PDA

Επιστροφή στο Forum : Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30

Simpleton
09-12-23, 00:40
Μέχρι 15 € δεν χρεώνουν οι Alpha και Εθνική. Η Eurobank μέχρι 20 €.

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να φτιάξει λογαριασμό στη Viva, να κάνει το έμβασμα σε αυτόν και από εκεί στην τράπεζα του παραλήπτη μέσω IRIS (και τα δύο χωρίς χρέωση).

RASTAVIPER
09-12-23, 01:12
Tα Revolut Miles ή Points σας ήρθαν και εσάς;
Μου άνοιξαν σήμερα εμένα.

Simpleton
09-12-23, 01:21
Ναι.
..

Andreaslar
09-12-23, 02:59
Μέχρι 15 € δεν χρεώνουν οι Alpha και Εθνική. Η Eurobank μέχρι 20 €.

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να φτιάξει λογαριασμό στη Viva, να κάνει το έμβασμα σε αυτόν και από εκεί στην τράπεζα του παραλήπτη μέσω IRIS (και τα δύο χωρίς χρέωση).

Η ALPHA bank είναι μέχρι 5ευρω

Simpleton
09-12-23, 03:08
Μου κάνει εντύπωση αυτό, διότι έχω κάνει αρκετές τέτοιες μεταφορές. Και το τιμολόγιο που κοίταξα τώρα πάλι, αυτό λέει:
252555
Πόσο σε χρέωσαν για μεταφορά από 5 έως 15 €;

Andreaslar
09-12-23, 03:32
5ευρα στέλνω, παλιά θυμάμαι χρέωνε 3ε ανεξαρτήτως ποσού.

Είχα δει και εγώ ένα τιμολόγιο και έλεγε 5ευρω, εξού και έστελνα 5ευρα

- - - Updated - - -

Βλέπω το τιμολόγιο έχει ημερομηνία 27.10.2023, εγώ αρχές Οκτωβρίου είχα κοιτάξει και ήταν μέχρι 5ευρω. Καλή κίνηση

yyy
09-12-23, 11:23
Tα Revolut Miles ή Points σας ήρθαν και εσάς;
Μου άνοιξαν σήμερα εμένα.

Πρόγραμμα ανταμοιβής είναι αυτό; Τι κερδίζεις;

runner70
09-12-23, 15:24

Προγραμμα ανταμοιβης οσο καταναλωνεις. Δεν μου εχει ερθει ακομα εμενα αλλα ειπαν ξεκινησε και στην Ελλαδα το προγραμμα. Βεβαια δεν ξερω τι κερδιζεις.

- - - Updated - - -

Edit: Νομιζω κατι ποντους για εξαργυρωση σε ξενοδοχεια, κοινως οντως ψιχουλα.

RASTAVIPER
09-12-23, 18:58

Ανταλλαγή με πόντους για διαμονή και Air Miles σε λίγες ααεροπορικές.

nodasz
10-12-23, 20:00
Αγαπητοί φίλοι,
σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά παρακαλώ να ξανααναφερθεί.
Ποιός είναι ο πιο φτηνός τρόπος να μεταφέρουμε χρήματα στη revolut από ελληνική τράπεζα ?

1. τραπεζικη μεταφορά
2. μέσω πιστωτικής κάρτας ?

Άλλος ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

yyy
10-12-23, 20:09
Αγαπητοί φίλοι,
σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά παρακαλώ να ξανααναφερθεί.
Ποιός είναι ο πιο φτηνός τρόπος να μεταφέρουμε χρήματα στη revolut από ελληνική τράπεζα ?

1. τραπεζικη μεταφορά
2. μέσω πιστωτικής κάρτας ?

Άλλος ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μέσω οποιασδήποτε κάρτας: άμεσα και δωρεάν!

zeronero
11-12-23, 11:10
Και google play, apple pay (πάλι μέσω κάρτας) αλλά πολύ γρηγορότερα.

nodasz
11-12-23, 22:28
Διάβασα λίγες σελίδες πίσω ότι εμφανίζεται πρόβλημα στη μεταφορά μέσω κάρτας. Ισχύει ή ήταν μεμονωμένη περίπτωση ?

Επίσης από Revolut μεταφορά προς ελληνική τράπεζα πάλι μέσω κάρτας ?

leasedline
12-12-23, 00:11
βάλε google pay

nodasz
12-12-23, 21:38
βάλε google pay

Από τράπεζα σε google pay δεν έχει προμηθεια ανεξαρτήτως ποσού ?
Και μπορεις να συνδεσεις λογαριασμο τραπεζας σε google pay ?

leasedline
12-12-23, 22:59
Από τράπεζα σε google pay δεν έχει προμηθεια ανεξαρτήτως ποσού ?
Και μπορεις να συνδεσεις λογαριασμο τραπεζας σε google pay ?

