PDA

Επιστροφή στο Forum : dc++ και speedtouch 530i



georarg
11-09-04, 10:38
καλημερα στο forum.Παιδια οποιος μπορει και ξερει ας με βοηθησει..
εχω 530i alcatel γραμμη 512 αλλα συνδεση hol 384, προσορινα.στο dc++ ενω βλεπω τα αλλα hubs.δεν μπορω να κατεβασω τιποτα απο κανενα χρηστη.
μολις ζητησω λιστα χρηστη μου λεει request time out.
μηπος πρεπει να κανω καποια τροποποιηση στο νατ του modem.
Σας παρακαλω βοηθηστε με.
αν καποιος ξερει κατι ας μου απαντησει..

ZaCKeR
11-09-04, 12:21
Kαλή ερώτηση και εγώ αλκατελ 530i έχω και το dc++ δεν κατεβάζει τίποτα :roll:

δοκίμασε κανα suprnova (τorrents) καλύτερα.

ibari
11-09-04, 12:41
Με κάποιο browser μπες στο ρυθμιστικά του 530.
Πήγαινε advanced->Napt->Napt entries
Κάνε new και βάλε
Protocol: tcp
Ins IP:10.0.0.1
Out IP:0.0.0.0
Ins Port:1412
Out Port:1412

Και άλλο ένα new με:
Protocol: udp
Ins IP:10.0.0.1
Out IP:0.0.0.0
Ins Port:1412
Out Port:1412

Save all και είσαι οκ.

zardoz
11-09-04, 12:52
Το έχεις βάλει σε ACTIVE ή PASSIVE MODE ?

Αν το βάλεις σε PASSIVE mode, θα δουλέψει. Ξέρε ότι σε passive
δεν κατεβάζει και τόσο καλά (ψυχολογικά είναι σαν το LowId του
μουλαριού - τεχνικά όχι)

Αν θέλεις να το γυρίσεις σε ACTIVE MODE πρέπει

α) Να ανοίξεις κάποιο port > 1024 (πχ 3000) στο NAPT configuration
του 530i, και σε TCP και σε UDP.

Δηλαδή θα κάνεις 2 νέα NAPT entries

Εσωτερική διεύθυνση: το.ip.tou.pcsou
Εσωτερικό port: 3000
Εξωτερική διεύθυνση: 0.0.0.0
Εξωτερικό port: 3000
Protocol: TCP

και άλλο ένα ίδιο για UDP

b) Αν έχεις XP ή κάποιο firewall, να ανοίξεις το port 3000
TCP και UDP

γ) Αν δεν έχεις στατική διεύθυνση (το πιθανότερο), πρίν ανοίξεις
το DC++ να μάθεις την εξωτερικήδιεύθυνσή σου π.χ από το
http://www.dslreports.com/ip και στο setup DC++ ACTIVE να βάλεις

διευθυνση: το.εξωτερικό.ip.sou port:3000

mindtrapper
11-09-04, 17:35
Και άλλη φορά κανε και κανένα search έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο forum... 8)

Gedo
11-09-04, 17:40
Και εγω το ιδιο modem εχω και το ιδιο προβλημα. Georarg αν λυθει το προβλημα σου τελικα, πες τελικα τι εφταιγε.

mindtrapper
11-09-04, 17:47
Βρε παιδιά 2 πόρτες είναι να ανοίξετε. Και να βάλετε στο DC++ το σωστό IP. Όχι το ΙΡ του router ας πουμε. έτσι;

Gedo
11-09-04, 18:20
Παιδια ευχαριστω. Εκανα οτι ειπε ο ibari. Και απο τι βλεπω μεχρι στιγμης μια χαρα το DC++. Στα options εκτος απο την ιp μου, ports θα βαλω 1412 η θα το αφησω κενο?

