PDA

Επιστροφή στο Forum : Νεο adsl/vdsl tp link 9970

Σελίδες : [1] 2

babis3g
19-05-15, 14:46
Δεν ειναι review γιατι δεν το εχω αλλα προσθετω εδω στο τοπικ του τπ λινκ για οσoυς θελουν ενα φτηνο εναλλακτικο VDSL ... το καινουριο 9970 το οποιο φαινεται οτι ειναι συνεχεια του 8960 αλλα με ενσωματωμενο VDSL

Οι κεραιες φαινεται οτι ειναι ενσωματωμενες (δεν βγαινουν βαση του κατασκευαστη) και ειναι αποδοσης των 5 dbi, οποτε αναμενεται καλο σημα σαν το 8960

κατα τα αλλα φαινεται χαμηλων χαρακτηριστικων
οι 4 lan θυρες δεν ειναι giga (10/100/1000)
και φαινταζομαι οτι δεν θα καλυψει επαγγελμετικες αναγκες (πχ περιορισμο στατικων ip σε 32 και περιορισμο σαν φτηνοτερο σε αλλους τομεις απο θεμα λογισμικου κλπ)
ομως εχει προστεθει και ενα usb

Δυστυχως η τπ λινκ για την Ελλαδα sales.gr@tp-link.com δεν εχει απαντηση (και δεν νομιζω να το κανει για 2 φορα απο αλλο θεμα σε παλαιοτερη ερωτηση) για το xdsl driver chipset του
Με τις πρωτες πληροφοριες θα ενημερωσω

Πληρη χαρακτηριστικα εδω
http://www.tp-link.com/gr/products/details/?categoryid=3788&model=TD-W9970#spec

babis3g
24-06-15, 12:54
Λοιπον εχω νεα ... 61 ευρω το βλεπω στα δικα μας μαγαζια (βαζω το μαγαζι που το πρωτο εφερε)
http://www.hellasdigital.gr/networking-el/adsl-modem-router-el/vdsl2-modem-router/tp-link-td-w9970-300mbps-wireless-n-usb-vdsl2-modem-router/
και βαση του μαγαζιου ειναι broadcom (το λεει κατω χαμηλα) ... οποτε 90% ειναι το τπ λινκ 8960 (οσοι το ξερουν) αλλα με vdsl

Σιγουρα θα το φερουν και αλλα μαγαζια συντομα
Παντως εκει πιστευω θα παιχτει η τιμη 50-70, αναλογα

Εκτος αν η τπ λινκ εχει κλειδωσει το τελνετ, φερει αλλαγη σνρ σαν Broadcom για οσους ξερουν επι του ειδους και απο το 8960

Οσοι θελουν ενα vdsl για ωρα αναγκης / εναλλακτικο ... ειναι η πιο φτηνη λυση για την ωρα (εκτος των παροχων που βρισκονται σε αγγελιες αλλα τυχαινει να ειναι κλειδωμενα και περιορισμενα απο μενου & λειτουργηκοτητας)

Ειδικα για ΟΤΕ (adsl/vdsl) οτι πιο τελειο/σταθερο

elina_77
28-06-15, 13:47
Γιατί έβγαλε το 9970 αφού υπάρχει το 9980?
Τί ανάγκες καλύπτει?

babis3g
28-06-15, 14:06
Γιατί έβγαλε το 9970 αφού υπάρχει το 9980?
Τί ανάγκες καλύπτει?

1-
τσεπη, πιο φτηνο εναλλακτικο (κοστος)
πχ
60 ευρω το 9970 ... 80-90 το 9980

2-
εχει χαμηλοτερα χαρηκτηριστικα, αναγκες του αγοραστη
Hardware
οι κεραιες δεν βγαινουν σαν το 9980 αν θελεις να βαλεις πιο δυνατες
wifi εχει μονο 2,4G ενω το 9980 εχει 2,4G & 5G
το Lan θυρα ειναι 10/100 και οχι giga (10/100/1000) αν κανεις μεταφορα αρχειων απο Lan
(σε απλη συνδεση γραμμης adsl/vdsl θα σε υπερκαλυωη μεχρι ταχυτητα 100mbps)
usb εχει 1 ενω το 9980 εχει 2
κλπ
και αλλους περιορισμους προφανως και σε υποστηριξη λογισμικου (software)

3-
Συμβατοτητα γραμμης με διαφορετικα dslam που σε μερικες περιπτωσεις παιζει ρολο σε πιο μακρυνες γραμμες η αυαισθητες απο θορυβο

