Επιστροφή στο Forum : Inalan
Εγω γκρινιαζω γιατι δεν εχω οπτικη απο κανενα....
Ας ερθει στην γειτονια μου και ας βαλουν και καφαο στον τοιχο της πολυκατοικιας μου!!!
Προφανώς και δεν απευθύνομαι σε εσένα....βλέποντας τις αναρτήσεις σου αισθάνομαι τον πόνο σου....δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στην θέση σου.
Όμως κάποιοι άλλοι δουλειά δεν έχουν και "ψάχνουν" να βρουν θέματα για να απασχολούν ένα ολόκληρο τόπικ.....με αιτιάσεις που πολύ καλά κάποιος φίλος πιο πάνω χαρακτήρισε έως Ψ@Κ.
Το κακό ρε Billy είναι πως πηγαίνουν και τα πετάνε όπου τους καπνίσει. Εμένα η οικοδομή μου είναι 2 όψεων. Πήγαν και έβαλαν το κουτάκι τους από τη μεριά όπου βλέπουν μόνο τα μισά σπίτια. Αν το πήγαιναν από την άλλη μεριά θα είχαν πρόσβαση σε όλα τα διαμερίσματα. Αν θελήσει τώρα κάποιος από την άλλη μεριά να κάνει αίτηση, θα πρέπει να πάει και να περάσει η ίνα απ'όλη την πυλωτή.
Δεύτερο παράδειγμα είναι εδώ απέναντί μου όπου σήμερα έφεραν κανονικά την ίνα (βλέπω στο απέναντι πεζοδρόμιο σκαμμένο και ξανατσιμενταρισμένο τον αρμό) και πήγαν και έβαλαν το κουτάκι σε ένα τοιχίο όπου εκεί είναι είσοδος ενός υπόγειου πάρκινγκ, πολύ πιο μακριά από την είσοδο της οικοδομής και των καταστημάτων που έχει. Εκείνη η μεριά έχει κρεβατοκάμαρες οπότε αν πάλι κάποιος κάνει αίτηση θα πρέπει να περνάνε ζιγκ ζαγκ την ίνα.
Με την Inalan, η ίνα συνήθως μπαίνει από το μπαλκόνι, και όχι από την είσοδο της πολυκατοικίας όπως κάνουν οι υπόλοιπες εταιρείες.
Με την Inalan, η ίνα συνήθως μπαίνει από το μπαλκόνι, και όχι από την είσοδο της πολυκατοικίας όπως κάνουν οι υπόλοιπες εταιρείες.
Δες εδώ τι προβλήματα έχουν άλλοι !!!! https://www.adslgr.com/forum/threads/1023988-COSMOTE-Fiber-(FTTH)?p=7588967#post7588967
Ο τρόπος που τοποθετεί η Ιναλαν την ίνα της, όσο πρόχειρος και εάν φαίνεται, μπορεί να είναι σωτήριος σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ο φίλος αναγκάσθηκε και έκανε ολόκληρο διάγραμμα μπας και βρεθεί λύση (μόνο autocad δεν χρησιμοποίησε:)).
Με Ιναλαν, στην χειρότερη περίπτωση, θα ανέβαινε ταράτσα (εάν δεν υπήρχε πιο σύντομη πρόσβαση από το Ισόγειο, για να πάει κατευθείαν εκεί που ήθελε ο φίλος) και από εκεί θα "έπεφτε" κατευθείαν στο δωμάτιο που ήθελε:cool::cool::cool:......1 (μία) μικρή τρύπα ΜΟΝΟ και......PROBLEM SOLVED.
Προφανώς και δεν απευθύνομαι σε εσένα....βλέποντας τις αναρτήσεις σου αισθάνομαι τον πόνο σου....δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στην θέση σου.
Όμως κάποιοι άλλοι δουλειά δεν έχουν και "ψάχνουν" να βρουν θέματα για να απασχολούν ένα ολόκληρο τόπικ.....με αιτιάσεις που πολύ καλά κάποιος φίλος πιο πάνω χαρακτήρισε έως Ψ@Κ.
Θεωρώ πως ούτε το telegram της βλέπεις...
Θεωρώ πως ούτε το telegram της βλέπεις...
Λάθος θεωρείς...από εκεί είναι το λινκ.
Δες εδώ τι προβλήματα έχουν άλλοι !!!! https://www.adslgr.com/forum/threads/1023988-COSMOTE-Fiber-(FTTH)?p=7588967#post7588967
Ο τρόπος που τοποθετεί η Ιναλαν την ίνα της, όσο πρόχειρος και εάν φαίνεται, μπορεί να είναι σωτήριος σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ο φίλος αναγκάσθηκε και έκανε ολόκληρο διάγραμμα μπας και βρεθεί λύση (μόνο autocad δεν χρησιμοποίησε:)).
