είπε ότι πολλοί θεωρούν τις απόψεις τους ακραίες.
Είπε:
"Μα τι λέτε κ.Στάη; Την ξέρετε προωσπικά αυτή την "κοινή γνώμη"; Πείτε μου σας παρακαλώ, ποια είναι, που μένει, να πάω να τη ρωτήσω κι εγώ ΓΙΑΤΙ θεωρεί τις απόψεις μας ακραίες!"
:D

Jsone
04-09-04, 19:25
@DrWho,
To "κλίνει με συμπάθεια" ή καλύτερα με οίκτο προς τους λαούς που ανέφερες έχει μεγάλη διαφορά με το "έχει κερδίσει το σεβασμό μας".
Ο μέσος Έλληνας σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελε ο γιόκας του (να μη μιλήσω για κόρη) να παντρευτεί πακιστανή, ιρανή, μουσουλμάνα, μαύρη, φιλιππινέζα. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ τους σεβόμαστε. Απλά τους λυπόμαστε και τους ανεχόμαστε. Μέχρι να γίνουν πολλοί ή να αρχίσουν να παλεύουν για δικαιώματα που θεωρούν ότι έχουν.
<edit>
Ίσως καλύτερο παράδειγμα του ποιους λαούς σεβόμαστε θα ήταν αν ο γιόκας παντρευόταν Ρωσίδα. Έως το 1985-90 ένας τέτοιος γάμος (μετά τις πρώτες λογικές επιφυλάξεις) δε θα αντιμετώπιζε σοβαρό εμπόδιο. Σήμερα;
Και μην ξεχνάς ότι σήμερα εξ' ανάγκης είμαστε πολύ πιο ανοιχτοί ως κοινωνία
</edit>

Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα.

Όσο για την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, δίπλα ακριβώς υπάρχει η ιδέα της Μεγάλης "Μακεδονίας" και παραδίπλα της Μεγάλης Βουλγαρίας!
Μήπως όμως έχουμε ξεχάσει την ιδέα της Μεγάλης Ελλάδας;;;
Όλα τα έθνη, ειδικά στα πρώτα τους βήματα ή αν αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα βρίσκουν "λύσεις" (ή τέλος πάντως παρηγοριά) στον εθνικισμό.
Γι αυτό δε δίνω σημασία στον Αλβανό/Σκοπιανό/Βούλγαρο εθνικιστή ο οποίος αισθάνεται την ΑΝΑΓΚΗ να έχει αυτή την ιδεολογία γιατί δεν έχει άλλη εναλλακτική, ενώ δίνω πολύ μεγάλη σημασία στον Έλληνα εθνικιστή που πίνει το φραπεδάκι του, μπροστά στην TFT οθόνη του πληκτρολογώντας σε αυτό το forum τις προσβολές του.
Σε μερικά χρόνια ο πρώτος έχει ελπίδα να καταλάβει τη μαμακία του, ο δεύτερος ΠΟΤΕ.

Πεστα ρε yiapyiap.Επιτέλους ενα ανοιχτόμυαλο άτομο στο ADSLgr.

pelasgian
04-09-04, 19:26
Κάθε φορά που παίζουμε με Αλβανία, όταν βάζουν γκόλ πανυγυρίζουν τόσο έντονα, σα να βγάζουν απο μέσα τους αποθημένα απο τους Έλληνες. Το πρόβλημα που έχουν οι Αλβανοί με εμάς είναι ότι ανέκαθεν τους έχουμε και τους συμπεριφερόμαστε ως κοινωνικά κατώτερη τάξη.

Σε όλους τους ξένους σε όλη την Ευρώπη έτσι φέρονται. Και οι Εγγλέζοι, και οι Γερμανοί, και οι Γάλλοι κοιτάν τους ξένους με τον ίδιο τρόπο που κοιτάει ο μέσος Έλληνας τους Αλβανούς. Ισχύει όπως και στο στρατό «ο παλιός είναι αλλιώς». Κοιτάνε πώς θα σε εκμεταλευτούν, με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους, ώστε να κάνουν τη δική τους ζωή καλύτερα. Μοναδική εξαίρεση στην Αμερική, όπου είναι όλοι ξένοι, δεν υπάρχει ένα έθνος που να μην έχει μία περιοχή που να είναι «αφεντικό» και όπου το να μιλάς με ξενική προφορά «φτιάχνει» τις ντόπιες, αρκεί να μην παραβεί τα ρατσιστικά ή θρησκευτικά όρια. (Είσαι Εβραίος και θες Καθολική ή είσαι Ιρλανδός και θες Αφρικανή).

