PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλβανία Ελλάδα - πριν και μετά την ήττα

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9

Nuperibo
05-09-04, 18:24
Λες ότι δεν έχει σχέση ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ/ΚΡΑΤΟΣ/ΕΘΝΟΣ
με την ομάδα που αγωνίζεται σε αθλητικούς αγώνες
εκπροσωπώντας τη χώρα αυτή;
...

xxxxx, υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι της τάξης του 10^6 ενώ η ομάδα του ποδοσφαίρου είναι της τάξης 10^1 (και έχουμε και ..γερμανικό προπονητή).

Παίζουμε στις 1/1/2001 με την Αλβανία. Νικάμε 10-0. Νικάει ολόκληρη η χώρα/κράτος/έθνος Ελλάδα. Άρα θεωρούμε ότι τα 10^1 άτομα που νικήσανε αντικατοπτρίζουν το επίπεδο της χώρας Ελλάδα και έμμεσα καταλήγουμε στο ότι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το επίπεδο των 10^6 ατόμων από τις επιδόσεις των 10^1 άτομων.

Παίζουμε (με την ίδια ομάδα) στις 2/2/2002 με την Αλβανία. Χάνουμε 0-10. Νικάει ολόκληρη η χώρα/κράτος/έθνος Αλβανία. Άρα θεωρούμε ότι τα 10^1 άτομα που χάσανε αντικατοπτρίζουν το επίπεδο της χώρας «Ελλάδα». Μπορούμε τώρα να δεχτούμε ότι το γεγονός ότι άλλαξε το αποτέλεσμα θα πρέπει να οφείλεται σε κάτι από τα παρακάτω:

α) η Ελληνική εθνική να υποβαθμίστηκε (να παίζει χειρότερο ποδόσφαιρο)
β) η Αλβανική εθνική να βελτιώθηκε
γ) το αποτέλεσμα να επηρεάστηκε από τύχη

Τότε:

- αν ... η Εθνική Ελλάδας υποβαθμίστηκε τότε βάσει της προηγούμενης λογικής το επίπεδο των 10^6 ατόμων που χαρακτηρίζουν το Ελληνικό έθνος θα πρέπει να εκφράζεται από αυτήν την υποβάθμιση, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να έχει τροποποιηθεί μέσα σε ένα χρόνο. Ενώ μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατό 11 άτομα να παίξουν χειρότερο ποδόσφαιρο μέσα σε ένα χρόνο, αδυνατό να φανταστώ πώς γίνεται 10^6 άτομα μέσα σε ένα χρόνο να αλλάξανε τόσο πολύ ώστε να μπορώ να τα χαρακτηρίζω διαφορετικά τώρα που η Εθνική τους έχασε από ένα χρόνο πριν που η Εθνική τους κέρδισε.

- αν ... η Εθνική Αλβανίας βελτιώθηκε τότε έχω το ίδιο πρόβλημα με την προηγούμενη περιπτωσή. Θα πρέπει αντίστοιχα να έχει αλλάξει ο Αλβανικός πληθυσμός.

- αν το αποτέλεσμα επηρεάζεται από την τύχη, τότε σίγουρα θα είναι παράλογο να βγάλω συμπεράσματα για το έθνος, αφού το γενικό επίπεδό του δεν καθορίζεται από «τύχη» μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αν λάβω υπόψη ότι τη χρονιά που κερδίσαμε στο ποδόσφαιρό, χάσαμε στο τέννις τότε πραγματικά δυσκολεύομαι να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει η σύνδεση της αθλητικής ομάδας που εκπροσωπεί μία χώρα/κράτος/έθνος με τα άτομα που απαρτίζουν αυτή τη χώρα/κράτος/έθνος. Το μόνο ίσως που θα μπορούσε να συμπεράνουμε είναι το κατά πόσο αυτή η χώρα/κράτος/έθνος επενδύει στον τομέα του αθλητισμού, αλλά ακόμα και αυτό δεν χαρακτηρίζει τα άτομα που απαρτίζουν την χώρα/κράτος/έθνος.

:?:

nova
05-09-04, 19:16
Εγώ από την άλλη που πιστεύω ότι οι αλβανοί είναι πραγματικά ...................... είμαι για σας ρατσιστής

Προς τους moderators παρακαλώ να γίνει edit αυτό το μήνυμα γιατί δεν είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς του φόρουμ και γιατί αποτελεί δισφήμιση για τη χώρα μας.
(Αν αυτό πάει παρακάτω θα κάνει πολύ μεγάλη ζημιά)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, το έχουν άνθρωποι και έθνη που αισθάνονται την ανάγκη να "κρύψουν" κάτι.

Χωρίς να δέχομαι την άποψη του παιδιού που το έγραψε, μου φαίνονται κωμικές οι "παρατηρήσεις", που ποτέ δεν έλυσαν *οριστικά* κανένα σοβαρό "πρόβλημα". Θα μπορούσε κάποιος να πει πως δΥσφήμηση αποτελεί η κακή ορθογραφία από Έλληνες, τη στιγμή που ο Τσενάι γράφει σωστά. Επίσης, την ίδια στιγμή που κάποιοι μιλάνε για "τα κακόμοιρα τα σκυλάκια" και τα δικαιώματα των ζώων, κατεβάζουν τρεις τόνους μπριζόλες. Φύτρωσαν στα δέντρα κι αυτές; Από την άλλη, έχουμε και τα "δικαιώματα των καπνιστών" (!!!). Κανένα πρόβλημα, ας ασχοληθούν με τη βρωμερή αυτή πρακτική σε ειδικούς χώρους, μόνοι τους, χωρίς συνέπειες για έστω και *ένα* άλλο άτομο.

Και η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί, όμως νομίζω πως "το πιάσατε το νόημα", κ. Γεωργίου μου.

coftaras
05-09-04, 20:28
Ταχω πάρει στον εγκέφαλο με αυτά που λένε οι Αλβανοί .Χαρακτηρίζουν τους Έλληνες "αποτιλιστους". Ποιοι αυτοί που έχουν κατάργηση το πολιτισμό στην Βόρειο Ήπειρο. Εκεί που φοβάσαι να φωνάξεις ότι είσαι Έλληνας.
Ποιοι μιλάνε αυτοί που μόλις μπήκαν στην Ελλάδα αύξησαν την εγκληματικότητα.
Θα μου πεις τώρα τα λες ,τόσο καιρό που κρυβόσουνα .Ναι τώρα τα λέω γιατί κάποτε κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς. Αρκετά τους ανεκτικαμε .Επιτελούς ας κάνει κάτι η πολιτεία .Δεν ανέχομαι κάποιος να με βρίζει μέσα στην ιδία μου την χώρα ιδιαιτέρα από άτομα που δεν σέβονται το ψωμί που τρώμε.
Ξερώ πολλοί από σας θα με χαρακτηρίσουν ακραίο ,ρατσιστή κα. Με αυτά που ζω όμως τόσα χρόνια ,με αυτά που ακούω με φτάσανε να έχω τέτοιες απόψεις .

dhmk
05-09-04, 20:59
Yourself, θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

Πλήρης απαξίωση ακόμα και για τη νίκη των ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ.
Πιστεύεις ότι είναι προσωπική τους νίκη και όχι νίκη όλων μας;

Η νίκη της Χαλκιά είναι Big Fucking Deal ε;
Αν ήταν αποκλειστικά δικιά της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ νίκη θα έκανε τις δηλώσεις που έκανε
μετά το τέλος της κούρσας ρε; Πόσο τυφλωμένος είσαι τέλος πάντων;

Η απάντηση που δίνεις στα λεγόμενά μου λίγο πιο πάνω είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ φθόνου,
λύσσας και απαξίωσης χωρίς κανένα ουσιαστικό περιέχομενο ή επιχείρημα.
Διαφωνείς έτσι για να το παίξεις ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ και ανοιχτόμυαλος.

Πριν κάνει ο οποιοσδήποτε το λάθος να σε χαρακτηρίσει ως ανοιχτόμυαλο, θα πρέπει
πρώτα να απαντήσει στο ερώτημα αν ΟΝΤΩΣ έχεις μυαλό.

Κοιτάξτε, σχετικά με αυτό το θέμα, το Ελληνικό δημόσιο έχει ξοδέψει ένα σωρό λεφτά γιαυτούς τους αθλητές και τους προπονητές τους, θα το κάνει και στο μέλλον και επίσης για όλους τους νέους πρωταθλητές που δεν το έχει κάνει ακόμη. Αποτελούν επένδυση για να ακουγόμαστε θετικά στο κόσμο και να αφήνουμε θετικούς συνειρμούς για την χώρα μας προς άγρα κάθε πιθανού ώφελους. Ολοι γιαυτό το κάνουν... και ατομικά οι περισσότεροι αθλητές για να φιάξουν τη ζωή τους (τώρα πια). Μην τσακωνόμαστε για τέτοια θέματα. Στο τέλος-τέλος είναι και για τη γιορτή, για το χαβαλέ και για να περνάμε καλά για λίγο με όλες αυτές τις παράτες, για ψυχαγωγία. Εμένα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα όλοι αυτοί οι ξένοι (των πολυποίκιλων εθνικοτήτων) που ήρθαν στην Ελλαδα για τους Ολυμπιακούς να λένε "ευχαριστώ Ελληνες, περάσαμε καταπληκτικά".

tb50
05-09-04, 21:08
Ρε παιδιά όσο και να τους βρήζεται τους Αλβανούς και να λέτε ότι δεν τους θέλετε,πάλι όλοι τους ψάχνουν για να τους κάνουν τις δύσκολες δουλειές,βλέπε χωράφια + οικοδομές. Ξέρετε κανέναν που θα δεχόταν να δουλεύει με 20 ευρώ από τις 8 το πρωί μέχρι το βράδυ στα χωράφια? Μην τρελαθούμε κιόλας!!!

dino_sauro00
05-09-04, 21:32
Παιδιά θα μπω και εγω στη συζήτηση για να πω 2-3 πραγματάκια.

Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

Αν ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ,ΚΑΙΝΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ,ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ.

Αυτό που δεν δέχομαι είναι οι εικόνες απόλυτου εξευτελισμού που πόνεσαν πολλη περισσότερο από την άτυχη ήττα με την Αλβανία.

Από τη στιγμή λοιπόν που και η πολιτεία και οι αρχές γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες διεξήχθει τελικά το ματς γιάτι δεν προετοιμάστηκαν νωρίτερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις;

Ο Αλβανικος τύπος προετοίμαζε το έδαφος εδώ και καιρό φουντώνοντας την πιθηκοειδή αγέλη που έχουν για λαό για να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο. Μετά βγαίνει καπάκι και ο πρωθυπουργός τους ζητώντας να τους αποδώσουμε ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ γιατι χωρίς αυτους η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες!!!

Μετά από όλα αυτά (και πολλά άλλα ακόμη) εσείς πώς θα αντιδρούσατε; Σε οποιαδήποτε χώρα και για οποιδήποτε λαό αυτά τα γεγονότα είναι ανεπίτρεπτα!!

Και το ερώτημα είναι. Πού ήταν η πολιτεία όταν έγιναν όλα αυτά; Πού ήταν οι απαντήσεις από τα ακριβοπληρωμένα και πολυψήφιστα πολιτικά στελέχη; Απλά, δεν υπήρξε επιτρέποντας έτσι σε δικά μας πιθηκοειδή να αντιδράσουν κατα αυτον τον ανίκουστο τρόπο.

Οπότε για μένα μια ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ θα ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν αλλά αντ'αυτού η αγέλη που έχουμε για γείτονες πέτυχε νίκη και μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Νομίζω οτι η δυναμική αυτής της δεύτερης νίκης θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα!

chrispen
05-09-04, 23:32
Ρε παιδιά όσο και να τους βρήζεται τους Αλβανούς και να λέτε ότι δεν τους θέλετε,πάλι όλοι τους ψάχνουν για να τους κάνουν τις δύσκολες δουλειές,βλέπε χωράφια + οικοδομές. Ξέρετε κανέναν που θα δεχόταν να δουλεύει με 20 ευρώ από τις 8 το πρωί μέχρι το βράδυ στα χωράφια? Μην τρελαθούμε κιόλας!!!

γιατί ξέρεις εσύ κανένα ? Δείξε μου ΕΝΑ και πάω πάσο , οι αλβανοί πλέον έχουν ταρίφα , δεν πέφτει κανένας κάτω απο αυτήν και αν μυριστούν οτι θα παίξεις πουστιά και θα τους δώσεις λιγότερα , δεν ξαναδουλεύει και κανένας και σε τουλουμιάζουν και στις γρήγορες

xxxxx
06-09-04, 00:17
Συμβαίνει ότι ακριβώς συνέβαινε και σε συζητήσεις που είχαμε στο παρελθόν
κύριοι DrWho και Nuperibo. Είστε επιλεκτικοί και καθόλου αντικειμενικοί.

Αρνείστε το ΠΡΟΦΑΝΕΣ!

Ακόμα κι αν ΔΕΧΟΜΟΥΝΑ ότι είχατε δίκιο (που ΔΕΝ έχετε δίκιο), είναι σίγουρα
αξιοσημείωτο το ότι οι Αλβανοί μπήκαν με ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ διαθέσεις και εσείς αρνείστε
να το καταλάβετε (δεν ΘΕΛΕΤΕ να το καταλάβετε).

Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία (άλλωστε δεν αξίζει τον κόπο) να σας μεταπείσω.
Αλλά θέλω να μου απαντήσετε μόνο στο ερώτημα:

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ
ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ;

Εκεί είναι όλη η ουσία, την οποία ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ να απαντήσετε τόσην ώρα.

nova
06-09-04, 00:47
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ;

Φυσικά και όχι. Γι' αυτό χάσαμε, επειδή πήγαμε σαν παρθένες στον πόλεμο. :wink:

DrWho
06-09-04, 00:49
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ
ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ;

Φυσικά και ΟΧΙ. Ίσα ίσα κάνανε σαν μανιασμένοι. Και όλοι ξέρουμε τους λόγους.
Ποιός είπε το αντίθετο...

Όπως κι εμείς την Τετάρτη ΜΟΝΟ ( ΜΟΝΟ) σε αυτόν το αγώνα - και όχι π.χ vs της Δανίας- θα γιουχάρουμε τόσο πολύ , θα φτύσουμε , θα πετάξουμε μπουκάλια στα κόρνερ ( όπως κάναμε και παλιότερα vs όχι τόσο "εχθρικών " αντιπάλων π.χ Ισπανία ) , θα ανεβάσουμε σημαίες του Βυζαντίου , θα ανεβάσουμε πανό με την Αγια Σοφιά και την ελληνική σημαία στην Κων/πόλη ή με τον Κολοκοτρώνη κλτπ...

( τώρα αν στο κλίμα της ελληνοτουρκικής συμφιλίωσης δε συμβεί κάτι από αυτά να σαι σίγουρός ότι αυτό είναι πρόσκαιρο και θα συμβούν στο μέλλον )

Το συμπέρασμα είναι ...
Ε και ....

Πού θες να καταλήξεις ....;

Αρνείστε το ΠΡΟΦΑΝΕΣ!

Το οποίο είναι . Γράψτο με 2-3 προτάσεις να σου πω αν το αρνούμαι ή όχι....

pelasgian
06-09-04, 01:09
έλυσαν *οριστικά* κανένα σοβαρό "πρόβλημα". Θα μπορούσε κάποιος να πει πως δΥσφήμηση αποτελεί η κακή ορθογραφία από Έλληνες, τη στιγμή που ο Τσενάι γράφει σωστά.

Από τη χαρά σου να με διορθώσεις που έκανα λάθος (εκ παραδρομής) το διόρθωσες και εσύ λάθος (φαντάζομαι εκ παραδρομής), γιατί είναι δυσφήμισις/η).

Παρόλα αυτά, εγώ δεν θα βασίζα την επιχειρηματολογία μου σχετικά με το γιατί διαφωνώ μαζί σου στο ότι έκανες κάποιο ορθογραφικό λάθος, ούτε θα πω ότι ο Τσενάι γράφει καλύτερα από σένα, γιατί χτυπάω τα επιχειρήματα και όχι αυτόν που τα φέρνει.

Στη προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω αν διαφωνώ ή αν συμφωνώ, διότι παρόλο που συμφωνώ με ό,τι επιμέρους αναφέρεις, αποτυγχάνω να βρω μία σχέση μεταξύ τους και κάποια σχέση σχετικά με το ότι να πεις «οι αλβανοί είναι κατσαρίδες» παραβιάζει τους κανόνες του φόρουμ.

DrWho
06-09-04, 01:12
...Νομίζω ότι και δυσφήμιση ( από το δυσφημίζω) και δυσφήμηση ( από το δυσφημω) είναι σωστά...
Κάνας μπαμπινιώτης θα ήταν χρήσιμος.

nova
06-09-04, 02:37
Από τη χαρά σου να με διορθώσεις που έκανα λάθος (εκ παραδρομής) το διόρθωσες και εσύ λάθος (φαντάζομαι εκ παραδρομής), γιατί είναι δυσφήμισις/η).

Δεν έκανα κανένα λάθος. Επίσης, δεν είμαι χαιρέκακος.

...παρόλο που συμφωνώ με ό,τι επιμέρους αναφέρεις, αποτυγχάνω να βρω μία σχέση μεταξύ τους και κάποια σχέση σχετικά με το ότι να πεις «οι αλβανοί είναι κατσαρίδες» παραβιάζει τους κανόνες του φόρουμ.

Δεν πρόκειται να διορθώσω τα νέα γραμματικά και συντακτικά λάθη που έκανες παραπάνω. Το έκανα την πρώτη φορά για να σου δείξω πόσο γελοίο είναι να "υπερασπιζόμαστε" "ελευθερίες" με αυτό τον τρόπο. Για εμένα, είναι σημαντικότερη η ανοχή στη διαφορετικότητα των απόψεων, από τους κανόνες. Αν κρύψεις κάτι από ένα παιδί, περισσότερο θα το ζητήσει.

Σχετικά με τη δυσκολία κατανόησης κάποιων συσχετισμών, κάνε το εξής πείραμα: μάζεψε δέκα άτομα που καταναλώνουν κρέας και πες τους πως από εδώ και πέρα, πρέπει να σκοτώνουν εκείνοι το ζώο που τρώνε. Όλοι θα προτιμήσουν να αφήσουν τη "βρώμικη δουλειά" σε άλλους, έτσι δεν είναι; Συν τοις άλλοις, η πλειοψηφία αυτών θεωρεί "βάρβαρα" και "παρακατιανά", τέτοιου είδους επαγγέλματα.

Εν ολίγοις, κάνουμε τις πάπιες όποτε μας συμφέρει. Δε θέλουμε να βλέπουμε αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας ενοχλεί και το κρύβουμε.

