Επιστροφή στο Forum : Μετά το Πάντειο, τι;
Καλησπέρα παιδιά. Μπαίνω στο δια ταύτα.
Είμαι 24, έχω τελειώσει πολιτικές επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο ΑΕΙ) και το εμπόδιο του στρατού έχει φύγει και αυτό από την μέση. Σκέφτομαι λοιπόν για 2ο πτυχίο/μεταπτυχιακό, ούτε εγώ είμαι σίγουρος ακόμα για το τι θέλω. Σκέφτομαι να πάω σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σπούδασα , η πληροφορική με έχει κερδίσει (δουλεύω ως ανεξάρτητος πωλητής υπολογιστών - λαπτοπ κυρίως) αλλά τελευταία το έχω ρίξει και στις επισκευές (έχω αρκετή καβάτζα από ανταλλακτικά λαπτοπ- σταθερών) και βγάζω τον μήνα μου.
Τα μεταπτυχιακά που κοίταζα από Απρίλιο δεν με συγκίνησαν. Τελικά δεν έκανα καμία αίτηση γιατί αφενός δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω σε κάτι που σχετίζεται με τις πολιτικές επιστημες, αφετέρου 2-3 μεταπτυχιακά που έψαξα σχετικά με πληροφορική ήταν -κυρίως- για άτομα που έχουν τελειώσει μια Χ σχολή που σχετίζεται με την πληροφορική και είχαν μια επαφή με το αντικείμενο (για παράδειγμα εγώ έχω να πιάσω μαθηματικά από το Λύκειο).
Να βγάλω κάτι σχετικό με τεχνικός υπολογιστών, δεν το σκέφτομαι προς το παρόν. Ούτως ή άλλως -προσωπικά- έχω αρκετή πείρα από υπολογιστές, καθημερινά ασχολούμαι με το αντικείμενο και πιστεύω ότι περισσότερα μαθαίνω με την ενασχόληση, παρά με την σπουδή του αντικειμένου.
Όπως καταλάβατε είμαι μπερδεμένος με το τι να κάνω. Σκέφτομαι πως ένα 2ο πτυχίο θα ήταν καλύτερο από ένα μεταπτυχιακό στην περίπτωση μου (μιας και μιλάμε για τίτλο σπουδών), αφού το μεταπτυχιακό ενισχύει το παρόν πτυχίο - οπότε τι να ενισχύσω εγώ; Τις πολιτικές επιστήμες που δεν με ενδιαφέρουν;
Να μπω σε 2η σχολή -αει ή ΤΕΙ- (είτε μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, είτε πάλι μέσω Πανελληνίων) θεωρώ ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή γιατι θα φτάσω 30 μέχρι να τελειώσει η 2η σχολή.
Με ενδιαφέρει λοιπόν κάτι σε κολλέγιο, ιδιωτική-καλή (θεωρητικά) σχολή που τα έτη φοίτησης να είναι στα 2 μαξ 2.5 χρόνια αν έχουν διπλωματική/πτυχιακή μέσα.
Προς τα που να κοιτάξω; Δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω κάτι παραπάνω αν όντως πραγματικά το πτυχίο αξίζει. Ιεκ δεν το σκέφτομαι να πάω, θεωρώ πως το πτυχίο είναι αρκετά κατώτερο από μια ακριβότερη ιδιωτική σχολή.
Αγγλικά γνωρίζω (επιπέδου lower θα έλεγα παρότι είμαι κάτοχος Proficiency). Έλεγα να δω κάτι στην Ελλάδα/Αθήνα αν γίνεται για να πληρώνω κιόλας τα έξοδα μου μέσω των δουλειών που κάνω.
Κάθε βοήθεια δεκτή μήπως και ξεδιαλύνω τα πράγματα στο μυαλό μου.
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα παιδιά. Μπαίνω στο δια ταύτα.
