Επιστροφή στο Forum : Ευρυζωνική τηλεφωνία ΟΤΕ - Τι είναι αυτό;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρούτερ της αρεσκείας σου και πίσω από αυτό να έχεις το speedport μόνο για τηλεφωνία.
Δεν μπορείς να καταργήσεις το speedport χρησιμοποιώντας κάποιον άλλον δικό σου sip εξοπλισμό.
Δηλαδή...
για ρούτερ βάζεις ότι θέλεις
για τηλεφωνία χρησιμοποιείς αποκλειστικά το speedport.
Ευχαριστω για την διευκρινηση.
----------
Συνδεσμολογια; (αν δεν ειναι κατι δυσκολο...)
Και επιπλεον πειτε μου: δινουν τους κωδικους internet, για να μπορεσεις να συνδεθεις με το δικο σου router?
Ευχαριστω για την διευκρινηση.
Συνδεσμολογια; (αν δεν ειναι κατι δυσκολο...)
internet <> modem/router <> speedport
Θα πρότεινα, να κάνουμε μια ολική επαναφορά στην πραγματικότητα μήπως και καταλήξουμε κάπου.
Ωραία προσέγγιση!
Ήρθε η ώρα να έρθεις στη θέση μου.
Ας υποθέσουμε ότι είσαι κάτοικος Περιστερίου Αττικής και εχεις εξασθένηση 55 db.
Ορίστε λοιπόν τι αντιμετώπισα όταν με περάσαν σε voip πριν από ένα χρόνο.
To speedport τα πήγε "περίφημα" σε δύσκολες συνθήκες.
Μπορείς να υποθέσεις τι "ποιοτική τηλεφωνία " και ιντερνέτ είχα ! Και πόσες αποσυνδέσεις !
Τουλάχιστον πριν το voip είχα 3 mbit (με κάποιες αποσυνδέσεις) και το τηλέφωνο ήταν απλώς άριστο.
Για θαυμάστε τι μου έφερε το voip!
Εσύ στη θέση μου τι θα έκανες ;
Εγώ το έδιωξα να μην το βλέπω.
Ιδού η πραγματικότητά μου
175037
alexisnik199111
29-09-16, 00:27
μα το bandwidth του voip ειναι κατι kb πως γινεται να επεσες τοσο πολυ εσυ?
μα το bandwidth του voip ειναι κατι kb πως γινεται να επεσες τοσο πολυ εσυ?
Δεν γνωρίζω ! Αυτό που ξέρω είναι ότι τώρα με isdn είμαι εδώ.
175038
απαξ και γινει καθολικη η υπηρεσια και υπαρχει ορος στο συμολαιο οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις τον δικο σου εξοπλισμο θα ειναι υποχρεωμενοι να στον δωσουν.
Όχι βέβαια. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος παροχής VoIP από τους ISP παγκόσμια είναι να σου δίνουν ένα κουτί, να το βάζεις στην πρίζα και να παίζει. Καμία υποχρέωση δεν υπάρχει (και δεν πρέπει να υπάρχει). Μπορεί αυτό να μην εξυπηρετεί το 1% των χρηστών αλλά και πάλι θα κάνουν την δουλειά τους.
- - - Updated - - -
Και επιπλεον πειτε μου: δινουν τους κωδικους internet, για να μπορεσεις να συνδεθεις με το δικο σου router?
Πάντα τους έδιναν.
alexisnik199111
29-09-16, 15:39
δεν πρεπει να υπαρχει? σοβαρα μιλας? δλδ θα μπουμε παλι σε περιοδο χουντας και να εξαρτόμαστε παλι απο σαπια που δινει ο παροχος και να μην μπορουμε να χρησιμοποιουμε το δικο μας ακριβο εξοπλισμο?
Ποιος σας ειπε οτι δεν θα υπάρχει καθόλου τάση? πάρτε ενα πολύμετρο και μετρήστε σε μια πρίζα που έχει μονο ιντερνετ η και με voip. Χωρίς τάση δεν γινετε μεταφορά ηλεκτρονίων. Χάλκος και χωρις τάση δεν γινετε.
Επίσης αν ηταν τοσο απλό το θέμα με το crosstalk επειδη θα έπεφτε η τάση η τελος παντων επειδη μπηκε το voip στην ζωη μας, δεν θα μπαίνανε στην διαδικασία να βγαζουν πρωτόκολλα οπως το g.vector και να μειώσουν τις παρεμβολές μεταξυ των ζευγών, θα τα καναμε ολα voip ευκολα και ανέξοδα.
Η PSTN τηλεφωνία έχει συνεχώς τάση στη γραμμή ~50VDc, η οποία μεταβάλλεται ανάλογα την κατάστασή της (κλειστή, ανοικτή, κλήση, κουδουνισμός κλπ). Σε κουδουνισμό έχουμε επιπλέον ~90VAc από την γεννήτρια του αστικού κέντρου.
Στο ISDN έχουμε συνεχή τάση ~96VDc και οι αντίστοιχες μεταβολές γίνονται μέσω παλμών, αλλά απαιτείται ξεχωριστή τροφοδοσία στο ΝΤ του χρήστη.
Στο VoIP οι μεταβολές γίνονται στην συσκευή router/ATA κλπ του χρήστη. Η τάση που διαρρέει το χάλκινο ζεύγος σε γραμμή μόνο με DSL σήμα είναι της τάξης ελάχιστων Volts (max 2,5VDc) και μηδενικής σχεδόν έντασης (σε αντίθεση με τα κάποια mA της PSTN).
Νομίζεις ότι αυτά τα λίγα volts συγκρίνονται με τα αντίστοιχα της παραδοσιακής τηλεφωνίας για να είναι άξια αναφοράς.
Όσον αφορά το Vectoring και τα υπόλοιπα πρωτόκολλα, μην ξεχνάς ότι ξεκίνησε η σχεδίασή τους όταν ακόμη το VoIP δεν ήταν διαδεδομένο. Αλλά και πάλι είναι χρειαζούμενο αφού θα έχουμε καλύτερες ταχύτητες σε ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις (σε σχέση με το να είχαμε και την τάση της τηλεφωνίας).
- - - Updated - - -
δεν πρεπει να υπαρχει? σοβαρα μιλας? δλδ θα μπουμε παλι σε περιοδο χουντας και να εξαρτόμαστε παλι απο σαπια που δινει ο παροχος και να μην μπορουμε να χρησιμοποιουμε το δικο μας ακριβο εξοπλισμο?
Προφανώς σου διέφυγε η αναφορά ότι είναι παγκόσμια πρακτική και όχι μόνο στη χώρα μας.
