PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέος αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης

nm96027
27-01-15, 22:03
Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης είναι ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις τηλεπικοινωνίες. Το Υπουργείο, προϊόν συγχώνευσης κατά το 2009 του παλιού Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, θεματικά θα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με Υπουργό τον κ. Γ.Σταθάκη. Ο νέος πολιτικά υπεύθυνος για τον τομέα των δημοσίων έργων, των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το βιογραφικό του έχει ως εξής:

Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993.

Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.

Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την ’δεια ’σκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.

Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Ως Υπεύθυνος για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου.

Συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας για ένα άλλο ρυθμιστικό σχέδιο και μια διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη, τον πόλεμο με τη γραφειοκρατία, τη βελτίωση της ζωής του Πολίτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει δικό του blog, το http://christosspirtzis.blogspot.gr, ενώ ο ίδιος δηλώνει "πρόσωπο της Κεντροαριστεράς".

adslgr.com

nm96027
27-01-15, 22:06
Πέρα από κομματικές προτιμήσεις πιστεύω πως η τοποθέτηση του Σπίρτζη στο Υπουργείο είναι ένα θετικό βήμα. Δεν είναι κομματικό στέλεχος του Συριζα (προέρχεται από τον χώρο του Πασοκ), είναι ένας μετριοπαθής πρόεδρος του ΤΕΕ. Ασφαλώς η εύκολη κριτική εναντίον του είναι ο συνδικαλισμός στο ΤΕΕ, ενός ισχυρότατου οργάνου με πολλά όμως θεσμικά χαρακτηριστικά.

Καλη του επιτυχία.

emeliss
27-01-15, 22:46
Αφήνοντας στην άκρη τον κ. Σπίρτζη ως πρόσωπο, είναι απαράδεκτη κίνηση να οριστεί στην κυβέρνηση εν ενεργεία πρόεδρος επιμελητηρίου. Οι ρόλοι συγκρούονται και σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις συγκρούονται σφοδρά.

Α, ξέχασα. Τα σκίσαμε τα μνημόνια...

Veldrin
27-01-15, 22:49
Ευτυχώς που πρόκειται να μεταναστεύσω πολύ σύντομα και μόνιμα ως διδακτορικός υπότροφος. Γιατί με αυτόν σε αυτή τη θέση, ως μηχανικός ΤΕΙ, σε λίγο στη χώρα δε θα χαρακτηρίζομαι καν ως μηχανικός. Ο κύριος αυτός άλλωστε μας αποκαλεί "τεχνολόγους" και μας προσέβαλλε πάντα θρασύτατα για τις ικανότητες μας. Ο τύπος είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της συντεχνιακής και σαπίζουσας παλαιοκομματικής-συνδικαλιστικής (με την κακή έννοια) λογικής. Πρώην στέλεχος ΠΑΣΟΚ, μέγας κοινωνικά ρατσιστής με περίσσιο θράσος, πάντα εκεί που τον παίρνει γιατί στους άλλους είναι πιστός, και δεν τον πάνε ούτε οι δικοί του εκ της αριστεράς μέσα στο ΤΕΕ.

Ο άνθρωπος έστελνε ραβασάκια στις πολεοδομίες ως κράτος εν κράτει να μη δέχονται τοπογραφικά διαγράμματα από μηχανικούς ΤΕΙ. Παρά την αντίθετη γνωμοδότηση και αποφάσεων ΥΠΕΚΑ, ΝΣΚ και Δήμων, εισαγγελέων ακόμα και του Κτηματολόγιο ΑΕ. Συντεχνίες και κάνουν ότι γουστάρουν. Τώρα και εξωκομματικό υπουργιλίκι ενώ είναι εν ενεργεία πρόεδρος.

Κίνηση με πολλά ερωτηματικά. Όταν μου τηλεφώνησαν το πρωί να με ενημερώσουν νόμιζα πως μου έκαναν πλάκα. Τεράστια απελπισία. Ο μισός τεχνικός, και βάλε, κόσμος της χώρας σήμερα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.

Υ.Γ.:Προσωπικά το μεσημέρι είχα βάλει τα κλάματα. Γιατί όταν περιμένεις τόσα χρόνια να πάρεις τα επαγγελματικά σου δικαιώματα, όπως προβλέπουν 4 διαφορετικοί νόμοι των τελευταίων 30 ετών, και επιτέλους αποκτάς μια ελπίδα πως κάτι μπορεί να αλλάξει, το να βλέπεις τον δυνάστη σου να τοποθετείται σε καίρια θέση είναι γροθιά στο στομάχι από εκεί που δεν την περιμένεις. Δεν αντέχεται πιά αυτή η σαπίλα.

Με περίσσια θλίψης,

Ένας μηχανικός με ελληνικό πτυχίο και μεταπτυχιακό που δε λογίζεται ως μηχανικός στην Ελλάδα αλλά το ελληνικό πρώτο πτυχίο να λογίζεται ως τέτοιο και να σε πηγαίνει μακριά σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Παράνοια. Μαύρη πέτρα πίσω μου.

Xorxhs
27-01-15, 23:13
Ευτυχώς που πρόκειται να μεταναστεύσω πολύ σύντομα και μόνιμα ως διδακτορικός υπότροφος. Γιατί με αυτόν σε αυτή τη θέση, ως μηχανικός ΤΕΙ, σε λίγο στη χώρα δε θα χαρακτηρίζομαι καν ως μηχανικός. Ο κύριος αυτός άλλωστε μας αποκαλεί "τεχνολόγους" και μας προσέβαλλε πάντα θρασύτατα για τις ικανότητες μας. Ο τύπος είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της συντεχνιακής και σαπίζουσας παλαιοκομματικής-συνδικαλιστικής (με την κακή έννοια) λογικής. Πρώην στέλεχος ΠΑΣΟΚ, μέγας κοινωνικά ρατσιστής με περίσσιο θράσος, πάντα εκεί που τον παίρνει γιατί στους άλλους είναι πιστός, και δεν τον πάνε ούτε οι δικοί του εκ της αριστεράς μέσα στο ΤΕΕ.

Ο άνθρωπος έστελνε ραβασάκια στις πολεοδομίες ως κράτος εν κράτει να μη δέχονται τοπογραφικά διαγράμματα από μηχανικούς ΤΕΙ. Παρά την αντίθετη γνωμοδότηση και αποφάσεων ΥΠΕΚΑ, ΝΣΚ και Δήμων, εισαγγελέων ακόμα και του Κτηματολόγιο ΑΕ. Συντεχνίες και κάνουν ότι γουστάρουν. Τώρα και εξωκομματικό υπουργιλίκι ενώ είναι εν ενεργεία πρόεδρος.

Κίνηση με πολλά ερωτηματικά. Όταν μου τηλεφώνησαν το πρωί να με ενημερώσουν νόμιζα πως μου έκαναν πλάκα. Τεράστια απελπισία. Ο μισός τεχνικός, και βάλε, κόσμος της χώρας σήμερα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.

Υ.Γ.:Προσωπικά το μεσημέρι είχα βάλει τα κλάματα. Γιατί όταν περιμένεις τόσα χρόνια να πάρεις τα επαγγελματικά σου δικαιώματα, όπως προβλέπουν 4 διαφορετικοί νόμοι των τελευταίων 30 ετών, και επιτέλους αποκτάς μια ελπίδα πως κάτι μπορεί να αλλάξει, το να βλέπεις τον δυνάστη σου να τοποθετείται σε καίρια θέση είναι γροθιά στο στομάχι από εκεί που δεν την περιμένεις. Δεν αντέχεται πιά αυτή η σαπίλα.

Με περίσσια θλίψης,

Ένας μηχανικός με ελληνικό πτυχίο και μεταπτυχιακό που δε λογίζεται ως μηχανικός στην Ελλάδα αλλά το ελληνικό πρώτο πτυχίο να λογίζεται ως τέτοιο και να σε πηγαίνει μακριά σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Παράνοια. Μαύρη πέτρα πίσω μου.

