PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με PnP κάμερα



kosmous
29-01-15, 12:16
Γεια σας , έχω ένα πρόβλημα με μία κάμερα παρακολούθησης χώρου (http://www.novatron.gr/Security-Control/CCTV-Solutions/Cameras/IP-Cameras/Bionics-Robocam2plus-white.html) η οποία δούλεψε άμεσα μετά την εγκατάστασή της το καλοκαίρι .
Μετά τις διακοπές την έβγαλα από την πρίζα διότι δεν υπήρχε λόγος να είναι σε λειτουργία , μέχρι τα Χριστούγεννα όπου χρειάστηκε να φύγουμε ταξίδι οικογενειακώς και τοποθετώντας το φις είδα πως δεν λειτουργεί . Να σημειώσω πως στο μεταξύ διάστημα (καλοκαίρι/χειμώνας) είχα συχνά πρόβλημα χαμηλού συγχρονισμού με την γραμμή μου το οποίο λύθηκε μετά από καιρό (αυτόν τον μήνα) και όπως μου είπαν μάλλον είναι θέμα φίλτρου από τα δικά τους συστήματα .
Στην κάμερα τώρα , μέσω ιδίας εφαρμογής που έχω εγκαταστήσει στο note2 , δίνει εικόνα από το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού , αλλά μέσω δεδομένων κινητής ή εάν συνδεθεί το κινητό σε άλλο ρούτερ μου βγάζει το μήνυμα : No online camera . Έκανα ρυθμίσεις διάφορες , άνοιξα πόρτα στο ρούτερ (αν και στις συγκεκριμένου τύπου κάμερες δεν χρειάζεται) και πάλι τίποτε .
Πήρα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη της wind και μου απάντησαν σε ερώτησή μου πως δεν χρησιμοποιούν κάποιου είδους firewall .
Πήρα στο service της εταιρίας που αγόρασα την κάμερα , μου έκαναν τηλεφωνική εγκατάσταση από την αρχή μήπως και κάτι δεν έκανα σωστά , αλλά και πάλι τίποτε (μου πρότειναν να επικοινωνήσω με την wind).

Πήρα την κάμερα μαζί με το ρούτερ του σπιτιού (καθώς στο ρούτερ του καταστήματος δουλεύει) στο κατάστημα όπου έχω και εκεί wind , τα σύνδεσα στην εκεί τηλεφωνική γραμμή και η κάμερα δουλεύει κανονικά . Τα παίρνω πίσω στο σπίτι και βλέπω πάλι το μήνυμα : No online camera .

100% το πρόβλημα είναι στην γραμμή του σπιτιού , αλλά τι να πω στην τεχνική υπηρεσία της wind που μου λένε πως είναι όλα εντάξει ; Το ρούτερ κλειδώνει στα 15,576/1025 .

Nikiforos
30-01-15, 11:13
Καλημερα, πορτες θελουν ολες αποκλειετε να μην θελει, εκτος αν παιζει με UpnP και ανοιγουν αυτοματα. Με τι ονοματοδοσια δουλευεις για να δινεις ενα ονομα στην ip σου? ή εχεις static ip? μηπως εκει ειναι το προβλημα?
Oι εταιριες δεν κοβουν τιποτα δεν ειναι εκει το θεμα, αλλα ουτε και στην γραμμη σου! αν ηταν ετσι....εμενα ειναι χρεπι και παιζουν ολα! και εξοχικο παιζω μεσω VPN δλδ στελνω το ιντερνετ εκει μεσω ασυρματων δικτυων και παλι δεν εχω θεματα.
ειχα και εγω μια ιδια μια χαρα δουλευε και μια Ip camera linksys, τωρα πλεον δουλευω μονο με καταγραφικα cctv dvr και πολλες καμερες, εχω ανοιξει πορτες για το προγραμμα του pc και του κινητου, αλλα εχω και σταθερο ονομα στην internet ip μου με mikrotik cloud και noip σε nas server.

kosmous
30-01-15, 12:48
Νικηφόρε ευχαριστώ για την απάντηση , επειδή τα περισσότερα μου φαίνονται ακαταλαβίστικα (και σε άλλα θέματα φυσικά καθώς έψαξα αρκετά) για αυτό και πήρα στην εξυπηρέτηση της εταιρίας που αγόρασα την κάμερα . Ο Υπάλληλος αφού συνδέθηκε στο pc μου , ώστε όπως είπε να ελέγξει περί ip , με ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης τα βρήκε όλα εντάξει και ενώ μου είπε αυτού του είδους η κάμερα ανοίγει αυτόματα πόρτα , παρόλα αυτά μου άνοιξε χειροκίνητα την συγκεκριμένη (81) της κάμερας , επίσης δοκίμασε και άλλες πόρτες , τυχαία η όχι νούμερα δεν γνωρίζω , αλλά είδα πως σε κάποια στιγμή έβαλε την 10000 χωρίς και πάλι αποτέλεσμα .
Σε όλες τις ρυθμίσεις όταν έλεγχε την κάμερα μέσα από το πρόγραμμά της στο status του factory ddns έγραφε success , εκεί μου εξήγησε πως η κάμερα έχει σωστά όλα τα στοιχεία και πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτε παραπέρα .
Αδιέξοδο λοιπόν μέχρι εδώ .

