Επιστροφή στο Forum : Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις
ειναι χρεώσεις των τραπεζών. Για παραδειγμα στην Ελλάδα αν θυμαμαι καλά μου ειχαν χρεωσει 2 ευρω χωρις να εχω ξεπερασει τα 200 ευρω και οταν ρωτησα την εξυπηρετηση της ρεβολουτ με παρεπεμψαν στην τράπεζα.
Πολύ μεγάλα τα ποσοστά (7% και 11%) για να είναι χρεώσεις τραπεζών. Σε ποιες τράπεζες άνηκαν τα ATM;
Έχετε δοκιμάσει να κάνετε ανάληψη στις εδώ τράπεζες με κάρτα εκτός ευρώ; Δίνουν 2 επιλογές. Η μία είναι με την ισοτιμία της τράπεζας + markup, η άλλη με την ισοτιμία της κάρτας. Το markup είναι της τάξης του 8% αν θυμάμαι καλά. Και το παρουσιάζουν σαν πλεονέκτημα στις οθόνες του ATM γιατί και καλά είναι εγγυημένο το πόσα θα τραβήξει. Κι αυτό πέρα από την ψαλίδα της ισοτιμίας (3% περίπου). Όποια επιλογή κι αν κάνεις, το τέλος χρήσης του ATM είναι έξτρα, 2,50 με 3 ευρώ τυπικά (δεν ξέρω αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία).
Να θυμίσω πως η Πολωνία δεν έχει ευρώ αλλά ζλότι. Από κει και πέρα, είναι περίεργο για τα δικά μας δεδομένα που δεν έδωσαν τα ATM την επιλογή χρήσης της ισοτιμίας της κάρτας και ανάληψη απευθείας στο τοπικό νόμισμα. Αλλά όπως εμείς έχουμε την πρωτοτυπία του τέλους χρήσης του ATM και την πρωτοτυπία της χρέωσης προμήθειας στα εισερχόμενα εμβάσματα SEPA, έτσι κι αυτοί μπορεί να έχουν το ΟΚ να μη δίνουν επιλογή για χρήση της συμφερότερης ισοτιμίας.
Edit: Για του λόγου το αληθές, εδώ (https://www.piraeusbank.gr/~/media/CFA37614FDB94126AE64DB1EA23AA195.ashx), σελίδα 11, στο 7.11, η Πειραιώς χρεώνει 11%.
RASTAVIPER
22-01-23, 15:33
Πολύ μεγάλα τα ποσοστά (7% και 11%) για να είναι χρεώσεις τραπεζών. Σε ποιες τράπεζες άνηκαν τα ATM;
Δεν θυμάμαι τώρα.
Απλά μου την έσπασε που η μια σου έδινε και καλά την επιλογή να χρεωθείς στο τοπικό νόμισμα αλλά σου πέταγε την κάρτα έξω, ενώ η άλλη τουλάχιστον σου έλεγε ξεκάθαρα take it or leave it.
Andreaslar
22-01-23, 17:40
Euronet θα ηταν
Για παραδειγμα στην Ελλάδα αν θυμαμαι καλά μου ειχαν χρεωσει 2 ευρω χωρις να εχω ξεπερασει τα 200 ευρω και οταν ρωτησα την εξυπηρετηση της ρεβολουτ με παρεπεμψαν στην τράπεζα.
Αυτά είναι χρεώσεις ΔΙΑΣ και δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Στην Ελλάδα δεν έχω βρει τρόπο να σηκώσεις μετρητά χωρίς προμήθεια. Εκτός προφανώς αν έχεις κάρτα της ίδια της τράπεζας.
- - - Updated - - -
Έχετε δοκιμάσει να κάνετε ανάληψη στις εδώ τράπεζες με κάρτα εκτός ευρώ; Δίνουν 2 επιλογές. Η μία είναι με την ισοτιμία της τράπεζας + markup, η άλλη με την ισοτιμία της κάρτας. Το markup είναι της τάξης του 8% αν θυμάμαι καλά. Και το παρουσιάζουν σαν πλεονέκτημα στις οθόνες του ATM γιατί και καλά είναι εγγυημένο το πόσα θα τραβήξει.
Πάντα επιλέγεις χρέωση σε τοπικό νόμισμα, όπως και σε POS.
Πλεονέκτημα μπορεί να είναι γιατί αν η κάρτα σου έχει χρέωση για αγορές σε ξένο νόμισμα (όχι όπως η revolut) τότε κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μεγαλύτερη η χρέωση της κάρτας σου απ ότι η χάλια ισοτιμία της τράπεζας που σηκώνεις τα λεφτά.
RASTAVIPER
22-01-23, 21:33
Euronet θα ηταν
Καλά που διάβασες και το ποστ μου πριν γράψεις την απλούστευση σου
Euronet θα ηταν
Τι μίσος είναι αυτό με τα Euronet;
Στη Γερμανία δεν χρεώνουν τίποτα έξτρα. Επίσης στην Ιταλία μέσα στην πόλη ένα Euronet με άφησε να σηκώσω δωρεάν (πλήρωσα :p αλλά μόνο το ποσό που σήκωσα) ενώ πάλι στην Ιταλία σε αεροδρόμιο ένα Euronet και ένα διπλανό τράπεζας είχαν την ίδια προμήθεια.
Τι μίσος είναι αυτό με τα Euronet;
Στη Γερμανία δεν χρεώνουν τίποτα έξτρα. Επίσης στην Ιταλία μέσα στην πόλη ένα Euronet με άφησε να σηκώσω δωρεάν (πλήρωσα :p αλλά μόνο το ποσό που σήκωσα) ενώ πάλι στην Ιταλία σε αεροδρόμιο ένα Euronet και ένα διπλανό τράπεζας είχαν την ίδια προμήθεια.
Εγώ όπου τα έχω συναντήσει έχω δει αυτή την συμπεριφορά
https://www.youtube.com/watch?v=ZQzyTVT-ITc
(το συγκεκριμένο βίντεο έτυχε να το δω να γυρίζετε live στην Πράγα καθώς πήγα να χρησιμοποιήσω το ΑΤΜ που κάνει τις δοκιμές και με περίμεναν :p. Πήρα χαμπάρι τι παίζει με τις χρεώσεις στην οθόνη ενώ par;allhla άκουγα την κοπέλα να λέει τα ίδια στην κάμερα)
Εγώ όπου τα έχω συναντήσει έχω δει αυτή την συμπεριφορά
https://www.youtube.com/watch?v=ZQzyTVT-ITc
(το συγκεκριμένο βίντεο έτυχε να το δω να γυρίζετε live στην Πράγα καθώς πήγα να χρησιμοποιήσω το ΑΤΜ που κάνει τις δοκιμές και με περίμεναν :p. Πήρα χαμπάρι τι παίζει με τις χρεώσεις στην οθόνη ενώ par;allhla άκουγα την κοπέλα να λέει τα ίδια στην κάμερα)
Το ότι όπου τα έχεις συναντήσει εσύ κάνουν κάτι δε σημαίνει ότι το κάνουν παντού.
Αυτή η κοπέλα ψεύδεται γιατί γράφει στην περιγραφή του βίντεο ότι «Ισχύει σε όλη την Ευρώπη & όλα τα νομίσματα!» το οποίο δεν ισχύει.
Όταν λες ότι κάτι ισχύει παντού και πάντα, αρκεί να βρω ένα αντιπαράδειγμα για να αποδείξω ότι κάνεις λάθος. Έδωσα 2 αντιπαραδείγματα, επομένως κάνετε λάθος (ή ψεύδεστε) και εσύ και αυτή.
- - - Updated - - -
Αυτά είναι χρεώσεις ΔΙΑΣ και δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Στην Ελλάδα δεν έχω βρει τρόπο να σηκώσεις μετρητά χωρίς προμήθεια. Εκτός προφανώς αν έχεις κάρτα της ίδια της τράπεζας.
Πως είναι χρεώσεις ΔΙΑΣ δεδομένου ότι η Revolut δεν είναι στο ΔΙΑΣ;
Όταν κάρτα της Revolut πάει να σηκώσει μετρητά από ΑΤΜ της Εθνικής το ΔΙΑΣ δεν ανακατεύεται στην όλη διαδικασία. Οι χρεώσεις είναι χρεώσεις της Εθνικής.
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
23-01-23, 14:31
Πως είναι χρεώσεις ΔΙΑΣ δεδομένου ότι η Revolut δεν είναι στο ΔΙΑΣ;
Όταν κάρτα της Revolut πάει να σηκώσει μετρητά από ΑΤΜ της Εθνικής το ΔΙΑΣ δεν ανακατεύεται στην όλη διαδικασία. Οι χρεώσεις είναι χρεώσεις της Εθνικής.
