Επιστροφή στο Forum : Αλβανία Ελλάδα - πριν και μετά την ήττα
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
Το υφακι του ειναι ακρως ειρωνικο και οχι μονο προς εμενα αλλα προς πολλους εδω μεσα.
Δες παλαιοτερα post του και θα καταλαβεις τι τρεχει μ'αυτον. Μεχρι και οι moderators των ειχαν κραξει και ειχαν αναγκαστει να διαγραψουν καποια post του.
apos74 απο ότι φαίνεται εχεις παρεξηγήσει αρκετά πράγματα!
Το να έχει, κάποια στιγμή, γίνει παρατήρηση σε κάποιον απο τους moderators δεν αποτελεί και κριτήριο για την σοβαρότητα του, έγινε για συγκεκριμένους λόγους και τελείωσε! Εσύ όμως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το επικαλεστείς για να προσπαθήσεις να μειώσεις κάποιον ή σαν άλλοθι για να του επιτεθείς προσωπικά!
Αν υπάρχει κάποιος που συνολικά η εικόνα των μηνυμάτων του τον χαρακτηρίζει σαν εριστικό και είρωνα προς το παρόν είσαι εσύ!
Η συμπεριφορά σου εχει αρχίσει να ξεπερνάει αρκετά τα όρια και δεν νομίζω ότι εχω την διάθεση να την ανεχτώ για πολύ ακόμα!
Φιλε yiapap, δεν εχω προβλημα με το να διαφωνει καποιος με τις αποψεις μου. Κατανοητο και σεβαστο. Απλα δεν γουσταρω να ειρωνευονται και να χλευαζουν οποιον δεν συμφωνει μαζι τους.
Οταν λες μια αποψη και ερχεται ο αλλος και σου την λεει με τροπο ανεπιτρεπτο, ε δε γινεται, θα αντιδρασεις. Και ας γινεσαι υπερβολικος.
Δεν μπορω να καθομαι και να με κατακρινει ως προβατο και φασιστα ο καθε μαμακας εδω μεσα. Δικαιωμα του να διαφωνει αλλα οχι ετσι.
Όχι ότι εσύ δεν κάνεις τα ίδια... :!:
Αpos74 με τέτοια μπουμπούκια που βγάζει ο τόπος σου (εσένα εννοώ - καμάρωσε να σε χαρούμε) προφανώς και ο Παπαγεργόπουλος είναι ότι καλύτερο σας αξίζει.
Πολύ θα ήθελα να ακούσω τι καλό έχει κάνει για την πόλη που τον εκλέγει τόσα χρόνια δήμαρχο, κρίμα που κανείς δε μου έχει απαντήσει όσες φορές έχω ρωτήσει.
Εσύ ως φαν μπορείς να μου λύσεις αυτήν την απορία; :?:
Περιμένω απάντηση.
Μήπως τελικά ο yiapap έλεγε την αλήθεια; 8)
Το υφακι του ειναι ακρως ειρωνικο και οχι μονο προς εμενα αλλα προς πολλους εδω μεσα.
Δες παλαιοτερα post του και θα καταλαβεις τι τρεχει μ'αυτον. Μεχρι και οι moderators των ειχαν κραξει και ειχαν αναγκαστει να διαγραψουν καποια post του.
Το να έχει, κάποια στιγμή, γίνει παρατήρηση σε κάποιον απο τους moderators δεν αποτελεί και κριτήριο για την σοβαρότητα του, έγινε για συγκεκριμένους λόγους και τελείωσε! Εσύ όμως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το επικαλεστείς για να προσπαθήσεις να μειώσεις κάποιον ή σαν άλλοθι για να του επιτεθείς προσωπικά!
Αν υπάρχει κάποιος που συνολικά η εικόνα των μηνυμάτων του τον χαρακτηρίζει σαν εριστικό και είρωνα προς το παρόν είσαι εσύ!
Η συμπεριφορά σου εχει αρχίσει να ξεπερνάει αρκετά τα όρια και δεν νομίζω ότι εχω την διάθεση να την ανεχτώ για πολύ ακόμα!
Αν δεν την ανεχεσαι, κλεισε τον υπολογιστη σου και πανε για υπνο. Δεν θα μας κανεις υποδειξεις.
Φιλε yiapap, δεν εχω προβλημα με το να διαφωνει καποιος με τις αποψεις μου. Κατανοητο και σεβαστο. Απλα δεν γουσταρω να ειρωνευονται και να χλευαζουν οποιον δεν συμφωνει μαζι τους.
Οταν λες μια αποψη και ερχεται ο αλλος και σου την λεει με τροπο ανεπιτρεπτο, ε δε γινεται, θα αντιδρασεις. Και ας γινεσαι υπερβολικος.
Δεν μπορω να καθομαι και να με κατακρινει ως προβατο και φασιστα ο καθε μαμακας εδω μεσα. Δικαιωμα του να διαφωνει αλλα οχι ετσι.
Ωραία τα παραπάνω.
Οπότε εσύ τι κάνεις όταν ο κάθε κακοπροαίρετος DrWho σου τη λέει;
1. Φροντίζεις να του εξηγήσεις ότι το χιούμορ του δεν είναι του τύπου σου και του ζητάς να σταματήσει
2. Τον αγνοείς επιδεικτικά δείχνοντας σε όλους τους υπόλοιπους την ανωτερότητά σου (αυτή που ΔΕ δείξαμε ως λαός μετά από μια ήττα σε ΠΑΙΧΝΙΔΙ)
3. Του απαντάς, ακόμη πιο έντονα, για να σου απαντήσει ακόμη πιο έντονα για να τον βρίσεις, να σε βρίσει και τελικά να στεναχωρήσετε τον blend...
Μάντεψε τι επέλεξες.
Επίσης, ακριβώς επειδή έχασες την ψυχραιμία σου έπεσες σε πάρα πολλές αντιφάσεις σχετικά με το τι είπες, τι απάντησες και τελικά τι εννοούσες.
Με αυτά και με άλλα δηλαδή το λίγο δίκιο που πιθανών να είχες (που δεν είχες- μην ξεχνιόμαστε :wink: ) το έχασες.
Αυτά προς τελευταίο προβληματισμό και θα παρακαλέσω και τους υπόλοιπους εκτός apos74 να συγκρατηθούν.
Γιατί περάσαμε 5 σελίδες και το μόνο σημαντικό είναι τα κάγκελα του Παπαγεωργόπουλου :twisted:
Όχι ότι εσύ δεν κάνεις τα ίδια... :!:
Φυσικα, αντιδρω με τον ιδιο τροπο που μου απαντανε. Γιατι, δεν καταλαβα. Εσυ δεν θα αντιδρουσες με αναλογο τροπο?
...
Αν δεν την ανεχεσαι, κλεισε τον υπολογιστη σου και πανε για υπνο. Δεν θα μας κανεις υποδειξεις.