Ποτέ δε λύνονται προβλήματα, με αυτό τον τρόπο.

pelasgian
06-09-04, 02:57
Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια, αλλά αφού δίνεις και θες να στα πουν «χοντρά» για να τα καταλάβεις, ορίστε:

Είναι αν μη τι άλλο γελοίο να διορθώνεις τα ορθογραφικά λάθη των άλλων κάνοντας ορθογραφικά λάθη και εσύ. Το έγραψα από παραδρομή «δισφήμιση», το διόρθωσες ως «δυσφήμηση» καί είναι «δυσφήμιση», γιατί προέρχεται από το δυσφημίζω/δυσφήμισις (το δυσφημώ δεν είναι ΔΗΜΟΤΙΚΙΑ). Γράψτα και στο google να δεις τι βγάζει περισσότερα το «δυσφήμιση» ή το «δυσφήμηση». (Βάλε επίσης «μύνημα» και «μήνυμα» για να μην μου πεις ότι αφού και το λάθος το γράφουν πολλοί ότι έγινε σωστό.)

Είναι ακόμα πιο γελοίο να προσπαθείς να αποκρούσεις ένα επιχείρημα διαβάλοντας αυτόν που το εξέφρασε. Είναι λογική σπάτη του τύπου: ο Α λέει το Β, αλλά αφού ο Α έγραψε λάθος την λέξη Γ, τότε και το Β είναι λάθος.

Επίσης είναι το γελοιότατο να κάνεις το εξής:
Ο Α λέει το Β που είναι σωστό
Ο Α λέει το Γ που είναι σωστό
...
Ο Α λέει το Ψ που είναι σωστό
Ο Α λέει το Ω που είναι λάθος, αλλά το ισχυρίζεται ότι είναι σωστό γιατί όλα τα επιχειρήματα από το Α έως το Ψ ήταν σωστά.

Εγώ έλεγα ότι να αποκαλείς κατσαρίδες τους Αλβανούς δεν είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς και συ μου λες για μπριζόλες, για χασάπηδες και για αυτούς που τα καταναλώνουν. Εγώ μπορεί να κάνω (κατά τη γνώμη σου) λάθη γραμματικά, συντακτικά ή ορθογραφικά, αλλά εσύ κάνεις λογικά λάθη, πέρα του ότι δείχνεις τους κακούς σου τρόπους.

Μια και το έθεσες δεν το θεωρώ ούτε βάρβαρο να σκοτώνεις ζώα, ούτε παρακατιανά τα επαγγέλματα των χασάπηδων. Αντιθέτως θεωρώ παράξενο να είναι τέτοια πηγή περιφάνειας για του vegetarian το ότι καταναλώνουν ζωντανούς οργανισμούς που δεν μπορούν ούτε να ουρλιάξουν ούτε να αντισταθούν.

Επίσης, μπορώ να σου πω και την άποψή μου για το θέμα των πυρηνικών αποβλήτων στην Ιαπωνία, αλλά δεν βλέπω πώς είναι σχετικό με τους κανονισμούς του φόρουμ.

sdikr
06-09-04, 03:37
Και τους κατηγορούμε ότι τρώνε κουτόχορτο από τη τηλεόραση, όταν εμείς τρώμε όλο το κουτί με το ρατσιστικό μίσος για πρωινό.

Μα δεν καταλάβατε ακόμα για αυτό βγήκαν οι τηλεοράσεις πλάσματος και lcd είναι πιο ελαφριές στο στομάχι!!! :mrgreen:

apolos
06-09-04, 06:44
Παιδιά με όλο το θάρρος επιτρέψτε μου να πω δυο
συμβουλευτικού ύφους λόγια.

Μάθετε να ξεχωρίζετε την ποιοτική διαφορά των εννοιών.
Άλλο Έλληνας άλλο ελληνάρας.

Έλληνας είναι ο δημιουργικός, ο φιλόξενος, ο περήφανος αλλά όχι ξιπασμένος, αυτός που επιθυμεί να δει την Ελλάδα ψηλά και ενίοτε να την υπερασπιστεί έχοντας πάντα όμως ανοιχτό μυαλό και καρδιά, αυτός που έχει τα κότσια να κάνει πρώτα αυτοκριτική και μετά κριτική.΄

Ελληνάρας είναι αυτός που είναι περήφανος που γεννήθηκε Έλληνας αν και εν έχει να επιδείξει τίποτα πέρα από το κολλημένο στο χέρι φραπόγαλο, ο πολύ περήφανος για τις αμπελοσοφικές απόψεις του αλλά και πολύ χέστης για να τις αναθεωρήσει ποτέ, αυτός που μονίμως τον αδικούν και πάντα φταινε ολοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο για τα μαύρα του τα χάλια.

ΈΛΛΗΝΕΣ είναι οι εθελοντές της Ολυμπιάδας και όχι το κάθε τσογλανάκι στον Πειραιά, τη θεσσαλονίκη ή την Κέρκυρα που αύριο θα βρίζει άλλους ΄Ελληνες ως Βούλγαρους, Τούρκους και Αλβανούς στα γήπεδα.

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ είναι η Μπεκατώρου και η άλλη κοπέλα της ιστιοπλοίας(σόρι ξεχνάω το όνομα).Ελληναρού είναι η Χαλκιά.

ΈΛΛΗΝΑΣ είναι ο Σπυρόπουλος.Ελληνάρας είναι ο Χειλάκης.

Αυτοί που αντιδράσαν έτσι στα γεμάτα κομπλεξισμό και γιδίλα καραγκιοζιλίκια των Αλβανών της Αλβανίας, είναι τα ίδια γίδια που πουλούσαν μαγκιά βρίζοντας δυο μήνες πιο πριν τους Πορτογάλους σε ξένη γι'αυτούς γλώσσα μέσα στην ίδια τους τη χώρα, ενώ αυτοί είχαν την καρδιά να πανηγρίσουν μαζί μας.Χειρρότερα και από
τα Αλβανά δηλαδή.

Όχι ρε παιδιά, αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτή συνεχίζει να είναι η Ελλάδα.Ειδικά από τη γενιά μας και ειδικότερα από παιδιά σαν αυτά που συμμετέχουν εδώ στο φόρουμ περιμένω πολλά περισσότερα.

Φιλικά

KyR-X
06-09-04, 09:37
Γιατί ρε KyR-X δεν είσαι σε θέση να κάνεις μια normal συζήτηση με φυσιολογική ανταλλαγή απόψεων;

Γιατί πρέπει σώνει και καλά κάποιος να είναι ανάρχικός/διεθνιστής ή να τον αποκαλείς ειρωνικά "ανοιχτόμυαλο" γιατί απλά βρίσκει ότι το να πλακωνεις στο ξύλο μετανάστες και να σπας τα αμαξια τους είναι ανήθικο;

Γιατί πρέπει να είναι μλκς ή δεν ξέρω και γω τι κάποιος που πιστεύει ότι υπάρχουν αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα τίμιοι, εργατικοί που προσέφεραν και προσφέρουν ΚΑΙ που ΄δεν πρέπει να "καίγονται" μαζί με τα χλωρά...

Τι κολλήματα τρελλά είναι αυτά;

Γιατι απλα φιλε Dr Who ολοι λειτουργουν με ταμπελες, ειναι αυτο που υποστηριζουν, κι αν δεν ειναι ετσι (θα ειναι εν αγνοια τους) το συστημα τους χρησιμοποιει ως τετοιους..η ιδια η κοινωνια μας. Στο κατω κατω ζεις στη χωρα που εισαι οτι δηλωσεις ετσι?

Για να καταλαβεις τα δικα μου συναισθηματα σε σχεση με τον αγωνα θα σου δωσω μια εικονα. Φαντασου π.χ. το Λευκο Πυργο 3 ωρες πριν το αγωνα να κανεις βολτα με το κοριτσι σου, ολα ωραια και ησυχα, χαιρεσαι τη κινηση και το κοσμο πινωντας το καφε σου..3 ωρες μετα βλεπεις (οπως ακριβως το κατεγραψε το δελτιο της ΕΤ-3 το πιο αμεροληπτο σχετικα κι αυτο επιδη το ζητουσε ο κοσμοσ απο τα φρικιαστικα που εβλεπε) ορδες αγραμματων αμορφωτον κι αγριεμενων να χοροπηδανε πανω κατω κρατωντας μια ξενη σημαια, βριζωνταες σε μια ξεννη γλωσσα..να διεκδικουν τι? Η εικονα του αγαπημενου σου τοπιου που πινωεις καφε με το κοριτσι σου θα ειναι ποτε ξανα η ιδια? Ποια η αντιδραση μου? Κοιτω τους πολιτικους..ασε καλα ξερω οτι αυτοι πουληθηκαν, κοιτω τη Αστυνομια..ασε αυτοι τρεμουν για τη μονιμοτητα και το μισθο..κοιτω το κοριτσι μου ειναι τρομαγμενο, κανω οτι θα εκανα αν ζουσα χιλιαδες η και 200 χρονια πριν, παιρνω ενα ξυλο και τουσ σπαω τα κεφαλια..τερμα οι πανηγυρισμοι τερμα οι βρισιες στην ξενη γλωσσα το τοπιο σιγα σιγα επανερχεται στο κανονικο..επιβιωσα κι αυτη τη μερα..αυριο παλι..τι μας ξημερωναι και βλεπουμε.

