Επιστροφή στο Forum : Inalan
https://www.newsit.gr/ellada/Nova-xoris-internet-kai-tilefono-oi-syndromites-apo-ton-kolono-eos-ton-peiraia-kopike-optiki-ina/4077401/
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες:).....έλα όμως που δεν έχει telegram να βγάλουν τα απωθημένα τους;)
https://www.newsit.gr/ellada/Nova-xoris-internet-kai-tilefono-oi-syndromites-apo-ton-kolono-eos-ton-peiraia-kopike-optiki-ina/4077401/
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες:).....έλα όμως που δεν έχει telegram να βγάλουν τα απωθημένα τους;)
ετσι ακριβως....οχι μονο στην ιναλάν γινονται αυτα, μηπως απλα ειναι οι μοναδικοι που δινουν καποια ενημερωση απλα??? + οτι εχουν και εδω ενα ολοκληρωμενο τοπικ που γραφουν εκπροσωποι!
ετσι ακριβως....οχι μονο στην ιναλάν γινονται αυτα, μηπως απλα ειναι οι μοναδικοι που δινουν καποια ενημερωση απλα??? + οτι εχουν και εδω ενα ολοκληρωμενο τοπικ που γραφουν εκπροσωποι!
Μα τι συζητάμε? είναι θεϊκό το ότι υπάρχει ενημέρωση.. έστω και ένα telegram που κάτι λένε. Για να δούμε η Nova πόση ώρα θα της πάρει να διορθώσει την βλάβη (οκ δεν ξέρουμε τι ακριβώς ζημιά είναι).
Νομιζω οτι ορισμενα πραγματα πρεπει να παρουν την σωστη τους διασταση.
Ειχαμε και εχουμε βλαβες παντου και απο παντα και ειναι φυσιολογικο.
Επισης φυσιολογικο ειναι οταν υπαρχουν βανδαλισμοι, διακοπες ινων απο σκαψιματα κλπ.
Φυσιολογικο ειναι ακομη και ενα λογικο downtime απο συστημικο ή οτι αλλο πρόβλημα μπορει να προκυψει.
Τωρα για το δικο μας το "μαγαζι" στην πλειοψηφια οι παλιοι συνδρομητες ειναι μια χαρα.
Οι νεοι ομως εχουν πολλα προβληματα.
Απο την διακοπη υπηρεσιων μεχρι και τα γνωστα προβληματα με subnet αλλων χωρων ή αδυναμια συνδεσης με gov.gr, cosmote tv κλπ.
Θα αναφερω για παραδειγμα γνωστο μου στη Θεσ/νικη και συγκεριμενα στην περιοχη του Ευόσμου που τουλάχιστον 3 φορες το μηνα εχει σοβαρο προβλημα (2-6 ωρες παιρνει η αποκατάσταση της βλάβης)
Η επαναληπτικοτητα του προβληματος παυει να ειναι τυχαία.
Κατι λαθος εχει γινει
Αυτο λοιπον δεν ειναι φυσιολογικο.
Τα καλυτερα να λεμε για την Ιναλαν γι αυτον ηταν, ειναι και πιστευει οτι θα συνεχισει να ειναι μια ασχημη εμπειρια
και δεν εχει και αδικο αν μπουμε κι εμεις στη θεση του.
Οσο μεγαλυτερος ειναι ο πάροχος τοσο ανεβαινει και η πιθανοτητα σε ενα μεγαλο δικτυο να παρουσιαστει βλάβη.
Ε οπως και να το κανουμε δεν εχει και τοσο μεγαλο δικτυο ο πάροχος μας.
Συμπεραινω λοιπον οτι εχουμε αστοχίες σε καποια σημεια.
Εγκατασταση?
Υλοποίηση?
Ανθρωπινο δυναμικο?
Το ξανα εχω ευχηθει
Μακαρι να γινει αξιος αντιπαλος των αλλων παροχων οσο μικρο και να ειναι το δικτυο της.
Προσωπικα ειμαι ικανοποιημενος στο 90% και ελπιζω να παω και στο 100% συντομα.
