PDA

Επιστροφή στο Forum : περι οπτικων ινων Βύρωνας

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

Zer0c00L
05-06-19, 13:29
Αυτό που θες γίνεται με συσκευές με mesh wifi. Πχ tp link deco, devolo powerlines wifi κλπ κλπ ...

θα συμφωνήσω με τον φίλο greg21 αυτό που θες γίνεται μόνο με συσκευές τύπου mesh wifi όπως tp-link - dlink - linksys - google wifi - κτλ

giorgiokatr
05-06-19, 13:47
κάποιο απο αυτά
https://www.skroutz.gr/c/125/access_points/f/875987/WIFI-Mesh.html

sdikr
05-06-19, 13:53
Μήπως να κάνεις ενα νέο νήμα για τα ασύρματο;

giorgiokatr
05-06-19, 14:01
Μήπως να κάνεις ενα νέο νήμα για τα ασύρματο;

οκ εχεις δικιο συγνωμη!

fotis78
07-06-19, 17:54
Παιδιά, καλησπέρα και καλός σας βρήκα.
Πρώτο ποστ μου στο φόρουμ γενικά.
Αφού διάβασα όλο το νήμα, μου λύθηκαν πολλές απορείς που είχα.
Εχω κάνει αίτηση στην Vodafone (αναβάθμιση συμβολαίου) και υπέγραψα στις 24/4.
Περιοχή Πειραιάς, Τζαβέλλα.
Η αίτηση καταχωρήθηκε από τι έμαθα στις 21/5 και στις 2/6 έλαβα γραπτό μνμ. από Vodafone για ραντεβού με τον τεχνικό τους 4/6.
Όλη την ημέρα εγω (ιδιοκτήτης) και ο διαχειριστής περιμέναμε αλλά τίποτα ούτε εμφανίστηκε κάποιος ούτε μας πήρε κάποιος τηλέφωνο.
Από εκείνη την ημέρα έχω κάνει 3 τηλέφωνα στο τμήμα εξυπηρέτησης της Vodafone αλλά καμία απάντηση ούτε ποτε ούτε αν θα έρθει κάποιος για την αρχική μελέτη του χώρου.
Έχετε να μου προτείνετε κάποια ενέργεια ή απλώς περιμένω...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ps. Έχει συνδεθεί κάποιος στην ΠΕΡΙΟΧΉ?

stefanos1999
07-06-19, 20:07
Παιδιά, καλησπέρα και καλός σας βρήκα. Πρώτο ποστ μου στο φόρουμ γενικά. Αφού διάβασα όλο το νήμα, μου λύθηκαν πολλές απορείς που είχα. Εχω κάνει αίτηση στην Vodafone (αναβάθμιση συμβολαίου) και υπέγραψα στις 24/4. Περιοχή Πειραιάς, Τζαβέλλα. Η αίτηση καταχωρήθηκε από τι έμαθα στις 21/5 και στις 2/6 έλαβα γραπτό μνμ. από Vodafone για ραντεβού με τον τεχνικό τους 4/6. Όλη την ημέρα εγω (ιδιοκτήτης) και ο διαχειριστής περιμέναμε αλλά τίποτα ούτε εμφανίστηκε κάποιος ούτε μας πήρε κάποιος τηλέφωνο. Από εκείνη την ημέρα έχω κάνει 3 τηλέφωνα στο τμήμα εξυπηρέτησης της Vodafone αλλά καμία απάντηση ούτε ποτε ούτε αν θα έρθει κάποιος για την αρχική μελέτη του χώρου. Έχετε να μου προτείνετε κάποια ενέργεια ή απλώς περιμένω... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ps. Έχει συνδεθεί κάποιος στην ΠΕΡΙΟΧΉ? Welcome, είσαι όμως σε λάθος νημα/θέμα, εδώ είναι του Βύρωνα. Ρώτα στο σωστό ώστε να έχεις και περισσότερες πιθανότητες να το δει κάποιος ντόπιος.

Iris07
07-06-19, 23:38
Ναι, καλύτερα εδώ:
https://www.adslgr.com/forum/threads/1099381-FTTH-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC

:welcome:

fotis78
08-06-19, 07:04
OK, ευχαριστώ πολύ!
Θα "παραπονεθω" στους δίπλα!

dsinc
08-06-19, 09:45
Εσεις που εχετε cosmote/wind, εχετε και εσεις το μαυρο νοκια modem μοντελο G-010G-P που εχει και η vodafone? (το γραφει πισω το μοντελο)

Και ξερει κανεις αν αυτο το πραγμα εχει καποιο IP που να μπορω να μπω για να τσεκαρω logs;

Zer0c00L
08-06-19, 11:30
Εσεις που εχετε cosmote/wind, εχετε και εσεις το μαυρο νοκια modem μοντελο G-010G-P που εχει και η vodafone? (το γραφει πισω το μοντελο)

Και ξερει κανεις αν αυτο το πραγμα εχει καποιο IP που να μπορω να μπω για να τσεκαρω logs;

σε αυτά τα "κουτιά" δεν έχεις πρόσβαση

dsinc
08-06-19, 14:53
σε αυτά τα "κουτιά" δεν έχεις πρόσβαση

Σιγουρα; Γιατι κατι βρηκα αν και δε το εχω δοκιμασει ακομα γιατι δε ξερω αν θα βοηθουσε και μπορει να κανω βλακεια.

https://fccid.io/ANATEL/03080-16-08076/Manual-do-Produto/F30E7DF7-7334-4F5D-9FAF-FC6FB21184B1/PDF

Πηγαινε στη σελιδα 61 και μετα.

Αλλα μπορεις να μου πεις αν εχεις και εσυ την ιδια συσκευη;

Zer0c00L
09-06-19, 02:38
Σιγουρα; Γιατι κατι βρηκα αν και δε το εχω δοκιμασει ακομα γιατι δε ξερω αν θα βοηθουσε και μπορει να κανω βλακεια.

https://fccid.io/ANATEL/03080-16-08076/Manual-do-Produto/F30E7DF7-7334-4F5D-9FAF-FC6FB21184B1/PDF

είναι σίγουρο αυτό που σου λέω

δεν έχεις πρόσβαση στο "κουτί" (NOKIA) αύριο θα το βγάλω φωτογραφία και θα σας το ανεβάσω (τώρα δεν μπορώ καθώς κοιμούνται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.)

