Επιστροφή στο Forum : Αλβανία Ελλάδα - πριν και μετά την ήττα
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
Kyr-X
Ενδεχομένως να σε δυσαρεστεί, αλλά τα παραπάνω στοιχεία περί εγληματικότητας των ελλήνων μεταναστών στην Αμερική τις αρχές του αιώνα ή του 1930, ΔΕΝ τα έβγαλε κανείς από το μυαλό του.
Πέρα από το ό,τι έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες ελληνικές . Εγώ την είχα διαβάσει στα ΝΕΑ αν δεν κάνω λάθος. ( όπου μου είχε κάνει εντύπωση το ότι είμασταν στη δεύτερη θέση στους βιασμούς μετά τους πολωνούς)
υπάρχουν ένα σωρό μελέτες ( διαθέσιμες, κάποιες από αυτές, στο δίκτυο) εγκληματολογίας που το πιστοποιούν.
Κάνε έναν κόπο να ψάξεις λίγο.
Προς το παρόν δες αυτό και πήγαινε στο πινακάκι που έχει τα στατιστικά.
( η έρευνα αυτή αφορά το 1965 και την Ηπειρωτική Ευρώπη, η κατάσταση ήταν τρισχειρότερη το 1930 στην Αμερική).
http://www.cyberus.ca/~myeager/art-1.htm#Article
Συναγωνιζόμαστε με τους τουρκους-ιταλούς για την πρώτη θέση, κι ολα αυτά το 1965 στη Γερμανία!!!
Αν μπορέσω να βρω την έρευνα για το 1930 θα την ποστάρω.
Τώρα αν θες να το βλέπεις σα σενάριο άγριας φαντασίας , κάντο.
Είναι πολύ ωραίο/βολικό να στρουθοκαμηλίζουμε.
Έχει γραφτεί σωστά, ίσως;
Ίσως! Όχι σίγουρα. Με τα λάθη που βλέπω παντού δεν θα με εξέπληττε να υπάρχουν κάποια και στον Ποινικό Κώδικα, ειδικότερα σε εδάφια που εγράφησαν τα τελευταία χρόνια. Για την ορθογραφία υπάρχουν τα λεξικά, στα οποία η επίμαχη λέξις απαντάται και με τις δύο μορφές (δυσφήμισις, δυσφήμιση, δυσφήμηση).
Επομένως, το ματς είναι ισοπαλία.
Προφανώς δεν κατάλαβες το ύφος. Ήταν περιπαικτικό. :)
Επειδή η λέξη αυτή έχει μια *συγκεκριμένη* ερμηνεία (να που κολλάει ο Π.Κ.), γι' αυτό και έδωσα ανάλογη παραπομπή (ερμηνεία και ορθογραφία μαζί). Αν *εσύ* ενδιαφέρεσαι για να συζητήσουμε το θέμα των λεξικών, πολύ ευχαρίστως, όμως σε άλλο θέμα. Προς το παρόν, σε παραπέμπω στη "βίβλο" των Liddell-Scott, που παίρνει νεράκι από την "πηγή". Ο παλιόφιλος ο Σοφοκλής (χάθηκε τελευταία), θα σου δείξει τη σωστή ρίζα.
Κάποια από τα "λεξικά" που αναφέρεις (ειδικά γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο έχουν "γραφτεί"), μόνο για στηρίγματα σε τραπεζομάντηλο που παίρνει ο αέρας θα τα χρησιμοποιούσα.
Άτομα όπως η Χαλκιά θα πουλούσαν οποιαδήποτε ώρα την "Ελληνική ψυχή" τους για δέκα λεπτά σταριλίκι.
Λες να έχει ανάγκη η Χαλκιά να κάνει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ
δηλώσεις για να γίνει "star"; Τι λες μωρέ;
Έλεος! ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ έγινε η κοπέλα!
Έφτασε στην κορυφή. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Θα είχε ανάγκη να χρησιμοποιεί ΕΥΤΕΛΕΙΣ απόψεις
για να γίνει διάσημη; (ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗ;;).
Αυτό που λες είναι τουλάχιστον ανοησία.
Είμαστε χώρα του reality της Τατιάνας και του ξύλου και κατα τα άλλα είμαστε υπερήφανοι που είμαστε έλληνες και για τους προγόνους μας που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού .. αυτούς τους ρωτήσατε αν είναι υπερήφανοι για εμάς? χλωμότατο το κόβω...
Η πατραγαθία
Απ' τη βροχή ζυμώθηκε λάσπη στο μονοπάτι,
και λέει η λάσπη στον αργό και αδιάφορο διαβάτη:
«ξέρεις ποιον είχα εγώ γονιό; Το σύννεφο στα ουράνια
που στον αέρα ανάδευε με τόση περηφάνεια...
Μαχότανε με το βοριά και μ´όλα του τα ταίρια
και το φεγγάρι σκέπαζε, τον ήλιο και τ'αστέρια.
Γιατί είχε άρματα βαριά, χρυσά σπαθιά τουφέκια
τις αστραπές και τις βροντές και τ'άγρια αστροπελέκια.
Κι ήταν ο τρόμος των αετών, φοβέρα όλου του κόσμου.
Αυτός ο ατρόμητος γονιός ήταν γονιός δικός μου!»
Κι είπε ο διαβάτης: «Σώπαινε, το υγρό σου στόμο κλείσε.
Για το γονιό σου δεν ρωτώ, εσένα βλέπω τι είσαι».
Ι. Πολέμης
Ναι καλά, ας καταργήσουμε και την Ιστορία στα σχολεία
τότε. Τι ωραίες προοδευτικές ιδέες... Τι ωραία,
ελεύθερη, προοδευτική, κουλτουριάρικη κοινωνία...
Για σένα προφανώς δεν έχει καμία αξία το παρελθόν σου.
Ειπε σε καποιο φορουμ καποτε καποιος για τα εγκληματα του 1930 στο Σικαγο (που του κατεβηκε αληθεια) απο Ελληνες καποιοι ψαρωσαν και τωρα αυτη η ατακα επαναλαμβανεται!
Εγώ ήμουνα και το διάβασα πριν χρόνια στο βήμα όπου είχε πρωτοσέλιδο αμερικάνικης εφημερίδας και έδειχνε κάτι αγριωπούς καράβλαχους δικούς μας, ρωτώντας: «Ποιοι είναι οι Αλβανοί;» Τα ίδια και χειρότερα ήμασταν.
Για να κανουν τα περισσοτερα εγκληματα και μαλιστα στο Σικαγο το παραδεισο του παρανομου τοτε πλουτισμου επρεπε να ειναι δυνατοτεροι απο της τοπικες μαφιες Ιταλων και Εβραιων. Ουτε καν στο Χολυγουντ δεν υπηρξε ποτε ουτε σαν σεναριο, ειναι προιον αγριας φαντασιας.