ΕΛΕΟΟΟΟΟΣ!
:shock:
Πριν χρησιμοποιούσες τους mods ως παράδειγμα γιατί ο DrWho είναι απαράδεκτος, τώρα λες στον mod να κλείσει τον υπολογιστή και να πάει για ύπνο!!!!
Προτάσεις:
Πάρε 5 βαθιές ανάσες κρατώντας 5 sec την αναπνοή σου μετά από κάθε εισπνοή και εκπνοή (γεια σου pelasgian).
Βγες στο μπαλκόνι και κάνε ένα τσιγάρο (αν καπνίζεις)
Πάρε την κοπέλα σου και ξεχαιρετισέ την (κάποιο λόγο θα βρεις) για να σου φύγει η τσατίλα
Μετά ξαναέλα να το συζητήσουμε.
:?
Η ερώτησή μου είναι στη περίπτωση που δεν τον διώξει, αλλά εξετάσει τη δυσφήμιση, τι λες να αποφανθεί;
Θα κάνει απλά σύσταση (όπως έχει γίνει άπειρες φορές π.χ. στη Θεσσαλονίκη, με "Ρωσοπόντιους").
Σχετικά με τους κανονισμούς, όλα είναι ρευστά και οφείλουμε να μην τα δεχόμαστε άκριτα. Αν θέλεις, για παράδειγμα, λέγε με "κατσαρίδα" από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν θα επικαλεστώ κάποιο "κανονισμό", για να σε φέρω στην "τάξη", γιατί δεν θα έχει λυθεί πραγματικά το "πρόβλημα". Είναι σαν να βάζεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Περισσότερο κακό κάνεις σε *εσένα*. Δηλαδή, επειδή η αντιμετώπιση των δικών μας μεταναστών, στις αρχές του αιώνα, δεν ήταν και η καλύτερη, πρέπει να βγω με το πιστόλι και να σκοτώσω όλους τους "κακούς ξένους", μέχρι τρίτης γενεάς; Ή μήπως να στήσουμε κι εμείς "The Great Firewall of Acropolis", για να μη βλέπουμε τις χαζομάρες κάθε αντιστόρητου, επηρεασμένου από την κρατική προπαγάνδα, "Μακεδόνα";
Ωραια yiapap, να σταματησουμε τις πρωσοπικες αψιμαχιες τοτε και να επικεντρωθουμε στη σοβαρη συζητηση που ειχαμε προ 5 σελιδων.
...
ΕΛΕΟΟΟΟΟΣ!
:shock:
Πριν χρησιμοποιούσες τους mods ως παράδειγμα γιατί ο DrWho είναι απαράδεκτος, τώρα λες στον mod να κλείσει τον υπολογιστή και να πάει για ύπνο!!!!
Προτάσεις:
Πάρε 5 βαθιές ανάσες κρατώντας 5 sec την αναπνοή σου μετά από κάθε εισπνοή και εκπνοή (γεια σου pelasgian).
Βγες στο μπαλκόνι και κάνε ένα τσιγάρο (αν καπνίζεις)
Πάρε την κοπέλα σου και ξεχαιρετισέ την (κάποιο λόγο θα βρεις) για να σου φύγει η τσατίλα
Μετά ξαναέλα να το συζητήσουμε.
:?
Mods??? Αφου δεν το γραφει πουθενα.
Αν ειναι ετσι το παιρνω πισω και σβηνω το post μου!!! :(
Mods??? Αφου δεν το γραφει πουθενα.
Αν ειναι ετσι το παιρνω πισω και σβηνω το post μου!!! :(
Είδες που σου λέω;;;
Πάρε τις 5 ανάσες τώρα πριν τα κάνεις χειρότερα!!!!
:mrgreen: :mrgreen:
Τέλος και από μένα.
Kyr-X
Ενδεχομένως να σε δυσαρεστεί, αλλά τα παραπάνω στοιχεία περί εγληματικότητας των ελλήνων μεταναστών στην Αμερική τις αρχές του αιώνα ή του 1930, ΔΕΝ τα έβγαλε κανείς από το μυαλό του.
Πέρα από το ό,τι έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες ελληνικές . Εγώ την είχα διαβάσει στα ΝΕΑ αν δεν κάνω λάθος. ( όπου μου είχε κάνει εντύπωση το ότι είμασταν στη δεύτερη θέση στους βιασμούς μετά τους πολωνούς)
υπάρχουν ένα σωρό μελέτες ( διαθέσιμες, κάποιες από αυτές, στο δίκτυο) εγκληματολογίας που το πιστοποιούν.
Κάνε έναν κόπο να ψάξεις λίγο.
Προς το παρόν δες αυτό και πήγαινε στο πινακάκι που έχει τα στατιστικά.
( η έρευνα αυτή αφορά το 1965 και την Ηπειρωτική Ευρώπη, η κατάσταση ήταν τρισχειρότερη το 1930 στην Αμερική).
http://www.cyberus.ca/~myeager/art-1.htm#Article
Συναγωνιζόμαστε με τους τουρκους-ιταλούς για την πρώτη θέση, κι ολα αυτά το 1965 στη Γερμανία!!!
Αν μπορέσω να βρω την έρευνα για το 1930 θα την ποστάρω.
Τώρα αν θες να το βλέπεις σα σενάριο άγριας φαντασίας , κάντο.
Είναι πολύ ωραίο/βολικό να στρουθοκαμηλίζουμε.
Εγω λεω Dr Who να τη παρεις αυτη τη στατιστικη και να τη τριψεις στη μουρη του Εβραιογερμανου που την εβγαλε.Στην ουσια μας ειπε οτι ολοι οι μεσογειοι Ισπανοι Ελληνες Ιταλοι ειναι εγκληματιες, τετοιες παραφουσκομενες προπαγανδες χρησιμευαν τις προεκλογικες περιοδους σε μια Γερμανια τοπου 1965 πολλυ αυστηροτερη απο τη δικη μας Χουντα. Σου απαγγειλαν καταγγελια τελειωσε ειχαν δικιο! Γερμανικο κρατος vs Μεταναστων 1-0 κι εκει εληγε το σκορ. Την εκθεση του 1930 να τη βρεις την αναμενω κι εγω..Επισης μπορω να σου βρω αμετρητες εκθεσεις με πιστοποιημενα παρομοια ψευδη για:
Ξεκληρισμενες πολεις(!) Εβραιων στην Ελλαδα κατα τη κατοχη
Συνεργατες των Γερμανων Ελληνες εναντιον Εβραιων κατα τη κατοχη
Αντισημιτικες οργανωσεις απο την αρχαιοτητα(!) στην Ελλαδα
Διεθνες Ελληνικο λομπυ που σκοπευει να ξεκληρισει τους Εβραιους
Μονο μυστικο διαστημικο προγραμμα δεν βρηκα οτι εχουμε με πυρηνικα να στοχευουν στο ισραηλ
Παντοτε(!) παρομοιες εκθεσεις τις υπογραφουν εβραικης καταγωγης ατομα..και οχι απλα εβραικης καταγωγης.. επισημα Σιωνιστες.
