Επιστροφή στο Forum : επιλογη motherboard (8+2 power phaze)
nikoslykos
10-09-15, 11:52
Ειμαι σε αναζητηση αγορας νεας μητρικης λοιπον διοτι η asrock 990fx extreme3 που εχω δεν συκωνει τον amd fx8350 που εχω λογω των 4+1 power phaze ( ασχετως αν η εταιρια λεει οτι τον υποστηριζει..) Λοιπον μια επιλογη μου ειναι η gigabyte 970A-UD3P. Προτεινετε μου κιεσεις αν θελετε καποια ( παντα σε μια λογικη τιμη ) η μητρικη που χρειαζομαι ειναι 8+2 power phaze τουλαχιστον. Δυστηχως δεν ειχα κανει καλη ερευνα αγορας πριν την πάρω την asrock και συνειδητοποιησα οτι οσοι εχουν αυτη τη μητρικη μαζι με fx8350 σε κανεναν δεν δουλευει...σε high load υπερθερμενεται το vrm οποτε κανει downclock και δε μπορεις να κανεις τιποτα... Μονο με 4 πυρηνες δουλευει σωστα...
Dark_Nightfall
10-09-15, 18:22
Εχεις δικιο αλλα πριν κανεις αγορα μητρικης θα μπορουσες να δοκιμασεις να ψυξεις τα vrm πχ βαζοντας ανεμιστηρες στο πλαινο που ειναι μια φθηνη λυση για δοκιμη τουλαχιστον εφοσον το πλαινο του κουτιου δεχεται 12αρηδες.H Asrock προτεινει για την μητρικη σου την λυση της αγορας after market ψυκτρας με top down blowing design που στην πραξη υπαρχει περιπτωση να μην δεις αποτελεσμα.
Προσωπικα θα σου προτεινα να πουλησεις αυτην που εχεις και να παρεις αυτην http://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html που ειναι σταθερη με 125W CPUs παρ'ολο που ειναι 4 +2 Phase Power Design;)
Καλυτερα να παρει μια 8+2 να τελειωνει, δεν ειναι δα και τοσο ακριβοτερες
Γενικα αυτοι οι επεξεργαστες δεν "τρεχουν" με 4+1
Dark_Nightfall
10-09-15, 18:46
Ο καλυτερος συνδυασμος θα ηταν 8+2 & 990 chipset.
nikoslykos
10-09-15, 20:53
εχω βαλει fan που φυσαει πανω στα vrm κατευθειαν (12αρι) καμια διαφορα... απλα αντεχει μερικα δευτερολεπτα παραπανω. κανονικα τετοιες βλακωδεις αγορες δε κανω απλα οταν πηρα τον επεξεργαστη δεν τοχα πολυ ψαξει και στο μαγαζι που πηγα ο υπαλληλος μου τη συστησε κιολας την asrock οτι ειναι η καλυτερη επιλογη. Την πατησα τι να κανουμε... Οποτε θα αγορασω την gigabyte μου φαινεται να τελειωνω..αρχικα δεν ηξερα τι εφταιγε και εβλεπα μολις τον ζοριζα λιγο με κανα βαρυ game ας πουμε επειδη ειχα και μονιτορ ανοιχτο εκανε downclock μονος του και ειχα τρελαθει. Το μονο που λυνει το προβλημα ειναι να κλεινω τους 4 απτους 8 πυρηνες. Αλλα τι να το κανω ας επαιρνα καναν phenom αν ηταν ετσι..
Dark_Nightfall
10-09-15, 21:37
Πουλα την Asorck και παρε αυτην που ειπες και θα εισαι αρχοντας.
nikoslykos
10-09-15, 23:53
Όμως αυτή θα με καλύψει σίγουρα; Το 970 chipset καλό είναι;
Dark_Nightfall
11-09-15, 00:03
Όμως αυτή θα με καλύψει σίγουρα; Το 970 chipset καλό είναι;
Το 990 ειναι το τελευταιο και το 970 προηγουμενης γενιας.Αυτη που λες λογικα θα σε καλυψει αφου ειναι 8+2 συμφωνα και με τον κατασκευαστη αλλα και καλυτερη σαν επιλογη σε σχεση με την δικη μου (η Asus που προτεινα ειναι 4+2 παιζει σταθερα παρολα αυτα) αν καταφερεις και πουλησεις την Asrock ολα γινονται πιο ευκολα παντως;)
nikoslykos
11-09-15, 11:22
καλα ασχετως αν την πουλησω την ασροκ η οχι θα την παρω. Δεν προβλεπω να τη πουλησω συντομα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.