Μήπως πάει μέσω της correspondent bank της Revolut στην Ελλάδα για να βγουν τα μετρητά από το ΔΙΑΣ;
Μήπως πάει μέσω της correspondent bank της Revolut στην Ελλάδα για να βγουν τα μετρητά από το ΔΙΑΣ;
Πολύ κουλό μου ακούγεται. Το ΔΙΑΣ είναι για τις ελληνικές τράπεζες μόνο, για να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να μιλάνε μέσω εξωτερικού.
To ΔΙΑΣ επιτρέπει ανάληψη μέχρι 620 € τη μέρα (https://www.dias.com.gr/el/gia-katanalotes/diatrapeziko-atm/).
Από τη Revolut μπορείς να σηκώσεις περισσότερα.
Πολύ κουλό μου ακούγεται. Το ΔΙΑΣ είναι για τις ελληνικές τράπεζες μόνο, για να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να μιλάνε μέσω εξωτερικού.
To ΔΙΑΣ επιτρέπει ανάληψη μέχρι 620 € τη μέρα (https://www.dias.com.gr/el/gia-katanalotes/diatrapeziko-atm/).
Από τη Revolut μπορείς να σηκώσεις περισσότερα.
Στο ίδιο λινκ έχει και λίστα με τις τράπεζες, έχει και μερικές εξωτερικού, όχι την Revolut
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
23-01-23, 15:16
Στο ίδιο λινκ έχει και λίστα με τις τράπεζες, έχει και μερικές εξωτερικού, όχι την Revolut
Αν χρησιμοποιείται κάποιο άλλο διατραπεζικό σύστημα εκτός του ΔΙΑΣ για την ανάληψη μετρητών απο τη Revolut, τότε είναι λογικό που δεν βρίσκεται στη λίστα.
Αν όμως πάει μέσω ΔΙΑΣ, τότε η Revolut πρέπει να έχει έναν λογαριασμό σε τουλάχιστον μια απο τις τράπεζες που βρίσκονται στη λίστα.
Και κάπου εδώ επανέρχεται η συζήτηση "πως σκατα μας χρεώνουν οι τράπεζες και γιατί δεν μπορεί να μας εξηγήσει κανείς" :p
Αν χρησιμοποιείται κάποιο άλλο διατραπεζικό σύστημα εκτός του ΔΙΑΣ για την ανάληψη μετρητών απο τη Revolut, τότε είναι λογικό που δεν βρίσκεται στη λίστα.
Αν όμως πάει μέσω ΔΙΑΣ, τότε η Revolut πρέπει να έχει έναν λογαριασμό σε τουλάχιστον μια απο τις τράπεζες που βρίσκονται στη λίστα.
Μα δεν πάει μέσω ΔΙΑΣ, πάει μέσω visa/mastercard
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
23-01-23, 15:20
Μα δεν πάει μέσω ΔΙΑΣ, πάει μέσω visa/mastercard
Ε άρα είναι χρέωση Visa/Mastercard, γιατί δεν το λες τόση ώρα; :p
Έτσι πάει και όταν πας να κάνεις ανάληψη με Gpay απο eurobank με κάρτα της eurobank που έχεις περάσει στο gpay :p
Εγώ δε νομίζω ότι είναι χρέωση Visa/Mastercard.
Αυτά τα έξτρα (κερατιάτικα) που χρεώνει το ΑΤΜ είναι 100% απόφαση της τράπεζας (ή της Euronet :p ) που το διαχειρίζεται.
- - - Updated - - -
Χμμμ, κάθε μέρα μαθαίνω κάτι νέο, ευχαριστώ.
- - - Updated - - -
Να προσθέσω ότι η χρέωση της Visa/Mastercard είναι πάρα πολύ μικρή και υπήρχε από πάντα (αν μη τι άλλο, αυτές οι προμήθειες δεν αυξάνονται αλλά μειώνονται με το χρόνο).
Δεν είναι λοιπόν εξαιτίας της Visa/Mastercard που άρχισαν όλες οι ελληνικές τράπεζες πριν λίγα χρόνια να χρεώνουν κερατιάτικα.
Έλαβε κανείς άλλος πρόσκληση να μπει στη λίστα για το Revolut Ultra; Καμία ιδέα τι μπορεί να είναι;
Γεια σας Georgios,
Το κορυφαίο πρόγραμμά μας έρχεται την Άνοιξη του 2023 με απαράμιλλη πρόσβαση, γεμάτο εμπειρίες και προνόμια. Το Ultra είναι η είσοδός σας σε έναν νέο κόσμο με μια εξαιρετικά σχεδιασμένη κάρτα που δεν έχει συναγωνισμό.
Ως πελάτης της Revolut, έχετε πρώιμη πρόσβαση στη λίστα αναμονής για το Ultra. Μπείτε και επωφεληθείτε με 5% επιστροφή μετρητών στις αγορές του πρώτου μήνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιστροφή μετρητών, ανατρέξτε στους όρους μας.
Γιατί να συμβιβαστείτε με οτιδήποτε λιγότερο από το τέλειο; Με το Ultra περνλατε στο επόμενο επίπεδο!
Λίγες παραπάνω πληροφορίες στα screenshots, μάλλον νέο πρόγραμμα που τονίζει τα ταξίδια.
Για την χρέωση ΔΙΑΣ έχεις δίκαιο δεν το έγραψα καλά, εννοούσα τις χρεώσεις που έχουν οι ελληνικές τράπεζες για ανάληψη με κάρτα άλλης τραπέζης, άλλου δικτύου κ.ο.κ.. Λανθασμένα τα έβαλα όλα αυτά στην ίδια ομπρέλα με τις χρεώσεις ΔΙΑΣ
Το ότι όπου τα έχεις συναντήσει εσύ κάνουν κάτι δε σημαίνει ότι το κάνουν παντού.
Αυτή η κοπέλα ψεύδεται γιατί γράφει στην περιγραφή του βίντεο ότι «Ισχύει σε όλη την Ευρώπη & όλα τα νομίσματα!» το οποίο δεν ισχύει.
Όταν λες ότι κάτι ισχύει παντού και πάντα, αρκεί να βρω ένα αντιπαράδειγμα για να αποδείξω ότι κάνεις λάθος. Έδωσα 2 αντιπαραδείγματα, επομένως κάνετε λάθος (ή ψεύδεστε) και εσύ και αυτή.
Να δούμε ποιος ψεύδεται λοιπόν, εγώ και αυτή ή κάποιος άλλος; :whistle:
Επειδή γενικά έχω πολύ καλή μνήμη, είχαμε κάνει ακριβώς την ίδια συζήτηση στο παρελθόν, σου είχα δείξει μάλιστα και links από reddit κτλ που αναφέρουν ότι την Γερμανία έχει χρέωση και μου είπες "Από όσο ξέρω για γερμανική κάρτα το Euronet δε χρεώνει χειρότερα από άλλες τράπεζες", είπες ότι όσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει Euronet "ποτέ δεν χρεώθηκα τίποτα εξωπραγματικό" καθώς και ότι την προηγούμενη κάρτα σου "αν πήγαινα σε ΑΤΜ τρίτης τράπεζας ή σε Euronet είχα την ίδια χρέωση". Επίσης είπες ότι έχεις μια κάρτα με την οποία "έχω δωρεάν αναλήψεις (με όρους), ισχύουν και στα Euronet αυτές οι δωρεάν αναλήψεις".
'Αρα να λοιπόν γιατί "στην Ιταλία μέσα στην πόλη ένα Euronet με άφησε να σηκώσω δωρεάν".