Η μπουρδοτυπια και το Βλημα εχουν αποτολμησει να δημοσιευσουν τετοιες σαχλαμαρες επι αρχης διακυβερνησης Σημιτη και τους πηραν με τις ντοματες..τα Νεα ειναι η τριτη τρυπα στο ζουρνα και ακολουθει κατα ποδας σε ανυποπτο χρονο. Γνωστοι και μη εξερεταιοι οι κυριοι, διπλαβαρδια του Ιου προφανως.
Τεσπα μπηκες σε τοσο κοπο να ψαχνεις εκθεσεις για να αποδηξεις τι? Οτι κακος νευριασαν οι Ελληνες με τη απεχθεστατη προκληση των Αλβανων που επιτεθηκαν στα οχηματα της αποστολης μας, εκαψαν αυτοκινητα στην Αθηνα και εστελναν κοσμο στα νοσοκομεια στη Θεσσαλονικη? ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΝΙΚΗΣΑΝ?!!! Δηλαδη με καποια μηχανοραφια εναν επιτηδειο δημοσιογραφο και μια στημενη υποθεση δολοφονιας εξαπατησης η κατι παρομοιο εναντιων Αλβανων να φοβομαστε να κυκλοφορησουμε στις πολεις μας στο μελλον? Θα φοβομαστε το "δικαιο ξεσηκωμο" (δικαιο εσεις τον βαφτισατε) του καθε αρκουδοβλαχου απο τα βουνα της βορειας Αλβανιας? Να ελεγχει το ψυχισμο μας τις ανοχες μας και τις φοβιες μας αυτος ο οχλος? Γνωριζεις σε τι αντιστοιχει ο ελεγχος που μπορει να επιβληθει με τετοιες μεθοδους? Στη πιο στιγνη ψυχολογικη Χουντα που μπορει να ξαποστηλει καποιος καταπανω μας.
Να σαι καλα κι εσυ και οι αλλοι "ανεκτικοι "που βοηθατε το Μεγαλο Αδελφο (τον 1 απο τους 2). Ποσα παιρνεις/τε?
Κανω και ενα edit για αν αναψω λιγο τα αιματα:
Το χρεοκοπημενο Μεγαλο Αδελφο νο2.
Οπως κραταγαν τα αλβανα ενα πανο "Here is not Portugal" στο Albania, ετσι Θα επρεπε στην Ευρωπη εδω και κανα χρονο να κρατανε ενα πανο οι Ευρωπαιοι "Here is not US" αλλα μυριστηκανε χρημα και καθησαν στ αυγα τους..η ετσι νομιζουν..
Kyr-X
Ενδεχομένως να σε δυσαρεστεί, αλλά τα παραπάνω στοιχεία περί εγληματικότητας των ελλήνων μεταναστών στην Αμερική τις αρχές του αιώνα ή του 1930, ΔΕΝ τα έβγαλε κανείς από το μυαλό του.
Πέρα από το ό,τι έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες ελληνικές . Εγώ την είχα διαβάσει στα ΝΕΑ αν δεν κάνω λάθος. ( όπου μου είχε κάνει εντύπωση το ότι είμασταν στη δεύτερη θέση στους βιασμούς μετά τους πολωνούς)
υπάρχουν ένα σωρό μελέτες ( διαθέσιμες, κάποιες από αυτές, στο δίκτυο) εγκληματολογίας που το πιστοποιούν.
Κάνε έναν κόπο να ψάξεις λίγο.
Προς το παρόν δες αυτό και πήγαινε στο πινακάκι που έχει τα στατιστικά.
( η έρευνα αυτή αφορά το 1965 και την Ηπειρωτική Ευρώπη, η κατάσταση ήταν τρισχειρότερη το 1930 στην Αμερική).
http://www.cyberus.ca/~myeager/art-1.htm#Article
Συναγωνιζόμαστε με τους τουρκους-ιταλούς για την πρώτη θέση, κι ολα αυτά το 1965 στη Γερμανία!!!
Αν μπορέσω να βρω την έρευνα για το 1930 θα την ποστάρω.
Τώρα αν θες να το βλέπεις σα σενάριο άγριας φαντασίας , κάντο.
Είναι πολύ ωραίο/βολικό να στρουθοκαμηλίζουμε.
Εγω λεω Dr Who να τη παρεις αυτη τη στατιστικη και να τη τριψεις στη μουρη του Εβραιογερμανου που την εβγαλε.Στην ουσια μας ειπε οτι ολοι οι μεσογειοι Ισπανοι Ελληνες Ιταλοι ειναι εγκληματιες, τετοιες παραφουσκομενες προπαγανδες χρησιμευαν τις προεκλογικες περιοδους σε μια Γερμανια τοπου 1965 πολλυ αυστηροτερη απο τη δικη μας Χουντα. Σου απαγγειλαν καταγγελια τελειωσε ειχαν δικιο! Γερμανικο κρατος vs Μεταναστων 1-0 κι εκει εληγε το σκορ. Την εκθεση του 1930 να τη βρεις την αναμενω κι εγω..Επισης μπορω να σου βρω αμετρητες εκθεσεις με πιστοποιημενα παρομοια ψευδη για:
Ξεκληρισμενες πολεις(!) Εβραιων στην Ελλαδα κατα τη κατοχη
Συνεργατες των Γερμανων Ελληνες εναντιον Εβραιων κατα τη κατοχη
Μονο μυστικο διαστημικο προγραμμα δεν βρηκα οτι εχουμε με πυρηνικα να στοχευουν στο ισραηλ
Παντοτε(!) παρομοιες εκθεσεις τις υπογραφουν εβραικης καταγωγης ατομα..και οχι απλα εβραικης καταγωγης.. επισημα Σιωνιστες.
Η μπουρδοτυπια και το Βλημα εχουν αποτολμησει να δημοσιευσουν τετοιες σαχλαμαρες επι αρχης διακυβερνησης Σημιτη και τους πηραν με τις ντοματες..τα Νεα ειναι η τριτη τρυπα στο ζουρνα και ακολουθει κατα ποδας σε ανυποπτο χρονο. Γνωστοι και μη εξερεταιοι οι κυριοι, διπλαβαρδια του Ιου προφανως.