εννοούσα να βάλεις την κάρτα στο google pay και από εκεί να κάνεις top up στην revolut!

όχι;;;

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
12-12-23, 23:37
εννοούσα να βάλεις την κάρτα στο google pay και από εκεί να κάνεις top up στην revolut!
Πως γκένειν αυτό;

euri
12-12-23, 23:57
Πως γκένειν αυτό;

Τι εννοείς; :hmm:

To Google Pay είναι διαθέσιμος ως τρόπος να προσθέσεις χρήματα σε λογαριασμό Revolut (https://help.revolut.com/help/adding-money/with-apple-pay-or-google-pay/with-apple-pay-or-google-pay/). Αν έχεις στήσει το Google Pay (δηλαδή έχεις προσθέσει κάρτα ή άλλο τρόπο πληρωμής), μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέσα από την εφαρμογή της Revolut για να προσθέσεις χρήματα.

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
13-12-23, 08:27
Ααα μάλιστα, δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ!

vasilakis13
17-12-23, 01:49
Καλημερα!θυμηστε μου λιγο...ενω χρησιμοποησα λερυσι στη Σκωτια αποκλειστικα revolut,δεν θυμαμαι εαν εκανα κατι αλλο για τις εκει πληρωμες μου.Απλα φορτωνα απο την πιστωτικη μου χρηματα στη revolut και πληρωνα στη Σκωτια,οπου μου λρατουσαν σε λιρες το αντιστοιχο ποσο,σωστα?δεν χρειαζεται να κανω καμια μετατροπη,ε?Θα παω σε λιγες μερες Πολωνια και αν θυμαμαι καλα,δεν χρειαζεται να κανω κατι αλλο.ευχαριστω

Simpleton
17-12-23, 03:03
Απ' ό,τι έχω διαβάσει, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι:

- να αποφεύγεις τη μετατροπή του νομίσματος από το τερματικό/ATM (DCC, dynamic currency conversion), να επιλέγεις πάντα τη χρέωση στο τοπικό νόμισμα για να κάνει τη μετατροπή η Revolut με καλύτερη ισοτιμία και χωρίς χρέωση:
https://help.revolut.com/en-GR/help/card-payments-withdrawals/getting-started-with-card-payments/what-is-dynamic-currency-conversion-dcc/

- να μετατρέπεις το ποσό που υπολογίζεις ότι θα χρειαστείς το σαββατοκύριακο εκ των προτέρων για να αποφύγεις την επιπλέον χρέωση της Revolut (1 %) για μετατροπές τα ΣΚ
- να ελέγχεις το όριο των μετατροπών που έχεις (π.χ. στο Standard είναι 1000 € ανά μήνα). Αν το ξεπεράσεις, έχεις επίσης 1 % χρέωση για κάθε μετατροπή
https://help.revolut.com/en-GR/help/wealth/exchanging-money/how-much-does-it-cost-to-make-an-exchange/will-i-be-charged-for-exchanging-foreign-currencies/

RASTAVIPER
17-12-23, 11:31
Καλημερα!θυμηστε μου λιγο...ενω χρησιμοποησα λερυσι στη Σκωτια αποκλειστικα revolut,δεν θυμαμαι εαν εκανα κατι αλλο για τις εκει πληρωμες μου.Απλα φορτωνα απο την πιστωτικη μου χρηματα στη revolut και πληρωνα στη Σκωτια,οπου μου λρατουσαν σε λιρες το αντιστοιχο ποσο,σωστα?δεν χρειαζεται να κανω καμια μετατροπη,ε?Θα παω σε λιγες μερες Πολωνια και αν θυμαμαι καλα,δεν χρειαζεται να κανω κατι αλλο.ευχαριστω

Δεν κάνεις τίποτα γενικά.
Απλά όπως αναφέρθηκε, αν θα έχεις συναλλαγές μέσα στο ΣΚ, καλύτερα να έχει μετατρέψει κάποιο ποσό στο τοπικό νόμισμα πριν, αλλιώς θα έχει κάποια μικρή χρέωση.

vasilakis13
17-12-23, 11:35
Τα εχω διαβασει αυτα,αλλα δεν θυμαμαι να εχω κανει κατι τις προηγουμενες φορες..2 φορες που πηγα Η.Β δεν θυμαμαι να εκανα κατι αλλο,απλα εβαζα χρηματα σε ευρω και αγοραζα κανονικα.Η ισοτιμια ηταν παντα η τρεχουσα ,χωρις επιβαρυνση.Δηλαδη,τωρα πρεπει τα ευρω που εχω να πατησω μετατροπη μεσα στην εφαρμογη και να κανω τα ευρω πολωνικα ζλοτι?ευχαριστω για την απαντης σου!

