PDA

Επιστροφή στο Forum : Aποσυνδεσεις router πολυ συχνες!

lefterisr6
19-02-16, 17:16
Καλησπερα και απο εμενα. εχω τρομερες αποσυνδεσεις καθε φορα που κανω browsing, δλδ μπορει να κατεβασω μια ταινια χωρις προβληματα αλλα οταν ειμαι στο chrome μολις ανοιξω 1,2 σελιδες αποσυνδεαιται κατευθειαν.. ειμαι στα 4mbs ταχυτητα γιατι η περιοχη ειναι λιγο απομακρυσμενη. profile εχω στα 4mbs. τηλεφωνικες συσκευες δεν υπαρχουν καν στο σπιτι το μονο που εχω ειναι ενας συναγερμος στον οποιο εχω φιλτρο.. εχω το ote speedport entry 2i και ι συνδεση μου ειναι pstn voip. σας βαζω και τις λεπτομερειες απο τη σελιδα του modem μου γιατι δεν ξερω να τις διαβαζω καθολου..
Link Status Up
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 868/4089 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 875/4788 kbps
Noise Margin(Up/Down) 5.9/7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 35.9/58.5 dB
Output Power(Up/Down) 12.4/18.3 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 4/128
Interleave Delay(Up/Down) 8/16 ms
INP(Up/Down) 0.5/4 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 79/52
τι μπορω να κανω για να μην εχω αποσυνδεσεις?? πηγα να στειλω το μηνυμα και ημουνα αποσυνδεδεμενος παλι..:down:

- - - Updated - - -

Device Type Speedport Entry 2i
Device Serial No. 268EG8JFCT08568
Hardware Version V1.0.0
Software Version V1.0.0_OTET09P2A
Boot Version V1.0.2

και εχω και αυτα εγκαστεστημενα.. ειναι σωστα απαντηστε καποιος ρε παιδια!

vagelisb52
19-02-16, 19:26
πόσο μακρια εισαι απο το κέντρο φίλε γιατί εισαι στο όριο να μήν παιζεις καθόλου τί σου λέει ο πάροχος? Noise Margin(Up/Down) 5.9/7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 35.9/58.5 dB πολύ χαλια αν μετραει σωστά.Την αποσταση γραψε μας.
ΕΔΩ:http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

lefterisr6
19-02-16, 23:57
απο κεντρο τι εννοεις?? απο αθηνα ? η απο το κεντρικο του οτε?

sweet dreams
20-02-16, 00:19
To Downstream Attenuation δείχνει την απόσταση σου από το κέντρο του OTE που είσαι συνδεδεμένος. Είσαι πολύ μακριά γι' αυτό θα πρέπει να έχεις μια όσο το δυνατόν ποιο σωστή εσωτερική εγκατάσταση. Κάνε έναν έλεγχο (http://www.adslgr.com/forum/threads/840836-Ανέβασμα-και-πτώση-ταχύτητας-την-τελευταία-βδομάδα?p=5507825#post5507825) στην εγκατάσταση σου και αν είσαι εντάξει από εκεί πάρε τον πάροχο τηλέφωνο για έλεγχο, μπορεί να έχει πρόβλημα το ρούτερ και να σου το αντικαταστήσουν.

167312

vagelisb52
20-02-16, 00:49
Η απόσταση που είσαι απο την καμπίνα που βρίσκεται το DSLAM του ΟΤΕ οπως σου γράφει και ο φίλος ποιο πάνω δείχνει οτι εισαι 4,2 χλμ είναι σωστό αυτό?

sweet dreams
20-02-16, 01:28
Aφού έχεις το Speedport Entry 2i δοκίμασε και το παρακάτω αφού είσαι τόσο μακριά και δες πως θα πάει.

