Επιστροφή στο Forum : περι οπτικων ινων Βύρωνας
Εγω αυριο το πρωι θα παραδοσω το κουπονι σε ενα καταστημα vodafone....αρα μπορεις να το κανεις αφου συνδεθεις....
Ωραία ευχαριστώ! Και μια τελευταία ερώτηση: Τι ρούτερ και οπτικό τερματικό δίνουν?
http://www.speedtest.net/result/7653685699.png (http://www.speedtest.net/result/7653685699)
ταχυτητες πολυ καλες και σε αλλους servers....δοκιμασα 5-6 ελλαδα και 2-3 εξωτερικο
router zte zxhn h267a
το τερματικο δεν μπορω να το δω τωρα...
κι η voda το σκουπιδο zte δινει?
Ειδα κι έπαθα μ' αυτο στη cyta μέχρι να μου το αλλάξουν. Ούτε να μιλήσω δε μπορούσα όταν κατέβαζα
Τι ping έχεις στο εξωτερικό ρε φίλε? Π.Χ Γερμανία και Αμερική?
Θα μου ενεργοποιηθεί αφτο τιν επόμενη εβδομάδα και θέλω να ξέρω τι να περιμένω, Gamer είμαι και το περιμένω πως και πως.
Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο ping σε οποιαδήποτε σύνδεση (ADSL, VDSL, FTTH). Άλλα πράγματα παίζουν ρόλο σε αυτό.
Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο ping σε οποιαδήποτε σύνδεση (ADSL, VDSL, FTTH). Άλλα πράγματα παίζουν ρόλο σε αυτό.
Σωστός αλλά με αφτο το ίντερνετ που έχω τώρα εχω lagspikes και υψηλό ping(80+ γερμανια) και καλά θα ήτανε να ελπίζω τουλάχιστον χαχα
Σωστός αλλά με αφτο το ίντερνετ που έχω τώρα εχω lagspikes και υψηλό ping(80+ γερμανια) και καλά θα ήτανε να ελπίζω τουλάχιστον χαχα
Αν δεν εχεις fastpath στην τωρινη συνδεση υπολογιζε να δεις 10-20 ms κάτω. Αν ειχες fastpath πανω κατω τα ιδια. Τωρα τα pingspikes λογικα θα μειωθουν αρκετα αφου θα εχεις μεγαλυτερο bandwidth βεβαια η σωστη λυση για να τα εξαλείψεις ειναι το qos.
Είμαι στη διαδικασία αναμονής για την 200αρα . Ακόμη δεν έχουν γίνει οι εργασίες στην πολυκατοικία βέβαια , αλλά νομίζω μέχρι τέλος του μήνα θα εμφανιστούν οι τεχνικοί . Από 10 διαμερίσματα στην πολυκατοικία μου έχουμε ήδη κάνει 3 αιτήσεις!
τυχαιο speedtest απο αμερικη
http://www.speedtest.net/result/7661148535.png (http://www.speedtest.net/result/7661148535)
Αναμένουμε να δούμε το 1ο 200άρι! :cool:
εχω ζητησει αναβαθμιση αλλα πεφτω σε ανοιγμα συμβολαιου δεν μπορουν να την κανουν αμεσα...θελουν μερικες μερες....
Παιδιά να αναφέρω και εγώ ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν τα συνεργεία του εργολάβου και έκαναν την εγκατάσταση των οπτικών ινών στην πολυκατοικία ! Ξεκίνησαν το σκάψιμο δίπλα στην πολυκατοικία στις 07:30 και τέλειωσαν το σύνολο της εργασίας με το πέρασμα των οπτικών ινών, κουτιών κτλ σε όλους τους ορόφους στις 19:30 το απόγευμα ! Φουλ δουλειά, άψογη συνεργασία 2 συνεργείων που δούλευαν παράλληλα κτλ.
Τώρα είμαι σε αναμονή από Cosmote να έρθουν με τον εξοπλισμό και να συνδέσουν το διαμέρισμα.
