PDA

Επιστροφή στο Forum : Επαναφορά Cisco 837, μετά από σβήσιμο της flash



BoGe
09-09-04, 13:17
Κατά λάθος έσβησα το IOS από την flash, μαζί και τα αρχεία "CRWS" (αν δεν κάνε λάθος και τα αρχεία CRWS είναι μαζί με το IOS στην flash)

To IOS το ξαναέβαλα
Τα άλλα αρχεία δεν έχω καταφέρει

Καλώ το modem στην ip 10.10.10.1, αλλά δεν ανταποκρίνεται

Από hyper terminal μπορώ και μπαίνω, για να δώσω εντολές.

Γνωρίζει μήπως κάποιος, με ποιές εντολές μπορώ να του δώσω ΙP, και αν χρειάζεται να του ενεργοποιήσω τον DHCP server που έχει, ώστε να μεταφέρω και τα αρχεία CRWS ή και να τρέξω το SDΜ;

Ή ότι άλλο χρειάζεται να κάνω και ξέρεις κανείς είναι ευπρόσδεκτο

wintech2003
09-09-04, 13:28
Τα αρχεία του CRWS μπορεις να τα κατεβάσεις (έχει βγει και καινουργια έκδοση) από εδώ:

http://www.cisco.com/pcgi-bin/tablebuild.pl/crws

Εκει θα βγεις και τα αρχεία αλλά και documentation για το πως να τα ρίξεις ξανα μεσα στο router.

Αυτα που θα χρειαστείς ειναι τα αρχεια:

CRWS-V33BN28.zip
CRWS-download-instruction.doc

Κατέβασε τα και θα χρειαστείς και εναν tftp server (ο καλύτερος ειναι της solarwinds). Με ενα search στο google θα τον βρεις. Ειναι free :!:

wintech2003
09-09-04, 13:32
Α! Οταν κανεις extract τα αρχεια του CRWS-V33BN28.zip θα βρεις μεσα κάποια αρχεία .cfg (ένα ειναι με ενα νουμερο.. νομιζω 806 και ενα άλλο χωρις... εσύ θες αυτό χωρις νουμερο).

Μετα το upload στην flash θα κανεις το εξης:

copy flash:το_ονομα_του_αρχειου.cfg startup

και θα κανεις ενα reload

οταν ξαναφορτώσει το router θα μπορεις να μπεις στο CRWS μεσω της IP 10.10.10.1

και άλλη φορά ΠΑΝΤΑ κάνε ενα backup του configuration σου μεσω TFTP

copy running tftp://διευθυνση_IP_του_tftp_server/backup.cfg

Αυτα :)

Φιλικά,
Γιώργος

BoGe
09-09-04, 23:01
Συνονόματε, σε ευχαρηστώ για τις πληροφορίες, οι οποίες ήταν χρήσιμες και βοήθησαν αρκετά

Ευτυχώς που έχω αντίγραφο του IOS, το οποίο είχε σβηστεί επίσης.

Γιώργος

wintech2003
10-09-04, 00:57
Ε και το IOS να μην υπήρχε.. εμείς εδώ ειμαστε.. (φυσικά πάντα με την προϋπόθεση να μας στείλεις scannaρισμένη την απόδειξη αγοράς του router... :lol: :lol: )

euri
13-09-04, 12:06
Εάν περάσω το configuration ενός 836/837 σε ένα SOHO96/97 με copy & paste θα παίξει; Εννοείται ότι δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του 836/837 (πχ QoS, SDM).

wintech2003
13-09-04, 12:13
Κατα 99% πιστευω πως ναι.

Αλλα οχι copy paste....

Θα κανεις download με tftp το config του 836/837, θα το κάνεις upload με tftp στον SOHO96/97 με τις εξής εντολές:

Στον 836/837:

copy running tftp://την_ip_του_pc_σου/config.cfg

στον SOHO96/97

copy tftp://την_ip_του_pc_σου/config.cfg startup
reload

Απλά θα πρέπει να σηκώσεις εναν tftp server στο PC σου.
Μπορεις να βρεις εναν free στο site της solarwinds.


Φιλικά,
Γιώργος

chatasos
13-09-04, 12:33
Κατα 99% πιστευω πως ναι.

Αλλα οχι copy paste....



Γιατί όχι copy-paste?

wintech2003
13-09-04, 12:49
Αν υπάρχει ήδη κάποιο running config ίσως με απλό copy paste "χτυπήσουν" οι εντολές μεταξύ τους.
Εμενα τουλάχιστον ποτε δεν μου έχει παίξει το copy-paste... :)

Δεν ξέρω.. αν υπάρχει κάποια εντολή πριν κάνεις το copy-paste για να κάνει erase το running config σίγουρα θα παίζει μια χαρα και το copy-paste.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με.. δεν ειμαι και κανενας cisco guru.. απλά τις βαση εμπειριών απαντάω.. :oops:

chatasos
13-09-04, 14:00
erase startup-config
reload

:wink:

ΥΓ: Αν δεν θες να σβήσεις όλο το config (κάτι που εγώ συνήθως ΔΕΝ κάνω), μπορείς να κάνεις copy-paste ανά κομμάτια configuration. Και να χτυπήσει κάπου όπως λες, βλέπεις που χτύπησε και το διορθώνεις χειροκίνητα... Με τον καιρό το συνηθίζεις.

wintech2003
13-09-04, 14:11
Μαλιστα :)

Για την ώρα με βολευει η λύση του να κατεβάζω με tftp το config, να το φτιαχνω στο notepad, να το κάνω upload και να κανω reload.
Φυσικά μιλάω για περιπτώσεις με μεγάλες αλλαγες στο configuration, και οχι για 5-10 γραμμές...

Γι'αυτο και ανέφερα αυτόν τον τρόπο αφου ο euri θέλει ΟΛΟ το configuration απο το ενα router να το μεταφέρει στο άλλο..

Thnx πάντως για το erase startup, δεν γνωριζα την συγκεκριμένη εντολή :)

Φιλικα,
Γιώργος

euri
13-09-04, 15:38
Εγώ θέλω να αντικαταστήσω έναν 836 με έναν SOHO96, οπότε ουσιαστικά θέλω να κάνω ένα image του ενός στον άλλο με τον γρηγορότερο (και όσο το δυνατόν ασφαλή) τρόπο. Στον 836 αυτή τη στιγμή έχω ενεργοποιημένο το SDM και πριν προχωρήσω στην αλλαγή θα το γυρίσω σε CRWS και ακολούθως θα εφαρμόσω τα παραπάνω.

NetTraptor
13-09-04, 15:55
copy running-config flash:now.cfg

και μετα

copy flash:now.cfg tftp://192.168.0.x/savedir/now.cfg

ή

copy running-config tftp://192.168.0.x/savedir/now.cfg

wintech2003
13-09-04, 16:26
αυτο έγραψα και εγω NetTraptor παραπάνω... :)

http://www.adslgr.com/forum/post-138157.html#138157

NetTraptor
13-09-04, 17:14
you are right!!!! dohhh

euri
13-09-04, 17:33
Ευχαριστώ και τους τρεις σας για τις απαντήσεις. Μόλις ξεκινήσω το project θα σας πω αν τα έκανα θάλασσα ή όχι :P

@ ADSLgr.com All rights reserved.