PDA

Επιστροφή στο Forum : Εξαέρωση σωμάτων Καλοριφέρ.

Σελίδες : [1] 2 3 4

meletis
17-12-15, 16:25
Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα με 4 συγκεκριμένα σώματα, ενω τους κάνω εξαέρωση βγάζουν τον αέρα, τρέχει το νερό την επομένη ζεσταίνεται το μισό σώμα.Τι μπορεί να συμβαίνει?
Εννοείται οτι η εξαέρωση γίνεται πάντα σε ταυτόχρονη λειτουργία του κυκλοφορητή και του λέβητα.
Ευχαριστώ

Godian
17-12-15, 18:02
Οταν κάνεις εξαέρωση το νερο πρεπει να ειναι σε ηρεμια και να μη δουλεύει τίποτα απο τα 2. ουτε κυκλοφορητής ουτε να ειναι ζεστο το νερο γιατι κυκλοφοράει ο αερας μεσα και μετα δε βγαινει . Ειναι τεραστιο λαθος αυτο που κανουν μερικοι. Ειμαι θερμουδραυλικος και μπορω να σου πω οτι το 90% του απλου κοσμου νομιζει οτι κανουν εξαέρωση τα σωματα εν λειτουργία.

ασε τα σωματα να κρυώσουν και δωσε νερο παλι εκτος αν εχεις πληρωτή στην εγκατάστασή απλα κανε κατευθειαν ξανα εξαέρωση.
αν δε γινει δουλειά παλι βγαλε ολο το νερο απο το λεβητα και ξανα δωσε και να βγαζεις τον αερα τα σωματα με τη σειρα απο την αρχη του λεβητα..... κοίταξε αν εχεις αυτοματα εξαεριστικα εαν λειτουργουν

τα τελευταια σωματα στη σειρα ειναι αυτα τα 4?

Μπορω να σε βοηθησω σε οτι χρειαστεις αμα θελεις μεχρι αργα το βραδυ θα ειμαι εδω

meletis
17-12-15, 18:12
Οταν κάνεις εξαέρωση το νερο πρεπει να ειναι σε ηρεμια και να μη δουλεύει τίποτα απο τα 2. ουτε κυκλοφορητής ουτε να ειναι ζεστο το νερο γιατι κυκλοφοράει ο αερας μεσα και μετα δε βγαινει . Ειναι τεραστιο λαθος αυτο που κανουν μερικοι. Ειμαι θερμουδραυλικος και μπορω να σου πω οτι το 90% του απλου κοσμου νομιζει οτι κανουν εξαέρωση τα σωματα εν λειτουργία.

ασε τα σωματα να κρυώσουν και δωσε νερο παλι εκτος αν εχεις πληρωτή στην εγκατάστασή απλα κανε κατευθειαν ξανα εξαέρωση.
αν δε γινει δουλειά παλι βγαλε ολο το νερο απο το λεβητα και ξανα δωσε και να βγαζεις τον αερα τα σωματα με τη σειρα απο την αρχη του λεβητα..... κοίταξε αν εχεις αυτοματα εξαεριστικα εαν λειτουργουν

τα τελευταια σωματα στη σειρα ειναι αυτα τα 4?

Μπορω να σε βοηθησω σε οτι χρειαστεις αμα θελεις μεχρι αργα το βραδυ θα ειμαι εδω
Έχει γίνει παράλληλη εγκατάσταση.Αυτή τη στιγμή δουλεύω με τον ξυλολέβητα.Εχει τοποθετηθεί δοχείο αδράνειας.
Επίσης εξαεριστικά έχει στο 2ο όροφο δηλαδή στο πιο ψηλό σημείο.
Του έκανα και εχθές εξαέρωση με κλειστο το κύκλωμα.Τα σώματα δεν είναι συνδεδεμένα σε σειρά.
Πληρωτή έχει στην μεριά απο την εγκατάσταση του λέβητα πετρελαίου.Έχει κάι ένα μανόμετρο, τι πίεση πρέπει να δείχνει?

Godian
17-12-15, 18:16
Έχει γίνει παράλληλη εγκατάσταση.Αυτή τη στιγμή δουλεύω με τον ξυλολέβητα.Εχει τοποθετηθεί δοχείο αδράνειας.
Επίσης εξαεριστικά έχει στο 2ο όροφο δηλαδή στο πιο ψηλό σημείο.
Του έκανα και εχθές εξαέρωση με κλειστο το κύκλωμα.Τα σώματα δεν είναι συνδεδεμένα σε σειρά.