η μόνη πρόσβαση που έχεις είναι στο ρούτερ του παρόχου στην δική μου περίπτωση στο ρούτερ (SPEEDPORT PLUS) της COSMOTE

dsinc
09-06-19, 07:38
Εγω παντως λεω για αυτο, στη πισω μερια στο αυτοκολλητο θα γραφει πανω πανω G-010G-P αν ειναι το ιδιο:

https://imgur.com/LK0YoZM

vasilisk
09-06-19, 10:21
Εμας (cosmote) ειναι διαφορετικο. Καθε εταιρεια εχει και το δικο της εξοπλισμο

Zer0c00L
09-06-19, 13:05
Στην δική μου σύνδεση COSMOTE FTTH
το κουτί είναι NOKIA και είναι το G-010G-Q

dsinc
09-06-19, 22:00
Το design ειναι λιγο διαφορετικο αλλα μου φαινεται πανω κατω τα ιδια, το ενα τελειωνει σε -P και το αλλο -Q. Δηλαδη και να φυγω απο voda παλι τις ιδιες βλακειες θα εχω :/

Zer0c00L
10-06-19, 00:19
Το design ειναι λιγο διαφορετικο αλλα μου φαινεται πανω κατω τα ιδια, το ενα τελειωνει σε -P και το αλλο -Q. Δηλαδη και να φυγω απο voda παλι τις ιδιες βλακειες θα εχω :/

εδώ στον Βύρωνα/Παγκράτι η υποδομή είναι VODAFONE ο πάροχος που επέλεξα για την δράση sfbb.gr είναι η COSMOTE

δεν έχω κανένα παράπονο για την εγκατάσταση που έκαναν στην πολυκατοικία ούτε στο διαμέρισμα μου

ότι αφορά το κουτί της NOKIA αλλά και το SPEEDPORT PLUS είναι μια χαρά για αρχή...αργότερα θα βάλω δικό μου router τώρα προηγούνται άλλα πράγματα έτσι δεν ασχολούμαι αφού δουλεύουν όλα καλά 100/10.

georgep138
10-06-19, 03:57
Σας παρακαλώ να μας πείτε περισσότερες λεπτομέρειες,
γιατί τα θεωρείτε βλακείες ?

GregoirX23
10-06-19, 04:43
Πρόσβαση σε αυτές τις συσκευές απ'ότι διάβασα έχει μόνο ο πάροχος δικτυακά, καθώς είναι μέρος του εκάστοτε isam..δεν είναι σαν τα ρούτερ..τώρα με ποιο τρόπο έχουν πρόσβαση άγνωστο..telnet; :what:
Gui πρέπει να έχουν.. νομίζω.. από λίγο που έψαξα online..τώρα αν έχει κάτι χρήσιμο.. τι να πω..:what:
https://forums.att.com/t5/AT-T-Fiber-Equipment/How-do-I-access-the-GUI-User-interface-on-my-G-240G-A-ONT-fiber/td-p/5625562
https://www.youtube.com/watch?v=9i_mObPdXtY

- - - Updated - - -

Στην δική μου σύνδεση COSMOTE FTTH
το κουτί είναι NOKIA και είναι το G-010G-Q

https://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=204350&stc=1&thumb=1&d=1560074723 (https://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=204350&d=1560074723)

το ups από κάτω καλά κρατεί..έχω κ εγώ ένα τέτοιο..;)

- - - Updated - - -

Ψέματα..τώρα που διάβασα το pdf στο κεφάλαιο 4.. φαίνεται να υπάρχει πρόσβαση για παραμετροποίηση.. για τα παρακάτω περιγραφόμενα..
Τώρα αν με την διαδικασία που περιγράφει χαθούν τπτ ρυθμίσεις άγνωστο..
Το θέμα είναι αν ωφελούν σε κάτι τα παρακάτω που περιγράφει ότι μπορείς να κάνεις..
Ωραίο θα ήταν άμα μπορούσες να μπεις με μια απλή ip για να βλέπεις logs κλπ αν κρατάει..αλλά με την βαβούρα που περιγράφει ότι χρειάζεται να κάνεις για να μπεις..το ξανασκέφτεσαι λίγο αλήθεια είναι..
Εγώ αν το είχα θα το σκεφτόμουν προσεκτικά..και αν μπορούσα να επαληθεύσω ότι δεν θα χαθούν τπτ ρυθμίσεις, πιστεύω θα το δοκίμαζα..από περιέργεια..
Μέσω Web GUI αν όντως μπορεί ο χρήστης να μπει να δει τι έχει..χωρίς να πειράξει η αποθηκεύσει τπτ..απλά με πλοήγηση στα μενού..η κάνοντας ένα backup του config να υπάρχει..αν γίνεται..δε νομίζω να γίνει καμιά στραβή..κ σε κάθε περίπτωση ο πάροχος δεν μπορεί να κάνει επαναφορά απομακρυσμένα; Αλλά τι θα πεις αν στραβώσει κάτι..την άκουσε;
Ίσως κάνοντας ρεσετ επανέλθει; Κουμπάκι ρεσετ έχουν αυτά;
Σε κάθε περίπτωση πάντως καθώς οι συσκευές αυτές δεν είναι του χρήστη..θέλει πάρα πολύ προσοχή και αν κάποιος δεν ξέρει τι κάνει... Καλύτερα να μην κάνει τπτ!

For the OLT to communicate with the ONT, the ONT must be connected to the PON
and the OLT must know either the serial number of the ONT or the subscriber
location ID (SLID) of the ONT.
The SLID is a decimal number, a hexadecimal number, or an alphanumeric string
that uniquely identifies an ONT on a PON.
The SLID can be entered or changed with a laptop connected to an Ethernet port on
the ONT through an HTTP client.
This chapter describes how to configure the G-010G-P using Telnet or the Web GUI.
For more configuration information, refer to documentation provided with your
OLT.
For HTTP configuration procedures, refer to the 7368 ISAM ONT Configuration,
Management, and Troubleshooting Guide.