- - - Updated - - -
Παιδιά να αναφέρω και εγώ ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν τα συνεργεία του εργολάβου και έκαναν την εγκατάσταση των οπτικών ινών στην πολυκατοικία ! Ξεκίνησαν το σκάψιμο δίπλα στην πολυκατοικία στις 07:30 και τέλειωσαν το σύνολο της εργασίας με το πέρασμα των οπτικών ινών, κουτιών κτλ σε όλους τους ορόφους στις 19:30 το απόγευμα ! Φουλ δουλειά, άψογη συνεργασία 2 συνεργείων που δούλευαν παράλληλα κτλ.
Τώρα είμαι σε αναμονή από Cosmote να έρθουν με τον εξοπλισμό και να συνδέσουν το διαμέρισμα.
Να σου κάνω μια ερώτηση με την cosmote πόσο περίμενες από τότε που υπεγραψες το συμβόλαιο? Για να έρθουν οι τεχνικοί, έπαιρνες τηλέφωνα και τα σχετικά ή όλα έγιναν όπως σε είχαν ενημερώσει? Διότι εκανα πριν 3 μέρες το συμβόλαιο με cosmote.
- - - Updated - - -
Να σου κάνω μια ερώτηση με την cosmote πόσο περίμενες από τότε που υπεγραψες το συμβόλαιο? Για να έρθουν οι τεχνικοί, έπαιρνες τηλέφωνα και τα σχετικά ή όλα έγιναν όπως σε είχαν ενημερώσει? Διότι εκανα πριν 3 μέρες το συμβόλαιο με cosmote.
Αφού υπέγραψα πρώτα ήρθε τεχνικός για αυτοψία στην πολυκατοικία σε 1 εβδομάδα. Μετά στις 3-4 εβδομάδες ήρθαν τα συνεργεία. Γενικά θέλει υπομονή το πράγμα και εξαρτάται από την περίπτωση. Πχ σε μένα έπρεπε να πάρουν άδεια από τον Δήμο για να σκάψουν στο πλάι της πολυκατοικίας...
- - - Updated - - -
Παιδιά η μπάλα πέρασε στον πάροχο πλέον. Σήμερα ήρθε τεχνικός από Cosmote για αυτοψία πώς θα μπει η οπτική μέσα στο διαμέρισμα. Πήρε φωτογραφίες κτλ και σύνταξε την έκθεση του. Τώρα εν αναμονή του τελευταίου σταδίου για το πέρασμα της οπτικής στο διαμέρισμα, σύνδεσης εξοπλισμού και ενεργοποίησης. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Cyberdemon87
30-09-18, 23:44
Καλησπέρα σε όλους!
Μήπως μένει κανείς στην Ζωοδόχου Πηγής ή κάπου τριγύρω να μου πει τι παίζει με το FTTH και τι ενέργειες θα πρέπει να κάνω καθώς μετακομίζω σύντομα προς τα εκεί;
Γιατί από ότι είδα είμαι πολύ μακριά από Α/Κ και με DSL θα δεινοπαθήσω!
Αν χρειάζεται σκάψιμο κλπ, ποιος τα χρεώνεται αυτά;
Επίσης ποια η διαφορά μεταξύ Fiber 100 και Super Fiber 100 της Vodafone;
Βάζοντας την διεύθυνση μου, στο Fiber μου λέει πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, ενώ στο Super Fiber λέει πως υπάρχει... :hmm:
Το απλό fiber είναι vdsl, το super fiber είναι ftth.
Μπαίνεις στο sfbb.gr και βγάζεις κουπόνι στην διεύθυνση που θες. Πας με το κουπόνι στην Vodaphone στην Καραολή και κάνεις αίτηση. Τα σκαψίματα και τα σχετικά τα αναλαμβάνει η Voda
Cyberdemon87
01-10-18, 00:24
Ok, απλά γιατί το έχουν βάλει στο fiber και όχι στο vdsl το πακέτο; Λόγω marketing;
Απλά θα χρειάζεται σχέδια κλπ υποθέτω οπότε θα πρέπει να απευθυνθώ στον ιδιοκτήτη μου...;
Είναι πιο εύκολο αν είναι μονοκατοικία;
Εε ναι είναι marketing. Αφού κάνεις αίτηση θα έρθει ένας εργολάβος να ελέγξει τον χώρο και να δούνε από που θα περάσουν την ίνα. Καλό θα ήταν να συνεννοηθείς πρώτα με τον ιδιοκτήτη βεβαία..
