Επιστροφή στο Forum : Η HTML5 γίνεται η προεπιλεγμένη επιλογή στο YouTube
Η HTML5 είναι πλέον η προεπιλεγμένη επιλογή αναπαραγωγής video στο YouTube, για όσους το επισκέπτονται χρησιμοποιώντας
150158Chrome, IE 11, Safari 8 και beta εκδόσεις του Firefox.
Η υποστήριξη της HTML5 από το YouTube, ξεκίνησε πίσω στο 2010 - με ελλιπείς δυνατότητες αρχικά- αλλά πλέον
υποστηρίζονται όλες οι νέες δυνατότητες όπως το adaptive bitrate (ABR) που μειώνει το buffering στην αναπαραγωγή video. Επιπλέον με τον νέο VP9 codec μειώνεται η ανάγκη σε bandwidth κατά 35%, επιτρέποντας την ευρύτερη αναμετάδοση 4K videos και HD στα 60FPS, με ταχύτερο ξεκίνημα της αναπαραγωγής τους από 15% έως 80%.
Ως σήμερα ο Adobe Flash player ήταν η default επιλογή για αναπαραγωγή videos στο YouTube και ο χρήστης έπρεπε να επιλέξει με το χέρι την HTML5.
Πηγή : Techspot (http://www.techspot.com/news/59545-html5-replaces-flash-default-player-youtube.html)
Θα αλλάξει και ο κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδες ή εκεί θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται το φλας;
Θα αλλάξει και ο κώδικας ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδες ή εκεί θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται το φλας;
YouTube is deprecating the “old style” of Flash < object > embeds and is instead encouraging all embedders to use the < iframe > API as this method will use whichever technology is best suited for the client.
Μάλιστα πάλι καλά! Αυτό είναι βήμα μπροστά για την απεξάρτηση από το φλας
Χρησιμοποιω εδω και πολυ καιρο το προσθετο "Youtube High definition" στον Firefox ...
Κεντραρει σε μεγαλο μεγεθος και αυτοματο 1080p το βιντεο κρυβοντας τις σημειωσεις hotlinks κτλ αυτοματα.
Με html5 βλεπω εχει εναρμονιστει το συγκεκριμενο προσθετο, ποια η διαφορα λοιπον σε χρηση CPU/GPU εναντι του καρκινοFlash ?
Επιτελους να αποχωριζομαστε σιγα σιγα το καρκινωμα.
Χρησιμοποιω εδω και πολυ καιρο το προσθετο "Youtube High definition" στον Firefox ...
Κεντραρει σε μεγαλο μεγεθος και αυτοματο 1080p το βιντεο κρυβοντας τις σημειωσεις hotlinks κτλ αυτοματα.
Με html5 βλεπω εχει εναρμονιστει το συγκεκριμενο προσθετο, ποια η διαφορα λοιπον σε χρηση CPU/GPU εναντι του καρκινοFlash ?
Σχεδόν όλες οι αποκωδικοποιήσεις επιταχυνονται σε hardware, οπότε αυτό σημαίνει και χαμηλότερη χρήση CPU σε σχέση με flash. Επίσης γυρίζει αυτόματα σε flash εάν έχει πρόβλημα αποκωδικοποίησης, οπότε δε χάνεις καμία συμβατότητα.
Σχεδόν όλες οι αποκωδικοποιήσεις επιταχυνονται σε hardware, οπότε αυτό σημαίνει και χαμηλότερη χρήση CPU σε σχέση με flash. Επίσης γυρίζει αυτόματα σε flash εάν έχει πρόβλημα αποκωδικοποίησης, οπότε δε χάνεις καμία συμβατότητα.
Με firefox 35.0.1:
1) δεν ξεκιναει κατα το φορτωμα να παιζει. Πρεπει να πατησω play.
2) seeking, δε γινεται. Play pause vol control .. ειναι οκ.
Μοναδικο add-on που αφησα ενεργο, ειναι το adblock.
SOLVED: Εφταιγε το άδβλοκ στο οποιο εδειξα εμπιστοσυνη και το αφησα να τρεχει απενεργοποιωντας ολα τ'αλλα add-ons. :lol: Annonation filters, disabled λοιπον.
