Επιστροφή στο Forum : Inalan
INALAN TEAM
05-04-22, 10:14
Καλημέρα σας.
Ναι, υπάρχει κάποια βλάβη σε κεντρικό κορμό. Αναμένουμε συγκεκριμένη εικόνα και ενημέρωση αποκατάστασης.
Σας ευχαριστούμε.
Πάλι κάπου κεντρικά κόπηκε. Κανένα 2ωρο πάλι κάτω.
Καλημέρα σας.
Ναι, υπάρχει κάποια βλάβη σε κεντρικό κορμό. Αναμένουμε συγκεκριμένη εικόνα και ενημέρωση αποκατάστασης.
Σας ευχαριστούμε.
Παιδια ειναι σοβαρο προβλημα αυτο για οσους δουλευουμε απο το σπιτι. Εχουν αρχισει παραπονα απο εργοδοτες οταν συμβαινει αυτο το πραγμα καθε τρεις και λιγο.
Τοσα χρονια εχω ιναλαν και τη διαφημιζω σε οποιον μπορω αλλα οσο περναει ο καιρος τα προβληματα ειναι και πιο συχνα.
Οταν αυτο το πραγμα επηρεαζει τη δουλεια σου αρχιζεις και το σκεφτεσαι αν αξιζει τον κοπο τωρα που μπορεις να βρεις FTTH και απο αλλου.
Ουτε στα τηλεφωνα δε μπορει να σας βρει κανεις.
Παιδια ειναι σοβαρο προβλημα αυτο για οσους δουλευουμε απο το σπιτι. Εχουν αρχισει παραπονα απο εργοδοτες οταν συμβαινει αυτο το πραγμα καθε τρεις και λιγο.
Τοσα χρονια εχω ιναλαν και τη διαφημιζω σε οποιον μπορω αλλα οσο περναει ο καιρος τα προβληματα ειναι και πιο συχνα.
Οταν αυτο το πραγμα επηρεαζει τη δουλεια σου αρχιζεις και το σκεφτεσαι αν αξιζει τον κοπο τωρα που μπορεις να βρεις FTTH και απο αλλου.
Όπως ακριβώς τα λέει.
και γω εδω 5 χρόνια remote , αλλα να σου πω που αλλου θα βρείς συμμετρικο, νομιζω η λυση ειναι οχι να πας αλλους αλλα να βαλεις μια backup γραμμη καπως
Mr Arkadin
05-04-22, 11:09
Το Unifi LTE backup που έχω βάλει πάντως έχει βγάλει τα λεφτα του
Παιδια εδω που μενω το σημα κινητης ειναι κυριολεκτικα 0. Για να μπω να ποσταρω αυτη τη στιγμη κρεμομαι στα μπαλκονια για να βρω 1 γραμμη LTE.
Καλη η συμμετρικη γραμμη αλλα να το χεσω το seeding στα torrents αμα δε μπορω την υπολοιπη μερα να κανω τη δουλεια μου.
Το unifi lte δεν ειναι μονο για us;
Το unifi lte δεν ειναι μονο για us;
Δέχεται για "3rd party" sim νομίζω.
Αυτό ακριβώς.
Εγω θα πω μονο μπραβο για την αντιμετωπιση της Inalan και ας μην ειμαι συνδρομητης.(Δεν εχει γραμμες στην περιοχη μου)
Εχετε δει αλλη εταιρια να μπαινει σε Forum και να ανοκοινωνει το προβλημα που υπαρχει ?
Μακαρι να ειχαν τετοια συμπεριφορα και οι μεγαλες, που ναι μεν βγαζεις γραμμη στο τηλεφωνικο τους κεντρο αλλα μιλας με εναν ασχετο υπαλληλο που σου λεει ναι το προωθω στο αρμοδιο τμημα,,,,,
Εγω θα πω μονο μπραβο για την αντιμετωπιση της Inalan και ας μην ειμαι συνδρομητης.(Δεν εχει γραμμες στην περιοχη μου)
Εχετε δει αλλη εταιρια να μπαινει σε Forum και να ανοκοινωνει το προβλημα που υπαρχει ?