Κάτσε για να καταλάβω...Ήξερες το πλαίσιο που η Ελλάδα ονομάζει κάποιους ως μηχανικούς, πέρασες στο ΤΕΙ και ξαφνικά θες να ονομάζεσαι και εσύ μηχανικός. Οι σχολές είναι συγκεκριμένες και οι κανόνες του παιχνιδιού γνωστοί. Και ολο αυτό το κομπλεξ, το βγάζεις πάνω στον Πρόεδρο του ΤΕΕ, του οποίου θα ήθελες να είσαι και εσύ μέλος.

viron
27-01-15, 23:15
Συμφωνώ με τον Veldrin σε ΟΛΑ.
Σπλάχνο του ΠΑΣΟΚ, στενός φίλος του Χρυσοχοίδη, που πέρασε στην αντιμνημονιακή πλευρά για να διατηρηθεί στην προεδρία του ΤΕΕ.

Από τις δηλώσεις του την πρώτη φορά που εξελέγη πρόεδρος στο ΤΕΕ:
"...Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εκλέγεται Πρόεδρος του ΤΕΕ από την παράταξη της ΠΑΣΚ..."
http://www.kerdos.gr/oldarticles.aspx?artid=1295359

Veldrin
27-01-15, 23:20
Κάτσε για να καταλάβω...Ήξερες το πλαίσιο που η Ελλάδα ονομάζει κάποιους ως μηχανικούς, πέρασες στο ΤΕΙ και ξαφνικά θες να ονομάζεσαι και εσύ μηχανικός. Οι σχολές είναι συγκεκριμένες και οι κανόνες του παιχνιδιού γνωστοί. Και ολο αυτό το κομπλεξ, το βγάζεις πάνω στον Πρόεδρο του ΤΕΕ, του οποίου θα ήθελες να είσαι και εσύ μέλος.

Μηχανικός είμαι παλικάρι μου. Αυτό γράφει επάνω το πτυχίο, αυτό και το μεταπτυχιακό, και σε επιστήμη της μηχανικής είναι το διδακτορικό μου. Αυτό όμως στη σάπια λογική σας δεν είναι αρκετό. Αρκετό για εσάς είναι το αν έγραψες θρησκευτικά και κείμενα στο λύκειο! Δε μας λέτε όμως για τα πολυτεχνικά τμήματα που έχουν βαθμό εισαγωγής ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ από τα κεντρικά ΤΕΙ.

Οι κανόνες ΔΕΝ εφαρμόζονται. Οι σχολές μηχανικών ΤΕΙ ΔΕΝ έχουν επαγγελματικά δικαιώματα κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ των νόμων και μόνος υπεύθυνος γι αυτό είναι το ΤΕΕ και η προσκείμενη πολιτική ηγεσία. Αυτοί που σήμερα μπήκαν στην κυβέρνηση με την ΙΔΙΑ ιδιότητα.

Κρίνετε τους άλλους, και το αν είναι μηχανικοί, από το βαθμό της Γ λυκείου. Σα δε ντρεπόμαστε λίγο. Για κοίτα καλύτερα ποιός βγάζει το κόμπλεξ. Γιατί εγώ έχω μια ζωή που τρέχω για αυτά που εσείς έχετε ευκόλως εννοούμενα με το να βασίζεστε σε νόμους του 1930 και 1934 για το ποιός είναι μηχανικός, 50 ολόκληρα χρόνια πριν δημιουργηθούν τα ΤΕΙ! Γι αυτό η χώρα πήγε κατά διαόλου! Μας έφαγαν οι τύποι και τα "έτοιμα".

Για να κάνουν μερικές συντεχνίες το κομμάτι τους. Για να θεωρούνται παιδιά των 23 ετών που μόλις βγήκαν από τις σχολές, defacto ικανότεροι, από ανθρώπους που κουβαλάνε 10 χρόνια σπουδές στην πλάτη, χωρίς ΚΑΜΙΑ ευκαιρία να μπορούν να αποκτήσουν το δικαίωμα να εργαστούν στη χώρα τους.

Αλλά ξέχασα. Μπροστά στα συμφέροντα του καθενός, τι είναι έστω μια φευγαλέα σκέψη για τη ζωή του διπλανού;

dancerman
27-01-15, 23:32
ΤΕΕ αμαρτωλη ιστορια, μου θυμιζει ΑΕΠΙ και νταβατζιλικι, με το ετσι θελω να γινετε το το δικο μας και βεβαια με το αναλογο ποσο. Για τους φιλους που τελειωσαν πανεπιστημια και μας το παιζουν μηχανικοι ας ερθουν να δουν τι μαθηματα κανουν στα ΤΕΙ και μετα ας μιλησουνε.

Asmodeus
27-01-15, 23:43

Καλα κρασια,

Τα πτυχια απο τα ΤΕΙ αναγραφουν "Πτυχιουχος ......... Μηχανικος ΤΕ" αρα η Ελληνικη δημοκρατια δινει στους αποφοιτους ΤΕΙ αυτον τον τιτλο κι καποιοι λενε, "δεν ειναι μηχανικοι ειναι κατι αλλο" αλλα στο εξωτερικο αναγνωριζονται κανονικα ως Bachelor in engineering , σε Ελλαδα κι ευρωπη (κι οχι μονο) συνεχιζουν σε Masters κι PhD και ο καθε ενας λεει τα δικα του... Ελλαδα με τις συντεχνιες σου.

Ελπιζω να αλλαξει καποια στιγμη κατι σε αυτη τη χωρα αλλα μαλλον ειμαι πολυ αισιοδοξος (κι δεν εννοω μονο το πολιτικο προσωπικο αλλα και τους πολιτες που εχουμε τα μαυρα μας τα χαλια)

PS: Οπου να'ναι τελειωνω το μεταπτυχιακο μου κι βγαζω μεγαλυτερους βαθμους απο "καλους" αποφοιτους ΠΕ (Πολ. + Παν.)

Veldrin
28-01-15, 00:00
Καλα κρασια,

Τα πτυχια απο τα ΤΕΙ αναγραφουν "Πτυχιουχος ......... Μηχανικος ΤΕ" αρα η Ελληνικη δημοκρατια δινει στους αποφοιτους ΤΕΙ αυτον τον τιτλο κι καποιοι λενε, "δεν ειναι μηχανικοι ειναι κατι αλλο" αλλα στο εξωτερικο αναγνωριζονται κανονικα ως Bachelor in engineering , σε Ελλαδα κι ευρωπη (κι οχι μονο) συνεχιζουν σε Masters κι PhD και ο καθε ενας λεει τα δικα του... Ελλαδα με τις συντεχνιες σου.

Ελπιζω να αλλαξει καποια στιγμη κατι σε αυτη τη χωρα αλλα μαλλον ειμαι πολυ αισιοδοξος (κι δεν εννοω μονο το πολιτικο προσωπικο αλλα και τους πολιτες που εχουμε τα μαυρα μας τα χαλια)

PS: Οπου να'ναι τελειωνω το μεταπτυχιακο μου κι βγαζω μεγαλυτερους βαθμους απο "καλους" αποφοιτους ΠΕ (Πολ. + Παν.)

Με το καλό Asmodeus. Πού τελειώνεις;

Asmodeus
28-01-15, 00:03
Με το καλό Asmodeus. Πού τελειώνεις;

Σε ευχαριστω φιλε κι σε εσενα ευχομαι τα καλυτερα. Στο ΕΚΠΑ στη Μικροηλεκτρονικη , σε κανα 1-2 μηνες πιστευω θα το εχω τελειωσει. Εσυ?

DVader
28-01-15, 01:34

Με περίσσια θλίψης,

:oneup:

Veldrin
28-01-15, 01:42
Σε ευχαριστω φιλε κι σε εσενα ευχομαι τα καλυτερα. Στο ΕΚΠΑ στη Μικροηλεκτρονικη , σε κανα 1-2 μηνες πιστευω θα το εχω τελειωσει. Εσυ?