Αυτό δε πραγματικά αναγκαία συνθήκη. Έγκλημα μπορώ να κάνεις και εσύ αυτή τη στιγμή, πάρε ένα καδρόνι και καθάρισε κάποιον. Το ότι ήταν εκεί, το ήταν πολλοί το βλέπεις εδώ:
http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/USAEgreece.htm
Αν διαβάσεις, πήγαν εκεί ΑΚΡΙΒΩΣ για τους ίδιους λόγους που πήγαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα. Το να διαδίδουμε ότι οι δικοί μας πήγαν έξω για να διδάξουν ... Πλάτωνα είναι αν μη τι άλλο εθελοτυφλία. Έχουμε πλύνει πιάτα, καθαρίσει καμπινέδες, τρίψει πεζοδρόμια πριν γίνουμε «οι 19 Έλληνες καθηγητές στο ΜΙΤ».
Λες και οι Αμερικάνοι από εμάς περίμεναν να πάνε μπροστά, που όταν αυτοί χτίζαν το empire state και κάναν τη πρώτη εκπομπή έγχρωμου τηλεοπτικού σήματος το 1932, εμείς αρμέγαμε γίδια. Απλά κονόμισε ο βλάχος τώρα λεφτά, πήρε κάνα καλό αμάξι και ξεβρώμισε το σπίτι του από της γιδοπουρτσίλα με τις Αλβανίδες παραδουλέφτρες και το παίζει κόμης τώρα κοροϊδεύοντας τους καημένους που ήρθαν εδώ να ταΐσουν τα παιδάκια τους.
Πέρα από ανιστόρητος, είσαι και αγενέστατος. Όσο για το ποιός είναι υστερικός, ας κάνουμε ένα γκάλοπ εδώ μέσα, είσαι; Εγώ φταίω που ασχολήθηκα μαζί σου, έπρεπε να κάνω όπως οι υπόλοιποι.
Είσαι ελεύθερος να κάνεις και να λες ό,τι θες.
Για να προβαίνεις σε όλες αυτές τις κριτικές
για το άτομό μου (ανιστόρητος, αγενέστατος κλπ),
-χωρίς να με ξέρεις-
μάλλον θα διαθέτεις κάποιο χάρισμα-μέντιουμ.
Σε περιμένει λαμπρή καριέρα μαζί με τον κ. Χορταρέα.
Ειδικά γι' αυτό το τελευταίο (ό,τι θα με απαλλάξεις
από την παρουσία σου), είναι το πρώτο πράγμα που λες
για το οποίο αιθάνομαι την ανάγκη να σε ευχαριστήσω
από βάθη καρδιάς.
Έχει γραφτεί σωστά, ίσως;
Ίσως! Όχι σίγουρα. Με τα λάθη που βλέπω παντού δεν θα με εξέπληττε να υπάρχουν κάποια και στον Ποινικό Κώδικα, ειδικότερα σε εδάφια που εγράφησαν τα τελευταία χρόνια. Για την ορθογραφία υπάρχουν τα λεξικά, στα οποία η επίμαχη λέξις απαντάται και με τις δύο μορφές (δυσφήμισις, δυσφήμιση, δυσφήμηση).
Επομένως, το ματς είναι ισοπαλία.
Προφανώς δεν κατάλαβες το ύφος. Ήταν περιπαικτικό. :)
Επειδή η λέξη αυτή έχει μια *συγκεκριμένη* ερμηνεία (να που κολλάει ο Π.Κ.), γι' αυτό και έδωσα ανάλογη παραπομπή (ερμηνεία και ορθογραφία μαζί). Αν *εσύ* ενδιαφέρεσαι για να συζητήσουμε το θέμα των λεξικών, πολύ ευχαρίστως, όμως σε άλλο θέμα. Προς το παρόν, σε παραπέμπω στη "βίβλο" των Liddell-Scott, που παίρνει νεράκι από την "πηγή". Ο παλιόφιλος ο Σοφοκλής (χάθηκε τελευταία), θα σου δείξει τη σωστή ρίζα.
Κάποια από τα "λεξικά" που αναφέρεις (ειδικά γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο έχουν "γραφτεί"), μόνο για στηρίγματα σε τραπεζομάντηλο που παίρνει ο αέρας θα τα χρησιμοποιούσα.
Υπάρχουν τα, πιο φτηνά, πιαστράκια.
Αλήθεια, ποιά λεξικά έχεις υπ' όψιν σου ότι είναι για πέταμα; Δεν ανέφερα κάποιο συγκεκριμένο. Προφανώς, όσα χρησιμοποιούν οι άλλοι, όποια και αν είναι αυτά... Πέραν του "Liddell & Scott", που είναι πολύ καλό λεξικό, υπάρχουν και άλλα για την αρχαία ελληνική.
Σχόλια, σαν το τελευταίο, δείχνουν πόσο σοβαρά παίρνεις την κουβέντα και τον συνομιλητή σου. Ας το αφήσουμε εδώ καλύτερα :wink:
XXXX έγραψες...
Ναι καλά, ας καταργήσουμε και την Ιστορία στα σχολεία
τότε. Τι ωραίες προοδευτικές ιδέες... Τι ωραία,
ελεύθερη, προοδευτική, κουλτουριάρικη κοινωνία...
Για σένα προφανώς δεν έχει καμία αξία το παρελθόν σου.
Μάλλον δεν κατάλαβες τον παρακάτω στίχο ( ή δεν τον πρόσεξες)
Κι είπε ο διαβάτης: «Σώπαινε, το υγρό σου στόμο κλείσε.
Για το γονιό σου δεν ρωτώ, εσένα βλέπω τι είσαι».
Έχω επίσης βιβλία που εσύ ΔΕΝ έχεις στο ράφι σου, σχετικά με ρομποτική, αυτοματισμούς, προγραμματισμό, μηχανική ρευστών, software agents, artificial intelligence, mechatronics, space-flight κλπ
Έχω διδακτορικό μηχανολογίας, δίπλωμα σύνθεσης, το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους και σε τρώω στα 50 μ. ελεύθερο. Όμως, δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι online. H αναφορά στα ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη, έγινε μόνο για τους λόγους που εξυπηρετούν το *συγκεκριμένο* θέμα, τους οποίους προφανώς δεν έχεις καταλάβει. Πάμε παρακάτω.