Configuring the G-010G-P ONT using Telnet
You can use the Telnet option to:
• retrieve the SLID
• modify the SLID (admin level account only)
• retrieve the software version
• retrieve the serial number
• retrieve the basic ONT configuration information
• change the password
• perform an upgrade (admin level account only)

You can use the Web GUI to:
• provision the SLID
• retrieve basic ONT configuration information

Zer0c00L
10-06-19, 09:02
Πρόσβαση σε αυτές τις συσκευές απ'ότι διάβασα έχει μόνο ο πάροχος δικτυακά, καθώς είναι μέρος του εκάστοτε isam..δεν είναι σαν τα ρούτερ..τώρα με ποιο τρόπο έχουν πρόσβαση άγνωστο..telnet; :what:
Gui πρέπει να έχουν.. νομίζω.. από λίγο που έψαξα online..τώρα αν έχει κάτι χρήσιμο.. τι να πω..:what:
https://forums.att.com/t5/AT-T-Fiber-Equipment/How-do-I-access-the-GUI-User-interface-on-my-G-240G-A-ONT-fiber/td-p/5625562

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Ψέματα..τώρα που διάβασα το pdf στο κεφάλαιο 4.. φαίνεται να υπάρχει πρόσβαση για παραμετροποίηση.. για τα παρακάτω περιγραφόμενα..
Το θέμα είναι αν ωφελούν σε κάτι τα παρακάτω που περιγράφει ότι μπορείς να κάνεις..
Ωραίο θα ήταν άμα μπορούσες να μπεις με μια απλή ip για να βλέπεις logs κλπ αν κρατάει..αλλά με την βαβούρα που περιγράφει ότι χρειάζεται να κάνεις για να μπεις..το ξανασκέφτεσαι λίγο αλήθεια είναι..
Εγώ αν το είχα θα το σκεφτόμουν προσεκτικά..και αν μπορούσα να επαληθεύσω ότι δεν θα χαθούν τπτ ρυθμίσεις, πιστεύω θα το δοκίμαζα..από περιέργεια..
Μέσω Web GUI αν όντως μπορεί ο χρήστης να μπει να δει τι έχει..χωρίς να πειράξει η αποθηκεύσει τπτ..απλά με πλοήγηση στα μενού..η κάνοντας ένα backup του config να υπάρχει..αν γίνεται..δε νομίζω να γίνει καμιά στραβή..κ σε κάθε περίπτωση ο πάροχος δεν μπορεί να κάνει επαναφορά απομακρυσμένα; Αλλά τι θα πεις αν στραβώσει κάτι..την άκουσε;
Σε κάθε περίπτωση πάντως καθώς οι συσκευές αυτές δεν είναι του χρήστη..θέλει πάρα πολύ προσοχή και αν κάποιος δεν ξέρει τι κάνει... Καλύτερα να μην κάνει τπτ!

The SLID can be entered or changed with a laptop connected to an Ethernet port on
This chapter describes how to configure the G-010G-P using Telnet or the Web GUI.
OLT.

• retrieve the SLID
• change the password

• provision the SLID

Οι τεχνικοί είχαν πει ποτέ να μην κάνω hard reset ή factory reset

Εγώ τα έκανα και δεν έγινε κάτι .... Χάσανε τις ρυθμίσεις
Τις ξαναπήραν από το δίκτυο
Όλα καλά
Εννοείται ότι δεν το συνιστώ σε κανέναν
Ακολουθείτε ότι σας έχουν πει.

Εννοείται ότι παίζουν miniUPS στο κουτί , στο ρούτερ , στο samknows white box , switch
Και κανονικά UPS για τα ασύρματα τηλέφωνα της Panasonic και τους υπολογιστές και τις κονσόλες.

dsinc
10-06-19, 10:01
Σας παρακαλώ να μας πείτε περισσότερες λεπτομέρειες,
γιατί τα θεωρείτε βλακείες ?

Εχω θεματα με DC σε συγκεκριμενες ωρες καθε μερα, για καποιο λογο το ONT χανει τη συνδεση του σε αυτες τις ωρες (σα να κανει reboot απο μονο του), εχω μιλησει με τη voda 5-6 φορες και εχουν ερθει τεχνικοι σπιτι αλλες 2 και ακομα δεν εχει βρεθει λυση. Τους εχω ζητησει πολλες φορες τουλαχιστον να κανουν αντικατασταση στον εξοπλισμο αλλα ολο μου λενε οτι το κοιτανε οι τεχνικοι και αν δεν πουν αυτοι το οκ δε μπορουν να κανουν αντικατασταση. Οποτε κοιταω ολες τις επιλογες μου, αν δε μπορουν αυτοι να με βοηθησουν, θα φυγω. Απλα δυστυχως απο οτι φαινεται και cosmote να παω δε γλιτωνω απο τη συγκεκριμενη συσκευη.

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

OLT.

• retrieve the SLID
• change the password

• provision the SLID

Το pdf εχει οδηγιες και για telnet και gui αλλα δε με νοιαζει να αλλαξω τπτ απο τις ρυθμισεις, δε ξερω τι να εβαζα ετσι κι αλλιως, τα logs μονο θελω μηπως εχει τπτ που μπορει να μου εξηγησει τα DC αλλα δε φαινεται να εχει τπτ τετοιο απο τα screenshots.

Οι τεχνικοί είχαν πει ποτέ να μην κάνω hard reset ή factory reset

Εγώ τα έκανα και δεν έγινε κάτι .... Χάσανε τις ρυθμίσεις
Τις ξαναπήραν από το δίκτυο
Όλα καλά
Εννοείται ότι δεν το συνιστώ σε κανέναν
Ακολουθείτε ότι σας έχουν πει.

Εννοείται ότι παίζουν miniUPS στο κουτί , στο ρούτερ , στο samknows white box , switch
Και κανονικά UPS για τα ασύρματα τηλέφωνα της Panasonic και τους υπολογιστές και τις κονσόλες.

Τους ρωτισα για ups και τετοια οταν εκαναν εγκαταση στο διαμερισμα, μου ειπαν αυτα να τα κανονιζα μονο με vodafone και θα ηταν με επιπλεον χρεωση.

