Επιστροφή στο Forum : Ευρυζωνική τηλεφωνία ΟΤΕ - Τι είναι αυτό;
georgep138
03-04-20, 00:56
Δεν ήθελα πολύπλοκες διαδικασίες ή επιπλέον εξοπλισμό, έλεγα μήπως από τα δύο ζευγάρια των αναλογικών εξόδων(ή έχουν ένα ζευγάρι ακροδέκτες;; ), μπορείς να βγάλεις επιπλέον αναλογική συσκευή.
Τι εννοείς με το : δύο ζευγάρια των αναλογικών εξόδων
sweet dreams
03-04-20, 12:30
Τι εννοείς με το : δύο ζευγάρια των αναλογικών εξόδων
Oι αναλογικές πρίζες/έξοδοι έχουν 4 ακροδέκτες που αντιστοιχούν σε δύο ζευγάρια, το ένα ζευγάρι που χρησιμοποιούμε είναι το μεσαίο(2+3) και το άλλο(1+4) χρησιμοποιείται από τηλεφωνικά κέντρα, κ.λ.π.
Τα Fritz έχουν 2 αναλογικές εξόδους για σύνδεση αντίστοιχων τηλεφωνικών συσκευών. Η μόνη δυνατότητα που έχεις, είναι να συνδέσεις τα 2 από αυτά μαζί στην μια θύρα και το 3ο μόνο του στην άλλη.
Επιπλέον έχουν βάση DECT που δέχεται μέχρι 6 αντίστοιχες ασύρματες συσκευές. Αν λοιπόν έχεις τουλάχιστον ένα τέτοιο τηλέφωνο, τότε τα πράγματα είναι απλούστερα.
Συνδέεις τα 2 αναλογικά στις αντίστοιχες θύρες του Fritz και το ασύρματο στην βάση DECT, ρυθμίζοντας κατάλληλα τους αριθμούς που θα κάνει χρήση το καθένα.
Το ίδιο ισχύει αν έχεις ISDN τηλεφωνική συσκευή, που την συνδέεις στην S0 θύρα του Fritz (μπορείς να βάλεις μέχρι 8 τηλέφωνα).
sweet dreams
03-04-20, 13:20
Τα Fritz έχουν 2 αναλογικές εξόδους για σύνδεση αντίστοιχων τηλεφωνικών συσκευών. Η μόνη δυνατότητα που έχεις, είναι να συνδέσεις τα 2 από αυτά μαζί στην μια θύρα και το 3ο μόνο του στην άλλη.
Επιπλέον έχουν βάση DECT που δέχεται μέχρι 6 αντίστοιχες ασύρματες συσκευές. Αν λοιπόν έχεις τουλάχιστον ένα τέτοιο τηλέφωνο, τότε τα πράγματα είναι απλούστερα.
Συνδέεις τα 2 αναλογικά στις αντίστοιχες θύρες του Fritz και το ασύρματο στην βάση DECT, ρυθμίζοντας κατάλληλα τους αριθμούς που θα κάνει χρήση το καθένα.
Το ίδιο ισχύει αν έχεις ISDN τηλεφωνική συσκευή, που την συνδέεις στην S0 θύρα του Fritz (μπορείς να βάλεις μέχρι 8 τηλέφωνα).
Είχα βάλει τι θέλω που απ' ότι βλέπω δεν γίνεται
Παράδειγμα
Έχω 3 αναλογικά τηλέφωνα και θέλω τα δύο να λειτουργούν με το κεφαλικό και το 3ο με το MSN ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, από που θα δώσω την MSN γραμμή;; από τις αναλογικές εξόδους θα πάρω και την MSN;; από το δεύτερο ζευγάρι κάποιας γραμμής από τις δύο;;
Και σου γράφω Δημήτρη, ότι κάθε θύρα βγάζει έξοδο για μια μόνο συσκευή.
Η βάση οποιοδήποτε ασύρματου τηλεφώνου, είναι αναλογική. Κι επειδή δεν διευκρινίζεις αν όλα τα αναλογικά είναι μόνο ενσύρματα, έγραψα όλες τις επιλογές που έχεις.
sweet dreams
03-04-20, 13:46
Και σου γράφω Δημήτρη, ότι κάθε θύρα βγάζει έξοδο για μια μόνο συσκευή.
Η βάση οποιοδήποτε ασύρματου τηλεφώνου, είναι αναλογική. Κι επειδή δεν διευκρινίζεις αν όλα τα αναλογικά είναι μόνο ενσύρματα, έγραψα όλες τις επιλογές που έχεις.
Ενσύρματα ή ασύρματα υποτίθεται ότι θέλω να λειτουργούν συγχρόνως 3 γραμμές αναλογικές, 2 ανεξάρτητες γραμμές με το κεφαλικό και μία MSN για ένα FAX, οπότε δεν έχουμε τις ανάλογες 3 αναλογικές εξόδους απ' ότι κατάλαβα.
Είδα ότι έχει 2 αναλογικές αλλά πίστευα ότι μπορούσε να βγάλει και άλλη αναλογική από το άλλο ζευγάρι(1+4).
Όπως έγραψα, κάθε θύρα βγάζει μια μόνο έξοδο (1 ζεύγος).
Αν όμως τουλάχιστον η μια από τις 3 συσκευές που έχεις είναι ασύρματη DECT, τότε μπορεί να γίνει αυτό που θέλεις.
sweet dreams
03-04-20, 14:14
Όπως έγραψα, κάθε θύρα βγάζει μια μόνο έξοδο (1 ζεύγος).
Αν όμως τουλάχιστον η μια από τις 3 συσκευές που έχεις είναι ασύρματη DECT, τότε μπορεί να γίνει αυτό που θέλεις.
Γιάννη μιλάμε για 2 κανάλια+MSN, την μία θύρα την έπιασε το MSN, πως θα δώσει 2 διαφορετικά κανάλια η μία αναλογική θύρα που απομένει;; μιλάει ο ένας στο ένα κανάλι και θέλει ο άλλος να κάνει κλήση και να μιλήσει από το άλλο, πως θα γίνει;;
Στο Fritz, μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα οι παρακάτω συσκευές:
α. Έως 2 απλές ενσύρματες αναλογικές.