Μακαρι να ειχαν τετοια συμπεριφορα και οι μεγαλες, που ναι μεν βγαζεις γραμμη στο τηλεφωνικο τους κεντρο αλλα μιλας με εναν ασχετο υπαλληλο που σου λεει ναι το προωθω στο αρμοδιο τμημα,,,,,
Φιλε το οτι μπαινει σε forum και ανακοινωνει το προβλημα ειναι καλο για μενα και για σενα που ειμαστε του χωρου.
Αν πω εγω στο αφεντικο βαλε ιναλαν για την επιχειρηση αλλα οταν εχεις προβλημα δε θα μπορεις να βρεις ακρη απο πουθενα, νομιζεις οτι θα τον ενδιαφερει που στο adsl gr μπαινουν οι τεχνικοι και λενε οτι κοπηε το καλωδιο;
Για να μην παρεξηγηθω ειμαι μεγαλος φαν της Ιναλαν και συνδρομητης απο την πρωτη στιγμη π ηταν διαθεσιμη στην περιοχη μου.
Οταν εισαι μικρος παροχος που δινεις τοσο value, ευκολα ο συνδρομητης παραβλεπει μικροπροβληματα.
Οσο ομως περναει ο καιρος και εδραιωνεται η εταιρεια στον χωρο, τετοιου ειδους προβληματα πρεπει να γινονται η εξαιρεση οχι ο κανονας.
Κατανοοω οτι δεν εχει το φταιξιμο μονο η Ιναλαν, αλλα εφοσoν μονο στις δικες της γραμμες συμβαινει αυτο το πραγμα, τον καταναλωτη δε τον νοιαζει κ πολυ ποιος φταιει.
The best ability is availability που λενε και στο χωριο μου.
μία από τα ίδια και εγώ, έχει αρχίσει να κουράζει η φάση και από ότι βλέπω πλέον όταν η cosmote σου δείνει με σκάρτα 30 € τον μήνα οπτική συν λεπτά ομιλίας σε σταθερά και κινητά .......
Ετυχε να είμαι σπίτι αυτές τις ημέρες λόγω covid και δεν μπορώ να δουλέψω με την ησυχία μου .........
Δεν υπάρχει λόγος να βάλετε inalan αν έχετε ftth από ΟΤΕ και δεν χρειάζεστε το upload της.
Διαφορετικά και εγώ μια backup λύση θα πρότεινα με 4g/5g αφού είναι τόσο συχνά τα προβλήματα.
και παλαιοτερα υπηρχαν προβληματα αλλα οσο πανε γινονται και πιο συχνα η ειναι ιδεα μου;
INALAN TEAM
05-04-22, 11:55
Στις περισσότερες περιοχές οι υπηρεσίες έχουν επανέλθει ήδη. Ίσως παρατηρηθούν κάποιες αστάθειες ή κάποιοι ακόμη να μην έχουν παροχή, σε 2-3 ώρες χονδρικά θα έχουν επανέλθει τα πάντα σε πλήρη λειτουργία.
και παλαιοτερα υπηρχαν προβληματα αλλα οσο πανε γινονται και πιο συχνα η ειναι ιδεα μου;
Το πρόβλημα νομίζω είναι ότι δεν έχει επενδύσει σε fault tolerance όσο πρέπει, έχει φτιάξει το δίκτυο της με τέτοιο τρόπο που ένα κόψιμο σε ένα σημέιο μπορεί να βγάλει την Αττικη offline.
Όσο παίρνει συνδρομητές το πρόβλημα αυτό θα διογκώνεται και κάποια στιγμή θα έχει θέματα, θα θεωρείται λιγότερο αξιόπιστη.
Καλό θα είναι η inalan να τα δει αυτά τα θέματα τώρα που είναι νωρίς γιατί αν έχει σκοπό να επεκταθεί περαιτέρω, το να φτιάξει fault tolerance στο δίκτυο της θα γίνει πολύ πιο πολύπλοκο.