Από την άλλη εάν είναι θέμα ρουτερ , γιατί σε άλλη τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί σωστά η κάμερα ;

Nikiforos
30-01-15, 13:33
Αφού κοίταξαν όλα αυτά που λες πιστεύω πως δεν κάνουν λάθος. Οι κάμερες πολλές φορές έχουν και μια δική τους εγραφή σε δωρεαν υπηρεσία DDNS, και εμένα το καταγραφικο μου ειχε κατι.
Ερωτηση : Το μοναδικό πράγμα που μπορει κατα την γνωμη μου να φταιει. Μπορεις να δεις η ιντερνετικη σου Ip τι νουμερο εχει? θελω τα πρωτα μονο. Μερικες εταιριες και μια ειναι και η wind μερικες φορες δινουν ip's με ΝΑΤ σε 10.χχχ.χχχ.χχχ και αρκετες υπηρεσιες με αυτο παρουσιαζουν προβλημα, χωρις να ειναι ακριβως firewall το nat εχει ομως σχεση. Αν ειναι αυτο πρεπει να τους ζητησεις να σου δωσουν κανονικη Ip χωρις NAT.
Δες και το σχετικο θεμα στο forum μας http://www.adslgr.com/forum/threads/824972-%CE%9E%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-ip-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-nat-%CE%B7-wind
πιστευω πως αυτο φταιει, δες τι ip εχεις απο εδω http://www.showmyip.gr/ και πες μου τα πρωτα νουμερα μεχρι την τελεια τι γραφει? πχ εμενα εδω στην δουλεια με οτε ειναι 94.

kosmous
30-01-15, 20:26
79.107 τα πρώτα Νικηφόρε .

Nikiforos
30-01-15, 20:27
Τοτε δεν εχει καμια σχεση με το ΝΑΤ ελεγα μηπως ειναι αυτο, καντεμια, τωρα δεν εχω ιδεα τι αλλο μπορει να ειναι δυστυχως :((

kosmous
30-01-15, 22:21
Δεν πειράζει , ευχαριστώ που ασχολήθηκες , το NAT το είχε σκαλίσει και το παλικάρι , μάλιστα ενεργοποίησε και το firewall διότι το είχα disable μήπως έφταιγε αυτό .
Δοκίμασα και άλλο ρούτερ , ένα από cyta που μου έμεινε , ούτε με αυτό συνδέεται από την γραμμή του σπιτιού , στου μαγαζιού την γραμμή όμως δουλεύει κανονικά .


Κάτι ακόμη , βάζω στον chrome την ip μου από το link που μου έδωσες και μου ζητά username και passwort , βάζω το όνομα του ρούτερ όπως βγαίνει στο wifi και το passwort αλλά δεν τα δέχεται , τι στοιχεία ζητά ;

Επίσης το snr στο upstream μήπως παίζει ρόλο που είναι στα 15,7db ;

Nikiforos
30-01-15, 23:25
ποιο link? το showmyip λες? αυτο ειναι για να βλεπεις απλα τι ip εχεις. Για ποιο link λες δεν καταλαβα.
οχι εχεις καλο SNR δεν φταινε αυτα τα πραγματα. Αν φταιει κατι θα ειναι μηπως απο την γραμμη σου κοβει κατι η wind. Δεν ξερω τι αλλο να πω. Εχεις δοκιμασει αλλαγες πορτας?
θα πω κατι αλλο για δοκιμη, αν εχεις εκει καποιο μηχανημα να εστεινες VPN να επαιρνε ip απο την γραμμη την αλλη που εχεις ωστε να νομιζει δλδ οτι εχει απο εκει ιντερνετ, μηπως το ξεγελαγες και να δουλευε. Λιγο μανουρα αλλα εγω θα το δοκιμαζα. Γιατι αν ετσι παιζει σιγουρα κατι κοβουν στην γραμμη σου.

Simpleton
31-01-15, 01:02
Αν η κάμερα «ακούει» σε θύρα TCP (δυστυχώς δεν γράφει κάτι σχετικό ο οδηγός εγκατάστασης), μπορείς να ελέγξεις εδώ (http://www.subnetonline.com/pages/network-tools/online-port-scanner.php) αν φαίνεται ανοιχτή προς τα έξω.

kosmous
31-01-15, 11:35
ποιο link? το showmyip λες? αυτο ειναι για να βλεπεις απλα τι ip εχεις. Για ποιο link λες δεν καταλαβα.




Ναι στο showmyip είδα την ip μου μόλις άνοιξα τον σύνδεσμο ώστε να σου πω τα πρώτα ψηφία .
Απλά σκέφθηκα να βάλω στον chrome του κινητού με δεδομένα κινητής ανοικτά (όχι wifi) την ip που μου έβγαλε ο σύνδεσμος να δω τι μπορεί να γίνει , μου έβγαλε λοιπόν ένα πινακάκι για username / passwort ώστε να συνδεθεί με το ZXHN H108L (http://www.adslgr.com/forum/threads/718857-ADSL-WIND-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-modem-ZTE-ZXHN-H108L) (που είναι το μοντέλο του ρούτερ μου) , ότι και αν έβαζα όμως δεν γίνονταν δεκτά .