Γιατί ο ff πάντα ένα κλικ πίσω;
Μόλις η beta θα γίνει stable κάτι άλλο θα βγάλει η google που θα υποστηρίζεται μόνο σε beta/nightly.
Η HTML5 είναι πλέον η προεπιλεγμένη επιλογή αναπαραγωγής video στο YouTube, για όσους το επισκέπτονται χρησιμοποιώντας
150158Chrome, IE 11, Safari 8 και beta εκδόσεις του Firefox.
Πηγή : Techspot (http://www.techspot.com/news/59545-html5-replaces-flash-default-player-youtube.html)
Χρησιμοποιώντας Chrome σε Win 8.1, εδώ και καιρό η επιλογή ήταν HTML5 και VP8/VP9, λόγω Google προφανώς.
Μόλις τσέκαρα IE11 σε Win 8.1 και συνεχίζει και μου δίνει H.264 codec αντί για VP9, ακόμα δεν φαίνεται να δουλεύει ως προεπιλογή το HTML5.
Τεράστια η διαφορά σε CPU/GPU utilization του Flash με H.264 και του HTML5 με VP9.
To Η.264 επιταχύνεται εδώ και χρόνια από σχεδόν όλες τις GPU, τουλάχιστον από το 2009 και μετά.
Αντιθέτως το VP9 δεν επιταχύνεται ακόμα από καμία GPU και πιθανόν δεν θα επιταχυνθεί ΠΟΤΕ μέσω Windows DXVA γιατί η Microsoft ούτε έχει φτιάξει, ούτε πρόκειται πιθανότατα να φτιάξει κάποιο DXVA device decoder για VP8/VP9 λόγω Google.
Η μόνη λύση για Hardware acceleration, όταν οι κατασκευαστές GPU αποφασίσουν να το επιταχύνουν στο Hardware, θα είναι κάποια απευθείας χρήση των dll, χωρίς χρήση του Microsoft DXVA.
Μέχρι τότε θα έχετε πολύ αυξημένη χρήση CPU, γιατί το VP9 έχει μεγάλη δυσκολία στην αποκωδικοποίηση, περίπου όση και το νέο HEVC (H.265)
Μπορείτε να τσεκάρετε το PC σας στο Youtube, μπαίνοντας με Chrome ή άλλο browser που έχει default το HTML5 και το VP9 για να δείτε τις απαιτήσεις, ειδικά σε μεγαλύτερες αναλύσεις (1080p και πάνω)
Απενεργοποίησα κι εγω το AdBlock εγκατέστησα το You Tube High Definition και δοκίμασα να ανοίξω με Firefox 35.01 ένα βιντεο 4Κ στο Youtube και μου έβγαζε συνέχεια μηνυμα οτι κράσαρε το Flash?????
Πως μπορώ να επιλέξω την αναπαραγωγή των βιντεο με HTML5 sto Youtube?
Προφέσσορας_Χάος
29-01-15, 00:16
επιτέλους πραγματικά με το προβληματικό φλάς.
Χρησιμοποιώντας Chrome σε Win 8.1, εδώ και καιρό η επιλογή ήταν HTML5 και VP8/VP9, λόγω Google προφανώς.
Μόλις τσέκαρα IE11 σε Win 8.1 και συνεχίζει και μου δίνει H.264 codec αντί για VP9, ακόμα δεν φαίνεται να δουλεύει ως προεπιλογή το HTML5.
(...)
Υποστηρίζει ο IE VP9 (ή VP8) για να το παίξει;
Το ότι με flash έχει πολύ πιο πλούσιο ήχο από ότι με html5 μόνο εγώ το παθαίνω; Ή μόνο εγώ το παρατήρησα και μου σπάει τα νεύρα εδώ και καιρό και το είχα απενεργοποιήσει για να χρησιμοποιει φλας πάντα;
Το ότι με flash έχει πολύ πιο πλούσιο ήχο από ότι με html5 μόνο εγώ το παθαίνω; Ή μόνο εγώ το παρατήρησα και μου σπάει τα νεύρα εδώ και καιρό και το είχα απενεργοποιήσει για να χρησιμοποιει φλας πάντα;
Δεν παρατηρησα καποια διαφορα.