β. Έως 6 ασύρματες DECT.
γ. Έως 8 ISDN.
δ. Έως 10 ΙΡ εφαρμογές ή συσκευές (ενσύρματες ή/και ασύρματες).
Η κάθε μία από αυτές έχει το δικό της εσωτερικό νούμερο στο ΡΒΧ και μπορεί να ρυθμιστεί κατά το δοκούν ποια ή ποιες γραμμές θα χρησιμοποιεί, είτε για εισερχόμενες είτε για εξερχόμενες κλήσεις.
Αν έχεις 3 ενσύρματες συσκευές, δεν γίνεται αυτό που ρωτάς, διότι απλά δεν υπάρχει τρίτη αναλογική θύρα.
Αν όμως (όπως ήδη έγραψα) τουλάχιστον η μια από αυτές είναι ασύρματη DECT (ή από τις άλλες κατηγορίες), μια χαρά γίνεται και η κάθε μία θα δουλεύει ανεξάρτητα από την άλλη.
Φυσικά έχεις τον περιορισμό των καναλιών, οπότε την ίδια στιγμή μόνο οι 2 μπορούν να έχουν δυνατότητα κλήσεων.
sweet dreams
03-04-20, 14:28
Φυσικά έχεις τον περιορισμό των καναλιών, οπότε την ίδια στιγμή μόνο οι 2 μπορούν να έχουν δυνατότητα κλήσεων.
Αυτό είναι το πρόβλημα. :oneup:
Αν είναι αναγκαίο το 3 κανάλι μπορεί να γίνει με εξτρα λογαριασμό σε κάποιον άλλον voip πάροχο
sweet dreams
03-04-20, 14:36
Αν είναι αναγκαίο το 3 κανάλι μπορεί να γίνει με εξτρα λογαριασμό σε κάποιον άλλον voip πάροχο
Προς το παρόν υπάρχει τηλ. κέντρο από την έξοδο ISDN του Oxygen, απλά αναρωτιόμουν αν γίνεται χωρίς το κέντρο να έχω τις 3 αυτές γραμμές με το Fritz και χωρίς να προστεθεί κάτι άλλο.
georgep138
03-04-20, 15:05
Oι αναλογικές πρίζες/έξοδοι έχουν 4 ακροδέκτες που αντιστοιχούν σε δύο ζευγάρια, το ένα ζευγάρι που χρησιμοποιούμε είναι το μεσαίο(2+3) και το άλλο(1+4) χρησιμοποιείται από τηλεφωνικά κέντρα, κ.λ.π.
Σωστά, όπως το λές : στα FON1 και FON2 τα 2-3 χρησιμοποιούνται για σύνδεση αναλογικής συσκευής.
στα FON1 και FON2 τα 1-4 δεν χρησιμοποιούνται πουθενά.
Για τηλεφωνικά κέντρα κ.λ.π. ISDN συσκευές , χρησιμοποιούμε και τα 4: 1-2-3-4 από την S0 πόρτα μόνο, όχι από τις FON1 και FON2
Δηλαδή δεν έχει νόημα η ερώτηση : τι κάνουμε το δεύτερο ζευγάρι 1-4 στις αναλογικές εξόδους FON1 και FON2,
ή με άλλα λόγια δεν μπορούμε να το κάνουμε τίποτα.
Μπορείς να γίνεις ξεκάθαρος πόσες γραμμές έχεις;
Αν έχεις μόνο μια, το πολύ που μπορεί να έχεις είναι 2 κανάλια φωνής και έως 8 MSN.
Αν έχεις 2 γραμμές, τότε τα μέγιστα κανάλια είναι 4.
Στο Fritz μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τις παρακάτω γραμμές:
α. Μια VoIP, με 2 κανάλια φωνής.
β. Μια PSTN ή ISDN, με 1 ή 2 κανάλια φωνής.
γ. Έως 9 ακόμη VoIP συνδέσεις από άλλους παρόχους, αλλά ο συνολικός αριθμός καναλιών (μαζί με το παραπάνω α) θα είναι 10.
Οπότε ας πούμε ότι έχεις 2 γραμμές. Μία ISDN ή ευρυζωνική με 2 κανάλια φωνής και η άλλη απλή PSTN.
Και οι 2 γραμμές μπορούν να δουλέψουν στο Fritz και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα που ανέφερα για τις συσκευές, να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.
Μετά όμως πάμε σε άλλους περιορισμούς, στο πόσες ταυτόχρονες κλήσεις μπορεί να κάνει το Fritz. Είμαι από κινητό τώρα και δεν μπορώ να ψάξω που τα είχα αναφέρει παλαιότερα, καθώς είναι σύνθετο το ζήτημα και ανάλογο των τηλεφωνικών συσκευών και των γραμμών.
Σίγουρα σε αναλογικές κλήσεις (PSTN ή ISDN) γίνονται μόνο 2, ενώ άλλη μία μπορεί να είναι VoIP.
Ο περιορισμός έχει να κάνει με το chipset. Μπορεί το Fritz να έχει εσωτερικό ΡΒΧ, αλλά δεν συγκρίνεται με τα κανονικά σε τεχνικά χαρακτηριστικά και την πληθώρα των δυνατοτήτων.
georgep138
03-04-20, 15:22
Σωστά, όπως το λές : στα FON1 και FON2 τα 2-3 χρησιμοποιούνται για σύνδεση αναλογικής συσκευής.
Για τηλεφωνικά κέντρα κ.λ.π. ISDN συσκευές , χρησιμοποιούμε και τα 4: 1-2-3-4 από την S0 πόρτα μόνο, όχι από τις FON1 και FON2
Δηλαδή δεν έχει νόημα η ερώτηση : τι κάνουμε το δεύτερο ζευγάρι 1-4 στις αναλογικές εξόδους FON1 και FON2,
Εγραψα την παραπάνω απάντηση, πριν διαβάσω όσα αναλυτικότατα έγραψε ο jkoukos.