Internet >> WAN >> DSL Modulation Parameters τικάρισε μόνο αυτά που βλέπεις στο screenshot πάτα Apply και κάνε Reboot. 167313

lefterisr6
20-02-16, 14:49
καλησπερα και παλι λοιπον επειδη δεν ξερω ποιο ειναι το dslam εχω το κεντρο του οτε που ειναι κτηριο στα 4 χιλιομετρα περιπου και ενα κουτι μεταλικο μεγαλο σε μεγεθος καπο αυτοκινητου που εκει παει η γραμμη μου ειναι στο 1.5 χιλιομετρο μπορει και λιγοτερο. τωρα δεν ξερω ποιο απο τα 2 λετε.. dream εκανα αυτο που ειπες μολις θα το δω και θα σας πω.. τι αλλο μπορω να κανω.. αν αυτο δεν.. το δικτυο στο σπιτι ειναι καλο και εφερα και ηλεκτρολογο και ολα οκ.. με μπριζες κλπ..

sweet dreams
20-02-16, 15:15
καλησπερα και παλι λοιπον επειδη δεν ξερω ποιο ειναι το dslam εχω το κεντρο του οτε που ειναι κτηριο στα 4 χιλιομετρα περιπου και ενα κουτι μεταλικο μεγαλο σε μεγεθος καπο αυτοκινητου που εκει παει η γραμμη μου ειναι στο 1.5 χιλιομετρο μπορει και λιγοτερο. τωρα δεν ξερω ποιο απο τα 2 λετε.. dream εκανα αυτο που ειπες μολις θα το δω και θα σας πω.. τι αλλο μπορω να κανω.. αν αυτο δεν.. το δικτυο στο σπιτι ειναι καλο και εφερα και ηλεκτρολογο και ολα οκ.. με μπριζες κλπ..

H γραμμή σου πάει πρώτα στο KAΦΑΟ (http://www.pcsteps.gr/18891-%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9/) και μετά στο Α/Κ, η συνολική απόσταση μετράει. Αν είσαι εντάξει από την εσωτερική σου εγκατάσταση και ή γραμμή δεν σταθεροποιηθεί με την ρύθμιση στο ρούτερ πάρε τηλέφωνο στον ΟΤΕ να το κοιτάξουνε.

soularav
20-02-16, 15:21
Υποστηρίζουν τα dslam της Cosmote annexL; Για τη λειτουργία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο και το adsl2 ή μόνο το
adsl2 annexL;

sweet dreams
20-02-16, 15:25
Eπιλέγονται αυτόματα και τα δύο.

soularav
20-02-16, 15:45
Θα το δοκιμάσω στο netgear dgn2200 με amod που έχω πάνω στην γραμμή θα τσεκάρω και τα δυο. Μήπως παίξει πιο σταθερά γιατί και εγώ είμαι μακριά από το Α/Κ

sweet dreams
20-02-16, 15:53
Τι Downstream Attenuation έχεις και τι προβλήματα;;;

soularav
20-02-16, 16:44
Στατιστικά από μια ώρα λειτουργίας του μόντεμ και γράφημα.
4αρα σύνδεση με την εσωτερική εγκατάσταση να είναι άψογη (απευθείας τηλεφωνικό καλώδιο pet από το χαλύβδινο του ΟΤΕ στο router χωρίς τηλέφωνο στη γραμμή ) το απόγευμα προς βράδυ οι τόνοι προς το τέλος του γραφήματος γεμίζουν κενά ο θόρυβος αυξάνει και η σύνδεση δεν έχει αυτό τον "αέρα" αργούν λίγο η σελίδες γενικά ένα "σύρσιμο" αυξάνουν τα crc errors μερικές φορές χάνει τον συγχρονισμό αν αλλάξω σε g.dmt από θέμα snr παίζω λίγο καλύτερα.

