Επιστροφή στο Forum : Inalan
το παιχνίδι φυσικά :)
έχει απογοητεύσεις άλλά και χαρές
και όσο πιο πολλές έχει από της πρώτες τόσο πιο απολαυστικές είναι οι δεύτερες !
στο ενδιάμεσο ξοδεύεις λεφτά και μαθαίνεις πολλά!
όλη τη ζωή μου αυτό κάνω :)
:oneup::respekt:
και όσο πιο πολλές έχει από της πρώτες τόσο πιο απολαυστικές είναι οι δεύτερες !
όλη τη ζωή μου αυτό κάνω :)
Καλά εάν αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός, πράγματι με κούφανες. Φυσικά και respect σε αυτό. Να το πω και στην γυναίκα μου που λέει ότι έχω "τρέλλα" με την τεχνολογία:) Πράγματι:clap::respekt:
το παιχνίδι φυσικά
όλη τη ζωή μου αυτό κάνω
Έτσι είναι, κι από μένα :respekt:
Καλά εάν αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός...
athkal, είναι ο μοναδικός σκοπός, αλλά και τρόπος (ο πειραματισμός δλδ) στην επιστήμη και οπουδήποτε αλλού για να έρχονται καινούργια πράγματα.
Ωραία τώρα πέρα από την πλάκα τι περιμένουμε να πετύχουμε με αυτό. Με παιχνίδια ονλαιν δεν πολυασχολούμαι, όμως έχω το γιο μου που διαμαρτύρεται μερικές φορές παρ' όλη την σύνδεση 200/200 που έχουμε. Θα πετύχει κάτι παραπάνω σε "απόκριση"? Εάν είναι εύκολη βέβαια η απάντηση.
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
15-12-23, 07:44
200/200 έχω
1G/1G από 1 Ιανουαρίου
δεν άλλαξε τίποτα στην ταχύτητα από ZTE 670L στο ZTE F601
στο ODI Realtek DFP-34X-2C2
πάντα 220/193
στα 1000 ίσως φανεί κάτι ...
Θα με ενδιέφερε να δω τα speedtests σου από 1/1 :)
Τι router έχεις;
Edit: Είπες cisco, τώρα το είδα ;)
Ωραία τώρα πέρα από την πλάκα τι περιμένουμε να πετύχουμε με αυτό. Με παιχνίδια ονλαιν δεν πολυασχολούμαι, όμως έχω το γιο μου που διαμαρτύρεται μερικές φορές παρ' όλη την σύνδεση 200/200 που έχουμε. Θα πετύχει κάτι παραπάνω σε "απόκριση"? Εάν είναι εύκολη βέβαια η απάντηση.
Μου φαίνεται ότι ψάχνεις να βρεις μια δικαιολογία για να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να μπορείς να το δικαιολογήσεις στον εαυτό σου ή στην γυναικά σου :)
Λοιπόν θα πεις, λιγότερα καλώδια, λιγότερο ρεύμα και μια μπρίζα ελεύθερη !
- - - Updated - - -
Θα με ενδιέφερε να δω τα speedtests σου από 1/1 :)
Τι router έχεις;
Edit: Είπες cisco, τώρα το είδα ;)
όταν θα έρθει η χιλιάρα νέος γύρος παιχνιδιού ξεκινάει
περιμένω πως και πως. Θα γράψω τα συμπεράσματα μου
φοβάμαι ότι το cisco δεν θα αντέξει π.χ. όταν ένα tunnel που έχω, κρυπτογραφημένο ( ipsec esp -sha256- hmac), φτάνει τα 150 Mbs το CPU πάει 80%
Μου φαίνεται ότι ψάχνεις να βρεις μια δικαιολογία για να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να μπορείς να το δικαιολογήσεις στον εαυτό σου ή στην γυναικά σου :)
Λοιπόν θα πεις, λιγότερα καλώδια, λιγότερο ρεύμα και μια μπρίζα ελεύθερη !