Κλεισε τα ολα αδειασε το νερο απο ολη την εγκατασταση και ξαναγεμισε απο την αρχη ενα ενα χωρις να ανοιξεις τιποτα. μονο να παιρνει νερο εκεινη την ωρα που κανεις εξαερωση. αμα δε κανει και τοτε τα κοβω :) η ειναι κατι αλλο. κοιτα και τα αυτοματα αμα βγαζουν αερα οταν τα ξεκουμπωνεις τη μικρη βαλβιδα απο πανω

- - - Updated - - -

το δοχειο ειναι ανοιχτο η κλειστο?

dimitris.taxideytis
17-12-15, 18:18
χωρις να ειμαι υδραυλικος

Ετσι οπως το περιγραφεις,θα σου συνιστουσα να καλεσεις τεχνικο.
Μοιαζει με προβλημα χαμηλης πιεσης.
Μπορει καπου να εχεις διαρροη η' να εχει προβλημα το δοχειο διαστολης(εκεινο το κοκκινο δοχειο στο λεβητα).

meletis
17-12-15, 18:20
Κλεισε τα ολα αδειασε το νερο απο ολη την εγκατασταση και ξαναγεμισε απο την αρχη ενα ενα χωρις να ανοιξεις τιποτα. μονο να παιρνει νερο εκεινη την ωρα που κανεις εξαερωση. αμα δε κανει και τοτε τα κοβω :) η ειναι κατι αλλο. κοιτα και τα αυτοματα αμα βγαζουν αερα οταν τα ξεκουμπωνεις τη μικρη βαλβιδα απο πανω

- - - Updated - - -

το δοχειο ειναι ανοιχτο η κλειστο?
Από οτι θυμάμαι κλειστο μου είχε πεί.Είναι κόκκινο εξωτερικά
Δηλαδή θα κλέισω τις 2 βάνες που στέλνουν νερό στον ξυλολέβητα και θα μετά θα κάνω εξαέρωση.
Θα το δω αύριο καθως σήμερα τους έκανα εξαέρωση και ο ξυλολέβητα είναι σε λειτουργία.
Απο οτι θυμάμαι στην εγκατάσταση του ξυλολέβητα είχε αγοραστεί επιπλέον ενα δοχείο αδράνειας καθώς δεν επαρκούσε το 1ο.

- - - Updated - - -

Μπορει καπου να εχεις διαρροη η' να εχει προβλημα το δοχειο διαστολης(εκεινο το κοκκινο δοχειο στο λεβητα).
Ρώτησα αύριο λογικά θα καλέσω αύτον που έχει κάνει και τις 2 εγκαταστάσεις στούς λέβητες.

Godian
17-12-15, 18:21

Αμα ειχε προβλημα το δοχειο απλα θα ανοιγε η σκαστρα απο την πιεση του δικτύου :)

OxAp0d0
17-12-15, 18:23
Πριν κάνεις οτιδήποτε, τσέκαρε την πίεση και δώσε λίγο παραπάνω νερό στα καλοριφέρ αν χρειάζεται.

meletis
17-12-15, 18:24
Αμα ειχε προβλημα το δοχειο απλα θα ανοιγε η σκαστρα απο την πιεση του δικτύου :)
Σκάστρα εννοείς να πετάξει τα νερά για λόγους ασφαλείας..Απο οτι θυμάμαι το είχε ρυθμισει στο 95 ή 100+.Όμως δεν εχει πετάξει τα νερά μέχρι στιγμής.

Godian
17-12-15, 18:41
Σκάστρα εννοείς να πετάξει τα νερά για λόγους ασφαλείας..Απο οτι θυμάμαι το είχε ρυθμισει στο 95 ή 100+.Όμως δεν εχει πετάξει τα νερά μέχρι στιγμής.

Η σκαστρα ειναι για την πιεση οταν το νερο ζεστενεται ανεβαινει και η πιεση γιαυτο βάζουν δοχειο διαστολής για να μην παιρνει τη πιεση το δικτυο και καταπονείται η μπορει να βαλεις περισσοτερο πιεση μεσα και οταν ζεσταθει πολυ να ανοιξει η σκαστρα αυτο που σου εβαλε ειναι για τον λεβητα με τα ξυλα

meletis
17-12-15, 19:09
Πήγα κάτω στο λεβητοστάσιο,λοπόν ξέχασα να αναφέρω οτι υπάρχει και 2ο κυκλοφορητής για το boiler.Χτύπησα ελαφρα τους 2 πληρωτές. Στο ένα η πίεση έγραφε 2.2 περίπου και στο άλλο λίγο πιο πάνω απο το 0.
Αύριο θα φωνάξω το τεχνικό να τα δεί και να τα αλλάξουμε εάν είναι και τα 2.Δέν ξέρω βέβαια και πιο αντιστοιχεί στην εγκατάσταση του Boiler δηλαδή μήπως φταίει μόνο το μανομετρο και όντως να είχε κολλήσει.
Πόσο περίπου στοιχίζουν εαν γνωρίζετε?

nyannaco
17-12-15, 20:03
Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα, ο συτοματος πληρωτης για το δικτυο της θερμανσης, και ο ρυθμιστης πιεσης για το νερο χρησης στο μποιλερ. Δεν κανουν την ιδια δουλεια.
Το κοστος τους το τκτιμω στα 30 με 40 ευρω εκαστο, αναλογως καταστηματος και ποιοτητας.
Παντως εκανες πολυ καλα που φωναξες τον ειδικο. Ελπιζω μονο να ξερει τι κανει και να εχει κανει σωστη δουλεια με τον παραλληλισμο των λεβητων.

