Επιστροφή στο Forum : Inalan
Νικομάχου. Με κάλεσαν γιατί είχα δήλωση ενδιαφέρον
Α γείτονες είμαστε. Ωραία οπότε θα δώσουν και στις δίπλα οδούς λογικά. Εγώ θα κάνω μια αίτηση για ενδιαφέρον για Άνω Ηλιούπολη που μένω να δω τι θα μου πουν.. αλλά νομίζω θα περιμένω και ΔΕΗ και Cosmote να δω τι θα δώσουν. Όσο για βλάβες κτλπ που συζητάτε, είμαι ήδη στην 3η μέρα χωρις ιντερνετ με Cosmote και εκτιμώμενη ημερομηνία επίλυσης 23/10. Πάλι καλά δίνει απεριόριστα στο κινητό.
Ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει για το bridge mode. Τι διαφορα εχει απο το να παρετε ενα ρουτερ (πχ TPLINK) και να το βαλετε σε Router Mode αντι για AP mode?
Διαθεσιμότητα inalan στην γειτονιά μου. Έχω ενεργό συμβόλαιο στον ΟΤΕ και θα το διακόψω. Να περιμένω να ενεργοποιηθεί και μετά να κάνω αίτηση για διακοπή; Έχει κανείς εικόνα σε πόσες μέρες το κόβουν; Υπάρχει κάποιος με εμπειρία και στους 2 παρόχους; Ελπίζω να μην το μετανιώσω.... 2.5 χρόνια ΟΤΕ 1gbit...
Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση πρώτα έκανα ενεργοποίηση στη νέα γραμμή και μετά διέκοψα την παλιά. Καμιά 10αριά ημερολογιακές μέρες πήρε η διακοπή.
x_undefined
18-10-24, 19:20
Ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει για το bridge mode. Τι διαφορα εχει απο το να παρετε ενα ρουτερ (πχ TPLINK) και να το βαλετε σε Router Mode αντι για AP mode?
Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα κάνει NAT και το σάπιο ZTE οπότε κουβαλάς τους περιορισμούς του (π.χ. μπορεί να μην αντέχει πολλά NAT connections, όπως συμβαίνει συνήθως).
Διαθεσιμότητα inalan στην γειτονιά μου. Έχω ενεργό συμβόλαιο στον ΟΤΕ και θα το διακόψω. Να περιμένω να ενεργοποιηθεί και μετά να κάνω αίτηση για διακοπή; Έχει κανείς εικόνα σε πόσες μέρες το κόβουν; Υπάρχει κάποιος με εμπειρία και στους 2 παρόχους; Ελπίζω να μην το μετανιώσω.... 2.5 χρόνια ΟΤΕ 1gbit...
Γιατί να μην γίνει απλά μεταφορά από τον ένα πάροχο στον άλλο την ίδια ημέρα και την ίδια στιγμή?? Πρακτικά δεν θα καταλάβεις πότε θα γίνει η αλλαγή. Ειδικά στην οπτική θα έχεις εκείνη την ημέρα και τις 2 συνδέσεις, εφόσον από την Ιναλαν έχεις ξεχωριστή γραμμή. Έτσι και αλλιώς από την ΚΟΣΜΟΤΕ θα χρεωθείς όλη την ημέρα της αλλαγής (λογικά η διακοπή θα γίνει την επομένη). Προσωπικά πήγα από ΝΟΒΑ σε Ιναλαν και μάλιστα ζήτησα η αλλαγή παρόχου να γίνει μετά από ορισμένες ημέρες, ακριβώς την ημερομηνία λήξης της υποχρέωσής μου στην ΝΟΒΑ. Έτσι και έγινε.
Γιατι καθε τετοια αλλαγη εχει ρισκο κατι να μην παει καλα. Αυτα τα καναμε οταν το ζευγαρι του χαλκου ηταν ενα, οποτε ηταν και αναγκαστικο.
Εδω τωρα που μιλαμε για τελειως ξεχωρισα δικτυα, παμε γυρευοντας να τα κανουμε την ιδια μερα.
Δεν κερδιζουμε πρακτικα τιποτε, ομως αν κατι παει στραβα, μπορει να μεινουμε εκτος εντελως.
Σε bridge το zte670 μενει το οπτικο interface και απλα το δικο μας ρουτερ θα κανει dhcp κληση και θα παρει ip απ ευθειας απ την Ιναλαν χωρις ενδιαμεσο
ρουτερ και Νατ οπως λεει και παραπανω ο φιλος.
Αυτο ειναι και καλο και κακο.
Αν δεν γνωριζει καποιος καλο ειναι να το αποφυγει γιατι χρειαζεται να εχουμε firewall που να ξερουμε να το ρυθμιζουμε.