Simpleton θα δοκιμάσω το απόγευμα που θα είμαι σπίτι αυτό που γράφεις και θα επανέλθω .

Nikiforos
31-01-15, 13:36
Το ίδιο adsl router έχουμε, εγώ το δουλεύω σαν modem απλό εδώ και καιρό βέβαια.
Ναι παει να περασει απο το ρουτερ σου λογικο ειναι, τους κωδικους για να μπεις στο ρουτερ σου βαζεις αν θες να μπεις.
Το ιδιο θα πρεπει να γινεται και αν βαλεις το DDNS ονομα που εχεις.

SfH
31-01-15, 13:51
Το showmyip πάντα πραγματική ip θα δείχνει, ανεξάρτητα αν ο χρήστης είναι πίσω από CGN ή όχι. Συνεπώς, δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσει την παρουσία CGN ( εκτός ίσως αν γνωρίζαμε τα CGN pools της wind ). Αν υποπτεύεσαι ότι είσαι πίσω από CGN, το πιο εύκολο μέρος για να το δεις λογικά είναι το status page του router σου. Δες αν μπορείς να βρεις τη wan ip κάπου και γράψε μας μερικά ψηφία.

Nikiforos
31-01-15, 13:55
δεν το γνώριζα αυτό εγώ, CGN http://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT οπότε λέμε αν είναι πίσω από ΝΑΤ. Πιστευω σιγουρα αυτο θα συμβαινει!

kosmous
31-01-15, 18:53
μπορείς να ελέγξεις εδώ (http://www.subnetonline.com/pages/network-tools/online-port-scanner.php) αν φαίνεται ανοιχτή προς τα έξω.

Μου λέει : Checked port 81 on Host/IP 37.6.χχχ.χχχ... (σήμερα άλλαξε βλέπω η ip από 79.107 που ήταν εχθές)

The checked port (81, service hosts2-ns) is offline/unreachable

Το ρούτερ μου λέει :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte.png




Ναι παει να περασει απο το ρουτερ σου λογικο ειναι, τους κωδικους για να μπεις στο ρουτερ σου βαζεις αν θες να μπεις.
Το ιδιο θα πρεπει να γινεται και αν βαλεις το DDNS ονομα που εχεις.

Νικηφόρε εάν εννοείς user και κωδικό αυτά που γράφει το ρούτερ στην σελίδα interface/setup/internet/PPPoE/PPPoA , το username είναι Winduser@tellas.gr και ο κωδικός δεν φαίνεται (αστεράκια έχει) τα οποία δεν τα έχω περάσει εγώ , άρα από που βλέπω τον κωδικό ; Τους άλλους που συνδέομαι στο ρούτερ με wifi η μέσω δικτύου (192.168.1.254) για να βγάλω το screenshoot που ανέβασα δεν τους δέχεται . Το DDNS όνομα ;



. Αν υποπτεύεσαι ότι είσαι πίσω από CGN, το πιο εύκολο μέρος για να το δεις λογικά είναι το status page του router σου. Δες αν μπορείς να βρεις τη wan ip κάπου και γράψε μας μερικά ψηφία.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%20status.png



Έσβησα τα τελευταία ψηφία από εκεί που γράφει ip μήπως και δεν πρέπει να βγουν σε κοινή θέα , εάν παρόλα αυτά κάτι με εκθέτει παρακαλώ να μου το πείτε να κατεβάσω τις φωτό , όπως έχετε καταλάβει ήδη δεν το κατέχω ιδιαίτερα , αλλά και τι να κάνω όταν οι ειδικοί (της wind και ο τεχνικός της κάμερας) δεν μπορούν να με βοηθήσουν .

Nikiforos
31-01-15, 19:16
Ρε συ μη λες κωδικους και τετοια! δεν εννοουσα της συνδεσης πριν! ελεγα τους κωδικους για να μπεις στο adsl router σου! καλη ειναι η γραμμη σου, που να δεις την δικια μου! ουτε 10mbps και πολυ εξασθενηση.
Η ip σου ειναι απο 37.6 που εχεις απο wind τωρα δε νομιζω οτι βρισκεσαι πισω απο ΝΑΤ. Αν ξερει κανεις αλλος ας πει.
Μπορεις να μας δειξεις και τι πορτες εχεις ανοιξει?

kosmous
31-01-15, 20:56
Εννοείται πως δεν θα έγραφα κωδικό , το username το έγραψα υποψιαζόμενος ότι είναι κάποιο στάνταρτ της wind και το ίδιο και ο κωδικός (όπως πχ το admin/admin όταν είναι με ethernet ) και ίσως να τον ξέρατε . Οι κωδικοί πάντως που βάζω για το wifi δεν πιάνουν όταν πληκτρολογώ στον browser την ip στο πινακάκι που βγαίνει . Δεν ξέρω ποιους πρέπει να βάλω .