GregoirX23
10-06-19, 10:13
Το πρόβλημα που συζητάγαμε πιο πίσω..τώρα το είδα - θυμήθηκα...ακόμα παιδεύεσαι;
Τι είπε ο πάροχος;

---Updated---

ερώτηση 1η τι σε πειράζει το reboot;
ερώτηση 2η αν είναι κλειστό το ρούτερ πάλι κάνει reboot η άλλη συσκευή;
Τέλος..δεν ξέρω μήπως κ εάν γίνεται ρεσετ στο ΟΝΤ αν έχει κουμπάκι..Ο Zer0c00L που έκανε ρεσετ λέει ότι ξαναπήρε τις ρυθμίσεις αυτόματα..:what:

jkoukos
10-06-19, 10:20
Σε όλους τους παρόχους στον πλανήτη, σε υπηρεσία GPON μέσω FTTH, η συσκευή ΟΝΤ που δίνουν είναι καρακλειδωμένη για λόγους ασφάλειας και ακεραιότητας του δικτύου.
Δεν μιλάμε για ένα απλό router με τυπικές ρυθμίσεις σύνδεσης. Εδώ στην ίδια οπτική ίνα, εκτός της δικιάς σου σύνδεσης τρέχουν εκατοντάδες άλλες μαζί και είναι πολύ εύκολο να γίνει η στραβή.
Σε αντίθεση με το xDSL, δεν κάνει συγχρονισμό ώστε να μπορείς με Χ ρυθμίσεις να πετύχεις μεγαλύτερη ταχύτητα ή να δεις τα στοιχεία σύνδεσης. Απλή σύνδεση κάνει με την ταχύτητα του πακέτου σου και μετατροπή σε Ethernet για τον router.

GregoirX23
10-06-19, 10:23
Σε όλους τους παρόχους στον πλανήτη, σε υπηρεσία GPON μέσω FTTH, η συσκευή ΟΝΤ που δίνουν είναι καρακλειδωμένη για λόγους ασφάλειας και ακεραιότητας του δικτύου.
Δεν μιλάμε για ένα απλό router με τυπικές ρυθμίσεις σύνδεσης. Εδώ στην ίδια οπτική ίνα, εκτός της δικιάς σου σύνδεσης τρέχουν εκατοντάδες άλλες μαζί και είναι πολύ εύκολο να γίνει η στραβή.
Σε αντίθεση με το xDSL, δεν κάνει συγχρονισμό ώστε να μπορείς με Χ ρυθμίσεις να πετύχεις μεγαλύτερη ταχύτητα ή να δεις τα στοιχεία σύνδεσης. Απλή σύνδεση κάνει με την ταχύτητα του πακέτου σου και μετατροπή σε Ethernet για τον router.

Στην ουσία θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ΟΝΤ είναι το μόντεμ..και το ρούτερ είναι χώρια..απορία..το ρούτερ που δίνουν μετά είναι μόντεμ/ρούτερ τύπου xdsl με wan input...η σκέτο ρούτερ;
Την ταχύτητα του χρήστη πως την ορίζουν άραγε; Με προφίλ; Και που;:hmm:

dsinc
10-06-19, 10:29
Το πρόβλημα που συζητάγαμε πιο πίσω..τώρα το είδα - θυμήθηκα...ακόμα παιδεύεσαι;
Τι είπε ο πάροχος;

---Updated---

ερώτηση 1η τι σε πειράζει το reboot;
ερώτηση 2η αν είναι κλειστό το ρούτερ πάλι κάνει reboot η άλλη συσκευή;

Ο παροχος με πολλα λογια λεει οτι δεν εχει ιδεα και πως πρωτη φορα τυχαινει αυτο. Τωρα αν ειναι αληθεια η δε θελουν να παραδεχθουν οτι εχει γινει καποιο λαθος στην εγκατασταση/εξοπλισμο, τι να πω. Το reboot με πειραζει γιατι χανω το ιντερνετ και το τηλεφωνο καθε φορα που γινεται, 4 φορες καθε μερα, που σημαινει οτι οχι μονο δε μπορω να κανω κατι που χρειαζεται ιντερνετ εκεινες τις ωρες γιατι ξερω οτι θα πεσει, αλλα αλλαζω και 4 IP την ημερα, πραγμα που δε μου αρεσει και δε θα ανεχθω. Εχω δοκιμασει να βγαλω μπαταριες απο ολα τα πραγματα που βγαζουν καποιο σημα στο σπιτι (διαφορα τηλεκοντρολ και gamepad) και να κλεισω το ρευμα στα παντα απο το γενικο εκτως απο μια πριζα που ειχα συνδεσει το ΟΝΤ, επεσε και τοτε, που μου λεει οτι δε παιζει παρεμβολη απο καποια αλλη συσκευη για οποιοδηποτε λογο καθως ηταν το μονο πραγμα που λειτουργουσε εκεινη τη στιγμη στο σπιτι.

jkoukos
10-06-19, 11:15
Στην ουσία θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ΟΝΤ είναι το μόντεμ..και το ρούτερ είναι χώρια..απορία..το ρούτερ που δίνουν μετά είναι μόντεμ/ρούτερ τύπου xdsl με wan input...η σκέτο ρούτερ;
Την ταχύτητα του χρήστη πως την ορίζουν άραγε; Με προφίλ; Και που;:hmm:
Χοντρικά ναι! Το ONT έχει τον ρόλο του modem, μόνο που εδώ όλη η επικοινωνία είναι διαφορετική. Router δίνουν ξεχωριστά, αλλά συμαβτό με τις υπηρεσίες που δίνει κάθε πάροχος. Ωστόσο μπορούμε να βάλουμε το δικό μας, αρκεί να παίζουν αυτές οι υπηρεσίες (π.χ. VoIP, IPTV). Κάποιοι πάροχοι (π.χ. Inalan) η συσκευή ΟΝΤ που δίνουν είναι και router, αλλά με πολλές κλειδωμένες επιλογές.
Δες γενικές πληροφορίες για το Gpon (https://community.calix.com/s/question/0D50g00004pX3k7CAC/frequently-asked-questions-about-gpon), πως γίνεται (https://sites.google.com/site/amitsciscozone/home/gpon/gpon-vlans-and-gem-ports) η επικοινωνία και σε ποια ταχύτητα ανάλογα την σύνδεση αλλά και οι κίνδυνοι ασφάλειας που υπάρχουν (https://pierrekim.github.io/blog/2016-11-01-gpon-ftth-networks-insecurity.html).