Ο μόνος τρόπος για σύνδεση 3ης ενσύρματης αναλογικής συσκευής στο FRITZ είναι μέσω κάποιού αντάπτορα.
ή από το S0 πάμε στην ενσύρματη αναλογική συσκευή μέσω π.χ. ενός παλιού FRITZ
ή φτιάχνουμε ένα IP (σύμφωνα με όσα γράφει ο jkoukos) και συνδέουμε στο LAN έναν αντάπτορα πχ ένα παλιό FRITZ .
sweet dreams
03-04-20, 15:35
Μπορείς να γίνεις ξεκάθαρος πόσες γραμμές έχεις;
Αν έχεις μόνο μια, το πολύ που μπορεί να έχεις είναι 2 κανάλια φωνής και έως 8 MSN.
Αν έχεις 2 γραμμές, τότε τα μέγιστα κανάλια είναι 4.
Στο Fritz μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τις παρακάτω γραμμές:
α. Μια VoIP, με 2 κανάλια φωνής.
β. Μια PSTN ή ISDN, με 1 ή 2 κανάλια φωνής.
γ. Έως 9 ακόμη VoIP συνδέσεις από άλλους παρόχους, αλλά ο συνολικός αριθμός καναλιών (μαζί με το παραπάνω α) θα είναι 10.
Οπότε ας πούμε ότι έχεις 2 γραμμές. Μία ISDN ή ευρυζωνική με 2 κανάλια φωνής και η άλλη απλή PSTN.
Και οι 2 γραμμές μπορούν να δουλέψουν στο Fritz και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα που ανέφερα για τις συσκευές, να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.
Μετά όμως πάμε σε άλλους περιορισμούς, στο πόσες ταυτόχρονες κλήσεις μπορεί να κάνει το Fritz. Είμαι από κινητό τώρα και δεν μπορώ να ψάξω που τα είχα αναφέρει παλαιότερα, καθώς είναι σύνθετο το ζήτημα και ανάλογο των τηλεφωνικών συσκευών και των γραμμών.
Σίγουρα σε αναλογικές κλήσεις (PSTN ή ISDN) γίνονται μόνο 2, ενώ άλλη μία μπορεί να είναι VoIP.
Ο περιορισμός έχει να κάνει με το chipset. Μπορεί το Fritz να έχει εσωτερικό ΡΒΧ, αλλά δεν συγκρίνεται με τα κανονικά σε τεχνικά χαρακτηριστικά και την πληθώρα των δυνατοτήτων.
Μία γραμμή ISDN είναι, 2 κανάλια φωνής και ένα MSN.
To MSN στην κλήση βγαίνει από το κεφαλικό και είναι FAX.
Αυτό που θέλω(προς το παρόν ρωτάω πληροφοριακά) να μπορώ να κάνω 2 διαφορετικές κλήσεις από το κεφαλικό και το MSN να είναι ανεξάρτητο για να παίρνει τα FAX.
Αυτό είπαμε λοιπόν ότι δεν γίνεται γιατί θα έπρεπε να έχουμε στο Fritz 3 αναλογικές εξόδους.
- - - Updated - - -
Όταν δεν ξέρεις πως λειτουργεί μια συσκευή όλες οι ερωτήσεις έχουν νόημα, δηλαδή θα ήταν τόσο περίεργο, κουφό, αδιανόητο, ακατόρθωτο, κ.α., να έχει την δυνατότητα το Fritz να δίνει δεύτερη γραμμή από τους ακροδέκτες 1+4;;
georgep138
03-04-20, 16:08
Όταν δεν ξέρεις πως λειτουργεί μια συσκευή όλες οι ερωτήσεις έχουν νόημα, δηλαδή θα ήταν τόσο περίεργο, κουφό, αδιανόητο, ακατόρθωτο, κ.α., να έχει την δυνατότητα το Fritz να δίνει δεύτερη γραμμή από τους ακροδέκτες 1+4;;
Όταν κάποιος δεν ξέρει πως λειτουργεί μία συσκευή, νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που κάνει,
πριν αρχίσει να ρωτάει είναι να διαβάσει το manual.
ΝΑΙ θα ήταν τόσο περίεργο, κουφό, αδιανόητο, ακατόρθωτο, κ.α., να έχει την δυνατότητα το Fritz να δίνει δεύτερη γραμμή από τους ακροδέκτες 1+4
για τον απλούστατο λόγο : ότι θα το έγραφε το manual, εκεί που αναφέρει πόσες αναλογικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν.
Δεν είναι τόσο περίεργο, κουφό, αδιανόητο, ακατόρθωτο, κ.α που ρώτησες αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους ακροδέκτες 1 και 4,
που υπάρχουν στο Fritz, αλλά δεν χρειάζονται. Καλά έκανες και ρώτησες.
Δεν κατάλαβα όμως γιατί μου χώνεσαι, εγώ προσπάθησα να βοηθήσω και εισέπραξα αυτή την απάντηση, που δεν την περίμενα.
sweet dreams
03-04-20, 16:10
Όταν κάποιος δεν ξέρει πως λειτουργεί μία συσκευή, νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που κάνει,
πριν αρχίσει να ρωτάει είναι να διαβάσει το manual.
ΝΑΙ θα ήταν τόσο περίεργο, κουφό, αδιανόητο, ακατόρθωτο, κ.α., να έχει την δυνατότητα το Fritz να δίνει δεύτερη γραμμή από τους ακροδέκτες 1+4
για τον απλούστατο λόγο : ότι θα το έγραφε το manual, εκεί που αναφέρει πόσες αναλογικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν.
Δεν είναι τόσο περίεργο, κουφό, αδιανόητο, ακατόρθωτο, κ.α που ρώτησες αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους ακροδέκτες 1 και 4,
που υπάρχουν στο Fritz, αλλά δεν χρειάζονται. Καλά έκανες και ρώτησες.
Δεν κατάλαβα όμως γιατί μου χώνεσαι, εγώ προσπάθησα να βοηθήσω και εισέπραξα αυτή την απάντηση, που δεν την περίμενα.