Οι πόρτα που έχω ανοίξει (αν το έκανα σωστά) είναι η 81 , φαίνεται στην φωτό που ανέβασα . Στο λινκ (http://www.subnetonline.com/pages/network-tools/online-port-scanner.php) όμως που έδωσε ο Simpleton μου την βγάζει κλειστή . Τι δεν έχω κάνει καλά ;

Nikiforos
31-01-15, 20:58
Περιμενε δλδ οι κωδικοι σου ειναι οι default? δεν δινουν αλλους για τις συνδεσεις? μηπως ειναι δοκιμαστικοι τπτ αυτοι????
ειπαμε στον browser βαζεις τους κωδικους για να μπεις στο web interface του router οχι του wifi!!!! δεν εχουν σχεση.
Το 1.7 ειναι η καμερα σου? πως δινεις στατικα ονοματα με τι υπηρεσια το κανεις?

kosmous
01-02-15, 00:14
Ναι δεν έχω αλλάξει κωδικούς αλλά και δεν ξέρω που χρειάζονται , μιας και το ρούτερ δούλεψε στην γραμμή του μαγαζιού μου σε άλλη τοποθεσία , όπως και άλλα τρία ρούτερ (δύο cyta και ένα δεκαετίας connx) που δοκίμασα στην γραμμή του σπιτιού έπαιξαν δίχως να βάλω κωδικούς .
Η κάμερα μόνη της πήρε ip και τώρα που ξαναβλέπω τα settings της έχει αλλάξει σε 192.168.1.4

Nikiforos
01-02-15, 09:22
Καλημέρα, πραγματικά δεν καταλαβαινω τιποτα....
οι κωδικοι συνδεσης αναλογα την εταιρια δεν ξερω αλλοι τι κανουν, ο ΟΤΕ πχ δινει δοκιμαστικους και μετα βαζεις αυτους που σου δινουν, αν εισαι με δοκιμαστικους δεν δουλευουν τα παντα καλα ειναι για δοκιμη και μονο.
Στην forthnet δινουν δικους σου κωδικους, ο καθενας εχει τους δικους του δλδ, πως γινεται πχ στην wind να εχεις τους ιδιους???? αλλο και τουτο!!!! και μαλιστα να παιζουν χωρις κωδικους? δλδ δεν εβαζες κωδικους συνδεσης και τι ειχαν??? δλδ δοκιμασες παλια routers ΧΩΡΙΣ να βαλεις τους κωδικους συνδεσης της adsl σου και ειχες ιντερνετ με αυτα θες να πεις? αν ειναι ετσι τοτε η wind δεν κανει ελεγχο κωδικων και ειναι ξεφραγο αμπελι, δλδ μπειτε σκυλοι και αλεστε...
Η καμερα δεν εχει στατικη ip? πως γινεται να αλλαζει? με dhcp πρεπει να ειναι, εμ δεν γινεται δουλεια ετσι....πρεπει να βαλεις σταθερη ip για να ανοιξεις πορτα στο router, οι πορτες δεν μπορουν να ανοιχτουν αν αλλαζει ip!
μπες στην καμερα στα settings και βαλε να εχει σταθερη ip και οχι να παιρνει απο dhcp server, μαλλον γιαυτο εχεις προβληματα.

Simpleton
01-02-15, 10:47
Είναι φυσιολογικό αυτό στη Wind, εδώ και κάποια χρόνια δεν χρειάζεται όνομα χρήστη και κωδικός για να λειτουργήσει η σύνδεση.

Nikiforos
01-02-15, 10:50
αλλο και τουτο!!!! αν ειναι δυνατον.....δλδ οποιο ρουτερ βαλεις οτι και να γραφει σε κωδικους συνδεεται κανονικα?
στον ΟΤΕ και στην Forthnet δεν ισχυει οπως ουτε οταν ειχα vivodi και netone.

nyannaco
01-02-15, 11:36
Ουτε στην On χρειαζονται κωδικοι, το router μου μετα απο πεντε χρονια εχει ακομη τους κωδικους της Wind. Προφανως η αναγνωριση του χρηστη γινεται μεσω της πορτας, οποτε δεν χρειαζονται κωδικοι.

Nikiforos
01-02-15, 11:51
Δεν γνωρίζω τι κάνουν αυτές οι εταιρίες δεν είχα ποτέ, ναι δεν αποκλείεται να ελέγχουν από το νούμερο ίσως.
Στο πρόβλημα του φίλου πάντως είπε πριν ότι η κάμερα έχει αλλάξει ip! άρα λογικά αυτό είναι το πρόβλημα, χωρίς static ip δεν μπορεί να ανοίξει πόρτα γιατί μετά θα την χάνει.

kosmous
01-02-15, 11:56
μπες στην καμερα στα settings και βαλε να εχει σταθερη ip και οχι να παιρνει απο dhcp server, μαλλον γιαυτο εχεις προβληματα.


Βλέπω ρύθμιση για dhcp και dynamic , είχε dhcp , το γύρισα σε dynamic , αλλά και πάλι τίποτε .

Όσο για την wind και τους κωδικούς , που ενέχει κίνδυνος από την στιγμή που πρέπει να συνδεθεί στην τηλεφωνική γραμμή μου κάποιος ;

Nikiforos
01-02-15, 12:12
dynamic? static ip να βαλεις εσυ ολες τις ρυθμισεις δεν εχει?

kosmous
01-02-15, 12:27
Με έχει τρελάνει .........