- - - Updated - - -
όταν θα έρθει η χιλιάρα νέος γύρος παιχνιδιού ξεκινάει
περιμένω πως και πως. Θα γράψω τα συμπεράσματα μου
φοβάμαι ότι το cisco δεν θα αντέξει π.χ. όταν ένα tunnel που έχω, κρυπτογραφημένο ( ipsec esp -sha256- hmac), φτάνει τα 150 Mbs το CPU πάει 80%
Για να μην υπάρχει παρεξήγηση και απασχολώ το νήμα άσκοπα.....με τον όρο "παιχνίδι" που χρησιμοποίησες αρχικά εννοείς διάφορους πειραματισμούς στην σύνδεσή σου (όπως το κατάλαβα αρχικά) ή τελικά εννοείς το "gaming" όπως κατάλαβα μετά (ίσως και λανθασμένα)???
***Επίσης τι εννοείς με 1 πρίζα ελεύθερη? Πριν που είχα NOVA FTTH είχα 2 "πρίζες" που απασχολούσα....πλέον στην Ιναλαν μόνο 1 (του ΖΤΕ).Άρα από που η διαφορά?
.....Πριν που είχα NOVA FTTH είχα 2 "πρίζες" που απασχολούσα....πλέον στην Ιναλαν μόνο 1 (του ΖΤΕ).Άρα από που η διαφορά?
όσοι κάνουν bridge έχουν 2 μπρίζες απασχολημένες με SFP γίνονται μια.
Εσύ μια χαρά είσαι Μην αλλάξεις τίποτα
καλησπερα, εχω μια απορια, σε PC μιλαω εχει δοκιμασει κανεις καρτα δικτυου 2,5 gbps? εχει πιασει στην 1000αρα γραμμη παραπανω ταχυτητα? γιατι βλεπω σχολια στο skroutz στις καρτες και καποιοι με αλλη εταιρεια ομως εχουν πανω απο 1000mbps download.
Eπισης το σκετο ONT της Inalan το Huawei τι θυρα εχει 1000αρα ή 2500αρα?
Thanasakis11
15-12-23, 14:40
1Gbit είναι το Huawei ONT.
Ναι, σε Cosmote με Fritz που έχει 2,5 LAN και αντίστοιχη κάρτα σε PC έχουμε πάει πάνω από 1 Gbps, ~1040-1050 Mbps.
καλησπερα, εχω μια απορια, σε PC μιλαω εχει δοκιμασει κανεις καρτα δικτυου 2,5 gbps? εχει πιασει στην 1000αρα γραμμη παραπανω ταχυτητα? γιατι βλεπω σχολια στο skroutz στις καρτες και καποιοι με αλλη εταιρεια ομως εχουν πανω απο 1000mbps download.
Eπισης το σκετο ONT της Inalan το Huawei τι θυρα εχει 1000αρα ή 2500αρα?
Το ONT έχει 1000αρα ethernet οποτε δε γίνεται να πιασεις παραπανω. Εγω εχω το pc σε 2.5αρα στον
router αλλα παω ως 940-950.
252712
Και με Realtek πάλι καλά που πιάνεις και τόσο.. :p
Πλάκα κάνω, στα windows δουλεύουν αξιοπρεπώς..
Φίλε μου σε ποιές οδούς τους είδες;:worthy:
Στην Αιγιαλείας ψηλά που βγαίνει προς Λεωφ. Καρέα.