Εννοείται πως δείχνουμε μία επικεία μιας και πρόκεται για μία μικρή εταιρία που μας έχει φέρει συμμετρική ftth και θα την είχα αν ήταν στην περιοχή μου.
Συμφωνώ ότι προσφέρει μεγάλο value για το κόστος (ειδικά το upload).
Ο λόγος να βάλεις inalan βέβαια είναι για να υποστηριξεις και τέτοιες προσπάθειες από μικρότερες εταιρίες που αυξάνουν κάπως τον ανταγωνισμό.
Και εμένα πλέον με ενοχλουν οι συχνές από συνδέσεις και χωρίς να είμαι ειδικός ίσως θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια για καλύτερες λύσεις failover.
Θα συνεχίσω ωστόσο να υποστηρίζω inalan αφού σε καμία περίπτωση τα προβλήματα δεν έχουν φτάσει σε σημείο να είναι απαγορευτικα, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.
Δεν υπάρχει λόγος να βάλετε inalan αν έχετε ftth από ΟΤΕ και δεν χρειάζεστε το upload της.
Διαφορετικά και εγώ μια backup λύση θα πρότεινα με 4g/5g αφού είναι τόσο συχνά τα προβλήματα.
προσωπικά έχω μία σιμ vodafone WiFi on the spot με 0 € πάγιο και όποτε χρειαστεί ενεργοποιώ πακέτο με 5 € 10 gb ή με 10 € 40 gb . έτσι έκανα και σήμερα
Το πρόβλημα νομίζω είναι ότι δεν έχει επενδύσει σε fault tolerance όσο πρέπει, έχει φτιάξει το δίκτυο της με τέτοιο τρόπο που ένα κόψιμο σε ένα σημέιο μπορεί να βγάλει την Αττικη offline.
Όσο παίρνει συνδρομητές το πρόβλημα αυτό θα διογκώνεται και κάποια στιγμή θα έχει θέματα, θα θεωρείται λιγότερο αξιόπιστη.
Καλό θα είναι η inalan να τα δει αυτά τα θέματα τώρα που είναι νωρίς γιατί αν έχει σκοπό να επεκταθεί περαιτέρω, το να φτιάξει fault tolerance στο δίκτυο της θα γίνει πολύ πιο πολύπλοκο.
Εννοείται πως δείχνουμε μία επικεία μιας και πρόκεται για μία μικρή εταιρία που μας έχει φέρει συμμετρική ftth και θα την είχα αν ήταν στην περιοχή μου.
Αυτο ακριβως ειναι το θεμα που προσπαθω να θιξω.
Μιλαμε για ISP. Ειναι ενας τομεας που δεν υπαρχει περιθωριο για μεγαλα outages.
Το να κοπει το ιντερνετ σε ολη την Αττικη για 2-3 ωρες επειδη καποιος περασε μια σωληνα καπου μπορει να ειναι μικρο προβλημα για ιδιωτες συνδρομητες.
Απο την πλευρα μιας επιχειρησης ομως η καποιου επαγγελματια ειναι οριακα απαραδεκτο αν συμβαινει πανω απο 1 φορα το χρονο.
Ειμαστε στην εποχη που το always-on availability σε οποιοδηποτε service ειναι αναμενομενο και προ-απαιτουμενο.
Σε οποιονδηποτε ξερει 5 πραγματα απο δικτυα το γεγονος πως τα προβληματα αυξανονται αντι να μειωνονται ειναι καμπανακι κινδυνου.
Mr Arkadin
05-04-22, 12:13
Υπάρχει EU version που παίρνει ότι SIM θες (το US ειναι κλειδωμενο με AT&T)
Νέα Φιλοθέη επανήλθε.
Όντως ηρθε
Όντως ηρθε
Kαλογρέζα επίσης
Δηλαδη επεσε για ποσο? 2 ωρες ?