Είμαι 24, έχω τελειώσει πολιτικές επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο ΑΕΙ) και το εμπόδιο του στρατού έχει φύγει και αυτό από την μέση. Σκέφτομαι λοιπόν για 2ο πτυχίο/μεταπτυχιακό, ούτε εγώ είμαι σίγουρος ακόμα για το τι θέλω. Σκέφτομαι να πάω σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σπούδασα , η πληροφορική με έχει κερδίσει (δουλεύω ως ανεξάρτητος πωλητής υπολογιστών - λαπτοπ κυρίως) αλλά τελευταία το έχω ρίξει και στις επισκευές (έχω αρκετή καβάτζα από ανταλλακτικά λαπτοπ- σταθερών) και βγάζω τον μήνα μου.
Τα μεταπτυχιακά που κοίταζα από Απρίλιο δεν με συγκίνησαν. Τελικά δεν έκανα καμία αίτηση γιατί αφενός δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω σε κάτι που σχετίζεται με τις πολιτικές επιστημες, αφετέρου 2-3 μεταπτυχιακά που έψαξα σχετικά με πληροφορική ήταν -κυρίως- για άτομα που έχουν τελειώσει μια Χ σχολή που σχετίζεται με την πληροφορική και είχαν μια επαφή με το αντικείμενο (για παράδειγμα εγώ έχω να πιάσω μαθηματικά από το Λύκειο).
Να βγάλω κάτι σχετικό με τεχνικός υπολογιστών, δεν το σκέφτομαι προς το παρόν. Ούτως ή άλλως -προσωπικά- έχω αρκετή πείρα από υπολογιστές, καθημερινά ασχολούμαι με το αντικείμενο και πιστεύω ότι περισσότερα μαθαίνω με την ενασχόληση, παρά με την σπουδή του αντικειμένου.
Όπως καταλάβατε είμαι μπερδεμένος με το τι να κάνω. Σκέφτομαι πως ένα 2ο πτυχίο θα ήταν καλύτερο από ένα μεταπτυχιακό στην περίπτωση μου (μιας και μιλάμε για τίτλο σπουδών), αφού το μεταπτυχιακό ενισχύει το παρόν πτυχίο - οπότε τι να ενισχύσω εγώ; Τις πολιτικές επιστήμες που δεν με ενδιαφέρουν;
Να μπω σε 2η σχολή -αει ή ΤΕΙ- (είτε μέσω κατατακτήριων εξετάσεων, είτε πάλι μέσω Πανελληνίων) θεωρώ ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή γιατι θα φτάσω 30 μέχρι να τελειώσει η 2η σχολή.
Με ενδιαφέρει λοιπόν κάτι σε κολλέγιο, ιδιωτική-καλή (θεωρητικά) σχολή που τα έτη φοίτησης να είναι στα 2 μαξ 2.5 χρόνια αν έχουν διπλωματική/πτυχιακή μέσα.
Προς τα που να κοιτάξω; Δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω κάτι παραπάνω αν όντως πραγματικά το πτυχίο αξίζει. Ιεκ δεν το σκέφτομαι να πάω, θεωρώ πως το πτυχίο είναι αρκετά κατώτερο από μια ακριβότερη ιδιωτική σχολή.
Αγγλικά γνωρίζω (επιπέδου lower θα έλεγα παρότι είμαι κάτοχος Proficiency). Έλεγα να δω κάτι στην Ελλάδα/Αθήνα αν γίνεται για να πληρώνω κιόλας τα έξοδα μου μέσω των δουλειών που κάνω.
Κάθε βοήθεια δεκτή μήπως και ξεδιαλύνω τα πράγματα στο μυαλό μου.
Ευχαριστώ!
Αφού όπως μας λές γουστάρεις την πληροφορική, γιατι δεν κοιτάς το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφοριακών Συστημάτων της ΑΣΟΕΕ; Θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο; Δές εδώ (http://mscis.cs.aueb.gr/)
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ναι, κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει. Κολλάω πάντα όμως σε κάτι τέτοια:
Το ΠΜΣ απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ Τμημάτων Πληροφορικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανι-
κών Υπολογιστών, σε αποφοίτους Τμημάτων και Σχολών Διοικητικών Επιστημών, Θετικών Επιστημών,
Πολυτεχνικών Σχολών, σε αποφοίτους Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Αστυνο-
μικών Ακαδημιών, καθώς και σε αποφοίτους ΤΕΙ Τμημάτων Πληροφορικής ή συναφών.