Zer0c00L
10-06-19, 12:03
Εχω θεματα με DC σε συγκεκριμενες ωρες καθε μερα, για καποιο λογο το ONT χανει τη συνδεση του σε αυτες τις ωρες (σα να κανει reboot απο μονο του), εχω μιλησει με τη voda 5-6 φορες και εχουν ερθει τεχνικοι σπιτι αλλες 2 και ακομα δεν εχει βρεθει λυση. Τους εχω ζητησει πολλες φορες τουλαχιστον να κανουν αντικατασταση στον εξοπλισμο αλλα ολο μου λενε οτι το κοιτανε οι τεχνικοι και αν δεν πουν αυτοι το οκ δε μπορουν να κανουν αντικατασταση. Οποτε κοιταω ολες τις επιλογες μου, αν δε μπορουν αυτοι να με βοηθησουν, θα φυγω. Απλα δυστυχως απο οτι φαινεται και cosmote να παω δε γλιτωνω απο τη συγκεκριμενη συσκευη.

Το pdf εχει οδηγιες και για telnet και gui αλλα δε με νοιαζει να αλλαξω τπτ απο τις ρυθμισεις, δε ξερω τι να εβαζα ετσι κι αλλιως, τα logs μονο θελω μηπως εχει τπτ που μπορει να μου εξηγησει τα DC αλλα δε φαινεται να εχει τπτ τετοιο απο τα screenshots.

Τους ρωτισα για ups και τετοια οταν εκαναν εγκαταση στο διαμερισμα, μου ειπαν αυτα να τα κανονιζα μονο με vodafone και θα ηταν με επιπλεον χρεωση.

Εγώ δεν πλήρωσα δύο τα οποία μου τα έδωσε δωρεάν η COSMOTE τα άλλα πληρώθηκαν από μένα.

GregoirX23
10-06-19, 12:42
Ο παροχος με πολλα λογια λεει οτι δεν εχει ιδεα και πως πρωτη φορα τυχαινει αυτο. Τωρα αν ειναι αληθεια η δε θελουν να παραδεχθουν οτι εχει γινει καποιο λαθος στην εγκατασταση/εξοπλισμο, τι να πω. Το reboot με πειραζει γιατι χανω το ιντερνετ και το τηλεφωνο καθε φορα που γινεται, 4 φορες καθε μερα, που σημαινει οτι οχι μονο δε μπορω να κανω κατι που χρειαζεται ιντερνετ εκεινες τις ωρες γιατι ξερω οτι θα πεσει, αλλα αλλαζω και 4 IP την ημερα, πραγμα που δε μου αρεσει και δε θα ανεχθω. Εχω δοκιμασει να βγαλω μπαταριες απο ολα τα πραγματα που βγαζουν καποιο σημα στο σπιτι (διαφορα τηλεκοντρολ και gamepad) και να κλεισω το ρευμα στα παντα απο το γενικο εκτως απο μια πριζα που ειχα συνδεσει το ΟΝΤ, επεσε και τοτε, που μου λεει οτι δε παιζει παρεμβολη απο καποια αλλη συσκευη για οποιοδηποτε λογο καθως ηταν το μονο πραγμα που λειτουργουσε εκεινη τη στιγμη στο σπιτι.

Να ξαναρωτήσω..αν είναι κλειστό το ρούτερ πάλι κάνει reboot το ΟΝΤ; Λογικά θα φαίνεται από τα λαμπάκια του; :hmm:

- - - Updated - - -

Εγώ δεν πλήρωσα δύο τα οποία μου τα έδωσε δωρεάν η COSMOTE τα άλλα πληρώθηκαν από μένα.

Κ εγώ αυτό που έχω είναι από παλιά στην κοτε..:cool:

dsinc
10-06-19, 15:29
Να ξαναρωτήσω..αν είναι κλειστό το ρούτερ πάλι κάνει reboot το ΟΝΤ; Λογικά θα φαίνεται από τα λαμπάκια του; :hmm:

- - - Updated - - -

Κ εγώ αυτό που έχω είναι από παλιά στην κοτε..:cool:

Φυσικα, το ΟΝΤ θα πεσει παντα εκεινες τις ωρες, ειτε το ρουτερ ειναι ανοιχτο ειτε κλειστο, και το ιδιο για οποιαδηποτε αλλη συσκευη στο σπιτι, αν παιζει καποιο θεμα παρεμβολης δεν ειναι στο διαμερισμα μεσα.

dimitri_ns
10-06-19, 15:45
Φυσικα, το ΟΝΤ θα πεσει παντα εκεινες τις ωρες, ειτε το ρουτερ ειναι ανοιχτο ειτε κλειστο, και το ιδιο για οποιαδηποτε αλλη συσκευη στο σπιτι, αν παιζει καποιο θεμα παρεμβολης δεν ειναι στο διαμερισμα μεσα.

Πάρε προμήθειες και πλάκωσέ τους στα τηλέφωνα
Ας κάνουν copy/paste την γραμμή του Zer0c00L
Ας δουν τα logs
Ας φωνάξουνε παπά

Θέμα παρεμβολών σε ΟΝΤ δεν τίθεται
Θέμα ελλατωματικού εξοπλισμού τίθεται
Θέμα ηλεκτρικής εγκατάστασης τίθεται

Ελπίζω νάσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι στο ΟΝΤ και όχι στον ρούτερ

Zer0c00L
10-06-19, 16:43
Ας δουν τα logs
Ας φωνάξουνε παπά

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα τώρα είναι στον κεντρικό εξοπλισμό (κεντρικός κατανεμητής/κατανεμητής ορόφου/πρίζα) ή στον εξοπλισμό που έχει ο φίλος μας

σιγά που θα αφήσω εγώ να κάνουν copy/paste την γραμμή μου δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...

sdikr
10-06-19, 16:48
οι μετρήσεις που δίνω είναι από το πρόγραμμα Samknows Whitebox το οποίο συμμετέχω επίσημα με την COSMOTE FTTH 100/10 από 15/04/2019 έως και σήμερα

δεν είναι μετρήσεις που δείχνουν την ταχύτητα μου ή το πόσο κατεβάζω από HTTP/FTP/TORRENT

ούτε μετρήσεις του εσωτερικού δικτύου

αυτά τα χρωστάω όταν είναι έτοιμα θα ανέβουν
.

