Επιστροφή στο Forum : περι οπτικων ινων Βύρωνας
Χαίρετε,
Στον Βύρωνα, στην συμβολή των οδών Βυζαντίου και Μαγνησίας σήμερα 21/12/2015 και ωρα 15:00 - ,γίνονταν τεχνικές εργασίες σε οπτικές ίνες που είναι ήδη περασμένες.
Γιατι αποτελεί είδηση.
Απλούστατα διότι έχει γραφτεί κατα καιρούς οτι υπάρχουν οπτικές ίνες στον Βύρωνα είτε περασμένες απο την Τελλας το 2003 περίπου είτε οτι ο ΟΤΕ δεν αφήνει τους άλλους παρόχους να αναπτύξουν δίκτυα.
Στην ερώτηση που απομένει γιατί ο ΟΤΕ δεν δίνει αυτός απλά θυμηθείτε το σκάνδαλο με την Intracom .δλδ ο ΟΤΕ αντι να αγοράσει τεχνολογία αιχμής αγόρασε μπακατέλες με το ΑΖΗΜΙΩΤΟ βεβαιως βεβαιως.
Και επείδη κάποιος μπορεί να πει διάφορα. Έχω βγάλει φωτογραφίες και εννοειτε δεν φαίνονται οι οπτικές ίνες αλλα μπορώ να σας πω που είναι να πατε να ανοιξετε να δείτε.
δεν υπαρχει περιπτωση οικιακο σπιτι να βαλει γραμμη μεσο οπτικων ινον...πολλα τα λεφτα παρα πολλα κ το παγιο.ξεχαστε το.
δεν υπαρχει περιπτωση οικιακο σπιτι να βαλει γραμμη μεσο οπτικων ινον...πολλα τα λεφτα παρα πολλα κ το παγιο.ξεχαστε το.
inalan.gr
2o φαουλ
Καλησπέρα, μόλις μίλησα με Inalan και με ενημέρωσαν οτι για Βύρωνα έχουν απειροελάχιστες αιτήσεις μηπως να κινηθούμε σιγά σιγά η Βυρωνιώτες να κάνουμε τίποτα μήπως δούμε καμιά ασπρη μερα? :(
Στην ερώτηση που απομένει γιατί ο ΟΤΕ δεν δίνει αυτός απλά θυμηθείτε το σκάνδαλο με την Intracom .δλδ ο ΟΤΕ αντι να αγοράσει τεχνολογία αιχμής αγόρασε μπακατέλες με το ΑΖΗΜΙΩΤΟ βεβαιως βεβαιως.
Είχα NetMod θυμάμαι την εποχή των Windows 95. Ουσιαστικά ο πΟΤΕς φρέναρε την πρόοδο σε xDSL κλπ δεδομένου ότι είχε συμβάσεις με την Intracom (και άπειρες συσκευές που θα έπρεπε να ξεστοκαριστούν φυσικά). Τα δε ποσά που δίναμε εκείνη την εποχή της χρονοχρέωσης, ήταν για να γελάει κανείς (που θα 'λεγε και ο συγχωρεμένος ο Συρίγος).
Τριτοκοσμικές καταστάσεις στη μπανανία της Ευρώπης.
184918184919184920184921184922184923184924
Χαίρομαι που ο Βύρωνας έχει γεμίσει οπτικές ίνες, αν δεν κάνω λάθος υπολογίζω 2 χιλιόμετρα το καρούλι, δηλαδή 4 χιλιόμετρα οπτικές ίνες μείον τα λίγα μέτρα που περίσσεψαν.
Ένα 4k video στο youtube τρώει περίπου 60Mbps , το αναφέρω γιατί κάποιοι νομίζουν ότι τα 100Mbps είναι πολλά.
Το 4Κ δε λέει από μόνο του τίποτα, παίζει και πόσο bitrate και fps.
Εξάλλου, έχεις 4Κ οθόνη για να δεις το 4k youtube video?
Ακόμα τα 100 δεν είναι άμεσα αναγκαία.