Με οτε το 9970 πρεπει να ειναι πιο σταθερο
με φορθνετ το 9980
αλλα οπως ειπα αυτο δεν ισχυει παντα αλλα μονο καποιες φορες που ανεφερα πιο πανω κυριως σε προβληματικες γραμμες

elina_77
28-06-15, 15:11
:oneup:

spyridop
03-09-15, 09:56
Σε προσφορά στα 54,90 € στο τελευταίο newsletter του e-shop:
http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-150902_43658.html

babis3g
03-09-15, 13:10
ωραια τιμη γνωμριμιας για vdsl :)

eNeRGy
04-09-15, 19:05
Εχω το zte με πολλα προβληματα στην επικοινωνια μεσω wifi με κινητα και tablet και παρειγγειλα το 9970.
Θα το δοκιμασω απο βδομαδα και θα πω εντυπωσεις. :hmm:

babis3g
04-09-15, 19:12
Εχω το zte με πολλα προβληματα στην επικοινωνια μεσω wifi με κινητα και tablet και παρειγγειλα το 9970.
Θα το δοκιμασω απο βδομαδα και θα πω εντυπωσεις. :hmm:

ωραια, θα εισαι ο πρωτος που θα μας πει :oneup: ... μεγεια
Θα το επερνα τωρα που ειναι προσφορα, αλλα δεν ξερω το τελνετ αν ειναι κλειδωμενο οπως με το 8970 ν3 για το σνρ (οποτε δεν διατιθεμαι να το ριψοκινδυνεψω :sorry: )
Αναμενουμε εντυπωσεις

elina_77
04-09-15, 22:10
...αλλα δεν ξερω το τελνετ αν ειναι κλειδωμενο οπως με το 8970 ν3 για το σνρ ....
Μια απορία για το snr:
Εφόσον ο πάροχος καθορίζει το snr, τί νόημα έχει να μπορούμε να το σκαλίζουμε από το router?

babis3g
04-09-15, 22:54
Μια απορία για το snr:
Εφόσον ο πάροχος καθορίζει το snr, τί νόημα έχει να μπορούμε να το σκαλίζουμε από το router?

ανεβαζει ενα ελαχιστο την ταχυτητα η αντιθετα την κατεβαζει (πιο σταθερη γραμμη) εφοσον δεν υπαρχει κλειδωμενο προφιλ απο τον παροχο

elina_77
05-09-15, 08:51
ανεβαζει ενα ελαχιστο την ταχυτητα η αντιθετα την κατεβαζει (πιο σταθερη γραμμη) εφοσον δεν υπαρχει κλειδωμενο προφιλ απο τον παροχο
Μπορείς να το κάνεις λιανά αυτό?
Εφόσον η π.χ forthnet δίνει snr 6 και ο ΟΤΕ 9 (απ'ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα) , τί σκάλισμα μπορώ να κάνω εγώ στο ρούτερ?

babis3g
05-09-15, 11:59
Μπορείς να το κάνεις λιανά αυτό?
Εφόσον η π.χ forthnet δίνει snr 6 και ο ΟΤΕ 9 (απ'ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα) , τί σκάλισμα μπορώ να κάνω εγώ στο ρούτερ?

ειναι απλο ... υπαρχει ρυθμιση (σε συγκεκριμενα μοντεμ και οχι σε ολα) που μπορεις να κατεβασεις/ανεβασεις το σνρ του παροχου κατα μερικες μοναδες - αναλογα το μοντεμ ποσο περιθωριο δινει
πχ στην φορθνετ που δινει 6 db (στο συγκεκειμενο μοντεμ) τα draytek δινουν μεχρι 5 +/- μοναδες αλλαγης
αρα με φορθνετ μπορεις ακομα να κατεβασεις to snr μεχρι 1 db (ανεβαζει ταχυτητα η γραμμη ... αλλα το αν κραταει την γραμμη αλλο θεμα γιατι γινεται πιο ευαλωτη στον θορυβο)
η μπορεις να το ανεβασεις στα 11 db (χαμηλωνει ταχυτητα ... αλλα ποιο σταθερη γραμμη σε θορυβο )

μερικα μοντεμ αλλαζουν τις μοναδες (db) του σνρ αναλογα απο 5 -15 μοναδες
πχ τα ασος εχουν μεχρι 10 μοναδες = 10 db πιο κατω / επανω
τα draytek (μερικα) κατα 5 μοναδες
τα τπ λινκ (οσα εχουν αυτη τη δυνατοτητα) παιζουν αν θυμαμαι κατα 10-15 μοναδες
κλπ

φυσικα αν εχει κλειδωσει την γραμμη ο παροχος (πχ ταχυτητα και σνρ) τοτε το οποιο μοντεμ δεν αλλαζει τις εντολες του dslam ... μονο σε ελευθερο προφιλ που το σνρ μπορει και εχει καποια περιθωρια ελευθερα να παιξει αναλογα τον θορυβο

elina_77
05-09-15, 12:02
Κατάλαβα να είσαι καλά φίλε!

babis3g
05-09-15, 12:04
τιποτα, εκανα EDIT πιο πανω

eNeRGy
05-09-15, 12:53
ωραια, θα εισαι ο πρωτος που θα μας πει :oneup: ... μεγεια
Θα το επερνα τωρα που ειναι προσφορα, αλλα δεν ξερω το τελνετ αν ειναι κλειδωμενο οπως με το 8970 ν3 για το σνρ (οποτε δεν διατιθεμαι να το ριψοκινδυνεψω :sorry: )
Αναμενουμε εντυπωσεις

Εχω το καφαο ακριβως κατω απο το σπιτι μου οποτε δεν νομιζω το να "πειραξω" το snr να μου εκανε διαφορα!