Η πόρτα :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%20Screenshot%202015-02-01%2011.24.18.png

Dhcp απενεργοποιημένο :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%20Screenshot%202015-02-01%2011.23.40.png

Αυτό και να το αποεπιλέξω μετά την επανεκκίνηση της κάμερας επιλέγεται μόνο του :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%20Screenshot%202015-02-01%2011.23.31.png

Μετά την επανεκκίνηση :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%202015-02-01%2011.23.16.png

Και ένα λεπτό αργότερα :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%20Screenshot%202015-02-01%2011.24.37.png

- - - Updated - - -


dynamic? static ip να βαλεις εσυ ολες τις ρυθμισεις δεν εχει?

Νικηφόρε σε άλλο πρόγραμμα άλλαξα σε dynamic , είναι αυτό που βρίσκει αυτόματα την ip της κάμερας και ανοίγει την σελίδα στον browser για να μπω στις ρυθμίσεις της , η ρύθμιση για dynamic/dhcp ήταν στο πλαίσιο network στην δεξιά στήλη δυστυχώς όμως μετά το aply για dynamic δεν την βλέπει πλέον :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%20find.png

Nikiforos
01-02-15, 12:32
Αφου ρε συ η πορτα ειναι στην ip .4 και στην καμερα εχεις .8! βαλτες να ειναι ιδιες.

kosmous
01-02-15, 15:51
Αν και νόμιζα πως το camera finder στην αριστερή στήλη είχε την ip του pc , παρόλα αυτά άνοιξα στο ρούτερ την 192.168.1.4 , αλλά και πάλι εικόνα δεν έχω , έχω απηυδήσει ....

Nikiforos
01-02-15, 15:56
Παντως το DDNS που δειχνεις στην πορτ 81 δεν μου ανοιγει και εμενα απο εδω.
Χωρις να βαλω το :81 δειχνει το παρακατω που μοιαζει να ειναι απο ΙΕ.
αυτη η υπηρεσια σιγουρα δουλευει? εχεις δοκιμασει κατι αλλο?



The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Please try the following:

Make sure that the Web site address displayed in the address bar of your browser is spelled and formatted correctly.
If you reached this page by clicking a link, contact the Web site administrator to alert them that the link is incorrectly formatted.
Click the Back button to try another link.

HTTP Error 404 - File or directory not found.
Internet Information Services (IIS)

Technical Information (for support personnel)

Go to Microsoft Product Support Services and perform a title search for the words HTTP and 404.
Open IIS Help, which is accessible in IIS Manager (inetmgr), and search for topics titled Web Site Setup, Common Administrative Tasks, and About Custom Error Messages.

sdikr
01-02-15, 15:57
Αν και νόμιζα πως το camera finder στην αριστερή στήλη είχε την ip του pc , παρόλα αυτά άνοιξα στο ρούτερ την 192.168.1.4 , αλλά και πάλι εικόνα δεν έχω , έχω απηυδήσει ....

Είπες οτι με το ίδιο ρουτερ - camera σε άλλη γραμμή σου δουλεύει, έτσι δεν είναι;

Δοκίμασε λίγο να βγάλεις ότι ζητάει upnp και στην κάμερα και στο router, να βγάλεις το firewall στο ρουτερ και να ορίσεις σαν dns στην κάμερα το 8.8.8.8 αντί για το router.
Κάτι άλλο που θα μπόρουσες να δοκιμάσεις είναι να αλλάξεις το mtu στο ρουτερ σου

kosmous
01-02-15, 16:33
Παντως το DDNS που δειχνεις στην πορτ 81 δεν μου ανοιγει και εμενα απο εδω.
αυτη η υπηρεσια σιγουρα δουλευει? εχεις δοκιμασει κατι αλλο?


Αν εννοείς το http://ascvs.dns.ipcam.so:81 και εγώ το δοκίμασα απευθείας και δεν μου ανοίγει , έτσι μου έκανε προχθές και είπα για να το δοκιμάσω να βάλω ρούτερ κάμερα σε άλλη τηλεφωνική γραμμή και δούλεψε , τα επέστρεψα σπίτι και τίποτα . Τόσο σύμπτωση όταν τα μετέφερα να ξεμπλόκαρε το λινκ ;
Πως να δοκιμάσω κάτι άλλο ; Το no-ip που έχω δύο κάμερες στο μαγαζί δεν το παίρνει η συγκεκριμένη .


@ sdikr μετά από επανεκκίνηση σε κάμερα ρούτερ και pc έχω :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%20reset.png

άνοιξα την πόρτα 192.168.1.8:81 στο ρούτερ και πάλι εικόνα δεν .
upnp στο ρούτερ που λες (στην κάμερα το έχω απενεργοποιήσει) εννοείς κάτι από εδώ ;
https://dl.dropboxusercontent.com/u/926093/For%20Forums/zte%20upnp.png