Το 4Κ δε λέει από μόνο του τίποτα, παίζει και πόσο bitrate και fps.
Εξάλλου, έχεις 4Κ οθόνη για να δεις το 4k youtube video?
Ακόμα τα 100 δεν είναι άμεσα αναγκαία.
Σίγουρα παίζει ρόλο το bitrate και fps, η δοκιμή που έκανα ήταν σε μη 4k οθόνη ένα τυχαίο βίντεο 4k που έβαλα έτρωγε σχεδόν 70Mbps.
θεωρείς ότι δεν πωλούνται monitor 4k ; Χθες διάβαζα για μια canon που θα γράφει 8k .
Οι youtubers που ανεβάζουν συνέχεια περιεχόμενο θα κερδίσουν πάρα πολύ χρόνο.
Αναγκαίο δεν είναι αλλά όποιος έχει γρήγορη σύνδεση θα τα κάνει όλα πιο γρήγορα δε θα το σκέφτεται να χρησιμοποιήσει cloud υπηρεσίες κλπ.
Εαν δεν έχουν περιορισμό στο traffic οι συνδρομητές της vodafone μεταξύ τους θα μπορούσαν να στήσουν και τις δικές τους υπηρεσίες.
Αυτο θα ελεγα οτι δεν θελουν οι εταιριες, να γινει ο οππιοσδηποτε server.
vaggelakis
14-09-17, 11:12
Κ τα έργα για οπτικές στο Βύρωνα (FttH gpon) από vodafone συνεχίζονται.... Αυτές τις μέρες σκάβουν στην Τιμοθέου από τα αγαλματάκια για όσους ξέρουν και πίσω... ετοιμάζουν το χαντάκι, ίσως αύριο περάσουν και τους σωλήνες. Φρεάτιο με καπάκι vodafone εχώ δει στην γωνία Τιμοθέου κ Κορδελίου
update: πέρασαν και τους σωλήνες τελικά σήμερα, στην πρώτη φωτο τερματισμος σωλήνα μπροστά σε πολυκατοικία
186115186116
Μπηκε και η καμπινα διπλα στο σπιτι. Αντε να δουμε ποτε θα τεθει σε λειτουργια.
Σε συνέντευξη ο CEO της Vodafone είπε: " Ο Βύρωνας θα είναι και η πρώτη περιοχή της χώρας, η οποία θα καλυφθεί σε μεγάλη κλίμακα με δίκτυο FTTH"
πηγη (http://www.protothema.gr/economy/article/726487/haris-broumidis-vodafone-ellados-xekina-mia-nea-epohi-gia-to-psifiako-perivallon-tis-elladas/)
Δυο ερωτήσεις για τους ειδικούς
1. Από το πεζοδρόμιο που καταλήγει τώρα η οπτική ίνα,θα μπαίνει στο σπίτι πάλι σαν οπτική ή θα υπάρχει μετατροπή σε χαλκό?
2. Το κόστος θα είναι άραγε λογικό ή θα δούμε τρελές τιμές?
x_undefined
06-11-17, 23:47
FTTH σημαίνει ότι μπαίνει η οπτική μέσα στο σπίτι σου.
"FTTH σημαίνει ότι μπαίνει η οπτική μέσα στο σπίτι σου".
Τεχνικά πως θα υλοποιηθεί αυτό?
"FTTH σημαίνει ότι μπαίνει η οπτική μέσα στο σπίτι σου".
Τεχνικά πως θα υλοποιηθεί αυτό?
Εξωτερικό καλώδιο στην οικοδομή και τρύπα στον τοίχο για να μπει μέσα.
Στις πολυκατοικίες το ίδιο.
Σήμερα είδα έξω από τη Νέα Ελβετία να περνάνε τις οπτικές ίνες μέσα από στο σωλήνα.