Εξάλλου δεν σ' εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις το δικό σου ακριβό εξοπλισμό. Την συσκευή του παρόχου την θέλεις μόνο για την τηλεφωνία.
sweet dreams
29-09-16, 16:33
Ποιος σας ειπε οτι δεν θα υπάρχει καθόλου τάση? πάρτε ενα πολύμετρο και μετρήστε σε μια πρίζα που έχει μονο ιντερνετ η και με voip. Χωρίς τάση δεν γινετε μεταφορά ηλεκτρονίων. Χάλκος και χωρις τάση δεν γινετε.
Επίσης αν ηταν τοσο απλό το θέμα με το crosstalk επειδη θα έπεφτε η τάση η τελος παντων επειδη μπηκε το voip στην ζωη μας, δεν θα μπαίνανε στην διαδικασία να βγαζουν πρωτόκολλα οπως το g.vector και να μειώσουν τις παρεμβολές μεταξυ των ζευγών, θα τα καναμε ολα voip ευκολα και ανέξοδα.
Eσύ που έχεις μετρήσει με πολύμετρο πόσα Volt έχεις μετρήσει για να ξέρουμε;;;
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι έχουν καμία σχέση από πλευράς ηλεκτρομαγνητικού θορύβου τα 5V MAX που έχει το VoIP με τα 50V του PSTN και τα 100V του ISDN;;
Λες τέτοια πράγματα και θέλεις να κάνουμε και σοβαρή συζήτηση πάνω σε τεχνικά θέματα;;
Το g.vector τι μας το πέταξες;; για να μας πεις τι;; ότι τα έχεις λίγο έως πολύ μπερδεμένα και δεν καταλαβαίνεις τι λέμε;;; εφαρμόζουν το g.vector για να μειώσουν τον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο;;
Μάλλον θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε..............................
Θα πρότεινα επειδή το Forum το διαβάζουν και άνθρωποι που δεν έχουν αρκετές τεχνικές γνώσεις να προσέχουμε τι γράφουμε για να μην παραπληροφορούμε.
Κάποιο λινκ που να λέει οτι τα 100v είναι πρόβλημα στην γραμμή υπάρχει;
Γιατί μια γραμμή sdsl συνήθως είναι χωρίς τάση αλλά δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απο 1 isdn γραμμή
Μην λέτε την γραμμή voip δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα
sweet dreams
29-09-16, 17:42
Ωραία προσέγγιση!
Ήρθε η ώρα να έρθεις στη θέση μου.
Ας υποθέσουμε ότι είσαι κάτοικος Περιστερίου Αττικής και εχεις εξασθένηση 55 db.
Ορίστε λοιπόν τι αντιμετώπισα όταν με περάσαν σε voip πριν από ένα χρόνο.
To speedport τα πήγε "περίφημα" σε δύσκολες συνθήκες.
Μπορείς να υποθέσεις τι "ποιοτική τηλεφωνία " και ιντερνέτ είχα ! Και πόσες αποσυνδέσεις !
Τουλάχιστον πριν το voip είχα 3 mbit (με κάποιες αποσυνδέσεις) και το τηλέφωνο ήταν απλώς άριστο.
Για θαυμάστε τι μου έφερε το voip!
Εσύ στη θέση μου τι θα έκανες ;
Εγώ το έδιωξα να μην το βλέπω.
Ιδού η πραγματικότητά μου
175037
Με αυτά τα δεδομένα το ίδιο θα έκανα κι' εγώ, στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν φταίει αυτό καθαυτό το VoIP που πυροβολούμε μερικοί εδώ μέσα, αλλά ο ΟΤΕ που βιάστηκε να γυρίσει γραμμή που είναι 4+ χιλιόμετρα μακριά σε VoIP.
Αν αλλάξουν οι καμπίνες και γυρίσεις σε VDSL τότε θα τα ξαναπούμε για το VoIP και τα διάφορα προβλήματα που θα παρουσιαστούν, προς το παρόν πολύ καλά έκανες και ζήτησες να επανέλθεις στην προηγούμενη κατάσταση.
Καλσπέρα και απο εμένα. Επειδή η συζήτηση έχει μπεί σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο πρώτος και απαράβατος όρος συναλλαγών ανάμεσα σε μια εταιρία και τον πελάτη είναι ο σεβασμός σε αυτόν καθώς και η πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για την σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί.Αυτοί είναι βασικοί συναλλακτικοί κανόνες που ισχύουν σε όλο τον Δυτικό τουλάχιστον κόσμο.Ειλικρινά και ανεξάρτητα αν το voip είναι καλύτερο η χειρότερο απο την απλή pstn/isdn σε πόσους απο εμάς έγινε αυτή η αναλυτική ενημέρωση;
Πάντως το συμβόλαιο που στέλνει η COSMOTE στους όρους στα ψιλά αναφέρει επι λέξει ότι ο πελάτης ενημερώθηκε αναλυτικά ότι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν θα υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνείς με αριθμούς εκτακτης ανάγκης 100, 166, 199 κλπ καθώς επίσης ότι πιθανόν αν υπάρχουν προβλήματα με συναγερμούς και φαξ και ότι συναινώ.
Δεν νομίζω ότι έγινε σε πολλόυς η αναλυτική ενημέρωση που όμως φαίνεται ότι έχουμε υπογράψει.
Το βασικό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει είναι ότι οι ανάγκες καθενός μας είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα εγώ που έχω ΑΜΕΑ στο σπίτι απαιτώ σταθερή τηλεφωνία 365 ημέρες το χρόνο ανεξάρτητη απο ΔΕΗ και την διαθεσιμότητα internet, κάποιος άλλος δεν ενδιαφέρεται για τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα αλλά τον ενδιαφέρουν περισσότερο οι ψηφιακές ευκολίες ή κάτι άλλο.
Ένα άλλο μικρό αλλά βασικό αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή είναι και το επιχείρημα κάποιων ότι "εντάξει μωρέ δεν τρέχει και τίποτα δώσε 100 € για ups δώσε και κάτι στον ηλεκτρολόγο να σου φτιάξει κάπως την καλωδίωση τι ψυχή έχουν μερικά ψωροευρώ".
Κατά την γνώμη μου τα βήματα απο πλευράς ΟΤΕ θα έπρεπε να ήταν τα εξής.
1. Να ενημερώσει έγκαιρα και αναλυτικά τους πελάτες σχετικά με την μετάβαση απο υπαλλήλους του που ξέρουν ακριβώς για τι μιλάνε και όχι τα άσχετα παιδάκια του 13888.