επίσης δεν κατάλαβα για το mtu

kosmous
20-02-17, 13:28
Επανέρχομαι μιας και δημιουργήθηκε πρόβλημα (ευτυχώς το έλυσα) με τις δύο κάμερες που έχω στο κατάστημά μου και έχω μία απορία :
Τις επιβλέπω μέσω no-ip με free συνδρομή και στα καλά καθούμενα από εχθές δεν είχα εικόνα , σήμερα λοιπόν αφού έλεγξα όλες τις ρυθμίσεις και τις είδα εντάξει , έκλεισα το firewall στο ρούτερ και η εικόνα επανήλθε , επανέφερα κατόπιν τις ρυθμίσεις firewall στο standart και η εικόνα συνέχισε να υπάρχει , υποθέτω κάποιο κόλλημα του firewall .
Στην μία κάμερα λοιπόν και για να διαπιστώσω εάν φταίει η όχι η υπηρεσία no-ip , διέγραψα τις ρυθμίσεις και τίκαρα το κουτάκι για τις εργοστασιακές ώστε να συνδεθεί στον server της foscam , μετά την απενεργοποίηση του firewall συνδέθηκε λοιπόν μιας και δεν ξανάβαλα τις ρυθμίσεις για την no-ip και γράφει στο
DDNS Status : Foscam Succeed http://cs****.myfoscam.org:****
και UPnP Status : UPnP Succeed .
Πως στο καλό γίνεται να έχω εικόνα live , αλλά και να ελέγχω την περιστροφή της κάμερας ταυτόχρονα και από την no-ip και από την foscam όταν στο Third Party DDNS έχω επιλέξει το None?

sdikr
20-02-17, 13:33
Όπως είπες έχεις δυο κάμερες, στην μια δεν έχεις πλέον το no-ip αλλά το έχεις στην άλλη, η wan ip είναι μία

η υπηρεσία no-ip να φταίει λίγο δύσκολα, καλό θα είναι ακόμα να την περάσεις μόνο σε μία κάμερα και όχι και στις δυο

m1john
20-02-17, 14:41
Βαζεις το no ip μονο στο ρουτερ οριζεις τις πορτες και στις καμερες βαζεις καρφωτες ip και εισαι ετοιμος. Τοσο απλα.

kosmous
20-02-17, 17:49
Όπως είπες έχεις δυο κάμερες, στην μια δεν έχεις πλέον το no-ip αλλά το έχεις στην άλλη, η wan ip είναι μία

η υπηρεσία no-ip να φταίει λίγο δύσκολα, καλό θα είναι ακόμα να την περάσεις μόνο σε μία κάμερα και όχι και στις δυο

Για να καταλάβω , δεν συνδέεται κάθε κάμερα ξεχωριστά στην όποια no-ip στέλνοντας εικόνα ?
Η μία είναι στην πόρτα του ρούτερ 5010 και η άλλη στην 5011 , άρα φαντάζομαι είναι δύο αυτόνομα μηχανήματα .
Πως γίνεται να συνδεθεί η μία στην no-ip και να έχω εικόνα και από τις δύο ?


Βαζεις το no ip μονο στο ρουτερ οριζεις τις πορτες και στις καμερες βαζεις καρφωτες ip και εισαι ετοιμος. Τοσο απλα.

Καλά μόνο απλά δεν είναι για μένα , συνδέοντας την κάμερα στο pc και ανοίγοντας μέσα από την εφαρμογή της το device management , υπάρχει πλαίσιο στο οποίο μου ζητά στοιχεία από Ddns και τα οποία τα πήρα από την εγγραφή μου στην no-ip .
To ρούτερ πως μπορώ (από ποιο μενού) να το συνδέσω στην no-ip ?

Nikiforos
20-02-17, 18:32
καλησπέρα, για να βαλεις στο router σου το noip θα πρεπει να το υποστηριζει κιολας ομως. Η να το εχει ενα αλλο μηχανημα που ειναι στο ιδιο δικτυο. Πχ εμενα εδω περα το εχει ενας linux nas server.
Ο φιλος m1john ειναι σωστο αυτο που λεει, αλλα προυποθετει το adsl router σου να υποστηριζει noip ομως.
Ειναι απλο το ιδιο κανω και εγω, ολα τα μηχανηματα και οι καμερες δλδ στο εσωτερικο σου δικτυο εχουν πχ ip 192.168.1.10 η μια και .11 η αλλη.
Το adsl router πχ ειναι το 192.168.1.254 και εχει το noip εκει. Οποτε στο router πας και ανοιγεις πορτες για το 10 και το 11 τι πορτες εχουν αυτες πχ 5011 και 5011 και ετσι πχ θα γραφεις onoma.ddns.net:5011 και θα βγαινεις αν ειναι ετσι για το web interface ή τι αλλο ειναι.
Αν το ρουτερ σου δεν εχει noip μας χαλαει τα σχεδια αυτο.
Το αλλο που ειπες ποιο πανω δεν το πολυκαταλαβα με μπερδεψε αυτο.
ΠΟΤΕ δεν εχω χρησιμοποιησει οτι εχουν μεσα οι καμερες, ουτε σε ip camera, ουτε και σε CCTV DVR.
Για backup βασικα εχω το noip, εχω και ενα ip cloud της mikrotik στα routerboards που παιζει παντα αξιοπιστα αλλα εχει ονομα σιδηροδρομο.

Πες μας ποιο adsl router εχεις να το δουμε για τα αναλογα μενου.

m1john
20-02-17, 19:03
Καλά μόνο απλά δεν είναι για μένα , συνδέοντας την κάμερα στο pc και ανοίγοντας μέσα από την εφαρμογή της το device management , υπάρχει πλαίσιο στο οποίο μου ζητά στοιχεία από Ddns και τα οποία τα πήρα από την εγγραφή μου στην no-ip .
To ρούτερ πως μπορώ (από ποιο μενού) να το συνδέσω στην no-ip ?