Τεσπα μπηκες σε τοσο κοπο να ψαχνεις εκθεσεις για να αποδηξεις τι? Οτι κακος νευριασαν οι Ελληνες με τη απεχθεστατη προκληση των Αλβανων που επιτεθηκαν στα οχηματα της αποστολης μας, εκαψαν αυτοκινητα στην Αθηνα και εστελναν κοσμο στα νοσοκομεια στη Θεσσαλονικη? ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΝΙΚΗΣΑΝ?!!! Δηλαδη με καποια μηχανοραφια εναν επιτηδειο δημοσιογραφο και μια στημενη υποθεση δολοφονιας εξαπατησης η κατι παρομοιο εναντιων Αλβανων να φοβομαστε να κυκλοφορησουμε στις πολεις μας στο μελλον? Θα φοβομαστε το "δικαιο ξεσηκωμο" (δικαιο εσεις τον βαφτισατε) του καθε αρκουδοβλαχου απο τα βουνα της βορειας Αλβανιας? Να ελεγχει το ψυχισμο μας τις ανοχες μας και τις φοβιες μας αυτος ο οχλος? Γνωριζεις σε τι αντιστοιχει ο ελεγχος που μπορει να επιβληθει με τετοιες μεθοδους? Στη πιο στιγνη ψυχολογικη Χουντα που μπορει να ξαποστηλει καποιος καταπανω μας.
Να σαι καλα κι εσυ και οι αλλοι "ανεκτικοι "που βοηθατε το Μεγαλο Αδελφο (τον 1 απο τους 2). Ποσα παιρνεις/τε?
Σωστος!!!! :wink: :wink:
Επισης μπορω να σου βρω αμετρητες εκθεσεις με πιστοποιημενα παρομοια ψευδη για:
Το αντίστροφο δεν ισχύει, φυσικά, έτσι; Όλα τα πειστήρια ότι για άπαντα τα δεινά του πλανήτου ευθύνονται οι απανταχού σιωνιστές είναι πραγματικά και βασίζονται εις ιστορικά γεγονότα!
Κyr-X : Aναγνωρίζεις φυσικά ότι η άποψή σου ( ενδιαφέρουσα ομολογουμένω) αποκτά άλλο διαμέτρημα και βεληνεκές με την έγκριση του apos74
Σωστος!!!!
και τη δικιά σου ένδειξη ικανοποίησης : " 8) :wink: ".
:lol:
Όχι τίποτε άλλο. Δε θα χρειαστεί να επιχειρηματολογήσω καν.... :lol:
Πάντως εν συντομία να αναφέρω , ότι με τη λογική σου ΚΑΜΙΑ μελέτη ( ανεξάρτητη το πόσο τεκμηριωμένη-επίσημη είναι) δεν αποτελεί οδηγό ή έστω σημείο αναφοράς για κανέναν....
Τότε δεν έχει και κανένα νόημα να αναφερόμαστε στο παρελθον ( μιας κι εσύ το αμφισβήτησες) καθώς η όποια γνώση του προέρχεται από μελέτες, καταγραφές, πραγματείες , περιγραφές ΠΟΥ ΑΝ ΤΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ θα τις δεχτείς ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ θα τις απορρίψεις ως παραποιημένες και νοθευμένες με ύποπτους σκοπούς.
Τώρα εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι οι έλληνες της αμερικής στις αρχές του αιώνα ήταν παναγίες...
Ό,τι και να σου παραθέσει κάποιος , θα σπεύσεις να το αποδώσει στους σιωνιστές που εξυφαίνουν σχέδια υπονόμευσης του παγκόσμιου ελληνισμού...
Τι να λέμε τώρα...
Ο μόνος που βλέπω να υπονομεύει τον ελληνισμό , για την ώρα , είναι τάχα μου έλληνες που δεν ξέρουν να γράψουν ελληνικά .
Κι αυτό ήταν σποντίτσα - σποντάρα για σένα. Όχι τίποτε άλλο , αλλά θα βγάλεις και κάνα μάτι με αυτά τα επαναλαμβανόμενα μαργαριτάρια.
edit .Τουλάχιστον ο φίλος apos74 είναι σε θέση να γράψει κι ένα "βγάλε το σκασμό" με σωστή ορθογραφία.
Παραδειγματίσου. :wink:
Να χες αποφύγει και τα σχόλια για τις τρεις εφημερίδες θα σουνα λίγο πιο πειστικός
DrWho, βγαλε το σκασμο επιτελους και παψε να ασχολεισαι με εμενα.
DrWho, βγαλε το σκασμο επιτελους και παψε να ασχολεισαι με εμενα.
Κι εγώ σε αγαπάω...
Φιλάκια.
Μεχρι και οι moderators των ειχαν κραξει και ειχαν αναγκαστει να διαγραψουν καποια post του.
Το οτι οι mod's κράζουν κάποιον δεν σημαίνει οτι είναι λάθος ή σωστός.
Δεν τον ειχαν κραξει για τα πιστευω του και τις αποψεις του αλλα για τους τονους ειρωνειας και χλευασμου που χρησιμοποιουσε εναντια σε οποιον δεν συμφωνουσε μαζι του.
Δεν θες να συμφωνησεις, πολυ καλα κανεις.
Πες την αποψη σου και τελειωσε. Δεν ειναι αναγκη να ειρωνευεσαι.
Συγνώμη αν ακούστηκε σαν ειρωνεία δεν είχα τέτοια διάθεση
lazar
άπαντα τα δεινά του πλανήτου ευθύνονται οι απανταχού σιωνιστές είναι πραγματικά και βασίζονται εις ιστορικά γεγονότα![/qupote]
Ναι! Να ασχοληθω με πολιτικη και να μην ασχοληθω με αυτους που καθοριζουν το 60% της πολιτικης διεθνως?Σαν να μιλαω π.χ. για τη μοπρφη του σημερινου internet και να μη γνωριζω τι ειναι broadband..Αντε σε προσωπικες συζητησεις μπορει να ντρεπεσαι μη σε αποκαλεσουν γραφικο..οι γραφικοι! Απο εδω ανωνυμα? Γιατι τετοια κομπλα? Μπας και...?
Dr Who
[quote]Κyr-X : Aναγνωρίζεις φυσικά ότι η άποψή σου ( ενδιαφέρουσα ομολογουμένω) αποκτά άλλο διαμέτρημα και βεληνεκές με την έγκριση του apos74
Να χες αποφύγει και τα σχόλια για τις τρεις εφημερίδες θα σουνα λίγο πιο πειστικός
Γιατι ο apos 74 δε σου κανει? Εσυ εχεις χωρισει το φορουμ σε αποδεκτους χρηστες και μη?
Οι εν λογο εφημεριδες ακολουθουν συγκεκριμενη πορεια και κρινωνται αναλογα. Οπως εστρωσαν οι κυριοι ας κοιμηθουν τωρα! Οι πολιτικες αλλαζουν, καποιες αποψεις γινωνται μπαναλ και κουραστικες οταν ο κοσμος ανοιγει τα ματια του και ενημερωνεται αντι απλα να παιρνει γραμμη απο τη στειρα συμπολιτευση καποτε η αντιπολιτευση τωρα της φυλλαδας.. φυσικα αυτο βλαπτει τη κυκλοφορια των φυλων τους ετσι? Ας προσεχαν. Ας αλλαζουν οπως αλλαζουν οι καιροι.