160608

Ελπιζω παντως να λυθει το θεμα με το HTC και το wifi...

babis3g
05-09-15, 13:00
Εχω το καφαο ακριβως κατω απο το σπιτι μου οποτε δεν νομιζω το να "πειραξω" το snr να μου εκανε διαφορα!

160608

Ελπιζω παντως να λυθει το θεμα με το HTC και το wifi...
AΝ δεν εχει κλειδωμενο το σνρ η τπ λινκ σαν το 8970 ν3
αλλα ναι δεν θα σου κανει διαφορα, τα τερματιζεις :oneup:

Απο οτι καταλαβα εχει θεμα με το κινητο, στειλε mail στο support να το κοιταξουν, το δικαιολογω σαν πρωτο λογισμικο θα εχει κατι μικρα θεματακια (οπως ολα τα μοντεμ στα πρωτα λογισμικα τους)

και μεγεια, το σκεφομαι και εγω (οχι που θα ερθει vdsl) αλλα αν ξαναβγει προσφορα ουτε σκετα adsl δεν εχουν τετοια τιμη

eNeRGy
05-09-15, 16:46
AΝ δεν εχει κλειδωμενο το σνρ η τπ λινκ σαν το 8970 ν3
αλλα ναι δεν θα σου κανει διαφορα, τα τερματιζεις :oneup:

Απο οτι καταλαβα εχει θεμα με το κινητο, στειλε mail στο support να το κοιταξουν, το δικαιολογω σαν πρωτο λογισμικο θα εχει κατι μικρα θεματακια (οπως ολα τα μοντεμ στα πρωτα λογισμικα τους)

και μεγεια, το σκεφομαι και εγω (οχι που θα ερθει vdsl) αλλα αν ξαναβγει προσφορα ουτε σκετα adsl δεν εχουν τετοια τιμη

Θεμα με το κινητο ειχα με το zte του ΟΤΕ.
Εδω και 1 ωρα εχω στησει το tplink και ολα λειτουργουν νερακι!!!

mariolasa
07-02-16, 19:59
παιδιά συγνώμη για την ασχετίλα μου αλλά γιατί λέτε πως δεν έχει gigabit port αφού στα χαρακτηριστικά ανααφέρει 4 θύρες 10/100/1000Mbps LAN στο site http://www.tp-link.gr/products/details/cat-15_TD-W9970.html#specifications?
με ενδιαφέρει σα χαρακτηριστικό και σκεφτόμουν να το αγοράσω σε αντικατάσταση του ZTE zxdsl931vii που κληρονόμισα από τον ΟΤΕ και πήγα σε vdsl wind.

babis3g
07-02-16, 20:18
ναι εχεις δικιο, εγω το ειπα γιατι 2 μαγαζια το εχουν σαν 10/100 μονο
http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w9970-300mbps-wireless-n-usb-vdsl2-pstn-modem-router-p-PER.612777
Σύνδεση: 4x 10/100Mbps RJ45, 1x RJ1, 1x USB 2.0.

και εδω κατω στο description λεει 4 FE LAN ports (FE σημαινει Fast Ethernet = 10/100)
https://www.hellasdigital.gr/networking-el/adsl-modem-router-el/vdsl2-modem-router/tp-link-td-w9970-300mbps-wireless-n-usb-vdsl2-modem-router/

δεν προσεξα στο site τους :oneup:

spyridop
07-02-16, 23:22
Κι όμως ΔΕΝ έχει gigabit, είναι λάθος το site...
Παρακάτω το σωστό από το datasheet:
http://www.tp-link.gr/res/down/doc/TD-W9970_V1_Datasheet.pdf

babis3g
08-02-16, 00:15
ναι και τωρα που κοιταω στο .com (και οχι του .gr) λεει 10/100
http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-15_TD-W9970.html#specifications
οποτε η το .gr εχει λαθος πληροφοριες η αρχιζουν να φερνουν καποια κομματια με giga στην Ελληνικη αγορα και προφανως δεν εχουν ερθει ακομα στα μαγαζια (γιατι σε 2 που εβαλα λινκ ακομα λενε 10/100) ... μαλλον το πρωτο ... καλο ειναι να το ελενξει με την tp link αν τον ενδιαφερει το συγκεκριμενο