sweet dreams
20-02-16, 16:59
Είσαι αρκετά μακριά, είναι φυσιολογικό να μαζεύει λάθη η γραμμή αλλά τι ακριβώς προβλήματα έχεις δεν μας είπες;;

soularav
20-02-16, 17:05
Update my post #13

sweet dreams
20-02-16, 17:19
Update my post #13

Aν είσαι εντάξει από εγκατάσταση δεν έχεις και πολλά να κάνεις εκτός από τις ρυθμίσεις στο ρούτερ, τους πήρες κανένα τηλέφωνο;;;

soularav
20-02-16, 17:43
Βέβαια, τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα μετά από αλλαγή ζεύγους που μου έκαναν. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω γράφημα το βράδυ να δεις τους τόνους τα κενά δηλαδή τα οποία παραμένουν ακόμη και μετά από επανεκκίνηση το βράδυ για να δω γράφημα με γεμάτους τόνους πρέπει να κάνω επανεκκίνηση το πρωί μέχρι το βράδυ βέβαια όπου ξανά δημιουργούνται τα κενά. Σκέφτομαι μήπως ζητήσω να πάω σε 2αρι προφίλ με 1 upload είναι καινούργιο προφίλ μου είπαν για να έχω γράφημα χωρίς κενά ακόμη και το βράδυ

sweet dreams
20-02-16, 17:51
To βράδυ πάντα χειροτερεύουν τα πράγματα, γυρνάμε όλοι σπίτι, μπαίνουν συσκευές σε λειτουργία και αυξάνεται ο θόρυβος. Αν σε βολεύει αυτό το προφίλ δοκίμασε το.

babis3g
20-02-16, 18:55
δοκιμασε και ενα αλλο φιλτρο πριν την αλλαγη προφιλ, εγω σε δοκιμες με broadcom σαν το νετκιαρ 2200 καποιες φορες βοηθαει λιγο, αλλα επειδη εσυ πολυ μακρυα δεν ξερω σιγουρα
Πριν ζητησεις αλλαγη προφιλ σε 2 ... ανεβασε (ΑΝ πιασει γιατι νομιζω ειναι κλειδωμενο προφιλ το 4) το σνρ απο το μοντεμ, στη φωτο με τα στατστικα που εβαλες , εκει που λεει snr delta και βαλε το 20 νουμερο, ΑΝ παισει το snr margin down πρεπει να παει στο 12

lefterisr6
20-02-16, 19:32
εγω παλι αποσυνδεσεις καθε 5 λεπτα και ας αλλαξα τη ρυθμηση που μου ειπες dream.. περισσοτερο στο browsing.. υπαρχει περιπτωση να ειναι defender η κατι αντιστοιχο?? eset smart εχω.. δεν ξερω τι αλλο να κανω πραγματικα...

sweet dreams
20-02-16, 19:38
εγω παλι αποσυνδεσεις καθε 5 λεπτα και ας αλλαξα τη ρυθμηση που μου ειπες dream.. περισσοτερο στο browsing.. υπαρχει περιπτωση να ειναι defender η κατι αντιστοιχο?? eset smart εχω.. δεν ξερω τι αλλο να κανω πραγματικα...

Πάρε πρώτα τον ΟΤΕ να δεις τι θα σου πει και μετά να κάνεις δοκιμή με reset και άλλους DNS. Πρώτα όμως τον ΟΤΕ γιατί μπορεί να είναι πρόβλημα δικό τους και να ψάχνουμε τζάμπα.

soularav
20-02-16, 21:34
@babis3g
δεν έχω φίλτρο στη γραμμή από το χαλύβδινο του ΟΤΕ κουμπώνει στο router χωρίς τηλέφωνο επάνω.
το δοκίμασα με 20 το margin πάει στο 11 download 3750 με 30 το margin είναι 12 download 3560 με 40 το margin είναι 13 download 3400 (τα gaps στις υψηλές συχνότητες παραμένουν )

γράφημα το πρωί και τώρα. Η απόκριση στο surfing δεν είναι όπως το πρωί (μειωμένη απόκριση)
167335167336