ΔυσΜήμΗσΙς: Ο καθ' οιονδήποτε τρόπον ενώπιον τρίτου ισχυριζόμενος ή διαδίδων περί τινός άλλου γενός δυνάμενον να βλάψη την τιμής ή την υπόληψιν αυτού, τιμωρείται διά φυλακίσεως μέχρι δύο ετών ή δια χρηματικής ποινής. Η χρηματική ποινή δύναται να επιβληθή και συν τη ποινή της φυλακίσεως.
Πέρα από τις χαζομαρούλες για τα τυπογραφικά λάθη *μιας* από τις *ν* εκδόσεις (προ DTP εποχή), το άρθρο 362, όπως έχει καταχωρηθεί στα κιτάπια της Βουλής, γράφει:
Δυσφήμηση
Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή φυλάκισης.
(Έπεσες και σε άνθρωπο τώρα να κάνεις φιγούρα τα δικηγορίστικά σου)
Θα σε απογοητεύσω:
1) δεν είμαι δικηγόρος
2) οι κατσαρίδες ελεύθερες πετούν
3) ακόμη κάνεις λάθη
Πάντα φιλικά.
Για να προβαίνεις σε όλες αυτές τις κριτικές
για το άτομό μου (ανιστόρητος, αγενέστατος κλπ),
-χωρίς να με ξέρεις-
Γιατί λες ότι δεν σε ξέρω; Από αυτά που γράφεις συμπεραίνω. Σου έκανα μία ερώτηση και με αποκάλεσες υστερικό. Αυτό δεν είναι αγένεια;
Έχω διδακτορικό μηχανολογίας, δίπλωμα σύνθεσης,
Σύνθεσης; Τι σύνθεσης, μουσικής;
Αλήθεια, ποιά λεξικά έχεις υπ' όψιν σου ότι είναι για πέταμα; Δεν ανέφερα κάποιο συγκεκριμένο. Προφανώς, όσα χρησιμοποιούν οι άλλοι, όποια και αν είναι αυτά... Πέραν του "Liddell & Scott", που είναι πολύ καλό λεξικό, υπάρχουν και άλλα για την αρχαία ελληνική.
Σχόλια, σαν το τελευταίο, δείχνουν πόσο σοβαρά παίρνεις την κουβέντα και τον συνομιλητή σου.
Κάνεις λάθος. Απλά, για πολύ συγκεκριμένους λόγους (σχέσεις με άτομα από συντακτικές ομάδες), δεν πρόκειται να αναφερθώ ονομαστικά.
Επίσης... είπαμε πως κάνεις λάθος και για το τελευταίο;
edit: ναι, από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών (τέλος του thread, γιατί τραβάει αλλού).
Σχόλια, σαν το τελευταίο, δείχνουν πόσο σοβαρά παίρνεις την κουβέντα και τον συνομιλητή σου.
Κάνεις λάθος. Απλά, για πολύ συγκεκριμένους λόγους (σχέσεις με άτομα από συντακτικές ομάδες), δεν πρόκειται να αναφερθώ ονομαστικά.
Επίσης... είπαμε πως κάνεις λάθος και για το τελευταίο;
Με συγχωρείς, πόσο χρονών είσαι; Γιατί πρέπει να είσαι οπωσδήποτε 75, ώστε να έχεις σχέση με τις συντακτικές ομάδες των λεξικών που αναφέρω. Οπότε, δεν μας τα λες καλά με τα 50μ. ελεύθερο (αλλοιώς έχασε η Ελλάδα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο).
Για το τελευταίο, δεν έχεις παρά να με πείσεις.
Καλά, έχεις ξεφύγει.
Μιλάμε για *σύγχρονα* λεξικά (του σπιτιού και του γραφείου, της τάβλας, του καναπέ, της φύτρας -σκοτώστε όποιον δεν έπιασε το νόημα). Συμμετέχουν *πολλοί* φιλόλογοι, κάποιοι καταλήγουν στις ευχαριστίες, κάποιοι δεν φαίνονται καθόλου.
Επίσης, οι ερασιτέχνες δεν μπορούν να μιλάνε για ολυμπιακές επιδόσεις, όμως δικαιούνται να έχουν και φίλους με τα διπλά τους χρόνια. :mrgreen:
Καλά, έχεις ξεφύγει.
Μιλάμε για *σύγχρονα* λεξικά (του σπιτιού και του γραφείου, της τάβλας, του καναπέ, της φύτρας -σκοτώστε όποιον δεν έπιασε το νόημα). Συμμετέχουν *πολλοί* φιλόλογοι, κάποιοι καταλήγουν στις ευχαριστίες, κάποιοι δεν φαίνονται καθόλου.
Επίσης, οι ερασιτέχνες δεν μπορούν να μιλάνε για ολυμπιακές επιδόσεις, όμως δικαιούνται να έχουν και φίλους με τα διπλά τους χρόνια. :mrgreen:
Είναι μάταιο, καλά το κατάλαβα. Μιλάς για σύγχρονα λεξικά ή για το Liddell & Scott που αφορά την αρχαία ελληνική γλώσσα; Ή για όλα μαζί, εναλλάξ, εντός, εκτός και επί τα αυτά, που λέγαμε και στο σχολείο;
Εγώ είμαι σαφέστερος. Δεν μιλάω για σύγχρονα, ούτε για του Μπαμπινιώτη (δεν έχω πρόβλημα να πω ονόματα, κι ας γνωρίζω συνεργάτες του).
Οι Ο.Α. τελείωσαν, το 2008 πάλι.
Μιλάμε για *σύγχρονα* λεξικά
Αυτά πέταξέ τα όπως είναι. Δεν κάνουν ούτε για να πιάνουν τα τραπεζομάντηλα. Είναι "τζούφια", όπως λέει ο λαός.
Ειρήνη υμίν αδέλφια !!! :roll: :roll:
Άλλη ερώτηση ίσως άσχετη . Το "πολεμικό κλίμα" με την Τουρκία ,πότε θα αρχίσει να "καλλιεργείται" ?
Ειρήνη υμίν αδέλφια !!! :roll: :roll:
Το "πολεμικό κλίμα" με την Τουρκία ,πότε θα αρχίσει να "καλλιεργείται" ? Τωρα εχει αρχισει ο Ευαγγελατος να το σκαλιζει κι αυτο.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτα με την Τουρκία
λόγω των καταστάσεων ποηυ προηγήθηκαν με τους αλβανούς.
Έχουμε εμπειρία πλεόν και οι φίλαθλοι γνωρίζουν πώς να πράξουν.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτα με την Τουρκία
λόγω των καταστάσεων ποηυ προηγήθηκαν με τους αλβανούς.
Καλά αυτό μου άρεσε!! Δήλαδή τόσα χρόνια δεν έχουν εμπείρια;
Δεν εννοώ ότι έγιναν άγιοι και πολιτισμένοι.