Μπράβο σου και καλή δύναμη με τη διατριβή σου! Τελείωσα Renewable Energy MSc στο Heriot-Watt του Εδιμβούργου. Το τελείωσα με distinction και τώρα φεύγω με υποτροφία για Durham. Είχα και εναλλακτική Νορβηγία, αλλά πολύ ακρίβεια τελικά και θα ζούσα σα το φυτό για να τα βγάλω πέρα. Ωραία η Σκωτία αλλά θα κατέβω προς πεδινά για να με φάει η μονιμότητα από Οκτώβρη. Ελπίζω να μην ξενερώσω τη ζωή μου 3 χρόνια.

aiolos.01
28-01-15, 03:45
Δεν είναι κομματικό στέλεχος του Συριζα (προέρχεται από τον χώρο του Πασοκ). Καλη του επιτυχία.

Αυτό για καλό το λες τώρα; Καλή του επιτυχία και απο μένα φυσικά και ας κριθεί απο το έργο του.

Μηχανικός είμαι παλικάρι μου. Αυτό γράφει επάνω το πτυχίο, αυτό και το μεταπτυχιακό, και σε επιστήμη της μηχανικής είναι το διδακτορικό μου. Αυτό όμως στη σάπια λογική σας δεν είναι αρκετό. Αρκετό για εσάς είναι το αν έγραψες θρησκευτικά και κείμενα στο λύκειο! Δε μας λέτε όμως για τα πολυτεχνικά τμήματα που έχουν βαθμό εισαγωγής ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ από τα κεντρικά ΤΕΙ.

Δεν έχει σημασία τι έκανες στις πανελλήνιες για να μπεις. Έχει όμως σημασία τι έκανες στο ΤΕΙ. Και μη μας πεις τώρα οτι το επίπεδο των ΤΕΙ είναι το ίδιο με του πολυτεχνείου. Εγώ το ΕΚΠΑ τέλειωσα και εκεί έκανα και το μεταπτυχιακό μου αλλά έχω και φίλους απο τα ΤΕΙ μηχανολογίας. Ας μην συζητήσουμε καλύτερα για το επίπεδο... Εσύ μπορεί να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις αλλά αυτό δε σημαίνει οτι η σχολή σου έχει υψηλό επίπεδο. Μην τρελαθούμε τώρα...

eyw
28-01-15, 05:34
Ενα μεγάλο μπράβο στον Χρηστάρα, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.
Ο άνθρωπος έβλέπε μπροστά, έτσι γίνονται οι καριέρες. Με το καλό και 'είς εκ των τριακοσίων' στην άλλη βουλή.

κκ συμforumίτες, ας μην το κανουμε εδώ michanikos ή engineertech κλπ. Επίσης ας μην υποτιμάμε ή ειρωνευόμαστε ελληνικές σχολές.
Ο ιδρυτής και χρηματοδότης και αυτός που βγάζει νόμους πλαίσια είναι κοινός.
Οσο για τα επίπεδα καλύτερα κρατήστε τα για τις γεωμετρίες.

Verde
28-01-15, 06:08
Μιλάμε για την γνωστή συντεχνία που για να επιβιώσουν απο την κρίση, ανακάλυψαν τα εξωφρενικά χαράτσια των ενεργειακών πιστοποιητικών και των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων???
καλοριζικος! περαστικά...

emeliss
28-01-15, 07:48
Με το καλό και 'είς εκ των τριακοσίων' στην άλλη βουλή.
Δεν είναι η άλλη βουλή. Είναι η Βουλή των Ελλήνων. Μπορεί να έχει πλάκα το αστειάκι για την διακοσάρα βουλή των μηχανικών, όπως αυτοαποκαλούνται μεταξύ τους οι αντιπρόσωποι πίσω από τις πόρτες της οργάνωσης, αλλά είναι προσβλητικό να αποκαλούμε την Βουλή των Ελλήνων "άλλη βουλή".

xhaos
28-01-15, 09:47

Οι κανόνες ΔΕΝ εφαρμόζονται. Οι σχολές μηχανικών ΤΕΙ ΔΕΝ έχουν επαγγελματικά δικαιώματα κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ των νόμων και μόνος υπεύθυνος γι αυτό είναι το ΤΕΕ και η προσκείμενη πολιτική ηγεσία. Αυτοί που σήμερα μπήκαν στην κυβέρνηση με την ΙΔΙΑ ιδιότητα.

Κρίνετε τους άλλους, και το αν είναι μηχανικοί, από το βαθμό της Γ λυκείου. Σα δε ντρεπόμαστε λίγο. Για κοίτα καλύτερα ποιός βγάζει το κόμπλεξ. Γιατί εγώ έχω μια ζωή που τρέχω για αυτά που εσείς έχετε ευκόλως εννοούμενα με το να βασίζεστε σε νόμους του 1930 και 1934 για το ποιός είναι μηχανικός, 50 ολόκληρα χρόνια πριν δημιουργηθούν τα ΤΕΙ! Γι αυτό η χώρα πήγε κατά διαόλου! Μας έφαγαν οι τύποι και τα "έτοιμα".

Για να κάνουν μερικές συντεχνίες το κομμάτι τους. Για να θεωρούνται παιδιά των 23 ετών που μόλις βγήκαν από τις σχολές, defacto ικανότεροι, από ανθρώπους που κουβαλάνε 10 χρόνια σπουδές στην πλάτη, χωρίς ΚΑΜΙΑ ευκαιρία να μπορούν να αποκτήσουν το δικαίωμα να εργαστούν στη χώρα τους.

Αλλά ξέχασα. Μπροστά στα συμφέροντα του καθενός, τι είναι έστω μια φευγαλέα σκέψη για τη ζωή του διπλανού;

1. καλά το πτυχίο σου μπορεί να γράφει και Jedi master δεν είναι εκεί το θέμα.
2. δεν έχω δει καποια δουλειά (εξαίρεση ΠΜ. και ΑΜ) που έλεγαν ότι θέλω τάδε μηχανικό και μόνο. πάντα έλεγαν ή αντίστοιχο.
3. δεν νομίζω ότι υπάρχει σχολή ΤΕΙ που να έχει μεγαλύτερη βάση από την αντίστοιχη ΑΕΙ. Αλλα αν υπάρχει και έχεις τη μύγα ότι δεν είσαι μηχανικός, γιατί δεν πήγες εκεί;
4. Καλή τύχη με το διδακτορικό. έχει πολύ δουλειά, και μην το παρατήσεις. καποια στιγμή θα σε έχει κουράσει απίστευτα το θέμα σου (όποιο και να είναι αυτό)

blade_
28-01-15, 09:58
θα ελεγα καλη αρχη,αλλα μετα διαβασα τα σχολια του veldrin..

eyw
28-01-15, 11:29
Δεν είναι η άλλη βουλή. Είναι η Βουλή των Ελλήνων. Μπορεί να έχει πλάκα το αστειάκι για την διακοσάρα βουλή των μηχανικών, όπως αυτοαποκαλούνται μεταξύ τους οι αντιπρόσωποι πίσω από τις πόρτες της οργάνωσης, αλλά είναι προσβλητικό να αποκαλούμε την Βουλή των Ελλήνων "άλλη βουλή".
με το άλλη εννοώ αυτήν που θα προκύψει απο τις εκλογές του 2019, ή 2018 ή 2017 κλπ. ή όποτε γίνουν εκλογές. Να το πω και αλλιώς: στην νέα σύνθεση της βουλής ή στην επόμενη (μελλοντική) βουλή.

Veldrin
28-01-15, 13:06
Παίζω άμυνα και δεν κατηγόρησα κανέναν πτυχιούχο καμίας σχολής.