Μήπως το ξέχασες;

Zer0c00L
10-06-19, 17:08
Μήπως το ξέχασες;

όχι δεν ξέχασα τίποτα

όταν είναι έτοιμα θα ανέβουν στο παρών θέμα

dsinc
10-06-19, 17:18
Ας δουν τα logs
Ας φωνάξουνε παπά

Σιγουρος οσον αφορα το οτι το ρουτερ δε "ριχνει" το ΟΝΤ ναι εφοσον το ΟΝΤ πεφτει και οταν δε δουλευει το ρουτερ, τωρα αν υπαρχει καποιος αλλος λογος που το ρουτερ μπορει να φταιει για το χασιμο της συνδεσης απο το ΟΝΤ δε ξερω.

Αν εφταιγε ηλεκτρικη εγκαταση δε θα ειχα προβλημα και με αλλα πραγματα στο σπιτι; Η οταν ειχα adsl; Αυτο το πραγμα συμβαινει μονο απο τοτε που βαλαμε τις ινες, στη προηγουμενη συνδεση δεν ειχα θεμα. Εκτως αν εννοεις τα κουτια των ινων για τα οποια μου ειπαν και σημερα που μιλησα παλι με voda οτι οι τεχνικοι λενε πως οι οπτικες δουλευουν σωστα, θελουν λεει να κανουν ελεγχο ακομα 2-3 μερες και αν δε βρεθει το προβλημα θα δοκιμασουν αντικατασταση, εντομεταξυ σημερα ειναι η 15η μερα απο τοτε που το ανεφερα.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα τώρα είναι στον κεντρικό εξοπλισμό (κεντρικός κατανεμητής/κατανεμητής ορόφου/πρίζα) ή στον εξοπλισμό που έχει ο φίλος μας

σιγά που θα αφήσω εγώ να κάνουν copy/paste την γραμμή μου δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...

Πραγματικα ελπιζω να ειναι θεμα του δικου μου εξοπλισμου γιατι οταν καποια στιγμη γινει η πολυποθητη αντικατασταση τοτε λογικα θα φτιαξει, αλλιως αντε να τους πεισεις οτι φταιει κατι αλλο μιας και οπως εγραψα και πιο πριν στο ποστ ο υπαλληλος που εχει ανατεθει στο θεμα μου λεει πως οι τεχνικοι απο το τμημα δικτυου δε διαπιστωσαν βλαβη στις οπτικες ινες.

Zer0c00L
10-06-19, 17:47
Σιγουρος οσον αφορα το οτι το ρουτερ δε "ριχνει" το ΟΝΤ ναι εφοσον το ΟΝΤ πεφτει και οταν δε δουλευει το ρουτερ, τωρα αν υπαρχει καποιος αλλος λογος που το ρουτερ μπορει να φταιει για το χασιμο της συνδεσης απο το ΟΝΤ δε ξερω.

Αν εφταιγε ηλεκτρικη εγκαταση δε θα ειχα προβλημα και με αλλα πραγματα στο σπιτι; Η οταν ειχα adsl; Αυτο το πραγμα συμβαινει μονο απο τοτε που βαλαμε τις ινες, στη προηγουμενη συνδεση δεν ειχα θεμα. Εκτως αν εννοεις τα κουτια των ινων για τα οποια μου ειπαν και σημερα που μιλησα παλι με voda οτι οι τεχνικοι λενε πως οι οπτικες δουλευουν σωστα, θελουν λεει να κανουν ελεγχο ακομα 2-3 μερες και αν δε βρεθει το προβλημα θα δοκιμασουν αντικατασταση, εντομεταξυ σημερα ειναι η 15η μερα απο τοτε που το ανεφερα.

Πραγματικα ελπιζω να ειναι θεμα του δικου μου εξοπλισμου γιατι οταν καποια στιγμη γινει η πολυποθητη αντικατασταση τοτε λογικα θα φτιαξει, αλλιως αντε να τους πεισεις οτι φταιει κατι αλλο μιας και οπως εγραψα και πιο πριν στο ποστ ο υπαλληλος που εχει ανατεθει στο θεμα μου λεει πως οι τεχνικοι απο το τμημα δικτυου δε διαπιστωσαν βλαβη στις οπτικες ινες.

Αυτοί που έβαλαν τον κεντρικό εξοπλισμό οπτικής ίνας στο ακίνητο

Αλλά και τον εξοπλισμό στο σπίτι σου έχουν τα τεχνικά μέσα για να βρουν τι φταίει και αν χρειάζεται κάτι αντικατάσταση.

dsinc
10-06-19, 22:19
Αυτοί που έβαλαν τον κεντρικό εξοπλισμό οπτικής ίνας στο ακίνητο

Αλλά και τον εξοπλισμό στο σπίτι σου έχουν τα τεχνικά μέσα για να βρουν τι φταίει και αν χρειάζεται κάτι αντικατάσταση.

Εχουν στειλει 2 φορες τεχνικο σπιτι απο τοτε που ανοιξε το θεμα και ειναι ενας απο αυτους που ηρθαν για να συνδεσουν εσωτερικα στο διαμερισμα. Του ζητησα να κανει καποια μετρηση μου λεει δε χρειαζεται το βλεπουν απο εκει, και τις δυο φορες που ηρθε δεν εγινε κατι, απλα μιλησε στο τηλεφωνο με καποιον απο vodafone που του ειπε οτι θα το κοιταξουν απο κει και εφυγε. Οτι ξερεις ξερω.

