Επιστροφή στο Forum : Εκπαίδευση σκύλου
Καλησπέρα σε όλους,
Υπάρχει τρόπος εκπαιδευμένο κυνηγόσκυλο να το καταφέρουμε όταν το λύνουμε και το αφήνουμε ελευθερο σε παρκο με δέντρα και πουλιά να έρχεται όταν το φωνάζουμε... ;
τα φώτα σας και τις προτάσεις σας...
daywalker06
24-06-15, 21:11
Αφου είναι εκπαιδευμένο δεν θα έπρεπε να έρχεται όταν το φωνάζεις :hmm:
dimitris.taxideytis
25-06-15, 17:28
Κατ'αρχην πρωτα εκπαιδευεται ο ιδιοκτητης και μετα ο σκυλος. Πρεπει να μπορεις να δινεις σαφεις κ ακριβες εντολες.
Θα το εκπαιδευσεις με τον ιδιο τροπο που γινονται ολες οι εκπαιδευσεις: επιβραβευση.
Δινοντας του λιχουδια οταν κανει αυτο που του ζηταμε(π.χ. να ερθει).
Πολυ χρησιμα για τετοιες εκπαιδευσεις ειναι τα "βατραχακια" (κατι κλιπ που κανουν θορυβο) και ακουγοντας τον, ερχεται.
Στην αρχη επιβραβευουμε(δινουμε λιχουδια) καθε επιτυχημενη επιστροφη και μετα ποτε επιβραβευουμε και ποτε οχι ωστε να μαθει να ερχεται ακομη και αν δεν παρει λιχουδια.
Εδω θα μας βοηθησει το " βατραχακι" γιατι ακουγοντας το κλικ θα μαθει να ερχεται διχως να φωναζεις.
Καλο ειναι να ξεκινησεις την εκπαιδευση μεσα σε περιφραγμενο χωρο και σταδιακα να αυξανεις την αποσταση μεταξυ σας.
Και φυσικα δεν πρεπει να χανεις την ψυχραιμια σου (φωνες, αγχος ,ξελαρυγγιασμα).
Για περισσοτερα μιλας με επαγγελματια εκπαιδευτη
Κατ'αρχην πρωτα εκπαιδευεται ο ιδιοκτητης και μετα ο σκυλος. Πρεπει να μπορεις να δινεις σαφεις κ ακριβες εντολες.
Θα το εκπαιδευσεις με τον ιδιο τροπο που γινονται ολες οι εκπαιδευσεις: επιβραβευση.
Δινοντας του λιχουδια οταν κανει αυτο που του ζηταμε(π.χ. να ερθει).
Πολυ χρησιμα για τετοιες εκπαιδευσεις ειναι τα "βατραχακια" (κατι κλιπ που κανουν θορυβο) και ακουγοντας τον, ερχεται.
Στην αρχη επιβραβευουμε(δινουμε λιχουδια) καθε επιτυχημενη επιστροφη και μετα ποτε επιβραβευουμε και ποτε οχι ωστε να μαθει να ερχεται ακομη και αν δεν παρει λιχουδια.
Εδω θα μας βοηθησει το " βατραχακι" γιατι ακουγοντας το κλικ θα μαθει να ερχεται διχως να φωναζεις.
Καλο ειναι να ξεκινησεις την εκπαιδευση μεσα σε περιφραγμενο χωρο και σταδιακα να αυξανεις την αποσταση μεταξυ σας.
Και φυσικα δεν πρεπει να χανεις την ψυχραιμια σου (φωνες, αγχος ,ξελαρυγγιασμα).
Για περισσοτερα μιλας με επαγγελματια εκπαιδευτη
Σωστός σε όλα!!!!
Συμπληρώνω ότι για έναν εκπαιδευμένο σκύλο δεν έχει σημασία το περιβάλλον, αφού έχει μάθει να μήν αντιδρά στις ενοχλήσεις... σε κάθε περίπτωση, το πλεόν εύκολο και αποδωτικό είναι να μιλήσεις με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή. Που, κατα την άποψή μου, θα είναι υπέρμαχος της θετικής εκπαίδευσης...
το έχω κάνει ήδη αλλά οκ δεν υπαρχουν και πολλά λεφτά για να πληρώνουμε...
και επισης μετα απο αρκετά μαθήματα δεν έχουμε πετύχει το απόλυτο...
δεν με ενδιαφερει τιποτα αλλο δεν θελω να το εχω στρατιωτάκι...
θελω απλα να πηγαινει οπου θελει αλλα οταν το φωναζω να ερχεται..
και δεν εννοω αν αλλαζει πολη ή κρατος οταν λεω οπου θελει....
Ποσο καιρο το εχεις? Τι ηλικια εχει το σκυλι?
Ειναι αρκετα συνηθισμενο, σκυλια που έχουν "συνδεθει" με το αφεντικό τους (δλδ να τα εχεις και να ασχολησαι μαζι τους για τουλαχιστον 6 μηνες) να υπακουν στο κάλεσμα ακομα και χωρις καμμια σοβαρη εκπαιδευση.
Εχω παρατηρησει ότι τα κυνηγόσκυλα οι κυνηγοι τα καλουν με σφυριχτρες. Πιθανών γιατι τα κυνηγόσκυλα φευγουν αρκετα μακρια για να ψαξουν. Νομιζω είναι ειδικες σφυριχτρες. Ρωτα καποιον που ξερει από κυνηγόσκυλα.
Ισως οι προηγούμενοι να το εχουν εκπαιδεύσει σε κατι τετοιο.
Νομίζω πως αν κάνεις όσα είπε ο dimitris θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα! Απλώς θέλει υπομονή και επιμονή γιατί μπορεί να πάρε κάποιο χρόνο.
@ ADSLgr.com All rights reserved.