Παρ'όλα αυτά κάποιοι παίζετε επίθεση στο επίπεδο των ΤΕΙ (επειδή έχετε φίλους, επειδή σας είπαν) και λέτε πως κουβαλάω και τη μύγα. Καταρχάς αυτό το διέψευσε πανηγυρικά η ΑΔΙΠ. Θα μπορούσα να πώ κι άλλα μα δε γουστάρω να παίξω μπάλα στο ίδιο επίπεδο.

Δεν έχω λοιπόν καμία μύγα. Πολλές χιλιάδες κόσμος βιώνουν άγριο κοινωνικό ρατσισμό στον τεχνικό κόσμο εξαιτίας αυτής της συντεχνίας. Δουλεύουν με κανονικότατο "νταβατζιλίκι" και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης βγάζοντας δουλειά που απλά σου σφραγίζουν άλλοι. Αν δεν έχεις και ΕΔ, είσαι ανύπαρκτος. Ξέρεις τι όμορφα που είναι να δουλεύεις ως engineering consultant σε tidal park στη βόρεια Σκωτία και να έρχεσαι εδώ και να σου σφραγίζουν χαρτί στην πολεοδομία "Προσοχή-Tεχνολόγος"; Όχι αυτό δεν αναφέρεται σε εμένα, προσωπικά δεν έχω καν τη δυνατότητα να προσκομίσω το οτιδήποτε στην πολεοδομία γιατί οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος ΤΕ δεν έχουν ΕΔ. Και δούλεψα σε αυτήν 8 μήνες να αδειοδοτώ χαρτιά (ΜΠΕ: Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) που υποτίθεται δε μπορώ και πρακτικά δεν έχω το δικαίωμα να συντάξω!

Αλλά εδώ καθηγητής μου στη σχολή, απόφοιτος του τμήματος, έχει γυρίσει από την Αγγλία ως CEng, που είναι από τους πιο high prestige επαγγελματικούς τίτλους παγκοσμίως, και φυσικά εδώ δε μπορεί να υπογράψει τίποτα γιατί το ΤΕΕ δεν τον αφήνει ούτε με αντισταθμιστικά.

Άμα δεν το έχεις βιώσει όλο το σκηνικό του παραλόγου, δεν ξέρεις. Μην κάνεις λοιπόν πως γνωρίζεις. Άμα βλέπεις τέτοιο κόσμο σε "αριστερή" κυβέρνηση λογικό είναι να σου γυρίσει το μάτι.

Υ.Γ:Τώρα αν αυτά τα ξέρει ένα παιδί 18 χρονών που μόλις πέρασε σε μια σχολή, ελάτε να μου το πείτε.

Asmodeus
28-01-15, 13:27
Ψιλα γραμματα για αρκετους , το οτι η ΑΔΙΠ με τις εξωτερικες αξιολογισεις ουσιαστικα επικυρωσε αυτα που υποστηριζουμε ουτε λογος και οτι στις παγκοσμιες καταταξεις αν και εχουν πολυ μικροτερη χρημοτοδοτηση απο το κρατος κι δεν εχουν PhD candidates να υποστηριξουν την ερευνα εχουν αξιοπρεπεις θεσεις (κι καποιοι συζηταν αν ειναι Bachelors ή οχι). Καλα μυαλα στο νεο υπουργο αλλα χλωμο , ελπιζω στο ΣΥΡΙΖΑ να βαλουν φρενο αν κι οπου χρειαστει.

xhaos
28-01-15, 13:31
κοιτά: δεν πάω να σου την μπω. Ούτε εγώ έχω δικαίωμα υπογραφής ούτε και έκδοσης πιστοποιητικού και είμαι Μηχ. Η/Υ από Πολυτεχνείο Πάτρας. Αλλα δεν με ενδιαφέρει αυτό και ούτε το κάνω θέμα. Οι δουλείες που κάνω θεωρώ οτι είναι senior αλλά εξακολουθώ να ακούω ατάκες του τύπου "κοίτα φίλε, το παιδί από το ΙΕΚ με τόσα θα το κάνει".

και στο ξανά λέω, αν σε πειράζει που δεν σε λένε μηχανικό και που δεν μπορείς να υπογράψεις, ας πρόσεχες. ΑΝ σε πειράζει ΠΑΡΑ πολύ υπάρχουν και οι κατατακτήριες. επί τις ουσίας δεν έχει καμία διαφορά σήμερα αν είσαι ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ για τα περισσότερα επαγγέλματα. Μετά τους φόρους και τις εισφορές, ΟΛΟΙ τα ίδια βγάζουμε και ΟΛΟΙ τα ίδια ποσοστά ανεργίας έχουμε.

Asmodeus
28-01-15, 13:46
Προσωπικα δεν με νοιαζει τι με λεει ο καθενας και το δικο μου τμημα εχει εστω κι βασικα ΕΔ , κι ξερω οτι με τους βαθμους κλπ μπορω να αρχισω κι PhD κι να εργαστω οπουδηποτε στο τομεα μου. Το τι πειραζει η οχι τον καθενα με το τι ειναι δικαιο ομως διαφερει , γιατι δεν γινετε (ασε το ας προσεχες ενα παιδι στα 17 του δυσκολα γνωριζει απο νομοθετικο πλαισιο) στον υπολοιπο κοσμο το πτυχιο των ΤΕΙ να αναγνωριζεται ως Bachelor κι στη μπανανο-συντεχνια ως κατι αλλο , κι αν δεν ηθελε το κρατος μηχανικους απο ΤΕΙ ας τα εκανε 3 ετους φοιτησης με τιτλο Υπομηχανικου κι οχι "Πτυχιουχος .... Μηχανικος ΤΕ" . Το κρατος αποδιδει αυτον τον τιτλο δεν το λεμε μονοι μας κι η ευρωπαικη ενωση μας αναγνωριζει ως βασικο τιτλο σπουδων ισοτιμο των Παν. δηλαδη ως Bachelor , τωρα αν αυτη τη διαφοροποιηση καποιοι την βλεπουν οκ και δικαιη και οτι ολος ο υπολοιπος κοσμος εχει αδικο κι αυτη η μεριδα στην Ελλαδα δικιο , οκ ο καθενας εχει την αποψη του.

Μην παρεξηγηθω , δεν μειωνω σπουδες σε Παν. κι Πολ. αντιθετως τις εκτιμω πολυ , αλλα επειδη εχω γυρισει καποια τμηματα ΤΕΙ κι στο ΕΚΠΑ κλπ. γνωριζω οτι το επιπεδο δεν διαφερει κι πολυ. Φυσικα δεν υποστηριζω οτι τα ΤΕΙ πρεπει να εξομοιωθουν με τα πολ. διοτι εχουν 1 ετος παραπανω κι αυτο δεν το παραβλεπω , προσωπικα πιστευω οτι πρεπει το ΤΕΙ να αναγνωριζεται ως Bachelor κι το πολ. ως BSc + MSc με καποια αναδιοργανωση του προγραματος σπουδων.

GPS
28-01-15, 13:53
Ενώ να μετονομάζονται τα ΤΕΙ σε μια νύχτα σε "Πανεπιστήμια", χωρίς να έχουν καθηγητές, υποδομές, ακόμα και σπουδαστές, επειδή η συντεχνία πτυχιούχων ΤΕΙ έγινε πολυπληθής και μπόρεσε να πιέσει και να εκμεταλλευτεί συγκυρίες, είναι λογικό και δίκαιο? Θα το καταλάβεις καλύτερα όταν και τα ΙΕΚ γίνουν τετραετή και οι απόφοιτοι αποκτήσουν ίδια δικαιώματα με σας. Όλοι "μηχανικοί" θα είναι (μέχρι και ο μπομπ ο μάστορας, γιατί όχι?)
Και βέβαια οι αδικημένοι λόγω της ισοπεδωτικής αυτής λογικής (εκτός από τους αποφοίτους των Πολυτεχνείων) είναι και όσοι φοίτησαν σε ορισμένα πολύ αξιόλογα ΤΕΙ, τα οποία θα έπρεπε (μετά από αξιολόγηση) να αναβαθμιστούν.
Τί ωραία που είναι η χώρα μας: αν δε μπορείς να φτάσεις κάτι, το κατεβάζει στο επίπεδό σου...