Όσων αφορά το "Τι μίσος είναι αυτό με τα Euronet",
όταν έχω να διαλέξω ανάμεσα
στην κοπέλα που "ψεύδεται" επειδή λέει ότι μια συμπεριφορά "ισχύει σε όλη την Ευρώπη & όλα τα νομίσματα" ενώ κάποιος με μια ειδική κάρτα που (με όρους) δεν έχει χρεώσεις βρήκε ένα ΑΤΜ που δεν τον χρέωσε (ενώ όπως άλλο στην ίδια χώρα χρέωνε κανονικά :what:) (η οποία κοπέλα παρεμπιπτόντως λέει αυτό που λέει όλο το internet reddit, fora, blogs, youtube...)
a random guy on the internet (shorturl.at/beiY2)που λέει χρεώνει, δεν χρεώνει, χρεώνει αλλά όσο οι άλλοι, δεν χρεώνει με τους όρους που εγώ έχω κτλ και στο κάτω κάτω μπορεί να είναι και μέτοχος στην euronet
θα διαλέξω την κοπέλα που ψεύδεται λέγοντας αυτά που έχω δει και εγώ και θα ξαναπώ: Μακριά από Euronet
Εξάλλου, η ίδια η euronet δεν αναφέρει στο site της της χρεώσεις στο FAQ και αν το αναφέρει γενικά κάπου στο site είναι κάπου πολύ καλά κρυμμένο. Πόσο έντιμο αυτό; Οι ελληνικές τράπεζες έχουν εύκολα προσβάσιμη την λίστα. Γιατί;
Το μόνο που λέει είναι ότι
"είμαστε στόχος κακόβουλων σχολίων, videos κτλ επειδή μας λένε ότι χρεώνουμε πολύ αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί στο κάτω κάτω the person using the ATM is the only one who can accept or decline the charge"
Δηλαδή γιατί μας λένε ψέματα ότι χρεώνουμε, αφού μπορείτε να μην κάνετε ανάληψη και να μην χρεωθείτε :worthy:
Με δύο λόγια,
το ότι σε κάποιες χώρες (Γερμανία, Ελλάδα...) χρεώνουν και οι άλλες τράπεζες για χρήση μη δικιάς τους κάρτας δεν σημαίνει ότι η euronet δεν χρεώνει εξτρά τις χάλιας DCC ισοτιμίας της.
Το ότι το 50% των ΑΤΜ που λες ότι είδες στην Ιταλία δεν χρεώνουν με χρήση της κάρτας/λογαριασμού (η ότι άλλο έχεις) που δεν έχει χρεώσεις υπό όρους, δεν σημαίνει ότι δεν δεν χρεώνει.
το ότι σε κάποιες χώρες (Τσεχία, ΗΒ...) οι άλλες τράπεζες δεν χρεώνουν για χρήση μη δικιάς τους κάρτας αλλά η euronet είναι ε εξαίρεση και χρεώνει, σημαίνει ότι ούτε η κοπέλα ούτε εγώ ψευδόμαστε.
Άρα αν κάποιος ψεύδεται και δεν είμαι ούτε εγώ ούτε αυτή, ποιος μένει(ς);;;
Και να αντιστρέψω την ερώτηση λοιπόν, προς τι τόση αγάπη με την euronet, ώστε να φτάνουμε να παίζουμε στα όρια αλήθειας-ψεύδους; Ούτε οικονομικό όφελος να είχαμε δηλαδή :hmm:
σύμφωνα με την λογική σου ", αρκεί να βρω ένα αντιπαράδειγμα για να αποδείξω ότι κάνεις λάθος."
Πάμε:
Στην Ιταλία δεν χρεώνει:
This ATM that charges 40 € as a transaction fee in italy (https://www.reddit.com/r/assholedesign/comments/d690uf/this_atm_that_charges_40_as_a_transaction_fee_in/)
Βέβαια κάποιοι λένε ότι όλα καλά στην Ιταλία. (https://www.euronetatms.com/paying-my-way-in-italy/) Τι, δεν μετράει επειδή πληρώθηκαν για να το γράψουν; :what:
Ομοίως και Γερμανία
I got "caught out" bu Euronet in Berlin when I was too lazy to go to a bank. The transaction charge came onto the bottom of the screen in very small print (far smaller than the way the information appears on screen with my Spanish bank) and my fingers were quicker than my brain and I pressed continue too fast.
https://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic-g187820-i1251-k12995692-Euronet_Scam_12_Commision-Monterosso_al_Mare_Cinque_Terre_Italian_Riviera_Liguria.html
Βέβαια κάποιοι πάλι λένε άλλα
Στη Γερμανία είναι δωρεάν
Να δούμε ποιος ψεύδεται λοιπόν, εγώ και αυτή ή κάποιος άλλος; :whistle:
Επειδή γενικά έχω πολύ καλή μνήμη, είχαμε κάνει ακριβώς την ίδια συζήτηση στο παρελθόν, σου είχα δείξει μάλιστα και links από reddit κτλ που αναφέρουν ότι την Γερμανία έχει χρέωση και μου είπες "Από όσο ξέρω για γερμανική κάρτα το Euronet δε χρεώνει χειρότερα από άλλες τράπεζες", είπες ότι όσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει Euronet "ποτέ δεν χρεώθηκα τίποτα εξωπραγματικό" καθώς και ότι την προηγούμενη κάρτα σου "αν πήγαινα σε ΑΤΜ τρίτης τράπεζας ή σε Euronet είχα την ίδια χρέωση". Επίσης είπες ότι έχεις μια κάρτα με την οποία "έχω δωρεάν αναλήψεις (με όρους), ισχύουν και στα Euronet αυτές οι δωρεάν αναλήψεις".
'Αρα να λοιπόν γιατί "στην Ιταλία μέσα στην πόλη ένα Euronet με άφησε να σηκώσω δωρεάν".
Όσων αφορά το "Τι μίσος είναι αυτό με τα Euronet",
όταν έχω να διαλέξω ανάμεσα
στην κοπέλα που "ψεύδεται" επειδή λέει ότι μια συμπεριφορά "ισχύει σε όλη την Ευρώπη & όλα τα νομίσματα" ενώ κάποιος με μια ειδική κάρτα που (με όρους) δεν έχει χρεώσεις βρήκε ένα ΑΤΜ που δεν τον χρέωσε (ενώ όπως άλλο στην ίδια χώρα χρέωνε κανονικά :what:) (η οποία κοπέλα παρεμπιπτόντως λέει αυτό που λέει όλο το internet reddit, fora, blogs, youtube...)
a random guy on the internet (shorturl.at/beiY2)που λέει χρεώνει, δεν χρεώνει, χρεώνει αλλά όσο οι άλλοι, δεν χρεώνει με τους όρους που εγώ έχω κτλ και στο κάτω κάτω μπορεί να είναι και μέτοχος στην euronet
θα διαλέξω την κοπέλα που ψεύδεται λέγοντας αυτά που έχω δει και εγώ και θα ξαναπώ: Μακριά από Euronet
Εξάλλου, η ίδια η euronet δεν αναφέρει στο site της της χρεώσεις στο FAQ και αν το αναφέρει γενικά κάπου στο site είναι κάπου πολύ καλά κρυμμένο. Πόσο έντιμο αυτό; Οι ελληνικές τράπεζες έχουν εύκολα προσβάσιμη την λίστα. Γιατί;
"είμαστε στόχος κακόβουλων σχολίων, videos κτλ επειδή μας λένε ότι χρεώνουμε πολύ αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί στο κάτω κάτω the person using the ATM is the only one who can accept or decline the charge"
Δηλαδή γιατί μας λένε ψέματα ότι χρεώνουμε, αφού μπορείτε να μην κάνετε ανάληψη και να μην χρεωθείτε :worthy:
Με δύο λόγια,
το ότι σε κάποιες χώρες (Γερμανία, Ελλάδα...) χρεώνουν και οι άλλες τράπεζες για χρήση μη δικιάς τους κάρτας δεν σημαίνει ότι η euronet δεν χρεώνει εξτρά τις χάλιας DCC ισοτιμίας της.
Το ότι το 50% των ΑΤΜ που λες ότι είδες στην Ιταλία δεν χρεώνουν με χρήση της κάρτας/λογαριασμού (η ότι άλλο έχεις) που δεν έχει χρεώσεις υπό όρους, δεν σημαίνει ότι δεν δεν χρεώνει.
το ότι σε κάποιες χώρες (Τσεχία, ΗΒ...) οι άλλες τράπεζες δεν χρεώνουν για χρήση μη δικιάς τους κάρτας αλλά η euronet είναι ε εξαίρεση και χρεώνει, σημαίνει ότι ούτε η κοπέλα ούτε εγώ ψευδόμαστε.
Άρα αν κάποιος ψεύδεται και δεν είμαι ούτε εγώ ούτε αυτή, ποιος μένει(ς);;;
Και να αντιστρέψω την ερώτηση λοιπόν, προς τι τόση αγάπη με την euronet, ώστε να φτάνουμε να παίζουμε στα όρια αλήθειας-ψεύδους; Ούτε οικονομικό όφελος να είχαμε δηλαδή :hmm:
σύμφωνα με την λογική σου ", αρκεί να βρω ένα αντιπαράδειγμα για να αποδείξω ότι κάνεις λάθος."