Να βγαλεις τα καβουρια απο τις τσεπες και να δωσεις κανα φραγκακι σε καποιον τεχνικο να στα φτιαξει :p:p Αστειο ηταν αυτο. Στο θεμα μας θα πας στις ρυθμισεις του ρουτερ εκει που λεει DDNS και θα δεις αν υποστηριζει no-ip θα βαλεις τα στοιχεια του no-ip λογαριασμου σου καρφωτες ip και εισαι οκ.

kosmous
21-02-17, 09:25
Το αλλο που ειπες ποιο πανω δεν το πολυκαταλαβα με μπερδεψε αυτο.


Εάν εννοείς για την foscam που ανέφερα συνδέεται αυτόματα η κάμερα σε δική τους υπηρεσία δωρεάν (ότι πιο απλό ) αλλά όταν την αγόρασα υπήρχαν προβλήματα στην υπηρεσία της foscam και έψαξα και βρήκα την no-ip .




Να βγαλεις τα καβουρια απο τις τσεπες και να δωσεις κανα φραγκακι σε καποιον τεχνικο να στα φτιαξει :p:p Αστειο ηταν αυτο. Στο θεμα μας θα πας στις ρυθμισεις του ρουτερ εκει που λεει DDNS και θα δεις αν υποστηριζει no-ip θα βαλεις τα στοιχεια του no-ip λογαριασμου σου καρφωτες ip και εισαι οκ.

Στο post #3 (http://www.adslgr.com/forum/threads/859787-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-PnP-%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1?p=5601259#post5601259) εάν διαβάσεις θα δεις πως επιχείρησε τεχνικός επί πληρωμή να κάνει κάτι (η χρέωση τελικά δεν έγινε καθώς δεν υπήρχε αποτέλεσμα) . Οπότε το ψάχνω μόνος μου πλέον .

Το ρούτερ είναι το Technicolor TG582n .


Μπορεις να δεις η ιντερνετικη σου Ip τι νουμερο εχει? θελω τα πρωτα μονο. Μερικες εταιριες και μια ειναι και η wind μερικες φορες δινουν ip's με ΝΑΤ σε 10.χχχ.χχχ.χχχ και αρκετες υπηρεσιες με αυτο παρουσιαζουν προβλημα, χωρις να ειναι ακριβως firewall το nat εχει ομως σχεση.

Να σημειώσω πως πλέον λειτουργούν κανονικά , επίσης ελέγχοντας στην no-ip είδα πως η ip μου είναι πλέον της μορφής 10.χχχ.χχχ.χχχ , μήπως αυτό μου δημιούργησε το πρόβλημα ?

Nikiforos
21-02-17, 11:41
καλημερα, και εμενα το καταγραφικο DVR CCTV ειχε ενα δικο του, ειναι ευκολο αλλα γιατι να μην εχεις ενα για ολα? δεν εκανα καν τον κοπο να το δοκιμασω.
Δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο μηχανημα πρεπει να δεις στις οδηγιες του ή pdf απο ιντερνετ για τις ρυθμισεις.
Αν δειχνει να εχεις Ip απο 10 τοτε εισαι πισω απο ΝΑΤ, σε αυτη την περιπτωση αυτα τα πραγματα δεν παιζουν σωστα.
Θα παρεις τον παροχο σου τηλεφωνο και θα τους πει ΝΑ ΜΗΝ σε βαζουν πισω απο ΝΑΤ και να σου δινουν κανονικες public ips γιατι εχεις προβληματα, αν θες εξηγησε τους.

kosmous
21-02-17, 21:46
Πω ρε παιδιά , που κάνουν σεμινάρια για το nat - ddns - ip - κλπ ? Η κάμερα για την οποία άνοιξα το παρόν θέμα πουλήθηκε σε σκοτωμένη τιμή για να πάρω (ίδια με τις άλλες) foscam ώστε να αντιγράφω ρυθμίσεις μεταξύ των .
Με την απενεργοποίηση και εκ νέου ενεργοποίηση του firewall στο ρούτερ δουλεύουν πλέον και στην no-ip και στην υπηρεσία της foscam (ανάλογα τις ρυθμίσεις).
Επίσης η δεύτερη που άφησα ρυθμίσεις foscam και δούλευε ταυτόχρονα και στην no-ip , αποσυνδέθηκε πλέον από no-ip όπως έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή , τώρα πως έδειχνε εικόνα μέσω no-ip απορίας άξιο .

Τεσπα θα πάρω αύριο τηλέφωνο στην wind για την ip .


Στο σπίτι τώρα ...το ρούτερ είναι Ralink RT3290 και μπαίνω στις ρυθμίσεις από τον browser με το 192.168.1.1 αλλά μόνο με καλώδιο , με wifi μου βγάζει :
Duplicate Administrator
This device is managed by another user currently!!

kosmous
10-03-17, 09:53
Πως δεν το σκέφθηκα για το σπίτι τόσο καιρό ? :wall:

Η ιδέα μου ήρθε από το post #37 του m1john , πήρα τηλέφωνο σε ένα τοπικό κατάστημα να ρωτήσω για νέο ρούτερ αλλά δεν αναλάμβανε το σετάρισμα στις πόρτες για κάμερα , τότε σκέφθηκα εάν είναι να αγοράσω , γιατί να μην ψάξω ένα ίδιο με αυτό που έχω στο κατάστημα που δούλεψε απ'ευθείας ?