Veldrin
28-01-15, 13:56
Η αξιολόγηση έγινε για όλους και ήταν καταπέλτης. Δε σας ενημερώσανε εκεί στη Μητροπόλεως; Εκτός αν απλά θές να δημιουργείς εντυπώσεις.

Τα υπόλοιπα που λες, απλά δικαιώνουν τα λεγόμενα μας. Αλλά υπάρχει θεός, που θα πάει αυτή η ιστορία...

Περαστικά σου.

Υ.Γ: Η συντεχνία των ΤΕΙ. Έζησα να το ακούσω κι αυτό! :rofl:

Asmodeus
28-01-15, 14:00
Ενώ να μετονομάζονται τα ΤΕΙ σε μια νύχτα σε "Πανεπιστήμια", χωρίς να έχουν καθηγητές, υποδομές, ακόμα και σπουδαστές, επειδή η συντεχνία πτυχιούχων ΤΕΙ έγινε πολυπληθής και μπόρεσε να πιέσει και να εκμεταλλευτεί συγκυρίες, είναι λογικό και δίκαιο? Θα το καταλάβεις καλύτερα όταν και τα ΙΕΚ γίνουν τετραετή και οι απόφοιτοι αποκτήσουν ίδια δικαιώματα με σας. Όλοι "μηχανικοί" θα είναι (μέχρι και ο μπομπ ο μάστορας, γιατί όχι?)
Και βέβαια οι αδικημένοι λόγω της ισοπεδωτικής αυτής λογικής (εκτός από τους αποφοίτους των Πολυτεχνείων) είναι και όσοι φοίτησαν σε ορισμένα πολύ αξιόλογα ΤΕΙ, τα οποία θα έπρεπε (μετά από αξιολόγηση) να αναβαθμιστούν.
Τί ωραία που είναι η χώρα μας: αν δε μπορείς να φτάσεις κάτι, το κατεβάζει στο επίπεδό σου...

Οχι αυτα που υποστηριζω τα λεω για τμηματα που εχουν περασει εξωτερικες αξιολογισεις με επιτυχια. Το οτι υπαρχουν τμηματα και ΤΕΙ αλλα κι Πανεπιστημιακα (σε μικροτερο βαθμο) που ειναι χαμηλου επιπεδου ειναι γνωστο ή που δεν εχουν σπουδαστες κλπ , ας τα κλεισουν ή ας τα αναδιαμορφωσουν αυτοι που τα εφτιαξαν. Τα καλα ΤΕΙ που λες εχουν αξιολογηθει ηδη απο διεθνεις επιτροπες αξιολογησης , πριν γραψετε ενημερωθητε κι δειτε το site της ΑΔΙΠ.

Η συγκριση με τα ΙΕΚ ειναι παντελως ακυρη.

GPS
28-01-15, 14:15
Ωραία η ειρωνία περί συντεχνίας μηχανικών, αλλά τα τελευταία 20-30 χρόνια ο μόνος κλάδος που προωθεί με συντεχνιακό τρόπο τα αιτήματά του είναι οι απόφοιτοι ΤΕΙ και όσοι σχετίζονται με το σύστημα αυτό. Ο κλάδος έχει όλα τα χαρακτηριστικά συντεχνίας. Αλλιώς πώς καταφέρνει κάποιος χωρίς μόνιμους καθηγητές, χωρίς κατάλληλες εγκαταστάσεις, χωρίς ίχνος εργαστηριακής υποδομής, με σπουδαστές που υπό κανονικές συνθήκες δε θα αποφοιτούσαν καν από το Λύκειο (αλλιώς τί σημαίνει να πετυχαίνει κανείς στις πανελλήνιες μ.ο. βαθμολογίας 5 ?) να ονομάζεται από το ελληνικό κράτος "Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" και να χορηγεί και αντίστοιχα πτυχία ? Πώς καταφέρνουν απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ κλπ. να εξισώνονται με ΤΕΙ και στη συνέχεια να θεωρούνται απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης?
Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα από τους αποφοίτους Πολυτεχνείων, ως ικανότεροι, αφού σε 5 χρόνια αποκτούν master ενώ οι πολυτεχνίτες (ως βραδίνοες) χρειάζονται 5 χρόνια για να πάρουν ένα δίπλωμα...

- - - Updated - - -

Σωστά. Ας έχει κάποιος το θάρρος να αξιολογήσει και μετά να κλείσει τα περισσότερα ΤΕΙ, καθώς και αρκετά ΑΕΙ και ό,τι μείνει (ΑΕΙ και ΤΕΙ) να αποτελεί ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση

- - - Updated - - -

Υ.Γ. η σύγκριση με τα ΙΕΚ είναι τόσο άκυρη όσο άκυρη ήταν και η σύγκριση με τα ΤΕΙ του 80 (τα ΚΑΤΕΕ και τις τεχνικές σχολές 2ετούς φοίτησης που εξελίχθηκαν σε ΤΕΙ)

Asmodeus
28-01-15, 14:31
Ωραία η ειρωνία περί συντεχνίας μηχανικών, αλλά τα τελευταία 20-30 χρόνια ο μόνος κλάδος που προωθεί με συντεχνιακό τρόπο τα αιτήματά του είναι οι απόφοιτοι ΤΕΙ και όσοι σχετίζονται με το σύστημα αυτό. Ο κλάδος έχει όλα τα χαρακτηριστικά συντεχνίας. Αλλιώς πώς καταφέρνει κάποιος χωρίς μόνιμους καθηγητές, χωρίς κατάλληλες εγκαταστάσεις, χωρίς ίχνος εργαστηριακής υποδομής, με σπουδαστές που υπό κανονικές συνθήκες δε θα αποφοιτούσαν καν από το Λύκειο (αλλιώς τί σημαίνει να πετυχαίνει κανείς στις πανελλήνιες μ.ο. βαθμολογίας 5 ?) να ονομάζεται από το ελληνικό κράτος "Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" και να χορηγεί και αντίστοιχα πτυχία ? Πώς καταφέρνουν απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ κλπ. να εξισώνονται με ΤΕΙ και στη συνέχεια να θεωρούνται απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης?
Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα από τους αποφοίτους Πολυτεχνείων, ως ικανότεροι, αφού σε 5 χρόνια αποκτούν master ενώ οι πολυτεχνίτες (ως βραδίνοες) χρειάζονται 5 χρόνια για να πάρουν ένα δίπλωμα...

- - - Updated - - -

Σωστά. Ας έχει κάποιος το θάρρος να αξιολογήσει και μετά να κλείσει τα περισσότερα ΤΕΙ, καθώς και αρκετά ΑΕΙ και ό,τι μείνει (ΑΕΙ και ΤΕΙ) να αποτελεί ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση

- - - Updated - - -

Υ.Γ. η σύγκριση με τα ΙΕΚ είναι τόσο άκυρη όσο άκυρη ήταν και η σύγκριση με τα ΤΕΙ του 80 (τα ΚΑΤΕΕ και τις τεχνικές σχολές 2ετούς φοίτησης που εξελίχθηκαν σε ΤΕΙ)

Tα περισσοτερα ΤΕΙ εχουν,

α) μονιμους καθηγητες ολοι με PhD τουλαχιστον πχ --> http://www.electronics.teipir.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=82&lang=el (Να μιλησω για το τμημα μου)
β) αξιοπρεπη εξοπλισμο κι εργαστηρια παρα την υποχρηματοδοτηση --> http://digilab.teipir.gr/index.php/2014-09-28-19-36-11
γ) κανεις δεν υποστηριζει να γινουν ολοι ισοτιμοι (ΙΕΚ - ΚΑΤΕΕ - ΤΕΙ - Πολ.) , εγω λεω ΤΕΙ = BSc , Πολ. = BSc + MSc με αναδιαμορφωση (Τα ΚΑΤΕΕ του '80 δεν εχουν σχεση με τα ΤΕΙ απο το 2005 κι μετα)
δ) Τα καλα ΤΕΙ και Πολ. Παν να αποτελουν την ενιαια τριτοβαθμια εκπ. τα υπολοιπα ή ριζικη αναδιαμορφωση ή λουκετο.
ε) υπερβαλεις σε ο,τι λες.

