PDA

Επιστροφή στο Forum : Κεραία για WI-FI

manolis65
13-06-15, 11:54
Καλή μέρα και καλός σας βρήκα . Χρειάζομαι μερικές πληροφορίες για το πως να εγκαταστήσω μια κεραία κατευθηντική για WI-fi σε μια μικρή μονάδα ενοικιαζομένων δωματίων που έχω .
Η κεραία μπορεί να μπει απέναντι από το κτήριο σε απόσταση από το ποιο μακρινό δωμάτιο 40 μετρά , ταυτόχρονα υπολογίζω να μπαίνουν το πολύ 10 άτομα .
Τι κεραία μου προτείνετε και σε ποιό κόστος την υπολογίζετε και συγνώμη αν σας κούρασα.
Ευχαριστώ.

gsan
13-06-15, 21:22
Το ΑΡ σε πόση απόσταση θα βρίσκεται απο την κεραία ?
Το pigtail όσο πιό μεγάλο είναι τόσο μεγαλύτερη απώλεια έχει.
Σε κάθε περίπτωση με μία grid 17db νομίζω ότι θα κάνεις την δουλειά σου άνετα και με μικρό κόστος.

manolis65
13-06-15, 22:35
Η απόσταση θα είναι μικρή περίπου 15 μέτρα το πολύ. Απέναντι απο το κτήριο σε απόσταση 5 μέτρων άπο τη reception υπάρχει μία κολόνα που μπορώ να βάλω την κεραία . Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι επειδή η απόσταση κτηρίου κεραίας θα είναι μικρή και δέν υπάρχει δυνατότητα να πάει ποιό μακριά αν θα μπορεί να με καλύψει η δέσμη του σήματος. Επισυνάπτω φωτογραφεία για να καταλάβετε καλύτερα.156692

mike_871
14-06-15, 09:28
απο που θα περνει η κεραια??

griniaris
14-06-15, 19:38
Απέναντι απο το κτήριο σε απόσταση 5 μέτρων άπο τη reception υπάρχει μία κολόνα που μπορώ να βάλω την κεραία .156692

Κολωνα? ελπιζω να μην ειναι ΔΕΗ η κατι αλλο... και πως θα πας το καλωδιο μεχρι εκει? εναεριο? η κατω να το πατανε?

Για μενα παρε μια omni (https://www.skroutz.gr/s/401957/Interline-INT-HOR-07-24-V.html) μαζι με ενα bullet (https://www.skroutz.gr/s/428851/Ubiquiti-Bullet-2.html) και θα τα βαλεις απο ενα ζευγαρι σε καθε οροφο. Αυτο καθαρα επειδη εχεις υψομετρικη διαφορα.

Οκ θα σου βγει περιπου στα 200€ αλλα επειδη ειναι κατι που θα σου φερει κοσμο..θα πρεπει να δουλευει σωστα και χωρις προβληματα. Οποτε ΔΕΝ πρεπει να κανεις τσιγγουνιες. Στην επιλογη δωματιου ΠΛΕΟΝ παζει μεγαλο ρολο το wifi.

manolis65
15-06-15, 17:06
Από τη ρεσεψιόν το καλώδιο μπορώ άνετα να το μεταφέρω εναέρια στη κολόνα, η κολόνα ειναι του ΟΤΕ και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα . Αυτό που ψάχνω και με προβληματίζει ιδιαίτερα ειναι οτι χρειάζομαι κεραία με μεγάλο εύρος σε μοίρες στον κατακόρυφο άξονα λόγο υψομετρικής διαφοράς

griniaris
15-06-15, 20:48
η κολόνα ειναι του ΟΤΕ και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα .

Να εισαι σιγουρος οτι ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. μπορει να κατηγορηθεις ακομα και για υποκλοπες κλπ κλπ

Μονο και μονο που σε βλεπουν πανω στην κολωνα αρχιζουν τα προβληματα και οι κατηγοριες.
Ποσο μαλλον να εχεις εγκαταστησει και εξοπλισμο πανω..

μπορει να ειναι τελειως ασχετο αυτο που βαζεις εσυ με αυτους αλλα ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.

Για μενα ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ.