Έχεις δίκαιο, άλλη φορά θα διαβάζω το manual και δεν θα σας ενοχλώ με τις ερωτήσεις μου, να με συγχωρείς πολύ.
Ο περιορισμός των αναλογικών εξόδων, δηλαδή πόσα ανεξάρτητα ζεύγη βγάζει η κάθε θύρα FON, προέρχεται από το αντίστοιχο εσωτερικό chip που υπάρχει για την συγκεκριμένη εργασία. Όλοι οι κατασκευαστές κάνουν χρήση αντίστοιχων κυκλωμάτων και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι συσκευές έχουν μόνο 2 αναλογικές εξόδους.
Αυτό αλλάζει όταν πρόκειται για εξωτερικά ΡΒΧ όπου ο σκοπός τους είναι συγκεκριμένος, έχοντας τα κατάλληλα κύκλωμα με το αντίστοιχο αυξημένο κόστος.
Σε κάποια παλαιότερα Fritz, υπήρχε μόνο μία θύρα με δύο εξόδους σε αντίστοιχους ακροδέκτες.
Από την στιγμή που έχεις μία γραμμή με 2 κανάλια φωνής, υποχρεωτικά το πολύ 2 κλήσεις μπορεί να κάνεις ταυτόχρονα, άσχετα πόσα MSN έχεις ή αν το Fritz είχε παραπάνω αναλογικές εξόδους.
Πάμε τώρα στο ζητούμενο.
Λες λοιπόν ότι θέλεις το ένα MSN που έχεις, να το δεσμεύσεις αποκλειστικά με το φαξ που θα συνδεθεί στην μια αναλογική θύρα και να δουλεύει ανεξάρτητα από τα άλλα 2 τηλέφωνα.
Αυτό γίνεται κανονικά και με τον νόμο.
Παράλληλα θέλεις τα άλλα 2 αναλογικά τηλέφωνα να κάνουν αποκλειστική χρήση του κεφαλικού αριθμού.
Και αυτό γίνεται κανονικά και με τον νόμο.
Όμως θέλεις αυτά τα 2 αναλογικά τηλέφωνα να δουλεύουν ανεξάρτητα μεταξύ τους.
Αλλά έχουμε πρόβλημα καθώς τώρα υπάρχει μόνο μία ελεύθερη αναλογική θύρα.
Κι εδώ έρχεται η δικιά μου ερώτηση.
Αν η μια τουλάχιστον αναλογική συσκευή που έχεις είναι ασύρματη DECT (ή τέλος πάντων κάποια από τις κατηγορίες που ανέφερα πριν), το θέμα λύνεται κανονικά και με τον νόμο.
Συνδέεις την ενσύρματη στην ελεύθερη θύρα FON και την ασύρματη στη βάση DECT του Fritz (αντί της δικής της βάσης).
Έτσι θα έχεις τα 3 τηλέφωνα ανεξάρτητα μεταξύ τους, να κάνουν χρήση του αριθμού (κεφαλικού ή MSN) που θα ορίσεις στο μενού του Fritz, με μόνο περιορισμό ότι θα εκτελούνται το πολύ 2 ταυτόχρονες κλήσεις διότι έχεις μόνο 2 κανάλια φωνής διαθέσιμα από τον πάροχο.
georgep138
03-04-20, 16:31
Έχεις δίκαιο, άλλη φορά θα διαβάζω το manual και δεν θα σας ενοχλώ με τις ερωτήσεις μου, να με συγχωρείς πολύ.
Δεν είναι ενόχληση να ρωτάς.
Πραγματικά οι ακροδέκτες 1 και 4 (που είναι αχρείαστοι) μπορεί να κάνουν κάποιον να ρωτήσει αν μπορούν να αξιοποιηθούν.
Ενόχληση ήταν το ότι ενώ εγώ προσπαθούσα να βοηθήσω , εισέπραξα την απάντηση που δεν μου άρεσε.
Και βέβαια με τις ερωτήσεις που κάνουμε στο φόρουμ, έχουμε όλοι μας βοηθηθεί από τους συμφορουμίτες μας.
Τα manuals δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το forum.
sweet dreams
03-04-20, 16:46
Συνδέεις την ενσύρματη στην ελεύθερη θύρα FON και την ασύρματη στη βάση DECT του Fritz (αντί της δικής της βάσης).
Έτσι θα έχεις τα 3 τηλέφωνα ανεξάρτητα μεταξύ τους, να κάνουν χρήση του αριθμού (κεφαλικού ή MSN) που θα ορίσεις στο μενού του Fritz, με μόνο περιορισμό ότι θα εκτελούνται το πολύ 2 ταυτόχρονες κλήσεις διότι έχεις μόνο 2 κανάλια φωνής διαθέσιμα από τον πάροχο.
Όταν εγώ θα κάνω 2 ταυτόχρονες κλήσεις, το MSN δεν θα δείχνει κατειλημμένο αν κάποιος θέλει να στείλει FAX;; αυτό θέλω να αποφύγω.
- - - Updated - - -
Δεν είναι ενόχληση να ρωτάς.
Πραγματικά οι ακροδέκτες 1 και 4 (που είναι αχρείαστοι) μπορεί να κάνουν κάποιον να ρωτήσει αν μπορούν να αξιοποιηθούν.
Ενόχληση ήταν το ότι ενώ εγώ προσπαθούσα να βοηθήσω , εισέπραξα την απάντηση που δεν μου άρεσε.
Και βέβαια με τις ερωτήσεις που κάνουμε στο φόρουμ, έχουμε όλοι μας βοηθηθεί από τους συμφορουμίτες μας.
Τα manuals δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το forum.
Μην κολλάς, δεν τα έχει κανένας μαζί σου, ούτε και μένα "μου άρεσε" ότι δεν έχει νόημα η ερώτηση που έκανα αλλά δεν θα το κάνω και θέμα, έχουμε πολύ χειρότερα πράγματα να παλέψουμε γύρω μας, για τέτοια θα καθόμαστε να χαλάμε τις καρδιές μας;;
Όταν εγώ θα κάνω 2 ταυτόχρονες κλήσεις, το MSN δεν θα δείχνει κατειλημμένο αν κάποιος θέλει να στείλει FAX;; αυτό θέλω να αποφύγω.