Εννοώ ρε φίλε ότι δεν θα θελήσουν (δεν θα έχουν τη διάθεση
να προβούν σε ενέργειες που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε καταστάσεις
παρόμοιες με αυτές του αγώνα με την αλβανία).
Έχω διδακτορικό μηχανολογίας, δίπλωμα σύνθεσης, το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους και σε τρώω στα 50 μ. ελεύθερο.
Και λοιπόν; Επί της ουσίας έχεις τίποτα να πεις; Δε θέλουμε "critical literature review". Ένα «ναι» ή ένα «όχι» αρκεί. Έτσι για να ξέρουμε ξεκάθαρα ποια είναι άποψή σου επί του θέματος της συζήτησης, όχι περί εμού ή της ορθογραφίας μου.
Όμως, δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι online.
Δεν πιστεύω κάτι, μέχρις ότου διαψευστεί. Πες μας λοιπόν, τι προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι είσαι;
H αναφορά στα ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη, έγινε μόνο για τους λόγους που εξυπηρετούν το *συγκεκριμένο* θέμα, τους οποίους προφανώς δεν έχεις καταλάβει. Πάμε παρακάτω.
Δε με λες καλέ κύριε, σε αποκρυφισμό το έκανες το διδακτορικό σου και δεν μας λες ποιοι ειναι αυτοί οι λόγοι, ή πιο είναι το «συγκεκριμένο» θέμα;
Πάμε παρακάτω.
Γιατί να πάμε παρακάτω; ο Σουν Τσου στη τέχνη του πολέμου έλεγε ότι πάντοτε πολεμάς εκεί που δεν θέλει ο αντίπαλος. Δυστυχώς για τη συζήτησή μας, για σένα είναι επι της ουσίας.
Πέρα από τις χαζομαρούλες για τα τυπογραφικά λάθη *μιας* από τις *ν* εκδόσεις (προ DTP εποχή), το άρθρο 362, όπως έχει καταχωρηθεί στα κιτάπια της Βουλής, γράφει:
Και γιατί τα τυπογραφικά λάθη να μην αφορούν και μεταγενέστερες εκδόσεις; Επειδή το ίδιο λάθος το κάνουν συστημάτικά πολλοί άνθρωποι;
(Έπεσες και σε άνθρωπο τώρα να κάνεις φιγούρα τα δικηγορίστικά σου)
Θα σε απογοητεύσω:
1) δεν είμαι δικηγόρος
2) οι κατσαρίδες ελεύθερες πετούν
3) ακόμη κάνεις λάθη
Πάντα φιλικά.
Το «φιλικά» στο τέλος μου άρεσε. Είπε ξείπε, μπούρδου μπούρδου, αναφέρθηκε και σε διάφορες «σπουδαίες» πηγές και ως εκ τούτου όλοι με τα πόδια στο αέρα κορίτσια, ήρθε ο γιος του Ya Μao.
Ξέρεις, είναι ο άνθρωπος που δίνει αξία στον διδακτορικό τίτλο, όχι το ανάποδο. Οι πραγματικά άξιοι δεν το αναφέρουν ποτέ σε μία συζήτηση ως επιχείρημα: «ξέρεις έχω διδακτορικό, για αυτό έχω δίκιο». Πρέπει να προκύπτει με επιχειρήματα και συλλογισμού.
Πάντως, έχεις χρησιμοποιήσει όλο τους κανόνες του βιβλίου στη «Γκεμπελική» επιχειρηματολογία:
Logical Fallacy by appeal to authority.
Definition:
While sometimes it may be appropriate to cite an authority to support a point, often it is not. In particular, an appeal to authority is inappropriate if: (i) the person is not qualified to have an expert opinion on the subject,
(ii) experts in the field disagree on this issue. (iii) the authority was making a joke, drunk, or otherwise not being serious
Examples:
(i) Noted psychologist Dr. Frasier Crane recommends that you buy the EZ-Rest Hot Tub.
Αφενώς, ανέφερες το ποινικό κώδικα για να δώσεις την εντύπωση του δικηγόρου, επειδή δημιουργεί μία αμυντική διάθεση στους περισσότερους Έλληνες και επειδή είναι ο ειδικός επί θεμάτων κανονισμών και νόμων. Στην συνέχεια, παρουσιάστηκες ως ειδικός σε μηχανολογία, οπότε ως Δρ. θα πρέπει να έχεις βαρύνουσα άποψη και σε νομικά, ιδίως όταν πιάστηκες να λες τρομερές ασυναρτησίες στα νομικά θέματα.
Το ανέφερες δε με ένα τρόπο «δήθεν» αστείο (μικυ μάους κλπ), για να μην γυρίσουν και σου πουν «κοίτα τώρα το μ@λ@κ@, κάνει φιγούρα τα διπλώματά του μπας πείσει κάνα βλάκα ότι έχει δίκιο».
Είπες για ορθογραφία, για χασάπηδες, για μπριζόλες, για ό,τι μ@λ@κί@ μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος με πολλά ναρκωτικά, αλλά για το αν πρέπει να λέμε τους Αλβανούς κατσαρίδες, δεν απάντησες.
Την ίδια άποψη έχω και εγώ για τους κρυπτοφασίστες, ότι είναι και κρυπτό-έτσι γιατί όσοι σέβονται το τι έχουν στο παντελόνι τους λένε αυτά που θέλουν καθαρά και ξάστερα. Αμφιβάλω δε και για την Ελληνικότητά σου, γιατί "Graeca res est, nihil velare" (To Ελληνικό πράγμα είναι καθόλου σκοτεινό και ασαφές, κατά τον Πλίνιο).
Δεν έχω πάει σε γηπεδο στην ζωή μου αλλά θυμάμαι τι έλεγαν τα "φιλαράκια" απο το σχολείο, πάμε να δείρουμε καναν αριανό.
Δυστηχώς δεν πάνε για να δούνε το αγώνα.....
Έχω πραγματικά θυμώσει και με τις απροκάλυπτες φασιστικές απόψεις μερικών και με τα κωλοκάναλα. Το αυγό του φιδιού έσκασε πάλι μύτη και πρέπει να τσακιστεί!
Στην Αθήνα, τη Πέμπτη έχει πορεία (αύριο στη Θεσσαλονίκη). Πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, όποιος είναι ενάντια σε ρατστισμούς και εθνικισμούς θα πρέπει να έρθει. Στη κεφαλή μάλλον θα είναι αλβανοί εργαζόνενοι (εγώ θέλω να βγει κανά σκουλίκι να τους πει τίποτα..).
Ένα ιστορικό των επεισοδίων μίσους υπάρχει εδώ (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=262668).
ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ!