2. Αν όντως θα μας περάσει όλους υποχρεωτικά σε voip να το ανακοινώσει επίσημα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα ώστε όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη το pstn να βρουν έγκαιρα άλλο πάροχο.
3. Επειδή η καθολική χρήση voip θα φέρει τεράστια οικονομία και αντίστοιχα κέρδη στον ΟΤΕ οφείλει ένα μέρος αυτών να το επιστρέψει στουν πελάτες του με την μορφή μεγάλων εκπτώσεων στα τιμολόγια, για παράδειγμα δεν μπορεί να έχω τηλεφωνία ip και να κοστολογούμαι για τηλέφωνο εντός Ε.Ε. με 0,3990 € το λεπτό τη στιγμή που ανεξάρτητοι voip πάροχοι ζητούν απο 0.03-0.05 € το λεπτό.
sweet dreams
29-09-16, 19:53
Καλσπέρα και απο εμένα. Επειδή η συζήτηση έχει μπεί σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο πρώτος και απαράβατος όρος συναλλαγών ανάμεσα σε μια εταιρία και τον πελάτη είναι ο σεβασμός σε αυτόν καθώς και η πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για την σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί.Αυτοί είναι βασικοί συναλλακτικοί κανόνες που ισχύουν σε όλο τον Δυτικό τουλάχιστον κόσμο.Ειλικρινά και ανεξάρτητα αν το voip είναι καλύτερο η χειρότερο απο την απλή pstn/isdn σε πόσους απο εμάς έγινε αυτή η αναλυτική ενημέρωση;
Πάντως το συμβόλαιο που στέλνει η COSMOTE στους όρους στα ψιλά αναφέρει επι λέξει ότι ο πελάτης ενημερώθηκε αναλυτικά ότι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν θα υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνείς με αριθμούς εκτακτης ανάγκης 100, 166, 199 κλπ καθώς επίσης ότι πιθανόν αν υπάρχουν προβλήματα με συναγερμούς και φαξ και ότι συναινώ.
Δεν νομίζω ότι έγινε σε πολλόυς η αναλυτική ενημέρωση που όμως φαίνεται ότι έχουμε υπογράψει.
Το βασικό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει είναι ότι οι ανάγκες καθενός μας είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα εγώ που έχω ΑΜΕΑ στο σπίτι απαιτώ σταθερή τηλεφωνία 365 ημέρες το χρόνο ανεξάρτητη απο ΔΕΗ και την διαθεσιμότητα internet, κάποιος άλλος δεν ενδιαφέρεται για τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα αλλά τον ενδιαφέρουν περισσότερο οι ψηφιακές ευκολίες ή κάτι άλλο.
Ένα άλλο μικρό αλλά βασικό αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή είναι και το επιχείρημα κάποιων ότι "εντάξει μωρέ δεν τρέχει και τίποτα δώσε 100 € για ups δώσε και κάτι στον ηλεκτρολόγο να σου φτιάξει κάπως την καλωδίωση τι ψυχή έχουν μερικά ψωροευρώ".
Κατά την γνώμη μου τα βήματα απο πλευράς ΟΤΕ θα έπρεπε να ήταν τα εξής.
1. Να ενημερώσει έγκαιρα και αναλυτικά τους πελάτες σχετικά με την μετάβαση απο υπαλλήλους του που ξέρουν ακριβώς για τι μιλάνε και όχι τα άσχετα παιδάκια του 13888.
2. Αν όντως θα μας περάσει όλους υποχρεωτικά σε voip να το ανακοινώσει επίσημα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα ώστε όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη το pstn να βρουν έγκαιρα άλλο πάροχο.
3. Επειδή η καθολική χρήση voip θα φέρει τεράστια οικονομία και αντίστοιχα κέρδη στον ΟΤΕ οφείλει ένα μέρος αυτών να το επιστρέψει στουν πελάτες του με την μορφή μεγάλων εκπτώσεων στα τιμολόγια, για παράδειγμα δεν μπορεί να έχω τηλεφωνία ip και να κοστολογούμαι για τηλέφωνο εντός Ε.Ε. με 0,3990 € το λεπτό τη στιγμή που ανεξάρτητοι voip πάροχοι ζητούν απο 0.03-0.05 € το λεπτό.
1: Για την ενημέρωση ειδικά στον κάθε πελάτη που τον γυρνάνε σε VoIP, αν εννοείς αυτό, έχεις δίκαιο.
2:Έχει γίνει ενημέρωση από χρόνια και έχει αναρτηθεί (http://www.adslgr.com/forum/threads/808618-OTE-1000-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-VDSL-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-2014-All-IP-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-2018-%CE%A4%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-1-Gbps-%CF%84%CE%BF-2020) και στο Forum.
3:H αντικατάσταση μηχανημάτων, καλωδίων, καμπινών, κ.λ.π. έχουμε κάποια εικόνα πόσο θα στοιχίσει;;;
Να προσθέσω στο 2. Δεν υπάρχει άλλος πάροχος που να εγγυάται ότι θα δίνει PSTN και μετά από 5 χρόνια.
Οι τάσεις παγκοσμίως είναι το all-ip εκ μέρους των εταιρειών και το cord cutting εκ μέρους των καταναλωτών. Στην Ελλάδα βέβαια, όλα έρχονται με καθυστέρηση μερικών ετών, εξ ου και το γνωστό ανέκδοτο.
sweet dreams
29-09-16, 20:06
Να προσθέσω στο 2. Δεν υπάρχει άλλος πάροχος που να εγγυάται ότι θα δίνει PSTN και μετά από 5 χρόνια.
Οι τάσεις παγκοσμίως είναι το all-ip εκ μέρους των εταιρειών και το cord cutting εκ μέρους των καταναλωτών. Στην Ελλάδα βέβαια, όλα έρχονται με καθυστέρηση μερικών ετών, εξ ου και το γνωστό ανέκδοτο.
Σωστός :oneup: και να προσθέσω ότι ούτως ή άλλως δεν θα μπορεί να δώσει όταν θα έχουν αντικατασταθεί όλα τα καλώδια από τα Α/Κ προς τις καμπίνες με καλώδια οπτικών ινών.
Γιατί μια γραμμή sdsl συνήθως είναι χωρίς τάση αλλά δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απο 1 isdn γραμμή
Διότι είναι ασύμβατη ως υπηρεσία με το ADSL και το VDSL, λόγω προδιαγραφών διαχείρισης του φάσματος. Γι' αυτ προτείνεται να μην συνυπάρχουν στο ίδιο καλώδιο και ο κανονισμός της ΕΕΤΤ αναφέρει σχετικά "πρέπει να
αποφεύγεται η παροχή SDSL και ADSL με χρήση ζευγών της ίδιας αστεροτετράδας ενώ, αντίθετα, επιτρέπεται η παροχή HDSL και SDSL".