Η άποψή μου είναι ότι για τις δουλειές που κάνουν εδώ οι Αλβανοί, υπάρχουν στην ουρά πολλοί άλλοι που περιμένουν. Δεν τους χρειαζόμαστε όσο μας χρειάζονται, ενώ τα παιδιά τους που είδαν πώς είναι να ζεις σε ένα προηγμένο κράτος, δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω στο χάος. Τη στιγμή που θα τους χρειαστούμε, θα ανακαλύψουν τα πατροπαράδοτα έθιμά τους και θα γίνουν πολύ περίφανοι που είναι Αλβανοί, όπως έγινε με τους Έλληνες στην Αμερική, την Αυστραλία, τη Γερμανία, το Καναδά και όπου αλλού πήγαμε και τους κάναμε να τραβάνε τις τρίχες τους με τη βλαχιά μας πολύ περισσότερο από ότι οι Αλβανοί εμάς.

yiapap
04-09-04, 19:27
επειδή έχω δουλέψει με Πολωνούς , ΡΟυμάνους , Βούλγαρους , Σκοπιανούς , Αλβανούς κλπ κλπ να πώ οτι χειρότερη φάρα απο τους Αλβανούς δεν υπάρχει και οτι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΛ απο τους Πολωνούς. Πώς ξεχωρίζει βέβαια ο λαός με κουλτούρα απο τον καλο με κουλούρα στην κουλτούρα

Όταν κατά τη δεκαετία του '80 (για κάποιο άγνωστο λόγο) η Πιερία είχε Πολωνούς τουρίστες στα κάμπινγκ, έπρεπε να δεις τι λέγανε για τους βρωμιάρηδες, άπλητους και απολίτιστους Πολωνούς.

ALiTiS
04-09-04, 19:40
Εάν ήμουν πρωθυπουργός για μια ημέρα το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να στείλω στον αγύριστο όλους τους αλβανούς και τους ρώσους. Με το ζόρι. Έτσι για να καθαρίσει ο τόπος. Με κάθε πολιτικό κόστος. και μετά θα έβλεπα προσωπικά έναν έναν από εσάς για να μου λέγατε εάν έκανα καλά η όχι.-

(καθολου φιλικα) :)

DrWho
04-09-04, 19:46
μετά θα έβλεπα προσωπικά έναν έναν από εσάς για να μου λέγατε εάν έκανα καλά η όχι.-

Ε αν έβγαζα και αναμνηστική photo με τον πρωθυπουργό , χαλάλι ...

Πάντως καλό είναι να μην ισοπεδώνουμε και να βάζουμε ταμπέλες σε ολόκληρες εθνικότητες.
( προσωπικά ας πούμε θεωρώ πολύ πιο βλαβερούς τους γύφτους που έίναι στην Ελλάδα δεν ξέρω και γω πόσα χρόνια παρά τους Ρώσους- άσε που οι Ρωσίδες είναι ο δρόμος να ομορφύνει λίγο η φυλή μας :wink: )

coftaras
04-09-04, 19:52
Άντε βρε Ελλάδα βαλτούς 3 γκολ να το βουλώσουν οι κ@λ@αλβανοι. Συγνώμη που εκφράζομαι έτσι αλλά με αυτά που βλέπω στην ΤV τώρα ,με εξοργίζουν. Συμφωνώ απόλυτα με τον ALiTiS .Δεν είμαι ρατσιστής αλλά για μένα οι Αλβανοί είναι κακία και άτιμοι φυλή. Σέβομαι το γεγονός ότι θέλουν να νικήσει η χωρά τους αλλά όχι αυτό που γίνετε πριν το παιχνίδι .Ποτέ δεν προκειτε να ξεχάσω τότε που οι Αλβανοί κάψανε την ελληνική σημαία στο ΟΑΚΑ. Καμιά άλλη μειονότητα δεν το έκανε αυτό (και ούτε πιστεύω θα το κάνουν ποτέ) γιατί σέβονται (οι περισσότεροι) το ψωμάκι που τρώνε εδώ. :evil: :evil:

Edit: Αναφέρομε μονό στους Αλβανούς .Αντίθετα δεν έχω κανένα πρόβλημα με του Ρώσους.