meletis
18-12-15, 19:26
Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα, ο συτοματος πληρωτης για το δικτυο της θερμανσης, και ο ρυθμιστης πιεσης για το νερο χρησης στο μποιλερ. Δεν κανουν την ιδια δουλεια.
Το κοστος τους το τκτιμω στα 30 με 40 ευρω εκαστο, αναλογως καταστηματος και ποιοτητας.
Παντως εκανες πολυ καλα που φωναξες τον ειδικο. Ελπιζω μονο να ξερει τι κανει και να εχει κανει σωστη δουλεια με τον παραλληλισμο των λεβητων.
Βασικά εάν είναι οι πληρωτές δεν τους έχω αλλάξει απο την αρχή της εγκατάστασης δηλαδή 2000.απο τα άλατα του νερού τα φτύνουν?
Τους έκανα εξαέρωση το απόγευμα, και τώρα που έριξα ξύλα και η θερμοκρασία πήγε πάνω απο τους 45(άνοιξε ο κυκλοφορητής) τα σώματα ξανά ακούγονται σάν να έχουν αέρα.

:lock:
Θα ενημερώσω αύριο για την εξέλιξη

- - - Updated - - -

Λοιπόν ήρθε ο τεχνικός και το έφτιαξε του έδωσε πίεση και του ξέσφιξε τη βίδα λίγο στον αυτόματο πληρωτή.Εαν το ξανακάνει τότε θα το αλλάξουμε.
Απο 35-40 ευρω ξεκινάνε μου είπε.

sdikr
18-12-15, 20:29
Να ρωτήσω κάτι και εγω μιας και το βρήκα ανοιχτό και σχετικό
Καυστήρας αερίου, έγινε κανονικά συντήρηση

Μου βγάζει κάθε μέρα πρόβλημα με την πίεση, ανεβάζει λίγο παραπάνω, βγάζω νερό ξεκινά και δουλεύει, αργότερα την ίδια μέρα ή την επόμενη, πάλι πρόβλημα με την πίεση αλλά αυτή την φόρα έχει χαμηλή, βάζω νερό και ξεκινάμε πάλι τον κύκλο.

Είναι κάτι που θα μπορούσα να κοιτάξω;

panoc
18-12-15, 20:30
εχει αυτοματο πληρωσης ; εαν ναι εχει προβλημα αυτος.

sdikr
18-12-15, 20:32
εχει αυτοματο πληρωσης ; εαν ναι εχει προβλημα αυτος.

Οχι δεν εχω αυτόματο, είναι χειροκίνητη η πλήρωση

meletis
18-12-15, 22:49
Οχι δεν εχω αυτόματο, είναι χειροκίνητη η πλήρωση
Mήπως εάν προσθέσεις έναν αυτόματο πληρωσης λυθεί το πρόβλημα?
Δοχείο αδράνειας έχετε κλειστό.Βασικά δέχονται οι λέβητες αερίου?
Διευκρινίζω οτι δεν είμαι τεχνικός

nyannaco
19-12-15, 00:48
Εμενα παλι μου φαινεται για προβλημα του δοχειου διαστολης (και οχι αδρανειας, που ειναι κατι τελειως διαφορετικο, και δεν εχει θεση στη συγκεκριμενη εγκατασταση). Στην καλυτερη περιπτωση εχει χασει αερα (προβλημα βαλβιδας), στη χειροτερη εχει τρυπησει.

Godian
19-12-15, 05:09
Να ρωτήσω κάτι και εγω μιας και το βρήκα ανοιχτό και σχετικό
Καυστήρας αερίου, έγινε κανονικά συντήρηση

Μου βγάζει κάθε μέρα πρόβλημα με την πίεση, ανεβάζει λίγο παραπάνω, βγάζω νερό ξεκινά και δουλεύει, αργότερα την ίδια μέρα ή την επόμενη, πάλι πρόβλημα με την πίεση αλλά αυτή την φόρα έχει χαμηλή, βάζω νερό και ξεκινάμε πάλι τον κύκλο.

Είναι κάτι που θα μπορούσα να κοιτάξω;

Κάπου χάνει νερό για να θέλει νερό συνέχεια φίλε μου.... Κοίταξε σε όλες τις συνδέσεις υπάρχει περιπτώσεις να σταζει τόσο που να εξατμιζεται εφόσον είναι αναμενα

- - - Updated - - -

Mήπως εάν προσθέσεις έναν αυτόματο πληρωσης λυθεί το πρόβλημα?
Δοχείο αδράνειας έχετε κλειστό.Βασικά δέχονται οι λέβητες αερίου?
Διευκρινίζω οτι δεν είμαι τεχνικός