Τωρα σχετικα με τους αλβανους και τη συμπεριφορα τους καθ' ολα ελεγχομενη και προσχεδιασμενη σε συναρτηση με τα "τυχαια" γεγονοτα στο Φαναρι απο μια χουφτα ηλιθιων (τοσους μαζευει πλεον το κεμαλικο κρατος κι ας πληρωνει καλα) εχουν σαν προθεση το ξαναζεσταμα της ιδεας του μπαμπουλα των "της απειλης" της Τουρκιας με το δορυφορο της την Αλβανια ωστε να κλειστουμε παλι σε μια γυαλα φοβιας και να μη προχωρησουμε σε αποδοχη της εισοδου της Τουρκιας σε Ευρωπαικη ενωση..Τοσο μαγκες ειναι που περιμεναν μετα τους Ολυμπιακους για να κουνηθουν οι χρεοκωπημενοι! Δειγμα της αποσυνθεσης τους και της πολιτικης χρεοκοπιας των παραγοντων που αναμοχλεβουν τις καταστασεις στα βαλκανια προς την τακτικη διαιρει και βασιλευε. Η Τουρκια θα μπει στην EU κι αυτο μας συμφερει. Αν γινουν επισοδια στο παιχνιδι που δε πιστευω γιατι ο κοσμος δε τσιμπα πλεον..θα ειναι επειδη καποιοι ευχωνται να γινουν οπως και καποιοι απο τις φυλαδες και το γνωστο κατεστημενο...αντιπολιτευομενο πλεον (στο μεγαλυτερο ποσοστο του)
Για να τελειωνουμε με το θεμα
Τουρκια+Ελλας συμμαχια αυτο φοβαται ο χρεοκοπημενος Μεγαλος Αδελφος Β' που ειναι πλεον στην αντιπολιτευση και πεαν του Ατλαντικου αλλα και εδω..και ο Μπους θα βγει παλι με τα Τσαρουχια! Ειλικρινα το ευχομαι.
Τι? Δε συμφερει την Ελλαδα? Μα αυτο κι αν τη συμφερει, πολιτισμικα υπερεχουμε των Τουρκων εκτουρκισμο και ισλαμ δεν εχουμε να το φοβηθουμε γιατι ακομα κραταμε καλα, ας μπουν τωρα να τελειωνουμε πριν ξαναπαρουν κεφαλι οι αντιπολιτευωμενοι και δουμε δευτερο χαλασμο στα Βαλκανια. Αυτα για σημερα.
Αpos74 με τέτοια μπουμπούκια που βγάζει ο τόπος σου (εσένα εννοώ - καμάρωσε να σε χαρούμε) προφανώς και ο Παπαγεργόπουλος είναι ότι καλύτερο σας αξίζει.
Πολύ θα ήθελα να ακούσω τι καλό έχει κάνει για την πόλη που τον εκλέγει τόσα χρόνια δήμαρχο, κρίμα που κανείς δε μου έχει απαντήσει όσες φορές έχω ρωτήσει.
Εσύ ως φαν μπορείς να μου λύσεις αυτήν την απορία; :?:
Κρατάει τους υποψήφιους του (πρώην) κυβερνώντος κόμματος μακριά από τη Δημαρχία.
Άλλαξε τις ώρες αποκομιδής των σκουπιδιών. Πλέον ΚΑΙ τα σκουπιδιάρικα μποτιλιαρίζονται μαζί με τα αυτοκίνητα, μαζεύοντας τα σκουπίδια ΠΡΟΣ το κέντρο το πρωί και ΑΠΟ το κέντρο το μεσημέρι. Γιατί δηλαδή, μόνο εμείς θα μποτιλιαριζόμαστε πρωί-μεσημέρι-βράδυ;
Και επίσης μας έβαλε και κάγκελα στην Τσιμισκή... "για να μην παρκάρουν παράνομα τα αυτοκίνητα"
χαχαχαχαχαχαχαχα
Περιμένω απάντηση.
Μήπως τελικά ο yiapap έλεγε την αλήθεια; 8)
:roll:
KyR-X, τί κάθεσαι και χαραμίζεις τις ώρες σ' αυτό εδώ το forum;
Αλλού πρέπει να πας να γραφτείς και μάλιστα τάχιστα.
Ναι ρε lewton, έλεγε την αλήθεια, μόνο την αλήθεια και τίποτα μπατ την αλήθεια :wink:
Χειρότερους τοπικούς άρχοντες(sic) δε θα μπορούσε να έχει η Σαλόνικα. Ως άρχοντες της πίστας μπορεί και να "πιάναν" τίποτα.
Στο ξαναείπε, οι πανέξυπνοι Έλληνες στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στη συντριπτική τους πλειοψηφία ψηφίζουν κομματικά. Τους εκπροσώπους τους τα κόμματα τους διαλέγουν τα ίδια και ξέροντας ότι τα πρόσωπα δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ουσία, διαλέγουν τους υποψηφίους ανάλογα με το τι προθέσεις έχουν για τον κάθε δήμο και τον κάθε νομό.Όπου σκοπεύουν να δώσουν βάρος διαλέγουν σωστούς(λέμε τώρα) υποψηφίους, όπου σκοπεύουν να αδιαφορήσουν βάζουν ανίκανους και νούμερα που δε θα τους προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.Συμβαίνει παντού.
Εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ακόμα δεν έιδαμε ντουέτο Καρρά-ψωμιάδη, όλα τα άλλα είναι δεύτερα. :guitar
KyR-X, τί κάθεσαι και χαραμίζεις τις ώρες σ' αυτό εδώ το forum;
Αλλού πρέπει να πας να γραφτείς και μάλιστα τάχιστα.
Ναι εγω δε γραφτηκα πουθενα ακομη!
Ενω εσυ μην ακουσεις κουδουνα σαν κι αυτην που σαλαγανε τα προβατα τρεχεις ετσι? :P
Είστε όλοι για τα πανηγύρια.
Τι λέγαμε παραπάνω για εθνική ομοψυχία; Αυτό ακριβώς. 25 σελίδες μετά αφήσαμε το θέμα και κυνηγάμε να φάμε ο ένας τον άλλο. Good Job! Άντε και εις ανώτερα, κανίβαλλοι.
Για να υπαρχει Εθνικη ομοψυχια δεν πρεπει πρωτα να ειναι ολοι ομοεθνεις? Εδω εχουμ νε κανουμε με Ελληνες κι Ελληνοφωνους προφανεστατα. Να τους ενταξω απο τωρα σε αυτη τη πλυθησμιακη ομαδα πριν τους δωσει ντιρεκτιβα το Μεγαλο τους Αφεντικο να αυτοδηλωθουν ετσι οταν θα αρμοζουν οι καιροι.. Οχι οποτε βολεψει αυτους ετσι? Αλλα τωρα. Να δουμε αν εχουν τιποτε μεσα στα παντελονια τους.
