Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή "σκοπιάς" από winxp σε macos help...
Καλησπερα,
Αγορασα προσφατως εναν αϊ-μπουκ και ειμαι στη μεταβαση απο winxp σε macosx. Μπορει καποιος να με βοηθησει σε καποιες αποριες που εχω ή τουλαχιστον να μου προτινει καποια ιστοσελιδα για να ξεστραβωθω...:hmm:
Ενα προβλημα που εχω ειναι με τον vlc player o οποιος οταν πατησω στο παραθυρο του vlc το κοκκινο κουμπι με το Χ το παραθυρο κλεινει αλλα το βιντεο ή το τραγουδι συνεχιζει να παιζει και δεν μπορω να επαναφερω το παραθυρο και η μονη λυση ειναι να κανω quit τον vlc. Το ιδιο συμβαινε και στo itunes.
Αυτα για αρχη να δω τη ανταποκριση θα εχω και θα συνεχισω τις αποριες μου.....;)
Καλορίζικο το φορητό και καλωσόρισες:yahoo: Για το iTunes, υποθέτοντας πως δουλεύεις την πιο πρόσφατη έκδοση 7.1.1, όταν κλείνεις το παράθυρό του αυτό δε σημαίνει αυτόματα και το ότι το πρόγραμμα κλείνει - συνεπώς το τραγούδι συνεχίζει να παίζει. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του iTunes στο dock θα σου ξανανοίξει το παράθυρο του προγράμματος, ώστε μπορείς να σταματήσεις το τραγούδι:)
Στον δε VLC, και πάλι αν μιλάμε για την τελευταία έκδοση 0.8.6a, αν την ώρα που παίζει κλείσεις το παράθυρο του βίντεο, το πρόγραμμα δεν κλείνει και έχεις μπροστά σου το controller window. Αν κλείσεις το παράθυρο του controller και αφήσεις το παράθυρο του βίντεο, μπορείς να επαναφέρεις τον κοντρόλερ πηγαίνοντας από τα μενού του VLC (στη μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης με το VLC επιλεγμένο από το dock) και δίνοντας την εντολή Window->Controller (και η οποία βλέπω εδώ έχει shortcut Command-Shift-C). Ούτως ή άλλως, τα παράθυρα του VLC έχουν κοντρόλ για τα βίντεο μέσα τους, όπως και εκείνα του iTunes άλλωστε:)
Το τονίζω, αν δεν κάνεις quit ένα πρόγραμμα συνήθως και με τα παράθυρα κλειστά παραμένει ανοιχτό (μένει το εικονίδιό του στο dock με ένα μαύρο τριγωνάκι από κάτω). Αν πας από το μενού Window του προγράμματος 9 στις 10 θα βρεις το παράθυρο που θες και θα το ανοίξεις.
Άντε γερά, που λέει και ο kadronarxis!:oneup:
kadronarxis
27-03-07, 21:57
Φίλε axine, καλωσόρισες στο apple subforum.
Εδώ θα βρεις αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για τα μηλαράκια μας.
Λοιπόν, http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=67508
έχει έναν σχετικά καλό οδηγό για νέους χρήστες. Δώσε βάση και στα links που παραθέτουν τα υπόλοιπα παιδιά.Είναι αρκετά χρήσιμα.
Απο εκεί και πέρα, όλο τo thread Software για υπολογιστές Apple, έχει κάποια links για προγράμματα και εργαλεία, και γενικά όλο το apple subforum.
Άντε γερά!
Καλησπερα,
Αγορασα προσφατως εναν αϊ-μπουκ και ειμαι στη μεταβαση απο winxp σε macosx. Μπορει καποιος να με βοηθησει σε καποιες αποριες που εχω ή τουλαχιστον να μου προτινει καποια ιστοσελιδα για να ξεστραβωθω...:hmm:
Ενα προβλημα που εχω ειναι με τον vlc player o οποιος οταν πατησω στο παραθυρο του vlc το κοκκινο κουμπι με το Χ το παραθυρο κλεινει αλλα το βιντεο ή το τραγουδι συνεχιζει να παιζει και δεν μπορω να επαναφερω το παραθυρο και η μονη λυση ειναι να κανω quit τον vlc. Το ιδιο συμβαινε και στo itunes.
Αυτα για αρχη να δω τη ανταποκριση θα εχω και θα συνεχισω τις αποριες μου.....;)
Σημάντικη διαφόρα που έχουν τα windows με το mac osx, για να κλείσεις ενα πρόγραμμα, πρέπει να πας file/quit
το οποιό στην αρχή θα σε μπερδέψει λίγο αλλά θα το μάθεις
ΥΓ το πρόγραμμα θα το βρεις συνήθως στο dock (θα έχει ενα βέλακι απο πάνω)
Ιδού (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7928) και άλλες εμπειρίες ενός switcher...
καλορίζικο και από μένα.
εγώ βρήκα πολύ ενημερωτικό το άρθρο για pluggin στο περιοδικό αυτό
http://www.helmug.gr/portal.php?topic_id=3078 δεν θυμάμαι εάν θέλει εγγραφή για να σου ανοίξει αλλά δεν χάνεις κιόλας.
Καλημερα ξανα,
Εχω αλλες 2 αποριες: 1ον) UNINSTALL πως γινεται σε mac ενα προγραμμα???
2ον) Τα αρχεια με καταληξη αρχείο.sit με τι προγραμμα δουλευει???
Ευχαριστω....
DrEthernet
13-04-07, 11:48
1ον) UNINSTALL πως γινεται σε mac ενα προγραμμα????
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=67508&garpg=4
2ον) Τα αρχεια με καταληξη αρχείο.sit με τι προγραμμα δουλευει??
Τα αρχεία .sit είναι συμπιεσμένα archive όπως είναι τα .zip. Χρειάζεσαι το Stuffit Expander για να τα αποσυμπιέσεις.
@ ADSLgr.com All rights reserved.