Πάμε:
Στην Ιταλία δεν χρεώνει:
This ATM that charges 40 € as a transaction fee in italy (https://www.reddit.com/r/assholedesign/comments/d690uf/this_atm_that_charges_40_as_a_transaction_fee_in/)
Βέβαια κάποιοι λένε ότι όλα καλά στην Ιταλία. (https://www.euronetatms.com/paying-my-way-in-italy/) Τι, δεν μετράει επειδή πληρώθηκαν για να το γράψουν; :what:
Ομοίως και Γερμανία
I got "caught out" bu Euronet in Berlin when I was too lazy to go to a bank. The transaction charge came onto the bottom of the screen in very small print (far smaller than the way the information appears on screen with my Spanish bank) and my fingers were quicker than my brain and I pressed continue too fast.
https://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic-g187820-i1251-k12995692-Euronet_Scam_12_Commision-Monterosso_al_Mare_Cinque_Terre_Italian_Riviera_Liguria.html
Βέβαια κάποιοι πάλι λένε άλλα
Δεν έχω καμία αγάπη για τη Euronet, το μίσος δεν καταλαβαίνω.
Αν έρθω στην Ελλάδα με μια κάρτα εξωτερικού που έχω (N26, Revolut, άλλη γερμανική τράπεζα) και πάνω να σηκώσω λεφτά από Euronet, από Εθνική, από Eurobank κλπ, πόσο θα χρεώσει η κάθε μια;
Αυτό πραγματικά το ρωτάω, δεν το ρωτάω για να αποδείξω ότι έχω δίκιο. Υπάρχει κάπου μια πηγή που να είναι ενημερωμένη και να λέει τι θα χρεώσει έξτρα ο κάθε πάροχος ΑΤΜ για αναλήψεις με κάρτα εξωτερικού στην Ελλάδα;
Τώρα αν εσύ θέλεις να γενικεύσεις ότι τα Euronet κλέβουν πάντα, και αγνοείς αυτά που ο ίδιος γράφεις (ότι συχνά κλέβουν όσο κλέβουν και οι κανονικές τράπεζες) τότε τι να πω, είναι απλά μίσος χωρίς καμία λογική.
- - - Updated - - -
Για την χρέωση ΔΙΑΣ έχεις δίκαιο δεν το έγραψα καλά, εννοούσα τις χρεώσεις που έχουν οι ελληνικές τράπεζες για ανάληψη με κάρτα άλλης τραπέζης, άλλου δικτύου κ.ο.κ.. Λανθασμένα τα έβαλα όλα αυτά στην ίδια ομπρέλα με τις χρεώσεις ΔΙΑΣ
Καλώς.
Θεούληδες είναι, πρέπει να πας στο ATM την ώρα που χρειάζεσαι τα μετρητά για να μάθεις πόση είναι η ζημιά :crazy:
(δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Euronet, ξέρω μόνο πως φημολογείται -αναφορές σε διάφορα site- πως το markup τους είναι 14%, δεν φανταζόμουν να σκεφτόταν ποτέ κανείς να πλησιάσει τα ATM τους, για Ελλάδα πάντα)
- - - Updated - - -
Αν έρθω στην Ελλάδα με μια κάρτα εξωτερικού που έχω (N26, Revolut, άλλη γερμανική τράπεζα) και πάνω να σηκώσω λεφτά από Euronet, από Εθνική, από Eurobank κλπ, πόσο θα χρεώσει η κάθε μια;
Αυτό πραγματικά το ρωτάω, δεν το ρωτάω για να αποδείξω ότι έχω δίκιο. Υπάρχει κάπου μια πηγή που να είναι ενημερωμένη και να λέει τι θα χρεώσει έξτρα ο κάθε πάροχος ΑΤΜ για αναλήψεις με κάρτα εξωτερικού στην Ελλάδα;
Δεν είναι μυστικό αυτό, σου βγάζει επιλογή να επιλέξεις ποιος θα κάνει τη μετατροπή, η κάρτα σου ή η τράπεζα, επιλέγεις η κάρτα σου και σε χρεώνει από 2,50 περίπου ευρώ μέχρι ένα 3ευρω, ανάλογα την τράπεζα. Φτηνότερη η Attica, αν βρεις ATM, ακριβότερη η Πειραιώς. Αν μιλάμε για Revolut, Wise, Ν26 και τέτοιες τράπεζες με 'φιλικές' χρεώσεις, αυτός είναι ο φτηνότερος τρόπος. Όπως ανέφερα, στην αντίθετη περίπτωση σε χρεώνει την τιμή του συναλλάγματος συν το όποιο markup, θυμάμαι όταν το ανέγραφαν στο ATM ήταν 8%, έχω καιρί να το δω, σήμερα η Πειραιώς για παράδειγμα χρεώνει 11%, μπες και ψάξε τι χρεώνουν οι άλλοι, δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν κατάλαβα καλά, αν κάνουν τη μετατροπή με το markup δεν βάζουν και το τέλος χρήσης του ATM, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα στον τιμοκατάλογο της Πειραιώς που έδωσα link παραπάνω.
Έτσι κι αλλιώς για μικρά ποσά (50-100 ευρώ) δεν συμφέρει, χαλάς κάπου το νόμισμα που κουβαλάς και ας σε 'κλέψει' ο έμπορος που θα σου δώσει ρέστα, για μεγαλύτερα απλά χρεώνεις την κάρτα. Για Ελλάδα πάντα με το access fee.
Τώρα αν εσύ θέλεις να γενικεύσεις ότι τα Euronet κλέβουν πάντα, και αγνοείς αυτά που ο ίδιος γράφεις (ότι συχνά κλέβουν όσο κλέβουν και οι κανονικές τράπεζες) τότε τι να πω, είναι απλά μίσος χωρίς καμία λογική.
Όταν χρεώνεις εκεί που δεν χρεώνουν, δεν κλέβεις.
Όταν χρεώνεις και εκεί που δεν χρεώνουν, κλέβεις.
Γερμανία δεν έχω χρησιμοποιήσει ΑΤΜ αλλά έχω δει αρκετά σχόλια που λένε ότι έχει κανονικά χρέωση
το μίσος δεν καταλαβαίνω
Είναι μία εταιρία με πολύ σκοτεινές τακτικές
Δεν αναφέρει στο site της πόσο θα με χρεώσει
Το 99% του site της ασχολείται με το που θα πουλήσει ATM και έχει μία και μόνο σελίδα με ένα πενιχρό FAQ για τους χρήστες
Δεν είμαι ενάντια στο να χρεώνεις μια υπηρεσία για να βγάλεις τα έξοδα σου ή και κέρδος. Το πως το κάνεις είναι αυτό που κάνει την διαφορά.
Στο ΗΒ που ενώ τα κανονικά ΑΤΜ δεν χρεώνουν τίποτα για χρήση άλλη κάρτας, κάποια λίγα τύπου Euronet που θα βρεις σε εμπορικά σημεία, αεροδρόμια κτλ. Και εκεί θα δεις αυτό πριν βάλεις την κάρτα
245111
Απ την άλλη κάποιες τράπεζες που δεν έχουν δωρεάν ανάληψη σε άλλο νόμισμα όπως η revolut (κάποιες έχουν) λένε ξεκάθαρα πόσο θα σε χρεώσουν. πχ
Cash withdrawals in foreign currency outside the UK also incur a non-pounds cash fee or a foreign cash fee (depending on the currency of the withdrawal) which is 1.5% of the value of the withdrawal. This fee will be a minimum of £2 and a maximum of £4.50
Και απ την άλλη έχεις την Euronet που κρύβει το αν έχει χρέωση στο ίδιο το ATM και αν πας στο site της δεν έχει to παραμικρό. Δεν είναι ανήθικο;
Άρα για να κάνω πιο ξεκάθαρο αυτό:
και αγνοείς αυτά που ο ίδιος γράφεις (ότι συχνά κλέβουν όσο κλέβουν και οι κανονικές τράπεζες)
Όταν σου λέω πόσα θα σου πάρω είναι χρέωση. Όταν σου κρύβω το ότι θα σου πάρω και δεν υπάρχει πουθενά λίστα με το πόσο χρεώνω, είναι κλοπή.
Τις χρεώσεις που ζητάς να βρεις τι αναφέρουν όλες οι ελληνικές τράπεζες για τα ΑΤΜ τους. Το μόνο που δεν έχω βρει είναι η euronet.
Μάλλον αγνοώ αυτά που ο ίδιος γράφω. Ξέρεις :p
Από όσο ξέρω για γερμανική κάρτα το Euronet δε χρεώνει χειρότερα από άλλες τράπεζες.