Το καλο ειναι οτι εχεις τον πληρη ελεγχο απο τον δικο σου εξοπλισμο.
AlexanderK83
18-10-24, 20:17
Έχω χρόνια pfsense και δεν θα αφήσω το zte να κάνει δουλειά... Ερώτηση... μπορώ αντί το zte να βάλω ενα ont leonx?
AlexanderK83
18-10-24, 20:19
Γιατι καθε τετοια αλλαγη εχει ρισκο κατι να μην παει καλα. Αυτα τα καναμε οταν το ζευγαρι του χαλκου ηταν ενα, οποτε ηταν και αναγκαστικο.
Εδω τωρα που μιλαμε για τελειως ξεχωρισα δικτυα, παμε γυρευοντας να τα κανουμε την ιδια μερα.
Δεν κερδιζουμε πρακτικα τιποτε, ομως αν κατι παει στραβα, μπορει να μεινουμε εκτος εντελως.
Έχεις δίκιο απόλυτο.... Θα ενεργοποιηθεί η καινούργια και μετά θα κόψω την παλιά
- - - Updated - - -
Έχει κάποιος εμπειρία από αλλαγή cosmote σε inalan?
Επισημα το τελευταιο σημειο ειναι το ΟΝΤ ή το ρουτερ του παροχου.
Αν κανεις mac spoofing ή βαλεις τα στοιχεια του οπτικου της Ιναλαν στο δικο σου
τοτε ναι.
Νομιζω το εχει κανει με επιτυχια καποιος φιλος με το leonx.
Κανε μια αναζητηση και θα το βρεις.
AlexanderK83
18-10-24, 20:22
Επισημα το τελευταιο σημειο ειναι το ΟΝΤ ή το ρουτερ του παροχου.
Αν κανεις mac spoofing ή βαλεις τα στοιχεια του οπτικου της Ιναλαν στο δικο σου
τοτε ναι.
Νομιζω το εχει κανει με επιτυχια καποιος φιλος με το leonx.
Κανε μια αναζητηση και θα το βρεις.
Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα το ψάξω. Σε αυτό το θέμα;
Μπορεί καποιος με σύνδεση inalan να δει εαν μπορεί να προβάλει την ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας; https://www.moh.gov.gr/
Παίρνω αυτη την σελιδα:
259324
ευχαριστώ!
Έχεις δίκιο απόλυτο.... Θα ενεργοποιηθεί η καινούργια και μετά θα κόψω την παλιά
- - - Updated - - -
Έχει κάποιος εμπειρία από αλλαγή cosmote σε inalan?
Μεγαλε , έχεις ποσταρει το ιδιο πράγμα σε 15 μεριές. Ψάξε.
x_undefined
18-10-24, 20:50
Ναι, πολλές IP της Inalan είναι blocked σε sites του gov.gr
Μπορεί καποιος με σύνδεση inalan να δει εαν μπορεί να προβάλει την ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας; https://www.moh.gov.gr/
Παίρνω αυτη την σελιδα:
259324
ευχαριστώ!
Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στην Inalan, να σου δώσουν καινούρια IP διεύθυνση.
Σε αυτό το θέμα;
ΕΔΩ ειναι (https://www.adslgr.com/forum/threads/1270446-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-SFP-ONT-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82!!?p=7535926#post7535926)
Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στην Inalan, να σου δώσουν καινούρια IP διεύθυνση.
Το είναι αυτό? Και εγώ μέσο ιναλαν αυτό βγάζω...
Υπάρχει θέμα με τις dynamic IP addresses της Ιναλαν.
Πολλές από αυτές, τα sites τις θεωρούν εκτός ελλάδας.
x_undefined
18-10-24, 23:07
Πολλές από αυτές, τα sites τις θεωρούν εκτός ελλάδας.
Το moh.gov.gr παίζει και με IP εκτός Ελλάδας. Για άλλο λόγο έχουν γίνει blacklist όσες έχουν γίνει, όχι λόγω geolocation.
Εμένα μια χαρά βγαίνει η σελίδα του Υπουργείου Υγείας....μήπως είσαστε από αυτούς τους γιατρούς που παίρνει ο Γεωργιάδης τηλέφωνο, γιατί είσαστε στη λίστα υπερ-συνταγογράφησης?:)...και σας έκαναν blacklist?:)
Παίρνω αυτη την σελιδα:
259324
ευχαριστώ!
Aυτό το βγάζει όταν χτυπήσει rate limit η IP σου.
Πολλοί δηλαδή πάνε να μπουν στο συγκεκριμένο site λόγο cgnat?
x_undefined
19-10-24, 10:59
Μπα, σε ορισμένες IP το βγάζει πάντα.