Σταύρος
04-09-04, 19:56
Ο ρατσισμός δεν είναι ένα αίσθημα.
Η συμπάθεια ή η αντιπάθεια προς τους Αλβανούς δεν σε κάνει ρατσιστή ή αντιρατσιστή.

aesir
04-09-04, 20:02
Οι Αλβανοί είναι η βασική αιτία της αύξησης της εγκληματικότητας στον τόπο μας, και όχι οι Ρώσοι ούτε οι Ρουμάνοι. Με τον ίδιο τρόπο έχουν επιτυχώς περάσει στον μέσο Ελληνα την "τρομοκρατία" αφού πολλοί ακούνε "Αλβανός" και φοβούνται, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Αν υποθετικά κερδίσουν και κατεβούν στην Ομόνοια να πανηγυρήσουν και κάψουν καμμιά σημαία, και καταφέρονται εναντίον των Ελλήνων πώς θα σας φανεί; Η πώς θα φανεί αν σηκώσουν υβριστικά πανώ στο γήπεδο; Θα σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι; Θα φοβάμαι για τα παιδιά μου μέσα στην πατρίδα μου επειδή κάποιοι πολιτικοί τους εκμεταλλεύτηκαν, τους έφεραν εδώ και στέριωσαν και τώρα κανείς δεν έχει τα κότσια να τους στείλει πίσω εκεί που ήρθαν; Αν και δεν είμαι υπέρ της βίας, μακάρι αν έχουν τέτοιο θράσος να κατεβούν όλοι οι Ελληνες στην Ομόνοια να τους κάνουν τουλούμι στο ξύλο.

Μακάρι να κερδίσουμε και με διαφορά να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να το φυσάνε και να μην κρυώνει...

coftaras
04-09-04, 20:10
Πες τα aesir .Κατι μου λεει οτι σημερα στην Ομονοια θα πεσει πολυ ξυλο. Μακαρι να πεσω εξω.

ALiTiS
04-09-04, 20:18
Θα φοβάμαι για τα παιδιά μου μέσα στην πατρίδα μου

απλα τραγικο...

επειδή κάποιοι πολιτικοί τους εκμεταλλεύτηκαν

για τους ψηφους, σαπιοι ολοι τους.

και τώρα κανείς δεν έχει τα κότσια να τους στείλει πίσω εκεί που ήρθαν

καρατζαφερης

μακάρι αν έχουν τέτοιο θράσος να κατεβούν όλοι οι Ελληνες στην Ομόνοια να τους κάνουν τουλούμι στο ξύλο.

ξαναδιαβαστε το και ξυπνηστε!

Μακάρι να κερδίσουμε και με διαφορά να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να το φυσάνε και να μην κρυώνει...

το πρωτο goal θελω να ειναι για μενα 8) και τα τρια τελευταια :wink:

snips
04-09-04, 20:27
Τουλάχιστον ρε παιδια να ήταν λίγο όμορφοι και εμφανίσιμοι οι ΑΛΒΑΝΟΙ...άντε κάτι θα γιονόταν αλλά σε απώθούνε ρε γαμώτο και να τους μιλήσεις..... :lol: :lol: :lol: :lol:

coftaras
04-09-04, 20:31
Τουλάχιστον ρε παιδια να ήταν λίγο όμορφοι και εμφανίσιμοι οι ΑΛΒΑΝΟΙ...άντε κάτι θα γιονόταν αλλά σε απώθούνε ρε γαμώτο και να τους μιλήσεις..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Έχει και θετικό αυτό. Δεν κινδυνεύεις να σου φάει την γυναικά . :lol: :lol: :lol: :lol:

lazar
04-09-04, 20:43
Ντροπή μας, που αντί να συζητάμε γιατί επέλεξαν τα κανάλια μας να δημιουργήσουν αυτό το θέμα διαπραγματευόμαστε το ποιόν των Αλβανών.
Ή να συζητάμε για το πως μπορεί μια είδηση να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ! Και δε μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο! Θυμηθείτε ποδοσφαιρικά ντέρμπυ και αθλητικές φυλλάδες να προετοιμάζουν τα επερχόμενα επεισόδια. Κι όταν αυτά γινόταν έβγαιναν και είτε σταυροκοπιόντουσαν όλοι ("μα πως είναι δυνατόν") ή κατηγορούσανε το κράτος για ελλείψεις, λέγοντας παράλληλα "σας το λέγαμε εμείς"...

Και για όσους πιστεύουν ότι το θέμα ΔΕΝ το δημιούργησαν τα κανάλια, ας μου πει ΕΝΑΣ, αν το άκουσε από αλλού. Αν π.χ. είδε την Ομόνοια να έχει γεμίσει Αλβανικές σημαίες και προκλητικά συνθήματα, όπως το "δε θα γίνεις έλληνας ποτέ"...