Ελλας-Τουρκια Συμμαχια κι οι Αλβανοι στα κατεργα!
Εδω εχουμ νε κανουμε με Ελληνες κι Ελληνοφωνους προφανεστατα. Να τους ενταξω απο τωρα σε αυτη τη πλυθησμιακη ομαδα
Πολύ σωστός. Εάν οι έλληνες είναι εκείνοι που ξέρουν να γράφουν σωστά ελληνικά και ελληνόφωνοι εκείνοι που δεν ξέρουν, τότε ανήκεις στους δεύτερους.
πληθυσμός -> πληθυσμιακή
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ειμαι το ζωντανο παραδειγμα της καταστασης που επικρατει στην Κρατικη εκπαιδευση.
Ας μου μαθαινε ορθογραφια ο δασκαλακος σου αντι να μου διαφημιζει τα Κοινωνικα Φορουμ στα 3/4 του μαθηματος και να διαφωνει μαζι με τα παιδια για τον "Εθνισμο" η το "Εθνος" προβαλωντας ολες τις αντιρατσιστικες θεωριες οι οποιες συμπεριλαμβανουν παντα στη λιστα τους τριτοκοσμικες χωρες, τις πρωτης ταχυτητας ειναι καλα να τις βριζουμε δεν πειραζει..εκτος του Ισραηλ φυσικα.. Με τετοια σκουπιδια τρωνε τις ωρες τους τα παιδια σε ακαταλληλες αιθουσες και αυτο το διεθνηστη καθηγητακο δεν τον ενοχλει καθολου επειδη τετοια πλυση εγκεφαλου του εκανε το κομα του πριν τον βοηθησει να διοριστει! ειναι πολλοι δεν ειναι ενας ειναι σχεδον ο κανονας παρα η εξαιρεση.
Αχ σου αρεσε lazar?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Καθε φορα που θα χωνεται καποιος απο τη "γνωστη ομαδα" με τα κλασικα πειραγματα...Ειστε ανορθογραφοι, ειστε Ρατσιστες, ειστε Ανεγκεφαλοι, ειστε Χρυσαυγητες, τουλαχιστον προσωπικα θα απαντω με μυνηματα αντι-προγραμματισμου στο κοινωνικο προγραμματισμο που ευαγγελιζεστε και προωθειτε εσεις και τα αφεντικα σας.
edited για υστερογραφο:
Υ.Γ.Παρατηρω στο 100% των προοδευτικων που γραφουν γενικα στον ελληνικο νετ ολοι γνωριζουν πολλυ καλη ορθογραφια, σπουδαγμενοι σε ιδιωτικα κολεγια προφανως..οπως συμβαινει παντα με τους αναρχικους και τις παρεες τους δηλ. τα παιδια γονοι "καλων οικογενειων" δηλαδη οικογενειων που συντηρουν το συστημα.
Αγαπημενη τους ασχολια ειναι να υβριζουν τους αλλους για τα ανορθογραφα Ελληνικα τους συνηθως οσους εχουν υπερ-εθνικες αποψεις,χωρις βεβαια να σκεφτωνται και οτι ο αλλος μπορει να κανει 200 δουλειες ταυτοχρονα στο pc του και δνε εχει χρονο να νοιαστει για ορθογραφιες. Οχι σαν εσας που μαπινετε για το χαβαλε σας, αλλοι μπορει να δουλευουν αυτη την ωρα.
Περαστικα σας.
οfftopic... μου κάνει εντύπωση που η "γνωστή ομάδα" δεν συμμετέχει (εκτος και αν έχουν άλλα nick) στις συζητήσεις του offtopic.gr Eλάτε και απο εκεί να τα πούμε! http://www.offtopic.gr/
1) Τόνους δεν σου έμαθε ο «καθηγητάκος»; Δεν μπορεί.
2) Φρόντισε να συμπληρώσεις τα κενά σου, αφού ενδιαφέρεσαι για το «ελληνικότερον» και μετά κρίνε τους υπολοίπους. Τρόποι για να το κάνεις υπάρχουν. Μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους.
Δεν τίθεται θέμα αν μου άρεσε ή όχι. Μην το παίρνεις προσωπικά.
KyR-X, εάν κάποιος μείνει κούτσουρο, φταίει πρωτίστως ο ίδιος.
Η Χουντα σας καταρεει, δεν με ενδιαφερουν οι υποδηξεις σας. Απειρος χειροτερα δειγματα θα συναντησετε σε παιδια της κρατικης εκπαιδευσης, γι αυτα να νοιαζεστε.
Ακομη και στο 21 οι περισσοτεροι επαναστατες ηταν αγραμματοι, οι γραμματιζουμενοι ειχαν σκυψει το κεφαλι. Παω να δω το παιχνιδι τωρα που γινεται στο Καραισκακη
οfftopic... μου κάνει εντύπωση που η "γνωστή ομάδα" δεν συμμετέχει (εκτος και αν έχουν άλλα nick) στις συζητήσεις του offtopic.gr
Προφανώς επειδή δεν ανήκουν στην "γνωστή ομάδα", που έχεις υπ' όψη σου. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν χρειάζονται ομάδες για να σκεφτούν.
KyR-X, είμαι ο τελευταίος που θα κοροϊδεψει κάποιον για τα ορθογραφικά του λάθη. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες σε αυτό το forum.
Από την στιγμή, όμως, που προβαίνεις σε διαχωρισμούς "ελλήνων" και "ελληνοφώνων", οφείλω να σου επισημάνω το λάθος που κάνεις.
Το "δεν προλαβαίνω να γράψω σωστά" ισοδυναμεί με "δεν με ενδιαφέρει" όταν πρόκειται για την γλώσσα. Επομένως πώς υποστηρίζεις την ελληνικότητα με τόσο φανατισμό;
Κι εγώ δουλειά κάνω αυτήν τη στιγμή στο pc και δεν τελείωσα ιδιωτικό κολλέγιο, όπως αυθαίρετα συμπεραίνεις (και δεν πάω στο "Καραϊσκάκη").
Κατά τα άλλα οι συμβουλές μου παραπάνω ισχύουν. Μπορείς να τις λάβεις υπ' όψη σου ή να θυμώσεις και να τις αγνοήσεις.
πάντα σεβόμουνα και πάντα θα σέβομαι άτομα που έχουν την ηλικία των γονιών μου :mrgreen:
οfftopic... μου κάνει εντύπωση που η "γνωστή ομάδα" δεν συμμετέχει (εκτος και αν έχουν άλλα nick) στις συζητήσεις του offtopic.gr Eλάτε και απο εκεί να τα πούμε!