Με Ιναλαν, στην χειρότερη περίπτωση, θα ανέβαινε ταράτσα (εάν δεν υπήρχε πιο σύντομη πρόσβαση από το Ισόγειο, για να πάει κατευθείαν εκεί που ήθελε ο φίλος) και από εκεί θα "έπεφτε" κατευθείαν στο δωμάτιο που ήθελε:cool::cool::cool:......1 (μία) μικρή τρύπα ΜΟΝΟ και......PROBLEM SOLVED.
Έτσι είμαι εγώ, η ίνα έρχεται από την ταράτσα.
εχω ξανακανει την ερωτηση ...αλλα δεν πηρα καποια απαντηση
γιατι τα βαζουν τοσο χαμηλα ?
ειναι μεγαλος κινδυνος βαναδαλισμου απο βλακες .
Εδώ δες ομορφιά λίγο πιο πέρα από τον εργολάβο.
256562
Ναι το γνωρίζω, όπως και η HCN. Ο λόγος που το αναφέρω είναι πως αν μιλούσανε με το διαχειριστή θα γνωρίζανε την πληροφορία που περιγράφω και θα έμπαινε το κουτί από την άλλη πλευρά. Τώρα όταν θα ζητάει κάποιος από την άλλη μεριά να συνδεθεί, θα πρέπει κάθε φορά να περνάνε διαφορετικό καλώδιο.
- - - Updated - - -
Ζήσε στο αφήγημα σου. Δε μπορώ να εξηγώ τα αυτονόητα. Έχω περιγράψει πολύ αναλυτικά το πρόβλημα.
Α, και μετά από τέτοιες γελοίες εγκαταστάσεις, ελπίζω να μην παραπονιέται κόσμος όταν θα χάνετε το ίντερνετ με καλώδια εκτεθημένα στον ήλιο.
Καλημερα
Η εγκατασταση με τον τροπο που την κανουν οι συνεργατες της Ιναλαν
ειναι απαραδεκτη.
Αυτο δεν το συζητω και μπορω να βαλω 1000 φωτογραφιες μονο απ την περιοχη μου.
Λοιπόν για να τελειώνουμε, επειδή εδώ κάποιοι θα μας τρελάνουν....
Το θέμα που τέθηκε δεν ήταν κυρίως η τυχόν λάθος τοποθέτηση του κουτιού της Ιναλαν, που εάν πράγματι έγινε σε λάθος κατά την γνώμη σου θέση ή με λάθος τρόπο, ζητάς να μεταφερθεί σε άλλο πλέον κατάλληλο σημείο.......που οποιαδήποτε εταιρία θα το κάνει εάν έχει μία λογική το αίτημά σου......
Κυρίως ήταν το "με ποιο δικαίωμα μας βάζουν το κουτί χωρίς να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανένα" !!!!!!!!!
Δηλαδή να μην επιτρέψεις σε τυχόν ενδιαφερόμενους συνιδιοκτήτες σου να πάνε σε άλλη εταιρία.
Λες και πριν από χρόνια όταν η ΚΟΣΜΟΤΕ έσκαψε όλους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης και έβαλε σωλήνες με οπτικές ίνες να κρέμονται μπροστά σε ΚΑΘΕ είσοδο πολυκατοικίας επί μήνες, έπρεπε να πούμε εμείς "όχι δεν θέλουμε οπτικές ίνες" ή "έχετε κάποια αίτηση από την πολυκατοικία μας?" :) ....τρελλά πράγματα.
***Φίλε @BillyVan σε 3 εγκαταστάσεις που έχω κάνει στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης τα κουτιά είναι μια χαρά τοποθετημένα.....να είσαι σίγουρος ότι εάν είχα κάποια παρατήρηση θα την είχα κάνει εγγράφως στην Ιναλαν και είμαι σίγουρος ότι θα θα ικανοποιούσαν το αίτημά μου εάν ήταν τεκμηριωμένο....όπως δέχθηκε η εταιρία αερίου να μεταφέρει κουτί μετρητή αερίου που απαράδεκτα τοποθέτησε στην κεντρική είσοδο της οικοδομής (μετά από καμιά 15αριά σωστές τοποθετήσεις μετρητών έκανε την πατάτα στην 16η...γραπτό αίτημα...μεταφορά...και ούτε γάτα ούτε ζημιά).
Λοιπόν για να τελειώνουμε, επειδή εδώ κάποιοι θα μας τρελάνουν....
Το θέμα που τέθηκε δεν ήταν κυρίως η τυχόν λάθος τοποθέτηση του κουτιού της Ιναλαν, που εάν πράγματι έγινε σε λάθος κατά την γνώμη σου θέση ή με λάθος τρόπο, ζητάς να μεταφερθεί σε άλλο πλέον κατάλληλο σημείο.......που οποιαδήποτε εταιρία θα το κάνει εάν έχει μία λογική το αίτημά σου......
Κυρίως ήταν το "με ποιο δικαίωμα μας βάζουν το κουτί χωρίς να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανένα" !!!!!!!!!