Έχω πραγματικά θυμώσει και με τις απροκάλυπτες φασιστικές απόψεις μερικών και με τα κωλοκάναλα. Το αυγό του φιδιού έσκασε πάλι μύτη και πρέπει να τσακιστεί!
Τη Πέμπτη έχει πορεία. Πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, όποιος είναι ενάντια σε ρατστισμούς και εθνικισμούς θα πρέπει να έρθει. Στη κεφαλή μάλλον θα είναι αλβανοί εργαζόνενοι (εγώ θέλω να βγει κανά σκουλίκι να τους πει τίποτα..).
Ένα ιστορικό των επεισοδίων μίσους υπάρχει εδώ.
ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ!
Γιατί ρε γαμώτο πρέπει να έχουμε μόνο μάυρο άσπρο;
ή θα τους κάψουμε ή θα γίνουμε αδέρφια;
μην το πάρεις στράβα, απλά με πειράζει το ότι δεν υπάρχει μια μέση λύση
Odd, αισθάνεσαι πιο πολύ αδελφό σου εμένα (έλληνας) ή έναν αλβανό;
Η ερώτηση είναι απλή, σχεδόν αφελής, επίτηδες.
Γιατί ρε γαμώτο πρέπει να έχουμε μόνο μάυρο άσπρο;
ή θα τους κάψουμε ή θα γίνουμε αδέρφια;
Συμφωνώ απολύτως .
Συνήθως η αλήθεια είναι καπού στη μέση.
Πάντως στην ερώτηση ποιον θεωρώ αδελφό μου ...
τολμώ να πω ότι κάθε τίμιος, εργατικός, φιλήσυχος, καλλιεργημένος και δίκαιος άνθρωπος ( εσκιμώος η αγκολέζος) δε θα με πείραζε να είναι "αδερφός" μου.
Επί της ουσίας έχεις τίποτα να πεις;
Σαφώς!
Έγραψα πως δεν χρειάζεται η απόκρυψη διαφορετικών απόψεων, γιατί έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα. Είσαι ο μόνος που δεν το διάβασε, φαίνεται.
Στα καθ' ημάς, τώρα.
Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθείς κάποιον να κάνεις ακριβώς όσα σου προσάπτει.
Μου είπες πως έχεις βιβλία μηχανικής ρευστών στο ράφι σου, που σίγουρα δεν έχω εγώ, επομένως σε ενημέρωσα πως κάνεις λάθος.
Τονίζεις το "Μ" ("δυσΜήμησις") και σου αναφέρω πως αυτό είναι τυπογραφικό λάθος, ενώ παραθέτω το σωστό κείμενο.
Παραθέτω ένα τμήμα νομικού κειμένου, χωρίς σχολιασμό, όμως για εσένα "γράφω νομικές ασυναρτησίες".
Αναφέρεις πως η συλλογή των θεμάτων για τα οποία έγραψα, χαρακτηρίζεται ως "ό,τι μ@λ@κί@ μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος με πολλά ναρκωτικά".
Μην αισθάνεσαι την ανάγκη να πιαστείς άκριτα από ρήσεις τρίτων (ειδικά αυτό με τον Sun Tzu, ήταν κορυφαίο, γιατί ακριβώς αυτό κάνεις, με την παράθεση αυτού του κειμένου).
Εντελώς παιδιάστικα επιχειρήματα περί ελληνικότητας και ανδρικών γεννητικών αδένων, τα προσπερνάμε. Εκτός αν παίζουμε και Υπερατού και δεν το κατάλαβα.
Επειδή εδώ δεν πρόκειται να κόψουμε κεφάλια σε παρθένες, καθώς το Σινικό Τείχος πέφτει μακριά, διάβασε ένα μυστικό, φίλε:
Σταμάτα να φοβάσαι.
Πάντως στην ερώτηση ποιον θεωρώ αδελφό μου ...
τολμώ να πω ότι κάθε τίμιος, εργατικός, φιλήσυχος, καλλιεργημένος και δίκαιος άνθρωπος ( εσκιμώος η αγκολέζος) δε θα με πείραζε να είναι "αδερφός" μου.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.
Με τους φασίστες δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μέση λύση. Ο νεκρός αλβανός δεν είχε καμία επιλογή μέσης λύσης. Ούτε αν αύριο-μεθαύριο δολοφονηθεί κάποιος έλληνας στην αλβανία θα υπάρξει μέση λύση. Βέβαια τότε αυτοί που το Σάββατο συμμετέχανε στους ξυλοδαρμούς τοτε θα θυμηθούν τα δικαιώματα και τις μειονότητες.
Και μη ξεχνάμε την υποκρισία σ' όλο του το μεγαλείο. Σήμερα έμαθα από αλβανό φίλο μου ότι το αφεντικό του τον απέλυσε επειδή έχασε η ελλάδα! :evil: Μετά συζητάμε γιατί οι αλβανοί συμπεριφέρονται έτσι "στη χώρα που τους έδωσε ψωμί".
xxxxx πολύ περισσότερο νιώθω αδελφό έναν έλληνα, αλβανό, τούρκο, βούλγαρο, κάτοικο του νήσου του πάσχα που προσπαθεί να δουλέψει σε έναν τόπο που δεν του έχουν αφήσει έστω και λίγη αξιοπρεπεια, παρά έναν έλληνα, αλβανό, τούρκο, βούλγαρο, κάτοικο του νήσου του πάσχα φασίστα.
Εσύ βέβαια μπορεί να θεωρείς έναν έλληνα πρεζέμπορα περισσότερο αδελφό από έναν τούρκο εργαζόμενο. Ο καθένας με ότι μυαλό διαθέτει.
Με τους φασίστες δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μέση λύση. Ο νεκρός αλβανός δεν είχε καμία επιλογή μέσης λύσης. Ούτε αν αύριο-μεθαύριο δολοφονηθεί κάποιος έλληνας στην Αλβανία θα υπάρξει μέση λύση. Βέβαια τότε αυτοί που το Σάββατο συμμετέχανε στους ξυλοδαρμούς τοτε θα θυμηθούν τα δικαιώματα και τις μειονότητες.
Εδώ χώρις να το θέλεις έδωσες μια μέση λύση (άσχετο το πόσο δύσκολη είναι να πραγματοποιήθει) υπάρχουν φασίστες και απο τις δυο πλευρές, αν αυτοί πάψουν να υπάρχουν τι έχουμε;
Ξέρω πολύ δύσκολο αλλά όσο ζώ ελπίζω!
Ο αδελφός γίνεται ΑΔΕΛΦΟΣ επειδή μοιράζεται την κοινή καταγωγή
κι αυτό ορίζεται ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ. Επίσης είναι κάτι που ΔΕΝ αλλάζει
κατά τη διάρκεια της ζωής. Δεν χωρούν υποκειμενικά σχόλια στο
ΠΟΙΟΣ είναι αδερφός σου και ΓΙΑΤΙ.