Το Μακη και το Ζηση της θυρας 3 4 13 κτλπ τους γνωριζω ξερω ποτε θα τα κανουν και σε ποια ηλικια θα σοβαρευτουν ποια δουλεια θα κανουν τι κοριτσια τους αρεσουν και ποσα παιδια μπορει να κανουν οταν παντρευτουν,
ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ:

ΔΕΝ ΤΟN ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΕΡΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ. ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΧΛΟΣ Ο ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΜΑΝΟΣ, Ο ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.

Υπαρχουν και οι καλοι λες? Σε μια κοσμοχαλασια ποιος παει μπροστα ο σακρτος η ο καλος?
2 Κακοι δεν αρκουν να παρασυρουν 10 καλους? Αμα το ποσοστο των "κακων" ειναι μεγαλο θα κοιτω τους φοβισμενους "καλους" που αντιδρουν σα προβατα και βοηθουν τους "κακους" στις βλεψεις τους?

Δεν μπερδευω την πραγματικοτητα με την ησυχια του καναπε μου.Δεν μπερδευω την ησυχια και ανεση του να σερφαρεις στο Νετ με τη καθημερινη πραγματικοτητα τα προσωπα που συναντω και τα συναισθηματα που μου γεννα η επαφη με την κοινωνια γυρω μου.

Συναισθηματικα τα βλεπω ολα οπως το μεγαλητερο ποσοστο Ελληνων, αν δεν υπηρχε αυτο δεν θα υπηρχε κι Ελλαδα καλυτερ να το καταλαβεις.

Gothic
06-09-04, 09:57
Ελληναρού είναι η Χαλκιά.

Πάρτ'αλλιώς. :roll:

Ελληνάρας είναι ο Χειλάκης.

Χελάκης. Πάρτ'αλλιώς. :roll:

sdikr
06-09-04, 10:13
ΈΛΛΗΝΕΣ είναι οι εθελοντές της Ολυμπιάδας και όχι το κάθε τσογλανάκι στον Πειραιά, τη θεσσαλονίκη ή την Κέρκυρα που αύριο θα βρίζει άλλους ΄Ελληνες ως Βούλγαρους, Τούρκους και Αλβανούς στα γήπεδα.

Δηλαδή αυτοι που δεν πήγαν εθελοντές (για τους λόγους που έχουν αναφερθεί σε κάποια άλλα threads) δεν είναι Ελλήνες;

xxxxx
06-09-04, 11:38
Παιδιά με όλο το θάρρος επιτρέψτε μου να πω δυο
συμβουλευτικού ύφους λόγια.

Μάθετε να ξεχωρίζετε την ποιοτική διαφορά των εννοιών.
Άλλο Έλληνας άλλο ελληνάρας.

Έλληνας είναι ο δημιουργικός, ο φιλόξενος, ο περήφανος αλλά όχι ξιπασμένος, αυτός που επιθυμεί να δει την Ελλάδα ψηλά και ενίοτε να την υπερασπιστεί έχοντας πάντα όμως ανοιχτό μυαλό και καρδιά, αυτός που έχει τα κότσια να κάνει πρώτα αυτοκριτική και μετά κριτική.΄

Ελληνάρας είναι αυτός που είναι περήφανος που γεννήθηκε Έλληνας αν και εν έχει να επιδείξει τίποτα πέρα από το κολλημένο στο χέρι φραπόγαλο, ο πολύ περήφανος για τις αμπελοσοφικές απόψεις του αλλά και πολύ χέστης για να τις αναθεωρήσει ποτέ, αυτός που μονίμως τον αδικούν και πάντα φταινε ολοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο για τα μαύρα του τα χάλια.

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ είναι η Μπεκατώρου και η άλλη κοπέλα της ιστιοπλοίας(σόρι ξεχνάω το όνομα).Ελληναρού είναι η Χαλκιά.

ΈΛΛΗΝΑΣ είναι ο Σπυρόπουλος.Ελληνάρας είναι ο Χειλάκης.

Αυτοί που αντιδράσαν έτσι στα γεμάτα κομπλεξισμό και γιδίλα καραγκιοζιλίκια των Αλβανών της Αλβανίας, είναι τα ίδια γίδια που πουλούσαν μαγκιά βρίζοντας δυο μήνες πιο πριν τους Πορτογάλους σε ξένη γι'αυτούς γλώσσα μέσα στην ίδια τους τη χώρα, ενώ αυτοί είχαν την καρδιά να πανηγρίσουν μαζί μας.Χειρρότερα και από
τα Αλβανά δηλαδή.

Όχι ρε παιδιά, αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτή συνεχίζει να είναι η Ελλάδα.Ειδικά από τη γενιά μας και ειδικότερα από παιδιά σαν αυτά που συμμετέχουν εδώ στο φόρουμ περιμένω πολλά περισσότερα.

Φιλικά

Ο διαχωρισμός μεταξύ ΈΛΛΗΝΑ και ΕΛΛΗΝΑΡΑ είναι
λανθασμένος και αυθαίρετος και τον κάνεις μόνο ΕΣΥ. Μάλλον σε ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ να κάνεις αυτόν τον διαχωρισμό.

Υπάρχουν μόνο Έλληνες πατριώτες, που σέβονται την
ιστορία τους και που σέβονται επίσης ΌΛΟΥΣ τους
ξένους λαούς που συμπεριφέρονται σωστά.

Στην ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, αφελέστατε, ΔΕΝ προκαλέσαμε κανέναν.
Είμασταν ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ με τους Πορτογάλους και
καθλόμασταν σε διπλανές θέσεις. Μην μου λες τώρα ότι
είμαστε το ίδιο με τους αλβανούς γιατί μου τη δίνεις
στα νεύρα.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ (?) ΣΑΝ ΚΑΙ
ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ:

Η Χαλκιά είναι Ελληναρού και όχι Ελληνίδα.

Καλύτερα να την έβριζες παρά να έλεγες αυτό που είπες.

===================================================

Επειδή (με βάση τη στατιστική) ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπάρχουν
αλβανικά στοιχεία εδώ μέσα στο φόρουμ, πιστεύω ότι
δεν θα πρέπει να δίνουμε σημασία σε τέτοιες
προκλητικές και προβοκατόρικες απόψεις. Αδυνατώ να
πιστέψω ότι ακούγονται ΒΡΙΣΙΕΣ για τους Ολυμπιονίκες
μας από ΕΛΛΗΝΕΣ. Αδυνατώ να συνειδητοποιήσω το
επίπεδο της λύσσας που υπάρχει σε κάποια άτομα
απέναντι σε ΚΑΘΕΤΙ εθνικό.

====================================================

xxxxx
06-09-04, 11:41

Δηλαδή αυτοι που δεν πήγαν εθελοντές (για τους λόγους που έχουν αναφερθεί σε κάποια άλλα threads) δεν είναι Ελλήνες;

Αυτό είναι λάθος. Έλληνες είναι ΌΛΟΙ, ανεξάρτητα εάν
συνέβαλαν στην Ολυμπιάδα ή όχι.

lazar
06-09-04, 11:47

Και οι αρβανίτες :?:

spiros19
06-09-04, 11:51
γιατι ειναι ελληναρου η χαλκια??? δεν το καταλαβα..

ibok
06-09-04, 11:59
Αλλά αυτή οι ξεφτίλα εκ μέρους του Αλβανικού κοπαδιού να γιουχάρει την ώρα που ακουγόταν ο Εθνικός μας ΥΜΝΟΣ ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
Αλλά φταιει το Ελληνικό κράτος που όταν καίγανε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και μπροστά στα ΜΑΤ προ διετίας (αν θυμάμαι καλά)και τους αφησε ατιμώρητους ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.
Ας πάει κάποιος Ελληνας να κάψει Γερμανική,Γαλλική,Ολλανδική ή Αμερικάνικη ΣΗΜΑΙΑ με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που κάψανε την δική μας τότε ,ας μου πει κάποιος που θα ειχε βρεθεί ο Ελληνας που θα το είχε κάνει.

Δηλαδή δεν έχεις ακούσει δικούς μας κάφρους να γιουχάρουν εθνικούς ύμνους;
Δηλαδή δε θυμάσαι Ισραηλινές, Αμερικάνικες και πρόσφατα Βρετανικές σημαίες να καίγονται;
:?

Προσοχή, ΔΕ δικαιολογώ τις πράξεις! Προσπαθώ να σου πω ότι κάφροι υπάρχουν παντού!
Και ο δικός μας πολιτισμός και η ιστορία που αναφέρεις θα έπρεπε να μας έχουν ανυψώσει σε ένα άλλο επίπεδο ηθικής... Και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!

Ναι φίλε yiapap ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ & ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ "ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ" για αυτους τους συμπατριώτες μας.
Απλά ανάφερα το γεγονός διότι αν τότε ΑΥΤΟΙ που ειχαν κάνει αυτά τα "ΑΙΣΧΗ" ειχαν κλειστεί για κανα μήνα στηγν φυλακή(Ελληνες ή ξένοι) και με ποινή που ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ], τοτε ίσως τα πράγματα να ήταν καλλίτερα τώρα.

zavaras
06-09-04, 12:08
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ;

Όχι. Ούτε πανηγύρισαν στην Ομόνοια όπως θα πανηγύριζαν με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο. Δυστυχώς, δυστυχέστατα, οι ιστορικές διαφορές των δύο λαών κρατούν ακόμη και οι Αλβανοί δεν μπορούν να αποβάλλουν την αντιπάθεια τους για τους Έλληνες, αντιπάθεια με την οποία γαλουχήθηκαν από το κράτος τους πριν έρθουν στην Ελλάδα, για να καταπιέζουν την ελληνική μειονότητα της Βορείας Ηπείρου.