Cyberdemon87
01-10-18, 00:32
Ok.
Η απορία μου είναι αν έχουν σκαψει ή όχι;
Μπορώ να το μάθω κάπως αυτό;
Αν δεν έχουν καν σκαψει μπορεί να πάρει κάνα μήνα+;
Εννοείς τον δρόμο για να περάσουν τις ίνες? Η ζωοδόχου είναι αυτή ψηλά στην φορμίωνος με το παρκάκι έτσι? Αν ναι τότε ναι είναι σκαμμένη με τις ίνες. Ούτως ή άλλως αν σου βγάζει την οδό σου στο sfbb σημαίνει οτι είναι ολα έτοιμα
Cyberdemon87
01-10-18, 21:33
Ναι, την βγάζει στο sfbb.
Οπότε να αρχίσω τις διαδικασίες με την Vodafone και να κάνω και την αίτηση στο sfbb.
- - - Updated - - -
Γνωρίζει κάποιος το απευθείας τηλέφωνο της Vodafone Fiber Arena που βρίσκεται Καραολή στον Βύρωνα;
- - - Updated - - -
Παιδιά η vodafone είναι ότι να ναι, δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Η διεύθυνση μου καλύπτεται για Fiber από WIND, Cosmote, Vodafone όπως μου λέει το site του sfbb.gr, και τα εργαλεία διαθεσιμότητας του κάθε πάροχου.
Στην vodafone μετά από τηλεφωνική επικοινωνία καθώς και μέσω chat μου λένε πως η διεύθυνση μου δεν καλύπτεται.
Πάω να ξανακάνω το test στο site τους και μου κάνει redirect στο homepage, ενώ χτες έδειχνε διαθεσιμότητα στο Super Fiber κανονικά. Περίεργα πράγματα...
Τους λέω οκ, δώστε μου το τηλέφωνο του Vodafone Fiber Arena στον Βύρωνα να συνεννοηθώ. Περιμένω κάνα τέταρτο για να καταλάβω πως κάνουν και αυτοί google search λέγοντας μου πως δεν γνωρίζουν το τηλέφωνο του καταστήματος στο τέλος...
Στο τέλος μαθαίνω μέσω ενός blog πως το συγκεκριμένο κατάστημα έχει κλείσει γενικότερα και πως μάλλον ο μοναδικός του ρόλος ήταν μόνο για κάποιες μέρες για το promotion του fiber.
Επικοινωνώ τώρα με cosmote και μου λένε πως καλύπτομαι κανονικά για Fiber 100...
- - - Updated - - -
Έφαγαν λίγο κράξιμο και τελικά το φτιάξανε, τώρα πάλι βγάζει πως υπάρχει διαθεσιμότητα.
Το θέμα είναι τώρα Vodafone ή Cosmote;
Είναι στα ίδια χρήματα (1 ευρώ φτηνότερη η Voda :P )
Η Wind είναι λίγο φτηνότερη, 29 ευρώ με την επιδότηση, αλλά θέλουν 188 ευρώ για κόστος σύνδεσης, ενώ cosmote & vodafone 50 ευρώ, wtf! :hmm:
197524
197525
197526
Cyberdemon87 στα ιδια χρήματα ειναι φίλε το καρτελ του FTTΗ στην Ελλάδα...
Η voda και cosmote σου "χαρίζουν" το πάγιο ενεργοποίησης αλλα ζητουν 6,5euro εως 7,5euro παραπάνω πάγιο το μηνα απο τη wind (δηλαδή στο 24μηνο βγαινει 156 και 180 παραπάνω αντίστοιχα) και η wind σου τα ζητάει ως εφαπαξ πάγιο ενεργοποίησης 140 euro. (που πληρώνεται και πάλι σε 5eurα ανα λογαριασμό)
Cyberdemon87
02-10-18, 01:13
Όντως έχεις δίκιο απλά στο μάτι κάθεται καλύτερα, marketing...