Το ότι κάθε μέρα βλέπεις στο telegram ότι όλο και κάποιος είναι κάτω και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα αυτό κάτι λέει. Μπορεί η αποκατάσταση να είναι γρήγορη αλλά δεν μπορείς να έχεις καθημερινά ή έστω 1 φορά την εβδομάδα βλάβη ακόμα και αν είναι από άλλους. Χάνεις σε αξιοπιστία και για κάποιους είναι πιο σημαντικό να έχεις σταθερή σύνδεση παρά γρήγορη και αμφίβολη. Πάντως συμφωνώ και εγώ ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλες εταιρείες για τον όποιο ανταγωνισμό προκύψει. Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα στα 5 χρόνια που είμαι στην εταιρεία.
καλημερα και εγω τα ιδια απο το 2019 κανενα θεμα, μια φορα εκοψε ο γειτονας απο πανω την επομενη το εφτιαξαν και καμια μικρη διακοπη, εντελως ψιλοπραγματα που δεν συγκρινονται ουτε στο ελαχιστο με οτι αλλο ειχα πριν, καλα για ταχυτητα δεν το συζηταμε ετη φωτος....και ειμαι και με 200 ακομα, κορυφη της κορυφης για μενα απλα...:respekt::worthy:
Μπορεί η αποκατάσταση να είναι γρήγορη αλλά δεν μπορείς να έχεις καθημερινά ή έστω 1 φορά την εβδομάδα βλάβη ακόμα και αν είναι από άλλους. Χάνεις σε αξιοπιστία και για κάποιους είναι πιο σημαντικό να έχεις σταθερή σύνδεση παρά γρήγορη και αμφίβολη.
+1000. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Ανήκω σε αυτή την κοινωνική ομάδα, και πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου αυτοί για τους οποίους η σταθερότητα της σύνδεσης θα είναι το πρώτο και πιο απαραίτητο "κουτάκι" που θα πρέπει να γίνεται "check" για να επιλέξουν πάροχο, θα γίνονται όλο και περισσότεροι...
+1000. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Ανήκω σε αυτή την κοινωνική ομάδα, και πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου αυτοί για τους οποίους η σταθερότητα της σύνδεσης θα είναι το πρώτο και πιο απαραίτητο "κουτάκι" που θα πρέπει να γίνεται "check" για να επιλέξουν πάροχο, θα γίνονται όλο και περισσότεροι...
Λόγω της πανδημίας οι οικιακές συνδέσεις έγιναν "επαγγελματικές" που σε καμία περίπτωση δεν είναι. Βέβαια λόγω της πανδημίας επίσης το ίντερνετ δεν είναι πλέον μέσο διασκέδασης και χαλαρά αλλά εργαλείο δουλειάς. Οπότε πλέον ο καθένας διαλέγει ανάλογα τη χρήση. Τα υπέρ και τα κατά της κάθε εταιρείας τα ξέρουμε, έτσι η επιλογή δεν νομίζω ότι θα είναι αποκλειστικά η πιο "συμφέρουσα" οικονομικά αλλά στο σύνολό της.
καλημερα και εγω τα ιδια απο το 2019 κανενα θεμα, μια φορα εκοψε ο γειτονας απο πανω την επομενη το εφτιαξαν και καμια μικρη διακοπη, εντελως ψιλοπραγματα που δεν συγκρινονται ουτε στο ελαχιστο με οτι αλλο ειχα πριν, καλα για ταχυτητα δεν το συζηταμε ετη φωτος....και ειμαι και με 200 ακομα, κορυφη της κορυφης για μενα απλα...:respekt::worthy:
Για να ειμαστε σωστοι ,η αληθεια ειναι οτι ενω εχει πεσει ολη η περιοχη σου , εσυ εχεις γραψει μετα σε ποστ οτι λειπεις ολη μερα , και δεν παρατηρησες κατι .
Αρα δεν ειναι οτι 5 χρονια εχεις μονο μια αποσυνδεση . ειναι οτι δεν εχεις καταλαβει τις αποσυνδεσεις γιατι λειπεις .
Περιοχη Ευκαρπίας στη Θεσ/νικη απ το πρωι ειναι down.
Εδωσαν 8 ωρες για την αποκατασταση.
Περιοχη Ευκαρπίας στη Θεσ/νικη απ το πρωι ειναι down.