mariolasa
08-02-16, 22:58
η αλήθεια είναι πάντως πως ακόμη και στο site αν βάλεις φίλτρο να βγάλει τα gigabit αυτό δεν το εμφανίζει για κάποιο λόγο αλλά ξεκινούν από το 9980.
Βασικά θα το εκτιμούσα αν βοηθούσε κάποιος στο εξής. Επειδή έχω ξεμείνει με το ΖΤΕ zxdsl931vii (το οποίο δεν μπορώ να πω ότι δημιούργησε ποτέ πρόβλημα) από τότε που είχα vdsl OTE (τώρα είμαι wind) σκέφτομαι μήπως έπαιρνα ένα πιο καινούργιο. Βασικά δεν πολυασχολούμαι με τεχνικές λεπτομέρειες αλλά παίζει πραγματικό ρόλο στην ταχύτητα αν έχει gigabit ports? επίσης καθώς στο σπίτι δουλεύω αποκλειστικά mac, wifi δουλεύει μέσα από apple airport το οποίο συνδέεται στο modem.
Αξίζει τον κόπο η αλλαγή modem για βελτίωση σε ταχύτητα (και όταν λέω ταχύτητα να μην πέφτει στο λαπτοπ όταν γίνεται streaming σε άλλη συσκευή)? (ελπίζω να βγάζω νόημα!!!!):hmm:

babis3g
08-02-16, 23:52
απο θεμα γραμμης με οτε θα εχει ιδια αποδοση με το ζτε 931 ... οποτε αν εχεις επανω το ζτε 931 με wind το ιδιο θα ειναι γιατι εχει ιδιο dsl driver σαν το ζτε 931 με την διαφορα (πιστευω) του καλυτερου wifi επειδη εχει εξωτερικες κεραιες

Δεν το εχω για να σου πω αν ειναι οκ με το apple και δεν εχω το apple για να κανω συγκριση αν εχει καλυτερο wifi ... πατνως απο το ζτε 931 σιγουρα εχει λογω εξωτερικων κεραιων

Το giga lan για απλη οικιακη χρηση δεν νομιζω να οφελησει, αυτο βοηθαει αν ειναι πολλες συσκευες επανω συνδεμενες με κλαωδιο η καποιο μεγαλο network στυλ γραφειου ... η κανεις μεταφορα μεγαλων δεδομεμων συνεχεια

Κατα την γνωμη μου οπως ξεκινησα το review ειναι ενα απλο φτηνο μοντελ (δεν φαινεται πολυ future proof μιας δεν φαινεται να εχει ac & vectoring) και ειναι ιδανικο να υπαρχει σαν εναλλακτικο / για ωρα αναγκης, δοκιμης αν η γραμμη του παροχου εχει βλαβη , η να δουλευτει σαν μοντεμ πισω απο ενα ραουτερ για γραμμες οτε που συνηθως ταιριαζει με τα κεντρα του ... η μια φτηνη λυση αν καποιος θελει να παιξει με την γραμμη (σε adsl) που εχει μερικες ρυθμισεις μεσα στο τελνετ (αν το σηκωνει η γραμμη του)

Αν εχεις ηδη 2 μοντεμς (ζτε οτε και αυτο της wind) σε συνδυασμο με το apple, δεν βλεπω το λογο να το παρεις ( η γενικα οποιο αλλο μοντεμ) γιατι ηδη εχεις ενα εναλλακτικο αν τυχει κατι και σε αφησει το ενα απο 2 μοντεμς ... αν δεν εχεις δευτερο τοτε παρε το αφοβα να παιξεις μαζι του και για ωρα αναγκης ... ισως να ειναι και καλυτερο του παροχου και να το εχεις μονιμα επανω

mariolasa
09-02-16, 12:53
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση καλύτερα να διευκρινίσω τι εννοώ (έτσι που τα έγραψα!). το apple είναι σταθερή αξία για wifi οπότε χρησιμοποιείται πάγια γιατί έχει και δίσκο και γίνονται αυτόματα backup. Όταν μεταφέρθηκα σε wind (περιοχή ζωγράφου) δεν μου έδωσαν καινούργιο μόντεμ αλλά κράτησα το μόντεμ που είχα από τον ΟΤΕ. Με δεδομένο όμως ότι έχω αρκετά πράγματα συνδεδεμένα με καλώδια (και μάλιστα μέσω gigabit switch μετά από παρότρυνση φίλου) και την καλή τιμή και υποστήριξη του tp link όπως έχετε αναλύσει αξίζει τον κόπο η αγορά? έχω προβληματιστεί αρκετά και με αυτά που πολύ ωραία έχετε αναλύσει αναφορικά με το chipset το οποίο είναι άλλη μία παράμετρος για την επιλογή (ουφ κουράστηκα μόνος μου!:rofl:

babis3g
09-02-16, 22:54
Για το αν αξιζει η αγορα αυτο θα το κρινεις εσυ, ενα απλο vdsl μοντεμ ειναι με σχετικα καλο wifi (δεν εχω της apple να το συγκρινω αν ειναι καλυτερο) χαμηλων προδιαγραφων αλλα για τα λεφτα του πλουσιες ρυθμισεις απο θεμα παραμετροποιησεων ...
αλλα τιποτα της κλασεως την netgear D7000 η Asus rt ac88u