- - - Updated - - -
Παρόλα αυτά τι προτείνετε καλύτερα ανάμεσα σε Vodafone και cosmote;
Να πάω cosmote για πιο σίγουρα και ίσως πιο γρήγορη κινητικότητα εφόσον είναι ίδιες τιμές παντού;
καλημερα σε ολους....θυμηθειτε οτι η cosmote επινοικιαζει γραμμες απο vodafone.... εχω μαθει οτι θα αργησει σημαντικα να δωσει γραμμες στον βυρωνα....
συμβουλες προς ναυτιλομενους
α) βρειτε ενα συμβουλο της vodafone για να ενημερωθειτε....καθε πρωι 8-10 ατομα κυκλοφορουν στους δρομους αλλα οπως προανεφερα εχω τηλεφωνο γνωστης μου οπου θα σας συμβουλεψει και θα σας ενημερωσει αμεσα για τα παντα
β) εχοντας κανει το α βημα μετα μπορειτε να μιλατε κατευθειαν με συμβουλο και να πιεζετε/ρωτατε για την κατασταση της περιπτωσης σας...αναλογως πως θα το χειριστει ο καθενας θα εχει και τα αντιστοιχα αποτελεσματα
εγω με α και β ειμαι ο 2ος στην Ελλαδα που εχω συνδεθει στο δικτυο της Vodafone :)
αυτα
υ.γ. ειναι απολαυση τα 100 d/l και τα 10 u/l .... σε λιγες μερες θα 200ρισω....σαν να ειμαι στο λουνα παρκ :D
Ξεκίνησαν οι εργασίες!
197551
ολα αυτα τα κουτιά και κανάλια εντός της πολυκατοικίας πόσο εμφανή/αντιαισθητικά ειναι?
Το λέω γιατι μπορεί να δημιουργηθούν προστριβές με ενοικους που δεν τα θέλουν ακομα κι αν ειναι γενικη απόφαση συνέλευσης της πολυκατοικίας
Επίσης εντός του σπιτιού, πάνε την οπτική ινα στο δωμάτιο που θέλεις ή στην πρωτη διαθέσιμη πρίζα που μπορεί να ειναι και στο χωλ του σπιτιού?
Εε φαίνονται αρκετά τα κουτιά, ειδικά ο κεντρικός κατανεμητής που έστειλα πιο πάνω. Η ίνα γενικά δεν μπορεί να τσακίσει και να κάνει γωνίες οπότε δεν είναι και εύκολο να κρύψουν τα κουτιά. Στο διαμέρισμα ο εργολάβος θα προτιμήσει να πάει την ίνα όσο πιο κοντά γίνεται από εκεί που μπαίνει.
Μα πως κάνουν έτσι για ένα ωραίο νέο κουτί!
Παπαπα!! :p
Δεν είναι και η πιο διακριτική εγκατάσταση.
197566
197565
197564
Θα συνεχίσουν και αύριο και μεθαύριο τις εργασίες.
Μια χαρά είναι για κοινόχρηστο χώρο. Η άλλη λύση είναι με δικά σας έξοδα να σκάψετε τον τοίχο από το ισόγειο μέχρι και κάθε όροφο, αλλά το κόστος εκτινάσσεται και είναι όλο δικό σας.
Ο νέος κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων προβλέπει να υπάρχει τέτοια υποδομή σε όλες τις νέες οικοδομές. Το αν εφαρμόζεται είναι θέμα του επιβλέποντος μηχανικού και ελέγχου των κρατικών υπηρεσιών (εδώ γελάμε).
Cyberdemon87
02-10-18, 17:03
Ωραία, θα προσπαθήσω να ξεκινήσω τις διαδικασίες με Vodafone και βλέπουμε.
Σκεφτόμουν να τους πω αν είναι να μου βάλουν απλό adsl για να έχω intenet μέχρι να ολοκληρωθεί το fiber και μετά να με γυρίσουν.
Όχι λέτε; Θα μπλεξω με αυτόν τον τρόπο;
Εε το μεγαλύτερο μου θέμα είναι αυτή η αναγκαστική τομή μεταξύ ισογείου και σκάλας
Ωραία, θα προσπαθήσω να ξεκινήσω τις διαδικασίες με Vodafone και βλέπουμε.