Το Πάντειο δεν είναι ολίγον τι άσχετη σχολή; (καθαρά θεωρητική)
Και άντε πες ότι δεν έχουν άτομα και με παίρνουν. Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι τι θα αντιμετωπίσω. Τι εννοώ. Ήμουν πάντα καθαρά θεωρητικός τύπος. Να διαβάσω δώσε μου όσο θες, να λύσω μαθηματικά, φυσικές κλπ ποτέ!
Βασικά μαθηματικά παίζει να έχω να ακουμπήσω από όταν πήγαινα λύκειο. Μην συζητήσουμε καν για φυσική .. ίσως να μην ακούμπησα ποτέ γενικά. :lol:
Φοβάμαι λοιπόν μην τυχόν και έχει μαθηματικά και λοιπά τέτοια και τα βρω μπαστούνια εκεί μέσα όντας άσχετης σχολής.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ναι, κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει. Κολλάω πάντα όμως σε κάτι τέτοια:
Το Πάντειο δεν είναι ολίγον τι άσχετη σχολή; (καθαρά θεωρητική)
Και άντε πες ότι δεν έχουν άτομα και με παίρνουν. Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι τι θα αντιμετωπίσω. Τι εννοώ. Ήμουν πάντα καθαρά θεωρητικός τύπος. Να διαβάσω δώσε μου όσο θες, να λύσω μαθηματικά, φυσικές κλπ ποτέ!
Βασικά μαθηματικά παίζει να έχω να ακουμπήσω από όταν πήγαινα λύκειο. Μην συζητήσουμε καν για φυσική .. ίσως να μην ακούμπησα ποτέ γενικά. :lol:
Φοβάμαι λοιπόν μην τυχόν και έχει μαθηματικά και λοιπά τέτοια και τα βρω μπαστούνια εκεί μέσα όντας άσχετης σχολής.
Δεν εχω ιδεα για το πρόγραμμα σπουδών. Μπορείς πάντως να το δεις μεσα στο link που σου ανέφερα. Κάπου στα αριστερά κάτω έχει ενα section με το πρόγραμμα των σπουδών. Είδα για παράδειγμα τα εξής:
Διαχείριση ασφάλειας πληροφοριών και προστασίας υποδομών
Συστήματα διαχείρισης δεδομένων μεγάλης κλίμακας
Μέθοδοι ανάπτυξης και αρχιτεκτονικές συστημάτων
Στοιχεία οργάνωσης επιχειρήσεων
Δίκτυα επικοινωνιών και υπολογιστών
Ανάλυση επιχειρησιακών συστημάτων
Σεμινάριο τεχνολογίας και διοίκησης πληροφοριακών συστημάτων.
Δεν ξέρω βέβαια τι μαθηματικά έχουν και σε τι βαθμό. Ισως καποιος που εχει σπουδάσει πληροφορική να μπορέσει να μας κατατοπίσει. Δεν θα έχανες βέβαια και κατι αν έκανες ένα τηλ. στο πρόγραμμα, και αν κανόνιζες και καποιο ραντεβού με τον Διευθυντή σπουδών του προγράμματος. Ίσως εκεινος να μπορεσει να σε κατατοπίσει καλύτερα, αν ειναι εφικτή μια τέτοια συνάντηση.
Επίσης δες τι διάβασα στις συχνές ερωτήσεις:
Ερώτηση: Καλησπέρα σας. Ένας θεωρητικός μαθηματικός μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό σε κάποιον κλάδο της πληροφορικής;
Απάντηση:Εφόσον υπάρχει κάποιο υπόβαθρο στην Πληροφορική υπάρχουν αρκετές πιθανότητες.
Ερώτηση:Κατά πόσο είναι εφικτή η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος χωρίς προϋπάρχουσα γνώση πληροφορικής;
Απάντηση:Γίνονται δεκτοί υποψήφιοι και άλλων τμημάτων πέραν της πληροφορικής και ολοκληρώνουν με επιτυχία.