Εδωσαν 8 ωρες για την αποκατασταση.
Να αυτά είναι. Ειδικά στην Θεσσαλονίκη έχουν συχνές βλάβες. Δεν ξέρω τι και πώς αλλά είναι θέμα και ας είναι από άλλο πάροχο.
8 ωρες ειναι παρα πολλες! καλα τι ζημια ειναι αυτη και θελει τοσο???
Συνηθως οταν προκειται για κοψιμο ινας απο αλλο παροχο το αναφερουν.
Εδω μαλλον κατι αλλο εχει συμβει.
255950
Είχα αναβαθμίσει στο πατρικό μου τη γραμμή σε 1Gbps από τον Ιανουάριο, η αναβάθμιση έγινε απομακρυσμενα, με πήραν τότε τηλέφωνο να ελέγξω αλλά δεν βρισκόμουν στο χώρο. Από τότε μόλις πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα ξανά στο χώρο για να ελέγξω πώς πάει η γραμμη.
Τα αποτελέσματα με wifi που είχα ζητήσει να κάνουν οι δικοί μου στο μεταξύ ήταν απογοητευτικά, αλλά τώρα είχα επιτέλους την ευκαιρία να δοκιμάσω με καλώδιο.
Οι ταχύτητες που μέτρησα στο speedtest.net έπαιζαν από 250-450Mbps ενώ στο fast.com μέχρι 620. Εντωμεταξύ στο speedtest.net κάποιες φορές ξεκίναγε καλά η μέτρηση και αμέσως έπεφτε απότομα ώστε να καταλήξει περί τα 400Mbps.
Δοκιμασα download από ftp.ntua.gr και η ταχύτητα έπαιζε από περίπου 10-35 MByte το δευτερόλεπτο, πάλι με ανεβοκατεβασματα, δεν σταθεροποιηθηκε η ταχύτητα καθόλου δηλαδή.
Κάνω μήπως κάτι λάθος στις δοκιμές; Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να ελέγξω/δοκιμάσω πριν καλέσω την τεχνική υποστήριξη;
Router έχω το παλιό Huawei με τις 4 θύρες, εκ των οποίων μόνο η μία είναι Gigabit, δεν θυμάμαι το μοντέλο ακριβώς. Το Router αυτό ήταν από παλιά ρυθμισμένο σε DMZ και κατεληγε σε Fritzbox 7490. Τώρα για να κάνω τις δοκιμές απλά αποσύνδεσα το Fritzbox και σύνδεσα το λαπτοπ μου απευθείας πάνω στην Gigabit θύρα του Huawei. Δεν ξέρω μήπως το ότι ήταν ρυθμισμένο έτσι να παίζει κάποιο ρόλο;
xGreekGamerx
09-05-24, 14:57
Το 1gbps δεν είναι εγγυημένο ότι θα το πιάνεις πάντα.
Μπορείς να δοκιμάσεις να τους ζητήσεις και άλλο router μήπως δεις διαφορά.
νομιζω για το "παντου" οτι μπορει να μην ισχυει (σε καθε σερβερ που θα συνδεθεις) , το παντα , θα επρεπε να ισχυει και η αποκλιση να αποτελει εξαιρεση εντος των οριων καλης λειτουργιας .
xGreekGamerx
09-05-24, 15:06
Στο gpon δεν έχεις εγγυημένο bandwidth ούτε μέχρι τον πάροχο. Το max του gpon είναι 2.5gbps down και 1.25gbps up το οποίο μπορεί να μοιραστεί μέχρι και σε 128 πελάτες (στην Ελλάδα νομίζω το μοιράζουν με ratio 1:32). Ακόμα και να έχεις 1gbps στον πάροχο, σε περιορίζει το backbone του παρόχου και το backbone της υπηρεσίας που θες να χρησιμοποιήσεις. Όσοι περισσότεροι βάζουν 1gbps χωρίς κάποια αναβάθμιση backbone ή/και last mile δικτύου τόσο λιγότερο πιθανό γίνεται να πιάνεις συνεχώς το 1gbps.