Είχα την εντύπωση ότι δεν σε ενδιαφέρει το thread! :wink:
χωρις βεβαια να σκεφτωνται και οτι ο αλλος μπορει να κανει 200 δουλειες ταυτοχρονα στο pc του και δνε εχει χρονο να νοιαστει για ορθογραφιες. Οχι σαν εσας που μαπινετε για το χαβαλε σας, αλλοι μπορει να δουλευουν αυτη την ωρα.
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση αφού δεν έχεις χρόνο γιατί απο τα 32 μηνύματα που έχεις γράψει μέχρι τώρα στο forum το 90%+ είναι μόνο σε 2 συγκεκριμένα threads!! :roll:
Είμαι ένας φτωχός πλην τίμιος φασίστας. :(
Παιδιά, μας χρειάζεται ένας καλός ελεγκτής ορθογραφίας εδώ στο φόρουμ. Αυτός θα εξισώσει όλες τις ανισότητες και η ομοψυχία θα είναι πλέον δυνατή. Και αυτό το thread θα μείνει το μισό... Τον θυμάστε τον Μποστ. Είχε και αυτός πρόβλημα με την ορθογραφία. Πάντως τα greeklish (δεν θυμάμαι την ορθογραφία του) ήταν μια λύση. Ο καθένας μπορούσε να γράφει όπως θέλει. Πάντως προσωπικά (και χωρίς αστεία), όπως κάποτε κόψανε τις ψιλές, τις δασίες και τις περισπωμένες (εγώ θα προτιμούσα να κόψουν τους τόνους εντελώς) θα προτιμούσα να απλοποιήσουν την ορθογραφία ακόμη περισσότερο, π.χ. να καταργήσουν ένα σωρό διπλά γράμματα κτλ. Παραείναι περίπλοκη η ορθογραφία για τον σκοπό που εξυπηρετεί. Να ένα ωραίο θέμα για συζήτηση. Η "απομυθοποίηση" της γλώσσας!
dhmk το θέμα της γλώσσας υπάρχει εδώ! http://www.adslgr.com/forum/thread7437.html
Παιδιά, μας χρειάζεται ένας καλός ελεγκτής ορθογραφίας εδώ στο φόρουμ. Αυτός θα εξισώσει όλες τις ανισότητες και η ομοψυχία θα είναι πλέον δυνατή. Και αυτό το thread θα μείνει το μισό... Τον θυμάστε τον Μποστ. Είχε και αυτός πρόβλημα με την ορθογραφία. Πάντως τα greeklish (δεν θυμάμαι την ορθογραφία του) ήταν μια λύση. Ο καθένας μπορούσε να γράφει όπως θέλει. Πάντως προσωπικά (και χωρίς αστεία), όπως κάποτε κόψανε τις ψιλές, τις δασίες και τις περισπωμένες (εγώ θα προτιμούσα να κόψουν τους τόνους εντελώς) θα προτιμούσα να απλοποιήσουν την ορθογραφία ακόμη περισσότερο, π.χ. να καταργήσουν ένα σωρό διπλά γράμματα κτλ. Παραείναι περίπλοκη η ορθογραφία για τον σκοπό που εξυπηρετεί. Να ένα ωραίο θέμα για συζήτηση. Η "απομυθοποίηση" της γλώσσας!
dhmk, διάβασε τις 77 σελίδες στο thread που σου υπέδειξε ο NIKOSEAGLE και μετά τα ξαναλέμε.
Εγώ θα προτείνω κάτι πιο ριζοσπαστικό, να μιλάμε αγγλικά. Πού θα πάει, σιγά-σιγά θα τα μάθουμε κάλλιστα. Τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρεις.
Γλυτώνουμε τις ταλαιπωρίες με τα fonts και τις αλλαγές στο πληκτρολόγιο.
Μιλούμε τη γλώσσα της παντοκράτειρας Αμερικής.
Τα παιδιά μας μπορούν να σπουδάσουν με πλήρη άνεση στα αγγλοᾱμερικανικά πανεπιστήμια.
Θα είμαστε αγγλοσάξονες, αν όχι στο άιμα, σίγουρα στη γλώσσα, αλλά και στη σκέψη.
Και πολλά άλλα που μου διαφεύγουν, γιατί είναι αργά.
Πώς σου φαίνεται;
Πάντως προσωπικά (και χωρίς αστεία), όπως κάποτε κόψανε τις ψιλές, τις δασίες και τις περισπωμένες (εγώ θα προτιμούσα να κόψουν τους τόνους εντελώς) θα προτιμούσα να απλοποιήσουν την ορθογραφία ακόμη περισσότερο, π.χ. να καταργήσουν ένα σωρό διπλά γράμματα κτλ. Παραείναι περίπλοκη η ορθογραφία για τον σκοπό που εξυπηρετεί. Να ένα ωραίο θέμα για συζήτηση. Η "απομυθοποίηση" της γλώσσας!
ΠΟΥ 'ΣΑΙ WAntilles; Τά 'λεγα εγώ και με κορόϊδευες. Πού 'σαι να τα δεις. Νεώτεροι ...νεωτερισμοί μας έρχονται!
Θα δηλώσω εθελοντής στην Γροινλανδία. NIKOSEAGLE, πότε έχει ολυμπιακούς εκεί; Μόνιμα;
Ωχ...νέοι αγώνες στον ορίζοντα !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
οφ τόπικ
Για το σημερινό ματς ,πού θα τα πούμε ? (Πολύ...χαλαρό το είδα !!) Α και ένα καλό ...σε κάποια φάση ένας πέταξε μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο ,αλλά τον..περιποιήθηκαν οι διπλανοί του !! Καλό αυτό ! (Όχι που τον περιποιήθηκαν αν και του άξιζε αλλά που το καταλάβαμε επί τέλους!!) Πολύ καλή και η παρουσία του ...άμαχου πληθυσμού !! Μακάρι να συνεχιστεί το κλίμα και στο πρωτάθλημα !
οφ τόπικ τέλος !
Δεν έχω πρόβλημα με τον ανορθόγραφο ( αρκει να μη βγάζει μάτι συστηματικά και επανειλημμένα) .
Εκείνο που είναι τρελλά αστείο ( και οξύμωρο) και μου αρέσει να το καυτηριάζω , είναι ελληναράδες-εθνικοφουστανελάδες να διατυπώνουν τις απόψεις τους με φράσεις του τύπου
- "Φένετε ότι είσε βρομοανθέλινας !"
- " Η κολοαλβανεί είνε αμώρφοτή "
- " Ι ελληνικεί φυλί είνε φτιαγμένει για την κορειφοί"*
Δεν ξέρω αν η ελληνική φυλή είναι φτιαγμένη για την κορυφη. Παντως, ο τύπος που γράφει τα παραπάνω είναι φτιαγμένος για το δημοτικό να μάθει να γράφει... :lol: :lol: .