Ισως επειδη ειμαι πολυ απασχολημενος με το ανοιγω σαμπανιες απο τη χαρα μου που δε χτυπαει 25% χωρις λογο σε καθε φορτωμα βιντεο το λαπτοπ!
Σωστός.
Δεν υποστηρίζει MSE & VP9 ή VP8, αλλά μόνο MSE & H.264 γι' αυτό παρόλο που παίζει μέσω HTML5, συνεχίζει να υποστηρίζει μόνο το H.264.
Μέσω αυτού του παρακάτω link, μπορεί κάποιος να δει τι δυνατότητες έχει ο browser σχετικά με την αναπαραγωγή video μέσω HTML5
https://www.youtube.com/html5
Γιατί ο ff πάντα ένα κλικ πίσω;
Μόλις η beta θα γίνει stable κάτι άλλο θα βγάλει η google που θα υποστηρίζεται μόνο σε beta/nightly.
γτ η Google έχει περισσότερα λεφτά και εργαζομένους από την Mozilla ;)
Μόλις διέγραψα το flash από τον υπολογιστή μου για να δω που θα έχω πρόβλημα.
Αν χρησιμοποιείς ff μπορούσες απλά να το κάνεις disable.
- - - Updated - - -
γτ η Google έχει περισσότερα λεφτά και εργαζομένους από την Mozilla ;)
Δεν νομίζω ότι φταίει σε κάτι η mozilla.
Απλά η google κάθε λίγο προωθεί κάτι που δεν το έχει την Τ-χρονική στιγμή ο ff και κατά σύμπτωση υποστηρίζεται από τον chrome.
@Rookie
Εδώ https://www.youtube.com/html5 και πατάς "Request the HTML5 player"
Καλα εσυ το maxαρες στο αλλο ακρο :lol:
Χρειαζεται σε μερικα site ... ειπαμε καρκινος-καρκινος αλλα οχι κι ετσι.
Οπου χρησιμοποιειται σωστα ειναι ενταξει, τωρα σε καποια blog τυπου "ΣΟΚ-ΔΕΟΣ-ΜΑΣΨΕΚΑΖΟΥΝ" με τα 1002 bannerάκια και αλλες σαχλαμαρες, ναι γονατιζει τον καθε browser η σαβουρα.
Dark Demis
29-01-15, 10:43
όχι δεν είσαι μόνο εσύ, ακόμη και να το κατεβάσω το video για να κάνω export το audio και το παίξω στο κλασσικό player η ποιότητα ήχου είναι ποιο χαμηλή και αυτό είναι κάπως ανισιχιτικο καθώς κατεβάζω αρκετά τραγούδια από το YouTube
επιτελους.ποτε θα φυγει τελειως το flash απο τη ζωη μας?
όχι δεν είσαι μόνο εσύ, ακόμη και να το κατεβάσω το video για να κάνω export το audio και το παίξω στο κλασσικό player η ποιότητα ήχου είναι ποιο χαμηλή και αυτό είναι κάπως ανισιχιτικο καθώς κατεβάζω αρκετά τραγούδια από το YouTube
Καποιο λαθος κανεις.
Στην περιπτωση μου, με το προσθετο "Download youtube videos as MP4" ... το αρχειο που κατεβαινει ειναι ΙΔΙΟ 100% σε καθε παραμετρο (ειτε video / audio specs).
Γι'αυτό εγώ είμαι με chorme και δεν έχω εγκατεστημένο το Flash player:up:
Από περιέργεια το διέγραψα, αν δω ότι χρειάζεται το ξαναβάζω.
προσωπικα σε μια χαζοσελιδα το χρειαζομαι..οταν καποια στιγμη αλλαξει..:hello
Γι'αυτό εγώ είμαι με chorme και δεν έχω εγκατεστημένο το Flash player:up:
Στο about: plugins δεν υπάρχει το flash;
@21706
Ο chorme έχει ενσωματωμένο, δεν χρειάζεται η έξτρα εφαρμογή.
Δες εδώ τι γράφει άμα πας στι σελίδα για να κατεβάσεις το flash player:
"Your Google Chrome browser already includes Adobe® Flash® Player built-in. Google Chrome will automatically update when new versions of Flash Player are available."