Οπως σου προτεινα μην πας με ενα μηχανακι να εξυπηρετησεις ολα τα δωματια.. καντο τμηματικα.

gsan
15-06-15, 23:48
Απότι βλέπω έχει μία πολύ ωραία μονάδα και δεν θα πρέπει κάποιος να τσιγκουνεφτεί για το στήσιμο μιάς καλής υποδομής .
Θεωρώ ότι ενα ή δύο Hotspot θα είναι μία πολύ καλή λύση και χωρίς μεγάλο κόστος.
Και φυσικά αυτά θα πρέπει να είναι εγκατεστημένα σε ξεχωριστούς ιστούς (ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΟΤΕ).
Θεωρώ ότι με 250-300 euro θα γίνει σωστή δουλειά.
Αν θελήσει να βάλει καλώδιο RG απο την reseption στον ιστό σε μία grid θα έχει πολύ μεγάλες απώλειες ενώ με PoE θα είναι σχεδόν μηδενικές εφόσον επιλεχτεί η λύση Hotspot με κάποια ΑΡ που παρέχουν αυτές τις δυνατότητες.

uncle_nontas
15-06-15, 23:53
Απότι βλέπω έχει μία πολύ ωραία μονάδα και δεν θα πρέπει κάποιος να τσιγκουνεφτεί για το στήσιμο μιάς καλής υποδομής .
Θεωρώ ότι ενα ή δύο Hotspot θα είναι μία πολύ καλή λύση και χωρίς μεγάλο κόστος.
Και φυσικά αυτά θα πρέπει να είναι εγκατεστημένα σε ξεχωριστούς ιστούς (ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΟΤΕ).
Αν θελήσει να βάλει καλώδιο RG απο την reseption στον ιστό σε μία grid θα έχει πολύ μεγάλες απώλειες ενώ με PoE θα είναι σχεδόν μηδενικές εφόσον επιλεχτεί η λύση Hotspot με κάποια ΑΡ που παρέχουν αυτές τις δυνατότητες.
+1 και από μένα.

griniaris
16-06-15, 09:24

RF μηπως εννοεις?

λογικα καπου εκει θα κυμανθει το κοστος.

Οκ θα σου βγει περιπου στα 200€ αλλα επειδη ειναι κατι που θα σου φερει κοσμο..θα πρεπει να δουλευει σωστα και χωρις προβληματα. Οποτε ΔΕΝ πρεπει να κανεις τσιγγουνιες. Στην επιλογη δωματιου ΠΛΕΟΝ παζει μεγαλο ρολο το wifi.

Θα δεις οτι το αποτελεσμα θα κανει αποσβεση του κοστους μονο του.

gsan
16-06-15, 21:06
RF μηπως εννοεις?

Συγκεκριμμένα RG58 ή RG59 είναι το καλώδιο που χρησιμοποιείται συνήθως με connectors τύπου Ν στην μεριά της κεραίας και RP-SMA για το router (αν η κεραία του router είναι αποσπώμενη ώστε να βιδώσει το RP-SMA).
Υπάρχουν και έτοιμα στο εμπόριο μέχρι κάποιο μήκος.
Αν κανω λάθος ας με διορθώσει κάποιος .

griniaris
17-06-15, 00:08
Οκ. RGχχχ ειναι ο τυπος του συγκεκριμενου καλωδιου που λες. Εγω πχ χρησιμoποιω LMR400. Υπαρχουν επισης LMR-200 , RG174 , κλπ κλπ. ολα αυτα ανηκουν στα coaxial cables. και τα λεμε RF γενικα γιατι μεταφερουν το σημα και ''λειτουργουν'' στις Radio Frequencies.
Anyway, πολυ σωστα παντως αναφερεις οτι επειδη εχουν μεγαλες απωλειες πρεπει να εχουν οσο το δυνατον μικροτερο μηκος. οποτε το ΑΡ πρεπει να ειναι πολυ κοντα στην κεραια εκπομπης. Γιαυτο και προτεινα τα bullet που κουμπωνουν κατευθειαν πανω στην κεραια και ειναι και ΡοΕ.

manolis65
17-06-15, 14:47
Χίλια ευχαριστώ σε όλους ήσασταν πολύ κατατοπιστικοί και άντλησα καλές πληροφορίες .
Και μάλλον θα πάω στη λύση με δύο Hot spot.

griniaris
17-06-15, 16:12
Οσο μπορουμε βοηθαμε ο ενας τον αλλον.

Βεβαια επειδη ο καθενας σκεφτεται διαφορετικα... και εχει και διαφορετικη εμπειρια... λογικο ειναι να ακους πολλες αποψεις.

Αυτο ειναι καλο γιατι υπαρχει πολυφωνια και ποικιλια. Δεν σημαινει οτι ειμαστε ολοι σωστοι ουτε ολοι λαθος. καπου στη μεση ειναι η χρυση τομη.

Οταν με το καλο καταληξεις καπου, στειλε να σου πουμε την γνωμη μας παλι.

@ ADSLgr.com All rights reserved.