GPS
28-01-15, 14:37
Δεν είναι τα περισσότερα, είναι τα λιγότερα

α,β) Το συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι το μέτρο. Ανήκει είναι στις πολύ καλές εξαιρέσεις που ανέφερα. Ειδικά για το (β) από προσωπική εμπειρία σε πολλά ΤΕΙ ξέρω πως είναι ανέκδοτο
δ) Συμφωνώ, θα μπορούσε να είναι μια λύση
ε) δε νομίζω...

Asmodeus
28-01-15, 14:43
Δεν είναι τα περισσότερα, είναι τα λιγότερα

α,β) Το συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι το μέτρο. Ανήκει είναι στις πολύ καλές εξαιρέσεις που ανέφερα. Ειδικά για το (β) από προσωπική εμπειρία σε πολλά ΤΕΙ ξέρω πως είναι ανέκδοτο
δ) Συμφωνώ, θα μπορούσε να είναι μια λύση
ε) δε νομίζω...

Παρομοια δουλεια γινετε κι στο ΤΕΙ Αθηνας , Κρητης και Θεσσαλονικης που γνωριζω , στα ΤΕΙ Χαλκιδας ας πουμε κανεις δεν υποστηριζει οτι ειναι καλο τμημα (τουλαχιστον πριν μερικα χρονια που γνωριζα την κατασταση) αλλα αυτο ειναι μια απο τις παθογενιες του συστηματος στην Ελλαδα (οχι μονο βεβαια) .

Σε πληροφορω οτι στο ΕΚΠΑ εχουμε χειροτερα εργαστηρια (2 που γνωριζω απο αποψη υποδομων) απο το ΤΕΙ Πειραια

GPS
28-01-15, 14:49
:-)

όσο απομακρύνεσαι από τα μεγάλα αστικά κέντρα ....

voithostyrempora2
28-01-15, 20:45
Είναι επί της αρχής θετικό να έχουμε Υπουργο σε αυτό τον τομέα ένα Μηχανικό. Ελπίζω να τα πάει καλά με την ολοκληρωση των αυτοκινητοδρομων και κυρίως με την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό. Φυσικότατα, όπως όλοι οι Υπουργοί, θα κριθεί από τις πράξεις του. Από το να έχουμε δικηγορους και δημοσιογραφους πάντως για ΥΠΕΧΩΔΕ (που λέγαμε παλιά :p), χίλιες φορές καλύτερα ένας Μηχανικός.

Για τα λοιπά offtopic που συζητατε, να πω ότι ό,τι και να λέτε, το ψάρι δε μπορεί να γίνει κρέας. Αλλο απόφοιτος ΤΕΙ και άλλο Μηχανικός του Πολυτεχνείου. Και οι δύο είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι, αλλά ο καθένας στον τομέα του. Μη μπλέκουμε το Πολυτεχνειο με τα ΤΕΙ.

(το λέω ως απόφοιτος ΗΜΜΥ ΕΜΠ, για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου)

Veldrin
28-01-15, 21:09
Συμφωνείς ή διαφωνείς στην εξίσωση μηχανικών αποφοίτων ΤΕΙ με αναγνωρισμένο master; Όπως γίνεται στους οικονομικούς.

Και παραβλέπω το ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός πουθενά αλλού στην Ευρώπη, το ότι ένα μεγάλο ποσοστό στο ΤΕΕ έχει τελειώσει πανεπιστήμια Βουλγαρίας-Ρουμανίας, το ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση κτλ. Απλά ρωτάω.

Υ.Γ.: Όσο για το άλλο απόφοιτος ΤΕΙ και άλλο Πολυτεχνείου, απλά θα σε παραπέμψω στις εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγησης της ΑΔΙΠ όπου αυτό καταρρίπτεται πανηγυρικά. Είπαμε.. καταπέλτης.

Υ.Γ.2: Καλές οι προσωπικές εμπειρίες, αλλά από το να γενικεύουμε τι ισχύει για όλους απέχει αρκετά, δε νομίζετε;

Asmodeus
28-01-15, 22:23
Υ.Γ.: Όσο για το άλλο απόφοιτος ΤΕΙ και άλλο Πολυτεχνείου, απλά θα σε παραπέμψω στις εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγησης της ΑΔΙΠ όπου αυτό καταρρίπτεται πανηγυρικά. Είπαμε.. καταπέλτης.

Μα δεν εχουν μπει καν στο κοπο να τις διαβασουν κι ουτε πιστευω οτι θα το κανουν , ειναι κι στα αγγλικα..

voithostyrempora2
28-01-15, 22:32
Συμφωνείς ή διαφωνείς στην εξίσωση μηχανικών αποφοίτων ΤΕΙ με αναγνωρισμένο master; Όπως γίνεται στους οικονομικούς.

Και παραβλέπω το ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός πουθενά αλλού στην Ευρώπη, το ότι ένα μεγάλο ποσοστό στο ΤΕΕ έχει τελειώσει πανεπιστήμια Βουλγαρίας-Ρουμανίας, το ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση κτλ. Απλά ρωτάω.

Υ.Γ.2: Καλές οι προσωπικές εμπειρίες, αλλά από το να γενικεύουμε τι ισχύει για όλους απέχει αρκετά, δε νομίζετε;

Είμαστε offtopic. Πάντως οι Μηχανικοι στην Ελλάδα έχουμε 5ετή φοίτηση με 300 ECTS κι ένα σκασμό ακαδημαϊκά-επιστημονικά μαθηματα με υποβαθρο Μαθηματικών/Φυσικών , που τα ΤΕΙ δεν τα βλέπουν ούτε με το κυάλι. Ο τυπικός Μηχανικός απέχει παρασάγγας από τον τυπικό απόφοιτο ΤΕΙ σε ακαδημαϊκα/επιστημονικά προσοντα και καλώς συμβαινει αυτό: δε μπορούν να γίνουν όλοι επιστήμονες, ούτε χρειάζεται κάτι τέτοιο. Ο καθένας ας μείνει στον τομέα του. Άλλο Πολυτεχνείο και άλλο ΤΕΙ .

ΥΓ. Τo δικαίωμα υπογραφης με αφήνει, προσωπικά, παντελώς αδιάφορο. Δεν ασχολούμαι με ηλεκτρολογικες/μηχανολογικές μελέτες, δεν πρόκειται να ασχοληθώ και δε με ενδιαφέρουν, αν και είμαι εδώ και 2,5 χρόνια κανονικά εγγεγραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και ασφαλιστικα ενήμερος μέχρι και σήμερα.