Δημήτρη και να θέλεις αυτό είναι αναπόφευκτο, ακόμη και οποιαδήποτε συσκευή ΡΒΧ έχεις, ανεξαρτήτως κόστους και δυνατοτήτων.
Έχεις μία φυσική γραμμή με 2 κανάλια.
Είτε έχεις μόνο τον κεφαλικό αριθμό, είτε μαζί με ένα ή με 8 MSN, έχεις περιορισμό στο πόσα κανάλια θα χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα και αυτά είναι μόνο 2.
Από την στιγμή που το ένα κανάλι είναι δεσμευμένο από οποιαδήποτε συσκευή, υπάρχει ακόμη ένα διαθέσιμο για τις άλλες δύο. Η μια συσκευή μπορεί να επικοινωνήσει ενώ η άλλη "τον πίνει" και αν αυτή είναι το φαξ, το χάνεις ή το λαμβάνεις αργότερα.
Αυτό που θέλεις γίνεται μόνο με ξεχωριστές γραμμές ή αν ο πάροχος μπορεί να σου δώσει επιπλέον κανάλια φωνής στην ίδια γραμμή. Με κανέναν άλλον τρόπο.
Για τον λόγο αυτό σου προτάθηκε, από την στιγμή που κανένας πάροχος δεν δίνει επιπλέον κανάλια (σε απλές οικιακές συνδέσεις), να αποκτήσεις μια επιπλέον γραμμή από άλλον VoIP πάροχο.
sweet dreams
03-04-20, 17:24
Δημήτρη και να θέλεις αυτό είναι αναπόφευκτο, ακόμη και οποιαδήποτε συσκευή ΡΒΧ έχεις, ανεξαρτήτως κόστους και δυνατοτήτων.
Έχεις μία φυσική γραμμή με 2 κανάλια.
Είτε έχεις μόνο τον κεφαλικό αριθμό, είτε μαζί με ένα ή με 8 MSN, έχεις περιορισμό στο πόσα κανάλια θα χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα και αυτά είναι μόνο 2.
Από την στιγμή που το ένα κανάλι είναι δεσμευμένο από οποιαδήποτε συσκευή, υπάρχει ακόμη ένα διαθέσιμο για τις άλλες δύο. Η μια συσκευή μπορεί να επικοινωνήσει ενώ η άλλη "τον πίνει" και αν αυτή είναι το φαξ, το χάνεις ή το λαμβάνεις αργότερα.
Αυτό που θέλεις γίνεται μόνο με ξεχωριστές γραμμές ή αν ο πάροχος μπορεί να σου δώσει επιπλέον κανάλια φωνής στην ίδια γραμμή. Με κανέναν άλλον τρόπο.
Για τον λόγο αυτό σου προτάθηκε, από την στιγμή που κανένας πάροχος δεν δίνει επιπλέον κανάλια (σε απλές οικιακές συνδέσεις), να αποκτήσεις μια επιπλέον γραμμή από άλλον VoIP πάροχο.
Αν σου πω ότι είχα κολλήσει ότι στο γραφείο λειτουργούσαν όλα ταυτόχρονα;;
Είχαμε ISDN(NETMOD) και μας έφεραν το Oxygen όταν γύρισε η γραμμή σε ευρυζωνική.
Οι συνδέσεις τώρα πάνω του είναι:
H θύρα ISDN δίνει στο τηλεφωνικό κέντρο.
Η μία αναλογική είναι η MSN που δίνει στο FAX.
H άλλη αναλογική δίνει στον συναγερμό.
Το ίδιο ισχύει, δεν αλλάζει κάτι και μπορείς να το δοκιμάσεις.
Κάνε 2 κλήσεις με όποια συσκευή σε βολεύει και προσπάθησε μετά να κάνεις εξερχόμενη ή να δεχθείς εισερχόμενη σε ένα τηλέφωνο ή το φαξ. Δεν θα γίνει ποτέ, μέχρι να κλείσει ένα από τα δύο κανάλια που χρησιμοποιούνται.
sweet dreams
03-04-20, 20:09
Το ίδιο ισχύει, δεν αλλάζει κάτι και μπορείς να το δοκιμάσεις.
Κάνε 2 κλήσεις με όποια συσκευή σε βολεύει και προσπάθησε μετά να κάνεις εξερχόμενη ή να δεχθείς εισερχόμενη σε ένα τηλέφωνο ή το φαξ. Δεν θα γίνει ποτέ, μέχρι να κλείσει ένα από τα δύο κανάλια που χρησιμοποιούνται.
:oneup:
να ενημερώσω οτι δεν μου ενεργοποιήθηκε ακόμα η υπηρεσία των 2 καναλιών :p και απο οτι βλέπω ουτε πρόκειται, εικάζω οτι απορρίφθηκε η αιτηση γιατι δεν θα έγινε με τον σωστό τροπο . Θα ασχοληθώ τώρα μετά τον κορονοιο γιατι αυτην την περιοδο δεν εχουν και την καλύτερη εξυπηρέτηση
Με πήρε σημερα τηλεφωνο ενας τεχνικός απο το τοπικό κατάστημα και ηθελε να ρωτήσει ακριβώς τι θέλω να ενεργοποιηθεί γιατι απο τα κεντρικά εχει ενημέρωση οτι πρεπει να γινει αλλαγη ρουτερ. Του εξήγησα οτι θελω απλως δυο καναλια φωνης ουτε MSN ουτε νεο ρουτερ ουτε τιποτα, εδειξε να κατάλαβε. Τέλοςπαντων μπάχαλο στο μπάχαλο
Να πώ την εμπειρία μου σε περιστατικό πριν 6 μήνες.
Στέλνουν ενημέρωση με email ότι το τάδε νούμερο πρέπει να γίνει μετατροπή σε Vob.
ΟΚ λέω προχωράμε.