μπήκε κουτί vodafone λυδίας και τραλλέων, δίπλα στο παλιό του ΟΤΕ
μπήκε κουτί vodafone λυδίας και τραλλέων, δίπλα στο παλιό του ΟΤΕ
Κουτί όταν λες; Για vdsl ή για τις οπτικές που περνάνε;
Τελικά πότε θα αρχίσει η διάθεση σε πελάτες του FTTH από την Vodafone στον Βύρωνα;
Αν θυμάμαι καλά, Q2 του 2018 εγραφε το excel. Στο κατω μέρος του βύρωνα, ακόμα περνάνε τους σωλήνες. Αυτό που δεν ξέρω ειναι αν θα πατήσουν και οι άλλες εταιρίες στις γραμμές. Κάτι είχε πάρει το αυτί μου ότι θα καταργηθεί το παλιό δίκτυο χαλκού αν γίνει αυτό...
Τι έγινε ρε Vodafone, Fiber 100 μας διαφημίζεις και Fiber στο Βύρωνα δεν βλέπουμε active, βγαίνουμε απο το σπίτι και προσέχουμε μην την πατήσουμε :p
Ένα 4k video στο youtube τρώει περίπου 60Mbps , το αναφέρω γιατί κάποιοι νομίζουν ότι τα 100Mbps είναι πολλά.
Έχω 4k tv και σύνδεση 100MB, δεν ήξερα ότι υπάρχει 4k περιεχόμενο στο youtube, ευχαριστώ!
Δεν ειναι μόνο ότι ακόμα βάζουν σωλήνες εγώ δεν βλέπω να έχουν βάλει και πολλές καμπίνες, έχουν βάλει μερικές διάσπαρτες αλλά σίγουρα υπάρχουν κενά μιας και είναι πολύ λίγες αυτές!
Η πλάκα είναι ότι μόλις γίνει διαθέσιμο και δουμε τις τιμές και αρχίσουν τα όργανα απο που θα περάσει η ίνα για το διαμέρισμα εάν θα πάει στην εισαγωγή της πολυκατοικίας έαν θα είναι εξωτερικό το καλώδιο κλπ...
Έχουμε δρόμο ακόμη....
Οι καμπίνες δεν σπλιτάρουν ανά πελάτη οπως τα κλασικά καφαω άλλα ανα κτίριο στο οποιο γίνεται το σπλιτ ανα πελάτη. Όποτε μια καμπίνα μπορεί να δώσει ινα σε 50 κτίρια, γιαυτό ειναι λιγες.
Οι καμπίνες δεν σπλιτάρουν ανά πελάτη οπως τα κλασικά καφαω άλλα ανα κτίριο στο οποιο γίνεται το σπλιτ ανα πελάτη. Όποτε μια καμπίνα μπορεί να δώσει ινα σε 50 κτίρια, γιαυτό ειναι λιγες.
Ναι το ξέρω, απλά και πάλι λίγες τις βλέπω.
Σήμερα έβαζαν ίνες μπροστά απο φιλοσίδη
Επισης, Αλικαρνασου και Φλεμιγκ γωνια. Στο εισοδο του αδιεξοδου των σχολειων
193390
Εγινε την προηγουμενη εβδομαδα αυτη η συνδεση στην καμπινα.
romankonis
02-05-18, 11:08
193390
Εγινε την προηγουμενη εβδομαδα αυτη η συνδεση στην καμπινα.
Ειναι χαλκος.
Ειναι χαλκος.
Το ξερω. Γι' αυτο μου κανει εντυπωση. Σε ολο το τετραγωνο και σε ολο το δρομο (με φρεατια vodafone) ειναι περασμενα καλωδια οπτικων ινων.
Έχω 4k tv και σύνδεση 100MB, δεν ήξερα ότι υπάρχει 4k περιεχόμενο στο youtube, ευχαριστώ!
Τίποτα να είσαι καλά, και το vimeo.com έχει 4k περιεχόμενο!
Καλησπέρα,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Παρατηρώ ότι η περιοχή αναβαθμίζεται με FTTH και καθώς και η δικιά μου θα αναβαθμιστεί από την Vodafone με την ίδια τεχνολογία το 2019, θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό πριν περίπου άρχισαν τα έργα;
Ενωθηκαν σημερα τα καλωδια των οπτικων ινων, με την καμπινα που ανεφερα στην προηγουμενη σελιδα.