(το θέμα μας όμως είναι ο νέος Υπουργός)

Amlet
28-01-15, 23:16
Ενταξει δηλαδη εμεις που ειμαστε Μηχανικοι Αυτοματισμου Θεσσαλονικης τι πρεπει να πουμε? Που ερχονταν τα "τζιμανια" απο το ΑΠΘ με μεταπτυχιακα σαν αναπληρωτες καθηγητες και δεν γνωριζανε να πιασουν ουτε το πολυμετρο? Βλεπω μεγαλη εμπαθεια για τα παιδια απο τα ΤΕΙ, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα. 4-5 σχολες των ΤΕΙ που αξιζουν γιατι δεν δινουν επαγγελματικα? Ναι σωστα οπως ειπε και ενα παλικαρι εδω μεσα, η συντεχνια των ΤΕΙ....ΚΛΑΙΩ

Υ.Γ Οταν περασα στην σχολη μου με 16000 μορια δεν ηξερα οτι δεν εχω επαγγελματικα δικαιωματα, και οταν μας μιλουσανε οι παλιοι οταν μπηκαμε μεσα οτι " Παιρνετε πτυχιο που "λειτουργει" σε ολη την Ευρωπη , αλλα οχι στην Ελλαδα" τι επρεπε να κανω? Να ξαναδωσω πανελληνιες? Ας σοβαρευτουμε λιγο

emfragmatron
29-01-15, 01:08
Είμαστε offtopic. Πάντως οι Μηχανικοι στην Ελλάδα έχουμε 5ετή φοίτηση με 300 ECTS κι ένα σκασμό ακαδημαϊκά-επιστημονικά μαθηματα με υποβαθρο Μαθηματικών/Φυσικών , που τα ΤΕΙ δεν τα βλέπουν ούτε με το κυάλι. Ο τυπικός Μηχανικός απέχει παρασάγγας από τον τυπικό απόφοιτο ΤΕΙ σε ακαδημαϊκα/επιστημονικά προσοντα και καλώς συμβαινει αυτό: δε μπορούν να γίνουν όλοι επιστήμονες, ούτε χρειάζεται κάτι τέτοιο. Ο καθένας ας μείνει στον τομέα του. Άλλο Πολυτεχνείο και άλλο ΤΕΙ .

ΥΓ. Τo δικαίωμα υπογραφης με αφήνει, προσωπικά, παντελώς αδιάφορο. Δεν ασχολούμαι με ηλεκτρολογικες/μηχανολογικές μελέτες, δεν πρόκειται να ασχοληθώ και δε με ενδιαφέρουν, αν και είμαι εδώ και 2,5 χρόνια κανονικά εγγεγραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και ασφαλιστικα ενήμερος μέχρι και σήμερα.

(το θέμα μας όμως είναι ο νέος Υπουργός)

Παραλιγο να πειστω, αλλα μετα θυμηθηκα το ποσο σκονακι και αντιγραφη (και αλλα πιο επιστημονικα :cool:) επεσε σε ΟΛΟΥΣ οσους γνωριζω να εχουν παρει πτυχιο απο δεκαδες σχολες στην Ελλαδα και χαμογελασα.
Να σται καλα και να μην με βρισετε που ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να διαβασω ουτε ενα μαθημα μολις καταλαβα ποσο ευκολα παιρνει κανεις πτυχιο στην Ελλαδα, αρκει να ειναι λιγο ξυπνιος.

Ξεκολατε, η σχολη δινει απλως καποια βασικα προσοντα, λιγο πανω λιγο κατω και σιγουρα οχι την αξια στον πραγματικο επαγγελματια. Και για ονομα, καθε χωρα με τα δικα της.
Και τελοσπαντων ο υπουργος δεν θα κανει αυτα που θελει. Παιρνει κι αυτος τις εντολες του.

Amlet
29-01-15, 02:56
Παραλιγο να πειστω, αλλα μετα θυμηθηκα το ποσο σκονακι και αντιγραφη (και αλλα πιο επιστημονικα :cool:) επεσε σε ΟΛΟΥΣ οσους γνωριζω να εχουν παρει πτυχιο απο δεκαδες σχολες στην Ελλαδα και χαμογελασα.
Να σται καλα και να μην με βρισετε που ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να διαβασω ουτε ενα μαθημα μολις καταλαβα ποσο ευκολα παιρνει κανεις πτυχιο στην Ελλαδα, αρκει να ειναι λιγο ξυπνιος.

Ξεκολατε, η σχολη δινει απλως καποια βασικα προσοντα, λιγο πανω λιγο κατω και σιγουρα οχι την αξια στον πραγματικο επαγγελματια. Και για ονομα, καθε χωρα με τα δικα της.
Και τελοσπαντων ο υπουργος δεν θα κανει αυτα που θελει. Παιρνει κι αυτος τις εντολες του.

Bro εδω μεσα καποιο κανουν μεταπτυχιακα σε ΤΕΙ του εξωτερικου...Δεν συνεχιζω αλλο....ΣΕ ΤΕΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

voithostyrempora2
29-01-15, 03:57
"Technical University" σημαινει "Πολυτεχνείο" στα Αγγλικά και "Technische Universität" στα Γερμανικά btw .

Asmodeus
29-01-15, 13:10
"Technical University" σημαινει "Πολυτεχνείο" στα Αγγλικά και "Technische Universität" στα Γερμανικά btw .

Και τα ΤΕΙ αναγνωριζονται και ειναι (μην πουμε παλι γι τα χαλια τμημαστα γιατι κι Παν. εχουν χαλια τμηματα) "Universities of Applied Sciences" ή "Fachhochschule" στα Γερμανικα

"A Fachhochschule or University of Applied Sciences (UAS) is a German tertiary education institution, specializing in topical areas (e.g. engineering, technology or business). Fachhochschulen founded in Germany and later adopted by Austria, Liechtenstein, Switzerland and Greece are called TEI (Technological Educational Institute). An increasing number of Fachhochschulen are abbreviated as Hochschule, the generic term in Germany for institutions awarding academic degrees in higher education,"

http://en.wikipedia.org/wiki/Fachhochschule

http://www.teipir.gr/index.php/en/homepage-en/tei-profile

Οσο για τα μαθηματικα / φυσικη που ανεφερες στο δικο μου τμημα καναμε 4 μαθηματα που ως αντικειμενο ειχαν μονο τα μαθηματικα κι ακομη 3 που ειχαν ως αντικειμενο την φυσικη (μηχανικη , φυσικη στερεας καταστασης , ηλεκτρομαγνητισμο και διαδοση)

http://www.teipir.gr/index.php/en/departments-2/stef/2013-01-29-08-19-44#undergraduate-curriculum-modules

ohristou
29-01-15, 14:14
Φιλε και εγω αποφοιτος του τει πειραια τμηματος ηλεκτρονικης ειμαι. Υπαρχει απυθμενος κομπλεξισμος απο τους αποφοιτους πολυτεχνειων και πανεπιστημιων. Ξεχνανε ολοι το επιπεδο που κυριαρχει σε ολοκληρη την τριτοβαθμια εκπαιδευση και τολμουν να κανουν και συγρισεις. Συγκρινεται το επιπεδο του μετσοβειου της δεκαετιας του 70 με το τωρινο που ειναι ενα χαρβαλι; Οι ιδιοι οι καθηγητες τα λενε των ταπεινων τει οι οποιοι ειναι αποφοιτοι πολυτεχνικων σχολων. Εσεις οι πολυτεχνιτες δεν ξερετε οτι στα πολυτεχνεια διδασκουν βοηθοι καθηγητων και οι καθηγητες δεν πατανε καθολου; Δεν ξερετε οτι η αντιγραφη παει συνεφφο. Δεν ξερετε οτι δινουν εξετασεις χωρις επιτηρητες; Δεν ξερετε οτι ο υλικοτεχνικος εξππλισμος ειναι για τα μπαζα οπως και στα τει που πετιφρονειτε; Δεν ξερετε οτι οι κομματικοι στρατοι καλα κρατουν και στα πολυτεχνεια οπως και στα τει και το πτυχιο για παρα πολλους πως αποκτιέται; Τολματε και κανετε συγρισεις μεταξυ ιδρυματων; Το πολυτεχνειο θεσσαλιας ειναι ιδιο με το ΕΜΠ; Γιατι συγρινετε λοιπον καποιοι το τει κολοπετινιτσας με του πειραια η της αθηνας;
Οσο για τα μαθηματικα και τις φυσικες απλα γελαω. Οταν ζητησα απο φιλο μου στο λυκειο πιυ εκεινος πηγαινε μετσοβειο και εγω τει, να μου λυσει τα θεματα απο τα μαθηματικα του δευτερου εξαμηνου απο τα 4 θεματα ελυσε το μισο του πρωτου.
Αντι να κοιταξουμε λοιπον ολοι να φτιαξουμε μια εκπαιδευση αρτια αυτο που μας μαρανε ειναι να ψοφήσει η κατσικα του γειτονα. Τι σας νοιαζει κυριοι αν ειναι μηχανικος ο αποφοιτος τει; Αν δεν αξιζει αυτο τον τιτλο θα τον τσακισει η ιδια η αγορα εργασιας.
Θυμαμαι στην τριτη λυκειου το μαθημα της πληροφορικης τηλεπικοινωνιων κτλ το διδασκε αποφοιτος τει με μεταπτυχιακο σε Αγγλια. Εκανε πολυ καλυτερο μαθημα λοιπον, απο τους αλλους που ηταν πανεπιστημιατοι.
Για να μην μιλησουμε για τα μελη επιμελητηριου που ειναι αποφοιτοι ρουμανιας, βουλγαριας, σκοπιων κλπ.
Και το κυρυφαιο ολων, ειναι οτι οι τειτζηδες οπως τους αποκαλουν ορισμενοι εχουν πληρη δικαιωματα στο εξωτερικο και οχι στην Ελλαδα. Ελεος ρε παιδια.