Δεν το έχω παρακολουθήσει, αλλά εάν είναι όπως τα λες, τότε είναι πολύ ύποπτο. Πάρα πολύ ύποπτο και δεν βιάζομαι να δω πού το πάνε!

ALiTiS
04-09-04, 20:44
Αν θυμάμαι καλά, όταν πήραμε το euro και βγήκαμε να πανηγυρίσουμε στην ομόνοια, εμείς (οι Έλληνες, όχι έγω) πλακώσαμε τους Αλβανούς συμπολίτες μας στο ξύλο. Τους Αλβανούς που βγήκαν να πανηγυρίσουν μαζί μας.
ωραια. ειναι μια καλη αρχη :)

snips
04-09-04, 20:48
ΡΕ Δεν βγήκαν να πανυγηρίσουν μαζί μας..ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΗΔΗ....και είπαν να το ρίξουν λίγο έξω.. :lol:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

yiapap
04-09-04, 21:08
Δεν το έχω παρακολουθήσει, αλλά εάν είναι όπως τα λες, τότε είναι πολύ ύποπτο. Πάρα πολύ ύποπτο και δεν βιάζομαι να δω πού το πάνε!

Μόλις τελείωσε το συγκεκριμένο θέμα στο Mega.
Σε αντίθεση με το Star και το Alter ανέφεραν ότι:
1. Το κλίμα είναι πανηγυρικό "όπως ήταν στην Ελλάδα, μόνο που πανηγυρίζουν προκαταβολικά"
2. Τα συνθήματα είναι ποδοσφαιρικά και όχι προκλητικά
3. Στις συνεντεύξεις, έδειχναν Αλβανούς να δηλώνουν είτε "ας νικήσει ο καλύτερος", είτε "φυσικά θέλουμε να κερδίσει η χώρα μας"

ΑΥΤΑ... Το ίδιο και ο Alpha...

Δε σου κάνει εντύπωση;
(ειδικά για τον Alpha που χθες μιλούσε για φανατισμό και πολεμικό κλίμα, αγκαλιά με το Star/Alter. Δηλαδή τι άλλαξε στην πράξη;)

Α! Το πριμ για νίκη είναι 1,000,000€ για ΟΛΗ την ομάδα. Δλδ περίπου 50,000€ για τον κάθε ποδοσφαιριστή.
Ναι, πολλά είναι αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης 8)

yiapap
04-09-04, 21:12
Αν υποθετικά κερδίσουν και κατεβούν στην Ομόνοια να πανηγυρήσουν και κάψουν καμμιά σημαία, και καταφέρονται εναντίον των Ελλήνων πώς θα σας φανεί; Η πώς θα φανεί αν σηκώσουν υβριστικά πανώ στο γήπεδο; Θα σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι; Θα φοβάμαι για τα παιδιά μου μέσα στην πατρίδα μου επειδή κάποιοι πολιτικοί τους εκμεταλλεύτηκαν, τους έφεραν εδώ και στέριωσαν και τώρα κανείς δεν έχει τα κότσια να τους στείλει πίσω εκεί που ήρθαν; Αν και δεν είμαι υπέρ της βίας, μακάρι αν έχουν τέτοιο θράσος να κατεβούν όλοι οι Ελληνες στην Ομόνοια να τους κάνουν τουλούμι στο ξύλο.

Να σου θυμίσω τα Ελληνικά συνθήματα για τον Figo;
Μάλλον όμως οι Πορτογάλλοι κολώσανε και δεν κατέβηκαν να κάνουν τους Έλληνες τουλούμι στο ξύλο

Τι να σου πω βρε Aesir :?

aesir
04-09-04, 21:20
yiapap Μέσα στην Πορτογαλία τα φωνάζαμε ή εδώ τα βγάλαμε; Γιατί άλλο από το σύνθημα με το "μαμημένο"... δεν θυμάμαι να φώναζαν για την τσαπού του τσολιά και όλα τα άλλα μέσα στην Πορτογαλία. Ούτε θυμάμαι να καίγαμε τις σημαίες τους. Οσο για τους πανηγυρισμούς, θέλεις να μου πεις οτι συγκρίνεις ένα παιχνίδι σαν το σημερινό με ένα ολόκληρο τουρνουά, ή ακόμα ακόμα και τον σκοπό των πανηγυρισμών των Ελλήνων στην Πορτογαλία με των Αλβανών εδώ έτσι και κερδίσουν; Θα μου πεις οτι οι Αλβανοί που ήδη έχουν κατέβει στην Ομόνοια δεν το κάνουν για να μας την σπάσουν και όχι μόνο;

Ας ήταν καλύτεροι άνθρωποι να είχα και καλύτερη γνώμη, και ούτε θα κάτσω να με τρομοκρατήσουν όπως τρομοκρατούν τους περισσότερους ακόμα και με το οτι μας στραβοκοιτούν όλους μας. Και δεν είναι όλοι έτσι, αλλά δυστυχώς είναι οι συντριπτική πλειοψηφία τους.

lazar
04-09-04, 21:21
Οι Αλβανοί είναι η βασική αιτία της αύξησης της εγκληματικότητας στον τόπο μας, και όχι οι Ρώσοι ούτε οι Ρουμάνοι.