Μετά απο 5 μέρες πήγαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ στο σημείο και έκαναν την γραμμή Vob. Λόγο ISDN μου έδωσαν Oxygen.
Η τηλεφωνία μία έπαιζε και μία όχι. Λόγο ότι η γραμμή μου έχει μεγάλη απόσταση απο το Α/Κ, το αποτέλεσμα ήταν να έχει συνέχεια αποσυγχρονισμούς. Η γραμμή χώρις κάποιο πακέτο Internet, μόνο τηλεφωνία.
Δηλώθηκε βλάβη, το πάλεψαν τα παιδιά του ΟΤΕ και τελικά με ξανα γύρισαν στο κλασικό Netmod.
manosvitacar
25-04-20, 13:05
Σπίτι έχω δυο κανάλια φωνής έως και τώρα για από οποίο αριθμό και αν καλέσω εμφανίζει πάντα το κεφαλικό αριθμό για να μην υπάρχουν έξτρα χρεώσεις ,γνωρίζει κανεις αν αυτό έχει αλλάξει κσι χωρίς να υπάρχουν έξτρα χρεώσεις να εμφανίζει το αριθμό από τον οποίο καλώ ?
Σπίτι έχω δυο κανάλια φωνής έως και τώρα για από οποίο αριθμό και αν καλέσω εμφανίζει πάντα το κεφαλικό αριθμό για να μην υπάρχουν έξτρα χρεώσεις ,γνωρίζει κανεις αν αυτό έχει αλλάξει κσι χωρίς να υπάρχουν έξτρα χρεώσεις να εμφανίζει το αριθμό από τον οποίο καλώ ?
Οχι δεν έχει αλλάξει
manosvitacar
25-04-20, 14:45
Οχι δεν έχει αλλάξει
Οκ Ευχαροτω
Μου ενεργοποιηθηκε το δικαναλο, τυχαία το δοκίμασα κ δούλεψε, δεν είχα κάποια ενημέρωση από την πλευρά του ΟΤΕ, μετά πήγα στο MYCOSMOTE και είδα ότι τυπος γραμμής έγινε ISDN BRA. Τέλος καλά ολακαλα
johnmegarythmos
22-05-20, 15:26
καλησπερα μπηκα σημερα στο site του οτε και δινει το speedport plus και στις νεες συνδεσεις adsl εως 24!! εντελως δωρεαν!! δειτε εδω https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/configurator.jsp?productId=prod430029
ζητησα να μου κανουνε αντικατασταση με το plus και να μου το στειλουνε με κουριερ .
Παντως ειχα διαβασει προβληματα με battery drain μηνπως καλυτερα να το κρατησω για 10 ημερες να δω πως παει και να δω εαν αξιζει καμια τετοια αλλαγη; .
Αλλαζει κατι στην εμβελεια του wifi 2.4ghz σε συγκριση με τα 5ghz ; .
Επισης αλλαζει κατι στο συνχρονισμο; ή οχι; .
Τωρα εχω το entry2i αλλα θα ηθελα καλυτερο wifi στα 2.4 λιγο μεγαλυτερο συνχρονισμο αλλα δεν εχω προβλημα με το enty2i!
καλησπερα μπηκα σημερα στο site του οτε και δινει το speedport plus και στις νεες συνδεσεις adsl εως 24!! εντελως δωρεαν!! δειτε εδω https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/configurator.jsp?productId=prod430029
ζητησα να μου κανουνε αντικατασταση με το plus και να μου το στειλουνε με κουριερ .
Παντως ειχα διαβασει προβληματα με battery drain μηνπως καλυτερα να το κρατησω για 10 ημερες να δω πως παει και να δω εαν αξιζει καμια τετοια αλλαγη; .
Αλλαζει κατι στην εμβελεια του wifi 2.4ghz σε συγκριση με τα 5ghz ; .
Επισης αλλαζει κατι στο συνχρονισμο; ή οχι; .
Τωρα εχω το entry2i αλλα θα ηθελα καλυτερο wifi στα 2.4 λιγο μεγαλυτερο συνχρονισμο αλλα δεν εχω προβλημα με το enty2i!
Ναι και εγώ απορώ γιατί σταματήσαμε να το συζητάμε αυτό το φλέγον θέμα.
Αν μπορείς να πάρεις το Plus... κάνε το.
Ένας λόγος είναι τα 5GHz.
Αν έχεις συσκευές που το υποστηρίζουν θα δεις μεγαλύτερες ταχύτητες.
Προσοχή... το 5GHz έχει μικρότερη εμβέλεια από τα 2.4.
Στον συγχρονισμό δεν θα δεις διαφορά.
broadcom φοράει όπως και το 2i.
Ίσως δεις την τιμή να μεταβάλλεται +-1Μ-2Μ αλλά θεώρησέ το απολύτως φυσιολογικό.
Δεν θα δεις διαφορά στα 2.4 ούτε στην εμβέλεια ούτε στην ταχύτητα.
Αυτά εξαρτώνται από άλλους παράγοντες.
johnmegarythmos
22-05-20, 16:45
Ναι και εγώ απορώ γιατί σταματήσαμε να το συζητάμε αυτό το φλέγον θέμα.
Αν μπορείς να πάρεις το Plus... κάνε το.
Ένας λόγος είναι τα 5GHz.
Αν έχεις συσκευές που το υποστηρίζουν θα δεις μεγαλύτερες ταχύτητες.
Προσοχή... το 5GHz έχει μικρότερη εμβέλεια από τα 2.4.
Στον συγχρονισμό δεν θα δεις διαφορά.
broadcom φοράει όπως και το 2i.
Ίσως δεις την τιμή να μεταβάλλεται +-1Μ-2Μ αλλά θεώρησέ το απολύτως φυσιολογικό.
Δεν θα δεις διαφορά στα 2.4 ούτε στην εμβέλεια ούτε στην ταχύτητα.
Αυτά εξαρτώνται από άλλους παράγοντες.
ευχαριστω για την αμεση απαντηση την Τεταρτη 27/05/2020 θα παραλαβω το plus.