Δηλαδή να μην επιτρέψεις σε τυχόν ενδιαφερόμενους συνιδιοκτήτες σου να πάνε σε άλλη εταιρία.
Λες και πριν από χρόνια όταν η ΚΟΣΜΟΤΕ έσκαψε όλους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης και έβαλε σωλήνες με οπτικές ίνες να κρέμονται μπροστά σε ΚΑΘΕ είσοδο πολυκατοικίας επί μήνες, έπρεπε να πούμε εμείς "όχι δεν θέλουμε οπτικές ίνες" ή "έχετε κάποια αίτηση από την πολυκατοικία μας?" :) ....τρελλά πράγματα.
***Φίλε @BillyVan σε 3 εγκαταστάσεις που έχω κάνει στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης τα κουτιά είναι μια χαρά τοποθετημένα.....να είσαι σίγουρος ότι εάν είχα κάποια παρατήρηση θα την είχα κάνει εγγράφως στην Ιναλαν και είμαι σίγουρος ότι θα θα ικανοποιούσαν το αίτημά μου εάν ήταν τεκμηριωμένο....όπως δέχθηκε η εταιρία αερίου να μεταφέρει κουτί μετρητή αερίου που απαράδεκτα τοποθέτησε στην κεντρική είσοδο της οικοδομής (μετά από καμιά 15αριά σωστές τοποθετήσεις μετρητών έκανε την πατάτα στην 16η...γραπτό αίτημα...μεταφορά...και ούτε γάτα ούτε ζημιά).
Το ότι συγχέεις την παράνομη εγκατάσταση με το δικαίωμα τυχόν ενδιαφερόμενων στο μέλλον για την ίνα με ξεπερνάει.
Άμα είναι έτσι τι τους σταματάει από το να στήσουν και μια σκαλωσιά και να την φέρουν και μέχρι το μπαλκόνι μας, να τρυπήσουν και να την φέρουν στο ίδιο μας το σπίτι ούτως ώστε όταν χρειαστεί στο μέλλον να μη χρειάζονται καν εργασίες, να δουλεύει με ένα τηλέφωνο.
Το ότι συγχέεις την παράνομη εγκατάσταση με το δικαίωμα τυχόν ενδιαφερόμενων στο μέλλον για την ίνα με ξεπερνάει.
Άμα είναι έτσι τι τους σταματάει από το να στήσουν και μια σκαλωσιά και να την φέρουν και μέχρι το μπαλκόνι μας, να τρυπήσουν και να την φέρουν στο ίδιο μας το σπίτι ούτως ώστε όταν χρειαστεί στο μέλλον να μη χρειάζονται καν εργασίες, να δουλεύει με ένα τηλέφωνο.
Έχεις κάνει "κατάληψη" του νήματος με ασταμάτητες αναρτήσεις....θα σταματήσω εγώ γιατί προφανώς δεν πρόκειται να σταματήσεις εσύ....η ανάρτηση που κάνω λινκ με εκφράζει απόλυτα....Τέλος από εμένα....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
https://www.adslgr.com/forum/threads/872485-Inalan?p=7589156#post7589156
Κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό από τη στιγμή που κανείς στην πολυκατοικία δεν έχει κάνει αίτηση για Inalan να έρχονται και να περνάνε αναμονές; Δεν πρέπει να έχουν σχετική άδεια από την πολυκατοικία;
Αυτή ήταν η ερώτησή μου. Το ότι εσύ με έμπλεξες με κομπλεξισμό, ότι είμαι αρνητής τεχνολογίας, ότι δε θέλω οι γείτονές μου να επωφεληθούν με γρήγορο ίντερνετ συνεχίζει να με ξεπερνάει.
Και όσον αφορά την ανάρτηση που σε εκφράζει:
Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα.
Καλή συνέχεια και σε σένα.
Ευτυχώς κάποιοι έχουμε ζήσει στο εξωτερικό πριν 25-30 χρόνια και είχαμε δει απο τοτε τις πρώτες οπτικές ίνες στο σπίτι μας με τηλεφωνο, τηλεόραση κλπ
(Cable & Wireless, Southampton UK)
Και όταν πάψαμε να είμαστε φτωχοΒαλκάνιοι πριν 4-5 χρόνια και αποκτήσαμε στην Ελλάδα την πρωτη μας οπτική ίνα (Inalan), νιώσαμε ξανά την ίδια χαρά και ανακούφιση απο την χάλκινη σαπίλα !!
Μερικοι θα μείνουν στην νοοτροποία ακόμα στο 1996, τι να πει κανείς
Kαλά ήταν τότε είχαμε και δραχμή και Telestet !!!