Εγώ πάντως δεν έχω θέμα μέχρι τώρα. Η ΙΡ ξεκινάει από 95.χχχ.χχχ.χχχ οπότε όποιον τον κόβει ας δει από ποια διεύθυνση ξεκινάει.
Εγώ πάντως δεν έχω θέμα μέχρι τώρα. Η ΙΡ ξεκινάει από 95.χχχ.χχχ.χχχ οπότε όποιον τον κόβει ας δει από ποια διεύθυνση ξεκινάει.
Και εμένα αυτής της μορφής είναι η IP μου...όμως ανάλογα την υπηρεσία άλλη φορά δείχνει ότι είμαι Αθήνα, άλλη Θεσσαλονίκη, άλλη USA και άλλη Ukraine:)
Αγνοήστε το προηγούμενο σχόλιο περί rate limit. Μπέρδεψα τα error codes.
Νομίζω το βγάζει λόγω συνδυασμού του ποιου DNS χρησιμοποιείτε (και άρα τι IP σας επιστρέφει) με το τι χώρα αναγνωρίζει η Maxmind τις IPs της Inalan.
Εξακολουθεί να σας το βγάζει;
H inalan θα ερθει απο παλαιο φαληρο κλπ ή μπα;
Αγνοήστε το προηγούμενο σχόλιο περί rate limit. Μπέρδεψα τα error codes.
Νομίζω το βγάζει λόγω συνδυασμού του ποιου DNS χρησιμοποιείτε (και άρα τι IP σας επιστρέφει) με το τι χώρα αναγνωρίζει η Maxmind τις IPs της Inalan.
Εξακολουθεί να σας το βγάζει;
Εάν είναι στον maxmind.... από που ψώνισε ip ?
x_undefined
19-10-24, 18:52
Νομίζω όλοι οι DNS το 109.169.44.140 επιστρέφουν.
xGreekGamerx
19-10-24, 19:03
Εγώ πάντως που δοκίμασα με ένα vpn που έχω στήσει σε vps στη Γερμανία, με βάζει κανονικά στα site του gov gr. Περίεργο να μην μπαίνει με inalan άκομα και αν οι ip τους έχουν geolocation στο εξωτερικό.
x_undefined
19-10-24, 19:07
Και με άκυρα online proxies να το δοκιμάσεις, μπαίνει.
Παιδιά, όσοι έχετε πρόβλημα με sites, τηλεφωνείστε στην υποστήριξη πελατών, και οι τεχνικοί θα σας δώσουν νέα IP διεύθυνση.
Εμένα πάντως τώρα που το ξανατσέκαρα είμαι ΟΚ πάντως... pubilc ip έχω 149.107.χχ.χχ η οποία δεν έχει αλλάξει αλλά γιατί δεν με έβαζε πριν και με βάζει τώρα?
Η Inalan λέει 33.6 ευρώ το συμμετρικό 1GBps στο site της
Έτσι είναι...με προσφορά έως 31/10/2024 (εντάξει πιθανότατα τον άλλο μήνα να λέει έως 30/11/2024:))....33.6 με δεσμευτικό συμβόλαιο....38.40 χωρίς δέσμευση !
Κατι μου λεει οτι του χρονου το αργοτερο εκει θα παιζει μονιμα η τιμη της. :p
Και δηλαδή τα 300 πόσο είναι;
- - - Updated - - -
Ή ακόμα καλύτερα το συμμετρικό 100 οκ δεν περιμένω να είναι το ένα δέκατο της τιμής αλλά θα είναι ελπίζω κάτω από το μισό.
Πω πω το λιγουρεύομαι. Μακάρι να μπει στο Gigabit Voucher και να δεχτεί να χρησιμοποιήσει την υφιστάμενη υποδομή (όπως νομίμως οφείλει) και να πάρει χονδρική από την Vodafone.
Έτζασα την Cosmote με το που βγει το Voucher.
Δεν έχει 300 ή 500 η Inalan.
100, 200 και μετά 1000.
x_undefined
19-10-24, 22:45
Και δηλαδή τα 300 πόσο είναι;
- - - Updated - - -
Ή ακόμα καλύτερα το συμμετρικό 100 οκ δεν περιμένω να είναι το ένα δέκατο της τιμής αλλά θα είναι ελπίζω κάτω από το μισό.
Πω πω το λιγουρεύομαι. Μακάρι να μπει στο Gigabit Voucher και να δεχτεί να χρησιμοποιήσει την υφιστάμενη υποδομή (όπως νομίμως οφείλει) και να πάρει χονδρική από την Vodafone.