Δεν νομίζω. Συνήθως οι λόγοι είναι α) οικονομικοί, β) πολιτικοί.

Οι πρώτοι υπάρχουν από χρόνια στην Ελλάδα. Μία χώρα που σχεδόν βασίζεται στην παραοικονομία, κάθε άλλο παρά υγιή οικονομική ανάπτυξη έχει. Ή, πόσοι εργάζονται χωρίς ασφάλιση και ένσημα (και πάρα πολλοί από αυτούς είναι έλληνες).
Οι δεύτεροι λόγοι επίσης υπάρχουν. Το κράτος των "μέσων" έχει δημιουργήσει διοικητικά προβλήματα στην αστυνομία και την δικαιοσύνη σε μέγιστο βαθμό. Δεν ισχύει πλέον το "ησυχία, τάξις κι ασφάλεια", που τραγουδούσε κάποτε ο Κηλαϊδόνης :guitar

aesir
04-09-04, 21:28
lazar δηλάδη οι Ρώσοι, Πολωνοί, Πακιστανοί δεν έχουν οικονομικοπολιτικούς λόγους; Πώς και έχουμε Αλβανική μαφία και οχι Πακιστανική; Η μήπως θα αποκτήσουμε και από αυτήν; Είναι και θέμα νοοτροπίας λαού, αλλά πάνω από όλα φταίει η απάθεια μας και η ανοχή μας, αυτό πιστεύω. Και όπως είπα, δυστυχώς περνάει πολύ ο εκφοβισμός, το ξέρουν πολύ καλά οι Αλβανοί, και το χρησιμοποιούν.

ALiTiS
04-09-04, 21:33
δυστυχώς περνάει πολύ ο εκφοβισμός, το ξέρουν πολύ καλά οι Αλβανοί, και το χρησιμοποιούν.

ετσι ειναι. και ετσι οπως το παν θα μαθουν συντομα αυτο που ξερουμε εμεις να χρησιμοποιουμε καλα :wink:

Sofos
04-09-04, 21:37
δηλαδή;

lazar
04-09-04, 21:42
lazar δηλάδη οι Ρώσοι, Πολωνοί, Πακιστανοί δεν έχουν οικονομικοπολιτικούς λόγους; Πώς και έχουμε Αλβανική μαφία και οχι Πακιστανική; Η μήπως θα αποκτήσουμε και από αυτήν; Είναι και θέμα νοοτροπίας λαού, αλλά πάνω από όλα φταίει η απάθεια μας και η ανοχή μας, αυτό πιστεύω. Και όπως είπα, δυστυχώς περνάει πολύ ο εκφοβισμός, το ξέρουν πολύ καλά οι Αλβανοί, και το χρησιμοποιούν.

Ποιός σου είπε ότι δεν υπάρχει ρωσική μαφία; Όπως υπάρχει και ελληνική. Τα "κεφάλια" στην παρανομία ήταν και είναι έλληνες. Βρήκαν και αυτοί "φτηνά εργατικά χέρια", όπως και οι υπόλοιποι εργολάβοι, στο πρόσωπο των Αλβανών.

coftaras
04-09-04, 21:51
Αρχισαν τις μ@λ@κιες οι διεθνεις .Δυσκολα τα πραγματα. Ελπιζω σε ανακαμψη.

KyR-X
04-09-04, 22:57
Οτι και να λετε αλβανοι φιλοαλβανοι αντιαλβανοι κτλπ ενα εχει σημασια!

Ειναι παχια παχια η Φουτσα του Τσολια!!!

ΟΕΟΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

Και συγνωμη που υπαρχουμε ως Ελληνες ρε εσεις παιδια που δε μας γουσταρετε, αλλα θα υπαρχουμε που να σκασετε!
Κακο σκυλι ρε ψοφο δεν εχει! Καντε καμια αλλη δουλεια τωρα..
ΧΕ ΧΕ ΧΕ!

Αντε next αρκετα ασχοληθηκαμε με δαυτους!