Αν θελεις να βαλεις τα αλλα στο περιθωριο λογω πολλων καλωδιων, χωρου κλπ θα παιξει μονο του αλλα δεν ξερω τι απαιτησεις εχεις

Εγω οταν εννοω απλη οικιακη χρηση ειναι καλο, εννοω για απλες ταινιες on line (οχι HD) χωρις χρηση τορρεντς, χωρις συνδεμεμες πολλες συσκευες επανω του (δεν δεν ξερω την χωριτικοτητα της μνημης αλλα φανταζομαι θα ειναι χαμηλη) ... για απλο σερφαρισμα και χρηση ασυρματου για σερφαρισμα χωρις να υπαρχουν media players, usb ... και απλο κατεβασμα αρχειων, σερφαρισμα και καμια απλη ταινια online δεν νομιζω να σου κολλαει ... οχι πολυπλοκα στησιματα δικτυου και πολλων συσκευων την ιδια ωρα επανω του

babis3g
15-05-16, 14:40
Το ξεθαβω το θεμα γιατι προσφορα αυτη την βδομαδα στα 53 ευρω απο το eshop για vdsl, οποιος θελει να εχει ενα εναλλακτικο για ωρα αναγκης / bacck up ... ειναι οτι πρεπει η τιμη για και με αλλαγη snr (φανταζομαι οι εντολες των τελνετ ειναι ιδιες με του 8960 - δεν το εχω για να ειμαι 100% σιγουρος) οπου το επιτρεπει η γραμμη ... και σχετικα καλο ασυρματο (απο την πειρα μου με το 8960) και παντα καλες ρυθμισεις που δινει η tp link
Απλα δεν ειναι giga lan
http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w9970-300mbps-wireless-n-usb-vdsl2-pstn-modem-router-p-PER.612777

oasis21
26-08-16, 10:50
παιδια αν παρω το εν λογο ρουτερ επειδη η cosmote θα γυρισει σε vobb θα μπορει να συνδεθει παραλληλα με το Speedport Entry 2i του οτε? ευχαριστω

babis3g
26-08-16, 13:01
Λογικα θα πρεπει να ειναι οκ, αλλαζεις την ip στο 9970 μονο ... η αν εχει pppoe passthrough (δεν ειμαι σιγουρος) το ενεργοποιεις και μετα στο speedport με τους 2 παρακτω τροπους
http://www.adslgr.com/forum/threads/909707-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-Speedport-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-VoIP-Cosmote-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-router-(ASUS)?p=5880121#post5880121
http://www.adslgr.com/forum/threads/909707-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-Speedport-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-VoIP-Cosmote-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-router-(ASUS)?p=5880121#post5880121
η ... κοιτας το νημα απο την αρχη που εχει πολλες οδηγιες και πιθανους συνδυασμους
Ομως μεχρι τωρα τα παιδια δεν εχουν κανει αλλο οδηγο πλην των Asus ... οποτε αν τα καταφερεις κανε μας ενα οδηγο ... αλλλα στο ερωτημα σου ευθεως ... οχι μεχρι τωρα δεν το εχουν δοκιμασει / καταφερει απο οτι φαινεται να δουλεψει με voip οτε

jkoukos
26-08-16, 13:05
Ο οδηγός του Asus ισχύει για όλα τα modem/router εφόσον το Speedport είναι πίσω παίρνοντας σύνδεση μέσω αυτού.

oasis21
26-08-16, 13:25
ευχαριστω πολυ

africa_twin
07-10-16, 18:05
Καλησπέρα!
Εδώ και λίγες ώρες έχω στα χέρια μου το συγκεκριμένο modem.
Μπορεί κάποιος να μου πει στις ρυθμίσεις "DSL settings" τι κάνει ακριβώς η τρίτη επιλογή "Disable AELEM"; Πρώτη φορά τη βλέπω σε modem.
Επίσης το "Enable SRA" πρέπει να είναι τικαρισμένο;

jkoukos
07-10-16, 19:23
Ο Alternative Electrical Length Estimation Method (AELEM) είναι ένας αλγόριθμος του VDSL2 που υπολογίζει το φάσμα του upstream, ανεξάρτητα από την ποιότητα της γραμμής.
Ουσιαστικά, όπως αναφέρει και η ονομασία του, χρησιμοποιείται για όσο το δυνατόν ακριβέστερο υπολογισμό της ηλεκτρικής απόστασης μεταξύ modem και DSLAM.