Δεν είναι μυστικό αυτό, σου βγάζει επιλογή να επιλέξεις ποιος θα κάνει τη μετατροπή, η κάρτα σου ή η τράπεζα, επιλέγεις η κάρτα σου και σε χρεώνει από 2,50 περίπου ευρώ μέχρι ένα 3ευρω, ανάλογα την τράπεζα. Φτηνότερη η Attica, αν βρεις ATM, ακριβότερη η Πειραιώς. Αν μιλάμε για Revolut, Wise, Ν26 και τέτοιες τράπεζες με 'φιλικές' χρεώσεις, αυτός είναι ο φτηνότερος τρόπος. Όπως ανέφερα, στην αντίθετη περίπτωση σε χρεώνει την τιμή του συναλλάγματος συν το όποιο markup, θυμάμαι όταν το ανέγραφαν στο ATM ήταν 8%, έχω καιρί να το δω, σήμερα η Πειραιώς για παράδειγμα χρεώνει 11%, μπες και ψάξε τι χρεώνουν οι άλλοι, δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν κατάλαβα καλά, αν κάνουν τη μετατροπή με το markup δεν βάζουν και το τέλος χρήσης του ATM, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα στον τιμοκατάλογο της Πειραιώς που έδωσα link παραπάνω.
Έτσι κι αλλιώς για μικρά ποσά (50-100 ευρώ) δεν συμφέρει, χαλάς κάπου το νόμισμα που κουβαλάς και ας σε 'κλέψει' ο έμπορος που θα σου δώσει ρέστα, για μεγαλύτερα απλά χρεώνεις την κάρτα. Για Ελλάδα πάντα με το access fee.
Δε με ενδιαφέρει το συνάλλαγμα γιατί ρωτάω πόσο θα μου χρεώσει την ανάληψη με κάρτα από Ευρωζώνη.
Άρα 2,5€ - 3€ χρεώνουν οι τράπεζες. Τα Euronet πόσο χρεώνουν στην Ελλάδα για ανάληψη με κάρτα σε ευρώ;
Τα Euronet πόσο χρεώνουν στην Ελλάδα για ανάληψη με κάρτα σε ευρώ;
Γιατί δεν ψάχνεις στο site τους; ;)
Όταν σου λέω πόσα θα σου πάρω είναι χρέωση. Όταν σου κρύβω το ότι θα σου πάρω και δεν υπάρχει πουθενά λίστα με το πόσο χρεώνω, είναι κλοπή.
Τις χρεώσεις που ζητάς να βρεις τι αναφέρουν όλες οι ελληνικές τράπεζες για τα ΑΤΜ τους. Το μόνο που δεν έχω βρει είναι η euronet.
Μάλλον αγνοώ αυτά που ο ίδιος γράφω. Ξέρεις :p
Δε φτάνει που σε πιάσαμε να παραπληροφορείς λιγότερο από 24 ώρες πριν (ότι η χρέωση που βάζει η ελληνική τράπεζα σε αναλήψεις με Revolut είναι χρέωση ΔΙΑΣ :facepalm: ) και το άφησα να περάσει αντί να σε κράξω, πας να βγεις και από πάνω.
Οι αναλήψεις στη Γερμανία στα Euronet είναι δωρεάν εφόσον η κάρτα σου έχει δωρεάν αναλήψεις. Τα ΑΤΜ Euronet δεν προσθέτουν χρέωση στο ποσό της ανάληψης. Αυτό έγραψα στο πρώτο μήνυμα.
Στο δεύτερο μήνυμα εξήγησα ότι προφανώς για να έχεις τις δωρεάν αναλήψεις πρέπει να έχεις κάρτα που σου παρέχει δωρεάν αναλήψεις. Αν η κάρτα σου έχει δική της χρέσωση, ή δωρεάν μέχρι ένα ποσό και μετά χρέωση προφανώς θα το χρεωθείς.
Άντε λοιπόν να ενημερωθείς λίγο καλύτερα γιατί τα έχεις κάνει αχταρμά.
Δε φτάνει που σε πιάσαμε να παραπληροφορείς λιγότερο από 24 ώρες πριν (ότι η χρέωση που βάζει η ελληνική τράπεζα σε αναλήψεις με Revolut είναι χρέωση ΔΙΑΣ ) και το άφησα να περάσει αντί να σε κράξω, πας να βγεις και από πάνω.
:lol:
Μετά θα μου πεις για κάνα ορθογραφικό.
Και μετά θα μου κάνεις καθρεφτάκι :p
Κοίτα καταλαβαίνω ότι το να σου κατηγορούν το προϊόν δεν είναι και το ότι καλύτερο αλλά τι να κάνουμε, καθένας αποφασίζει πως βγάζει λεφτά με βάζει την ηθική του.
BTW
“We are pleased that the German banking authorities have allowed our outsourcing partner bank to change the ATM interchange fee,” said Michael Brown, Chairman and CEO of Euronet Worldwide, Inc. “The timing of this increase, right before the Christmas holiday season, couldn’t be better. Germany has accounted for approximately 16% of Euronet’s revenues in the first half of 2001. The fee increase could affect transaction demand, but we anticipate that the net result will be an increase in revenues.”
Γιατί είπαμε
Από όσο ξέρω για γερμανική κάρτα το Euronet δε χρεώνει χειρότερα από άλλες τράπεζες.
Και για μην κουράζουμε, αν θες να απαντήσεις κάτι για τις τακτικές της εταιρίας, την μη ξεκάθαρη χρέωση, την απουσία ενημέρωσης απ το site κτλ κτλ κτλ εδώ είμαστε.
Μετά αν αποφασίσεις αν είναι δωρεάν ή όχι μας λες
RASTAVIPER
23-01-23, 19:20
Λίγες παραπάνω πληροφορίες στα screenshots, μάλλον νέο πρόγραμμα που τονίζει τα ταξίδια.
Καλά ποια ταξίδια τονίζει;
Σου έγραψα πριν ότι είναι κυρίως για επιστροφή χρημάτων, βλέπεις να αναφέρεται σε 2 σημεία στις φωτογραφίες σου το ίδιο πράγμα που είπα ήδη και εσύ βλέπεις ότι τονίζει τα ταξίδια; :whistle:
Κοίτα καταλαβαίνω ότι το να σου κατηγορούν το προϊόν δεν είναι και το ότι καλύτερο αλλά τι να κάνουμε, καθένας αποφασίζει πως βγάζει λεφτά με βάζει την ηθική του.
Συγχαρητήρια που κρατήθηκες πάνω από 10 posts για να το γράψεις αυτό.
Το πάλεψες λίγο με επιχειρήματα αλλά αφού δε σου βγήκε με επιχειρήματα επιστρέφεις στο κλασικό «για να μη συμφωνείς μαζί μου είσαι υπάλληλος της τάδε εταιρίας». :lol:
Συγχαρητήρια που κρατήθηκες πάνω από 10 posts για να το γράψεις αυτό.
Το πάλεψες λίγο με επιχειρήματα αλλά αφού δε σου βγήκε με επιχειρήματα επιστρέφεις στο κλασικό «για να μη συμφωνείς μαζί μου είσαι υπάλληλος της τάδε εταιρίας». :lol:
Δεν μιλάω για σένα, αναφέρομαι γενικά. Εσύ το βλέπεις έτσι. Ίσως φταίει ότι τα μοναδικά μέρη στο internet που μπορείς να βρεις καλά λόγια για την εταιρία είναι το site τους και αυτά που γράφει a random guy on the internet που δεν σχετίζεται με την εταιρία.
(και δεν βγάζουν μόνο οι υπάλληλοι λεφτά από τα euronet)
Θα ήθελα πάντως ένα σχόλιο για την ηθική της εταιρίας, το site, την διαφάνεια των χρεώσεων της, αναφορές για χρεώσεις στην Ιταλία/Γερμανία, διαφορετική αντιμετώπιση ντόπιας από τουριστικής κάρτας. Κάτι...
Απ την προηγούμενη φορά τα περιμένω
BTW
“We are pleased that the German banking authorities have allowed our outsourcing partner bank to change the ATM interchange fee,” said Michael Brown, Chairman and CEO of Euronet Worldwide, Inc. “The timing of this increase, right before the Christmas holiday season, couldn’t be better. Germany has accounted for approximately 16% of Euronet’s revenues in the first half of 2001. The fee increase could affect transaction demand, but we anticipate that the net result will be an increase in revenues.”
Μα αυτό που γράφεις εδώ επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα εγώ πρώτος.
Τα ATM interchange fees για όποιον δεν ξέρει τι είναι (πχ τον ranger) δεν είναι το έξτρα ποσό που χρεώνει η τράπεζα επιπλέον της ανάληψης.
Πρώτος έγραψα στο post που έχεις βάλει 3 φορές μισό το εξής:
Tα Euronet δεν χρεώνουν "παντού και πάντα".
Στη Γερμανία είναι δωρεάν (ίσως επειδή οι χρεώσεις γενικά στη Γερμανία είναι τόσο ψηλές που δεν έχουν ανάγκη να χρεώσουν και άλλο).