@21706
Ο chorme έχει ενσωματωμένο, δεν χρειάζεται η έξτρα εφαρμογή.
Δες εδώ τι γράφει άμα πας στι σελίδα για να κατεβάσεις το flash player:
"Your Google Chrome browser already includes Adobe® Flash® Player built-in. Google Chrome will automatically update when new versions of Flash Player are available."
Ναι, αυτό ήξερα κι εγώ, επομένως δεν κερδίζεις
τίποτα με την μη εγκατάσταση του flash.
Το δοκιμασα, ειναι εξαιρετικο!
Ομως πρεπει να προχωρησει το θεμα με το webm και το hardware acceleration σε Windows.
Πάντως εμένα και τώρα που μπήκα με Flash μου άνοιξε το video ! :oops:
Δεν ξερω γιατι κραζετε τοσο πολυ το flash.
Μαλλον λογω των ενοχλητικων διαφημισεων.
Τελευταια, εχει κανει αλματα προοδου, νομιζω.
Προσωπικά δεν με νοιάζει και πολύ ! Είτε flash ειτε όχι δεν με νοιάζει !
Πάντως σε eshops ποιό πολλά προβλήματα έχω αντιμετωπίσει σε html5 modules παρά σε Flash !
Πάντως δεν με νοιάζει ! Μια χαρά είναι το flash !
Σωστός.
Δεν υποστηρίζει MSE & VP9 ή VP8, αλλά μόνο MSE & H.264 γι' αυτό παρόλο που παίζει μέσω HTML5, συνεχίζει να υποστηρίζει μόνο το H.264.
Μέσω αυτού του παρακάτω link, μπορεί κάποιος να δει τι δυνατότητες έχει ο browser σχετικά με την αναπαραγωγή video μέσω HTML5
https://www.youtube.com/html5
Για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα, δοκίμασα τον νέο IE11 των Windows 10 Preview Build 9926 υποστηρίζει μέσω του νέου Spartan Project και το VP8.
Νομίζω πως όταν ολοκληρωθεί ο νέος Spartan browser της Microsoft, θα υπάρξει και υποστήριξη του VP9.
Δεν ειναι οι διαφημισεις το προβλημα, αλλωστε το adblock τις μπλοκαρει και αυτες.
Το προβλημα ειναι (και ειδικα για χρηστες Linux) οτι εχουμε μια resource-hangry κλειστη τεχνολογια.
Απο τη στιγμη που μπορεις πλεον την ιδια δουλεια, να την κανεις με κοινα αποδεκτο και ανοιχτο προτυπο, θα προτιμησω το ανοιχτο προτυπο.
Δεν ειναι δηλαδη μονο το θεμα πρακτικοτητας. Γενικα οι κλειστες τεχνολογιες τυπου flash πρεπει να εξαφανιστουν για να αναπτυχθει καλυτερα το world wide web με κοινα προτυπα και να μην εξαρτιωμαστε απο την καθε Adobe.
Δεν ειναι οι διαφημισεις το προβλημα, αλλωστε το adblock τις μπλοκαρει και αυτες.
Το προβλημα ειναι (και ειδικα για χρηστες Linux) οτι εχουμε μια resource-hangry κλειστη τεχνολογια.
Απο τη στιγμη που μπορεις πλεον την ιδια δουλεια, να την κανεις με κοινα αποδεκτο και ανοιχτο προτυπο, θα προτιμησω το ανοιχτο προτυπο.
Δεν ειναι δηλαδη μονο το θεμα πρακτικοτητας. Γενικα οι κλειστες τεχνολογιες τυπου flash πρεπει να εξαφανιστουν για να αναπτυχθει καλυτερα το world wide web με κοινα προτυπα και να μην εξαρτιωμαστε απο την καθε Adobe.
Αυτό ακριβώς
O non beta firefox, φτάνει μέχρι 720P επιλογή με HTML5. Και μάλιστα ούτε καν 60fps.
Από την άλλη ο Chrome δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Εγώ πάντως έχω βάλει ένα Plugin στον Firefox που επιτρέπει την εναλλαγή από Flash σε HTML5 με ένα πάτημα.
Τεράστια η διαφορά σε CPU/GPU utilization του Flash με H.264 και του HTML5 με VP9.