Σκεφτόμουν να τους πω αν είναι να μου βάλουν απλό adsl για να έχω intenet μέχρι να ολοκληρωθεί το fiber και μετά να με γυρίσουν.
Όχι λέτε; Θα μπλεξω με αυτόν τον τρόπο;
Το DSL είναι διαφωτερικο απο το Fiber, διαφορετική εγκατάσταση, άλλα κουτιά, άλλες οιποδομες(για εμένα τουλάχιστον), εδω έχουνε κάνει την εγκατάσταση και όσο την έκαναν είχα το DSL ίντερνετ που είχα πάντα.
Άπλα περιμένω τον εξοπλισμό τώρα, μου είπανε οτι θα πάρουνε τηλέφωνο αύριο...(Cosmote).
Cyberdemon87
02-10-18, 18:27
Απλά εγώ δεν θα έχω καθόλου internet γιατί πάω σε νέο σπίτι και σκέφτηκα μήπως να τους πω να μου βάλουν dsl μέχρι να φτιαχτεί το fiber, άμα είναι να πάρει κάνα μήνα+...
αν βλεπετε αυτα τα καλωδια και αγχωνεστε να πατε μια βολτα στη σοφια να δειτε τι εχουν κανει εκει για να περασουν δικτυα!!!!!!! θα γελατε μεχρι να σκασετε!!!
κακάσχημη ειναι η εγκατασταση...
Θα μου πεις οτι και οι περισσότερες πολυκατοικίες τα χάλια τους εχουν αλλα σε νέα οικοδομη 5ετιας αν μπουν τέτοιες σωληνώσεις που δεν ειναι καθολου λεπτές θα πιαστούν στα χέρια οι ένοικοι....
κακάσχημη ειναι η εγκατασταση...
Θα μου πεις οτι και οι περισσότερες πολυκατοικίες τα χάλια τους εχουν αλλα σε νέα οικοδομη 5ετιας αν μπουν τέτοιες σωληνώσεις που δεν ειναι καθολου λεπτές θα πιαστούν στα χέρια οι ένοικοι....
Πραγματικά! Χάλια είναι... Και σε εμάς είναι καινούρια η πολυκατοικία, και δεν πρόκειται να θέλει κανένας (ακόμα κι εγώ!) να την κάνουν έτσι. :down:
197610
σε εμενα επεμενα να μου περασουν τη γραμμη εξωτερικα...δεν ηταν κατι φοβερο...τους πηρε σχετικα λιγο χρονο και....οκ...απλα εχω ενα σωληνα να "τρεχει" καθετα στα μπαλκονια....νομιζω πολυ καλυτερα απο το να γεμισω τρυπες την πολυκατοικια....
Ναι, φαίνεται καλύτερη λύση!
απλά πρέπει να μπούνε στο μπαλκόνι του κάθε ενοίκου υποθέτω..
197610
σε εμενα επεμενα να μου περασουν τη γραμμη εξωτερικα...δεν ηταν κατι φοβερο...τους πηρε σχετικα λιγο χρονο και....οκ...απλα εχω ενα σωληνα να "τρεχει" καθετα στα μπαλκονια....νομιζω πολυ καλυτερα απο το να γεμισω τρυπες την πολυκατοικια....
Ετσι είναι πραγματικά πολύ καλύτερη λύση, μπορεις να μας δείξεις αν μπόρεις πως απο το μπαλκόνι σου πέρασαν την οπτική ίνα μέσα στο διαμέρισμα? Διότι παιδιά ήρθε ο τεχνικός για την μελέτη και συμφωνήσαμε να την περάσει απο μέσα, μέτα είδα το φόρουμ και τρόμαξα με την ασχήμια και τους πήρα να ξαναέρθει για νέα μελέτη του κτιρίου, με εξωτερική εγκατάσταση.
δυσκολο να παω εκει τωρα...μην φανταστεις κατι φοβερο...καναλακι μικρο...πανω απο μπαλκονοπορτα και μικρη τρυπα στο τοιχο (που προυπηρχε λογω δορυφορικης) το καλωδιο της οπτικης ειναι παρα πολυ ψιλο!