Τώρα αν καταλαβαίνω σωστά τις πληροφορίες (από ITU), όλα τα VDSL2 modem υποχρεωτικά πρέπει να έχουν το πρώτο version (ELE-M0) αυτού του αλγόριθμου και η δεύτερη version (ELE-Μ1 ή AELEM) που αναφέρεται στο TP-Link, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον είναι συμβατό το DSLAM.

Για το SRA δες εδώ (http://www.adslgr.com/forum/threads/319916-d-link-dsl-2640b-SRA-Enable).

babis3g
07-10-16, 19:41
AELEM
Alternative Electrical Length Estimation Method

Μαλλον για υπολογισμους αποστασης και αλλων θεματων γραμμης στο modem

SRA
Seamless Rate Adaption

http://www.adslgr.com/forum/threads/848584-Seamless-Rate-Adaptation-(SRA)
Εξαρταται αν ειναι ενεργοποιημενο και στο dslam για να δουλεψει, σε ενα παλιο asus μου εκανε μικρη διαφορα στο ping αλλα δεν νομιζω να κανει θεμα αν μεινει ανοιχτο (καλου/κακου)

africa_twin
08-10-16, 13:35
Ο Alternative Electrical Length Estimation Method (AELEM) είναι ένας αλγόριθμος του VDSL2 που υπολογίζει το φάσμα του upstream, ανεξάρτητα από την ποιότητα της γραμμής.
Ουσιαστικά, όπως αναφέρει και η ονομασία του, χρησιμοποιείται για όσο το δυνατόν ακριβέστερο υπολογισμό της ηλεκτρικής απόστασης μεταξύ modem και DSLAM.

Τώρα αν καταλαβαίνω σωστά τις πληροφορίες (από ITU), όλα τα VDSL2 modem υποχρεωτικά πρέπει να έχουν το πρώτο version (ELE-M0) αυτού του αλγόριθμου και η δεύτερη version (ELE-Μ1 ή AELEM) που αναφέρεται στο TP-Link, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον είναι συμβατό το DSLAM.

Για το SRA δες εδώ (http://www.adslgr.com/forum/threads/319916-d-link-dsl-2640b-SRA-Enable).

AELEM
Alternative Electrical Length Estimation Method

Μαλλον για υπολογισμους αποστασης και αλλων θεματων γραμμης στο modem

SRA
Seamless Rate Adaption

http://www.adslgr.com/forum/threads/848584-Seamless-Rate-Adaptation-(SRA)
Εξαρταται αν ειναι ενεργοποιημενο και στο dslam για να δουλεψει, σε ενα παλιο asus μου εκανε μικρη διαφορα στο ping αλλα δεν νομιζω να κανει θεμα αν μεινει ανοιχτο (καλου/κακου)

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για την άμεση απάντηση!

africa_twin
10-10-16, 15:42
Έχει καταφέρει κάποιος να κάνει το συγκεκριμένο modem να δουλέψει IPv6 με ΟΤΕ;

jkoukos
10-10-16, 15:53
Φαντάζομαι έχεις αλλάξει (στο username)το domain σε @ipv6ote.gr από @otenet.gr.
Στο δικό μου W8960N παίζει μόνο με αυτή την αλλαγή, άσχετα αν αναφέρεται πολλές φορές ότι πλέον δεν χρειάζεται.

africa_twin
10-10-16, 16:06
Φαντάζομαι έχεις αλλάξει (στο username)το domain σε @ipv6ote.gr από @otenet.gr.
Στο δικό μου W8960N παίζει μόνο με αυτή την αλλαγή, άσχετα αν αναφέρεται πολλές φορές ότι πλέον δεν χρειάζεται.Το δοκίμασα αλλά τίποτα...
Αυτές τις ρυθμίσεις έχω:
175404

jkoukos
10-10-16, 16:24
Τι άλλες επιλογές έχεις παρακάτω στη σελίδα που δείχνεις;

Σε μένα (διαφορετικές επιλογές) έχει επιπλέον ενεργοποιημένα και τα:
Launch Dhcp6c for Address Assignment (IANA)
Launch Dhcp6c for Prefix Delegation (IAPD)

Δοκίμασε να του περάσεις πάλι τον κωδικό μετά την αλλαγή, άσχετα αν δεν τον αλλάζει.

- - - Updated - - -

Επανεκκίνηση έκανες;

africa_twin
10-10-16, 16:55
Τι άλλες επιλογές έχεις παρακάτω στη σελίδα που δείχνεις;

Σε μένα (διαφορετικές επιλογές) έχει επιπλέον ενεργοποιημένα και τα:
Launch Dhcp6c for Address Assignment (IANA)
Launch Dhcp6c for Prefix Delegation (IAPD)

Δοκίμασε να του περάσεις πάλι τον κωδικό μετά την αλλαγή, άσχετα αν δεν τον αλλάζει.