Ευτυχώς κάποιοι έχουμε ζήσει στο εξωτερικό πριν 25-30 χρόνια και είχαμε δει απο τοτε τις πρώτες οπτικές ίνες στο σπίτι μας με τηλεφωνο, τηλεόραση κλπ
(Cable & Wireless, Southampton UK)
Και όταν πάψαμε να είμαστε φτωχοΒαλκάνιοι πριν 4-5 χρόνια και αποκτήσαμε στην Ελλάδα την πρωτη μας οπτική ίνα (Inalan), νιώσαμε ξανά την ίδια χαρά και ανακούφιση απο την χάλκινη σαπίλα !!
Μερικοι θα μείνουν στην νοοτροποία ακόμα στο 1996, τι να πει κανείς
Kαλά ήταν τότε είχαμε και δραχμή και Telestet !!!
αααχχχχ τα 5χίλιαρα ξέχασες, ωραίες εποχές lol...
Η αληθεια ειναι οτι ο athkal ειναι ορκισμενος χρηστης της εταιρειας.
Θυμιζει λιγο οπαδο η φανατικοτητα του και προσωπικα δεν με ενοχλει.
Αγαπητε athkal εχεις εξαντλησει τα γνωστα επιχειρηματα καθε φορα περι προσφορων, περι ανταγωνισμου, περι εξυπηρετησης κλπ κλπ.
Συμφωνω σε πολλα απ αυτα που λες αλλα μην κρινεις παντα απ τον εαυτο σου.
Υπαρχουν και περιπτωσεις που τα πραγματα δεν πανε καλα...για την ακριβεια καθολου καλα.
Αν εμενες στον Εύοσμο θα ειχες πραγματικο προβλημα σχεδον καθημερινα.
Τελος ο φιλος YAziDis μια ερωτηση εκανε για το αν εχει το δικαιωμα να παει οποιοσδηποτε και να βαλει εξοπλισμο με το ετσι θελω στην περιουσια του.
Μαλιστα ειμαι σιγουρος οτι δε θα ρωτουσε στο φορουμ αν ηξερε οτι εστω ενας απ τους ενοικους ειχε εκδηλωσει ενδιαφερον νωριτερα για την Ιναλαν.
Ηρεμηστε δε βγαινει κατι με εκατερωθεν αντεγκλήσεις.
Τελος ο φιλος YAziDis μια ερωτηση εκανε για το αν εχει το δικαιωμα να παει οποιοσδηποτε και να βαλει εξοπλισμο με το ετσι θελω στην περιουσια του.
Μαλιστα ειμαι σιγουρος οτι δε θα ρωτουσε στο φορουμ αν ηξερε οτι εστω ενας απ τους ενοικους ειχε εκδηλωσει ενδιαφερον νωριτερα για την Ιναλαν.
Βασικά πιστεύω ότι θα έλεγε ναι αν τον ρωτούσαν πρώτα. Στις ΗΠΑ μπαίνεις σε ξένη περιουσία/οικόπεδο και σε πυροβολάνε.
αααχχχχ τα 5χίλιαρα ξέχασες, ωραίες εποχές lol...
Ξεχάσατε τις φοβερές ταχύτητες Ιντερνετ που είχαμε παλιά τότε.....10Mbps σε ιδιοκτητο και 1 σε απλό...ωραίες εποχές τότε:)
256565
- - - Updated - - -
Ηρεμηστε δε βγαινει κατι με εκατερωθεν αντεγκλήσεις.
Δηλαδή τι από αυτό που έγραψα δεν κατάλαβες? Όταν ο ΟΤΕ/ΚΟΣΜΟΤΕ πριν χρόνια έβαλε σε ΟΛΕΣ τις πολυκατοικίες μας στο Κέντρο Θεσσαλονίκης αναμονές με καλώδια οπτικής να κρέμονται για ΜΗΝΕΣ μας ρώτησε? Ή να το διατυπώσω καλύτερα, έπρεπε να μας ρωτήσει? Προφανώς και θέλουμε την πρόοδο και τις εξελίξεις (καλοδεχούμενες). Ή τότε επιτρεπόταν χωρίς συγκατάθεση και τώρα όχι?
Προφανώς η φάση με τα κουτιά είναι τύπου opt-out, δηλαδή by default η ιναλάν θα έχει το δικαίωμα να βάζει κουτί και μόνο αν όλοι στη πολυκατοικία δεν θέλουν τότε είτε λογικά το δηλώνουν πριν την εγκατάσταση (για να μη γίνει αυτή), είτε μετά (για να φύγει το κουτί).
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση και κάπου εδώ νομίζω το θέμα πρέπει να κλείσει και να συνεχίσουμε με τα του δικτύου της.
Προφανώς η φάση με τα κουτιά είναι τύπου opt-out, δηλαδή by default η ιναλάν θα έχει το δικαίωμα να βάζει κουτί και μόνο αν όλοι στη πολυκατοικία δεν θέλουν τότε είτε λογικά το δηλώνουν πριν την εγκατάσταση (για να μη γίνει αυτή), είτε μετά (για να φύγει το κουτί).