Μακάρι κάποτε αμφότερες οι πλευρές να ξεπεράσουν το φανατισμό και να κοιτάξουν αδελφικά το μέλλον, αλλά όσο η αλβανική κοινωνία ποδηγετείται από καθεστώτα τύπου Φάτος Νάνο τόσο θα υπάρχουν προκλήσεις και από τους εν Αλβανία Αλβανούς και από τους μετανάστες Αλβανούς.

Δε νομίζω ότι οι διαφορές των λαών μας μπορούν να λυθούν εστιάζοντας μεμονωμένα σε όσους ζουν και εργάζονται εδώ.

EvilHawk
06-09-04, 12:22
Το φαντάστηκα ότι θα έβρισκα ένα παρόμοιο thread επιστρέφοντας!
Ενα αθλητικό γεγονός, έγινε αφορμή για μια ακόμα φορά, για εθνικιστικές κορώνες και ρατσιστικές κραυγές! Δημοφιλής, Γκαμπελική,τακτική αυτών που η δυσωδία των απόψεων τους είναι τόσο ανυπόφορη που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω απο γεγονότα που είναι συναισθηματικά "Ελληνικά" φορτισμένα!
Ευτυχώς είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ το γεγονός ότι η μαυρίλα των απόψεων τους, ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν μπορεί να καλυφθεί κάτω απο εθνικά συμβολα και ξερνάει, ζέχνοντας σαπίλα!

cprotopapas
06-09-04, 12:39
Ο πολύς διεθνισμός βλάπτει σοβαρά στην υγεία EvilHawk.

thalis
06-09-04, 12:41
Μας πείραξε που γιουχάρισαν τον εθνικό μας ύμνο και με αφορμή αυτό δικαιολογείτε ένα σωρό ακρότητες.
Ως γνωστόν ο τελευταίος αγώνας μας πριν το Euro ήταν στο γήπεδο της λεωφόρου με την Β.Ιρλανδία όπου το ένα πέταλο γεμάτο Ελληναράδες γιουχάριζε το εθνικό τους ύμνο.

ArChEaN
06-09-04, 12:47
Συγνώμη δηλαδή δεν κατάλαβα. Θα τους ζητήσουμε και συγνώμη από πάνω; Έλεος! Εδώ δεν σεβάστηκαν καταρχάς τον εθνικό μας ύμνο, γιουχαρίζοντας και σφυρίζοντας επί δεκαλέπτου και αποδοκιμάζοντας την ομάδα μας. ΟΚ και ας πούμε ότι η γιούχα στους πρωταθλητές Ευρώπης είναι θεμιτή γιατί το μορφωτικό τους επίπεδο δεν τους επιτρέπει κάτι καλύτερο.

Θα συγχωρέσω δηλαδή τον κ. FATOS NANO που βγήκε στην τηλεόραση και έλεγε τις απίστευτες μαλακίες και καφρίλες, ότι χάρη ,και καλά, σε αυτούς κάναμε τους Αγώνες και ότι άλλο του κατέβαινε στο κεφάλι;

Και ερωτώ: Πληρώθηκαν οι Αλβανοί εργάτες που δούλευαν στα έργα ή το έκαναν για την ψυχή της μάνας τους; Αν πληρώθηκαν τότε ΤΙ βοήθεια πρόσφεραν; :?: Το ότι δούλεψαν; Σας πληροφορώ ότι εργατικά χέρια υπάρχουν παντού. Είτε αλβανικά, είτε ιρανικά, είτε ατόμων που ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ για ένα μεροκάματο. Οπότε το επιχείρημα αυτό πέφτει στο κενό. Ίσα ίσα που πρέπει να μας ευχαριστούνε κιόλας.

Και συνεχίζω να ερωτώ: Δεν φτάνει που οι μισοί Αλβανοί είναι ακόμα παράνομοι και εξάγουν λαθραίο συνάλλαγμα, έχουν την απαίτηση να τους πούμε και μπράβο; Οι ίδιοι δεν ήταν που καταλήστεψαν την ελληνική επαρχία πριν 10 χρόνια; Ή μήπως τα ξεχάσαμε και αυτά;

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ τους προς την χώρα που τους πρόσφερε εργασία, σπίτι και μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή φαίνεται μέσα από την γιούχα για τον ύμνο μας, το κάψιμο των σημαιών (τα θυμάστε στο ΟΑΚΑ ή μήπως τα ξεχάσατε κιόλας;) και την εξύβριση απανταχού των Ελλήνων, που ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ για να κάνουν αυτούς τους Αγώνες. Ε λοιπόν όχι! Δεν θα ανεχτώ ΚΑΝΕΝΑΝ κ. ΦΑΤΟΣ ΝΑΝΟ να βγαίνει να λέει αυτά τα πράγματα. Όπως δεν θα ανεχτώ κανέναν Αλβανό να βγαίνει στην ομόνοια να βρίζει την ίδια την Ελλάδα μέσα στο σπίτι της. :evil:

Πέρα απ’ όλα αυτά όμως θέλω επίσης να καταδικάσω την ελεεινή και τριτοκοσμική αντιμετώπιση κάποιων "δικών μας παιδιών" που είχαν την φαεινή ιδέα να καθυβρίζουν άπαντες και να καίνε αλβανικές σημαίες πικάροντας τους αλβανούς στο κέντρο της Αθήνας. Αν όχι ίδιοι, αυτοί είναι ακόμα χειρότεροι από τους Αλβανούς, αφού κατεβάζουν το επίπεδο της χώρας μας στο δικό τους επίπεδο, συνθλίβοντας όποιες προσπάθειες γίνονται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη ενός Ευρωπαϊκού προσώπου πέρα από την νοοτροπία των "υποανάπτυκτων" γειτόνων μας.

Υπάρχουν και όρια και αν δεν μπορεί να τα διασφαλίσει η πολιτεία, τότε το κάνουν οι πολίτες και τα αποτελέσματα τα είδαμε. Σπασμένα κεφάλια και μαχαιρώματα.... :|

Κλείνοντας, και πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, δεν θα σταματήσω ποτέ να ευχαριστώ τον κ. Αντώνη Σαμαρά, διατελέσαντα ΥΠΕΞ επί πρωθυπουργίας κ. Μητσοτάκη, όταν εν έτη 1993 άνοιξε τα σύνορα και πλάκωσαν όλοι οι κλέφτες και οι λωποδύτες να μας πάρουν μέχρι και τα σώβρακα. Ένα μεγάλο μπράβο. :guitar

Υ.Γ. Συγνώμη για το έντονο ύφος αλλά δεν αντέχω τους "ΝεοΈλληνες" που βγαίνουν στα παράθυρα της ΤV και στα fora και λένε ότι εμείς φταίμε που γίνεται αυτό που γίνεται. Αν φταίμε σε κάτι είναι μόνο στο ότι χάσαμε τον αγώνα :(

ikonsgr
06-09-04, 13:36
Αν φταίμε σε κάτι είναι μόνο στο ότι χάσαμε τον αγώνα :(

Εχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτά που λες φίλε.Ειναι γνώστο άλωστε ότι οι περισσοτεροι Ελληνες πάσχουν απο "προοδευτική" αμνησία! :? Στο μόνο που διαφωνώ είναι σ'αυτό που λες ποιο πάνω.Δεν φταίμε μόνο στο οτι χάσαμε τον αγώνα αλλά κυρίως στο οτι ΕΜΕΙΣ είμαστε που ψηφίζουμε αυτούς που δημιουργησαν με τις πολιτικές τους ολά αυτά τα προβλήματα με τους (λαθρο)μετανάστες και οχι μόνο.

lazar
06-09-04, 13:49
Ενα αθλητικό γεγονός, έγινε αφορμή για μια ακόμα φορά, για εθνικιστικές κορώνες και ρατσιστικές κραυγές! Δημοφιλής, Γκαμπελική,τακτική αυτών που η δυσωδία των απόψεων τους είναι τόσο ανυπόφορη που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω απο γεγονότα που είναι συναισθηματικά "Ελληνικά" φορτισμένα!

Υπάρχει και αναλογία. Οι κορυφές των Ναζί στη Γερμανία, διεκήρυτταν την υπεροχή της φυλής μέσα από τον ψηλό, ξανθό άριο, τη στιγμή που όλοι αυτοί που το έκαναν ήταν κοντοί και μελαχρινοί (και αρκετοί με σωματικά κουσούρια!).
Αντιστοίχως, οι περισσότεροι από εκείνους που δηλώνουν "έλληνες μέχρι το κόκκαλο" και δεν σηκώνουν κουβέντα είναι εκείνοι που σέβονται λιγότερο απ' όλους την ελληνκή γλώσσα. Για παράδειγμα, γράφουν μονίμως χωρίς τόνους. Και φυσικά τώρα θα βγουν και θα πουν "σιγά ρε μάγκα, οι τόνοι είναι το πρόβλημα;". Όπου μας συμφέρει, δηλαδή.