Υ.Σ. Συγνωμη που ειναι παχια ρε παιδια! :p
Υ.Σ. 2 Και το γραφω πριν τελειωσει ο αγωνας γιατι απλα θα τους κερδισουμε.

apos74
04-09-04, 23:43
Μπραβο στα Αλβανα που μας νικησαν με την αξια τους.
Αραγε, που ηταν οι πρωταθλητες Ευρωπης?
Μονο για το 1 εκατομμυριο Ευρω πριμ νοιαζοντουσαν?
Αισχος και παλι Αισχος.
Ντροπη μας.

yiapap
04-09-04, 23:46
Γιατί ντροπή ρε παιδιά;

Παίξαμε, χάσαμε...

That's it...

ΥΓ. Ο Τσολιάς σκόνταψε στην παχιά :(

ogenikos
04-09-04, 23:48
Ο μαλάκας ο Κατσουράνης ....στα λίοντάρια.
Ωραία σέντρα έριξε στον μουράτι που μας έβαλε το πρώτο...
Η ομάδα μας με μιά λέξη Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η.
Χάσανε την μπάλα.
Αν συνεχίσουν έτσι δεν βλέπω να προκρινόμαστε στο μουντιάλ, ούτε κάν στην παραολυμπιάδα :lol: :evil: γιατί σήμερα θα μας νικάγαν και παίχτες σε αναπηρικά καροτσάκια...

apos74
04-09-04, 23:49
Απο τα Αλβανα? Επρεπε να τους παρουμε χαλαρα.
Αλλα τα παιχνιδια παιζονται στα γηπεδα και οχι στα λογια.
Μηπως αρχισαμε να "ξεφουσκωνουμε"?

no_logo
04-09-04, 23:50
:mrgreen:

lazar
04-09-04, 23:54
Υ.Σ. 2 Και το γραφω πριν τελειωσει ο αγωνας γιατι απλα θα τους κερδισουμε.

Ναι, έ; Αυτή η σιγουριά φαίνεται μας έφαγε.

apos74
04-09-04, 23:54
Εδω Salonika ακουσα κορναρισματα. Μπας και γιναμε Albania?
Τι γινεται ρε παιδια. Που θα παει αυτη η κατασταση.

aesir
04-09-04, 23:55
Να εξακολουθούν να ζητούν οι δικοί μας αύριο το ένα μύριο έκατος μετά από το απαράδεκτο πρώτο ημίχρονο, οχι οτι στο δεύτερο δεν κοιμόντουσαν μερικές φορές, αλλά το να παίζεις ένα ημίχρονο στο μισό γήπεδο και να μην βάζεις γκολ δεν ξέρω και εγώ πώς να το πω...

kubiak
04-09-04, 23:57
ψυχραιμία...

pelasgian
04-09-04, 23:57
Εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στο κέντρο που μένω είναι ότι όταν βάλαν γκολ οι Αλβανοί ακούστηκαν μέσα στο μυαλό. Πρέπει να ήταν 80-90db. Όταν βάλαμε εμείς, άκουσα ένα ψίθυρο, από άλλες γειτονιές της Αθήνας. Τώρα στη Λεωφ. Αλεξάνδρας κατεβαίνουν ζητοκραυγάζοντας, φαντάζομαι για να πάνε στην Ομόνοια. Έξω από το παράθυρό μου έχω τρεις τέσσερις μηχανές που μαρσάρουν. Εντέλει, στο κέντρο, γεμίζουμε ταξί εμείς οι Έλληνες;

yiapap
05-09-04, 00:00
Να εξακολουθούν να ζητούν οι δικοί μας αύριο το ένα μύριο έκατος μετά από το απαράδεκτο πρώτο ημίχρονο, οχι οτι στο δεύτερο δεν κοιμόντουσαν μερικές φορές, αλλά το να παίζεις ένα ημίχρονο στο μισό γήπεδο και να μην βάζεις γκολ δεν ξέρω και εγώ πώς να το πω...

Μπορείς να το πεις
"σημερινό παιχνίδι"
ή
"όλα τα παιχνίδια της Εθνικής στο Euro2004... αλλά από την αντίστροφη"
:wink:

del_ahmettt
05-09-04, 00:00
Ας ξεπεράσουμε ρε παιδιά αυτή τη νοοτροπία που χρονια μας βασανίζει. Να μη στέφουμε τους ποδοσφαιριστες των εθνικών τη μια με στεφάνια ελιάς και στο πρώτο σραβοπάτημα με αγκάθινα στεφάνια...