GregoirX23
10-06-19, 22:40
Δε νομίζω πάντως να είναι κάτι από τα παραπάνω που αναφέρθηκαν..ακόμα ούτε ελαττωματική συσκευή υποπτεύομαι..
Από ότι είπε ο dsinc το κάνει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα..
Οπότε φαίνεται σαν κάτι να είναι ρυθμισμένο να γίνει στη χ χρονική στιγμή..να γίνεται όταν κάνει συγχρονισμό με τον ACS server..για επαλήθευση των ρυθμίσεων, έλεγχο για firmware update κλπ..; καμιά λάθος ρύθμιση; κάτι στο δίκτυο; :what:

dsinc
11-06-19, 12:59
Για πρωτη φορα σημερα απο τοτε που εβαλα τη συνδεση δεν επεσε το μεσημερι καμια απο τις δυο φορες. Αρχιζω να κανω προσευχη σε ολους τους θεους που υπαρχουν μηπως το εφτιαξαν.

GregoirX23
11-06-19, 14:54
Για πρωτη φορα σημερα απο τοτε που εβαλα τη συνδεση δεν επεσε το μεσημερι καμια απο τις δυο φορες. Αρχιζω να κανω προσευχη σε ολους τους θεους που υπαρχουν μηπως το εφτιαξαν.

Αν όντως έφτιαξε...για μάθε αν μπορέσεις τι έκαναν..

dsinc
11-06-19, 15:50
Αν όντως έφτιαξε...για μάθε αν μπορέσεις τι έκαναν..

Θα δειξει, ακομα δε με εχουν παρει τηλεφωνο που σημαινει οτι η και αυτοι περιμενουν να δουν τι θα γινει η δεν εχουν κανει κατι και ηταν τυχαιο που δεν επεσε, προ το παρον περιμενω τα μεσανυχτα να δω αν θα πεσει...

GregoirX23
11-06-19, 15:55
Θα δειξει, ακομα δε με εχουν παρει τηλεφωνο που σημαινει οτι η και αυτοι περιμενουν να δουν τι θα γινει η δεν εχουν κανει κατι και ηταν τυχαιο που δεν επεσε, προ το παρον περιμενω τα μεσανυχτα να δω αν θα πεσει...

Κάτσε σκοπιά..
Η βάλε την κάμερα για σκοπιά..;)
Τι τραβάει ο άνθρωπος μερικές φορές...υπάρχουν κ χειρότερα βέβαια..
Ο θεός να φυλάει..:bless:

Zer0c00L
11-06-19, 16:33
αυτά είναι απλά προβλήματα και βρίσκεται λύση

τα προβλήματα υγείας είναι τα σοβαρά για εμένα

dsinc
11-06-19, 20:24
Καλα προφανως, ειμαι σιγουρος οτι το 99% των ελληνων χρηστων ιντερνετ θα ηθελε να εχει το προβλημα μου αν σημαινει οτι θα ειχε ftth. Αλλα ειτε εχω προβλημα με τη συνδεση ειτε οχι τον ιδιο λογαριασμο θα στελνουν, οποτε δεν υπαρχει λογος να μη κανω κατι γι'αυτο.

GregoirX23
11-06-19, 22:05
αυτά είναι απλά προβλήματα και βρίσκεται λύση

τα προβλήματα υγείας είναι τα σοβαρά για εμένα

Όπως τα λες είναι..

- - - Updated - - -

Καλα προφανως, ειμαι σιγουρος οτι το 99% των ελληνων χρηστων ιντερνετ θα ηθελε να εχει το προβλημα μου αν σημαινει οτι θα ειχε ftth. Αλλα ειτε εχω προβλημα με τη συνδεση ειτε οχι τον ιδιο λογαριασμο θα στελνουν, οποτε δεν υπαρχει λογος να μη κανω κατι γι'αυτο.

Και εσύ το ίδιο..περίπου..

Το ftth δεν είναι ακόμα απαραίτητο για εμένα κ θέλει κ πολύ βαβούρα μέχρι να έρθει πάνω σπίτι..καλύτερο θα ήταν κάτι σε fttb και μετά ο υπάρχων χαλκός μέχρι το σπίτι..Αλλά αυτό έχει μεγάλο κόστος για τους παρόχους..και γενικά δεν προτιμάται..
Σαφέστατα το ftth είναι το μέλλον..αλλά με ένα 50/5 vdsl καλύπτομαι πλήρως πιστεύω..εδώ που τα λέμε και με αυτό (https://en.wikipedia.org/wiki/ITU_G.992.5_Annex_M)θα ήμουν οκ αν τερμάτιζε σε αυτά που λέει..

Για τον λογαριασμό που λες αν ήταν πιο σοβαρό θέμα θα σου έκαναν πίστωση..

dsinc
12-06-19, 01:31
Όπως τα λες είναι..

- - - Updated - - -

Και εσύ το ίδιο..περίπου..

Το ftth δεν είναι ακόμα απαραίτητο για εμένα κ θέλει κ πολύ βαβούρα μέχρι να έρθει πάνω σπίτι..καλύτερο θα ήταν κάτι σε fttb και μετά ο υπάρχων χαλκός μέχρι το σπίτι..Αλλά αυτό έχει μεγάλο κόστος για τους παρόχους..και γενικά δεν προτιμάται..
Σαφέστατα το ftth είναι το μέλλον..αλλά με ένα 50/5 vdsl καλύπτομαι πλήρως πιστεύω..εδώ που τα λέμε και με αυτό (https://en.wikipedia.org/wiki/ITU_G.992.5_Annex_M)θα ήμουν οκ αν τερμάτιζε σε αυτά που λέει..

Για τον λογαριασμό που λες αν ήταν πιο σοβαρό θέμα θα σου έκαναν πίστωση..

Να σου πω την αληθεια θα προτιμουσα 50/5 και αξιοπιστο παρα 100/10 και οτι να'ναι, πιστευω οτι τα 100 ειναι λιγο overkill για μενα και ειμαι ιδιαιτερα απαιτητικος χρηστης του ιντερνετ. Φυσικα αν μπορεις να εχεις 100/10 και αξιοπιστο εισαι βασιλιας. Οσο για πιστωση νομιζω μονο αν εχεις ολικη βλαβη δλδ δεν εχεις καθολου ιντερνετ/τηελφωνο συγκινουνται.

Τεσπα, το ιντερνετ δεν επεσε ουτε το βραδυ πραγμα που ειναι καλο, πετυχα το διαχειρηστη πιο πριν και μου ειπε πως εκανε αιτηση και αυτος να βαλει ινες στο διαμερισμα, τωρα αν προετιμαζοντας για τη συνδεση του βρηκαν και τι εφταιγε στη δικια μου η αν ειναι απλα συμπτωση δε το ξερω. Θα περιμενω να με παρουν τηλ. απο voda καποια στιγμη για νεα.