- - - Updated - - -

Επανεκκίνηση έκανες;

Η σελίδα είναι αυτή που δείχνω. Δεν έχει κάτι άλλο...
Ξαναπέρασα το password έκανα επανεκκίνηση modem και PC και όλα ΟΚ!!! :oneup:
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

maarinos
13-01-17, 10:40
Ρυθμίσεις για να έχω μέγιστη ταχύτητα στα torrents, μέχρι στιγμής πιάνω 1.5 με 2.3mbps.

DoSMaN
14-06-17, 21:16
ειναι απλο ... υπαρχει ρυθμιση (σε συγκεκριμενα μοντεμ και οχι σε ολα) που μπορεις να κατεβασεις/ανεβασεις το σνρ του παροχου κατα μερικες μοναδες - αναλογα το μοντεμ ποσο περιθωριο δινει
πχ στην φορθνετ που δινει 6 db (στο συγκεκειμενο μοντεμ) τα draytek δινουν μεχρι 5 +/- μοναδες αλλαγης
αρα με φορθνετ μπορεις ακομα να κατεβασεις to snr μεχρι 1 db (ανεβαζει ταχυτητα η γραμμη ... αλλα το αν κραταει την γραμμη αλλο θεμα γιατι γινεται πιο ευαλωτη στον θορυβο)
η μπορεις να το ανεβασεις στα 11 db (χαμηλωνει ταχυτητα ... αλλα ποιο σταθερη γραμμη σε θορυβο )

μερικα μοντεμ αλλαζουν τις μοναδες (db) του σνρ αναλογα απο 5 -15 μοναδες
πχ τα ασος εχουν μεχρι 10 μοναδες = 10 db πιο κατω / επανω
τα draytek (μερικα) κατα 5 μοναδες
τα τπ λινκ (οσα εχουν αυτη τη δυνατοτητα) παιζουν αν θυμαμαι κατα 10-15 μοναδες
κλπ

φυσικα αν εχει κλειδωσει την γραμμη ο παροχος (πχ ταχυτητα και σνρ) τοτε το οποιο μοντεμ δεν αλλαζει τις εντολες του dslam ... μονο σε ελευθερο προφιλ που το σνρ μπορει και εχει καποια περιθωρια ελευθερα να παιξει αναλογα τον θορυβο

Το έχω πάρει το συγκεκριμένο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος...
Υπάρχει κάπου οδηγός για το πως μπορώ να πειράξω το SNR (χαμήλωμα);

Πριν το πάρω είχα ένα NetFaster IAD2 (forthnet πάροχος...)
Το μαξ του κλειδώματος (μετά από γενική ανακατασκευή των καλωδιώσεων της πολυκατοικίας από συνεργείο του ΟΤΕ (ας είναι καλά τα ποντίκια)) από 6mbit πήγε στα 17...!!!!
Μάλλον ήταν πολύ για το NetFaster γιατί μετά από 1 μήνα κάηκε...

Πήρα το συγκεκριμένο από MediaMarkt που το έβγαλε προσφορά πέρυσι το καλοκαίρι περίπου και μόλις το σύνδεσα πάνω συγχρόνισε στα 19.8!!!!

Έφυγα λοιπόν διακοπές, γύρισα και όταν άνοιξα να δω πως πάμε είχε συγχρονίσει στα 23 με το SNR στο 1!
Άρχισα να το παρακολουθώ για αποσυνδέσεις και ήμουν χωρίς αποσύνδεση 136 μέρες!!!!

Να ένα screenshot από λίγο νωρίτερα...

184074

Έκανα την μλκ να φύγω και να πάω Voda γιατί έδινε καλύτερη τιμή στο πάγιο και το κλείδωμα έπεσε στα 12 με τη δικαιολογία τους ότι "αυτός είναι ο μέσος όρος της περιοχής σας και η πολιτική μας δεν επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα..."
Έκανα λοιπόν υπ' αναχώρηση και γύρισα στη ForthNet αλλά τώρα ενώ είμαι χωρίς προφίλ (απεριόριστο) το SNR είναι στο 6...
Θέλω λοιπόν με κάποιον τρόπο να δω αν μπορώ να το πειράξω αυτό αλλά στο web ui δεν έχει κάτι και μέσω SNR δε γνωρίζω και ότι έχω βρει είναι για άλλα router και ψιλοφοβάμαι να πειραματιστώ...

babis3g
14-06-17, 21:38
Για το snr αν η tp link δεν το εχει κλειδωσει μεχρι τωρα ...δες εδω post 33 και κατω
https://www.adslgr.com/forum/threads/842420-TP-Link-TD-W8960N-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF?p=5570693#post5570693
το broadcom prefix ... adsl ... μπορει σε αυτο το μοντελο να ειναι xdsl, xdslctl κλπ
Για τα snr values εδω
https://www.adslgr.com/forum/threads/767471-ZyXEL-VMG1312-B10A-Review?p=5505469#post5505469

