PDA

Επιστροφή στο Forum : Vigor 120 PPPoE Pass-Through σε Vigor 2820n

HGC
18-07-15, 21:54
Καλησπέρα,

Προ μηνών με τη βοήθεια του φόρουμ είχα setάρει ένα Vigor 120 Annex A σε PPPoA στην WAN 2 ενώς Vigor 2820n Annex B. Δούλευε θαυμάσια μέχρι που μετακόμησα. Δεν άλλαξα τίποτα στα modem/router. Τα έβγαλα από το ένα σπίτι και όταν ο OTE έβαλε internet στο καινούριο σπίτι τα κούμπωσα όπως πριν. Του ΟΤΕ το Modem παίζει κανονικά αλλά τα Draytek όχι. Τα έκανα reset πέρασα και καινούρια firmwares, ξαναέβαλα τις ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Επίσης το 120 αν απλά του βάλω τα credentials και το γυρίσω σε PPPoE παίζει και μάλιστα καλύτερα από του ΟΤΕ. (στο παλιό σπίτι τα draytek συγχρονίζανε χαμηλότερα από του OTE το ZTE.)
Έχει κανείς καμια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

babis3g
19-07-15, 11:06
Εαν παιζει με PPPoE δεν βλεπω προβλημα να παιξει οπως πριν με PPPoA
πολυ πιθανον η καμπινα / δσλαμ να μην υποστηριζει πλεον PPPoA? γιατι το σεταρισμα με PPPoA πρεπει να ειναι ιδιο οπως πριν
Μηπως πλεον παιρνεις απο καμπινα και δεν υποστηριζει PPPoA?
Παρε τους τηλεφωνο αν εισαι σε καμπινα

το αλλο ειναι να αλλαξεις φιλτρο / καλωδιο η να το κουπμωσεις απ ευθειας στην πριζα

οταν εννοεις δεν παιζει καθολου ... ουτε δινει συνχρονισμο? δεν αναβει ουτε το internet / dsl λαμπακιa?

HGC
19-07-15, 21:18
Σε PPPoA συγχρονίζει επίσης πολύ καλά. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Απλά σε PPPoA με το PPPoE Pass-Through ενεργοποιημένο το authentication το αναλαμβάνει το 2820n και όχι το 120. Εκεί υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί το 2820n λέει μόνιμα [Starting PPP] και δεν πάει παρακάτω να ολοκληρώσει το authentication. Δηλαδή το DSL συγχρονίζει απλά δεν συνδέεται στο internet. Φυσικά τα credentials είναι χιλιοτσεκαρισμένα.

babis3g
20-07-15, 02:02
Μηπως το 2820 μπορει να θελει στο Lan>General setup παιξιμο με την ρυθμιση
IP Routed Subnet?

Επισης δοκιμασε και αυτην μεθοδο στο 120 (αλα βαλε PPPoA αν γινεται)
https://emersive.zendesk.com/entries/42062473-DrayTek-Vigor120-Manual-Bridge-Mode-Configuration-Australia-ONLY

HGC
20-07-15, 12:05
Τι εννοείς παίξιμο με την ρύθμιση; Δεν είμαι πολύ σχετικός με το τι πρέπει να βάλω.

Για την ενναλακτική ρύθμιση στο 120, εννοείς να κάνω ότι λέει αλλά αντί για MPoA (RFC1483/2684 να βάλω PPPoA?
Νομίζω ότι το PPPoE Pass-Through έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με το bridged mode. Τουλάχιστον αυτό είχα διαβάσει και αυτό λέγανε ότι είναι ένα από τα δυνατά σημεία του 120. Αλλιώς δεν είναι πολλοί οι λόγοι να δώσει κάποιος τόσα χρήματα για ένα modem με μία ethernet.

babis3g
20-07-15, 12:50
οπως το ειχες πριν με PPPoA (που δουλευε) για το ιp routed subnet απλα ενεργοποιησε το στο 2820 αν δουλεψει
Επισης στο 2820 δοκιμασε με τελνετ αυτην την εντολη
ip arp accept 1 (αν πιασει) και κανε επανακινηση και στα 2 (και με τους 2 τροπους)
απο οτι καταβαλα δεν σου δινει ip, αφου με PPPoA το dsl / internet led ειναι αναμενα

Επειδη δεν το εχουν πολλοι εδω στο φορουμ ... και επισης εχω να βαλω το δικο μου επανω πολυ καιρο επανω (και το ειχα με PPPoE οταν το σεταρα)
θα ελεγα να ρωτησεις την Lexis για pppoa throughput / for wired lan ... να μην περιμενεις αν βρεθει καποιος να το εχει
http://www.lexis.gr/pages.asp?page=50&lang=2

@ ADSLgr.com All rights reserved.