Έτζασα την Cosmote με το που βγει το Voucher.
Δεν μπορεί να δώσει συμμετρικά πακέτα αν πάρει χονδρική από τη Vodafone.
Εγω παλι βλεπω 48, best seller.
Εγω παλι βλεπω 48, best seller.
Διάβασε καλύτερα τι ισχύει μέχρι 31/10/2024 (-30%). Δεν γράφω άλλα, γιατί το προηγούμενο ποστ μου μεταφέρθηκε (ελπίζω αυτό να μείνει).
Πάντως γίνεται για μία ακόμα φορά προφανές, ότι όσο πιο πολλοί πάροχοι υπάρχουν, τόσο καλύτερος ανταγωνισμός και ανταγωνιστικές προσφορές...αλλιώς "κλάφτα Χαράλαμπε".
Δεν έχει 300 ή 500 η Inalan.
100, 200 και μετά 1000.
Η Έγκριση Κρατικών Ενισχύσεων λέει ότι δικαιούμαστε αδιακρίτως κουπόνι με συμμετρικό 100. Υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης με το Ενωσιακό Δίκαιο Κρατικών Ενισχύσεων. Αν η Ε.Ε δίνει μια έγκριση την ακολουθούμε.
Όμως στο Ελλαδιστάν βάλαμε μια παρένθεση (επιχειρήσεις).
- - - Updated - - -
Δεν μπορεί να δώσει συμμετρικά πακέτα αν πάρει χονδρική από τη Vodafone.
Μα οι πάροχοι με ποσοστό μεγαλύτερο από Χ% υποχρεούνται να δίνουν ένα πακέτο σε κάθε ταχύτητα και να δίνουν και χονδρική.
Μα οι πάροχοι με ποσοστό μεγαλύτερο από Χ% υποχρεούνται να δίνουν ένα πακέτο σε κάθε ταχύτητα και να δίνουν και χονδρική.
Ναι με το upload που θέλουν αυτοί, όχι με το upload που επιθυμεί αυτός που μισθώνει.
Γι' αυτό η HCN παρέχει μέσω OTE εδώ και μήνες με 10% upload, ενώ στο ιδιόκτητό της έχει 1:1.
Σε κάνα μήνα βέβαια θα πάει 50% για 300Mbps κι άνω.
Ναι με το upload που θέλουν αυτοί, όχι με το upload που επιθυμεί αυτός που μισθώνει.
Γι' αυτό η HCN παρέχει μέσω OTE εδώ και μήνες με 10% upload, ενώ στο ιδιόκτητό της έχει 1:1.
Σε κάνα μήνα βέβαια θα πάει 50% για 300Mbps κι άνω.
Το ένα πακέτο σε κάθε ταχύτητα σημαίνει ότι θα πρέπει να προσφέρει και συμμετρικό.
Η Διαφορά είναι ότι υπάρχει η έγκριση κρατικών ενισχύσεων που αλλάζει τα πράγματα. Εδώ και μήνες που λες για την HCN δεν την ένιαζε γιατί δεν υπάρχει Κρατική Ενίσχυση γενικά.
Θα δίνει χονδρική συμμετρικό για business πακέτα με διαφορετική (υψηλότερη) χρέωση.
Θα δίνει χονδρική συμμετρικό για business πακέτα με διαφορετική (υψηλότερη) χρέωση.
Η Απόφαση Έγκρισης Κρατικών Ενισχύσεων δεν περιορίζει το Συμμετρικό σε (επιχειρήσεις).
Μας βλέπω να τρώμε πρόστιμο για τις Κρατικές Ενισχύσεις όπως έχουμε φάει χιλιάδες για την Ανακύκλωση κλπ.
Βέβαια και οι Εποπτικές Αρχές τις χώρας μας δεν κάνουν και πολύ καλή δουλειά.....
Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι, κατά πάσα πιθανοτητα πάντως δεν πρόκειται να δεις αυτό που θες...
Αμήν..
Αμήν..
Το θέμα όμως είναι πόσο θα το τιμολογούν κι αν θα αξίζει η διαφορά, γιατί τους έχω ικανούς να βάζουν τρελό καπέλο (δεν εννοώ Inalan).
Πριν 2 χρόνια η διαβούλευση προέβλεπε νομίζω 30-36 ευρώ το μήνα επιδότηση για επιχειρήσεις και τώρα την έριξαν στα ίδια με την οικιακή.
Μα είναι ούτως ή άλλος αρκετά ποιο ακριβό, χωρίς να δίνει τίποτα ουσιαστικό και περνάει από την ίδια ίνα. Θεωρώ πως δεν θα ανέβει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.