Έχουν πάνω τους δοχείο διαστολης οι λεβητας αερίου

nyannaco
19-12-15, 11:57
Κάπου χάνει νερό για να θέλει νερό συνέχεια φίλε μου.... Κοίταξε σε όλες τις συνδέσεις υπάρχει περιπτώσεις να σταζει τόσο που να εξατμιζεται εφόσον είναι αναμεναΔεν είναι καθόλου βέβαιο ότι χάνει, ο sdikr λέει:

πρόβλημα με την πίεση, ανεβάζει λίγο παραπάνω, βγάζω νερό ξεκινά και δουλεύει

sdikr
19-12-15, 13:23
Εμενα παλι μου φαινεται για προβλημα του δοχειου διαστολης (και οχι αδρανειας, που ειναι κατι τελειως διαφορετικο, και δεν εχει θεση στη συγκεκριμενη εγκατασταση). Στην καλυτερη περιπτωση εχει χασει αερα (προβλημα βαλβιδας), στη χειροτερη εχει τρυπησει.

ouch δεν ακούγεται καλό αυτό

Κάπου χάνει νερό για να θέλει νερό συνέχεια φίλε μου.... Κοίταξε σε όλες τις συνδέσεις υπάρχει περιπτώσεις να σταζει τόσο που να εξατμιζεται εφόσον είναι αναμενα

- - - Updated - - -

Έχουν πάνω τους δοχείο διαστολης οι λεβητας αερίου

Τα έχω κοιτάξει άλλα δεν φαίνεται κάτι, απο την άλλη δεν είναι οτι ξεκινά το πρόβλημα με χαμηλή πίεση, ξεκινά με υψηλή,

sdikr
10-01-16, 18:50
Τελικά βρέθηκε η λύση, η προηγούμενη εταιρία που έκανε και καλά το service το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι είναι για service σε κάτι άλλο αλλά όχι σε καυστήρες αερίου.
Τα τηλέφωνα για να κάνουνε service θα πρέπει να τα κόψουν. Ατις με ακούτε;
Ναι οκ, ήρθε άμεσα απο την στιγμή που τους πήρα και είπα ρε παλικάρια service κάναμε πρίν 2 μήνες και έχει πρόβλημα ο καυστήρας.
Ήρθε, τι το βεντιλατέρ έχει πρόβλημα, τι δεν ξέρω εγώ, βάρεσε λέει το βεντιλατερ και πήρε μπροστά για 1 ώρα, τι να πάρω εγώ την αντιπροσωπεία τηλέφωνο (ποιος ο λόγος που σε κάλεσα ρε μάστορα)
Το μόνο καλό ήταν οτι αναγκαστικά βρήκα το τηλέφωνο του service.
Ήρθε το παλικάρι, πρόβλημα στο εξάρτημα που μετράει την πίεση, κανένα θέμα με βεντιλατερ κλπ, ούτε με κάτι άλλο που μου είπανε.
Τουλάχιστον ξέρω ποιον θα πάρω του χρόνου για το service.

Το δοχείο είναι οκ, ευτυχώς

nodasz
15-01-16, 21:05
Γεια σας φίλοι. Έχω ένα πρόβλημα στη θέρμανση του σπιτιού μου και ήθελα τη βοήθεια των έμπειρων της παρέας.
Το σπίτι μου είναι διώροφο , με ανεξάρτητο σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Έχω έναν επιτοιχο λέβητα αερίου Vaillant. Είναι ο δεύτερος χειμώνας που λειτουργεί.
Τον περσινό χειμώνα η πίεση του νερού στο συστημα ηταν παντα σταθερη στο 1,5 bar. Ποτέ δεν χρειαζόταν συμπλήρωση νερού και , όποτε και να έκανα εξαέρωση πρακτικά δεν χρειαζόταν αφού δεν είχε σχεδόν καθόλου αέρα εκτός από ελάχιστο στο ψηλότερο σώμα του σπιτιού.
Φέτος , μετα από καποιες εργασιες για προσθηκη σωματων η κατασταση αλλαξε. Κάθε 20-30 μερες η πιεση πεφτει στο 1,3 bar , η εξαερωση βγαζει παραπανω αερα στα ψηλοτερα σωματα και χρειαστηκε να συμπληρωσω και λιγο νερο. Αυτό εχει γινει ηδη 2 φορες (να σημειωσω ότι την πρωτη φορα που δουλεψε φετος εκανα πολύ ωρα εξαερωση)
Τι σημαινει η συμπληρωση νερου ? Εχω καποια μικρη διαρροη που δεν φαινεται ή μπορει να συμβαίνει κατι άλλο που ριχνει την πιεση ?
Θα ηθελα τη γνωμη σας. Ευχαριστώ