Έψαξα και σε 2 μέρες μιας και δεν υπήρχε καινούριο βρήκα μεταχειρισμένο Technicolor TG582n (ίδιο με αυτό που έχω στο κατάστημά μου) , το σύνδεσα , έβαλα το user και passwort που μου έδωσε η wind και όλα κομπλέ , εικόνα η κάμερα , εντάξει και ο ενισχυτής (είχα πρόβλημα με τα άλλα ρούτερ συνδέοντας με ethernet τον Yamaha χάνονταν η εικόνα από την κάμερα ) .

Ίσως και ένα καινούριο με καλές προδιαγραφές να δούλευε τόσο απλά και καλύτερα ακόμη (από θέμα συγχρονισμού) , αλλά στο κατάστημα που ρώτησα ο οποίος είναι και τεχνικός υπολογιστών δεν ενθαρρύνθηκα , οπότε μιας και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις ακολούθησα την πεπατημένη .

Εάν κάποιος που έχει κάμερα για να δοκιμάσει θέλει να βοηθήσει , του στέλνω δυο ρούτερ (ΖΤΕ 108 και ένα της cyta ) να ψάξει στις ρυθμίσεις τους να δει γιατί μπλοκάρανε την κάμερα . Εάν είναι κάτι απλό να το ξέρω ώστε να μπορώ να αγοράσω άφοβα όποιο ρούτερ θέλω .

Nikiforos
10-03-17, 10:40
Εάν κάποιος που έχει κάμερα για να δοκιμάσει θέλει να βοηθήσει , του στέλνω δυο ρούτερ (ΖΤΕ 108 και ένα της cyta ) να ψάξει στις ρυθμίσεις τους να δει γιατί μπλοκάρανε την κάμερα . Εάν είναι κάτι απλό να το ξέρω ώστε να μπορώ να αγοράσω άφοβα όποιο ρούτερ θέλω .

καλημερα, ποιο 108 ειναι αυτο που λες? εχω 2 της σειρας 108, το ενα της wind με το τζαμακι το διαφανο απανω, και το επομενο μοντελο που στεκετε ορθιο που εδινε και η wind και η 4νετ και σε ολα παιζουν κανονικα τα δικα μου οταν τα ειχα στην γραμμη και μια ipcamera linksys και το dvr cctv.
Λιγο περιεργο μου φαινεται να μπλοκαρανε αυτα. Και οταν τα ειχα τοτε, δεν τους ειχα κανει ακομα root exploit για να τα ξεκλειδωσω για τελνετ κτλ.

kosmous
10-03-17, 17:14
ZTE ZXHN H108L (http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=7093)

Nikiforos
10-03-17, 17:22
καλησπέρα, το εχω αυτο απο την 4νετ και του εχω περασει ενα root exloit για ξεκλειδωμα http://www.adslgr.com/forum/threads/812856-%CE%9E%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1-ZTE-ZXHN-H108L-How-to-unlock-ZTE-ZXHN-H108L-Telnet
Το παραπανω δεν ξερω αν μπορει να δουλεψει στο FW της wind και ας ειναι το ιδιο adsl router.
Δεν εχω καποιο προβλημα ομως απο πριν παιζανε τα παντα, και vpn και καμερες ειτε αυτονομο ρουτινγκ, ειτε σε bridge mode.

kosmous
10-03-17, 20:03
Δεν ξέρω καν τι είναι το bridge mode , αδαής τελείως .
Εάν θέλεις να πειραματιστείς κάποια στιγμή στα στέλνω να τα ελέγξεις .

Nikiforos
11-03-17, 10:55
Δεν ξέρω καν τι είναι το bridge mode , αδαής τελείως .
Εάν θέλεις να πειραματιστείς κάποια στιγμή στα στέλνω να τα ελέγξεις .

καλημερα, ευχαριστω αλλα δυστυχως δεν εχω καθολου χρονο. εξαλου αφου εχω και εγω τα ιδια θα παιζουν κανονικα.
bridge mode ειναι μια λειτουργια που εχουν συνηθως τα adsl/vdsl routers και μπορεις να τα δουλεψεις σαν modem μονο και ολο το routing να γινεται σε ενα αλλο ρουτερ που κανει εκεινο την κληση στον παροχο δλδ το λεγομενο ppoe client.
Ετσι μπορεις να αφησεις το μηχανημα που δινει ο παροχος και ολα να τα κανεις με ενα πολυ καλυτερο μηχανημα.
Στην δικια μου περιπτωση τα mikrotik router OS routerboards δεν εχουν καθολου modem οποτε αναγκαστικα δουλευω ετσι, αν εχεις ενα καλο που εχει και modem τοτε απλα βαζεις εκεινο και δεν θες καν του παροχου.
To δικο μου ειναι αυτο για ρουτερ αλλα και wifi https://routerboard.com/CRS109-8G-1S-2HnD-IN

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.