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση και κάπου εδώ νομίζω το θέμα πρέπει να κλείσει και να συνεχίσουμε με τα του δικτύου της.
Να το συνεχίσουμε... και γιατί να είναι κόκκινο? είμαι Παναθηναϊκός... θέλω να γίνουν άχρωμα ή πράσινα LOL
Θυμιζει λιγο οπαδο η φανατικοτητα του και προσωπικα δεν με ενοχλει.
Κάποιοι έκοψαν το ποδόσφαιρο αλλά κράτησαν την νοοτροπία.
Οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ποδόσφαιρο. Οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα πάσχουν γιατί μέχρι πρόσφατα
δεν υπήρχε ιδιαίτερος ανταγωνισμός και επιλογή για τον καταναλωτή.
Αν δεν σε εξυπηρετεί ένας πάροχος, τότε άλλαξε πάροχο. Γιατί μπορείς να αλλάξεις πάροχο και γιατί δεν μας ενδιαφέρει ο φανατισμός σου.
Ας το αφησουμε για να παραμεινουμε ον τοπικ.
Να το συνεχίσουμε... και γιατί να είναι κόκκινο? είμαι Παναθηναϊκός... θέλω να γίνουν άχρωμα ή πράσινα LOL
:lol: και 7στερο μη σου πω :respekt:
Αγαπητοί Συνδρομητές,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως,στα πλαίσια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών,αύριο Πέμπτη 06/06/2024, στο διάστημα 07:00 π.μ. έως 08:00 π.μ. ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μικροδιακοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Και προχθες το ιδιο εστειλαν.
Εγώ πλέον σαν μελλοντικός υποψιος αγοραστής, (και ας έχω 2-3 συνδέσεις που αρκετοί ξέρετε)
Μετά από όλα αυτά που διαβάζω, για τις συνεχείς αποσυνδέσεις σε διάφορες περιοχές, για την αδυναμία να έχω ipv4 public ip, διάφορα θέματα με routing που διαβάζω, το πως μπαίνουν χύμα τα κουτιά, τα καλώδια στους αρμούς των πεζοδρομίων και άλλα πολλά, έχω χάσει πλέον το confidence. Πραγματικά εδώ και 1 1/2 χρόνο δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον isp που είμαι και πόσο μάλλον το πόσο σωστή εγκατάσταση ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ έχει γίνει και κάθετα και οριζόντια , σε πολυκατοικία του 65 με 11 διαμερίσματα.
Εγώ πλέον σαν μελλοντικός υποψιος αγοραστής, (και ας έχω 2-3 συνδέσεις που αρκετοί ξέρετε)
Μετά από όλα αυτά που διαβάζω, για τις συνεχείς αποσυνδέσεις σε διάφορες περιοχές, για την αδυναμία να έχω ipv4 public ip, διάφορα θέματα με routing που διαβάζω, το πως μπαίνουν χύμα τα κουτιά, τα καλώδια στους αρμούς των πεζοδρομίων και άλλα πολλά, έχω χάσει πλέον το confidence. Πραγματικά εδώ και 1 1/2 χρόνο δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον isp που είμαι και πόσο μάλλον το πόσο σωστή εγκατάσταση ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ έχει γίνει και κάθετα και οριζόντια , σε πολυκατοικία του 65 με 11 διαμερίσματα.
Δίνεις την εντύπωση ότι είσαι concern troll (https://en.wiktionary.org/wiki/concern_troll).
Δίνεις την εντύπωση ότι είσαι concern troll (https://en.wiktionary.org/wiki/concern_troll).
Λανθασμένα προφανώς.
Μετά από όλα αυτά που διαβάζω
Στην Αθηνα ειναι μακραν καλυτερα τα πραγματα.
Θεσσαλονικη ναι προκυπτουν διαφορα προβληματα.
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η διακοπη υπηρεσιας απο κοψιμο ινας που συμβαινει συχνα σε καποιες περιοχες.
Εγω δυστυχως δεν ειχα αλλη επιλογη γιατι εχω προβληματικη καμπινα VDSL vodafone οποτε ηταν μονοδρομος να παω κι οτι γινει.
Απο περσι τον Ιουνιο που μπηκα στο δικτυο της ειχα σε 1 χρονο downtime max 15 λεπτα.
Μια χαρα λεω οτι ειμαι
Αλλα ειναι και λιγο λαχειο η περιοχη, η ip κλπ
Εγω δυστυχως δεν ειχα αλλη επιλογη γιατι εχω προβληματικη καμπινα VDSL vodafone οποτε ηταν μονοδρομος να παω κι οτι γινει.
Απο περσι τον Ιουνιο που μπηκα στο δικτυο της ειχα σε 1 χρονο downtime max 15 λεπτα.