Craven
06-09-04, 13:57
Κρίμα που βλέπω να διαιωνίζεται αυτή η ελληνική νοοτροπία του όλοι οι άλλοι είναι βάρβαροι και οι έλληνες οι μόνοι καλοί.. κρίμα γιατί ούτε η νέα γενιά βλέπω να διαφέρει σε κάτι.. δεν είμαστε καλύτεροι αντίθετα κάνουμε ακριβώς ότι κατηγορούμε τους άλλους.. γιουχάρουμε εθνικούς ύμνους, καίμε σημαίες, τα παίρνουμε όταν μιλάνε εναντίον μας αλλα εμείς με ευκολία μιλάμε εναντίων των άλλων.. και θέλουμε να το παίζουμε φιλήσυχος λαός με ιστορία και πολιτισμό όταν κωλόπαιδα τρέχουν στους δρόμους για να ψάξουν κάποιον να δείρουν επειδή δεν είναι έλληνας ή επειδή είναι άλλης ομάδας ή άλλου κόμματος ή οτιδήποτε..
Είμαστε χώρα του reality της Τατιάνας και του ξύλου και κατα τα άλλα είμαστε υπερήφανοι που είμαστε έλληνες και για τους προγόνους μας που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού .. αυτούς τους ρωτήσατε αν είναι υπερήφανοι για εμάς? χλωμότατο το κόβω... πολλούς απ αυτούς που βρίζουμε και "μαλώνουμε" κάποτε η ζούσαμε μαζί ή ακόμα και καταγώμασταν απο αυτούς.. για συνέλθετε λίγο αφήστε κατα μέρος τους φανατισμούς και ηρεμίστε... είμαστε κάτοικοι αυτής της γής και έχουμε πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε απ το να τρέξουμε να βρούμε και να δείρουμε έναν αλβανό που δεν μας πείραξε ποτέ και δεν τον ξέραμε μέχρι χθές.. είναι ένας διαγωνισμός ηλιθίων? απ την μια πορωμένοι αλβανοί απ την άλλη πορωμένοι έλληνες που δεν διαφέρουν τίποτα μεταξύ τους? και με πιό δικαίωμα αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία που δεν τους συμμερίζεται?..
Αυτά και δεν ξαναμιλάω.. όποιος θέλει ας σκεφτεί πριν μιλήσει.. γιατί συνήθως ενεργούμε και μετά σκεφτόμαστε.. η το χειρότερο ενεργούμε και δεν σκεφτόμαστε ποτέ.

antonis_GR
06-09-04, 14:00
Ρε δεν αφήνεται τους αλβανούς στην άκρη και να δείτε
λίγο την απαράδεκτη ορθογραφία σας...
ΗΜΑΡΤΟΝ!
Χειρότερα από μετανάστες γράφετε..
Οι αλβανή, καταγογη..Έ Λ Ε Ο Σ
Και μετά λέμε γιατί μετατρέπουν όλα τα ει,οι σε Ι
για να καταλαβαινόμαστε..
Έχω και καλοκαιρινό χρώμα και σας λέω οτι
δεν είναι ωραίο να σε κοιτάνε όπως κοιτάμε
εμείς οι Ελληνάρες τους μετανάστες...
Ουστ!
22 χρονών απόψεις here.. 8)
ΥΓ. Δεν λέω ότι εγώ γράφω άπταιστα
ελληνικά αλλά οκ..είπαμε...

JediMasterMANIAC
06-09-04, 14:29
re paidia signwmh pou grafw me greeklish alla gia kapoio logo den moy grafei ellhnika ksafnika

apla 8elw na pw oti eginan la8h kai apo tis dio pleures pou den eprepe na ginoun
as stamathsei autos o fanatismos metaksi twn 2 lawn kai mhn bgazoume diafora to oti etsi einai autoi kai etsoi kai emeis giati apo oti eida sta diafora episodia eimaste kai oloi mas ta idia *beep* etsi opws kaname.
KAI oi 2 pleures

P.S. sorry for greeklish kati den paei kala mou bgazei kinezika to site otan prospa8w na grapsw ellhnika :/

Νικαετός
06-09-04, 14:41
Παρακολουθώντας τα όσα γράφονται σε αυτές τις σελίδες ομολογώ ότι αδυνατώ να δικαιολογήσω τους μεν ή τους δε !!!

Η δική μου θέση είναι ότι θα έπρεπε να συγχαρούμε τους Αλβανούς για την νίκη τους . Αν δημιουργήθηκαν θλιβερά επεισόδια, που υποδαυλίστηκαν από την Αλβανική κυβέρνηση είναι καταδικαστέα . Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την στάση των δικών μας, που καλυμμένοι πίσω από την αστυνομική προστασία βιαιοπράγησαν εναντίον των Αλβανών οπαδών , που πανηγύριζαν την νίκη τους απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πολλοί γράφουν πως οι Αλβανοί προκαλούσαν ! Δεν ξέρω αλλά υποθέτω πως ίσως να έγινε και αυτό ! So ? Εμείς δηλαδή τι παριστάναμε ? Οι άνθρωποι αυτοί πίστευαν πως με την νίκη τους αυτή παίρνουν "εκδίκηση", για ότι πιστεύουν αυτοί. Εμάς γιατί μας πείραξε ? Συγγνώμη αλλά δείξαμε συμπεριφορά ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από την δική τους !!

Άλλωστε μην ξεχνάτε πως οι Αλβανοί δεν ήλθαν από μόνοι τους !! Εμείς ανοίξαμε τα σύνορα και τους είπαμε "ελάτε" . Εμείς τους δώσαμε δουλειά ,όχι γιατί τους λυπηθήκαμε ,αλλά γιατί ήταν φθηνότεροι από τους Έλληνες . Όταν μάλιστα ζήτησαν να τους πληρώσουμε τους καταγγείλαμε στην ασφάλεια και τους απέλασαν !! Αυτά δεν τα βλέπουμε ??

Δεν ξέρω !! Από όσα διάβασα όλοι αναγνωρίζουν πως πρόκειται για ένα λαό εξαθλιωμένο , στην πλειοψηφία του αμόρφωτο και επομένως από την στιγμή που του επιτρέψαμε να περάσει τα σύνορα η συμπεριφορά του ήταν προβλέψιμη και αναμενόμενη!!! Τώρα τι ζητάμε ???

Το ερώτημα είναι : Την δική μας την συμπεριφορά πως την ερμηνεύουμε ? Αν κάποιοι από αυτούς είναι εγκληματίες υπάρχει η αστυνομία να τους συλλάβει. Η αυτοδικία είναι συμπεριφορά ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ λαού!!!

apolos
06-09-04, 15:22
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:
Όταν λέμε "ΕΛΛΗΝΕΣ είναι οι εθελοντές" δεν εννοούμε ότι δεν είναι Έλληνες όσοι δεν ήταν εθελοντές ή ακόμη είναι αντίθετοι με την ιδέα του Ολυμπιακού εθελοντισμού.Εννοούμε ότι είναι ωραίοι Έλληνες, κάτι που το απέδειξαν με την εν γένει συμπεριφορά τους, τη ζωντάνια τους και τη διάθεση για προσφορά τους στην Ελλάδα και στους εαυτούς τους και όχι στη Gianna, τη Heineken ή οποιονδήποτε άλλον.Προσωπικά δεν ήμουν εθελοντής αλλά "υποκλίνομαι" και ως Έλληνας είμαι υπερήφανος γι'αυτούς/ες. Προς τι η ευθιξία τώρα...?!

Όσον αφορά τη Χαλκιά η άποψή μου είναι ξεκάθαρη.Κάνει φθηνό "εμπόριο" Ελληνικής ψυχής και γονιδίων για να κρύψει το σκάνδαλο που κρύβει πίσω της.Και δυστυχώς το καταφέρνει μια χαρά.Όποιος έχει λίγη σχέση με αθλητισμό γνωρίζει ότι δεν κάνεις το ένα ρεκόρ μετά το άλλο(μέχρι και Ολυμιακό ρεκόρ) μέσα σε ένα χρόνο στα 25 σου, όντας πιο πριν μέτριος για επίπεδα πρωταθλητισμού αθλητής και έχοντάς τα παρατήσει εντωμεταξύ για να κάνεις ρεπορτάζ στον Τριανταφυλλόπουλο, μόνο και μόνο επειδή οι πρόγονοί σου ήταν αυτοί που ήταν.Άτομα όπως η Χαλκιά θα πουλούσαν οποιαδήποτε ώρα την "Ελληνική ψυχή" τους για δέκα λεπτά σταριλίκι.Όπως και έκανε και εδώ με τη συμβολή των μίντια ο κόσμος τσίμπισε αβασάνιστα.Θέμα χρόνου είναι παιδιά να ξεσπάσει το σκάνδαλο και να κάνουμε πάλι σαν να ανακαλύψαμε τον τροχό.Εκτός αν είναι αρκετά έξυπνη για να τα παρατήσει όσο είναι ώρα.

Τέσπα, εκτός θέματος πάει η συζήτηση.Όσον αφορά την αντίδρασή μας προς τις Αλβανικές γελοιότητες, με αυτή τη λογική θα έπρεπε να μας ξυλοφορτώνουν οπουδήποτε μας πετύχουν Ιταλοί, Πορτογάλοι, Ιρλανδοί, Κορεάτες, Γουαδελουπιανοί και όσοι κατά καιρούς έχουμε γιουχάρει ανελέητα επειδή μόνο και μόνο...τόλμησαν να νικήσουν τους δικούς μας.
Η Αλβανία ως κράτος και ως λαός(και όχι ο κάθε Αλβανός ξεχωριστά, γιατί όπως συμβαίνει παντού υπάρχουν και "εντάξει" Αλβανοί) είναι αυτή που ξέρουμε.Αλίμονο αν αντιδράμε έτσι σε κάθε νάνο Νάνο, ο οποίος στην τελική το πολύ πολύ να μας τα κάνει αέρα.Διαγωνισμό καθυστερημένων κάνουμε, όπως προανέφερε και ο φίλος;

pelasgian
06-09-04, 15:47
Και συνεχίζω να ερωτώ: Δεν φτάνει που οι μισοί Αλβανοί είναι ακόμα παράνομοι και εξάγουν λαθραίο συνάλλαγμα, έχουν την απαίτηση να τους πούμε και μπράβο; Οι ίδιοι δεν ήταν που καταλήστεψαν την ελληνική επαρχία πριν 10 χρόνια; Ή μήπως τα ξεχάσαμε και αυτά;

Μπορεί να ήταν Αλβανοί, αλλά σίγουρα δεν ήταν οι ίδιοι Αλβανοί. Όπως το γεγονός ότι ήταν Έλληνες που κάναν τους περισσότερους βιασμούς, φόνους, ληστείες και κλοπές στο Σικάγο του 30, δεν κάνει όλους του Έλληνες βιαστές, φονιάδες, ληστές και κλέφτες.