Είχα αναβαθμίσει στο πατρικό μου τη γραμμή σε 1Gbps από τον Ιανουάριο, η αναβάθμιση έγινε απομακρυσμενα, με πήραν τότε τηλέφωνο να ελέγξω αλλά δεν βρισκόμουν στο χώρο. Από τότε μόλις πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα ξανά στο χώρο για να ελέγξω πώς πάει η γραμμη.
Τα αποτελέσματα με wifi που είχα ζητήσει να κάνουν οι δικοί μου στο μεταξύ ήταν απογοητευτικά, αλλά τώρα είχα επιτέλους την ευκαιρία να δοκιμάσω με καλώδιο.
Οι ταχύτητες που μέτρησα στο speedtest.net έπαιζαν από 250-450Mbps ενώ στο fast.com μέχρι 620. Εντωμεταξύ στο speedtest.net κάποιες φορές ξεκίναγε καλά η μέτρηση και αμέσως έπεφτε απότομα ώστε να καταλήξει περί τα 400Mbps.
Δοκιμασα download από ftp.ntua.gr και η ταχύτητα έπαιζε από περίπου 10-35 MByte το δευτερόλεπτο, πάλι με ανεβοκατεβασματα, δεν σταθεροποιηθηκε η ταχύτητα καθόλου δηλαδή.
Κάνω μήπως κάτι λάθος στις δοκιμές; Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να ελέγξω/δοκιμάσω πριν καλέσω την τεχνική υποστήριξη;
Router έχω το παλιό Huawei με τις 4 θύρες, εκ των οποίων μόνο η μία είναι Gigabit, δεν θυμάμαι το μοντέλο ακριβώς. Το Router αυτό ήταν από παλιά ρυθμισμένο σε DMZ και κατεληγε σε Fritzbox 7490. Τώρα για να κάνω τις δοκιμές απλά αποσύνδεσα το Fritzbox και σύνδεσα το λαπτοπ μου απευθείας πάνω στην Gigabit θύρα του Huawei. Δεν ξέρω μήπως το ότι ήταν ρυθμισμένο έτσι να παίζει κάποιο ρόλο;
Σε δική μου αναβάθμιση σε 1 Gbps πριν 2 μήνες μου πήραν πίσω το παλιό Huawei και μου έδωσαν το ΖΤΕ 670 (δεν θυμάμαι την ακριβή ονομασία του μοντέλου), χωρίς να ζητήσω κάτι εγώ. Υπάρχει περίπτωση το παλιό Huawei να μη μπορεί να ανταποκριθεί σε ταχύτητες 1 Gbps. Επιπλέον το καινούριο έχει και τις 4 θύρες Gigabit και αξιοπρεπές WiFi, αν σε νοιάζει αυτό.
Προσωπικά έχω σταθερά ~930-940 Mbps και up και down (εννοείται με καλώδιο) με τους περισσότερους ελληνικούς και αρκετούς ευρωπαϊκούς servers, ακόμα και με αμερικάνικους έχω δει 600+, όλα αυτά στο speedtest.net αλλά και στο openspeedtest. Περιοχή Χαλάνδρι κοντά στο ΟΑΚΑ, αν έχει κάποια σημασία αυτό.
Μην εμπιστεύεσαι καθόλου το ftp.ntua.gr για δοκιμές, δεν πάει παραπάνω από όσο αναφέρεις με καμία σύνδεση.
Δοκίμασε speedtest.net και διάλεξε server "Inalan (Thessaloniki)", με καλώδιο και σε υπολογιστή που έχει SSD. Αν αυτό δεν δώσει την πλήρη ταχύτητα, εγώ θα καλούσα την υποστήριξη.
Στο gpon δεν έχεις εγγυημένο bandwidth ούτε μέχρι τον πάροχο. Το max του gpon είναι 2.5gbps down και 1.25gbps up το οποίο μπορεί να μοιραστεί μέχρι και σε 128 πελάτες (στην Ελλάδα νομίζω το μοιράζουν με ratio 1:32). Ακόμα και να έχεις 1gbps στον πάροχο, σε περιορίζει το backbone του παρόχου και το backbone της υπηρεσίας που θες να χρησιμοποιήσεις. Όσοι περισσότεροι βάζουν 1gbps χωρίς κάποια αναβάθμιση backbone ή/και last mile δικτύου τόσο λιγότερο πιθανό γίνεται να πιάνεις συνεχώς το 1gbps.