Μια χαρα λεω οτι ειμαι
Αλλα ειναι και λιγο λαχειο η περιοχη, η ip κλπ
Επειδή πολύ εύκολα και ελαφρά τη καρδία αποφάσισες να αποδώσεις χαρακτηρισμούς όπως "φανατικός", "οπαδός" κλπ.....θα ήθελα να σημειώσω ορισμένα πράγματα.
1. Αντίθετα με εσένα εγώ είχα και άλλες επιλογές εκτός της Ιναλαν. Ήδη είχα επί 2 χρόνια FTTH 100/10 με κεντρική εγκατάσταση από ΚΟΣΜΟΤΕ (άρα με την λήξη του συμβολαίου μου μπορούσα να συνεχίσω είτε στην ΝΟΒΑ είτε στην ΚΟΣΜΟΤΕ - χωρίς καμιά ιδιαίτερη διαδικασία). Άρα ενσυνείδητα και αναλαμβάνοντας κάποια ρίσκα αποφάσισα να δοκιμάσω την Ιναλαν.
2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα αρχικά είναι ότι έπρεπε να ικανοποιήσω τον παράγοντα/δείκτη WAF. Ο όρος είναι "κλεμμένος" από φίλο σε άλλο νήμα εδώ. Ομολογώ όμως ότι τον βρήκα εξαιρετικά εύστοχο και αληθινό. (Για όσους τυχόν δεν τον είδαν WAF= Wife Acceptance Factor :)). Ευτυχώς και αυτόν τον συντελεστή τον ικανοποίησα με την νέα εγκατάσταση.
3. Στο νήμα μας γράφουμε την προσωπική μας εμπειρία. Έχω γνώση του τι συμβαίνει σε 3 εγκαταστάσεις στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ούτε με ταχύτητες, ούτε με ip κλπ. Μου προτείνεις να πάω στον Εύοσμο να δω τι συμβαίνει εκεί. Σοβαρά? Επαναλαμβάνω ότι γράφω τι προσωπική εμπειρία έχω. Όμως και στο κανάλι του Telegram, όπου ο καθένας μπορεί να γράψει το οποιοδήποτε θέμα του και είναι ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΟ στους πάντες δεν βλέπω κανένα τεράστιο θέμα....αλήθεια ποια άλλη εταιρία έχει αντίστοιχο real time κανάλι αναφοράς προβλημάτων ΟΡΑΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ? Εάν υπάρχει θα ήθελα να το μάθω για να μπορώ και να συγκρίνω.
4. Έχοντας μία σύνδεση 200/200 με τηλεφωνία όπου έχω άπειρα αστικά, 1500 προς κινητά και 150 EU/USA συν 2 κωδικούς για τα κινητά μας.....και όλα αυτά με ΔΩΡΕΑΝ εγκατάσταση και με 16,50 ευρώ για 2 χρόνια θεωρώ ότι είναι ο ορισμός του VfM......Value for Money = (200/200 FTTH + άπειρα αστικά +1500+150+2 κωδικοί κινητών / 16,50).
5. Και στις 3 εγκαταστάσεις που έκανα όλοι οι υπάλληλοι ήταν ευγενέστατοι....τι να κάνουμε να μην το πούμε? Το ότι δε τα πάντα έγιναν χωρίς να κινηθώ από τον υπολογιστή μου ήταν κάτι αρκετά πρωτότυπο και εξυπηρετικό (υπογραφές συμβάσεων μέσω Dropbox:cool:). Όχι μόνο στην Ιναλαν αλλά και στην InterTelecom.
6. Με την ίδια ευκολία που εκθειάζω και αναφέρω τα συν της εταιρίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα την ξεφωνήσω και θα πω τα πλην της εάν τυχόν προκύψουν προβλήματα ή θέματα που θα με ενοχλούν...προς το παρόν όμως προσωπικά δεν έχω...τι να κάνω? να τα δημιουργήσω? ούτε και εσύ έχεις θέματα από ότι λες. Κάποτε (έχω το ποστ σου) μου είχες απαντήσει ότι ενώ δεν είχες θέματα "γκρινιάζω για να τους κάνω καλύτερους. Κακό είναι?". Δεν είναι απαραίτητο να ασπάζονται όλοι την τακτική σου.
*** Όλο το παραπάνω "σεντόνι" δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο τσουνάμι απαντήσεων. Απλά ίσως να ενόχλησαν οι αυθαίρετοι έντονοι χαρακτηρισμοί σου. Από την άλλη ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται όπως νομίζει.
Να εισαι καλα που τα ειπες.
Με ταπωσες
Και να σου πω και κατι ακομη
Καλημερα
Αγαπητοί Συνδρομητές,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως,στα πλαίσια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών,αύριο Πέμπτη 06/06/2024, στο διάστημα 07:00 π.μ. έως 08:00 π.μ. ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μικροδιακοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
καλημερα, αργησα να το γραψω αλλα ηρθε και σε εμενα στο κεντρο Αθηνας αυτο το μυνημα αλλα για ωρες αλλες δλδ 09:00-15:00 για μιση ωρα καπου αναμεσα σε αυτες τις ωρες ομως για προγραμματισμενες εργασιες.