Η καμπίνα στην ανάληψη είναι? Εχει μία καμπίνα και εκεί πέρα και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω δεί καμία άλλη τέτοιου τύπου στον βύρωνα.
Η καμπίνα στην ανάληψη είναι? Εχει μία καμπίνα και εκεί πέρα και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω δεί καμία άλλη τέτοιου τύπου στον βύρωνα.
Στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου
Οπότε είμαστε κοντά στο τελικό στάδιο;
Σημερα ειδα βαζουν και αλλα "πραγματα" μεσα. Το ρολοι παντως της ΔΕΗ ειναι τοποθετημενο μεσα, και εχει συνδεθει. Ρευμα δεν ξερω αν εχουν δωσει ακομα.
Μοιάζει με αυτή η καμπίνα σε σένα? 193967
Είναι αυτή έξω απο το πάρκο της ανάληψης. Έβαλαν ρεύμα πριν καμιά βδομάδα και ακούγετε θόρυβος τωρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο βαράει πάντως. Δεν υπάρχει καμία άλλη τέτοια εδώ κοντά και όλη η περιοχή ειναι γεμάτη απο τα καινούργια καμπινάκια. Μήπως είναι κάποιο πιο κεντρικό σπλίτερ? Δεν βγάζει νόημα να ειναι DSLAM. Επίσης πρόσεξα οτι σκάβουν και πλαταίνουν κάποια παλιά αυλάκια που είχανε κάνει.
193968
Ναι σαν αυτη ειναι. Και απο χτες ακουγεται και θορυβος μεσα απο αυτην.193971
Ίσως να έχουνε τα OLT μέσα στα κουτιά
Κάτι σαν τα DSLAM αλλά για GPON δίκτυα με οπτικές. Υπάρχει ένα όριο στο πόσο πολύ μπορείς να σπλιτάρεις μια ίνα μέχρι να αρχίσεις να έχεις απώλειες
Ρωτησα σημερα ενα τεχνικο που εκανε εργασιες στην καμπινα (βασικα καθε μερα κανουν) και μου ειπε οτι η χρηση της συγκεκριμενης ειναι για FTTH Vodafone. Την επομενη φορα (αν με αφησει) θα του πω να βγαλω μια φωτογραφια.
Το SFBB σου βγάζει κανονικα διαθεσιμότητα ετσι?
Η διεύθυνση που δηλώσατε περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου θα προσφέρονται SFBB υπηρεσίες, αλλά ακόμη δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη προσφορά.
Ισως επειδη ακομα δεν εχει ενεργοποιηθει το δικτυο.
Ξέρουμε την κατάσταση των έργων στα σύνορα Βύρωνα-Παγκρατίου;
Εχουν περαστεί ίνες στην περιοχή τριγύρω απο την Νικηφορίδη και καταμήκος της κόνωνος μέχρι φιλολάου και των κάθετων της, απόσο εχω προσέξει
Μάλιστα. Πιο πολύ κοντά στο ΑΚ του Αγίου Αρτεμίου ρωτάω, όπου δεν υπάρχουν καμπίνες καμιάς εταιρείας αυτή τη στιγμή, αλλά βλέπω έξω απ' το σπίτι μου καπάκια voda+cyta.
Σημερα μπηκε αυτο διπλα στην καμπινα.
194579194580
Να δούμε πότε θα το δώσουν εμπορικα και τιμή. αν και βλέπω να υπάρχει θέμα γενικό με την τεχνολογία οπτική στο σπίτι μια και καλώδιο εξωτερικά από οικοδομη να ανεβαίνει 4-5-6 όροφο να περνάει από μπαλκόνια διπλανά για να έχεις εσύ ftth δεν το κόβω και εύκολο.
@ ADSLgr.com All rights reserved.