Μην λέτε την γραμμή voip δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα
Γιατί όχι;
Πως πρέπει να την λέμε για να είναι κατανοητό; Vobb που την ονομάζει ο ΟΤΕ, κάπως αλλιώς;
Διότι είναι ασύμβατη ως υπηρεσία με το ADSL και το VDSL, λόγω προδιαγραφών διαχείρισης του φάσματος. Γι' αυτ προτείνεται να μην συνυπάρχουν στο ίδιο καλώδιο και ο κανονισμός της ΕΕΤΤ αναφέρει σχετικά "πρέπει να
αποφεύγεται η παροχή SDSL και ADSL με χρήση ζευγών της ίδιας αστεροτετράδας ενώ, αντίθετα, επιτρέπεται η παροχή HDSL και SDSL".
Γιατί όχι;
Πως πρέπει να την λέμε για να είναι κατανοητό; Vobb που την ονομάζει ο ΟΤΕ, κάπως αλλιώς;
Οπότε το πρόβλημα δεν είναι στην τάση, αλλά στο φάσμα, έτσι δεν είναι;
Το voip είναι υπηρεσία, δεν είναι τύπος γραμμής, η γραμμή αυτή την στιγμή είναι xdsl, naked xdsl θα μπορούσες να το πεις
sweet dreams
29-09-16, 21:25
Το voip είναι υπηρεσία, δεν είναι τύπος γραμμής, η γραμμή αυτή την στιγμή είναι xdsl, naked xdsl θα μπορούσες να το πεις
Από την τάση στην γραμμή δεν δημιουργείται ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος;;
Γιατί τα τηλεφωνικά καλώδια και τα καλώδια των δικτύων προτείνουμε, μαζί με σένα, να τα περνάμε σε απόσταση από τα καλώδια του ρεύματος.
Γιατί προτείνουμε, μαζί με σένα, αν δεν μπορούμε να τα περάσουμε σε απόσταση να βάζουμε θωρακισμένα;;
Από τι αλήθεια θέλουμε να προστατεύσουμε τα τηλεφωνικά και τα καλώδια DATA;; :hmm:
Βέβαια εκεί έχουμε 230V αλλά και τα 100V καλά είναι για να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Από την τάση στην γραμμή δεν δημιουργείται ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος;;
Γιατί τα τηλεφωνικά καλώδια και τα καλώδια των δικτύων προτείνουμε, μαζί με σένα, να τα περνάμε σε απόσταση από τα καλώδια του ρεύματος.
Γιατί προτείνουμε, μαζί με σένα, αν δεν μπορούμε να τα περάσουμε σε απόσταση να βάζουμε θωρακισμένα;;
Από τι αλήθεια θέλουμε να προστατεύσουμε τα τηλεφωνικά και τα καλώδια DATA;; :hmm:
Βέβαια εκεί έχουμε 230V αλλά και τα 100V καλά είναι για να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Το λινκ που να λεει αυτό το πράγμα;
Καμία σχέση τα 230 με την τάση και την ένταση στα τηλεφωνικά, για αυτό τα λέμε και ασθενή ρεύματα
sweet dreams
29-09-16, 21:41
Καμία σχέση τα 230 με την τάση και την ένταση στα τηλεφωνικά, για αυτό τα λέμε και ασθενή ρεύματα
Link για ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο όσα θέλεις, πατάς στο Google και τα βρίσκεις.
Link από την πλευρά σου ότι οι τάσεις στα τηλεφωνικά καλώδια δεν ενοχλούν υπάρχει;;;
Ερώτηση:
Aν σε μια γραμμή 230V δεν είναι συνδεδεμένη καμία συσκευή τι ένταση έχει;; :) μήπως λιγότερη από το τηλεφωνικό;; :)
Link για ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο όσα θέλεις, πατάς στο Google και τα βρίσκεις.
Link από την πλευρά σου ότι οι τάσεις στα τηλεφωνικά καλώδια δεν ενοχλούν υπάρχει;;;
Ερώτηση:
Aν σε μια γραμμή 230V δεν είναι συνδεδεμένη καμία συσκευή τι ένταση έχει;; :) μήπως λιγότερη από το τηλεφωνικό;; :)
Κατάλαβα............. αρχίσανε τα γνωστά
Μπα δεν έχω όρεξη
sweet dreams
29-09-16, 21:46
Κατάλαβα............. αρχίσανε τα γνωστά
Μπα δεν έχω όρεξη
Κι' εγώ................ :)
alexisnik199111
29-09-16, 22:38
Η PSTN τηλεφωνία έχει συνεχώς τάση στη γραμμή ~50VDc, η οποία μεταβάλλεται ανάλογα την κατάστασή της (κλειστή, ανοικτή, κλήση, κουδουνισμός κλπ). Σε κουδουνισμό έχουμε επιπλέον ~90VAc από την γεννήτρια του αστικού κέντρου.
Στο ISDN έχουμε συνεχή τάση ~96VDc και οι αντίστοιχες μεταβολές γίνονται μέσω παλμών, αλλά απαιτείται ξεχωριστή τροφοδοσία στο ΝΤ του χρήστη.
Στο VoIP οι μεταβολές γίνονται στην συσκευή router/ATA κλπ του χρήστη. Η τάση που διαρρέει το χάλκινο ζεύγος σε γραμμή μόνο με DSL σήμα είναι της τάξης ελάχιστων Volts (max 2,5VDc) και μηδενικής σχεδόν έντασης (σε αντίθεση με τα κάποια mA της PSTN).
Νομίζεις ότι αυτά τα λίγα volts συγκρίνονται με τα αντίστοιχα της παραδοσιακής τηλεφωνίας για να είναι άξια αναφοράς.
Όσον αφορά το Vectoring και τα υπόλοιπα πρωτόκολλα, μην ξεχνάς ότι ξεκίνησε η σχεδίασή τους όταν ακόμη το VoIP δεν ήταν διαδεδομένο. Αλλά και πάλι είναι χρειαζούμενο αφού θα έχουμε καλύτερες ταχύτητες σε ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις (σε σχέση με το να είχαμε και την τάση της τηλεφωνίας).
- - - Updated - - -
Προφανώς σου διέφυγε η αναφορά ότι είναι παγκόσμια πρακτική και όχι μόνο στη χώρα μας.
Εξάλλου δεν σ' εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις το δικό σου ακριβό εξοπλισμό. Την συσκευή του παρόχου την θέλεις μόνο για την τηλεφωνία.