καλημερα, αργησα να το γραψω αλλα ηρθε και σε εμενα στο κεντρο Αθηνας αυτο το μυνημα αλλα για ωρες αλλες δλδ 09:00-15:00 για μιση ωρα καπου αναμεσα σε αυτες τις ωρες ομως για προγραμματισμενες εργασιες.
Στο κεντρο Αθηνας που ακριβως εχει καλυψη η inalan ?
ΚΕΝΤΡΟ Αθηνας δεν εχει . το εχει γραψει λαθος .
Κυψελη μενει .
βγες στο μπαλκόνι και δες τις οπτικές που φεύγουν από Λυκαβηττό και μπαίνουν από Ταράτσα στις πολυκατοικίες LOL
βγες στο μπαλκόνι και δες τις οπτικές που φεύγουν από Λυκαβηττό και μπαίνουν από Ταράτσα στις πολυκατοικίες LOL
Απο το μπαλκονι βλεπω λοφο Φιλοπαππου μονο.... :rofl:
Υπαρχει χαρτης στην σελιδα της, δεν εννοω κεντρο καρακεντρο δεν παρακολουθω τον χαρτη.
4. Έχοντας μία σύνδεση 200/200 με τηλεφωνία όπου έχω άπειρα αστικά, 1500 προς κινητά και 150 EU/USA συν 2 κωδικούς για τα κινητά μας.....και όλα αυτά με ΔΩΡΕΑΝ εγκατάσταση και με 16,50 ευρώ για 2 χρόνια θεωρώ ότι είναι ο ορισμός του VfM......Value for Money = (200/200 FTTH + άπειρα αστικά +1500+150+2 κωδικοί κινητών / 16,50).
τι εννοείς με το "2 κωδικούς για κινητά";
τι εννοείς με το "2 κωδικούς για κινητά";
να το πω λίγο πιο σωστά. Επικοινωνείς με την Intertelecom και ζητάς να σου δημιουργήσουν 2 επιπλέον "συσκευές" με αντίστοιχους κωδικούς. Τους κωδικούς αυτούς χρησιμοποιείς σε 2 κινητά smartphones (στην περίπτωσή μου στο δικό μου και της γυναίκας) και σε κατάλληλες εφαρμογές Android (εγώ δοκίμασα Zoiper and Linphone). Μ256630ε αυτό τον τρόπο:
1. Είναι σαν να έχεις το σταθερό στο κινητό σου (λαμβάνεις ή κάνεις κλήσεις σαν να είσαι στον χώρο που είναι το σταθερό σου ενώ δεν είσαι εκεί)
2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 2ο κανάλι voip της σταθερής τηλεφωνίας σου όταν το βασικό το χρησιμοποιεί η γυναίκα σου....και το χρησιμοποιεί πολύύύύ:).....Δυστυχώς το ΖΤΕ που μου έδωσε η Ιναλαν δεν έχει 2 εξόδους τηλεφωνίας, όπως είχε το ΖΤΕ της ΝΟΒΑ που είχα παλιά.....όμως με την παραπάνω λύση όλα ακόμα καλύτερα.
***Update...να πω και μία ακόμα ίσως λίγο θεωρητική χρήση τους...
3. Εάν έχεις κάποιο καρτοτηλέφωνο με μόνο διαθέσιμα data και όχι τηλέφωνα (έστω για κάποιο διάστημα μέχρι να ανανεώσεις), μπορείς να χρησιμοποιήσεις και από εκεί τα διαθέσιμα που έχεις μέσω Ιντερτελεκομ !!! π.χ έχω ένα 2ο καρτοτηλέφωνο "φοιτητικό" που έχουν μαζευτεί πάνω από 23GB και απαιτεί ανανέωση κάθε 6μηνο...θεωρητικά θα μπορούσα να μην ανανεώσω το βασικό καρτοτηλέφωνό μου και να δουλέψω με τα data του φοιτητικού και τα διαθέσιμα από Ιντερτελεκομ....Βέβαια στην πράξη σήμερα οι περισσότεροι έχουμε τόσα διαθέσιμα που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.
μάλιστα... ευχαριστώ για την διευκρίνηση
1. Είναι σαν να έχεις το σταθερό στο κινητό σου (λαμβάνεις ή κάνεις κλήσεις σαν να είσαι στον χώρο που είναι το σταθερό σου ενώ δεν είσαι εκεί)
2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 2ο κανάλι voip της σταθερής τηλεφωνίας σου όταν το βασικό το χρησιμοποιεί η γυναίκα σου....και το χρησιμοποιεί πολύύύύ:).....Δυστυχώς το ΖΤΕ που μου έδωσε η Ιναλαν δεν έχει 2 εξόδους τηλεφωνίας, όπως είχε το ΖΤΕ της ΝΟΒΑ που είχα παλιά.....όμως με την παραπάνω λύση όλα ακόμα καλύτερα.