GregoirX23
12-06-19, 02:02
Να σου πω την αληθεια θα προτιμουσα 50/5 και αξιοπιστο παρα 100/10 και οτι να'ναι, πιστευω οτι τα 100 ειναι λιγο overkill για μενα και ειμαι ιδιαιτερα απαιτητικος χρηστης του ιντερνετ. Φυσικα αν μπορεις να εχεις 100/10 και αξιοπιστο εισαι βασιλιας. Οσο για πιστωση νομιζω μονο αν εχεις ολικη βλαβη δλδ δεν εχεις καθολου ιντερνετ/τηελφωνο συγκινουνται.

Τεσπα, το ιντερνετ δεν επεσε ουτε το βραδυ πραγμα που ειναι καλο, πετυχα το διαχειρηστη πιο πριν και μου ειπε πως εκανε αιτηση και αυτος να βαλει ινες στο διαμερισμα, τωρα αν προετιμαζοντας για τη συνδεση του βρηκαν και τι εφταιγε στη δικια μου η αν ειναι απλα συμπτωση δε το ξερω. Θα περιμενω να με παρουν τηλ. απο voda καποια στιγμη για νεα.

Αφού φαίνεται να πηγαίνει καλά το πράγμα..:oneup:
Στο ftth έχεις έκπτωση μέσω του sfbb; Αν ναι λογικά πρέπει να έχει καλή τιμή..ίσα με 50;
Εμένα στη voda κάποτε με προβλήματα αποσυνδέσεων λόγω βλάβης στο dslam, όσο είχα τη βλάβη..περίπου 2εβδομάδες μου πιστώσανε γύρω στο 1-1,5/4 του παγίου..
Αυτό ακριβώς εννοώ..οπτική ίνα = εμπλοκή συνιδιοκτητών - διαχειριστή και δε συμμαζεύεται..αν το είχαν σαν το φ.αέριο αυτονόμηση χωρίς την άδεια των άλλων ίσως θα ήταν καλύτερα..αλλά με το fttb νομίζω ότι είναι πιο συμμαζεμένα τα πράγματα..λιγότερα καλώδια, μερεμέτια κλπ..

fuorigioco1981
12-06-19, 02:16
ποιος σου είπε ότι χρειάζεσαι την άδεια των άλλων συνιδιοκτητων για να βάλεις οπτική;;;

dimitri_ns
12-06-19, 06:03
Στο ftth έχεις έκπτωση μέσω του sfbb; Αν ναι λογικά πρέπει να έχει καλή τιμή..ίσα με 50;
Εμένα στη voda κάποτε με προβλήματα αποσυνδέσεων λόγω βλάβης στο dslam, όσο είχα τη βλάβη..περίπου 2εβδομάδες μου πιστώσανε γύρω στο 1-1,5/4 του παγίου..
Αυτό ακριβώς εννοώ..οπτική ίνα = εμπλοκή συνιδιοκτητών - διαχειριστή και δε συμμαζεύεται..αν το είχαν σαν το φ.αέριο αυτονόμηση χωρίς την άδεια των άλλων ίσως θα ήταν καλύτερα..αλλά με το fttb νομίζω ότι είναι πιο συμμαζεμένα τα πράγματα..λιγότερα καλώδια, μερεμέτια κλπ..

Για πήγαινε να περάσεις σωλήνες από τα μπαλκόνια των άλλων..
Απείρως ευκολότερη η ίνα

Οι ίνες είναι χωρίς προβλήματα
Το 10/100 είναι περίπου στην τιμή των 5/50 (που τελευταία μειώθηκαν)
Το 10άρι είναι το πολύτιμο

Σε δύο χρόνια βλέπουμε τι θάχει αλλάξει σε τιμές και σε πακέτα

dsinc
12-06-19, 07:41

Κανονικη τιμη για ινες 100mbps vodafone ειναι 50 ευρω εγκατασταση και 48,5 ανα μηνα, μετα απο sfbb γινεται 2 ευρω εγκατασταση (πρακτικα δωρεαν) και 35,5 το μηνα για 2 χρονια συμβαση. Αν μπορεις να βαλεις ινες με sfbb μεσα στο χρονικο διαστημα που λειτουργει αυτη η δραση συμφερει πολυ. Αδεια δε χρειαζεσαι απο κανενα απλα ο διαχειριστης πρεπει να βαλει μια υπογραφη. Αν δεις το thread καμια 10-15 σελιδες πισω ενας φορουμιτης ειχε προβλημα με διαχειρηστη που δεν ηθελε και ελεγε ασυναρτυσιες αλλα τελικα τον "νικησε". Εγω προσωπικα δεν ειχα προβλημα με διαχειρηστη/γειτονες για τις ινες καθως και αλλοι στην οδο μου εχουν βαλει και το ειχα πει στον διαχειρηστη μηνες πριν οτι οταν τελειωνει το συμβολαιο μου με ενδιαφερει να βαλω και γω. Μονο μια γιαγια ξινισε οταν της ειπαμε οτι θα γινουν εργα και γκρινιαξε λιγο αφου εγιναν, και εδω που τα λεμε τα κουτια και τα χοντρα καλωδια των ινων ειναι οντως ασχημα και μπορω να πω δεν εγινε και τελεια δουλεια απο αισθητικη αποψη, οποτε την καταλαβαινω λιγο γιατι και εμενα αν μου ελεγες οτι θα γινουν εργα και θα μπουν διαφορα πραγματα και θα ασχημυνουν το χωρο για κατι που εμενα δε με ενδιαφερει, δε θα τρελενομουν κιολας...

Zer0c00L
12-06-19, 08:50

Δεν είσαι καθόλου σωστά ενημερωμένος
Δεν χρειάζεται καμία άδεια ούτε από ιδιοκτήτες ούτε από διαχειριστή από τον τελευταίο απλά θέλουν την υπογραφή του καθώς οι εργασίες συνήθως γίνονται στους κοινόχρηστους χώρους.

@ ADSLgr.com All rights reserved.