Εσύ προφανώς αναφέρεσαι γενικότερα στην έννοια "ΦΙΛΟΣ" ή "ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ"
"ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" κλπ.
Odd, ακόμα κι αν σε σκοτώσει ο αδερφός σου, ακόμα κι αν σε πάει
δικαστήριο για την περιουσία του πατέρα, ακόμα κι αν σου κλέψει
τη φιλενάδα ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ.
Σε ΑΥΤΟΝ τον αδελφό μιλάω πιο πάνω.
Δεν ξέρω εάν είσαι Έλληνας (δεν σε προσβάλλω, απλά δεν ξέρω,
μην το παρεξηγήσεις), αλλά να ξέρεις πώς εάν είσαι,
ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις, ό,σο κι αν μαλώσουμε,
ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ θα έχουμε τους κοινούς πρόγονους και πάντα
θα μοιραζόμαστε κοινή ιστορία, και πάντα θα μοιραζόμαστε την
ΚΟΙΝΗ μας ιδιότητα να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αυτό θεωρώ εγώ, κατά την προσωπική μου γνώμη, ότι μας καθιστά ΑΔΕΛΦΙΑ.
Ο αδελφός γίνεται ΑΔΕΛΦΟΣ επειδή μοιράζεται την κοινή καταγωγή
κι αυτό ορίζεται ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ. Επίσης είναι κάτι που ΔΕΝ αλλάζει
κατά τη διάρκεια της ζωής. Δεν χωρούν υποκειμενικά σχόλια στο
ΠΟΙΟΣ είναι αδερφός σου και ΓΙΑΤΙ.
Ναι αδερφός είναι αυτός που έχει γενηθεί απο τους ίδιους βιολογικούς γόνεις,
Οπότε δεν μπορούμε να θεωρήσουμε οτι όλοι οι Ελλήνες είμαστε αδερφοι (με την κυριολεκτική σημασία)
Δεν ξέρω εάν είσαι Έλληνας (δεν σε προσβάλλω, απλά δεν ξέρω,
μην το παρεξηγήσεις), αλλά να ξέρεις πώς εάν είσαι,
ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις, ό,σο κι αν μαλώσουμε,
ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ θα έχουμε τους κοινούς πρόγονους και πάντα
θα μοιραζόμαστε κοινή ιστορία, και πάντα θα μοιραζόμαστε την
ΚΟΙΝΗ μας ιδιότητα να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αυτό θεωρώ εγώ, κατά την προσωπική μου γνώμη, ότι μας καθιστά ΑΔΕΛΦΙΑ.
και εδώ ερχεσαι και αλλάζει οτι είπες στο ίδιο μύνημα.
Προσωπικά είμαι της άποψης οτι τους συγγενείς δεν τους διαλέγεις, τους φίλους ομώς ναι (και εδώ μιλάω για φίλους που είναι για μένα αδέρφια με την μεταφορική σημασία)
Ξαναδιάβασε το μύνημα σου να δείς οτι μόνος σου λές κάτι το οποίο δυο γραμμές μετά το ανερείς
Σιγά μην θεωρήσουμε και αδελφό μας ένα φασίστα επειδή αυτός γεννήθηκε στην Τραβαραχούλα και είναι "Ελληνικής" καταγωγής...
Το κλίμα των τελευταίων ημερών & τα επεισόδια τροφοδοτήθηκαν, έντεχνα απο τα ΜΜΕ και πολιτικούς απο τίς 2 πλευρές, με εθνικιστικά ιδεολογήματα που συντελούν στην ενίσχυση φασιστικών & ρατσιστικών αντιλήψεων.
Συμφέρον κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι να ξεσκεπάζει και να δείξει μηδενική ανοχή σε κάθε φασίστα ανεξάρτητα απο την εθνικότητα του!Μηδενική ανοχή στον φασισμό απο όποια μεριά και να προέρχεται!
Δεν βάζω ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ κριτήρια στον ορισμό που δίνω ευρύτερα στη λέξη "ΑΔΕΛΦΟΣ".
Τονίζω απλώς τις κοινές ιστορικές καταβολές και την καταγωγή (είτε αυτό
έχει να κάνει με οικογένεια, είτε με πολίτες ενός έθνους, είτε ως παίκτες
μια ομάδας).
Δεν αυτοαναιρούμαι.
Το κλίμα των τελευταίων ημερών & τα επεισόδια τροφοδοτήθηκαν, έντεχνα απο τα ΜΜΕ και πολιτικούς απο τίς 2 πλευρές, με εθνικιστικά ιδεολογήματα που συντελούν στην ενίσχυση φασιστικών & ρατσιστικών αντιλήψεων.
Το Alpha που είναι φιλοκυβερνητικό κανάλι, δεν ασχολήθηκε με τέτοιες "συζητήσεις". Αντιθέτως, αυτό έγινε από άλλα κανάλια. Ποιά είναι αυτά και γιατί το έκαναν (δεν πιστεύω στην άνοδο της τηλεθέασης);
Δεν βάζω ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ κριτήρια στον ορισμό που δίνω ευρύτερα στη λέξη "ΑΔΕΛΦΟΣ".
Τονίζω απλώς τις κοινές ιστορικές καταβολές και την καταγωγή (είτε αυτό
έχει να κάνει με οικογένεια, είτε με πολίτες ενός έθνους, είτε ως παίκτες
μια ομάδας).
Δεν αυτοαναιρούμαι.
Αν και κάκος το συνεχίζω, σου λέει ο odd οτι θεώρει τον κάθε τίμιο ανθρωπό, σωστό, φιλότιμο και φίλο του ανεξαρτήτου άπο πού κρατάει η σκούφια του "αδερφο", και μετά βγαίνεις και λες οτι δεν γίνεται γιατί δεν έχουμε την ίδια καταγωγή, και μετά λές οτι όλοι οι Ελλήνες είναι "αδερφια".
Την Ιστορίκή καταγωγή, τους ολυμπιακούς, τους αθλητές (αλήθεια τους ρώτησες αν μας θέλουν για "Αδερφους") καλύτερα να τους αφήσεις στην ακρή.
Ξέρεις ένα που μου άρεσε για τους "Αδερφους" και το θυμάμαι και σε μια παλιά ελλήνικη ταινία, αγώνας ποδοσφαίρου, βάζει γκόλ το παιδί και φώνάζει ο άλλος "μπραβο, μπραβο αγόρι μου, ψυχή μου"¨μεχρί που το παιδί κάνει μια μαλακία και ακούγεται πάλι η ιδια η φωνή "ΚΡΕΑΣ".