ανέβασα το margin στο 13,5 με downstream 3100 να και το γράφημα.
παρατηρώ οτι ακόμη και σε αυτή τη ταχύτητα μαζεύω πολλά crc errors
167338

babis3g
20-02-16, 23:28
το θεμα που λεω εγω (για την αλλαγη σνρ απο εσενα, αφου εχεις τετοιο μοντεμ) ειναι ... αν βοηθησει να μην εχεις αποσυνδεσεις, να το κανονισεις εσυ απο το μοντεμ οποτε ισως γλυτωνεις την 2αρα συνδεση, γιατι και 1 - 1,5 μβς στην αποσταση σου ειναι λιγο μετρησιμο ... αν δεν εχει αποσυνδεσεις με 11-12 σνρ αστο ετσι

κενα το γραφημα θα εχει στην αποσταση σου με την συγκεκριμενη γραμμη που εχει προβλημα, πολυ σπανια (πρεπει να ειναι τελεια γραμμη) θα ειναι το γραφημα χωρις προβλημα
Μην ανυσηχεις πολυ για το γραφημα ... αν δεν το εχεις δεν θα ελεγες τιποτα :) παρα μονο θα συγκεντρωνοσουν στις αποσυνδεσεις

εγω που ειμαι και πιο κοντα, οταν βρεχει εχω κενα, και εγω
167339

Πιστευω με g.dmt kai snr 11-12 θα εισαι οκ απο αποσυνδεσεις
αν οχι
τηλεφωνημα στο οτε οπως ειπε και ο φιλος

lefterisr6
21-02-16, 14:00
oi γραμμες μου ειναι ενταξει χαλκος κλπ τα μετρησα με ενα φιλο που δουλευει οτε, μαζι κιολας.. εχω και συναγερμο σπιτι αλλα οχι συνδεμενο με κεντρο.. αλλα ειναι σε μπριζα τηλεφωνου που εχω βαλει φιλτρο.μπριζες κλπ ειναι ενταξει γιατι ηρθε ηλεκτρολογος επειδη φανταστειτε στην αρχη δεν μου συχρονιζε καν το μοντεμ και τελικα μηταν βραχικικλωμενες οι μπριζες τηλεφωνου τις εφτιαξε και ολα οκ.. συχρονισε αλλα κανει αποσυνδεσεις.. γενικα η περιοχη ειναι φορτομενη σε δικτυα μου το ειπαν αυτο απο τον οτε.. εκανα θπδατε το ιδιο τελευταιο firmware και μου κρατησε πρωτη φορα online μια ωρα!!!!!! και μετα παλι.. τα φωτα σας .. εχω τρελαθει..

babis3g
21-02-16, 14:31
Αφου λες και εισαι σιγουρος οτι η εγκατασταση σου ειναι οκ, και αλλαγη του σνρ απο το μοντεμ δεν πιανει, τοτε δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αλλο παρα να συνεχισεις να τηλεφωνεις του οτε ... βεβαια αν καποιος αλλος ξερει ασ βοηθησει

lefterisr6
21-02-16, 17:21
μολις εκανα update τον προσαρμογεα δικτυου που ηθελε update..υπαρχει περιπτωση να ειναι αυτο?

- - - Updated - - -

παλι εκανε.. αλλαξα dns και στον υπολογιστη και στο μοντεμ μετα απο εδω.. δεν μπορω να κανω κατι αλλο ετσι??

sweet dreams
21-02-16, 17:39
μολις εκανα update τον προσαρμογεα δικτυου που ηθελε update..υπαρχει περιπτωση να ειναι αυτο?

- - - Updated - - -

παλι εκανε.. αλλαξα dns και στον υπολογιστη και στο μοντεμ μετα απο εδω.. δεν μπορω να κανω κατι αλλο ετσι??

Οι πολλές αποσυνδέσεις είναι μια σοβαρή βλάβη που μπορεί να την δει και ό πάροχος, δεν είναι απλά μια φυσιολογική πτώση της ταχύτητας λόγω υπερφορτωμένου δικτύου, κ.λ.π.
Είπαμε λοιπόν, αν θέλεις, τι θα πρέπει να κάνεις πρώτα.