https://mindigital.gr/archives/5688
Νέος Τεχνικός Κανονισμός για τις εγκαταστάσεις δικτύων οπτικών ινών FTTH εντός κτηρίων
https://mindigital.gr/archives/5688
Νέος Τεχνικός Κανονισμός για τις εγκαταστάσεις δικτύων οπτικών ινών FTTH εντός κτηρίων
Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Ορίστε και το ΦΕΚ στην πλήρη μορφή του:cool:https://mega.nz/file/Bw8i3QAb#yKnlKx8ZtEABtd2RJFud8T-1K5JX5DOh7Njlt_AE5cE
***Να υποθέσω ότι δεν ισχύει για την Ιναλαν, εφόσον λέει "εντός κτηρίων":rolleyes::whistle:
***Επίσης διαβάζω σε κάποιο σημείο "Αντίγραφο των κλειδιών ή άλλων μέσων ασφά-
λισης όλων των κατανεμητών θα παραδίδεται από τον
εγκαταστάτη στον ιδιοκτήτη ή το διαχειριστή." Σαν διαχειριστής στην πολυκατοικία μου δεν μου παρέδωσαν κανένα κλειδί, κυρίως όμως αμφιβάλλω εάν θα ήθελα κάποιο τέτοιο κλειδί ή την ευθύνη τους;)
***Να υποθέσω ότι δεν ισχύει για την Ιναλαν, εφόσον λέει "εντός κτηρίων"
Ή θα την αναγκάζουν να την κάνει εσωτερικά και σε όλο το κτίριο.
Το ONT έχει 1000αρα ethernet οποτε δε γίνεται να πιασεις παραπανω. Εγω εχω το pc σε 2.5αρα στον
router αλλα παω ως 940-950.
252712
Υπαρχουν ΟΝΤ που να μπορουν να παιξουν και να ειναι με 2,5αρα?
- - - Updated - - -
Ναι, σε Cosmote με Fritz που έχει 2,5 LAN και αντίστοιχη κάρτα σε PC έχουμε πάει πάνω από 1 Gbps, ~1040-1050 Mbps.
ναι κατι τετοια ειδα.
- - - Updated - - -
1Gbit είναι το Huawei ONT.
thanks, θα δουμε σε κατι αλλο τοτε.
- - - Updated - - -
αληθεια με το παλιο HG8546M βαζουν 1000αρες ή το αλλαζουν υποχρεωτικα ? εχει κανεις 1000αρα με τετοιο ?
Nαι έχω 1000ρα με το παλιό καλό Huawei, όλα καλα, έχω και πολλές πόρτες ανοιχτές για διάφορα και δεν είχα όρεξη να τις ξαναπερασω.
Nαι έχω 1000ρα με το παλιό καλό Huawei, όλα καλα, έχω και πολλές πόρτες ανοιχτές για διάφορα και δεν είχα όρεξη να τις ξαναπερασω.
Καλημερα, καλο ΣΚ! ευχαριστω για την απαντηση!
θελω να δω αν το αφηνουν γιατι εγω το εχω αγορασει και αμα παω σε 1000αρα θελω ειτε να παραμεινει και θα παιζω με DMZ με Mikrotik μετα, ειτε να βαλω σε καποιο νεο Mikrotik router με 2.5gbps ethernet πορτα καρτα αντιστοιχη καρτα δικτυου στο pc και SFP gpon module ωστε να πιανουμε και οτι πρεπει...
ΖΤΕ ρουτερ που δινουν ή ONT δεν με ενδιαφερει.
- - - Updated - - -
απο ταχυτητες στο oοcla τι βλεπεις συνηθως?
Στο site ενίοτε 200-300-400 download,καλύτερο upload. Στο app τερματίζει κατευθείαν 960 πάνω κάτω.
Καλησπερα, ευχαριστω για την απαντηση!
www.inalan.gr/xmas
Χριστουγεννιατικες προσφορες Inalan
Αναβάθμιση σε ένα πρόγραμμα που ήθελε 6gb την έκανε σε 4 λεπτά. Βέβαια δεν έπιασε ποτέ τα 1000 αλλά μέχρι 450 το μέγιστο.
Tα 24 για "ΜΟΝΟ για τον πρώτο πελάτη στο κτήριο & ΜΟΝΟ για νέες συνδέσεις"
ισχύει για ιδιοκατοικίες με 2 διαμερίσματα ? :cool:
Μονοκατοικίες ήταν η σωστή ερώτηση. :p
ισχύει για ιδιοκατοικίες με 2 διαμερίσματα ?