Είναι η κλασσικότερη απάτη του φασισμού:

Ο Α που είναι εθνικότητας Β έκανε μία πράξη Γ που είναι έγκλημα. ΑΡΑ ο Δ, Ε, Ζ, ..., Ω που είναι της ίδιας εθνικότητας με τον Β, είναι και αυτός συνένοχος στο έγκλημα Γ και πρέπει να περιμένουμε το ίδιο από αυτόν.

Τα ίδια έκανε ο Γκέμπελς και ο Χιτλερ. Οι Εβραίοι είναι ΟΛΟΙ έτσι, άρα ΟΛΟΙ σαπούνι. Ε, οι Αλβανοί είναι ΟΛΟΙ εγληματίες, άρα ΟΛΟΙ απέλαση.

Τα παιδιά τους μετά από μία γενιά θα είναι οι καλύτεροι επιστήμονές μας, οι πιο φιλότιμοι στρατιώτες μας και ίσως και οι πιο καθαροί πολιτικοί μας. Γιατί το μυαλό του φτωχού είναι πάντοτε καλύτερο από το μυαλό του πλούσιου και γιατί έχει πάντοτε περισσότερα κίνητρα για να δουλέψει σκληρά.

Σε αυτούς που αρέσκονται να φέρνουν παραδείγματα από την ελληνική ιστορία (εγώ τα σιχαίνομαι κυρίως λόγω των ανθρώπων που ανατρέχουν σε αυτήν και λόγω των φολκλορικών περιστάσεων που αυτά αναφέρονται) ο Αλέξανδρος είχε πει ότι πρέπει να σεβόμαστε και να τιμούμε τους ξένους που είναι φορείς αρετής το ίδιο με τους Έλληνες και σίγουρα πολύ περισσότερο από τους Έλληνες που είναι τομάρια (αυτό το τελευταίο είναι δική μου εικαστική παρέμβαση :mrgreen:)

Το μόνο που με χαροποίησε σε αυτή την ιστορία είναι ότι η Αστυνομία έκανε το καθήκον της έξυπνα αυτή τη φορά. Τη στήσαν καραούλι έξω από τα γραφεία όλων των ακραίων οργανώσεων και φρόντισαν ώστε οι δύο ομάδες κάφρων να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Παρόλα αυτά είχαμε νεκρούς το οποίο είναι ντροπή και αίσχος για μία πολιτισμένη χώρα, ειδικά αν σκεφτείς ότι ήταν Έλληνες που σπάσαν και κάψαν τα αυτοκίνητα των Αλβανών και ειδικά αν σκεφτείς ότι ήταν Έλληνας ο φονιάς.

pelasgian
06-09-04, 16:12
Είμαστε χώρα του reality της Τατιάνας και του ξύλου και κατα τα άλλα είμαστε υπερήφανοι που είμαστε έλληνες και για τους προγόνους μας που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού .. αυτούς τους ρωτήσατε αν είναι υπερήφανοι για εμάς? χλωμότατο το κόβω...

Η πατραγαθία
Απ' τη βροχή ζυμώθηκε λάσπη στο μονοπάτι,
και λέει η λάσπη στον αργό και αδιάφορο διαβάτη:
«ξέρεις ποιον είχα εγώ γονιό; Το σύννεφο στα ουράνια
που στον αέρα ανάδευε με τόση περηφάνεια...
Μαχότανε με το βοριά και μ´όλα του τα ταίρια
και το φεγγάρι σκέπαζε, τον ήλιο και τ'αστέρια.
Γιατί είχε άρματα βαριά, χρυσά σπαθιά τουφέκια
τις αστραπές και τις βροντές και τ'άγρια αστροπελέκια.
Κι ήταν ο τρόμος των αετών, φοβέρα όλου του κόσμου.
Αυτός ο ατρόμητος γονιός ήταν γονιός δικός μου!»

Κι είπε ο διαβάτης: «Σώπαινε, το υγρό σου στόμο κλείσε.
Για το γονιό σου δεν ρωτώ, εσένα βλέπω τι είσαι».

Ι. Πολέμης

DrWho
06-09-04, 17:02
Συμφώνω απολύτως με τον apolos
ΤΟΣΟ για τη Χαλκιά
όσο και για τον Χελάκη ( ιδιοκτήτη Sport FM )...

Εκείνο που είναι πραγματικά λυπηρό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι ( ακόμα κι εδώ μέσα που θα περίμενες να έχουν και λίγο μυαλό ...) που χάφτουν με μεγάλη ευκολία το ελεεινό, φτηνιάρικο παραμύθι τους, που απευθύνεται στα πλέον κατώτερα ( αλβανο/βουλγάρικα/τουρκικο/) ΕΝΣΤΙΚΤΑ τους.
Τα ίδια ακριβώς λένε κι οι παραπάνω υποανάπτυκτοι λαοί με ιδέες μεγαλείου...

Όσο για τους λόγους που το κάνουν , τους ανέλυσε πολύ καλά ο apolo.
Eιδικά για τη Χαλκιά , κάνει ΚΡΑ ότι θέλει να μαζέψει γύρω της μια ασπίδα από ζώα που τσίμπησαν , της ίδιας ρατσιστικής ιδεολογίας καθώς και το κατώτερο νοητικά τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Σκεφτείτε τι θα λέγατε ( και πώς θα βρίζανε αυτοί που τώρα κοκκινίζουν με την αναφορά στο όνομα της Χαλκιά) αν τα ίδια ( κατα γράμμα ) έλεγε ο χρυσός ολυμπιονίκης της Αλβανίας, Τουρκίας , Βουλγαρίας ή FYROM....σε επισημη συνέντευξη τύπου...
" Εμείς οι Αλβανοί είμαστε γεννημένοι για την κορυφή.
Είναι γραμμένο στα γονίδια μας. Είμαστε ξεχωριστοί και δε χρειαζόμαστε "ενίσχυσ" για να δέιξουμε ότι γεννηθήκαμε για την πρωτιά .."

Ε ρε κάτι γέλια ...Τα ίδια τετράποδοα που δοξάζουν τη Χαλκιά για τις "δηλώσεις" της , θα ξυλοφόρτωναν την αντίστοιχη π.χ Αλβανίδα αθλήτρια που έκανε τις ίδιες δηλώσεις...

Όσο για το Χελάκη ( ιδιοκτήτη του Super Sport FM) ,ας πούμε ξέρει
ΤΟΣΟ το ηλικιακό επίπεδο
ΟΣΟ και το νοητικό επίπεδο των ακροατών του
ΑΛΛΑ κυρίως το επίπεδο των ηλιθίων που θα δώσουν λεφτά να πάρουν τις μεταδόσεις του ή θα πληρώσουν τα 090 για να πάρουν τηλέφωνα...
Άσε που δημιουργεί το " μύθο" του μεγάλου sportcaster...

Και πάλι σκεφτείτε τον αντίστοιχο Αλβανό/Τσέχο/Βουλγαρο Xελάκη και τις αντιστοιχες π@π@ριες που θα έλεγε σε πανωλεθρίες ΜΑΣ στο παρελθον !!!!π.χ το 4-0 στο μουντιαλ του 94 με τη Βουλγαρία.
" Η Βουλγαρία, το πειρατικό μας προχωρά !!! Ενώ η Ελλάδα ταπεινώνεται και μας προσκυνα !!! Τους πήραμε τα σώβρακα "
Λαικισμός μέχρι αηδίας....
Και τσιμπάτε ...και ανατριχιάζετε κι όλας ...
Ξυπνάτε ρε. Σας δουλέυουν ψιλόγαζί και εσείς ανατριχιάζετε !

Ψαρούκλες... :)

nova
06-09-04, 17:38
Το έγραψα από παραδρομή «δισφήμιση», το διόρθωσες ως «δυσφήμηση» καί είναι «δυσφήμιση», γιατί προέρχεται από το δυσφημίζω/δυσφήμισις (το δυσφημώ δεν είναι ΔΗΜΟΤΙΚΙΑ). Γράψτα και στο google να δεις τι βγάζει περισσότερα το «δυσφήμιση» ή το «δυσφήμηση». (Βάλε επίσης «μύνημα» και «μήνυμα» για να μην μου πεις ότι αφού και το λάθος το γράφουν πολλοί ότι έγινε σωστό.

Επειδή η ελληνική γλώσσα γεννήθηκε offline, σε παραπέμπω στις αντίστοιχες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, για τη σωστή ορθογραφία και ερμηνεία της επίμαχης λέξης. Εγώ τον έχω στο ράφι μου, όμως είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει σε σελίδες τύπου "Δικηγόρος online" κ.τ.λ.