Πάρε πρώτα τον ΟΤΕ να δεις τι θα σου πει και μετά να κάνεις δοκιμή με reset και άλλους DNS. Πρώτα όμως τον ΟΤΕ γιατί μπορεί να είναι πρόβλημα δικό τους και να ψάχνουμε τζάμπα.

lefterisr6
21-02-16, 23:03
παιδια αλλαξα dns και ειμαι κανα 4ωρο χωρις αποσυνδεση... μια χαρα!! να το ακυρωσω με τον τεχνικο η οχι?

babis3g
22-02-16, 02:42
Μπορει αλλα δυσκολο μου φαινεται οι dns να φταινε για αποσυνδεσεις , αν δεν σε χρωσουν μην το ακυρωσεις

ThanLouk
06-03-16, 23:19
Έχει αποκατασταθεί η βλάβη; Αν ναι, τι έφταιγε; Σύμφωνα με αυτά που μας έχεις πει, πιστεύω πως το πρόβλημα είναι είτε του ρούτερ και θέλει αντικατάσταση είτε στο χαλύβδινο απ οπου έρχεται η γραμμή έχει οξυδωμενες ενωσεις ή δεν ειναι κουμπενο καλά το καλώδιο, οποτε πρεπει να ερθει τεχνικος σε καθε περιπτωση.

giannis942
07-03-16, 23:22
Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει γιατι εχω προβλημα με το ρουτερ. κανει συχνα αποσυνδεσεις και μου ειπεo ote οτι βλεπει 2 IP κανει ppp σε 2 sessions

babis3g
07-03-16, 23:27
Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει γιατι εχω προβλημα με το ρουτερ. κανει συχνα αποσυνδεσεις και μου ειπεo ote οτι βλεπει 2 IP κανει ppp σε 2 sessions

Αν εννοεις οτι χανει την ip τοτε θελει καλο ψαξιμο, γιατι αυτο μπορει να φταιει λογο χασιμο πακετων (αρα η γραμμη) προφανως να υπαρχει πιο εντονο το προβλημα αν εβρεξε (χασιμο των hec errors) ... η προβλημα ακομα και στο μοντεμ, ποιο ειναι?

Για το χασιμο πακετων κανεις πρωτα ελενχο στην εσωτερικη σου καλωδιωση εδω στο σποιλερ
http://www.adslgr.com/forum/threads/840836-%CE%91%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1?p=5507825#post5507825
η απλα βρες την πρωτη πριζα που εχεται εξω απο την κολωνα οτε / κταναμετη και ξεσυνδεσε τυχον αλλες πριζες και κουπωσε μονο το μοντεμ χωρις φιλτρο και τηλεφωνο αν κανει ιδιο θεμα

giannis942
07-03-16, 23:31
Δεν το θυμαμαι αυτην την στιγμη απλα απο τοτε που εγινε η αλλαγη του ρουτερ απο τον οτε δημιουργηθηκε αυτο το προβλημα .... ευχαριστω για την βοηθεια

sweet dreams
07-03-16, 23:35
Δεν το θυμαμαι αυτην την στιγμη απλα απο τοτε που εγινε η αλλαγη του ρουτερ απο τον οτε δημιουργηθηκε αυτο το προβλημα .... ευχαριστω για την βοηθεια

Ποιο ρούτερ έχεις;;

giannis942
07-03-16, 23:49
δεν ειμαι στο χωρο τον συγκεκριμενο τωρα και δεν θυμαμαι να σου πω

sweet dreams
07-03-16, 23:51
Όταν πας τα ξαναλέμε.

giannis942
07-03-16, 23:57
θα το κοιταξω αυριο ευχαριστω και παλι για την βοηθεια παιδια

@ ADSLgr.com All rights reserved.