Θελετε να μου πειτε οτι σε Cosmote ,Wind,Vodafone δεν σας εχει τυχει να πεσει γραμμη για 2-3 ωρες ?
Δεν λεω για αλλη βλαβη που σου λενε θα 2 εργασιμες .....
Θελετε να μου πειτε οτι σε Cosmote ,Wind,Vodafone δεν σας εχει τυχει να πεσει γραμμη για 2-3 ωρες ?
Το θέμα δεν είναι να πέφτει αλλά το πόσο συχνά. Στο θέμα αποκατάστασης η εταιρεία είναι κορυφή, αλλά αν πέφτει κάθε 2-3 μέρες τότε υπάρχει πρόβλημα.
Η τεχνολογία gpon που χρησιμοποιείται για το ftth δεν μπορεί να προσφέρει backup. Ακόμη και 2 ftth γραμμές να έχεις από διαφορετικές εταιρίες, αν έχουν την ίδια διέλευση (π.χ. πεζοδρόμιο, δρόμος κλπ), θα χαλάσουν και οι 2 σε περίπτωση έργου (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ κλπ).
Όσοι θέλουν 24/7 υπηρεσία, αναγκαστικά backup μέσω κινητής ή WISP. Το πρώτο είναι πιο εύκολο μέσω hotspot του κινητού και γίνεται μόνο κατ΄απαίτηση, οπότε μικρότερο κόστος (ειδικά η cosmote έχει δωρεάν 5GB/1 ώρα σε καρτοκινητό 2 φορές το μήνα και απεριόριστα σε συμβόλαιο για 2 ώρες μία φορά το μήνα).
Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε και το σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη :p
Δε καταλαβαίνω τι περιμένετε να γίνει, να ξανασκαψει η εταιρία βαθύτερα για το καλώδιο σας? Έτσι ήταν έτσι είναι, ο καθένας ψηφίζει με το πορτοφόλι του ανάλογα τις ανάγκες του.
Απο την πλευρα μιας επιχειρησης ομως η καποιου επαγγελματια ειναι οριακα απαραδεκτο αν συμβαινει πανω απο 1 φορα το χρονο.
Ειμαστε στην εποχη που το always-on availability σε οποιοδηποτε service ειναι αναμενομενο και προ-απαιτουμενο.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όμως, αν κάποια επιχείρηση/επαγγελματίας έχει την ανάγκη για σχεδόν 100% uptime θα πρέπει να επενδύσει σε μισθωμένη γραμμή και όχι σε residential οπτική με 30 ευρώ το μήνα.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όμως, αν κάποια επιχείρηση/επαγγελματίας έχει την ανάγκη για σχεδόν 100% uptime θα πρέπει να επενδύσει σε μισθωμένη γραμμή και όχι σε residential οπτική με 30 ευρώ το μήνα.
Αυτό είναι και το σωστό, αλλά δυστυχώς λόγω της κατάστασης κάποιοι δουλεύουν από μακριά. Βέβαια και αυτοί θα πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα.
Ούτε μισή..
Βράχος εδώ η Cosmote.. :p
- - - Updated - - -
Η τεχνολογία gpon που χρησιμοποιείται για το ftth δεν μπορεί να προσφέρει backup. Ακόμη και 2 ftth γραμμές να έχεις από διαφορετικές εταιρίες, αν έχουν την ίδια διέλευση (π.χ. πεζοδρόμιο, δρόμος κλπ), θα χαλάσουν και οι 2 σε περίπτωση έργου (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ κλπ).
Όσοι θέλουν 24/7 υπηρεσία, αναγκαστικά backup μέσω κινητής ή WISP. Το πρώτο είναι πιο εύκολο μέσω hotspot του κινητού και γίνεται μόνο κατ΄απαίτηση, οπότε μικρότερο κόστος (ειδικά η cosmote έχει δωρεάν 5GB/1 ώρα σε καρτοκινητό 2 φορές το μήνα και απεριόριστα σε συμβόλαιο για 2 ώρες μία φορά το μήνα).
Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε και το σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη :p
Το λύσαμε και αυτό το πρόβλημα..
Βάλαμε την Inalan να σκάβει από την μία πλευρά του δρόμου και την Wind από την άλλη.. :p
Το "πρόβλημα" με την Inalan στα πεζοδρόμια είναι συνήθως ότι οι γραμμές της πάνε κατά μήκος, και όχι κάθετες σε ένα σημείο όπου φαίνεται και το όποιο κουτί οπτικής..
Στους δρόμους πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάποιες φορές εκεί που έπεσε νέα άσφαλτος και δεν φαίνονται τα σκαψίματα.. :hmm:
Επίσης οι μικροί σωλήνες που περνάει η Inalan κόβονται πιο εύκολα από τους μεγάλους που περνάνε οι πάροχοι στον δρόμο..
Δε καταλαβαίνω τι περιμένετε να γίνει, να ξανασκαψει η εταιρία βαθύτερα για το καλώδιο σας? Έτσι ήταν έτσι είναι, ο καθένας ψηφίζει με το πορτοφόλι του ανάλογα τις ανάγκες του.
Όταν οι οπτικές είναι μόλις λίγους πόντους από την επιφάνεια τότε τα πράματα γίνονται χειρότερα. Και είναι κάτι που είχε αναφέρει αρκετός κόσμος στο παρελθόν ως πιθανό πρόβλημα.
Πάντως πρέπει να ισχύει ότι οι εργολάβοι που κάνουν έργα για παρόχους είναι πιο προσεκτικοί στα δίκτυα άλλων παρόχων..
σε σχέση με τους εργολάβους άλλων εταιρίων..
Όταν έσκαβε σε εμάς η Wind πρόσφατα ήταν πολύ προσεκτική εκεί που καταλάβαινε ότι περνούσαν γραμμές της Inalan,
και σκάβανε στα σημεία αυτά με μικρό σκαπτικό και με τα χέρια!
Αλλιώς θα είχαμε βλάβες κάθε μέρα εδώ! :cool:
- - - Updated - - -
Όταν οι οπτικές είναι μόλις λίγους πόντους από την επιφάνεια τότε τα πράματα γίνονται χειρότερα. Και είναι κάτι που είχε αναφέρει αρκετός κόσμος στο παρελθόν ως πιθανό πρόβλημα.
Γι' αυτό και οι πάροχοι κάνουν και το κόλπο με την ταινία ένδειξης διέλευσης σωλήνας.. πάνω από την σωλήνα..
Και το τσιμέντο που ρίχνουν πάνω από την σωλήνα είναι μία ένδειξη ότι κάτι περνάει από εκεί..
Αν και όταν σκάβει Bobcat χωρίς να ξέρεις τι γίνεται εκεί, τα κόβει όλα με την μία! :cool:
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
05-04-22, 15:04
Αυτό τι πάγια κόστη έχει; Μήπως πλησιάζει αυτά μιας ADSL;
Αυτό τι πάγια κόστη έχει; Μήπως πλησιάζει αυτά μιας ADSL;
Αγοράζεις την συσκευή χωρίς SIM και βάζεις μια ελληνικού παρόχου. Από εκεί και πέρα, αναλόγως τι πακέτο διαλέξεις με ό,τι τιμές έχουμε στην ελληνική αγορά.
UniFi LTE Pro – Ubiquiti Store Europe (https://eu.store.ui.com/collections/wireless/products/unifi-lte-pro?_pos=1&_sid=aa56c02ec&_ss=r)
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
05-04-22, 15:32
Αγοράζεις την συσκευή χωρίς SIM και βάζεις μια ελληνικού παρόχου. Από εκεί και πέρα, αναλόγως τι πακέτο διαλέξεις με ό,τι τιμές έχουμε στην ελληνική αγορά.