Και τώρα παώ στην οικογένεια μου τους παίκτες, "αν φυσικά με αφήσουν να τους πλησιάσω οι "αδερφοχωριστρες¨")
[Ζητάω ζύγνωμη για το λάδι στην φωτια]
Το Alpha που είναι φιλοκυβερνητικό κανάλι, δεν ασχολήθηκε με τέτοιες "συζητήσεις".
Ναι αλλα το Alpha ειχε τα επεισοδια Live... :roll:
Evilhawk, ηρέμησε.
Δεν κατάλαβα το σχόλιο! Να ηρεμήσω? Ηρεμος είμαι! Ποιόν ενόχλησα και γιατί?
Ναι αλλα το Alpha ειχε τα επεισοδια Live...
Επειδή έδειξε το παιχνίδι και στη συνέχεια είχε εκπομπή.
Άποψη μου, πάντως, είναι ότι τα επεισόδια θα γινόντουσαν ασχέτως αποτελέσματος.
Στην Τουρκία άκουσα μόλις τώρα, Τούρκοι ακροδεξιοί έκαψαν ένα ομοίωμα του Πατριάρχη. Τυχαίο κι αυτό;
Προσωπικα παντος ειμαι μαζι με τα "ΑΔΕΡΦΙΑ"... 8)
Στην Τουρκία άκουσα μόλις τώρα, Τούρκοι ακροδεξιοί έκαψαν ένα ομοίωμα του Πατριάρχη. Τυχαίο κι αυτό;
Στον πάνελ του Alpha ακούστηκε κριτική για τους δημοσιογράφους συλλήβδην οτι επίτηδες καλλιεργούν και συντηρούν τόσα χρόνια το φαινόμενο της ξενοφοβίας...Τι υποκρισία και αυτή!!
Οσο για τα γεγονότα στην Τουρκία, μην νομίσεις ότι το φαινόμενο η αστυνομία να κλείνει τα μάτια για τα επεισόδια των "Ελληναράδων.." διαφέρει πολύ απο το σύστημα που γέννησε τους Γκρίζους Λύκους!
Επί της ουσίας έχεις τίποτα να πεις;
Σαφώς!
Μόνο που δεν απάντησες (στην τέταρτη πρόσκλησή μου) αν είναι νόμιμο, ηθικό και σύμφωνο με τους δικούς μας κανονισμούς σαν περιοχή το να αποκαλούν του Αλβανούς κατσαρίδες. Ναί ή όχι;
Στον πάνελ του Alpha ακούστηκε κριτική για τους δημοσιογράφους συλλήβδην οτι επίτηδες καλλιεργούν και συντηρούν τόσα χρόνια το φαινόμενο της ξενοφοβίας...Τι υποκρισία και αυτή!!
Οσο για τα γεγονότα στην Τουρκία, μην νομίσεις ότι το φαινόμενο η αστυνομία να κλείνει τα μάτια για τα επεισόδια των "Ελληναράδων.." διαφέρει πολύ απο το σύστημα που γέννησε τους Γκρίζους Λύκους!
Αυτά είναι γνωστά και συμφωνώ.
Εκείνο που έχει σημασία να δούμε είναι κατά πόσον δημιουργείται από κάποιους μία κρίση στις σχέσεις μας ως κράτος με τις γειτονικές χώρες.
Ανέφερα τον Alpha, ως ένδειξη ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί αυτήν την κατάσταση.
Επίσης, κάπου διάβασα ότι πάνε να αποδωθούν ευθύνες για τη στάση της αστυνομίας στο κράτος της δεξιάς (sic), λες και η αστυνομία υπήρξε ποτέ δημοκρατική.
Κάποιοι φαίνεται να επωφελούνται από αυτό το σκηνικό, μέσα και έξω από τη χώρα.
...είναι νόμιμο, ηθικό και σύμφωνο με τους δικούς μας κανονισμούς σαν περιοχή το να αποκαλούν του Αλβανούς κατσαρίδες. Ναί ή όχι;
Αν πας σε δικαστήριο και πεις στον πρόεδρο "με είπαν κατσαρίδα", θα σε διώξει και θα σου υποδείξει να τους πεις "σταυροκατσάβιδα" (μου θυμίζει λίγο "Ορκιστείτε παρακαλώ")!
Περί ηθικής... Όπως θεωρούμε κατακριτέες κάποιες πρακτικές που συναντάμε σε άλλες κοινωνίες, έτσι συμβαίνει και το αντίθετο.
Ποιός είναι "ανήθικος";
Αυτό ακριβώς προσπάθησα να καταστήσω σαφές (ατυχώς): δεν λύνεται το πρόβλημα με την απόκρυψή του. Σύμφωνα με τη λογική κάποιων, η μη θέση, δεν είναι θέση. Εγώ, δεν πιστεύω σε αυτή τη λογική. Προτιμώ να ακούσω όσα έχει να πει ο καθένας και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα για το που θα πάμε. ΔΕΝ θέτω προληπτικά μέτρα στο λόγο (ΑΛΛΟ στις πράξεις -π.χ. το παιδί με τα ψυχολογικά προβλήματα, που μαχαίρωσε κάποιους Αλβανούς).
Άφησε τον άλλο να τους πει "κατσαρίδες". Μετά, ρώτησε τον το "γιατί". Αυτή η συζήτηση, θα προσφέρει περισσότερα από το διαχωρισμό σε "καλούς" και "κακούς".
<cue Λεοντής/Ξυλούρης>
"Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα. Και αύριο θα γίνουμε ακόμη πιο απλοί..."
:wink:
Εκείνο που έχει σημασία να δούμε είναι κατά πόσον δημιουργείται από κάποιους μία κρίση στις σχέσεις μας ως κράτος με τις γειτονικές χώρες.
Μετά τους Ολυμπιακούς η εικόνα μας σαν χώρα για επενδύσεις και τουρισμό έχει αναβαθμιστεί εξαιρετικά. Οι γειτονική χώρα (ένας είναι ο εχθρός και είναι πάντα ανατολικά, το «βαθύ τουρκικό κράτος») θα ζημιωθεί τουριστικά και βιομηχανικά αν γίνουν εδώ επενδύσεις (και όχι εκεί).
Ανέφερα τον Alpha, ως ένδειξη ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί αυτήν την κατάσταση.
Ίσως επειδή είναι εξουσία ήδη, δεν χρειάζονται να κατηγορήσουν τους Σοσιαλιστές ως «πολύ μαλακούς» προς του μετανάστες, ώστε να ισχυριστούς ότι θα φέρουν «νόμο και τάξη» με τη πάταξη των ... τρομοκρατών! Από την άλλη όμως θέλουν να παραμείνει το σύστημα Ολυμπιακής ασφάλειας ενεργό, οπότε πρέπει να δικαιολογείται κάπως.