Godian
15-01-16, 22:54
Γεια σας φίλοι. Έχω ένα πρόβλημα στη θέρμανση του σπιτιού μου και ήθελα τη βοήθεια των έμπειρων της παρέας.
Το σπίτι μου είναι διώροφο , με ανεξάρτητο σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Έχω έναν επιτοιχο λέβητα αερίου Vaillant. Είναι ο δεύτερος χειμώνας που λειτουργεί.
Τον περσινό χειμώνα η πίεση του νερού στο συστημα ηταν παντα σταθερη στο 1,5 bar. Ποτέ δεν χρειαζόταν συμπλήρωση νερού και , όποτε και να έκανα εξαέρωση πρακτικά δεν χρειαζόταν αφού δεν είχε σχεδόν καθόλου αέρα εκτός από ελάχιστο στο ψηλότερο σώμα του σπιτιού.
Φέτος , μετα από καποιες εργασιες για προσθηκη σωματων η κατασταση αλλαξε. Κάθε 20-30 μερες η πιεση πεφτει στο 1,3 bar , η εξαερωση βγαζει παραπανω αερα στα ψηλοτερα σωματα και χρειαστηκε να συμπληρωσω και λιγο νερο. Αυτό εχει γινει ηδη 2 φορες (να σημειωσω ότι την πρωτη φορα που δουλεψε φετος εκανα πολύ ωρα εξαερωση)
Τι σημαινει η συμπληρωση νερου ? Εχω καποια μικρη διαρροη που δεν φαινεται ή μπορει να συμβαίνει κατι άλλο που ριχνει την πιεση ?
Θα ηθελα τη γνωμη σας. Ευχαριστώ

Απο τη μερα που δινεις τη πιεση σε 1.5 βαρ ποσο καιρο κανει να πεσει? σιγουρα καπου χανει νερο. τοσο γρηγορα δε γινεται να το χανει.
λοιταξε ολεσ τις ενωσεις που υπαρχουν και μετα κοιτα μηπως σταζει η σκαστρα στο λεβητα εξω

nodasz
16-01-16, 12:27
Το περιεργο ειναι οτι πεφτει σχεδον αμεσως (2-3 μερες) στο 1,4 - 1,3 και παραμενει εκει για 2-3 βδομαδες. Δεν καταλαβαινω αυτη τη συμπεριφορα. Ξαναλεω οτι κοιταω την πιεση ΜΟΝΟ οταν το νερο ειναι κρυο για να μην εχουμε λαθος. Στο 1,4 - 1,3 παραμενει για 20 μερες περιπου και μετα θελει εξαερωση και συμπληρωση στη σταθμη του νερου γιατι μετα την εξαερωση εχει πεσει στο 0,8 - 1,0 .

ΥΓ ποια ειναι η σκαστρα στο λεβητα ?

Godian
16-01-16, 15:18
Το περιεργο ειναι οτι πεφτει σχεδον αμεσως (2-3 μερες) στο 1,4 - 1,3 και παραμενει εκει για 2-3 βδομαδες. Δεν καταλαβαινω αυτη τη συμπεριφορα. Ξαναλεω οτι κοιταω την πιεση ΜΟΝΟ οταν το νερο ειναι κρυο για να μην εχουμε λαθος. Στο 1,4 - 1,3 παραμενει για 20 μερες περιπου και μετα θελει εξαερωση και συμπληρωση στη σταθμη του νερου γιατι μετα την εξαερωση εχει πεσει στο 0,8 - 1,0 .

ΥΓ ποια ειναι η σκαστρα στο λεβητα ?

Νερο ποτε συμπληρωνεις? οταν βαζεις νερο πρεπει το νερο στα σωματα να ειναι κρυο και σε ηρεμια.
Η σκαστρα ειναι ενα βανακι με κοκκινο πομα που ανοιγει αυτοματα αμα περασει τη πιεση

nyannaco
16-01-16, 15:29
Παντως αρχικη πιεση 1.5 bar ειναι μαλλον υπερβολικη για δυο οροφους. Με υψος 5-6 μετρα, θελεις μια αρχικη πιεση 1.0 με 1.1 bar το πολυ, ισα-ισα για να διασφαλισεις οτι δεν θα προκυψει βρασμος στο λεβητα. Το παραπανω απλα αυξανει τις πιθανοτητες να ανοιξει καποια στιγμη η βαλβιδα ασφαλειας, δεδομενου και του μικρου δοχειου διαστολης των επιτοιχων. Αυτο απο μονο του δεν ειναι τρομερο, αλλα οι ΒΑ (οι σκαστρες που λεει ο Godian) εχουν την κακη συνηθεια να μην ξανακλεινουν καλα και να σταζουν εσαει, αν ανοιξουν μια-δυο φορες. Μηπως εχει συμβει κατι τετοιο;

Godian
16-01-16, 16:11
Παντως αρχικη πιεση 1.5 bar ειναι μαλλον υπερβολικη για δυο οροφους. Με υψος 5-6 μετρα, θελεις μια αρχικη πιεση 1.0 με 1.1 bar το πολυ, ισα-ισα για να διασφαλισεις οτι δεν θα προκυψει βρασμος στο λεβητα. Το παραπανω απλα αυξανει τις πιθανοτητες να ανοιξει καποια στιγμη η βαλβιδα ασφαλειας, δεδομενου και του μικρου δοχειου διαστολης των επιτοιχων. Αυτο απο μονο του δεν ειναι τρομερο, αλλα οι ΒΑ (οι σκαστρες που λεει ο Godian) εχουν την κακη συνηθεια να μην ξανακλεινουν καλα και να σταζουν εσαει, αν ανοιξουν μια-δυο φορες. Μηπως εχει συμβει κατι τετοιο;

Ναι γιαυτο το ειπα. Εχου το κακο συνηθειο μερικοι που δε ξερουν να βγαζουν το νερο απο εκει και μετα παιρνουν τηλεφωνω πως σταζει. Αλλα ειναι μονο για μια φορα αυτες .....