Αν σε ενδιαφέρει κάτι, είναι στο χέρι σου να τα βγάλεις πέρα και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να το κάνεις με άνεση. Πάρε τηλέφωνο στις γραμματείες των ΜΠΣ που σε ενδιαφέρουν και ρώτα τους ότι σε απασχολεί. Στη δική μου περίπτωση ως Μηχ. Περιβάλλοντος, έκανα μεταπτυχιακό σε Αγγλικό πανεπιστήμιο Μηχανολόγων Μηχανικών (σχεδόν καμία σχέση σαν αντικείμενο και υπόβαθρο) και τώρα το διδακτορικό μου είναι σε σχολή οικονομικών και κοινωνικών επιστημών (πάλι καμία σχέση) άλλου Αγγλικού πανεπιστημίου.
Όρεξη-θέληση-σύστημα-πλάνο να υπάρχει.
Η ερώτηση που πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου, είναι σε τι θα σε βοηθήσει σε συνάρτηση με το προπτυχιακό σου. ΜΗΝ τα αποσυνδέσεις, θα αποδειχτεί τεράστιο λάθος αργότερα όταν θα ψάχνεις για εργασία. Ψάξε να βρείς κάτι που θα μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους αλλιώς θα αυτοακυρώνεσαι και θα παρουσιάζεσαι ανταγωνιστικά πιο αδύναμος στο CV σου. Πχ για να πάρεις μια ιδέα πως το χρησιμοποίησα στην περίπτωση μου.
Προπτυχιακό: Μηχανικών Περιβάλλοντος
Μεταπτυχιακό: Μηχανολόγων Μηχανικών, ειδικότητα Ενεργειακών (Διατριβή σε πετρελαικά συστήματα με έμφαση σε περιβάλλον και οικονομία)
Διδακτορικό: Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (Demand Side Response συστήματα στον οικιακό τομέα με σήματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάλυσης ενώ δουλεύω και διασυνοριακή διασπορά ρύπων στην ΕΕ για καλοκαίρι)
Της ΑΣΟΕΕ που το κοιταξα, είναι περισσότερο για άτομα που δουλεύουν/οικογενειάρχες που ουσιαστικά δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεση τους.
Το πρόγραμμα σπουδών είναι 2 φορές και είναι ψιλοχαλαρά από ότι κοίταξα.
Κάτι που θα με ενδιέφερε περισσότερο (με προγραμματισμό μέσα), ειναι του Πα.πει το ΠΜΣ Πληροφορική, που από ότι διάβασα είναι για αρχάριους/άσχετου αντικειμένου ως πτυχίο.
http://www.cs.unipi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=71&Itemid=667&lang=el
Το θέμα μου τώρα είναι το εξής.
Αξίζει σαν τμήμα; Ούτως ή αλλως θέλω να μάθω βασικές αρχές προγραμματισμού γιατί παίζει (ένα 10% μου δίνω) να έχω μια άκρη για μετέπειτα δουλειά στο αντικείμενο.
Κοίτα, καλό είναι κάτι αν σε βοηθάει να αποκτήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αν υπάρχει άκρη αλλάζει το πράγμα, αλλά στο γενικότερο πλαίσιο από τη στιγμή που τα μόρια πλέον δεν τα λαμβάνουμε υπόψιν μας καθώς ΑΣΕΠ παίζει με το σταγονόμετρο, η εξειδίκευση είναι κάτι που πρέπει να κυνηγήσεις.
Γιατί ένα MSc γενικά αρχές πληροφορικής 1 έτους, θα έρθει το HR και θα πεί "γιατί να διαλέξω αυτόν που είναι και από άσχετο αντικείμενο και όχι έναν απόφοιτο 4ετούς ή 5ετούς;". Πού θα σε βοηθούσε αυτό να εργαστείς; Προσπάθησε να λειτουργήσεις με το μέτρο που σου έβαλα στο προηγούμενο ποστ. Θα σε γλιτώσει από το να χτυπάς το κεφάλι σου μελλοντικά.
Πιάσε αντίστοιχες σχολές με τη δική σου, ή και μέσα από την Πάντειο, και δές τι ΠΜΣ δίνουν ως ευκαιρίες. Μίλα και με τη γραμματεία της σχολής σου. Μπορεί να υπάρχει κάτι που θα συνδυάσεις 2 κόσμους και θα βγείς κερδισμένος.
@ ADSLgr.com All rights reserved.