8anos
17-12-23, 11:44
Θα το κάνεις μόνο για το ποσό που υπολογίζεις να ξοδέψεις το ΣΚ

vasilakis13
17-12-23, 12:21
Αυτοπου λες για το σκ,ειναι για την προμηθεια 1% του σκ?επειδη δεν θα ειμαι σκ στην Πολωνια,σαββατοπρωι φευγω.αλλα και παλι,το 1% ,δεν ειναι και καμια προμηθεια μεγαλη.Οποτε,χρησιμοποιω τη revolut οπως και παλιοτερα,εχω ευρω και πληρωνω κανονικα στην τρεχουσα ισοτιμια,σωστα?

8anos
17-12-23, 13:26
Ναι σωστά

tsigarid
17-12-23, 16:55
Το πιο σημαντικό γενικά είναι ότι πάντα πληρώνεις στο τοπικό νόμισμα και αφήνεις την τράπεζά σου να κάνει μετατροπή. Όλα τα άλλα είναι μικρολεπτομέρειες.

ckoul
17-12-23, 19:07
Το πιο σημαντικό γενικά είναι ότι πάντα πληρώνεις στο τοπικό νόμισμα και αφήνεις την τράπεζά σου να κάνει μετατροπή. Όλα τα άλλα είναι μικρολεπτομέρειες.

Αυτό ίσχυε παλιότερα που η τράπεζα «σου» σε προστάτευε έναντι των υπερβολικών χρεώσεων σε σχέση με τις τοπικές τράπεζες που σε χρέωναν ό,τι ήθελαν.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου σε χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης μου ήρθε SMS ως προειδοποίηση για χρέωση 7.5% επί κάποιας μικρής συναλλαγής που έκανα σε διαφορετικό του ευρώ νόμισμα (είχα μπλοκάρει τις ανέπαφες συναλλαγές μέσω Revolut και το είχα ξεχάσει).

Ποιος λοιπόν μου έβαλε φέσι 7.5% για τη μετατροπή συναλλάγματος; Η τράπεζα «μου». Και ποιος έκανε υποχρεωτική την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος; Η ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία γνωρίζει γι αυτήν την αλητεία!

Για αυτό συμπληρώνω στο μήνυμα σου: Το πιο σημαντικό γενικά είναι ότι πάντα πληρώνεις στο τοπικό νόμισμα και αφήνεις τη REVOLUT σου να κάνει μετατροπή. Όλα τα άλλα είναι μικρολεπτομέρειες.

tsigarid
17-12-23, 20:01
Αυτό ίσχυε παλιότερα που η τράπεζα «σου» σε προστάτευε έναντι των υπερβολικών χρεώσεων σε σχέση με τις τοπικές τράπεζες που σε χρέωναν ό,τι ήθελαν.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου σε χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης μου ήρθε SMS ως προειδοποίηση για χρέωση 7.5% επί κάποιας μικρής συναλλαγής που έκανα σε διαφορετικό του ευρώ νόμισμα (είχα μπλοκάρει τις ανέπαφες συναλλαγές μέσω Revolut και το είχα ξεχάσει).

Ποιος λοιπόν μου έβαλε φέσι 7.5% για τη μετατροπή συναλλάγματος; Η τράπεζα «μου». Και ποιος έκανε υποχρεωτική την αποστολή ενημερωτικού μηνύματος; Η ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία γνωρίζει γι αυτήν την αλητεία!

Για αυτό συμπληρώνω στο μήνυμα σου: Το πιο σημαντικό γενικά είναι ότι πάντα πληρώνεις στο τοπικό νόμισμα και αφήνεις τη REVOLUT σου να κάνει μετατροπή. Όλα τα άλλα είναι μικρολεπτομέρειες.

