PDA

Επιστροφή στο Forum : Καλημέρα!Μια μικρή βοήθεια για wifi repeater.how to install!!!!

n3vermind
09-04-15, 09:36
Καλησπέρα και καλό Πασχα να έχετε.
Δείξτε κατανόηση λόγω ασχετοσύνης και λόγω ημερών.......
Πήρα απο το πλαίσιο ενα wifi repeater to Turbo-X Wireless N 300Mbps Repeater WLR-302 .
Aκολούθησα πιστά τις οδηγίες xρήσης αλλά το αποτέλεσμα είναι μηδέν.
Τι εννοώ.....
Εχω ενα desktop και ενα laptop.Το σήμα του internet απο το ρουτερ μου (hol double play NetFaster IAD 2 PSTN) που το έχω στο δωμάτιο μου είναι ασθενές στο σαλόνι καθως και σε άλλα δωμάτια και εξου και η αγορά.
Οι οδηγίες για το wifi repeater λένε
1) Συνδέστε το wifi repeater σε καποια πρίζα ρεύματος
2) Πιέστε στο εικονίδιο δικτύου (άρα να υποθέσω οτι το setup to κάνεις απο το laptop και οχι απο το desktop????) μέχρι να βρείτε το σημα του wifi repeater
3) Aνοίξτε κάποιον web broswer 192.168.10.1
4) username admin password admin πιέστε την ένδειξη repeater επιλέξτε το όνομα του ασύρματου δικτύου( να υποθέσω το Νetfaster IAD 2 PSTN δλδ το δικό μου modem??) και μολις επιλεγεί πληκτρολογήστε το κλειδί (??????) του δικτύου σας
5)Το wifi θα είναι έτοιμο για εφαρμογή

Και εδώ αρχίζουν τα αγγούρια....ενω τα κάνω ολα αυτά και το λαπτοπ μου βρίσκει το wifi repeater ---->no internet access.....γιατι????
Παιδιά εχω φάει forums kai forums έχω διαβασει οτι πρέπει να περάσω χειροκινητα την ip του repeater στο modem μου,οτι δεν είναι συμβατο το laptop με το repetaer οτι οτι οτι....παρακαλώ οσο πιο απλά τόσο πιο κατανοητά!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :oneup:

mike_871
09-04-15, 10:30
https://www.youtube.com/watch?v=uumXKHpzCzc&ab_channel=ProductsDemo 12:20 κανεις οτι κανει αυτος?

sweet dreams
09-04-15, 11:29
http://www.adslgr.com/content/content/202-How-to-%CE%95%CF%80%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-TP-LINK-TL-WA701ND

n3vermind
09-04-15, 15:10
Kάνω οτι κάνει αυτος αλλά τπτ.....

- - - Updated - - -

Όχι φίλε μου καμία σχέση .....:(

sweet dreams
09-04-15, 20:49
Kάνω οτι κάνει αυτος αλλά τπτ.....

- - - Updated - - -

Όχι φίλε μου καμία σχέση .....:(

Ξεκινάς με το τι IP έχει το ρούτερ και τι IP θα βάλεις στο Repeater. Υποθετικά ότι το ρουτερ έχει IP 192.168.2.1, θα πρέπει να βάλουμε μία IP στο

Repeater που να είναι μέσα στην υποομάδα του ρούτερ, π.χ. βάζουμε IP 192.168.2.250. Για να βάλουμε την IP στο Repeater θα πρέπει πρώτα

να ξέρουμε τι IP έχει εργοστασιακά, ώστε να βάλουμε Static ΙP στον υπολογιστή και να τον συνδέσουμε ενσύρματα με το Repeater.

Παράδειγμα: To Repeater έχει IP 192.168.1.1, θα βάλουμε Static ΙP στον υπολογιστή με τα εξής στοιχεία. 153622

Θα ανοίξουμε έναν browser και αφού βάλουμε την διεύθυνση του Repeater(192.168.1.1) και μπούμε στο μενού θα του αλλάξουμε την διεύθυνση

σε 192.168.2.250. Αλλάζοντας την IP, επειδή πλέον δεν είμαστε στην ίδια υποομάδα, θα χάσουμε την επαφή μας με το μενού του Repeater.

Θα πρέπει τώρα να μπούμε πάλι στον υπολογιστή και να αλλάξουμε την Static ΙP που έχουμε, με κάποια που να είναι στην ίδια υποομάδα με του

Repeater παράδειγμα: 153623

Αφού λοιπόν την αλλάξουμε, ανοίγουμε πάλι τον browser, βάζουμε την καινούργια IP του Repeater και μπαίνουμε πάλι στο μενού του. Κάνουμε

τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που θέλουμε, "Universal Repeater", κλείσιμο DHCP Server, ρύθμιση ασφάλειας Wireless κ.λ.π. και κάνουμε επανεκκίνηση

στο Repeater από το ρεύμα. Το συνδέουμε πάλι στο ρεύμα και μπαίνουμε στο μενού για να δούμε αν έχει κρατήσει τις ρυθμίσεις.