το προβλημα με την μπαταρια με ενδιαφερει που ειχα διαβασει αμα υπαρχει ηδη!!
Λεω να το δοκιμασω και εως 4/6 και με τα στις 5/6 να επιστρεψω πισω το οποιο απο 2 ρουτερ θελω!.
( μας ειπε 10 ημερες ημερολογιακα για να μην υπαρχει θεμα! χρεωσης! ),
Τι αλλο πρεπει να προσεξω στο plus σε συγκριση με το entry 2i ; .
Οσο για την αναβαθμιση στο ρουτερ plus διαβασα οτι πηρε την ΟΤΕ 5 και ανεβηκε η ταχυτητα +10% να υποθεσω οτι αφορα vdsl συνδεσεις με οπτικες ινες και οχι με χαλκο οπως το adsl!! σωστα; .
ευχαριστω για την αμεση απαντηση την Τεταρτη 27/05/2020 θα παραλαβω το plus.
το προβλημα με την μπαταρια με ενδιαφερει που ειχα διαβασει αμα υπαρχει ηδη!!
Λεω να το δοκιμασω και εως 4/6 και με τα στις 5/6 να επιστρεψω πισω το οποιο απο 2 ρουτερ θελω!.
( μας ειπε 10 ημερες ημερολογιακα για να μην υπαρχει θεμα! χρεωσης! ),
Τι αλλο πρεπει να προσεξω στο plus σε συγκριση με το entry 2i ; .
Οσο για την αναβαθμιση στο ρουτερ plus διαβασα οτι πηρε την ΟΤΕ 5 και ανεβηκε η ταχυτητα +10% να υποθεσω οτι αφορα vdsl συνδεσεις με οπτικες ινες και οχι με χαλκο οπως το adsl!! σωστα; .
Η αύξηση του +10% θα δοθεί σε όλους σταδιακά.
Δεν έχει σχέση ούτε με το ρούτερ, ούτε με το fw.
Θέμα μπαταρίας δεν υπήρχε ούτε υπάρχει.
Δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις.
Το Plus είναι η βελτιωμένη έκδοση του 2i.
johnmegarythmos
23-05-20, 10:52
Η αύξηση του +10% θα δοθεί σε όλους σταδιακά.
Δεν έχει σχέση ούτε με το ρούτερ, ούτε με το fw.
Θέμα μπαταρίας δεν υπήρχε ούτε υπάρχει.
Δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις.
Το Plus είναι η βελτιωμένη έκδοση του 2i.
οποτε δεν υπαρχει θεμα να το αλλαξω απο το 2i.
οσον αφορα το wifi 2.4ghz ειναι μεγαλυτερη η καλυψη; ή οχι; .
επισης για τα 5ghz εκπεμπει 2 δικτυα wifi ; ενα με το 2,4 και ενα των 5ghz ; ήοχι; .
το κινητο που ειναι 5ghz πως θα ξερω αμα το υποστηριζει; .
οποτε δεν υπαρχει θεμα να το αλλαξω απο το 2i.
οσον αφορα το wifi 2.4ghz ειναι μεγαλυτερη η καλυψη; ή οχι; .
επισης για τα 5ghz εκπεμπει 2 δικτυα wifi ; ενα με το 2,4 και ενα των 5ghz ; ήοχι; .
το κινητο που ειναι 5ghz πως θα ξερω αμα το υποστηριζει; .
Λένε ότι έχουν δει λίγο καλύτερη κάλυψη με το plus.
Έχει επιλογή για το εάν θέλεις να έχεις ανοιχτά τα 2.4, τα 5, τα δύο ή κανένα.
Μπορείς να ορίσεις διαφορετικά ssid σε κάθε συχνότητα.
Αν επιλέξεις το ίδιο ssid θα διαλέξει εκείνο που έχει καλύτερο σήμα.
Και εάν είναι στα ίδια επίπεδα επιλέγει το γρηγορότερο.
Εφόσον το κινητό σου υποστηρίζει 5ghz θα μπορεί να συνεργαστεί με το plus σε αυτή την συχνότητα.
Αρκεί να επιλέξεις σωστά b/g/n/ac σε κάθε συχνότητα που θέλεις.
Οι default ρυθμίσεις που έχει είναι οκ.
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι.
johnmegarythmos
23-05-20, 20:50
Λένε ότι έχουν δει λίγο καλύτερη κάλυψη με το plus.
Έχει επιλογή για το εάν θέλεις να έχεις ανοιχτά τα 2.4, τα 5, τα δύο ή κανένα.
Μπορείς να ορίσεις διαφορετικά ssid σε κάθε συχνότητα.
Αν επιλέξεις το ίδιο ssid θα διαλέξει εκείνο που έχει καλύτερο σήμα.
Και εάν είναι στα ίδια επίπεδα επιλέγει το γρηγορότερο.
Εφόσον το κινητό σου υποστηρίζει 5ghz θα μπορεί να συνεργαστεί με το plus σε αυτή την συχνότητα.
Αρκεί να επιλέξεις σωστά b/g/n/ac σε κάθε συχνότητα που θέλεις.
Οι default ρυθμίσεις που έχει είναι οκ.
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι.
σε ευχαριστω παρα πολυ θα το δοκιμασω και θα πω εντυπωσεις απο την Τεταρτη που θα μου ερθει μεσω κουριερ .
Στην παραδοσιακή POTS - PSTN τηλεφωνία, χρησιμοποιούσα έναν εντελώς μπακαλίστικο τρόπο για να ελέγξω αν η γραμμή λειτουργεί. Πολύ απλά έπαιρνα μαζί μου μια τηλεφωνική συσκευή, την σύνδεα στην τηλεφωνική πρίζα, και έλεγχα αν υπήρχε τόνος. Χρόνος, κυριολεκτικά μερικά δευτερόλεπτα. Τώρα με το voip αναγκαστικά πρέπει να κουβαλάω μαζί μου και κάποιο modem/router και πρέπει να περιμένω αρκετά λεπτά για να συγχρονίσει, κάτι το οποίο είναι αρκετά άβολο και χρονοβόρο σε περίπτωση που θέλω να κάνω πολλές δοκιμές, ενώ πολλές φορές για το ρούτερ πρέπει να έχω και πρίζα ρεύματος για να ελέγξω αν λειτουργεί η γραμμή (ενώ η τηλεφωνική συσκευή δουλεύει και με μπαταρίες). Υπάρχει κάποιος τρόπος για να γίνεται κάποιος γρήγορος έλεγχος στο αν λειτουργεί η γραμμή, όταν είναι voip που σημαίνει ότι δεν έχει τηλεφωνικό τόνο;
Μονο με ενα μικρο V-dsl modem-router (οποιουδηποτε κατασκευαστη ) και ενα mini-ups.