Εγω ξερω παντως οτι ολα με αρχικη πιεση 1,5 δουλευουν τα λεβητακια. και εγω σπιτι μου 1.5 τα εχω εχει και επιλογη στο μπαρομετρο που πρεπει να ειναι και που ανοιγει η σκαστα με κοκκινο χρωμα....
παντως καπου χανει. υπαρχει και η πιθανοτητα απο καπου να χανει και να εξατμιζεται να μην φαινεται.

nyannaco
16-01-16, 16:28
Εγω ξερω παντως οτι ολα με αρχικη πιεση 1,5 δουλευουν τα λεβητακια.Προφανώς αυτή είναι η αρχική ρύθμιση με την οποία φεύγουν από το εργοστάσιο, μια και το 1.5 bar θα καλύψει τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αν κάποιος δεν μπει στον κόπο να το ρυθμίσει. Το σωστό πάνως είναι να ρυθμίζεται στο στατικό ύψος της εγκατάστασης + 1-2 μέτρα (με ελάχιστο το 1 bar - και βέβαια να ρυθμίζεται και το ΔΔ στην ίδια πίεση), ώστε το ΔΔ να περιορίζει την αύξηση της πίεσης κατά τη λειτουργία όσο γίνεται περισσότερο, και για να μην καταπονείται άδικα η εγκατάσταση, και για να μην ανοίγει η ΒΑ.

nodasz
16-01-16, 20:58
Νερο ποτε συμπληρωνεις? οταν βαζεις νερο πρεπει το νερο στα σωματα να ειναι κρυο και σε ηρεμια.
Η σκαστρα ειναι ενα βανακι με κοκκινο πομα που ανοιγει αυτοματα αμα περασει τη πιεση

Κατ αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον. Παντα βαζω νερο οταν τα σωματα ειναι κρυα και το καλοριφερ δεν δουλευει. Και καταλαβα που ειναι η σκαστρα αλλα δεν βλεπω νερο να τρεχει απο εκει.

vasilimertzani
17-01-16, 22:57
Παντως με 1,3 πιεση δεν δικαιολογειται σε δυοροφο να θελει εξαερωση.Με ποιο τροπο συμπληρωνεις οπως λες νερο?

nodasz
18-01-16, 19:58
Παντως με 1,3 πιεση δεν δικαιολογειται σε δυοροφο να θελει εξαερωση.Με ποιο τροπο συμπληρωνεις οπως λες νερο?

Καλησπερα. Ο λεβητας εχει μια βανα πληρωσης (χειροκινητη) Την ανοιγω και μπαινει νερο στο συστημα. Φροντιζω η πιεση αμεσως μετα το γεμισμα να παει στο 1,5 bar για λογους συγκρισης.

Godian
18-01-16, 22:32
Καλησπερα. Ο λεβητας εχει μια βανα πληρωσης (χειροκινητη) Την ανοιγω και μπαινει νερο στο συστημα. Φροντιζω η πιεση αμεσως μετα το γεμισμα να παει στο 1,5 bar για λογους συγκρισης.

Βαλε έναν αυτόματο πληρωτη να ηρεμησεις

nodasz
18-01-16, 23:52
Το θεμα δεν ειναι αν το νερο συμπηρωνεται αυτοματα η οχι. Το θεμα ειναι να μην εχει απωλειες νερου (αν εχει) το δικτυο. Αυτο θελω να μαθω. Εχω απωλειες ή η απωλεια της πιεσης μπορει να δικαιολογηθει αλλιως ?

psyxakias
19-01-16, 00:20
Να κάνω και εγώ την ερώτησή μου... όσο και να εξαερώσω τα καλοριφέρ (καυστήρας πετρελαίου), δε ζεσταίνονται με τίποτα. Τι μπορεί να φταίει ρε γαμώτο; :hmm:

Και εννοώ τι φταίει, εκτός από το προφανές ότι δεν έχουμε βάλει πετρέλαιο εδώ και μερικά χρόνια... :crazy: :closed:Sorry δεν άντεξα, true story όμως :oops:

meletis
19-01-16, 02:03
Να κάνω και εγώ την ερώτησή μου... όσο και να εξαερώσω τα καλοριφέρ (καυστήρας πετρελαίου), δε ζεσταίνονται με τίποτα. Τι μπορεί να φταίει ρε γαμώτο; :hmm:

Και εννοώ τι φταίει, εκτός από το προφανές ότι δεν έχουμε βάλει πετρέλαιο εδώ και μερικά χρόνια... :crazy: :closed:Sorry δεν άντεξα, true story όμως :oops:
Πρόσφατα αντιμετώπισα και εγω το ίδιο θέμα.Δές τήν πίεση στο κύκλωμα σου λογικά πρέπει να είναι 1.0-1,2
Όταν κάνεις εξαέρωση βγάζουν νερό τα σώματα?
Ίσως να έχει κολλήσει ο αυτοματος πληρωσης(συνήθως απο άλατα)

patch
19-01-16, 04:34
Το θεμα δεν ειναι αν το νερο συμπηρωνεται αυτοματα η οχι. Το θεμα ειναι να μην εχει απωλειες νερου (αν εχει) το δικτυο. Αυτο θελω να μαθω. Εχω απωλειες ή η απωλεια της πιεσης μπορει να δικαιολογηθει αλλιως ?

Άσχετα με την πίεση του κυκλώματος δεν έχω καταλάβει γιατί κανείς εξαερωση στα σώματα. Και όταν κάνεις έχει αερα;
Εσύ προσθεσες σώματα, ο κυκλοφορητης το μπορεί το δίκτυο; είναι εντός της καμπυλης του;

Godian
19-01-16, 11:50
Η μπορει να εχουν τα σωματα αερα . Η δεν εχει στα σημεια που πρεπει αυτοματα εξαεριστικα, η ε δουλεύει ο κυκλοφορητης

nodasz
19-01-16, 20:59
Άσχετα με την πίεση του κυκλώματος δεν έχω καταλάβει γιατί κανείς εξαερωση στα σώματα. Και όταν κάνεις έχει αερα;
Εσύ προσθεσες σώματα, ο κυκλοφορητης το μπορεί το δίκτυο; είναι εντός της καμπυλης του;

Φιλε patch (δες το post #23 οπου περιγραφω αναλυτικα το προβλημα) , κανω εξαερωση ακριβως γιατι τα σωματα μετα απο 2-3 εβδομαδες , ειδικα τα σωματα στο ψηλοτερο μερος του σπιτιου , μαζευουν αερα. Οταν κανω εξαερωση , επειδη βγαινει ο αερας η πιεση στο δικτυο πεφτει αρκετα γι αυτο και πρεπει να προσθεσω νερο .Και το ερωτημα ειναι : ο αερας στα σωματα ειναι σημαδι διαρροης , ή ειναι κατι αλλο ? (θυμιζω οτι ο ιδιος λεβητας περσι για εναν ολοκληρο χρονο δουλεψε χωρις αναγκη ουτε να κανω εξαερωση ουτε να προσθεσω νερο )

panoc
19-01-16, 21:02
Φανταζομαι εξαιρωση κανεις με κρυα τα σωματα ετσι ;

meletis
19-01-16, 21:39
Φανταζομαι εξαιρωση κανεις με κρυα τα σωματα ετσι ;

Επειδή ρώτησα τον υδραυλικο, μου είπε με ανοιχτο το καλοριφέρ , ζεστά τα σώματα.Άλλοι τεχνικοί λένε με κρύα σώματα.

panoc
19-01-16, 21:45
Παντα με κλειστο το καλοριφερ λογικο να γινεται τοτε αυτο που περιγραφεις.... Αλλαξε και υδραυλικο...

nodasz
19-01-16, 21:57
Παντα με κλειστο το καλοριφερ λογικο να γινεται τοτε αυτο που περιγραφεις.... Αλλαξε και υδραυλικο...

Παντως εγω κανω με κρυα τα σωματα

patch
19-01-16, 22:00
Φιλε patch (δες το post #23 οπου περιγραφω αναλυτικα το προβλημα) , κανω εξαερωση ακριβως γιατι τα σωματα μετα απο 2-3 εβδομαδες , ειδικα τα σωματα στο ψηλοτερο μερος του σπιτιου , μαζευουν αερα. Οταν κανω εξαερωση , επειδη βγαινει ο αερας η πιεση στο δικτυο πεφτει αρκετα γι αυτο και πρεπει να προσθεσω νερο .Και το ερωτημα ειναι : ο αερας στα σωματα ειναι σημαδι διαρροης , ή ειναι κατι αλλο ? (θυμιζω οτι ο ιδιος λεβητας περσι για εναν ολοκληρο χρονο δουλεψε χωρις αναγκη ουτε να κανω εξαερωση ουτε να προσθεσω νερο )

Ο αέρας δεν μπορεί να μπει σε ένα δίκτυο με πίεση, η υπάρχει μέσα στο δίκτυο η δημιουργήτε από βρασμού νερού
Εξαερωση στο δίκτυο κάνεις με κρύο δίκτυο, βάζοντας για λίγο τον κυκλοφορητη να γυρίσει τα νερά, το σταματάς κάνεις εξαερωση στα εξαεριστικα, και πάλι από την αρχή
Το να υπάρχει αυτόματος πληρωσης είναι δεδομένο

Επιμένω να δεις εάν το μήκος του δικτύου είναι εντός της καμπυλης του κυκλοφορητη

Ή εξαερωση δικτύου έχει "μυστικά" και θέλει εμπειρία όταν υπάρχει πρόβλημα

Godian
20-01-16, 00:40
Όταν κάνεις εξαερωση πρέπει ταυτόχρονα να παίρνει και νερό μέσα για να φύγεις όλος ο αέρα.....