Ενα box έχει απ εξω ή δύο?
Εφόσον εχει ενα πιστευω οτι ισχύει.
Παρόμοια κατασταση και σε μενα που εχω μεζονετα με αλλους 3.
Μπηκε ενα box και πηρα πρωτος την προσφορα απο 28 στα 14 το 200/200.
Δεν έχουν βάλει Box σε εμένα..
έχει 3 κτήρια πιο δίπλα.
Ναι, κάποιος άλλος γείτονας μου είπε ότι του κάνανε και αυτουνού προσφορά για νέα σύνδεση, για 200άρα νομίζω.
Αν καποιος εχει vpn l2tp με ή χωρις ipsec και δουλευει οκ απο Ιναλαν ας μου το αναφερει.
Αλλιως αν εχει χρονο και μπορει ας κανει μια δοκιμη.
Ευχαριστώ.
Αν καποιος εχει vpn l2tp με ή χωρις ipsec και δουλευει οκ απο Ιναλαν ας μου το αναφερει.
Ευχαριστώ.
Γιατί να μην δουλεύει όμως;
globalnoise
20-12-23, 15:26
Ευχαριστώ.
Έχω εγώ. Ποιο router χρησιμοποιείς; Της Inalan το ZTE?
Ευχαριστώ.
έχω και δουλεύει
Thanasakis11
20-12-23, 15:44
Ευχαριστώ.
Επιβεβαιώνω και εγώ πως δουλεύει κανονικά.
ZTE 670 εχω και δεν παιζει
Οταν κανω μεσω κοσμοτε παιζει κανονικα
globalnoise
20-12-23, 16:06
ZTE 670 εχω και δεν παιζει
Οταν κανω μεσω κοσμοτε παιζει κανονικα
Έχεις πειράξει / κλείσει τα ALG του;
Καλησπερα και εγω οταν ειχα δουλευε με Ιnalan αλλα μετα γυρισα μονο σε openvpn και πλεον και σε wireguard και τα ξηλωσα ολα αυτα.
Έχεις πειράξει / κλείσει τα ALG του;
252767
Αν εννοεις το παραπανω το εχω ετσι απο παντα
DMZ εχω και κανονικα επρεπε να παιζει.
Με τον ιδιο τροπο και απ το ιδιο Μικροτικ που εχω κεντρικο ρουτερ μου παιζουν 2 αλλες κοσμοτε γραμμες
252767
Με τον ιδιο τροπο και απ το ιδιο Μικροτικ που εχω κεντρικο ρουτερ μου παιζουν 2 αλλες κοσμοτε γραμμες
Πολύ σωστά είναι αυτά κλειστά για μένα.
Βασικα τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα αφου ειμαι client δεν εχει σημασια αν υπαρχει dmz κλπ.
10 pc να εχω μπορουν να ανοιξουν 10 l2tp vpn
Κατι αλλο συμβαινει και θα ζητησω bridge να το δοκιμασω.
Ευχαριστώ.
έχω l2tp ipsec προς Inalan και δουλεύει κανονικά.
globalnoise
21-12-23, 02:01
Πολύ σωστά είναι αυτά κλειστά για μένα.
Είσαι σε double NAT (έστω DMZ), έχεις τα ALG κλειστά, και αναρωτιέσαι γιατί δεν παίζει.
Okay, σηκώνω τα χέρια ψηλά:p
Είσαι σε double NAT (έστω DMZ), έχεις τα ALG κλειστά, και αναρωτιέσαι γιατί δεν παίζει.
Okay, σηκώνω τα χέρια ψηλά:p
Έτσι είμαι παντού πάνω από 15 χρόνια με double NAT σε 10 εγκαταστάσεις και το 1ο που κλείνω είναι το sip alg αν είναι ανοιχτό και ποτε δεν είχα προβλημα πουθενά σε κέντρα με 30καναλα voip κλπ.