Η τράπεζά σου κάνει ότι έχετε συμφωνήσει με προμήθειες, και αυτό θα γίνει σε ότι νόμισμα και αν πληρώσεις. Ο λόγος που συμφέρει η τράπεζά σου πάντα είναι η ισοτιμία που χρησιμοποιεί για τη μετατροπή συναλλάγματος, η οποία είναι επιπλέον της όποιας προμήθειας.

vasilakis13
17-12-23, 21:08
Απο τη στιγμη που εχω προσθεσει χρηματα στο revolut λογαριασμο,στην καρτα δηλ της revolut,τη σχεση εχει η τραπεζα μου?γενικα,αν δεν εχει αλλαξει κατι τον τελευταιο χρονο,ολα καλα!

tsigarid
17-12-23, 21:22
Απο τη στιγμη που εχω προσθεσει χρηματα στο revolut λογαριασμο,στην καρτα δηλ της revolut,τη σχεση εχει η τραπεζα μου?γενικα,αν δεν εχει αλλαξει κατι τον τελευταιο χρονο,ολα καλα!

Αν αλλάζει το νόμισμα, ασφαλώς και έχει.

vasilakis13
17-12-23, 23:08
Θυμαμαι στη Σκωτία,απλα φορτωνα χρηματα στη revolut απο την πιστωτικη μου,πληρωνα και η ισοτιμια ηταν αυτη που εδινε online.

Simpleton
17-12-23, 23:38
Και αυτό ισχύει, όπως σου είπαν. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Αυτά που ανέφερα εδώ (https://www.adslgr.com/forum/threads/923805-Revolut-%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82?p=7514642#post7514642) είναι απλά για να κάνεις με τον φτηνότερο δυνατό τρόπο τη δουλειά σου.

- - - Updated - - -

Αν αλλάζει το νόμισμα, ασφαλώς και έχει.
Ο άνθρωπος θα βάλει ευρώ από την τράπεζα στη Revolut και από εκεί θα κάνει τις αγορές του στο άλλο νόμισμα. Δεν εμπλέκεται η τράπεζα στη μετατροπή.

tsigarid
17-12-23, 23:51
Ο άνθρωπος θα βάλει ευρώ από την τράπεζα στη Revolut και από εκεί θα κάνει τις αγορές του στο άλλο νόμισμα. Δεν εμπλέκεται η τράπεζα στη μετατροπή.

Αν πας πχ σε POS τρίτης χώρας με την κάρτα σου και ζητήσεις να πληρώσεις σε ευρώ, τότε η μετατροπή γίνεται από την τοπική τράπεζα που είναι συμβεβλημένη με το POS και σε γδέρνουν. Αν πας σε POS τρίτης χώρας και ζητήσεις να πληρώσεις στο τοπικό νόμισμα, η μετατροπή γίνεται από τη δική σου τράπεζα και είναι η πιο συμφέρουσα. Ασφαλώς και μεσολαβεί τράπεζα, αλλιώς ποιος κάνει τη μετατροπή από το ένα νόμισμα στο άλλο; Το ίδιο ισχύει και για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ στο εξωτερικό.

Simpleton
18-12-23, 00:01
Γι' αυτό του έγραψα να αποφύγει το DCC.

Αυτό που ήθελα να διευκρινίσω είναι ότι δεν εμπλέκεται στη μετατροπή η ελληνική τράπεζα από την οποία έβαλε τα λεφτά, αλλά η Revolut.

lewton
18-12-23, 11:41
Αν πας πχ σε POS τρίτης χώρας με την κάρτα σου και ζητήσεις να πληρώσεις σε ευρώ, τότε η μετατροπή γίνεται από την τοπική τράπεζα που είναι συμβεβλημένη με το POS και σε γδέρνουν. Αν πας σε POS τρίτης χώρας και ζητήσεις να πληρώσεις στο τοπικό νόμισμα, η μετατροπή γίνεται από τη δική σου τράπεζα και είναι η πιο συμφέρουσα. Ασφαλώς και μεσολαβεί τράπεζα, αλλιώς ποιος κάνει τη μετατροπή από το ένα νόμισμα στο άλλο; Το ίδιο ισχύει και για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ στο εξωτερικό.
Το ίδιο λέτε αλλά νομίζω ότι ο Simpleton δεν μετράει την Revolut ως τράπεζα και κάπου εκεί χάνεται η συνεννόηση μεταξύ σας. :p
Γιατί εσύ όταν γράφεις «δική σου τράπεζα» εννοείς την τράπεζα με την οποία κάνεις την πληρωμή εκείνη τη στιγμή (άρα τη Revolut στο παράδειγμα) και ο Simpleton όταν διαβάζει «δική σου τράπεζα» καταλαβαίνει αποκλειστικά μια από τις Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha.