Ισχύει αυτό... και εδώ είμαι εγώ που μάλλον είμαι τυχερός γιατί στη γειτονιά δεν έχει βάλει κανείς... ο λόγος? πέρασε πρώτα η Cosmote το καλοκαίρι οπότε όλοι έτρεξαν και έβαλαν fiber όσοι ήθελαν και μετά από 2 μήνες έσκασε και η Inalan οπότε μόνο κάποιοι μερακλήδες έχουμε βάλει (εννοείται πως έχω Cosmote fiber επίσης και εγώ).
Με λίγα λόγια, 24/7 είμαι full speed εσωτερικά στη χώρα.
Συμφωνώ και δεν έχω τέτοια απαίτηση, αλλά περίμενα έστω σε speedtest ή σε download από ntua.gr να το δω, όπως έχουμε δει πολλούς εδώ να το επιτυγχανουν. Καταλαβαίνω ότι σε γενική χρήση πολύ σπάνια θα το δω, πιθανόν και πουθενά εκτός speed test.
Ο σκοπός μου είναι να σιγουρευτώ οτι η γραμμή λειτουργεί σωστά (και ότι την ελέγχω σωστά φυσικά).
Συμφωνώ και δεν έχω τέτοια απαίτηση, αλλά περίμενα έστω σε speedtest ή σε download από ntua.gr να το δω, όπως έχουμε δει πολλούς εδώ να το επιτυγχανουν. Καταλαβαίνω ότι σε γενική χρήση πολύ σπάνια θα το δω, πιθανόν και πουθενά εκτός speed test.
Ο σκοπός μου είναι να σιγουρευτώ οτι η γραμμή λειτουργεί σωστά (και ότι την ελέγχω σωστά φυσικά).
Μπες πολύ αργά το βράδυ ή ξημερώματα και τσέκαρε πάλι... αν δεν πιάνεις και εκείνη την ώρα αυτή την ταχύτητα τότε δήλωσε βλάβη
Σε δική μου αναβάθμιση σε 1 Gbps πριν 2 μήνες μου πήραν πίσω το παλιό Huawei και μου έδωσαν το ΖΤΕ 670 (δεν θυμάμαι την ακριβή ονομασία του μοντέλου), χωρίς να ζητήσω κάτι εγώ. Υπάρχει περίπτωση το παλιό Huawei να μη μπορεί να ανταποκριθεί σε ταχύτητες 1 Gbps. Επιπλέον το καινούριο έχει και τις 4 θύρες Gigabit.
Προσωπικά έχω σταθερά ~930-940 Mbps και up και down (εννοείται με καλώδιο) με τους περισσότερους ελληνικούς και αρκετούς ευρωπαϊκούς servers, ακόμα και με αμερικάνικους έχω δει 600+, όλα αυτά στο speedtest.net αλλά και στο openspeedtest. Μην εμπιστεύεσαι καθόλου το ftp.ntua.gr για δοκιμές, δεν πάει παραπάνω από όσο αναφέρεις με καμία σύνδεση.
Δοκίμασε speedtest.net και διάλεξε server "Inalan (Thessaloniki)", με καλώδιο και σε υπολογιστή που έχει SSD. Αν αυτό δεν δώσει την πλήρη ταχύτητα, εγώ θα καλούσα την υποστήριξη.
Ευχαριστώ πολύ! Θα δοκιμάσω ειδικά με τον server inalan Thessaloniki και σε διάφορες ώρες της ημέρας και αν δεν δω βελτίωση θα καλέσω την υποστήριξη. Μάλλον για αλλαγή ρουτερ, αφού λογικά αν υπήρχε πρόβλημα με την ίνα είτε θα δουλευε είτε δεν θα δούλευε καθόλου, αν καταλαβαίνω καλά.
- - - Updated - - -
Μπες πολύ αργά το βράδυ ή ξημερώματα και τσέκαρε πάλι... αν δεν πιάνεις και εκείνη την ώρα αυτή την ταχύτητα τότε δήλωσε βλάβη
Ευχαριστώ πολύ! :oneup:
Κακώς δεν τους πήρες ένα τηλέφωνο ήδη. Είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετούν άμεσα....όχι όπως κάποιοι "βασικοί" πάροχοι;)....είναι εξαιρετικά πιθανόν να σου αλλάξουν ρούτερ (π.χ. ΖΤΕ 670L) εάν δεν είναι θέμα ρυθμίσεων.