και ο αλλος που εχεις ενα ακριβο voip router οπως πχ billion η tp-link τι να το κανει δλδ? να το αφησει στην ακρη και να βαλει το σαπιοspeedport του ποτε?
sweet dreams
29-09-16, 22:44
Ποιος το είπε αυτό;; :hmm: μπορείς να το έχεις μπροστά ή πίσω από το δικό σου μόνο για την τηλεφωνία, υπάρχουν σχετικά νήματα με τις ρυθμίσεις.
Eσύ που έχεις μετρήσει με πολύμετρο πόσα Volt έχεις μετρήσει για να ξέρουμε;;;
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι έχουν καμία σχέση από πλευράς ηλεκτρομαγνητικού θορύβου τα 5V MAX που έχει το VoIP με τα 50V του PSTN και τα 100V του ISDN;;
Λες τέτοια πράγματα και θέλεις να κάνουμε και σοβαρή συζήτηση πάνω σε τεχνικά θέματα;;
Το g.vector τι μας το πέταξες;; για να μας πεις τι;; ότι τα έχεις λίγο έως πολύ μπερδεμένα και δεν καταλαβαίνεις τι λέμε;;; εφαρμόζουν το g.vector για να μειώσουν τον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο;;
Μάλλον θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε..............................
Θα πρότεινα επειδή το Forum το διαβάζουν και άνθρωποι που δεν έχουν αρκετές τεχνικές γνώσεις να προσέχουμε τι γράφουμε για να μην παραπληροφορούμε.
Ας ξεκινήσουμε απο το γεγονός οτι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε εναν αγωγό εξαρτάται απο την ένταση του ηλεκτρικου ρεύματος, η τάση που μου λες δεν μου λεει τιποτα.
Αλλα ενταξει εγω τα εχω μπερδεμένα, εσυ που το κατέχεις και δεν παραπληροφορεις , δώσε μας ενα link απο ενα σοβαρο επιστημονικο site οτι ενα απο τα πλεονεκτηματα του voip ειναι η χαμηλη του τάση και θα λύσουμε το πρόβλημα του crosstalk.
Επίσης να προσθέσω οτι οι εξωτερικοί παράγοντες ηλεκτρομαγνητικου θορύβου ειναι πιο επιζήμιες στα τηλεφωνικα καλώδια και κατα επεκταση στο xdsl όπως μετασχηματιστές της ΔΕΗ, ανελκυστήρες, λάμπες φθορισμού , ο μετασχηματιστής του ρούτερ που πάντα ειναι κοντά στο τηλεφωνικό καλώδιο και πολλα άλλα, παρά αυτες οι αντιεπιστημονικές θεωρίες σου που ακόμα δεν ξεχωρίζεις οτι το Voip οπως και το IPTV ειναι υπηρεσίες και δεν εχουν σχεση με την αποδοτικότητα της γραμης
Ονειρα γλυκα!
alexisnik199111
29-09-16, 22:47
Ποιος το είπε αυτό;; :hmm: μπορείς να το έχεις μπροστά ή πίσω από το δικό σου μόνο για την τηλεφωνία, υπάρχουν σχετικά νήματα με τις ρυθμίσεις.
το ξερω το εχω δει το νημα.τεσπα μεχρι το 2019 που θα γινει καθολικη βλεπουμε.
sweet dreams
29-09-16, 23:26
Ας ξεκινήσουμε απο το γεγονός οτι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε εναν αγωγό εξαρτάται απο την ένταση του ηλεκτρικου ρεύματος, η τάση που μου λες δεν μου λεει τιποτα.
Αλλα ενταξει εγω τα εχω μπερδεμένα, εσυ που το κατέχεις και δεν παραπληροφορεις , δώσε μας ενα link απο ενα σοβαρο επιστημονικο site οτι ενα απο τα πλεονεκτηματα του voip ειναι η χαμηλη του τάση και θα λύσουμε το πρόβλημα του crosstalk.
Το θέμα το έχουμε κάνει....... λάστιχο, είπαμε και ποιο πάνω ότι με το VoIP μειώνουμε μια πηγή θορύβου ενδογενούς προέλευσης, φυσικά και είναι και άλλα πράγματα που δημιουργούν crosstalk στις γραμμές, δεν εξαλείφεται εντελώς οποιαδήποτε μορφή θορύβου που παράγεται μέσα στις γραμμές μόνο με την εφαρμογή του VoIP, είπε κάποιος κάτι τέτοιο και δεν το είδαμε;;;
Υπάρχουν πολλά που εφαρμόζονται για περιορισμό του θορύβου από οπουδήποτε και αν προέρχεται, την ολική εξάλειψη του crosstalk εφαρμόζοντας μόνο το VoIP που το είδες έτσι ακριβώς γραμμένο από κάποιον και ζητάς και Link για επιβεβαίωση;; :hmm:
Ο θόρυβος υπάρχει στους αγωγούς ανεξαρτήτως έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος, απλώς αλλάζει το μέγεθος του.
Ηλεκτρικός θόρυβος
Και τα αναλογικά ηλεκτρικά κυκλώματα και τα ψηφιακά ηλεκτρονικά εμφανίζουν θόρυβο ως αποτέλεσμα του «θερμικού θορύβου» ο οποίος οφείλεται στην κίνηση των φορέων του ηλεκτρικού φορτίου μέσα στο κύκλωμα. Ο θερμικός θόρυβος μπορεί να ελαττωθεί χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στην οποία λειτουργεί το κύκλωμα. Πέραν του θερμικού θορύβου τα κυκλώματα εμφανίζουν θόρυβο από επαγωγή που προκαλούν σε αυτά οι ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές από το περιβάλλον, λόγω της διακριτότητας (κβάντισης) του φορτίου των φορέων σε ρεύματα χαμηλής έντασης καθώς και άλλους τύπους θορύβου (αυξανόμενες συχνότητες, τυχαίες μικροδιακυμάνσεις) που παράγονται ενδογενώς στο κύκλωμα λόγω των χαρακτηριστικών των στοιχείων του.
Μάλλον το θέμα έχει κουράσει προσπαθώντας να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά τα αυτονόητα και να ξεδιαλύνουμε τις παρανοήσεις που δημιουργούνται από λάθος ανάγνωση των όσων γράφουμε.
Προτείνω να το σταματήσουμε εδώ και να αφήσουμε τους συμφορουμίτες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. :)
- - - Updated - - -
Μην κάνεις edit στο post που έγραψες αν έχει ήδη γράψει κάποιος κάτω από σένα, γράψε καινούργιο γιατί θα πρέπει να πάμε πίσω να το δούμε.