Αλλα δεν νομιζω να σε βοηθησει, ηδη το snr ειναι στο 2,2

DoSMaN
14-06-17, 21:41
Για το snr αν η tp link δεν το εχει κλειδωσει μεχρι τωρα ...δες εδω post 33 και κατω
https://www.adslgr.com/forum/threads/842420-TP-Link-TD-W8960N-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF?p=5570693#post5570693
το broadcom prefix ... adsl ... μπορει σε αυτο το μοντελο να ειναι xdsl, xdslctl κλπ
Για τα snr values εδω
https://www.adslgr.com/forum/threads/767471-ZyXEL-VMG1312-B10A-Review?p=5505469#post5505469

Αλλα δεν νομιζω να σε βοηθησει, ηδη το snr ειναι στο 2,2

Αυτό ήταν παλιά... τώρα είναι στο 6 με 6.2!!!
Θα δοκιμάσω τα παραπάνω και θα ενημερώσω αν και λίγο που το έψαξα στο telnet δε βρήκα κάτι...! :(
Αν είναι κλειδωμένο ξεκλειδώνει κάπως ή μόνο με custom firmware;

Edit...
Κλειδωμένο είναι... :(

--------------------------------------------------------------------------------
Welcome To Use TP-LINK COMMAND-LINE Interface Model.
--------------------------------------------------------------------------------
TP-LINK(conf)#help
normal mode commands:
clear --- clear screen
exit --- leave to the privious mode
help --- help info
history --- show histroy commands
logout --- logout cli model
config mode commands:
config --- enter config mode
adsl --- config adsl
igmp --- igmp config
wan --- wan config
wlctl --- wireless config
iptv --- iptv config
lan --- lan config
dev --- device control
debug --- debug cmd

TP-LINK(conf)#adsl

adsl show info

adsl show status
cmd:SUCC
TP-LINK(conf)#

babis3g
14-06-17, 21:48
Αυτό ήταν παλιά... τώρα είναι στο 6 με 6.2!!!
Θα δοκιμάσω τα παραπάνω και θα ενημερώσω αν και λίγο που το έψαξα στο telnet δε βρήκα κάτι...! :(
Αν είναι κλειδωμένο ξεκλειδώνει κάπως ή μόνο με custom firmware;

Διαβασε το ολο, αν θυμαμαι καλα λω πως να ενεργοποιησουμε telnet στο pc και πως να γινει log in
ενεργοποιηση telnet στο pc
ανοιγμα cmd
telnet 192.168.1.1 (η το ip του modem) [enter πληκτρο]
admin (ή αυτο που αλλαξες) [enter]
password (ή αυτο που αλλαξες) [enter]
adsl configure --snr 50 (για να ριξει το snr κατα 3 μοναδες) [enter]

DoSMaN
14-06-17, 21:50
Έκανα edit το σχόλιο πιο πάνω...

Η εντολή δεν δουλεύει...

Γράφει :

TP-LINK(conf)#adsl configure --snr 50
Command not found:configure

babis3g
14-06-17, 21:53
γραψε
adsl
ή
adsl help
τι βγαζει?

DoSMaN
14-06-17, 21:54
γραψε
adsl
ή
adsl help
τι βγαζει?

Μόνο αυτό

TP-LINK(conf)#adsl

adsl show info

adsl show status

Δε δέχεται τίποτα άλλο πέρα από αυτές τις 2 εντολές...

babis3g
14-06-17, 22:02
τελικα δειχνει οτι η tp link εχει αντικαταστησει τις broadcom εντολες με δικες της (οπως εχει κανει σεολα τα αλλα μοντελα της)
Για αυτο αποφευγω τα tp link και αλλος ενας λογος που εχουν πολυ λιγα στατιστικα
Δυστυχως δεν ξερω αν υπαρχει custom firmware
Nομιζω στα πρωτο / πρωτα λογισμικα ηταν ξεκλειδωτο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν εχεις περασει κανα τελευταιο λογισμικο να σε αφησει να περασεις παλιο για λογους ασφαλειας

DoSMaN
14-06-17, 22:05
Κρίμα ρε γμτ...
Όταν πήρα την Forthnet και τους είπα να μου χαμηλώσουν κι άλλο το SNR εκείνοι, μου είπαν ότι δε γίνεται και μπορώ να το δηλώσω βλάβη αν θέλω αλλά επειδή πιάνω πάνω από 15 δε θα το δεχόντουσαν...!!

Δε ξέρω αν μπορώ να τους πω να μου αλλάξουν βρόγχο αν θα "πιάσει" και αν γίνεται φυσικά να αιτηθώ κάτι τέτοιο... (αν φταίει αυτό...)

@ ADSLgr.com All rights reserved.