UniFi LTE Pro – Ubiquiti Store Europe (https://eu.store.ui.com/collections/wireless/products/unifi-lte-pro?_pos=1&_sid=aa56c02ec&_ss=r)
Άρα μπορείς και με ένα καρτοκινητό που του φορτώνεις data όποτε χρειαστείς - λογικά θα πρέπει να πληρώνεις και ένα 10άρι το τρίμηνο (χοντρικά) για να μην μπαίνει φραγή*.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, γιατί να μην έχεις μια backup ADSL αντί για 4G;
* Εκτός αν η φραγή κλήσεων δεν επηρεάζει τη δυνατότητα για data, οπότε μπορείς να κρατάς τη SIM και για χρόνια χωρίς να την φορτίσεις ποτέ, οπότε είναι καλύτερη λύση το 4G.
MitsosDaBest13
05-04-22, 15:36
Όσοι δουλεύετε από το σπίτι, καλό είναι να έχετε καμία φθηνή γραμμή ADSL για backup. Ή τουλάχιστον πολλά data στο κινητό, αν χρειαστεί Hotspot.
Άρα μπορείς και με ένα καρτοκινητό που του φορτώνεις data όποτε χρειαστείς - λογικά θα πρέπει να πληρώνεις και ένα 10άρι το τρίμηνο (χοντρικά) για να μην μπαίνει φραγή*.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, γιατί να μην έχεις μια backup ADSL αντί για 4G;
* Εκτός αν η φραγή κλήσεων δεν επηρεάζει τη δυνατότητα για data, οπότε μπορείς να κρατάς τη SIM και για χρόνια χωρίς να την φορτίσεις ποτέ, οπότε είναι καλύτερη λύση το 4G.
Γιατί παίζει η ADSL αναλόγως την περιοχή να έχει μονοψήφιο νούμερο. Φαντάζομαι ότι ο συγκεκριμένος έχει "ζυγίσει" το τι ταχύτητες πιάνει με 4G και τι με ADSL κι επέλεξε αναλόγως.
Η λύση ως Backup είναι δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είτε μέσω κινητού τηλεφώνου (sim) είτε μέσω USB stick
Η COSMOTE άρχισε να το πασάρει σε όσους πελάτες κάνουν χρήση της σύνδεσης για δουλειά.
Mr Arkadin
05-04-22, 20:19
UniFi LTE Pro – Ubiquiti Store Europe
Πρέπει να έχεις επενδύσει σε UniFi για να μπορείς να αξιοποιήσεις τη συγκεκριμένη συσκευή αλλά υπάρχουν πολλές αντίστοιχες λύσεις (μεχρι και η Cosmote δίνει). Για SIM, έχω βγάλει ένα κλώνο της SIM του κινητού μου, στο οποίο έχω πακέτο με πολλά data
229€ για backup συσκευή πρέπει να είσαι πολύ μερακλής για να πάρεις.
Και επειδή τα μετράμε όλα στον μήνα(αφού ανά μήνα είναι και τα πάγια έξοδα) πόσες ώρες το μήνα είναι κάτω ώστε να αξίζει να πάρεις μια συσκευή για το σπίτι με 229€.
Καλά εννοείται ότι ο καθένας ότι θέλει κάνει, τσέπη του είναι.
Εγώ προσωπικά όταν έχω πρόβλημα με hcn hotspot από το κινητό έκανα.
229€ για backup συσκευή πρέπει να είσαι πολύ μερακλής για να πάρεις.
Prosumer. :p (Χωρίς το φπα το 229)
Από την στιγμή που οι εταιρίες κινητής , ξεκίνησαν τα απεριόριστα data με απεριόριστα λεπτά ομιλίας.
Ένα κινητό με wi fi hotspot είναι αρκετό
Από την στιγμή που οι εταιρίες κινητής , ξεκίνησαν τα απεριόριστα data με απεριόριστα λεπτά ομιλίας.
Ένα κινητό με wi fi hotspot είναι αρκετό
Αρκεί βέβαια να έχεις και καλό σήμα. Τώρα τελευταία η Voda μας τα έχει κάνει ρόιδο. Με Cosmote παλεύεται καλύτερα η κατάσταση.
@ ADSLgr.com All rights reserved.