Θα δηλώσω εθελοντής στην Γροινλανδία. NIKOSEAGLE, πότε έχει ολυμπιακούς εκεί; Μόνιμα;
Χειμερινούς ; Μόνιμα , όπως λες !! Καλοκαιρινούς ...περιμένουν το 2174 να λιώσουν οι πάγοι και θα ζητήσουν την μόνιμη ..τέλεση !!!
Κοίτα, lazar, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η γλώσσα είναι για να εξυπηρετεί την έκφραση (όταν έχεις κάτι να πεις) και όχι το αντίστροφο. Η γλώσσα εξελίσεται. Εχουν δημιουργηθεί ακόμη και ψευτογλώσσες όπως η καθαρεύουσα (που δεν μιλούσε ο λαός αλλά οι γραμματιζούμενοι). Καταργήθηκε. Οι δασίες και οι περισπωμένες καταργήθηκαν και απλοποιήσεις έγιναν. Καινούργιες λέξεις έχουν μπει στο λεξιλόγιο. Ολα αυτά δεν έχουν σχέση με το που πηγαίνεις το θέμα. Αλλά όχι πως το φοβάμαι. Εχουν γίνει προτάσεις για να χρησιμοποιηθούν λατινικοί χαρακτήρες αλλά και να γίνει η αγγλική δεύτερη γλώσσα στην χώρα μας. Η πρώην επίτροπός μας στην Ευρωπαϊκή ένωση την είχε κάνει με συγκεκριμένο σκεπτικό. Δεν τρομάζω από κάτι τέτοιες προτάσεις. Είμαι στο χώρο της πληροφορικής πολλά χρόνια και η γλώσσα της δουλειάς μου είναι τα αγγλικά. Αλλά και όχι μόνο αυτό. Ψάξε με το gοοgle να βρεις πληροφορίες για το όποιο θέμα. Στα Ελληνικά δεν βρίσκεις σχεδόν ποτέ τίποτα. Τελευταία μου έχει δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον για την ιστορία. Ηθελα να διαβάσω για τον Πελοπονησιακό πόλεμο. Ηθελα να διαβάσω τον Θουκιδίδη. Ε λοιπόν τον βρήκα στο Internet μόνο σε μετάφραση στα αγγλικά (κάποιο ξένο Πανεπιστήμιο) και φυσικά δεν θα τον διάβαζα και στα αρχαία Ελληνικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Παρόλα αυτά δεν το συζητώ να αντικαταστήσουμε τα γράμματά μας με λατινικούς χαρακτήρες. Μου φαίνεται, κατ'αρχήν, πολύ αντιαισθητικό και δεν βρίσκω το λόγο.
Και για τις ευκολίες στο πληκτρολόγιο... έχω ακούσει αρκετούς ανθρώπους να τις επικαλούνται και γιαυτό προτιμούν να γράφουν αγγλικά. Γράφουν πιο γρήγορα έτσι με την προϋπόθεση ότι ξέρουν καλά αγγλικά. Αλλά και εγώ βλέπω τον εαυτό μου που σιγά-σιγά χρησιμοποιεί τα αγγλικά ακόμη και για να γράψει τις προσωπικές σημειώσεις του. Γιατί; Γιατί αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα είδος προστιθέμενης αξίας κάνοντάς το. Ισως γιατί δεν ξέρω... πολύ καλά αγγλικά. Και για όλα τα άλλα πλεονεκτήματα που βλέπεις έχει δίκιο. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. Και ας μην ξεχάσουμε και το Linux. Λύνονται ένα σωρό προβλήματα αν δεν ενδιαφερόμαστε για τα Ελληνικά. Και επίσης "άλλα τόσα" αν δεν απευθυνόμαστε αποκλειστικά στο Ελληνικό κοινό (των 10.000.000) αλλα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τότε μια επιλογή έχουμε.
Γιατί όλες αυτές οι πραγματικότητες μας κάνουν να σκεπτόμαστε με έναν ορισμένο τρόπο και όχι με τον τρόπο που εμείς επιλέγουμε; Και γιατί να μην επεξεργαζόμαστε διάφορους τρόπους σκέψης; Φοβόμαστε μήπως χαλάσουμε το ΑΙΜΑ μας; Κοίτα να δεις, η ανθρώπινη σκέψη, στους σκεπτόμενους ανθρώπους, είναι σαν το software. Ακόμη και αν έχει bugs ΔΕΝ χαλάει το μηχάνημα. Μπορεί ακόμη να γίνει και reboot!
Και κάτι άλλο. Κανείς δεν επιλέγει σε ποια χώρα θα γεννηθεί και ποια γλώσσα θα είναι η μητρική του. Ολοι το παίρνουμε δεδομένο σαν να το έχουμε επιλέξει. Και όμως. Φαντασθήτε για μια στιγμή ότι είμαστε σε θέση να επιλέξουμε σε πια χώρα θα θέλαμε να γεννηθούμε. Θα θέλατε να γεννηθήτε στην Αλβανία για να γιορτάσετε την νίκη της επί της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ή θα θέλατε να γεννηθήτε στην Ελλάδα για να πληγωθεί το φιλότιμό σας και να πάρετε τους Αλβανούς στις σφαλιάρες;
Εγώ θα έλεγα το εξής. Δεν επέλεξα σε ποια χώρα γεννήθηκα όμως τα συμφέροντά μου, ότι έχω και δεν έχω, είναι (είτε το θέλω είτε όχι) δεμένα με τον τόπο όπου ζω και η πρόοδός του είναι και δική μου πρόοδος. Αυτή είναι η πραγματικότητα που με ορίζει. Θα μπορούσα φυσικά να γίνω και εγώ μετανάστης. Αλλά για μένα προσωπικά δεν είναι αυτό ικανοποιητική επιλογή. Για πολλούς άλλους είναι. Εχουμε παραδείγματα. Ετσι λοιπόν να πια είναι η κινητήρια δύναμης της σκέψης ενός ελεύθερου ανθρώπου (κατά τη δική μου άποψη έστω). Αυτή η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς το καύσιμο της και κρίνεται από το πόσο και με πιο τρόπο υπηρετεί τις ανάγκες της δικής μου (μας)πραγματικότητάς μου.
Χειμερινούς ; Μόνιμα , όπως λες !!
:lol: :lol: :D
Δεν ξέρω για την ελληνική φυλή. Εσύ παντως( ο τύπος που γράφει τα παραπάνω) είσαι φτιαγμένος για το δημοτικό να μάθεις να γράφεις...
Δεν τη κατάλαβα αυτή την ασυναρτησία;;; Ενα καλό edit που σου χρειάζεται!
@ ADSLgr.com All rights reserved.