και μεσω wifi απο το κινητο σου θα βλεπεις και τα χαρακτηριστικα της γραμμης .
Αν εχεις καποιο παλιο ειναι μια χαρα αλλιως η nova εχει το ΖΤΕ-Η267Ν με 20 € που ειναι μικρο σε μεγεθος η αλλιως σε tplink που ξεκινανε απο 35€
mini-ups σε τετοιο στυλ. (https://www.skroutz.gr/c/266/aksesouar-ups.html?keyphrase=mini&o=mini+ups&order_by=popularity&order_dir=desc&price_min=30&price_max=30%2C00)
και η ΦΟΡΗΤΗ λυση αλλα ακριβοτερη ... αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτο που ψαχνεις. (https://www.stathisnet.gr/tester-diktuoy-st332b-xdsl-senter)
Όχι δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και σε ISDN (που και σε αυτή ήθελες μαζί σου Netmod, ρεύμα και τηλεφωνική συσκευή). Και αυτό είναι ατού ασφάλειας, έναντι της PSTN.
Γι' αυτό λέμε ότι σε VoIP η λύση της "επιστροφής" της τηλεφωνίας πίσω στην γραμμή από τον router μέσω του splitter, δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή, πέραν της εξασθένισης που προκαλεί.
Αν έχω ένα πολύμετρο και μετράω ρεύμα; Δίνει τάση η γραμμή;
Μόνο ελάχιστα mV, όπως και σε ένα Ethernet δίκτυο.
sweet dreams
22-06-20, 14:59
Αν έχω ένα πολύμετρο και μετράω ρεύμα; Δίνει τάση η γραμμή;
Με καλό πολύμετρο θα μετρήσεις μερικά mV.
https://www.adslgr.com/forum/threads/1095022-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-router-OTE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-voip?p=6555730#post6555730
dimangelid
22-06-20, 21:10
Όχι δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και σε ISDN (που και σε αυτή ήθελες μαζί σου Netmod, ρεύμα και τηλεφωνική συσκευή). Και αυτό είναι ατού ασφάλειας, έναντι της PSTN.
Γι' αυτό λέμε ότι σε VoIP η λύση της "επιστροφής" της τηλεφωνίας πίσω στην γραμμή από τον router μέσω του splitter, δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή, πέραν της εξασθένισης που προκαλεί.
Δεν ήθελες ρεύμα με το netmod. Μια χαρά συγχρόνιζε και λειτουργούσε μια αναλογική συσκευή, ακριβώς ότι χρειαζόσουν για να κάνεις την δοκιμή σου.
Το έχω κάνει πολλές φορές.
Μόνο αν το δήλωνες με το σχετικό διακοπτάκι ή με την εφαρμογή της Intracom, οπότε έκανε χρήση της τάσης που ερχόταν στη γραμμή.
Αλλά το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το miniUPs σε VoIP, που δεν υπάρχει τάση στην γραμμή. Δεν χρειάζεται ντε και καλά ρεύμα από την ΔΕΗ.
Το θέμα ασφάλειας είναι το ίδιο και στα δύο. Μόλις συνδέεις άλλο netmod ή άλλο Router στον κατανεμητή, αυτόματα διακόπτεται το κανονικό στο σπίτι. Ενώ σε PSTN οπουδήποτε στην γραμμή αν βάλεις ένα απλό τηλέφωνο, δουλεύει παράλληλα με όλα.
dimangelid
22-06-20, 22:00
Μόνο αν το δήλωνες με το σχετικό διακοπτάκι ή με την εφαρμογή της Intracom, οπότε έκανε χρήση της τάσης που ερχόταν στη γραμμή.
Αλλά το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το miniUPs σε VoIP, που δεν υπάρχει τάση στην γραμμή. Δεν χρειάζεται ντε και καλά ρεύμα από την ΔΕΗ.
Το θέμα ασφάλειας είναι το ίδιο και στα δύο. Μόλις συνδέεις άλλο netmod ή άλλο Router στον κατανεμητή, αυτόματα διακόπτεται το κανονικό στο σπίτι. Ενώ σε PSTN οπουδήποτε στην γραμμή αν βάλεις ένα απλό τηλέφωνο, δουλεύει παράλληλα με όλα.
Από προεπιλογή χωρίς να πειράξεις τίποτα ούτε με το διακοπτάκι, ούτε με την εφαρμογή, δουλεύει μία αναλογική συσκευή χωρίς ρεύμα.
Το να δουλεύει μόνο με την χρήση της τάσης της γραμμής, γίνεται μόνο μέσω της εφαρμογής της Intracom. Με το διακοπτάκι επιλέγεις αν θα λειτουργεί αναλογική ή ISDN συσκευή χωρίς ρεύμα.
Στο δικό μου netmod έχω ρυθμίσει με την εφαρμογή να δουλεύει πλήρως μόνο με την τάση της γραμμής άμα πέσει το ρεύμα. Και δουλεύει ακόμα τέλεια, το δοκίμασα την περασμένη εβδομάδα με γενική διακοπή σε όλη την γειτονιά.
Οκ, δεν θα διαφωνήσω σε αυτή τη λεπτομέρεια, που προφανώς δεν τη θυμάμαι ακριβώς. Το θέμα είναι ότι θέλεις έξτρα συσκευή όπως και σε VoIP και δεν κάνει μόνο το τηλέφωνο.
@ ADSLgr.com All rights reserved.