georarg
12-09-04, 15:17
mindrapper....δεν καταλαβα εισαι εδω για να μας τη λες...γιατι μονο αυτο ειδα και οχι απαντηση.αλλα μια παρατηρηση για το αν ψαξαμε στο forum.
ε λοιπον μαθε οτι οχι μονο εψαξα αλλα και εφαγα 1 μερα...
(Και άλλη φορά κανε και κανένα search έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο forum...)
Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι απαντηση..λυπαμαι αλλα τα forum για αυτο γινονται για να βοηθησουν εμας τους αρχαριους...
οσο για τους αλλους που μου απαντησανε να στε καλα σας ευχαριστω.... θα τα δοκιμασω και θα σας ενημερωσω...

mindtrapper
12-09-04, 16:19
Το γιατί είμαι εδω είναι δικό μου θέμα και σίγουρα όχι για κάτι τόσο μηδαμινό. Υπάρχει και sticky: How to DC++ (Έχει πέσει η σελίδα του aggelos0 οπότε ίσως να μη σε βοήθησε αυτό) αλλά επίσης έχει αναφερθεί πολλές φορές και μέσα στο forum.

Ύστερα από 1 μέρα αναζήτηση αυτό: http://www.adslgr.com/forum/thread7361.html&highlight=dc+ports δεν το βρήκες ας πούμε; Εγω πως το βρήκα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα κάνοντας αναζήτηση για DC++ ports;

Δεν έχω σκοπό να σε προσβάλλω και σίγουρα τα forum ειναι για να βοηθάνε αλλά όχι για να λέμε τα ίδια και τα ίδια...

ibari
12-09-04, 16:29
Στα options εκτος απο την ιp μου, ports θα βαλω 1412 η θα το αφησω κενο?



port το 1412

georarg
12-09-04, 17:10
χαχαχαχα!!! μην βιαζεσαι mindtrapper...εγω ρωτησα τι πρεπει να κανω σχετικα το νατ.στο οτι πρεπει να βαλω στο dc++ το πορτ 1412 και την ip Μου το ξερω και αυτο, για αυτο λοιπον αναφερα παραπανω αν θυμασαι οτι βλεπω τα αλλα hubs και οτι δεν μπορουσα να κατεβασω απο κανενα χρηστη)..ΑΡΑ το προβλημα ηταν και ειναι στο πως θα το κανω μεσα στο νατ...αλλοστε στο συγκεκριμενο λινκ που δειχνεις λεει μονο για ποιο πορτ πρεπει καποιος να ανοιξει και οχι τον τροπο...που θα το κανεις μεσα στο νατ,
τελικα θελεις απλος να λες τα ιδια και τα ιδια ... η μονολεκτικη απαντηση σου(Και άλλη φορά κανε και κανένα search έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο forum...)συγνωμη αλλα δεν ειμουν και στο forum 2 χρονια πριν αλλα 2 μερες..και οσο και αν εψαξα λυση δεν βρηκα..
σου ξανατονιζω οτι απαντηση αυτο δεν ητανε (βαριεσαι να βοηθησεις καποιον αρχαριο...ωραια λοιπον, μαθε ομως κατι οτι κανεις δεν τα ηξερε απο την κοιλια της μανας του!!!
ελπιζω να καταλαβεις οτι ουτε εγω ηθελα να σε προσβαλώ!!!!χαχαχαχα

mindtrapper
12-09-04, 19:30
Το πως θα δουλέψεις το ΝΑΤ του router σου νομίζω το λέει στο manual που ήρθε μαζι με αυτό. Εκεί μπορείς να δεις πως θα πας να ανοίξεις τα ports και στο post που σου έδειξα λέει ποιά ports πρέπει να ανοίξεις. Τι άλλο χρειάζεσαι; Κάνε και μια δωρεάν συνδρομή στο www.no-ip.com να μην χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια την ΙΡ στο DC++ αν έχεις dynamic και είσαι ΟΚ.

Κανείς δεν τα έμαθε από την κοιλιά της μάνας του αλλά δεν κάνει κακό να το παλεύουμε και λίγο μόνοι μας πριν ρωτήσουμε. Έτσι μαθαίνεις καλύτερα.

Αν βαριόμουν δε θα σου μίλαγα καν. 8)

Πολύ γελάς, πρέπει να είσαι χαρούμενο παιδί. Καλό αυτο...

@ ADSLgr.com All rights reserved.