To Η.264 επιταχύνεται εδώ και χρόνια από σχεδόν όλες τις GPU, τουλάχιστον από το 2009 και μετά.
Αντιθέτως το VP9 δεν επιταχύνεται ακόμα από καμία GPU και πιθανόν δεν θα επιταχυνθεί ΠΟΤΕ μέσω Windows DXVA γιατί η Microsoft ούτε έχει φτιάξει, ούτε πρόκειται πιθανότατα να φτιάξει κάποιο DXVA device decoder για VP8/VP9 λόγω Google.
Η μόνη λύση για Hardware acceleration, όταν οι κατασκευαστές GPU αποφασίσουν να το επιταχύνουν στο Hardware, θα είναι κάποια απευθείας χρήση των dll, χωρίς χρήση του Microsoft DXVA.
Μέχρι τότε θα έχετε πολύ αυξημένη χρήση CPU, γιατί το VP9 έχει μεγάλη δυσκολία στην αποκωδικοποίηση, περίπου όση και το νέο HEVC (H.265)
Μπορείτε να τσεκάρετε το PC σας στο Youtube, μπαίνοντας με Chrome ή άλλο browser που έχει default το HTML5 και το VP9 για να δείτε τις απαιτήσεις, ειδικά σε μεγαλύτερες αναλύσεις (1080p και πάνω)
Δεν έχεις άδικο για το VP9, αλλά HTML5 δε σημαίνει απαραίτητα webm και VP8/VP9 codec. Μπορείς να έχεις HTML5 με mpeg4 και h.264 codec, απλά γλιτώνοντας το flash.
O non beta firefox, φτάνει μέχρι 720P επιλογή με HTML5. Και μάλιστα ούτε καν 60fps.
Από την άλλη ο Chrome δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Εγώ πάντως έχω βάλει ένα Plugin στον Firefox που επιτρέπει την εναλλαγή από Flash σε HTML5 με ένα πάτημα.
about:config
media.mediasource.enabled (το κάνεις true). Τέλος...
about:config
media.mediasource.enabled (το κάνεις true). Τέλος...
Ευχαριστώ. Το έκανα αλλά δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι! :hmm:
restart τον browser έκανες; Εγώ μετά το παραπάνω έχω και 1080p.
μονο το κουραστικο Mobile κομματι να βαλεις,τελος..
Τα έλεγε ο Jobs...
http://www.adslgr.com/forum/threads/386995-Apple-Ο-St-Jobs-εξηγεί-γιατί-απορρίπτει-το-Flash-και-προτείνει-το-HTML5-ως-λύση
Τέλεια! Οπότε ή θα έχουμε χάλια ήχο ή τρελή χρήση πόρων συστήματος. Μάλλον θα προτιμήσω το flash....
Δεν έχω δοκιμάσει να κατεβάσω HTML5 να το συγκρίνω με flash πάντως. Export πως κανεις; Να υποθέσω ότι μένει ο ήχος απείραχτος όπως είναι στο video και δε γίνεται convert όπως κάνουν τα περισσότερ προγράμματα ε;
Αυτό με τον ήχο το είχα παρατηρήσει πάρα πολύ καιρό πριν αλλά έλεγα οκ μπορεί να το φτιάξουν μέχρι να βγει από το beta testing. Ήθελα να ξερα γιατί δεν το ανέφερε κανείς. Ή αν το αναφέρανε γιατί δεν διορθώθηκε;
Export πως κανεις;
Βάζεις ss μπροστά στο youtube, π.χ.
https://www.ssyoutube.com/watch?v=6FugC4FkgoI
Dark Demis
29-01-15, 22:26
Καποιο λαθος κανεις.
Στην περιπτωση μου, με το προσθετο "Download youtube videos as MP4" ... το αρχειο που κατεβαινει ειναι ΙΔΙΟ 100% σε καθε παραμετρο (ειτε video / audio specs).