Okay, σηκώνω τα χέρια ψηλά
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι δεν εχω σηκωσει σερβερ αλλα πηγαινω να συνδεθω σαν client με l2tp + ipsec αλλα και χωρις ipsec
και δεν μπορω να συνδεθω απο το pc μου.
Κατι που παιζει αν διαλεξω να βγω απο τις αλλες δυο γραμμες που εχω (κοσμοτε) προς τον ιδιο σερβερ και απο το ιδιο pc.
Αιτήθηκα και αναμένω αναβάθμιση σε 1Gbps/1Gbps απο 200/200 με 5 ευρώ διαφορά μόνο ... (απο 28 στα 33)
Αν σας έχει ξεφύγει, δείτε εδώ: http://www.inalan.gr/xmas
ιτήθηκα και αναμένω αναβάθμιση σε 1Gbps/1Gbps απο 200/200
Ειμαι στα 200 οπως εσυ και το σκεφτομαι απο 14 πρεπει να παω στα 33.
globalnoise
21-12-23, 16:03
Έτσι είμαι παντού πάνω από 15 χρόνια με double NAT σε 10 εγκαταστάσεις και το 1ο που κλείνω είναι το sip alg αν είναι ανοιχτό και ποτε δεν είχα προβλημα πουθενά σε κέντρα με 30καναλα voip κλπ.
Ναι αλλά τι σχέση έχει το SIP στη προκειμένη όμως; Άλλο πρωτόκολλο, άλλες ανάγκες, αλλιώς εξελίχθηκε για να κάνει handle τα NAT behind NAT networks.
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι δεν εχω σηκωσει σερβερ αλλα πηγαινω να συνδεθω σαν client με l2tp + ipsec αλλα και χωρις ipsec
και δεν μπορω να συνδεθω απο το pc μου.
Κατι που παιζει αν διαλεξω να βγω απο τις αλλες δυο γραμμες που εχω (κοσμοτε) προς τον ιδιο σερβερ και απο το ιδιο pc.
Μωρέ καλά, αλλά άνοιξε μία το PPTP ALG να δοκιμάσεις, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, έστω από περιέργεια.
Μωρέ καλά, αλλά άνοιξε μία το PPTP ALG να δοκιμάσεις, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, έστω από περιέργεια.
Δε διαφωνω αλλα η κληση απο τον client φευγει απο αλλη πορτα προς την πορτα του σερβερ 1701, 4500, 500 εφοσον ειναι L2tp+ipsec.
Εδω εχουμε αλλη συμπεριφορα.
Σαν να εχει δεσμεύσει το ρουτερ τις πορτες αυτες για αλλο λογο.
Επειδη βλεπω το log του σερβερ που προσπαθω να συνδεθω δεν φτανει καν αίτημα απο μενα προς τα εκει.
Σωστο ειναι αυτο που λες αλλα αλλες πορτες το PPTP και αλλες το L2tp οπως αναφερω παραπανω.
Και καμια 10αρια reboot εκανα σε οτι αλλαγες εκανα αλλα εκει μουλαρωσε
Σε ευχαριστώ παντως
Περιμενω να με καλεσουν εδω και 28 ωρες...επεσε δουλεια φαινεται
Ειμαι στα 200 οπως εσυ και το σκεφτομαι απο 14 πρεπει να παω στα 33.
Εγω ήμουν στα 28 άρα μονο 5 ευρώ για 5πλάσια ταχύτητα up/down, το σκέφτηκα 5 δευτερόλεπτα μόνο
το σκέφτηκα 5 δευτερόλεπτα μόνο
χαχαχα σωστος!
Εγώ δεν θα το έκανα πάντως. Αν και είμαι ήδη στα 1000 αλλά από τα 30€ στα 33,60€. Για τη χρήση που κάνω δεν έχω δει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές με την 200αρα
@ ADSLgr.com All rights reserved.