Ενα φτιαχνεις αλλο χαλαει.
255955
Ενα φτιαχνεις αλλο χαλαει.
Λες να ειναι η Θεία Δίκη ? χτες κραζανε ολοι την NOVA που ηταν DOWN ....
Εγραψα οτι μεχρι ενα σημειο οι βλαβες οκ ειναι φυσιολογικες....εδω ομως υπαρχει σοβαρο προβλημα.
Μου αρεσει η σταθερη απαντηση "σας ενημερώνουμε πως η εταιρεία μας έχει άριστη γνώση του νομοθετικού πλαισίου και κινείται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές (ITU L48 και ITU L49)"
Αν η 2η βλαβη στον Ευοσμο οφειλεται στο χαλασμο απο χαλαζι και νερο που εκανε πριν λιγη ωρα δε φτιαχνετε ουτε αυριο.
Τι να πεις...υπομονή
Εχει ενδιαφερον παντως το καναλι στο telegram.
Λες να ειναι η Θεία Δίκη ? χτες κραζανε ολοι την NOVA που ηταν DOWN ....
Ας μην ήτανε το newsit που ανέβασε την είδηση εχθές για την ΝΟΒΑ (και έβαλα εγώ εδώ) και χαμπάρι δεν θα έπαιρνε κανείς:)....και ποιος ξέρει πόσα ακόμα που δεν μαθαίνουμε εφόσον ΔΕΝ υπάρχει κάποιο άμεσα και ΔΗΜΟΣΙΑ φανερό κανάλι για να αναφέρουν οι χρήστες το οποιοδήποτε πρόβλημα...άρα πολλά μπορεί να περνούν στο ντούκου.
Αντίθετα η Ιναλαν έχοντας το telegram τα πάντα είναι φανερά....είτε πρόκειται για κάποιο θεματάκι λεπτού ή λεπτών, είτε κάτι πολύ σοβαρότερο.
Πάντως στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο που είμαι στην Ίναλαν μόνο 1 φορά υπήρξε σοβαρή διακοπή 2-3 ωρών και ίσως μία ακόμα φορά για κάποια λεπτά. Από εκεί και πέρα άψογα.
Παιδιά διαβάζω πως στο κέντρο έγινε κατακλυσμός του ΝΟΕ, έπεσαν δέντρα κλπ οπότε κάτι χοντρό έχει γίνει, υπομονή.
Παιδιά διαβάζω πως στο κέντρο έγινε κατακλυσμός του ΝΟΕ, έπεσαν δέντρα κλπ οπότε κάτι χοντρό έχει γίνει, υπομονή.
Πρώτα έπεσε χοντρό χαλάζι, μετά χοντρή βροχή με αέρα (στο Κέντρο πάντα αυτά) και μετά "ανακάλυψα" ότι είχε πλήρως βουλώσει ένα σιφώνι στο μπαλκόνι (Muphry's Law :) )...μούσκεμα και εγώ και η γυναίκα μου (με νιτσεράδες και οι 2) μέχρι να γλυτώσουμε να μην μπει το νερό στο σαλόνι....πάντως η οπτική ΙΝΑΛΑΝ εκεί άθικτη:cool: ....τώρα τι έγινε πιο έξω στα περίχωρα δεν ξέρω (Εύοσμος κλπ).
xGreekGamerx
09-05-24, 20:39
Πρώτα έπεσε χοντρό χαλάζι, μετά χοντρή βροχή με αέρα (στο Κέντρο πάντα αυτά) και μετά "ανακάλυψα" ότι είχε πλήρως βουλώσει ένα σιφώνι στο μπαλκόνι (Muphry's Law :) )...μούσκεμα και εγώ και η γυναίκα μου (με νιτσεράδες και οι 2) μέχρι να γλυτώσουμε να μην μπει το νερό στο σαλόνι....πάντως η οπτική ΙΝΑΛΑΝ εκεί άθικτη:cool: ....τώρα τι έγινε πιο έξω στα περίχωρα δεν ξέρω (Εύοσμος κλπ).