Asmodeus
29-01-15, 14:27
Υπαρχει απυθμενος κομπλεξισμος απο τους αποφοιτους πολυτεχνειων και πανεπιστημιων. .

Πιο πολυ απο τα Πολυτεχνεια. Εδω καποιοι απο τα Πολ. θεωρουν κατωτερους και αυτους απο τα Παν.

Amlet
29-01-15, 14:49
Και τα ΤΕΙ αναγνωριζονται και ειναι (μην πουμε παλι γι τα χαλια τμημαστα γιατι κι Παν. εχουν χαλια τμηματα) "Universities of Applied Sciences" ή "Fachhochschule" στα Γερμανικα

"A Fachhochschule or University of Applied Sciences (UAS) is a German tertiary education institution, specializing in topical areas (e.g. engineering, technology or business). Fachhochschulen founded in Germany and later adopted by Austria, Liechtenstein, Switzerland and Greece are called TEI (Technological Educational Institute). An increasing number of Fachhochschulen are abbreviated as Hochschule, the generic term in Germany for institutions awarding academic degrees in higher education,"

http://en.wikipedia.org/wiki/Fachhochschule

http://www.teipir.gr/index.php/en/homepage-en/tei-profile

Οσο για τα μαθηματικα / φυσικη που ανεφερες στο δικο μου τμημα καναμε 4 μαθηματα που ως αντικειμενο ειχαν μονο τα μαθηματικα κι ακομη 3 που ειχαν ως αντικειμενο την φυσικη (μηχανικη , φυσικη στερεας καταστασης , ηλεκτρομαγνητισμο και διαδοση)

http://www.teipir.gr/index.php/en/departments-2/stef/2013-01-29-08-19-44#undergraduate-curriculum-modules

Αστο ψηλε οσο και να φωναζεις το καλαμι εχει φτασει στην στρατοσφαιρα..."Technical University" σημαινει "Πολυτεχνείο" στα Αγγλικά και "Technische Universität" στα Γερμανικά btw = Κλαιω...btw το ΜΙΤ τι ειναι? Γιατι μεταφρασμενο ακριβως ειναι τεχνολογικο ιδρυμα...οχι οτι τα συγκρινω αλλα μη τα πετατε ετσι..

xhaos
29-01-15, 14:52
Αστο ψηλε οσο και να φωναζεις το καλαμι εχει φτασει στην στρατοσφαιρα..."Technical University" σημαινει "Πολυτεχνείο" στα Αγγλικά και "Technische Universität" στα Γερμανικά btw = Κλαιω...btw το ΜΙΤ τι ειναι? Γιατι μεταφρασμενο ακριβως ειναι τεχνολογικο ιδρυμα...οχι οτι τα συγκρινω αλλα μη τα πετατε ετσι..

δηλαδή τι; το ΜΙΤ είναι καλύτερο από το T.E.I. ΠΕΙΡΑΙΑ; πας καλά άνθρωπε μου; :p έχεις δει τα εργαστήρια που έχουν στο Αιγάλεω;

Asmodeus
29-01-15, 14:55

Διαφωνησα σε αυτα που γραφεις; (εκτος αν δεν καταλαβα τι θες να μου πεις). Απλα αναφερω ποιες ειναι οι αντιστοιχιες με την ευρωπη για τα ΤΕΙ.

Amlet
29-01-15, 15:18

.......

- - - Updated - - -

Διαφωνησα σε αυτα που γραφεις; (εκτος αν δεν καταλαβα τι θες να μου πεις). Απλα αναφερω ποιες ειναι οι αντιστοιχιες με την ευρωπη για τα ΤΕΙ.

Οχι εννοω καλα τα λες εσυ , πανω στα λεγομενα μου εισαι, απλα τα λεω για τα αλλα τα παιδια της συζητησης

invaider
29-01-15, 16:26
@all above

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις Τηλεπικοινωνίες που ασχολειτε το adslgr?
Σύμφωνα με όλα αυτά που διάβασα μαλον ναι @@@ παίζετε αλλά δεν άκουσα τίποτα με το τι προτιθετε να κάνει με τις τηλεπικοινωνίες? θα κάνει προσφορά το δημόσιο να αγοράσει όλες τι εταιρίες και να τις κανει δημόσιο? θα καταργήσει τον χαλκό... και θα βάλει τηλέγραφο για οικονομία?? τι?

atomgr
30-01-15, 01:04
Καταρχήν το ότι ένας πρόεδρος του ΤΕΕ που ταυτόχρονα είναι και επαγγελματίας μηχανικός αναλαμβάνει τις τύχες του τεχνικού κόσμου είναι θετικό.
Για μένα σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που ξέρει τι συμβαίνει στη πιάτσα και όχι ένας οδοντίατρος μπορεί να αντιληφθεί και δεν περιμένει κάποιον τυχαίο σύμβουλο για να του εξηγήσει τα βασικά.
Διαφωνώ μαζί του ριζικά σε πολλά, σε κάποια άλλα συμφωνώ. Πιστεύω όμως ότι το σημαντικό δεν είναι αν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θέλουν να εξισωθούν με των ΑΕΙ. Έτσι κι αλλιώς αυτό έχει να κάνει μόνο με την υπογραφή και το ελεύθερο επάγγελμα άντε και καμιά αυξησούλα στο μισθό. Δεν είναι το μείζον.
Ούτε είναι η δουλειά του να εξασφαλίσει τα ασφαλιστικά των μηχανικών. Άλλα είναι τα μεγάλα προβλήματα που καλείται να λύσει.
Ένα θέμα που καλείται να λύσει είναι αν θα δεχτούμε όπως, έγινε με τον χαλκό, το καλώδιο στον ιδιώτη και δη στη ΤΕΡΝΑ ρετε ιταλια ή τον Κινέζο. Αν το Ελ.Βελ θα συνεχίσει να παρακμάζει ή θα γίνει κεντρικό αεροδρόμιο. Αν θα σπάσουν τα καρτέλ των υλικών που ενώ οι αμοιβές των υπευθύνων βουλιάζουν τα υλικά εκεί μαγκιά. Αν τέλος θα δεχτούμε ότι όποιος μελετά, επιβλέπει ή κατασκευάζει ιδιωτικό έργο πρέπει να έχει τα ίδια χαρκτηριστικά με αυτόν που κάνει το δημόσιο ή θα συνεχίζουν οι διάφοροι χλέδες να εκμεταλλεύονται την υπογραφή πιτσιρικάδων για να πλουτίζουν.
Τα σοβαρά έργα έχουν πυραμίδες που είναι σεβαστές από όλους. Στην Ελλάδα απλώς συνήθως όπως με τους πολιτικούς έχουμε και τις εταιρείες που μας αξίζουν.

@ ADSLgr.com All rights reserved.