Δεν σε ειρωνεύτηκα και άσε να κρίνουν οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν τι γράφει ο καθένας μας, δόξα το Θεό έχουμε κάνει αρκετά posts με τεχνικά θέματα μέσα στο Forum και φαίνεται αν είμαστε άσχετοι ή όχι.
Οδηγεί κάπου αυτή η "συζήτηση";
Οδηγεί κάπου αυτή η "συζήτηση";
Στο να μας διαβάζουνε :p
alexisnik199111
30-09-16, 00:29
τπτ κουβεντα ν γινεται :p
sweet dreams
30-09-16, 08:55
To διάβασμα και ή κουβέντα για τεχνικά θέματα μέσα σε τεχνολογικό Forum καλό κάνει, πάντα κάτι μαθαίνεις ή διορθώνεις αυτά που ήξερες λάθος, επίσης υπάρχει και η αρχαία ρήση που λέει "η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως", όταν έχουμε την τάση να ξεχνάμε κάτι εύκολα.
Βέβαια αν δεν είσαι τεχνικός και σου φαίνονται όλα αυτά αλαμπουρνέζικα σίγουρα θα σου φανεί ανιαρή κάθε τέτοια συζήτηση, οπότε καλύτερα να διαλέξεις κάποιο άλλο νήμα. :)
Έγραψα πριν λίγες σελίδες πως το κουράσαμε, και δεν σου άρεσε ο χαρακτηρισμός σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι, σαν να υπήρχε απόλυτη αλήθεια. "Μου αρέσει" σημαίνει ότι έχω τις προκαταλήψεις (απόψεις) μου, είτε θα υιοθετήσω μια νέα τεχνολογία που μακροπρόθεσμα θα έχει οφέλη, είτε θα αντιδρώ απλά για να αντιδρώ προσπαθώντας να γενικεύσω κάποιες μεμονωμένες δικές μου εμπειρίες (αν και φαίνεται ξεκάθαρα πως κάποιοι απλά διαμαρτύρονται χωρίς να έχουν προσωπική εμπειρία). Αν και είμαι πάντα υπέρ της προόδου προς τη σωστή κατεύθυνση, αναγνωρίζω πως 'όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι', ταιριάζει ταμάμ σε όσους διαμαρτύρονται, δεν είναι τεχνοφοβικοί, οπισθοδρομικοί, γραφικοί, σκοταδιστές, τους κατανοώ πλήρως και ίσως να ήμουν κι εγώ μαζί τους αν είχαν βάλει π.χ. τους ηλικιωμένους γονείς μου να αλλάξουν με το ζόρι σε VOIP ή αν είχα μια παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία.
Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι η ανάγκη σήμερα είναι να ενημερωθούν όλοι τόσο για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον όσο και για τις εναλλακτικές (αν και όπως είπα είναι βραχύβιες). Το να ασχολούμαστε με πόση τάση προκαλεί θόρυβο και με το πόσο κακές εμπειρίες είχε κάποιος με άλλο voip που δεν ήξερε να το ρυθμίσει δεν έχει νομίζω κανένα νόημα και δεν βοηθά τη συζήτηση.
Και για μένα ο ΟΤΕ σαφώς δεν έχει κάνει καλή δουλειά, ούτε στην ενημέρωση, ούτε στην τεχνική προετοιμασία, ούτε στον τρόπο υλοποίησης.
Έγραψα πριν λίγες σελίδες πως το κουράσαμε, και δεν σου άρεσε ο χαρακτηρισμός σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι, σαν να υπήρχε απόλυτη αλήθεια. "Μου αρέσει" σημαίνει ότι έχω τις προκαταλήψεις (απόψεις) μου, είτε θα υιοθετήσω μια νέα τεχνολογία που μακροπρόθεσμα θα έχει οφέλη, είτε θα αντιδρώ απλά για να αντιδρώ προσπαθώντας να γενικεύσω κάποιες μεμονωμένες δικές μου εμπειρίες (αν και φαίνεται ξεκάθαρα πως κάποιοι απλά διαμαρτύρονται χωρίς να έχουν προσωπική εμπειρία). Αν και είμαι πάντα υπέρ της προόδου προς τη σωστή κατεύθυνση, αναγνωρίζω πως 'όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι', ταιριάζει ταμάμ σε όσους διαμαρτύρονται, δεν είναι τεχνοφοβικοί, οπισθοδρομικοί, γραφικοί, σκοταδιστές, τους κατανοώ πλήρως και ίσως να ήμουν κι εγώ μαζί τους αν είχαν βάλει π.χ. τους ηλικιωμένους γονείς μου να αλλάξουν με το ζόρι σε VOIP ή αν είχα μια παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία.
Και για μένα ο ΟΤΕ σαφώς δεν έχει κάνει καλή δουλειά, ούτε στην ενημέρωση, ούτε στην τεχνική προετοιμασία, ούτε στον τρόπο υλοποίησης.
Συμφωνω μαζι σου.
sweet dreams
30-09-16, 11:29
Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι η ανάγκη σήμερα είναι να ενημερωθούν όλοι τόσο για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον όσο και για τις εναλλακτικές (αν και όπως είπα είναι βραχύβιες). Το να ασχολούμαστε με πόση τάση προκαλεί θόρυβο και με το πόσο κακές εμπειρίες είχε κάποιος με άλλο voip που δεν ήξερε να το ρυθμίσει δεν έχει νομίζω κανένα νόημα και δεν βοηθά τη συζήτηση.
Τώρα το κουράζεις εσύ με προσωπικές απόψεις χωρίς όμως να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.
Οι καινούργιες τεχνικές πληροφορίες δεν κουράζουν ποτέ κανέναν που θέλει να μάθει περισσότερα για ένα θέμα που έχει ανακύψει και συζητιέται μέσα σε ένα νήμα.
Δεν ενδιαφέρει το αν υπάρχει θόρυβος στους αγωγούς που διαρρέονται από ηλεκτρικό ρεύμα και κατά πόσο επηρεάζουν την μετάδοση δεδομένων;;;
Ποιος θα κρίνει ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος συμφορουμίτης να πει την γνώμη του ή μια καινούργια τεχνική πληροφορία ώστε να μάθουμε και οι υπόλοιποι κάτι που δεν ξέρουμε;;
Μια συζήτηση που όπως προχωράει εξελίσσεται και πιάνει και άλλους τομείς πάνω πάντα στο ίδιο θέμα είναι κουραστική για σένα;; ΟΚ, στο νήμα και στο Forum όμως δεν είμαστε μόνοι μας, οπότε αν εμείς μπορεί να κουραστήκαμε άλλοι μπορεί να ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι καινούργιο.