Και έρχεσαι και βάζεις κείμενο που επιβεβαιώνει ότι έχω δίκιο; :worthy:
Είναι γνωστό σε όποιον δουλεύει στο χώρο ότι οι γερμανικοί πάροχοι ΑΤΜ (δηλαδή και οι τράπεζες που έχουν ΑΤΜ) γδύνουν στα interchange fees. Για αυτό και δεν χρειάζεται να χρεώσουν και παραπάνω. Η Γερμανία αναφέρεται συχνά ως παράδειγμα χώρας με εντελώς στρεβλή λειτουργία των ΑΤΜ.
Πραγματικά είναι απίστευτο το πόσο λίγο γνωρίζεις πως λειτουργούν οι πληρωμές και πόση απεριόριστη αυτοπεποίθηση διαθέτεις που δεν έχεις πρόβλημα να προβάλλεις την ημιμάθειά σου σε όλο το forum.
- - - Updated - - -
Θα ήθελα πάντως ένα σχόλιο για την ηθική της εταιρίας, το site, την διαφάνεια των χρεώσεων της, αναφορές για χρεώσεις στην Ιταλία/Γερμανία, διαφορετική αντιμετώπιση ντόπιας από τουριστικής κάρτας. Κάτι...
Απ την προηγούμενη φορά τα περιμένω
Δεν έχω γνώμη για την ηθική της Euronet και προσωπικά το λήγω εδώ γιατί έχω και δουλειές.
Με ενδιαφέρει όμως αν κάποιος είναι στην Ελλάδα αν μπορεί να πεταχτεί μέχρι ένα Euronet και να δει από περιέργεια πόσα χρεώνει αν πας να κάνεις ανάληψη με Revolut.
Με ενδιαφέρει όμως αν κάποιος είναι στην Ελλάδα αν μπορεί να πεταχτεί μέχρι ένα Euronet και να δει από περιέργεια πόσα χρεώνει αν πας να κάνεις ανάληψη με Revolut.
Μπες στο site τους να το δεις
Η αναξιόπιστη πηγή μου λέει 3,85
Τα ATM interchange fees για όποιον δεν ξέρει τι είναι (πχ τον ranger) δεν είναι το έξτρα ποσό που χρεώνει η τράπεζα επιπλέον της ανάληψης.
Πραγματικά είναι απίστευτο το πόσο λίγο γνωρίζεις πως λειτουργούν οι πληρωμές και πόση απεριόριστη αυτοπεποίθηση διαθέτεις που δεν έχεις πρόβλημα να προβάλλεις την ημιμάθειά σου σε όλο το forum.
κοίτα καταλαβαίνει ότι θες να το πας προσωπικά και να αρχίζεις τους χαρακτηρισμούς γιατί, τι άλλο να κάνεις όταν πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Εξάλλου The weapon of the weak is irony
Επί της ουσίας λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείς να τους δικαιολογήσεις. Το γιατί το ξέρεις εσύ ;) To πως είναι με το γνωστό "if you can't convince them confuse them"
Το "είναι δωρεάν", έγινε "όχι παραπάνω απ τους άλλους" και τελικά "ε ναι αν έχεις δωρεάν κάρτα είναι δωρεάν"
Εγώ ρωτάω για κάρτες εκτός χώρας που λέει και το video, o lewton σφυρίζει αδιάφορα. Εγώ ρωτάω για κρυφές χρεώσεις, ο lewton κάνει την πάπια. Λέω γιατί τόσοι λένε ότι κλέβουν ακόμα και σε Γερμανία/Ιταλία που ο lewton είπε ότι δεν χρεώνουν 50% (Ιταλία) ή χρεώνουν όταν χρεώνουν αλλά είναι δωρεάν αν δεν χρεώνουν, εκτός απ όταν χρεώνουν που δεν χρεώνουν, αλλά και πάλι χρεώνουν όταν χρεώνουν, εκτός αν έχει ειδικά κάρτα που δεν χρεώνει αλλά και πάλι κάποτε είναι δωρεάν (αυτό ακριβώς τίποτα άλλο), ο lewton λέει "Χα χα είπες ΔΙΑΣ ενώ δεν είναι όλα ΔΙΑΣ"
Το παραπάνω quote που χάρηκες στο είχα δείξει και τότε και η προηγούμενη παράγραφος έλεγε ότι ανέβασαν το fee τους παραπάνω από τους άλλους. Ξεχνάς.
Όπως ξέχασες να σχολιάσεις το
Unlike most others here, I think you'll be able to withdraw for free from any German banks' ATMs (just not from Euronet etc as you and others have mentioned). It should work the same as with Revolut, which is obviously also not a German bank and doesn't have special agreements with German banks afaik, and I also don't pay withdrawal fees with Revolut for anything except Euronet.
Κλασική περίπτωση παραπληροφόρησης (προς κάποιο όφελος άραγε;;; :what:)
Ξαναλέω επί της ουσίας λοιπόν και σχετικά με το video που σε πείραξε όπως και την άλλη φορά που τους είπες κλέφτες, υπάρχει εξτρά χρέωση, εξτρά από την στάνταρ της τράπεζας.
Θες να παίξεις με τις λέξεις πάλι και να κρυφτείς πίσω από το δάκτυλο μπας και την πατήσει κανείς ακόμα; Θες να μου πεις πάλι ναι αλλά δεν το λένε έτσι το λένε γιουβέτσι; Θες να μου πεις δεν το λένε ΔΙΑΣ το λένε interchange fees; Θες να το πεις δωρεά υπέρ lewton; Μικρή σημασία έχει, η εξτρά χρέωση είναι εκεί.
Το video που τόσο σε πείραξε μιλάει για μία απάτη εις βάρος τουριστών και πως αλλάζει συμπεριφορά όταν μπει ντόπια κάρτα.
Και είναι η δεύτερη φορά που σε πειράζει τόσο πολύ. Πολύ ευαισθησία δε νομίζεις;
Σου είπα όταν χρεώνουν όλοι δεν είναι κλοπή όταν δεν χρεώνουν οι άλλοι αλλά μόνο εσύ και μάλιστα ύπουλα είναι.
Και αυτό ισχύει όσο και να παίξεις με τις λέξεις. Δεν αλλάζει
Από εκεί και πέρα μπορείς να είσαι ο κλασικός lewton και να χαρακτηρίζεις και να προσβάλεις, είμαι χρόνια στο forum για να ξέρω να σε >> /dev/null :closed:
και ξαναματά ρωτάω, γιατί δεν ψάχνεις στο site τους; Είναι απίστευτο πόσο λίγο γνωρίζεις το ίντερνετ και ότι υπάρχουν μηχανές αναζήτησης και sites
(Α κάτσε να βάλω και emoticon να το παίξω ψαγμένος)
:rofl:
(done)
Ότι βίντεο έχω δει για οδηγίες σε χώρες της Ευρώπης προς τουρίστες, αναφέρουν όλα, ότι δεν πρέπει ούτε να το σκεφτείς να πας στα συγκεκριμένα ΑΤΜ.
Καλά ποια ταξίδια τονίζει;
Σου έγραψα πριν ότι είναι κυρίως για επιστροφή χρημάτων, βλέπεις να αναφέρεται σε 2 σημεία στις φωτογραφίες σου το ίδιο πράγμα που είπα ήδη και εσύ βλέπεις ότι τονίζει τα ταξίδια; :whistle:
Η επιστροφή χρημάτων υπάρχει ήδη στο metal, δεν είναι κάτι νέο εφόσον έχει μέγιστο όριο το ποσό του μηνιαίου κόστους της συνδρομής. Τι διαφορά θα έχει το metal πχ με κόστος 13.99 τον μήνα και επιστροφή 13.99, με το Ultra με κόστος 19.99 (τυχαίο ποσό) και επιστροφή 19.99; Θέλω να δω τις ουσιαστικές διαφορές των δύο προγραμμάτων (εφόσον η επιστροφή δεν δίνει κάτι παραπάνω όπως δίνει το Revolut Pro που έχει 1% επιστροφή χωρίς μηνιαίο όριο).
Δεν πρόκειται να κερδίσετε λεφτά από το νέο πρόγραμμα.
You will be entitled to earn 5% of cashback on all eligible transactions you carry out (subject to these Promotion Terms) under your Revolut Ultra Plan during the Cashback Period. The maximum amount you can earn in the form of a cashback is the equivalent to the Ultra Plan monthly fee.
Στην καλύτερη θα πάρετε πίσω το μηνιαίο πάγιό του.