Όσο για τα υπόλοιπα, όλοι φτάνουμε μέχρι εκεί που μπορούμε.

EvilHawk
06-09-04, 17:50
Επειδή η ελληνική γλώσσα γεννήθηκε offline, σε παραπέμπω στις αντίστοιχες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, για τη σωστή ορθογραφία και ερμηνεία της επίμαχης λέξης. Εγώ τον έχω στο ράφι μου, όμως είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει σε σελίδες τύπου "Δικηγόρος online" κ.τ.λ.

Όσο για τα υπόλοιπα, όλοι φτάνουμε μέχρι εκεί που μπορούμε.

Ο Pelasgian έχει τοποθετηθεί σε πιο ουσιώδη θέματα απο την ορθογραφία μια λέξης, άν έχεις κάτι να προσθέσεις καλώς!, αν όχι δεν νομίζω ότι το να συνεχίσεις το συγκεκριμένο θέμα βοηθάει κανένα!

φιλικά

lazar
06-09-04, 17:57
Τι δουλειά έχει ο Ποινικός Κώδιξ με την ορθογραφία; :?:

nova
06-09-04, 18:01
Έχει γραφτεί σωστά, ίσως;

Περί τοποθετήσεων, υπάρχει η επιλογή "αναζήτηση", χωρίς αυτό να ακυρώνει την τελευταία πρόταση του προηγούμενου μηνύματος.-

KyR-X
06-09-04, 18:19
[quote=ArChEaN]

Μπορεί να ήταν Αλβανοί, αλλά σίγουρα δεν ήταν οι ίδιοι Αλβανοί. Όπως το γεγονός ότι ήταν Έλληνες που κάναν τους περισσότερους βιασμούς, φόνους, ληστείες και κλοπές στο Σικάγο του 30, δεν κάνει όλους του Έλληνες βιαστές, φονιάδες, ληστές και κλέφτες.

Είναι η κλασσικότερη απάτη του φασισμού:

Ναι! θα συμπληρωσω..και του Γκεμπελισμου!..
Πες πες κατι θα μεινει!

Ειπε σε καποιο φορουμ καποτε καποιος για τα εγκληματα του 1930 στο Σικαγο (που του κατεβηκε αληθεια) απο Ελληνες καποιοι ψαρωσαν και τωρα αυτη η ατακα επαναλαμβανεται!

Για να κανουν τα περισσοτερα εγκληματα και μαλιστα στο Σικαγο το παραδεισο του παρανομου τοτε πλουτισμου επρεπε να ειναι δυνατοτεροι απο της τοπικες μαφιες Ιταλων και Εβραιων. Ουτε καν στο Χολυγουντ δεν υπηρξε ποτε ουτε σαν σεναριο, ειναι προιον αγριας φαντασιας.

lazar
06-09-04, 18:23
Έχει γραφτεί σωστά, ίσως;

Ίσως! Όχι σίγουρα. Με τα λάθη που βλέπω παντού δεν θα με εξέπληττε να υπάρχουν κάποια και στον Ποινικό Κώδικα, ειδικότερα σε εδάφια που εγράφησαν τα τελευταία χρόνια. Για την ορθογραφία υπάρχουν τα λεξικά, στα οποία η επίμαχη λέξις απαντάται και με τις δύο μορφές (δυσφήμισις, δυσφήμιση, δυσφήμηση).

Επομένως, το ματς είναι ισοπαλία.

xxxxx
06-09-04, 18:37

Μάλλον εννοείς τους αλβανούς υποθέτω.
(όχι θα σ' άφηνα...)

Είναι σαν να μου λες ότι η καθαρίστρια για τις
τουαλέτες του Υπουργείου Εθνική Άμυνας συμβάλλει
στη σωστή διαχείριση του στρατεύματος.

Άσε τις προκλητικές και ανθελληνικές υστερίες.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΩΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

xxxxx
06-09-04, 18:38
Ούτε εγώ κατάλαβα spiros19 γιατί είναι Ελληναρού η Χαλκιά.
Μην δίνεις όμως σημασία σε κάτι που δεν αξίζει την προσοχή κανενός.

lazar
06-09-04, 18:41

Μάλλον εννοείς τους αλβανούς υποθέτω.
(όχι θα σ' άφηνα...)

Είναι σαν να μου λες ότι η καθαρίστρια για τις
τουαλέτες του Υπουργείου Εθνική Άμυνας συμβάλλει
στη σωστή διαχείριση του στρατεύματος.

Άσε τις προκλητικές και ανθελληνικές υστερίες.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΩΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Πέρα από ανιστόρητος, είσαι και αγενέστατος. Όσο για το ποιός είναι υστερικός, ας κάνουμε ένα γκάλοπ εδώ μέσα, είσαι; Εγώ φταίω που ασχολήθηκα μαζί σου, έπρεπε να κάνω όπως οι υπόλοιποι.

pelasgian
06-09-04, 18:41
Οι δικηγόροι είναι γνωστοί για το ότι μιλάνε ένα παράξενο μείγμα από δημοτικΙΑ και κορικίστικΙΑ, όπως είναι γνωστοί και για τις μέθοδΕΣ τους στο μπούρδου-μπούρδου μέχρι που να μας μπερδέψουν, ή να εστιάσουν σε ασήμαντες λεπτομέρειες για να αποπροσανατολίσουν, όταν επί της ουσίας μία υπόθεση είναι χαμένη.

Τον ποινικό κώδικα τον έχω και εγώ στο ράφι μου (ΑΓΓ. Ν Μπουρόπουλος, «ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΞ», Οκτ 1966, εκδ. Σάκκουλας) όπως και το σύνολο σχεδόν των νομικών βιβλίων που έχει ένας καλός δικηγόρος (αν και λίγο σιτεμένα βιβλία). Επιπλέον έχω τη τεχνική νομοθεσία, το σύνταγμα, νομικά βιβλία σχετικά τις ευρεσιτεχνίες λογισμικού και άλλα. Αν ποτέ μου τελειώσει το προσάναμα, από αυτά θα αρχίσω, γιατί για τουαλέτα είναι σκληρά. Έχω επίσης βιβλία που εσύ ΔΕΝ έχεις στο ράφι σου, σχετικά με ρομποτική, αυτοματισμούς, προγραμματισμό, μηχανική ρευστών, software agents, artificial intelligence, mechatronics, space-flight κλπ

ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; Θα πρέπει τώρα να επικαλεστώ εγώ αυθεντία για να σε αντικρούσω, ενώ μπορώ απλά να επικαλεστώ στοιχεία και επιχειρήματα;

1) Στη σελίδα 198, αντί για «δυσφήμιση» (όπως διαφήμιση όπου βγαίνει από το διαφημίζω και όχι από το διαφημώ) γράφει «ΔυσΜήμησις). Μέχρι και η πηγή που αναφέρεις είναι ορθογραφικά καταγέλαστη!
2) Το σύνολο του βιβλίου είναι γραμμένο σε μία τραγική γλώσσα που δεν είναι ούτε αρχαία, ούτε σωστή καθαρεύουσα ούτε δημοτική
3) Όλα τα παραπάνω είναι προσπάθεια να με παρουσιάσεις ως αναξιόπιστο άτομο και στη βάση αυτού να ισχυριστείς ότι αυτά που γράφω εδώ είναι και αυτά λανθασμένα.

Επιπλέον, σχετικά με τις άλλες (άντε να μην τις πω) που έλεγες για το ότι δεν τρέχει και τίποτα το να λέμε τους Αλβανούς κατσαρίδες, να σου πω τι λέει το βιβλίο που μόλις μου ανέφερες:

ΔυσΜήμΗσΙς: Ο καθ' οιονδήποτε τρόπον ενώπιον τρίτου ισχυριζόμενος ή διαδίδων περί τινός άλλου γενός δυνάμενον να βλάψη την τιμής ή την υπόληψιν αυτού, τιμωρείται διά φυλακίσεως μέχρι δύο ετών ή δια χρηματικής ποινής. Η χρηματική ποινή δύναται να επιβληθή και συν τη ποινή της φυλακίσεως.

Δύο παρατηρήσεις:
1η) Με βάση την νεοελληνική το παραπάνω κείμενο είναι για να σκουπίσουμε τον κ.λο μας. Είναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη (π.χ. υποτακτική με η) και με ένα συντακτικό για τα σκουπίδια, γεμάτο αρχαϊσμούς, αδικαιολόγητα μεγάλες προτάσεις, και γενικώς «δήθεν» κλπ.
2η) Στην ουσία αυτά που έλεγες, δηλαδή ότι δεν τρέχει και τίποτα να πεις του Αλβανούς κατσαρίδες, δεν είναι μόνο αντικανονικά στη βάση των κανονισμών αυτών των ιστοσελίδων, αλλά και παράνομα στη βάση του βιβλίου που ανέφερες.

Και η ερώτησή μου είναι απλή (άσε παράμερα τις τεχνικές λεπτομέρειες, δεν ζητάς αναβολή δίκης) απάντησέ μου μονολεκτικά:

Είναι σωστό ηθικά; (ηθικά κολάσιμο όπως το λέτε και εσείς οι γραμματιζούμενοι)
Είναι νόμιμο;
Με βάση τους κανονισμούς μας είναι αποδεκτό;

Τα υπόλοιπα είναι δικολαβικά τρίτης κατηγορίας. (Έπεσες και σε άνθρωπο τώρα να κάνεις φιγούρα τα δικηγορίστικά σου)

DrWho
06-09-04, 18:44
.oops double post

@ ADSLgr.com All rights reserved.