Ένα παιχνίδι ήταν... Η εθνική μας φάνηκε να επηρεάστηκε σημαντικά από την εχθρική ατμόσφαιρα του γηπέδου. Ειλικρινά, μου δόθηκε η εντύπωση ότι εβλεπα αγώνα ερασιτενικης κατηγορίας.

Φυσικά αυτά δεν είναι δικαιολογίες. Η εθνική μας αν θελει να μεινει στα επίπεδα που έχει ανέβει πρεπει να δειχνει σοβαρό πρόσωπο μέσα στο παιχνίδι και όχι την εικονα του γενικού αποσυντονισμου που εμφανιζε στο μεγαλύτερο μερος του παιχνιδιού σήμερα. :roll:
Πάντως στις αρχεσ του β' ημιχρόνου πηγε να δειξει για λίγο ενα καλο προσωπο, αλλα δυστυχώς δεν ειχαμε και λίγο τύχη. :(

Ας ευχηθούμε μια αρκετά καλύτερη συνέχεια! :)

apos74
05-09-04, 00:01
Η ζημια εγινε στο πρωτο ημιχρονο. Φαγαμε 2 γκολακια απο μ@λ@κιες.
Στο δευτερο ειμασταν και λιγο ψιλοατυχοι, και λιγο ψιλοανικανοι, και ετσι τα Αλβανα πανυγηριζουν (δικαιως) στην Ομονοια και στο κεντρο της Θεσσαλονικης.
Ευγε!!

ΥΓ. Να μην ξεχασουμε αυριο να τους δωσουμε απο 1 μιλιονακι ευρω. Το αξιζουν τα παιδια. Τιμησαν τον τιτλο τους!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

chrispen
05-09-04, 00:04
Έτσι ρε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ παιδιά απο ΘΕΟΙ γίνανε ΜΑΛΑΚΕΣ σε μια νύχτα , α ρε Έλληνα πως τους ανεβοκατεβάζεις έτσι τους "θεο-μαλακες" . Τέσπα βασικά εγώ είδα ενα Νικοπολίδη κομμάτια , ενα Σειταρίδη με κοντρόλ 3 στρέμματα και ένα Τσάρτα να έχει λαχανιάσει στο πρώτο τέταρτο. Απογοητεύτικα γιατί με ξεσυνήθησαν απο αυτη την συμπεριφορά , τέλος πάντων ο όμιλος είναι βατός και έχει ακόμα πολλά παιχνίδια , καλή τύχη στην ομάδα μας.

lazar
05-09-04, 00:10
Φαντάζομαι ότι τώρα πια με τα ακριβοπληρωμένα ολυμπιακά συστήματα ασφαλείας δεν θα πρέπει να έχουμε επεισόδια στην Ομόνοια :twisted:

DrWho
05-09-04, 00:11
Eλπίζω να προκριθούμε γιατί αν μη τι άλλο, θα ΕΙΝΑΙ πρωτοφανές
Πρωταθλήτρια Ευρώπης να μην προκρίνεται στο ακριβώς επόμενο Μουντιαλ !!!

( ακόμα και η Δανία πρωτ. Ευρώπης 92 πήγε στο Μουντιαλ το 94 και πήρε την 3η θέση !)

yiapap
05-09-04, 00:13
Φαντάζομαι ότι τώρα πια με τα ακριβοπληρωμένα ολυμπιακά συστήματα ασφαλείας δεν θα πρέπει να έχουμε επεισόδια στην Ομόνοια :twisted:

Μα φυσικά!
Άσε που μετά την εμπειρία των Πορτογάλων και το Ολυμπιακό ιδεώδες, είμαι σίγουρος ότι δε θα υπάρχει καμιά αντίρρηση στους πανηγυρισμούς των Αλβανών
:twisted: :twisted:

KyR-X
05-09-04, 00:14
Νταξει ρε lazar μη το παιρνεις κατακαρδα στο κατω κατω δεν εισαι και διορισμενος αντιρατσιστης..αυτα τελειωσανε πριν τις εκλογες, τωρα απλα μερες μετρανε και οσοι απομεινανε χε χε! :p