RASTAVIPER
24-01-23, 11:01
κοίτα καταλαβαίνει ότι θες να το πας προσωπικά και να αρχίζεις τους χαρακτηρισμούς γιατί, τι άλλο να κάνεις όταν πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Εξάλλου The weapon of the weak is irony
Επί της ουσίας λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείς να τους δικαιολογήσεις. Το γιατί το ξέρεις εσύ ;) To πως είναι με το γνωστό "if you can't convince them confuse them"
Το "είναι δωρεάν", έγινε "όχι παραπάνω απ τους άλλους" και τελικά "ε ναι αν έχεις δωρεάν κάρτα είναι δωρεάν"
Εγώ ρωτάω για κάρτες εκτός χώρας που λέει και το video, o lewton σφυρίζει αδιάφορα. Εγώ ρωτάω για κρυφές χρεώσεις, ο lewton κάνει την πάπια. Λέω γιατί τόσοι λένε ότι κλέβουν ακόμα και σε Γερμανία/Ιταλία που ο lewton είπε ότι δεν χρεώνουν 50% (Ιταλία) ή χρεώνουν όταν χρεώνουν αλλά είναι δωρεάν αν δεν χρεώνουν, εκτός απ όταν χρεώνουν που δεν χρεώνουν, αλλά και πάλι χρεώνουν όταν χρεώνουν, εκτός αν έχει ειδικά κάρτα που δεν χρεώνει αλλά και πάλι κάποτε είναι δωρεάν (αυτό ακριβώς τίποτα άλλο), ο lewton λέει "Χα χα είπες ΔΙΑΣ ενώ δεν είναι όλα ΔΙΑΣ"
Το παραπάνω quote που χάρηκες στο είχα δείξει και τότε και η προηγούμενη παράγραφος έλεγε ότι ανέβασαν το fee τους παραπάνω από τους άλλους. Ξεχνάς.
Όπως ξέχασες να σχολιάσεις το
Κλασική περίπτωση παραπληροφόρησης (προς κάποιο όφελος άραγε;;; :what:)
Ξαναλέω επί της ουσίας λοιπόν και σχετικά με το video που σε πείραξε όπως και την άλλη φορά που τους είπες κλέφτες, υπάρχει εξτρά χρέωση, εξτρά από την στάνταρ της τράπεζας.
Θες να παίξεις με τις λέξεις πάλι και να κρυφτείς πίσω από το δάκτυλο μπας και την πατήσει κανείς ακόμα; Θες να μου πεις πάλι ναι αλλά δεν το λένε έτσι το λένε γιουβέτσι; Θες να μου πεις δεν το λένε ΔΙΑΣ το λένε interchange fees; Θες να το πεις δωρεά υπέρ lewton; Μικρή σημασία έχει, η εξτρά χρέωση είναι εκεί.
Το video που τόσο σε πείραξε μιλάει για μία απάτη εις βάρος τουριστών και πως αλλάζει συμπεριφορά όταν μπει ντόπια κάρτα.
Και είναι η δεύτερη φορά που σε πειράζει τόσο πολύ. Πολύ ευαισθησία δε νομίζεις;
Σου είπα όταν χρεώνουν όλοι δεν είναι κλοπή όταν δεν χρεώνουν οι άλλοι αλλά μόνο εσύ και μάλιστα ύπουλα είναι.
Και αυτό ισχύει όσο και να παίξεις με τις λέξεις. Δεν αλλάζει
Από εκεί και πέρα μπορείς να είσαι ο κλασικός lewton και να χαρακτηρίζεις και να προσβάλεις, είμαι χρόνια στο forum για να ξέρω να σε >> /dev/null :closed:
και ξαναματά ρωτάω, γιατί δεν ψάχνεις στο site τους; Είναι απίστευτο πόσο λίγο γνωρίζεις το ίντερνετ και ότι υπάρχουν μηχανές αναζήτησης και sites
(Α κάτσε να βάλω και emoticon να το παίξω ψαγμένος)
:rofl:
(done)
Χαχαχα respect, μόνο και μόνο που πήγες να απαντήσεις στα χαώδη και ακαταλαβίστικα μηνύματα του τύπου που μόνο σκοπού έχουν να μπερδέψουν τον κόσμο. :worthy:
Εντ'αξει όλος ο κόσμος ξέρει ότι τα Euronet είναι tourist traps σε πόσες χώρες, αλλά βγήκε να υπερασπιστεί ο άλλος αυτά τα παρεξηγημένα μηχανάκια.. :whistle:
Ότι βίντεο έχω δει για οδηγίες σε χώρες της Ευρώπης προς τουρίστες, αναφέρουν όλα, ότι δεν πρέπει ούτε να το σκεφτείς να πας στα συγκεκριμένα ΑΤΜ.
Αφοριστικές ανοησίες.
Σιγά μη κάτσει το κάθε κατά φαντασία influencer να κάνει σοβαρή έρευνα πριν ανεβάσει αυτά τα βίντεο.
Αυτό που θέλει είναι να βρει 5-10 απλούς κανόνες να σου πει και εσύ σαν χάνος να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για την απέραντη σοφία που μοιράστηκε μαζί σου, για να κάνεις like και subscribe.
Αν χρειάζεσαι λεφτά και έχεις δίπλα σου ένα μπορείς να δοκιμάσεις και να δεις πόσο θέλει να σε χρεώσει. Μπορεί στο 95% των περιπτώσεων να κλέβει, αλλά στο 5% δεν κλέβει.
Αν δεν το είχα δοκιμάσει όταν ήμουν στην Ιταλία και μου έδωσε λεφτά χωρίς να με χρεώσει θα έπρεπε να είχα ψάξει άλλο ΑΤΜ χωρίς λόγο, ενώ ήταν δίπλα ακριβώς στο μέρος που χρειάστηκα τα λεφτά.
Αν λοιπόν χρειάζεσαι λεφτά, βρεις ένα Euronet και δεν δοκιμάσεις καν να δεις πόσο χρεώνει, επειδή στο είπε ένα influencer της κακιάς ώρας, τότε συγχαρητήρια που πιστεύεις ότι δεις στο Internet.
Δε λέω να πας να σηκώσεις λεφτά, λέω να πας να δεις από περιέργεια πόσο θα χρεώσει αν σηκώσεις λεφτά.
Δεν πρόκειται να κερδίσετε λεφτά από το νέο πρόγραμμα.
Στην καλύτερη θα πάρετε πίσω το μηνιαίο πάγιό του.
Όντως, το ανέφερα και εγώ πριν αυτό αν δεις, για αυτό τον λόγο θέλω να δω τι υποτίθεται πως προσφέρει το νέο πρόγραμμα πλέον του cashback.
Όντως, το ανέφερα και εγώ πριν αυτό αν δεις, για αυτό τον λόγο θέλω να δω τι υποτίθεται πως προσφέρει το νέο πρόγραμμα πλέον του cashback.
Μια πρόβλεψη.
Μεταλλική επίχρυση κάρτα :p , κουπόνια για αγορές στα Harrod's :lol: και ίσως κάτι χρήσιμο όπως μηδενικά έξοδα προμήθειας το Σαββατοκύριακο.
Φίλος έχει μόνο εικονική revolut και την χρησιμοποιεί για στοίχημα. Για να κάνει ανάληψη του ζητάνε φωτογραφία της κάρτας που έγινε η κατάθεση με καλυμμένα κάποια στοιχεία, και δεν δέχονται screenshot από την εικονική.
Έχει τύχει σε κανέναν; Θα πρέπει να βγάλει κανονική;
Λογικό. Μια επίσκεψη στο site τους αρκεί να καταλάβεις για τι απάτη μιλάμε.
Χαχαχα respect, μόνο και μόνο που πήγες να απαντήσεις στα χαώδη και ακαταλαβίστικα μηνύματα του τύπου που μόνο σκοπού έχουν να μπερδέψουν τον κόσμο. :worthy:
Εντ'αξει όλος ο κόσμος ξέρει ότι τα Euronet είναι tourist traps σε πόσες χώρες, αλλά βγήκε να υπερασπιστεί ο άλλος αυτά τα παρεξηγημένα μηχανάκια.. :whistle:
Και είναι η δεύτερη φορά...
Πάντως αυτό το "είναι δωρεάν εκτός του ότι πληρώνεις αλλά και τότε είναι δωρεάν αν δεν πληρώνεις εκτός αν πληρώνεις που τότε δεν είναι δωρεάν γιατί πληρώνεις" μου θύμισε λίγο Boris Johnson (https://news.sky.com/story/coronavirus-matt-lucas-video-mocking-boris-johnsons-speech-to-the-nation-goes-viral-11986438)
Ranger, σταμάτα να παραποιείς αυτά που γράφουν οι άλλοι.