- - - Updated - - -

Ο αέρας δεν μπορεί να μπει σε ένα δίκτυο με πίεση, η υπάρχει μέσα στο δίκτυο η δημιουργήτε από βρασμού νερού
Εξαερωση στο δίκτυο κάνεις με κρύο δίκτυο, βάζοντας για λίγο τον κυκλοφορητη να γυρίσει τα νερά, το σταματάς κάνεις εξαερωση στα εξαεριστικα, και πάλι από την αρχή
Το να υπάρχει αυτόματος πληρωσης είναι δεδομένο

Επιμένω να δεις εάν το μήκος του δικτύου είναι εντός της καμπυλης του κυκλοφορητη

Ή εξαερωση δικτύου έχει "μυστικά" και θέλει εμπειρία όταν υπάρχει πρόβλημα

Κάνεις λάθος. Δε πρέπει να βάλει το κυκλοφορητη να δουλέψει. Θα πάει ο αέρας παντού και μετά αντε να τον βγάλεις. Ένας δίνει νερό και ένας κάνει εξαερωση αν δεν έχει αυτόματο πληρωτη. Αρχίζεις να κάνεις εξαερωση από τα κοντινά σώματα στο λεβητα και προχωράς...

nodasz
20-01-16, 20:55
Αν υποθεσουμε οτι καπου καποιος σωληνας εχει μια πολυ μικρη τρυπα , δεν μπαινει αερας στο δίκτυο ? Γιατι μονο με βρασμο ή αν υπάρχει ηδη? Και ουσιαστικα , αυτη την πιθανοτητα φοβαμαι , μηπως αερας μπαινει στο δικτυο λογω καποιας μικρης τρυπας σε "θαμενο" κοματι αγωγου.

Οσο για την ερωτηση σου φιλε patch , ειμαι σιγουρος οτι το δικτυο καλυπτεται απο τον κυκλοφορητη. Απο την αλλη , ο λεβητας ειναι με αντισταθμιση , οποτε συνηθως δουλευει σε ενα κλασμα της δυναμικοτητας του. Εκει δεν ξερω τι γινεται.

patch
20-01-16, 20:59
Πως θα μπει αέρας σε ένα κλειστό δίκτυο με μεγαλύτερη πίεση της ατμοσφαιρικής? :p

Μόνο σου λες ότι κάνεις εξαερωση με κλειστη την πλήρωση, πώς βγάζουν νερό τα σώματα λοιπόν; έχουν μεγαλύτερη πίεση από την ατμοσφαιρική, άρα αδύνατο να μπει αέρας

nodasz
20-01-16, 23:32
Πως θα μπει αέρας σε ένα κλειστό δίκτυο με μεγαλύτερη πίεση της ατμοσφαιρικής? :p

Μόνο σου λες ότι κάνεις εξαερωση με κλειστη την πλήρωση, πώς βγάζουν νερό τα σώματα λοιπόν; έχουν μεγαλύτερη πίεση από την ατμοσφαιρική, άρα αδύνατο να μπει αέρας

Με επιασες.... Ειπα μεγαλη μπαρουφα. και οσο το σκεφτομαι , τοσο πιο μεγαλη τη βρισκω. Αρα , ο αερας στο δικτυο σημαινει οτι δεν κανω καλα την εξαερωση , η μπαινει με καποιον αλλο τροπο ?

patch
20-01-16, 23:41
Είναι δεδομένο ότι βάζεις αυτόματο πληρωσης, το ρυθμίζεις πάνω από 1,5 bar
Κλείνεις βανα προσαγωγής, ανοίγεις πλήρωση ξεκινάς να κάνεις εξαερωση από το πιο χαμηλό στο πιο ψιλό
Ανοίγεις βανα προσαγωγής, βάζεις κυκλοφορητη να δουλέψει 2 λεπτά, πάλι από την αρχή

Όπου εντοπίσεις αερα βγάζεις κουβαδες, όχι ποτηράκι νερό

Κλείνεις πλήρωση, Κατεβάζεις την πίεση από το αδειασμα σε 1,2 1,3 βαρ, ρυθμίζεις πλήρωση σε 1,2 1,3 και τέλος
Καλή τύχη

nyannaco
21-01-16, 10:20
Απο την αλλη , ο λεβητας ειναι με αντισταθμιση , οποτε συνηθως δουλευει σε ενα κλασμα της δυναμικοτητας του. Εκει δεν ξερω τι γινεται.Αυτό δεν έχει απολύτως καμμία σχέση.

@ ADSLgr.com All rights reserved.