Αναφέρεις την αλλαγή με το ζόρι σε VoIP, τι πάει να πει με το ζόρι;;; :hmm: αυτό δηλαδή που προσπαθούμε να πούμε σε όλο το νήμα, ότι δηλαδή η αλλαγή γίνεται για να έχουμε καλύτερες ταχύτητες, γι' αυτό μπαίνουν και οπτικές ίνες, κ.λ.π., κ.λ.π., εσύ τώρα το γυρνάς πάλι πίσω στην αρχή της συζήτησης;;;
Γράφοντας πάλι τα ίδια πράγματα δεν γίνεσαι τώρα ο ίδιος κουραστικός;;
Ποιος είπε ότι στο νήμα δεν έχουμε ασχοληθεί και με όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις και έχουμε μείνει μόνο στον θόρυβο;; που παρεμπιπτόντως είναι κάτι πολύ σημαντικό για την σωστή μετάδοση.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτά που κουράζουν είναι η επανάληψη της ίδιας καραμέλας ενός συγκεκριμένου θέματος από δω και από εκεί, αυτά ναι σίγουρα, θα σε κάνουν γραφικό σ' αυτούς που μπαίνουν συχνά στο Forum και σε βλέπουν να επαναλαμβάνεσαι χωρίς να λες ουσιαστικά τίποτα.
Το να βγαίνεις συνέχεια και να λες, "εγώ έπαθα εκείνο, εγώ έπαθα το άλλο" πάλι και πάλι στο τέλος θα προκαλέσεις την αγανάκτηση των υπολοίπων.
Κουράζουν οι προσωπικές επιθέσεις χωρίς λόγο γιατί μας έχουν τελειώσει τα επιχειρήματα, αυτά ναι, σίγουρα κουράζουν.
Λέω να συνεχίσουμε πάλι σε κάτι τεχνικό μήπως ωφεληθούμε όλοι μας από αυτό. :)
Έτσι είναι πες πες κάποια στιγμή θα μείνει
Και στην τάση και στο φάσμα. Απλά μειώνουμε στο ελάχιστο δυνατό ένα αίτιο του προβλήματος, μεταξύ άλλων.
Δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή PSTN, ISDN, VoIP, αν κι έχουν επικρατήσει αυτές οι ονομασίες.
Η τηλεφωνική γραμμή σήμερα μέχρι το σπίτι μας είναι ένα απλό χάλκινο ζεύγος. Πάνω του παίζει η τηλεφωνία που είναι υπηρεσία. Το είδος της υπηρεσίας χαρακτηρίζει (καλώς η κακώς) την γραμμή (PSTN, ISDN, VoIP).
Με το σκεπτικό σου τα 230VAc 50Hz κάνουν κακό, φαντάζομαι το ίδιο και τα 120VAc 60Hz όπου χρησιμοποιούνται.
Όμως ταυτόχρονα τα 100VAc 20Hz δεν επηρεάζουν. Και μάλιστα όταν συνυπάρχουν, για εκατοντάδες ή χιλιάδες μέτρα, με άλλα π.χ. 299 ζεύγη στο ίδιο καλώδιο.
Κάποιο link που να υποστηρίζει τα παραπάνω;
Και στην τάση και στο φάσμα. Απλά μειώνουμε στο ελάχιστο δυνατό ένα αίτιο του προβλήματος, μεταξύ άλλων.
Δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή PSTN, ISDN, VoIP, αν κι έχουν επικρατήσει αυτές οι ονομασίες.
Η τηλεφωνική γραμμή σήμερα μέχρι το σπίτι μας είναι ένα απλό χάλκινο ζεύγος. Πάνω του παίζει η τηλεφωνία που είναι υπηρεσία. Το είδος της υπηρεσίας χαρακτηρίζει (καλώς η κακώς) την γραμμή (PSTN, ISDN, VoIP).
Με το σκεπτικό σου τα 230VAc 50Hz κάνουν κακό, φαντάζομαι το ίδιο και τα 120VAc 60Hz όπου χρησιμοποιούνται.
Όμως ταυτόχρονα τα 100VAc 20Hz δεν επηρεάζουν. Και μάλιστα όταν συνυπάρχουν, για εκατοντάδες ή χιλιάδες μέτρα, με άλλα π.χ. 299 ζεύγη στο ίδιο καλώδιο.
Κάποιο link που να υποστηρίζει τα παραπάνω;
το voip για να το δώσεις πρέπει η γραμμή να έχει μια άλλη υπηρεσία, ναι ή όχι;
Λινκ να σου δώσω εγω για ποιο πράγμα;
Για το crosstalk και το τι το επηρεάζει;
Για το ότι δεν θα μπει κοντά σε καλώδιο 230 γιατί απο εκείνο το καλώδιο θα έχουμε arc's; που έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουμε EMI;
Τι ακριβώς;
Αν θέλεις λινκ κάνε χρήση την απάντηση του sweat dreams, αλλιώς θα πρέπει να μου δώσεις πρώτα εσύ link που να λέει οτι η τάση αυτή στο τηλεφωνικό καλώδιο είναι πρόβλημα
Δεν τα λέω εγώ αλλά ο ίδιος ο ΟΤΕ για το πως ονομάζεται μια τηλεφωνική γραμμή.
175085
Τώρα αν η διαφωνία σου είναι στο "VoIP" που αναφέρουμε αντί "ευρυζωνικής" που λέει ο ΟΤΕ, είπαμε ότι το γράφουμε γιατί είναι κατανοητό στους περισσότερους.
Δεν τα λέω εγώ αλλά ο ίδιος ο ΟΤΕ για το πως ονομάζεται μια τηλεφωνική γραμμή.
175085
Λέει πουθενά voip;
Το συμπλήρωσα καθώς έγραφες.
Το συμπλήρωσα καθώς έγραφες.
Οπότε το verdict ποιο είναι;
για να τελειώνουμε, ειπα δεν υπάρχει γραμμή voip, ισχύει;
"Broadband telephony", "Internet telephony", "Broadband Phone Service" είναι μερικές από τις ονομασίες που χρησιμοποιούνται από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους σε όλο τον πλανήτη, που ουσιαστικά και κυριολεκτικά αναφέρονται στο VoIP. Απλά είτε ευρυζωνική τηλεφωνία πεις είτε τηλεφωνία μέσω διαδικτυακού πρωτοκόλλου, είναι ένα και το αυτό.