Ασχολήσου με τις ανοησίες που γράφεις κατ' εξακολούθηση στο forum, όταν πχ μπέρδευες τις χρεώσεις των ΑΤΜ με τα interchange fees ως καρα-άσχετος που είσαι με το θέμα.
Ranger, σταμάτα να παραποιείς αυτά που γράφουν οι άλλοι.
Ασχολήσου με τις ανοησίες που γράφεις κατ' εξακολούθηση στο forum, όταν πχ μπέρδευες τις χρεώσεις των ΑΤΜ με τα interchange fees ως καρα-άσχετος που είσαι με το θέμα.
:oneup:
Το μόνο που έχεις να μου "προσάψεις" ότι έγραψα ΔΙΑΣ αντί για "τύπου ΔΙΑΣ" όπως είχα γράψει πέρσι.
Έχω να σου "προσάψω" (μέσα στα άλλα) ηθελημένη παραπληροφόρηση.
Αφού λοιπόν είμαι άσχετος και εσύ σχετικός, τα
Tα Euronet δεν χρεώνουν "παντού και πάντα".
είναι €ν γνώση σου ψ€ματα. Έχεις προ πολλού περάσει το να είναι απλά troll και έχεις έχεις φτάσει στο επικίνδυνος.
Συνεχίζεις να παραποιείς ηθελημένα σχετικά με τις χρεώσεις μιας υπηρεσίας με κάκιστο όνομα και πολύ σκοτεινές τακτικές, που όλο το ίντερνετ εκτός του site της (και εσένα) την ονομάζει scam.
Όσο και να σκούζεις όπως βλέπεις δεν κατάφερες κανέναν να σε πιστέψει για την φουκαριάρα την εταιρία, το αντίθετο μάλιστα.
Είσαι ελεύθερος να με βάλεις στην ignore list σου, έχει κουράσει το θέμα.
Εγώ δεν το κάνω για έναν και μόνο λόγο. Όταν σε κάποιος μήνες θα ρωτήσει κάποιος άλλο εδώ μέσα τι παίζει με revolut-euronet θα ξαναπούμε όλοι (πλην ενός) αυτό που λέει όλο το ίντερνετ (πλην ενός): μακριά από Eurοnet.
Και τότε θέλω να μπορώ να σε δω που θα μπεις πάλι να τους δικαιολογήσεις και να σου ξαναποστάρω τις ανακρίβ€ι€ς σου.
Τα γραπτά μένουν.
:lock:
Αφοριστικές ανοησίες.
Σιγά μη κάτσει το κάθε κατά φαντασία influencer να κάνει σοβαρή έρευνα πριν ανεβάσει αυτά τα βίντεο.
Αυτό που θέλει είναι να βρει 5-10 απλούς κανόνες να σου πει και εσύ σαν χάνος να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για την απέραντη σοφία που μοιράστηκε μαζί σου, για να κάνεις like και subscribe.
Αν χρειάζεσαι λεφτά και έχεις δίπλα σου ένα μπορείς να δοκιμάσεις και να δεις πόσο θέλει να σε χρεώσει. Μπορεί στο 95% των περιπτώσεων να κλέβει, αλλά στο 5% δεν κλέβει.
Αν δεν το είχα δοκιμάσει όταν ήμουν στην Ιταλία και μου έδωσε λεφτά χωρίς να με χρεώσει θα έπρεπε να είχα ψάξει άλλο ΑΤΜ χωρίς λόγο, ενώ ήταν δίπλα ακριβώς στο μέρος που χρειάστηκα τα λεφτά.
Αν λοιπόν χρειάζεσαι λεφτά, βρεις ένα Euronet και δεν δοκιμάσεις καν να δεις πόσο χρεώνει, επειδή στο είπε ένα influencer της κακιάς ώρας, τότε συγχαρητήρια που πιστεύεις ότι δεις στο Internet.
Δε λέω να πας να σηκώσεις λεφτά, λέω να πας να δεις από περιέργεια πόσο θα χρεώσει αν σηκώσεις λεφτά.
Δεν έχω καμιά καούρα να δοκιμάσω για να αποδείξω κάτι στον οποιονδήποτε.
Πήγαινε βγάλε χρήματα, κατέγραψε το και δείξε μας το βίντεο.
Σύμφωνα με αυτό το tweet https://twitter.com/EvilDoctorK/status/1554810824107106304 έχει πολύ υψηλές χρεώσεις για μετατροπή.
Το ερώτημα βέβαια είναι τι γίνεται εάν απορρίψει κάποιος την μετατροπή προχωράει και σου δίνει με μετατροπή βάση της κάρτας σου, κάτι άλλο;
Βρήκα και ένα δημοσίευμα ότι οι πελάτες της Attica Bank μπορούν να κάνουν ανάληψη δωρεάν.
Τέλος στον ελληνικό ιστότοπο της euronet δεν μπόρεσα να βρω κάπου τις πιθανές χρεώσεις.
Δεν απαντάς σε αυτό που γράφω όμως.
Εγώ σου έγραψα κάτι απλό: αν είσαι σε άλλη χώρα, χρειάζεσαι λεφτά και έχει δίπλα σου ένα Euronet θα το δοκιμάσεις για να δεις αν σου δίνει λεφτά χωρίς χρέωση ή δε θα το δοκιμάσεις καν επειδή στο είπε μια Κατίνα στο Internet;
Εκτός αυτού δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεσαι επιθετικός. Χαλαρώστε λίγο εδώ μέσα.
Μ'αρέσει που του απαντάς σοβαρά.
εν τω μεταξύ εγώ έγραψα ότι το δοκίμασα και είδα την ίδια συμπεριφορά, στο ίδιο ΑΤΜ που δείχνει το βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν τραβήξουν το βίντεο. Περιμένω απάντηση
Δεν απαντάς σε αυτό που γράφω όμως.
Εγώ σου έγραψα κάτι απλό: αν είσαι σε άλλη χώρα, χρειάζεσαι λεφτά και έχει δίπλα σου ένα Euronet θα το δοκιμάσεις για να δεις αν σου δίνει λεφτά χωρίς χρέωση ή δε θα το δοκιμάσεις καν επειδή στο είπε μια Κατίνα στο Internet;
Εκτός αυτού δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεσαι επιθετικός. Χαλαρώστε λίγο εδώ μέσα.
Αν ήταν εξαιρετική ανάγκη ίσως να το δοκίμαζα αλλά αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί σχετίζεται.
Τέλος στον ελληνικό ιστότοπο της euronet δεν μπόρεσα να βρω κάπου τις πιθανές χρεώσεις.
Ούτε σε καμιάς άλλη γλώσσας/χώρας. Δεν αναφέρουν τίποτα πουθενά. Ούτε το google βγάζει κάτι επίσημο. Το μόνο που λένε είναι δεν είμαστε κλέφτες, μην λέτε ότι χρεώνουμε, δεν ισχύει. Μπορείτε να πατήσετε ακύρωση συναλλαγής.
Δηλαδή δεν χρεώνουμε τίποτα, εκτός και αν μας χρησιμοποιήσετε.
Αν ήταν εξαιρετική ανάγκη ίσως να το δοκίμαζα αλλά αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί σχετίζεται.
Μα αυτό που λέω εδώ και τόση ώρα δεν είναι ότι τα Euronet είναι καλά.
Αυτό που λέω είναι ότι αν κλέβουν στο 95% των περιπτώσεων τότε υπάρχει ένα 5% που δεν κλέβουν. Και άρα αν κάποιος γράφει στο forum «μην πάτε ΠΟΤΕ σε Euronet γιατί πάντα κλέβουν», τότε αυτός ο κάποιος παραπληροφορεί τον κόσμο και του στερεί μια πιθανώς καλή ευκαιρία να σηκώσει λεφτά χωρίς χρέωση.
Διαφωνείς; :confused:
- - - Updated - - -
εν τω μεταξύ εγώ έγραψα ότι το δοκίμασα και είδα την ίδια συμπεριφορά, στο ίδιο ΑΤΜ που δείχνει το βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν τραβήξουν το βίντεο. Περιμένω απάντηση
Εχμμ, όταν λες ότι κάτι ισχύει στο 100% παντού και πάντα, τότε και 200 βίντεο να φέρεις δεν το έχεις αποδείξει.
Αν κρατούσες μια πισινή και έλεγες ότι σχεδόν πάντα τα Euronet κλέβουν τότε ΟΚ, να στο δώσω.
Αλλά εσύ το πήγες στο 100%, με την χαρακτηριστική βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση του ημιμαθούς.
- - - Updated - - -
Εμένα μου αρέσει που πρέπει να σου ζητήσει άδεια ο κόσμος πριν μου απαντήσει. :bless:
@ ADSLgr.com All rights reserved.