Ή παίρνεις 1-2 voip σταθερές συσκευές και κάνεις τη δουλειά σου κανονικά και με περισσότερες δυνατότητες. Αν δεν θες να έχεις το κινητό στο αυτί σου συνέχεια.
Καλησπέρα!
Ζήτω συγγνώμη αν αυτή η ερώτηση έχει γίνει χίλιες φορές.
Σε πολυκατοικία με υπάρχουσα υποδομή ftth (το κουτάκι στο διαμέρισμα είναι της Cosmote), εάν θέλω να βάλω inalan, μπορεί να την χρησιμοποιήσει ή χρειάζεται να περάσει δεύτερη, δίκη της ίνα;
Σας ευχαριστώ!
Όχι, η Ιναλαν περνάει δική της υποδομή
Καλησπέρα!
Ζήτω συγγνώμη αν αυτή η ερώτηση έχει γίνει χίλιες φορές.
Σε πολυκατοικία με υπάρχουσα υποδομή ftth (το κουτάκι στο διαμέρισμα είναι της Cosmote), εάν θέλω να βάλω inalan, μπορεί να την χρησιμοποιήσει ή χρειάζεται να περάσει δεύτερη, δίκη της ίνα;
Σας ευχαριστώ!
Σου βάζει δική της ίνα μέχρι το διαμέρισμα, χωρίς κεντρική εγκατάσταση στην πολυκατοικία.
Σου βάζει δική της ίνα μέχρι το διαμέρισμα, χωρίς κεντρική εγκατάσταση στην πολυκατοικία.
Το ρυθμιστικό πλαίσιο ήταν ανύπαρκτο και η Inalan δεν είχε τρόπο να εξυπηρετηθεί από το τρίο Cosmote-Nova-Vodafone.
Τώρα το ρυθμιστικό πλαίσιο αλλάζει.
x_undefined
10-06-24, 21:43
Τώρα το ρυθμιστικό πλαίσιο αλλάζει.
Δηλαδή τι; Θα χρησιμοποιεί την κάθετη εγκατάσταση μέχρι το floorbox ή/και την οριζόντια μέχρι το διαμέρισμα; Και θα πληρώνει και πάγιο λογικά π.χ. στην Cosmote για αυτή τη χρήση;
Ευχαριστώ!
Δηλαδή τι; Θα χρησιμοποιεί την κάθετη εγκατάσταση μέχρι το floorbox ή/και την οριζόντια μέχρι το διαμέρισμα; Και θα πληρώνει και πάγιο λογικά π.χ. στην Cosmote για αυτή τη χρήση;
yep :) Υπαρχει ήδη ο σχετικός κανονισμός: https://www.eett.gr/wp-content/uploads/2024/04/%CE%91%CE%A0.1103-002.FEK-2024-TefxosB-01853-26_03_2024.pdf
εδώ (https://www.eett.gr/diavoulefsis/dimosia-diavoyleysi-gia-tin-tropopoiisi-toy-kanonismoy-prosvasis-kai-diasyndesis/)η διαβούλευση και εδώ (https://www.adslgr.com/forum/threads/1256704-%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82?p=7448190#post7448190) ενας μικρός σχολιάσμος μας στο φορουμ
και εδώ (https://www.adslgr.com/forum/threads/1265126-%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-Floorbox?p=7502161&highlight=%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7+bep#post7502161)σχολιασμός για την "μηνιαία ενοικίαση" του floorbox
x_undefined
10-06-24, 23:53
Ααα σωστά. Το θυμόμουν αυτό αλλά νόμιζα ότι υπήρξε κάτι καινούργιο. Δεν το κόβω να είναι πολύ πρόθυμη η Inalan να το ακολουθήσει. Δεν ξέρω πόσο συμβατός είναι αυτός ο τρόπος με αυτόν που ακολουθούν ήδη (σκάψιμο μεταξύ των πλακών για να φτάσουν στο κτήριο, ή πολλές φορές και «αλυσιδωτά» από το ένα κτήριο στο άλλο, εναέρια ή τοίχο-τοίχο). Αν βάλεις και το μηνιαίο πάγιο στον ΟΤΕ, πιο πολλά θα πληρώνουν έτσι και πιο δύσκολη δουλειά (αν και πολύ πιο σωστή προφανώς). Εκτός αν υποχρεωθεί να το κάνει.
Παντως απο τον χαρτη στην σελιδα της χαθηκαν οι περιοχες που "θα" επεκταθει και εμφανιζει μονο το λειτουργικο δικτυο...
Παντως απο τον χαρτη στην σελιδα της χαθηκαν οι περιοχες που "θα" επεκταθει και εμφανιζει μονο το λειτουργικο δικτυο...
Ναι στο χαρτη. ποιο κατω τα ερχομαστε υπαρχουν .....
@ ADSLgr.com All rights reserved.