Σιγα σιγα θα παρουμε τα πανω μας μη σκατε, αν το ψαξει λιγο οποιος τη ψαχνει ας σκεφτει τι εθνικοτητα εχει ο προπονητης μας ..το Euro euro..καριερα πρεπει να κανουμε πως θα γινει..αλλα τα καλα και συμφεροντα με τη μαμα πατριδα ομως? Τι σχεση εχει η μαμα πατριδα του? Αυτοι και οι Γαλλοι (κι ολα τα γαλλοσπουδαγμενα μαϊντανα κατ επαγγελμα διεθνηστες της TV) την εχουν δει ρυθμιστες της Ευρωπης κοντρα στα Αμερικανα..απο εδω μεχρι και τις περισινες διαδηλωσεις που καθηλωσαν την αγορα Αθηνα Σαλονικη ολη την Ανοιξη..ψαχτε ψαχτε.. :)
Παντος μη σκατε αλλοι θα σκασουν πρωτοι...πιθανον τα Αλβανα εχουν αρχισει να αδιαζονται λιγο (πρωτα βλεπε Αμερικη) για να γινει χωρος για τα Τουρκοπαιδα που θα μπουν στην Ευρωπαϊκη ενωση..δηλαδη θα φανε μια παπαρα κι απο κει τα Αλβανα οπως εφαγαν κι απο το Αμερικα..και θα μεινουν μονα να παρακαλανε παλι για προσαρτηση(?)..χε χε Προς το παρον το Germany ειχε το καταληλο ανθρωπο στη καταληλη θεση να τους τονωσι λιγο το ηθικο..οταν παωουμε να ειμαστε protectorate και ειδικα απο κουτοφραγκους και Ουνους (τα Αμερικανα μη τα φοβαστε) ισως να δουμε ασπρη μερα.

Μεγαλη εκταση εδωσα στο θεμα ε?
Ναι! Aλλα ολα μπερδευωνται γλυκα.. ;)

ogenikos
05-09-04, 00:18
Έτσι ρε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ παιδιά απο ΘΕΟΙ γίνανε ΜΑΛΑΚΕΣ σε μια νύχτα , α ρε Έλληνα πως τους ανεβοκατεβάζεις έτσι τους "θεο-μαλακες" . ....
Στην συγκεκριμμένη περίπτωση το θέλουν το μπινελίκι τους γιατί δεν ήταν ένα απλό λαθάκι που κάναν αλλά ήταν επιεικώς απαράδεκτοι, έπαιξαν εντελώς ερασιτεχνικά με μιά μέτρια Αλβανία.
Και στο κάτω-κάτω είναι πρωταθλητές Ευρώπης και δεν δικαιολογείται τέτοια εμφάνιση.
Δηλαδή τι πρέπει να πούμε μπράβο παιδιά που χάσατε την μπάλα;
Νομίζω;

lazar
05-09-04, 00:22
Νταξει ρε lazar μη το παιρνεις κατακαρδα στο κατω κατω δεν εισαι και διορισμενος αντιρατσιστης..αυτα τελειωσανε πριν τις εκλογες, τωρα απλα μερες μετρανε και οσοι απομεινανε χε χε! :p

Πού βλέπεις τα περί (αντι)ρατσισμού;

Προφανώς αναφέρεσαι στο παρακάτω σχόλιο

Ναι, έ; Αυτή η σιγουριά φαίνεται μας έφαγε.

το οποίο λέει να μην καβαλάμε καλάμι (οι παίκτες κυρίως) επειδή πήραμε το ευρωπαϊκό. Ίσως να είναι και καλύτερη η ήττα, γιατί θα τους προσγειώσει εγκαίρως, με το ξεκίνημα.

Μην βλέπετε παντού φαντάσματα. Δεν ασχολούνται όλοι με υπεραπλουστεύσεις του στυλ "οι αλβανοί είναι καλοί ή κακοί" και "οι μουσουλμάνοι είναι πιο όμορφοι ή πιό άσχημοι από τους βουδιστές"

aesir
05-09-04, 00:25
lazar πολύ σωστά το περί καλαμιού. Φυσικά και θέλουν τα μπινελίκια τους, τους τρέχαμε Ελβετία στην αρχή της εβδομάδας για να κάνουν κούρα και ψώνια, και έμαθα από φίλη μου που ταξίδεψε μαζί τους οτι δυστυχώς τον είχαν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ του Euro 2004 και εγώ δεν ήθελα να την πιστέψω οταν μου το έλεγε...

lazar
05-09-04, 00:29
lazar πολύ σωστά το περί καλαμιού.

μα..., απ' αυτό και μόνο έχασαν! Είναι πασιφανές, δεν χρειάζεται συζήτηση. Δεν τους έφταιγε η ατμόσφαιρα, αστεία πράγματα, με 18.000 κόσμο. Εδώ κέρδισαν την Πορτογαλλία δύο φορές σε τρεις χειρότερη ατμόσφαιρα και σε πολύ σημαντικότερα παιχνίδια.

@ ADSLgr.com All rights reserved.