Ναι, φαίνεται καλύτερη λύση!
απλά πρέπει να μπούνε στο μπαλκόνι του κάθε ενοίκου υποθέτω..
Ναι, αλλά δε λύνει το πρόβλημα με τα εσωτερικά διαμερίσματα. Πάλι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φτάσει η ίνα σε άλλη πλευρά της οικοδομής.
δυσκολο να παω εκει τωρα...μην φανταστεις κατι φοβερο...καναλακι μικρο...πανω απο μπαλκονοπορτα και μικρη τρυπα στο τοιχο (που προυπηρχε λογω δορυφορικης) το καλωδιο της οπτικης ειναι παρα πολυ ψιλο!
ναι ναι κατάλαβα Γινέται άραγε να μου την φέρουν την οπτικη απο την ταράτσα γιατι θελω και εγω να κατέβει και να μπει διπλα στην τρυπα της δορυφορικης,διοτι ειμαι τελευταίο οροφο και αναρωτιέμαι με εξωτερική εγκατάσταση αν ειναι εφικτό κατι τέτοιο? Μήπως ετυχε να κανεις καμια τετοια συζητηση τοτε με τους τεχνικους?
αυτη την εγκατάσταση κάνουν και μέσα στα σπίτια ?
(για να ξέρω αν θα με χωρίσει η γυναίκα μου...)
197623
οποτε παιδια πρεπει να μπουν σε καθε διαμερισμα
στην πολυκατοικια,αρκετα δυσκολο
Όχι. Με την πρώτη αίτηση για σύνδεση FTTH θα έρθει η ίνα στον κεντρικό οπτικό κατανεμητή στον κοινόχρηστο χώρο και από εκεί θα συνεχίσουν σε αντίστοιχους μικρότερους σε κάθε όροφο, πάλι σε κοινόχρηστο χώρο.
Από εκεί και πέρα για να έρθει στα υπόλοιπα διαμερίσματα, πρέπει πρώτα να γίνει αίτημα από τον κάτοικο καθενός μεμονωμένα.
Όχι. Με την πρώτη αίτηση για σύνδεση FTTH θα έρθει η ίνα στον κεντρικό οπτικό κατανεμητή στον κοινόχρηστο χώρο και από εκεί θα συνεχίσουν σε αντίστοιχους μικρότερους σε κάθε όροφο, πάλι σε κοινόχρηστο χώρο.
Από εκεί και πέρα για να έρθει στα υπόλοιπα διαμερίσματα, πρέπει πρώτα να γίνει αίτημα από τον κάτοικο καθενός μεμονωμένα.
και πως θα μου ρθει στον 6το?
εχουν γερανο?
η απο τα κοινοχρηστα παραθυρα σιγα σιγα?
ευχαριστω
Όταν με το καλό γίνει η πρώτη αίτηση από ένοικο της πολυκατοικίας, θα έρθει τεχνικός του παρόχου που έχει αναλάβει την περιοχή και θα κάνει έλεγχο μαζί με τον διαχειριστή εξεύρεσης της βέλτιστης όδευσης και θα γίνει σχετική μελέτη εργασιών.
Όταν με το καλό γίνει η πρώτη αίτηση από ένοικο της πολυκατοικίας, θα έρθει τεχνικός του παρόχου που έχει αναλάβει την περιοχή και θα κάνει έλεγχο μαζί με τον διαχειριστή εξεύρεσης της βέλτιστης όδευσης και θα γίνει σχετική μελέτη εργασιών.
οκ αλλα ο μονος που θελει ειμαι εγω
επισης αν γινει απο κοινοχρηστο χωρο οκ,αλλιως δεν το βλεπω,πρωινα ολοι δουλευουν,οποτε προσβαση απο διαμερισματα δεν παιζει
Σε κάθε όροφο μικραίνει το καλώδιο ναι. Η φώτο αυτή είναι το 8ρι καλώδιο που έφευγε απο τον κατανεμητή στο ισόγειο προς τον πρώτο
@ ADSLgr.com All rights reserved.