Ελπίζω να μην πάθατε καμία ζημιά. Περιμένουμε και εμείς Μαγνησία δυνατές βροχές σε λίγες ώρες.
Στο PC, κατέβασε το speedtest app από το Microsoft Store, και δοκίμασε με αυτό.
Εγώ έχω 1 Gbps, και πιάνω 940 Mbps με το speedtest app.
Αν με το speedtest app δεν πιάνεις 930-940 Mbps, πάρε τηλέφωνο την Inalan να σου διορθώσει το πρόβλημα.
255964
Ελπίζω να μην πάθατε καμία ζημιά. Περιμένουμε και εμείς Μαγνησία δυνατές βροχές σε λίγες ώρες.
https://www.typosthes.gr/thessaloniki/350344_kataklysmos-sti-thessaloniki-zimies-se-ih-apo-dentra-plimmyrisan-katastimata
Τσιμισκή και Κούσκουρα που έπεσε το δέντρο μιλάμε για Κέντρο - Κέντρο. Λυπάμαι τον καυμένο με το αυτοκίνητο....και θα έχει πληρώσει γιατί είναι με την ώρα το παρκάρισμα εκεί !!!!
Ισχύει αυτό... και εδώ είμαι εγώ που μάλλον είμαι τυχερός γιατί στη γειτονιά δεν έχει βάλει κανείς... ο λόγος? πέρασε πρώτα η Cosmote το καλοκαίρι οπότε όλοι έτρεξαν και έβαλαν fiber όσοι ήθελαν και μετά από 2 μήνες έσκασε και η Inalan οπότε μόνο κάποιοι μερακλήδες έχουμε βάλει (εννοείται πως έχω Cosmote fiber επίσης και εγώ).
Με λίγα λόγια, 24/7 είμαι full speed εσωτερικά στη χώρα.
Το κλασσικο λαθος που κανει η INALAN πλεον... Παει δευτερη σε μια περιοχη...
Καλησπέρα στην ομάδα, ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο limit στο use της γραμμής;
Γιατί γνωστό μου που είχε για 3-4 μέρες σερί 95% usage της γραμμής του και του έκοψαν την ταχύτητα στα 200/200 από 1000/1000 και τον πήραν από την Inalan γιατί είδαν ότι γίνεται ddos επίθεση :p, προφανώς λόγο ότι ήταν udp packets αλλά όταν τους εξήγησε του είπαν να το μειώσει και ότι από τον επόμενο μήνα θα ξανά πάει 1000/1000 η γραμμή. Δεν έχω δει κάτι στο συμβόλαιο περί limit και στο telegram που ρωτήσαμε είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο limit από πλευρά της εταιρίας.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο?
Λογικα πρεπει να ξεπερασε τα 30-32 ΤΒ στις 4 μερες .
Ειχαν πει οτι πλεον δεν υπαρχει DATA CAP . Ειχε σταματησει να ισχυει .
Το ξεκινησανε παλι ?
Γραφει κατι το συμβολαιο του για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ? Αν οχι ..... πρεπει να του ανοιξουν κανονικα την γραμμη .
Γιατί γνωστό μου που είχε για 3-4 μέρες σερί 95% usage της γραμμής του και του έκοψαν την ταχύτητα στα 200/200 από 1000/1000 και τον πήραν από την Inalan γιατί είδαν ότι γίνεται ddos επίθεση :p, προφανώς λόγο ότι ήταν udp packets αλλά όταν τους εξήγησε του είπαν να το μειώσει και ότι από τον επόμενο μήνα θα ξανά πάει 1000/1000 η γραμμή. Δεν έχω δει κάτι στο συμβόλαιο περί limit και στο telegram που ρωτήσαμε είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο limit από πλευρά της εταιρίας.
καλησπερα, ειναι απεριοριστα πλεον τα δεδομενα, αλλα και παλια που ειχε ελεγαν οτι ποτέ δεν τα εφτασε κανεις και οτι ΠΟΤΕ δεν θα χαμηλωσουν ταχυτητα.
Αμα ψαξεις ποστς του εκπροσωπου θα τα δεις καπου.