Επίσης, κάπου διάβασα ότι πάνε να αποδωθούν ευθύνες για τη στάση της αστυνομίας στο κράτος της δεξιάς (sic), λες και η αστυνομία υπήρξε ποτέ δημοκρατική.
Ίσως να είναι οι ΠΑΣΟΚοι, οι οποίοι προσπαθούν να «ροκανίσουν» λίγο από το 5% λέγοντας ότι αυτά τα έκανε η χουντοδεξιά πτέρυγα, που «είναι ανάλγητη» στις μειονότητες.
Κάποιοι φαίνεται να επωφελούνται από αυτό το σκηνικό, μέσα και έξω από τη χώρα.
Μοιράζομαι μερικές σκέψεις μαζί σου, χωρίς να είμαι πολύ βέβαιος, και ζητώ τη γνώμη σου/σας:
Ο Ντενκτάς(?) και το σκυλολόι του (γκρίζοι λύκοι), μάλλον οργανώνουν συνδιασμένες τρομοκρατικές επιθέσεις με τους UCKάδες. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τώρα διαβάζω ότι καίγεται ο Μαρμαράς στη Χαλκιδική, δηλαδή μία από τις πιο τουριστικές μας περιοχές, πιο πριν στην Αρκαδία, στην Αιτολοακαρνανία, και σε άλλες πέντε περιοχές - όλες ανάψαν μαζί σήμερα, τη πιο δροσερή μέρα!
Οι Τούρκοι επωφελούνται αν αμαυρωθεί η εικόνα μας σαν ήρεμης Βαλκανικής υπερδύναμης που μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της, τους επισκέπτες της και τους επενδυτές της, ειδικά τώρα που αρνήθηκαν διευκολύνσεις στους Αμερικάνους στο Ιράκ.
Οι παροχείς της Ολυμπιακής ασφάλειας ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν συμβόλαια συντήρησης για ένα σύστημα που κόστισε δύο δις ευρώ, και πρέπει να υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Υπήρχε λόγος για την εγκατάσταση, τώρα πρέπει να υπάρχει λόγος για τη παραμονή.
Διάφοροι ακροδεξιοί που κερδίζουν από ένα κλίμα αναρχίας, γιατί ελπίζουν ότι η μεταφορά των ψηφοφόρων προς τα δεξιά μπορεί να συνεχιστεί ακόμα πιο δεξιά. (Εδώ βέβαια δεν παρατήρησαν ότι περισσότερο μετατοπίστηκε η ΝΔ προς τα αριστερά, από ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά.)
Φεύγοντας από την καθαρά Ελληνική οπτική και βλέποντάς μας σαν ένα κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε σκέφτομαι ότι:
Μία ένταση στη περιοχή και διακοπή του εμπορίου, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας προς τη χώρα μας, μπορεί να έχει συνέπειες για την ΕΕ, η οποία προσπαθεί να γίνει αυτόνομη υπερδύναμη.
Ήμαστε το μαλακό υπογάστριο της Ένωσης, ένα προκεχωρημένο φυλάκιο (ειδικά η Κύπρος) που πλέον τείνει να έχει Ομοσπονδιακό έλεγχο από τη μελλοντική Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και όχι από τις προϋπάρχουσες υπερδυνάμεις.
Για κακή τους τύχη, ήμαστε τόσο οικονομικά ασήμαντοι στην ΕΕ που και σκόνη να μας κάνουν, οι υποδομές που χρειάζεται η ΕΕ για τον έλεγχο των γαιωπολιτικών τους συμφερόντων μπορούν να δημιουργηθούν εκ νέου από τις ευρωπαϊκές οικονομικές ατμομηχανές πολύ γρήγορα.
Για καλή μας τύχη, είμαστε πεδίο ταυτόχρονου οικονομικού και πολιτικού ανταγωνισμού κολοσσιαίων συμφερόντων, τα οποία κερδίζουν μόνο αν ήμαστε καλά και γεροί, αρκεί να μην είμαστε κουμουνιστές (το οποίο όπως όλοι καλά ξέρουμε δεν πρόκειται ποτέ να γίνει στην Ελλάδα.)
Οι παροχείς της Ολυμπιακής ασφάλειας ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν συμβόλαια συντήρησης για ένα σύστημα που κόστισε δύο δις ευρώ, και πρέπει να υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Υπήρχε λόγος για την εγκατάσταση, τώρα πρέπει να υπάρχει λόγος για τη παραμονή.
Bingo. "Πρέπει να υπάρχει λόγος". Αυτό, βρίσκει παντού εφαρμογή.
Βλέπε στρατιωτικές προμήθειες, μονάδες που απλά συντηρούν τις τοπικές κοινωνίες, οπλίτες που μειώνουν τεχνητά το ποσοστό ανεργίας, "απελευθερώσεις" λαών για κάυσιμα κ.ο.κ.
Θα σας δω στο γήπεδο, έτοιμος να φάω το αυτί σε όσους γιουχάρουν τους Τούρκους.
Μια που μίλησες για Κύπρο, μην ξεχνάμε και το Αυνανοσχέδιο, για το οποίο σίγουρα θα υπάρξουν πιέσεις στο μέλλον από τους αγγλοσάξωνες. Πρέπει να έχουν κάποιο χαρτί στο χέρι τους.
...είναι νόμιμο, ηθικό και σύμφωνο με τους δικούς μας κανονισμούς σαν περιοχή το να αποκαλούν του Αλβανούς κατσαρίδες. Ναί ή όχι;
Αν πας σε δικαστήριο και πεις στον πρόεδρο "με είπαν κατσαρίδα", θα σε διώξει και θα σου υποδείξει να τους πεις "σταυροκατσάβιδα" (μου θυμίζει λίγο "Ορκιστείτε παρακαλώ")!
Η ερώτηση που θέτω ΔΕΝ είναι αν είναι «σοβαρά πράγματα να τρέχουμε για ψίλου πήδημα στα δικαστήρια», ή αν υπερφορτώνονται τα δικαστήρια ή ο,τιδήποτε τέτοιο.
Η ερώτησή μου είναι στη περίπτωση που δεν τον διώξει, αλλά εξετάσει τη δυσφήμιση, τι λες να αποφανθεί;
Εγώ λέω ότι θα αποφανθεί ότι είναι παράνομο, εσύ τι άποψη έχεις δεδομένου ότι γνωρίζεις το νόμο; Επίσης, δεδομένου ότι ξέρεις τους κανονισμούς της βάσης, τι λες είναι παράβασή τους ή όχι;
@ ADSLgr.com All rights reserved.