Zus
18-12-23, 11:43
Λίγο ακόμη να το αναλύσετε και θα μπερδευτουμε και όσοι δεν ήμασταν μπερδεμένοι. :lol:

Simpleton
18-12-23, 12:11
Το ίδιο λέτε αλλά νομίζω ότι ο Simpleton δεν μετράει την Revolut ως τράπεζα και κάπου εκεί χάνεται η συνεννόηση μεταξύ σας. :p
Γιατί εσύ όταν γράφεις «δική σου τράπεζα» εννοείς την τράπεζα με την οποία κάνεις την πληρωμή εκείνη τη στιγμή (άρα τη Revolut στο παράδειγμα) και ο Simpleton όταν διαβάζει «δική σου τράπεζα» καταλαβαίνει αποκλειστικά μια από τις Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha.
Τη λογίζω ως τράπεζα, απλά ο vasilakis13 έκανε τη διάκριση Revolut <-> «τράπεζα μου» (ελληνική).

BlueChris
18-12-23, 13:07
Χάθηκα και εγώ τώρα.. τράπεζα είναι η Revolut?

Zus
18-12-23, 13:28

Δεν νομίζω ότι έχει σημασία τι είναι. Σημασία έχει πως δεν εμπλέκονται οι δικές μας τράπεζες στις συναλλαγές.

RASTAVIPER
18-12-23, 13:40
Τραπεζικό ίδρυμα είναι με όλη την έννοια της λέξεως εδώ και χρόνια, αφού καλύπτει καταθέσεις μέχρι 100.000ευρώ εδώ και χρόνια.

BlueChris
18-12-23, 14:56
Τραπεζικό ίδρυμα είναι με όλη την έννοια της λέξεως εδώ και χρόνια, αφού καλύπτει καταθέσεις μέχρι 100.000ευρώ εδώ και χρόνια.

Χωρίς φυσικά καταστήματα πουθενά?

RASTAVIPER
18-12-23, 15:29

Ναι γιατί; Λέει κάπου ότι για να είσαι τραπεζικό ίδρυμα πρέπει να έχεις φυσικά καταστήματα;

goku
18-12-23, 15:37

Και η Ελληνική Payzy δεν έχει πουθενά φυσικά καταστήματα. Δεν ξέρω όμως αν θεωρείται τραπεζικό ίδρυμα.

BlueChris
18-12-23, 15:47
Δεν ξέρω ρε παιδιά.. τραπεζικό σύστημα με μόνο άυλη μορφή χρήματος για μένα δεν είναι φουλ τραπεζικό σύστημα.... οκ είμαι και γέρος :) Αν είχα 10 ράβδους χρυσού δηλαδή θα μπορούσαν να μου τις φυλάξουν? :)

goku
18-12-23, 16:18
Δεν ξέρω ρε παιδιά.. τραπεζικό σύστημα με μόνο άυλη μορφή χρήματος για μένα δεν είναι φουλ τραπεζικό σύστημα.... οκ είμαι και γέρος :) Αν είχα 10 ράβδους χρυσού δηλαδή θα μπορούσαν να μου τις φυλάξουν? :)

Απλώς τα συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα δεν προσφέρουν υπηρεσίες για τις οποίες θα έπρεπε να πας σε ένα κατάστημα. Αν θες κάποια υπηρεσία για την οποία πρέπει να πας σε κάποιο κατάστημα τότε επιλέγεις τράπεζες που έχουν φυσικά καταστήματα.

tsigarid
18-12-23, 17:43

Φυσικά

BlueChris
18-12-23, 19:23
Αν σας κάνουν πστα, που θα πατε να βρισεται?

RASTAVIPER
18-12-23, 19:42
Αν σας κάνουν πστα, που θα πατε να βρισεται?

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις.
Δεν είναι κανένα μαγαζάκι να κάνει πουστια. Υπάρχουν εταιρείες που περνάνε μισθοδοσίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εκεί μέσα.
Προσωπικά έχω τον κύριο επαγγελματικό μου λογαριασμό εκεί με αρκετά υψηλά 4ψηφια να παίζουν πηγαίνελα ανά μήνα.

BlueChris
18-12-23, 21:40
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις.
Δεν είναι κανένα μαγαζάκι να κάνει πουστια. Υπάρχουν εταιρείες που περνάνε μισθοδοσίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εκεί μέσα.
Προσωπικά έχω τον κύριο επαγγελματικό μου λογαριασμό εκεί με αρκετά υψηλά 4ψηφια να παίζουν πηγαίνελα ανά μήνα.

Α οκ, σορρυ εγώ δεν τους εμπιστεύομαι για πολλά λεφτά.

@ ADSLgr.com All rights reserved.