Αν το ρούτερ δεν έχει επιλογή για να παίρνουν οι συσκευές πάντα την ίδια IP από τον DHCP Server, καλό είναι να μπούμε στο μενού του ρούτερ

και να μειώσουμε το εύρος του, ώστε να είναι η IP του Repeater έξω από αυτό, π.χ. βάζουμε τον DHCP Server να δίνει IP από 192.168.2.2 ~

192.168.2.249(250 έχουμε βάλει στο Repeater).

Κάνουμε επανεκκίνηση και στο ρούτερ, βάζουμε πάλι στον υπολογιστή αυτόματη απόδοση IP, αν έτσι τον είχαμε και πριν και συνδέουμε τις συσκευές

μεταξύ τους.

bobis
17-10-15, 13:30
Καλησπέρα και από μένα, σόρρυ για το ξέθαμα, αλλά νομίζω ότι χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω και γω λοιπόν το repeater TurboX WLR-302 του προλαλήσαντα, αλλά τις τελευταίες μέρες έχω σπάσει το κεφάλι μου στις αναζητήσεις στο google για να βρω τα "τιμημένα" telnet username/password του (θέλω να μπω telnet για να ρυθμίσω dhcp range και default gateway, πράγματα που απουσιάζουν από το web interface, μόνο την ip του και το αν θα είναι ανοιχτό το dhcp μπορείς να ρυθμίσεις από κει). Διότι ναι, ανακάλυψα ότι το συγκεκριμένο repeater εκτός από web interface, έχει και telnet στην πόρτα 23 κλασικά, και αφού δοκίμασα admin/admin και άλλους συνδυασμούς, δεν μπορώ να μπω ποτέ!

Να σημειώσω ότι στην αρχή βλέπω ένα rlx-linux login στο prompt όταν μπαίνω αλλά δεν ξέρω αν αυτό σας βοήθησε.

Ευχαριστώ.

homebod
11-12-15, 02:37
Γεια σας και από μένα! Έχω αγοράσει το Tourbo-x WLR-302 repeater/AP και προσπαθώ να το εγκαταστήσω σε UBUNTU όπου ήδη υπάρχει ένα άλλο repeater. To IP ρουτερ είναι 192.168.1.1 και το ΙΡ του repeater είναι 192.168.10.1
Πρέπει να κάνω χειροκίνητη εγκατάσταση και αν μπορείτε οδηγείστε με στις σωστές ρυθμίσεις.
Παίρνοντας σαν παράδειγμα την ανωτέρω εξήγηση κάτι καταλαβαίνω αλλά πρέπει να μην αλλάξω τις ρυθμίσεις του ρούτερ ώστε να επικοινωνεί με το ήδη υπάρχον repeater, αν μπορείτε βοηθήστε με.

sweet dreams
11-12-15, 12:16
Γεια σας και από μένα! Έχω αγοράσει το Tourbo-x WLR-302 repeater/AP και προσπαθώ να το εγκαταστήσω σε UBUNTU όπου ήδη υπάρχει ένα άλλο repeater. To IP ρουτερ είναι 192.168.1.1 και το ΙΡ του repeater είναι 192.168.10.1
Πρέπει να κάνω χειροκίνητη εγκατάσταση και αν μπορείτε οδηγείστε με στις σωστές ρυθμίσεις.
Παίρνοντας σαν παράδειγμα την ανωτέρω εξήγηση κάτι καταλαβαίνω αλλά πρέπει να μην αλλάξω τις ρυθμίσεις του ρούτερ ώστε να επικοινωνεί με το ήδη υπάρχον repeater, αν μπορείτε βοηθήστε με.

Oι οδηγίες είναι αναλυτικά 2 post ποιο πάνω, δοκίμασες να τις εφαρμόσεις και κόλλησες κάπου;; και που ακριβώς;;; για να έχεις σωστή συμπεριφορά των συσκευών θα χρειαστεί να κάνεις και κάποιες ρυθμίσεις στο ρουτερ.

homebod
11-12-15, 16:12
Έχω καταφέρει να βρω το ρηπήτερ και να συνδεθώ με αυτό. Τί αλλαγές χρειάζονται στο ρούτερ; Αν υπάρχει άλλο ένα ρηπήτερ γίνεται δουλειά;
Δουλεύω σε περιβάλλον Ubuntu 14.04

jkoukos
11-12-15, 16:47
Το λειτουργικό είναι εντελώς άσχετο, αφού οι ρυθμίσεις γίνονται μέσω του browser.
Αν μπορείς να μπεις στο μενού του, απλά επιλέγεις repeater mode και στην συνέχεια το συνδέεις με την ασύρματη εκπομπή του router, βάζοντας τα σωστά στοιχεία ασφάλειας.
Οι οδηγίες στο βίντεο του 2ου μηνύματος είναι επεξηγηματικές.

homebod
12-12-15, 12:18
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

- - - Updated - - -

Αν ήθελα να το χρησιμοποιήσω σαν AP θα έβαζα static IP στο PC 192.168.10.3, αλλά με τί άλλες ρυθμίσεις;

@ ADSLgr.com All rights reserved.