στο firefox ενα webm αρχείο με περίεργο ήχο μέσα , στο chrome κατεβαίνει όμως καλά (δεν ξέρω αν κάνω κάτι στραβό)
chrome δεν βάζω πάντως που να πέσει ο ουρανός
Τα έλεγε ο Jobs...
http://www.adslgr.com/forum/threads/386995-Apple-Ο-St-Jobs-εξηγεί-γιατί-απορρίπτει-το-Flash-και-προτείνει-το-HTML5-ως-λύση
οχι τπτ άλλο.......... για άλλο λόγο το έλεγε (το iphone δεν τράβαγε ούτε για αστείο το flash) και να είχε δίκαιο........... αν δεν είχαμε flash μέχρι τώρα θα ήμασταν με άδεια χέρια..... αφού ακόμη και τώρα το html 5 είναι σε αρχικό στάδιο
Βάζεις ss μπροστά στο youtube, π.χ.
https://www.ssyoutube.com/watch?v=6FugC4FkgoI
Ευχαριστώ! Είχα βρει ένα extension που έκανε κατι τετοιο αλλα αυτο φαινεται καλυτερο.
Βρηκα που οφειλεται ο πιο φτωχος ηχος τουλάχιστον σε μένα και λογικά οφείλεται στον browser και οχι στο flash η στο html5. Έβαλα chrome καταρχήν για δοκιμή γιατι εδω και μηνες δεν τον ειχα (δοκιμαζα μια κινεζικη βλακεια και βαριόμουν να τον αλλάξω) Στον chrome είτε με flash είτε με html5 ο ήχος δεν είναι όπως ήταν στον αλλον browser με flash (όπως μου άρεσε δηλαδη). Η πλακα ειναι οτι στον αλλον μολις γυρναω σε html5 εμφανιζεται το "προβλημα". Το θεμα που προφανως δεν ειναι προβλημα ποιοτητας, ειναι οτι δε μου παιζει το woofer δυνατα αλλα ουτε το stereo surround απο την καρτα ηχου. Ισως λοιπον στελνει και καλά ηχο 5,1 και παρακαμπτει τις ρυθμισεις της καρτας ηχου. Ο λογος που γινεται αυτο δε ξερω αν ειναι λογω καποιου bug ή αν ειναι φυσιολογικό. Εγώ θα το θεωρήσω προβλημα ομως γιατι απο τι στιγμη που το βιντεο δεν ειναι 5,1 δεν επρεπε να το κανει... Θα βαλω και ff να δω τι κανει αυτος.
Ευχαριστώ! Είχα βρει ένα extension που έκανε κατι τετοιο αλλα αυτο φαινεται καλυτερο.
Βρηκα που οφειλεται ο πιο φτωχος ηχος τουλάχιστον σε μένα και λογικά οφείλεται στον browser και οχι στο flash η στο html5. Έβαλα chrome καταρχήν για δοκιμή γιατι εδω και μηνες δεν τον ειχα (δοκιμαζα μια κινεζικη βλακεια και βαριόμουν να τον αλλάξω) Στον chrome είτε με flash είτε με html5 ο ήχος δεν είναι όπως ήταν στον αλλον browser με flash (όπως μου άρεσε δηλαδη). Η πλακα ειναι οτι στον αλλον μολις γυρναω σε html5 εμφανιζεται το "προβλημα". Το θεμα που προφανως δεν ειναι προβλημα ποιοτητας, ειναι οτι δε μου παιζει το woofer δυνατα αλλα ουτε το stereo surround απο την καρτα ηχου. Ισως λοιπον στελνει και καλά ηχο 5,1 και παρακαμπτει τις ρυθμισεις της καρτας ηχου. Ο λογος που γινεται αυτο δε ξερω αν ειναι λογω καποιου bug ή αν ειναι φυσιολογικό. Εγώ θα το θεωρήσω προβλημα ομως γιατι απο τι στιγμη που το βιντεο δεν ειναι 5,1 δεν επρεπε να το κανει... Θα βαλω και ff να δω τι κανει αυτος.
Αυτο δεν μου ακουγεται σαν προβλημα του εκαστοτε browser αλλα των ρυθμισεων του ηχου σου.
Γιατι θεωρητικα μπορει να συμβει και σε μια απλη ταινια που θα κατεβασεις με 5.1 ηχο.
Ειναι φυσιολογικοτατο που το αρχειο στο youtube που θες να δεις θα θελει να αναπαραχθει σε 5.1 αν αυτο ειναι διαθεσιμο
@ ADSLgr.com All rights reserved.