Το ρεζουμέ είναι ότι το VoIP είναι είδος τηλεφωνικής γραμμής.
"Broadband telephony", "Internet telephony", "Broadband Phone Service" είναι μερικές από τις ονομασίες που χρησιμοποιούνται από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους σε όλο τον πλανήτη, που ουσιαστικά και κυριολεκτικά αναφέρονται στο VoIP. Απλά είτε ευρυζωνική τηλεφωνία πεις είτε τηλεφωνία μέσω διαδικτυακού πρωτοκόλλου, είναι ένα και το αυτό.
Το ρεζουμέ είναι ότι το VoIP είναι είδος τηλεφωνικής γραμμής.
Δεν είναι, το voip είναι σε διαφορετικό layer πόσο ποιο απλά θα πρέπει να το πούμε;
ο ΟΤΕ σωστά αναφέρει voice over broadband, δεν λέει voip, το ίδιο κάνουνε και οι άλλοι πάροχοι στο εξωτερικό
Το να θες εσύ για χάρη ευκολίας να το λές voip, moip, whatever δεν σημαίνει οτι είναι και το σωστό
Παίζουμε με τις λέξεις και την μετάφραση;
Αν έχω έναν Asterisk server, έχω ή όχι VoIP επικοινωνία; Αν πάλι τα ίδια SIP και RTP πακέτα βγαίνουν έξω από το εσωτερικό μου δίκτυο με κάποιον τρόπο, δεν είναι VoIP επικοινωνία;
Αν όμως τα ίδια πακέτα διακινούνται μέσω DSL σύνδεσης δεν λέγονται VoIP; Και πως θα τα λέμε;
Παίζουμε με τις λέξεις και την μετάφραση;
Αν έχω έναν Asterisk server, έχω ή όχι VoIP επικοινωνία; Αν πάλι τα ίδια SIP και RTP πακέτα βγαίνουν έξω από το εσωτερικό μου δίκτυο με κάποιον τρόπο, δεν είναι VoIP επικοινωνία;
Αν όμως τα ίδια πακέτα διακινούνται μέσω DSL σύνδεσης δεν λέγονται VoIP; Και πως θα τα λέμε;
Θα τα λέμε sip over tcp protocol, που είναι στην ουσία αυτό που γίνεται, το sip over udp δεν το δουλεύουνε πολύ γιατί έχει θέμα με το qos
Γιατι το voip περιλαμβάνει μέσα και το sip, αλλά και το H323, όποτε θα μπερδεύουμε τον κόσμο που δεν θα ξέρει τι υπηρεσία έχει :closed:
Γραμμή voip δεν υπάρχει, υπηρεσία voip υπάρχει, υπηρεσία voip πάνω στον χαλκό μόνη της δεν υπάρχει, υπηρεσία voip πάνω στην υπηρεσία Broadband πάνω στον χαλκό υπάρχει.
Το πως θα το λές για χάρη ευκολίας δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Καταρχή το sip του ΟΤΕ, όπως και στον δικό μου Asterisk, διακινείται μέσω udp και όχι tcp. Όπως γίνεται συνήθως, αφού η επαναπροώθηση των πακέτων σε tcp, μόνο κακό κάνει στην επικοινωνία.
Το QoS είναι εντελώς άσχετο με tcp/udp. Ο έλεγχος σφαλμάτων και η επαναπροώθηση των πακέτων διαφέρει, που στο udp δεν υπάρχει.
Όχι, το VoIP δεν περιλαμβάνεται στο sip. Το αντίθετο. Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα μέσω των οποίων μπορούμε να έχουμε VoIP επικοινωνία και το sip είναι ένα εξ αυτών. Κάθε εταιρεία επιλέγει αυτό που θέλει για υλοποίηση της δικιάς της VoIP επικοινωνίας, απλά το sip είναι το πλέον διαδεδομένο.
Για άλλη μια φορά. Υπάρχει VoIP τηλεφωνία που είναι υπηρεσία, που μπορεί να δουλέψει πάνω στο ΙΡ πρωτόκολλο, είτε σε DSL ή οπτική ίνα ή δορυφορική σύνδεση ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Ναι, σωστά λες ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τηλεφωνία μέσω ευρυζωνικής πρόσβασης, αλλά η τηλεφωνία είναι VoIP και αυτό δεν αλλάζει, με όποιον τρόπο γίνεται αυτή.
έχεις απόλυτο δίκαιο.
Θα ενημερώσω και όσους άλλους το λένε λάθος απο εδώ και πέρα
Ποιο απ όλα, για να μαθαίνουμε;
Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να αναρτηθούν link από τη σχετική βιβλιογραφία σε ποια έκταση προκαλούνται προβλήματα στη γραμμή από την συγκεκριμένη τάση , ένταση , συχνότητα ασθενούς ρεύματος της pstn/isdn. Όχι κάτι γενικόλογο περί εξωγενούς επίδρασης ισχυρών ρευμάτων όπως μετασχηματιστές , λάμπες φθορισμού κλπ
Σε μια αναζήτηση voip benefits over pstn/isdn δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι πάνω σε αυτό.
Να πω και κάτι τρελό με την “ελευθερία του αδαούς” ;
Το φαντάζεστε η συγκεκριμένη τάση , ένταση , συχνότητα ασθενούς ρεύματος της pstn/isdn να δρα ευεργετικά θωρακίζοντας ενάντια σε εξωγενείς παράγοντες ;
Κάτι σαν την πόλωση (bias).
Εντάξει ,μην βαράτε ! Είπαμε “ελευθερία” του αδαή !
Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να αναρτηθούν link από τη σχετική βιβλιογραφία σε ποια έκταση προκαλούνται προβλήματα στη γραμμή από την συγκεκριμένη τάση , ένταση , συχνότητα ασθενούς ρεύματος της pstn/isdn. Όχι κάτι γενικόλογο περί εξωγενούς επίδρασης ισχυρών ρευμάτων όπως μετασχηματιστές , λάμπες φθορισμού κλπ
Σε μια αναζήτηση voip benefits over pstn/isdn δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι πάνω σε αυτό.
Να πω και κάτι τρελό με την “ελευθερία του αδαούς” ;
Το φαντάζεστε η συγκεκριμένη τάση , ένταση , συχνότητα ασθενούς ρεύματος της pstn/isdn να δρα ευεργετικά θωρακίζοντας ενάντια σε εξωγενείς παράγοντες ;
Κάτι σαν την πόλωση (bias).
Εντάξει ,μην βαράτε ! Είπαμε “ελευθερία” του αδαή !
Δεν θα βρεις γιατί δεν υπάρχουν
@ ADSLgr.com All rights reserved.