Παιδιά υπάρχει fair usage. Αν νομίζει κανείς πως μπορεί να πάρει σε απλή γραμμή σπιτιού 1gbit upload και να την σκιζει 24/7, γελαστηκε.
Τι είναι αυτό που κάνει 1gbit κίνηση όλη μέρα udp?
Παιδιά υπάρχει fair usage. Αν νομίζει κανείς πως μπορεί να πάρει σε απλή γραμμή σπιτιού 1gbit upload και να την σκιζει 24/7, γελαστηκε.
Τι είναι αυτό που κάνει 1gbit κίνηση όλη μέρα udp?
Torrent !
@BlueChris κόψε τα speedtest
Torrent !
@BlueChris κόψε τα speedtest
Jamais
Το θέλω επίσημα πως είναι torrent.
Jamais
Το θέλω επίσημα πως είναι torrent.
Plex , emby ?
Είναι project που κάναμε μεταξύ μας για να δούμε και αντοχές της γραμμής τελείως education
Είναι project που κάναμε μεταξύ μας για να δούμε και αντοχές της γραμμής τελείως education
Ναι δεν αντέχει τέτοια πίεση. Στην Cosmote να το κάνεις σε Fiber όχι εταιρική, μετά από λίγες μέρες θα σε πάρουν τηλέφωνο.
Μάλιστα, κατάλαβα. Απλά δεν το είχαν αναφέρει πουθενά και το είχα απορία
Έ και με το avatar που έχεις βάλει προδιαθέτεις λίγο για ddos επίθεση:)
Coolmaster
11-05-24, 00:16
Αυτό:
Υπάρχει ογκοχρέωση ή περιορισμός στα δεδομένα;
Ο όγκος δεδομένων είναι απεριόριστος στα Business και Basic πακέτα, εκτός από τα πακέτα Basic1000, όπου ισχύει πολιτική μηναίας χρήσης 10%.
από εδώ https://inalan.gr/oikiaka-paketa-internet/fiber-internet-1gbps/
τι καταλαβαίνετε εσείς πως σημαίνει;
10% από τί;
Αυτό:
Υπάρχει ογκοχρέωση ή περιορισμός στα δεδομένα;
Ο όγκος δεδομένων είναι απεριόριστος στα Business και Basic πακέτα, εκτός από τα πακέτα Basic1000, όπου ισχύει πολιτική μηναίας χρήσης 10%.
από εδώ https://inalan.gr/oikiaka-paketa-internet/fiber-internet-1gbps/
τι καταλαβαίνετε εσείς πως σημαίνει;
10% από τί;
μπορει το 10 % του bandwidth που δεν ισχυει αφου επεσε στα 200/200 , αρα τι μας μενει ; αφου λεει σε 4 περιπου μερες full throttle connection , αυτο ταιριαζει πιο πολυ με το ενα δεκατο του μηνα που ειναι 3 περιπου μερες
10% από τί;
Νομίζω ότι είναι το 10% του τι μπορείς να κατεβάσεις με την 1Gbps σε 1 μήνα x 24 ώρες.
Coolmaster
11-05-24, 00:45
Νομίζω ότι είναι το 10% του τι μπορείς να κατεβάσεις με την 1Gbps σε 1 μήνα x 24 ώρες.
Δηλαδή το Basic1000 έχει πολιτική ορθής χρήσης 33 ΤΒ/month σε gigabit speed και μετά γίνεται limit στα 200/200...
Όπως στα unlimited mobile data!
Δηλαδή το Basic1000 έχει πολιτική ορθής χρήσης 33 ΤΒ/month σε gigabit speed και μετά γίνεται limit στα 200/200...
Όπως στα unlimited mobile data!
33tb στο 1gbps τον μηνα , δεν ειναι λιγα για οικιακη χρηση
:hmm: δεν εχω μαζεψει τοσα data μεσα σε 20 χρονια .
33tb στο 1gbps τον μηνα , δεν ειναι λιγα για οικιακη χρηση
:hmm: δεν εχω μαζεψει τοσα data μεσα σε 20 χρονια .
Ναι για download είναι αρκετά δύσκολο, για upload πιο εύκολο, αλλά και πάλι πρέπει να το λιώνεις...
@ ADSLgr.com All rights reserved.