Επιστροφή στο Forum : Asus dsl-n14u ή draytek vigor 2710
Λοιπόν μια γνώμη...
εχω το dsl-ac68u πανω σε ΟΤΕ (Broadcom dslam απ ότι μου λέει το μενού του) και θέλω να το κρατήσω σαν σκέτο ρουτερ πίσω απο ένα utm sophos firewall και να πάρω ένα μόντεμ ή μόντεμ/ρουτερ για την γραμμή...Ποιο απο τα δυο (ή κάποιο άλλο) προτείνετε για λειτουργία μόντεμ? το ασύρματο θα ήταν καλό να υπάρχει για χρήση αποκλειστικά guest-network (μόνο πρόσβαση Ίντερνετ) στο σπίτι...
Ευχαριστω
και τα 2 καλα ειναι, επειδη εχω το 2830 που εχει ιδιο chipset & μενου με το 2710 (πλην του dual wan) ... μερικα πλεονετηματα μειονεκτηματα αν σε βοηθησουν
>>το 2710 με γραμμη broadcom κλειδωνει ηδη ψηλα, αλλα δεν εχει αλλαγη σνρ, εχει ομως τα μοντεμ κουντς που μπορει να σου δωσει καποιο απο αυτο ακομα 1-2 mbps (κατι ειναι και αυτο)
εχουμε μεγαλο τοπικ εδω στο φορουμ
Ποιο σταθερο νομιζω με οτε και σε μακρυνες γραμμες (βαζουμε αναλογο μοντεμ κουντ, μπορει να φερει λιγο χαμηλωμα στην ταχυτητα)
Καλο ασυρματο αν πας με το μοντελο που εχει και wifi
πολυ καλες και φοβερες ρυθμισεις και πλουσιες με policies πολυ καλο firewall με πολυ καλυτερες ρυθμισεις σε περιορισμους πχ ταχυτητας και ασυρματου
πολυ καλυτερο λογισμικο απο το Ν14 (bugs, ποιο γρηγορο μενου κλπ)
δεν γινεται σκετο ραουτερ
>> Ν14 εχει την αλλαγη σνρ μεσα στο μενου οποτε δεν χρειαζεται ξεκλειδωμα τελνετ και αλλαγες λογισμικων ποιο θα δωσει σταθεροτητα η ανεβασμα ταχυτητας
ποιο λιγες ρυθμισεις απο το 2710
Σε μαρκυνες γραμμες μπορει να εχει θεμα (φτιαχνεται απο το σνρ αλλα μπορει να φερει απωλεια ταχυτητας)
καλο wifi και αυτο
γινεται και σκετο ραουτερ
πολυ ποιο φτηνο
με λιγα λογια οπως λενε ... οτι πληρωσεις παιρνεις
Αφου αναφερες το ασος ... γιατι δεν κοιτας και το Ν17 που ειναι τωρα σε προσφορα στα 65 (εχουμε μεγαλο τοπικ εδω στο φορυμ και ρωτανε πολλοι τωρα που ειναι προσφορα (εκτος αν σε τραβανε οι παραπανω ρυθμισεις του draytek) και εχει και μελλοντικο vdsl ... βεβαια το wifi ειναι με εσωτερικες κεραιες αλλα ειναι σχετικα καλο για εσωτερικες κεραιες
Δεν εχει καθαρη γεφυρα αλλα γινεται να μπει σε στυλ pppoe passthrough και να βγει αλλο ραουτερ πισω του (γινεται και αυτο σκετο ραουτερ)
εχουμε μεγαλο τοπικ εδω στο φορουμ και για αυτο
Μπάμπη σ ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση σου όπως πάντα!!!
Εγώ θέλω ένα κυρίως για την λειτουργία μόντεμ αφού το ρουτινγκ θα το κάνει το ac68... Οπότε μάλλον για το draytek θα πάω...εδώ που είμαι vdsl θα έρθει τον επόμενο αιώνα....το μόνο που με προβληματίζει ειναι ότι δεν έχει ασύρματο για να φτιάξω ένα guest network για πρόσβαση στο Ίντερνετ χωρίς πρόσβαση στο λαν του σπιτιού...
αφου δεν πας στα ασος (ειδικα στο Ν17 που ειναι προσφορα στα 65 που εχει και ασυρματο) ... τοτε δες και το τπ λινκ 9970, γυρω στα 65 και με vdsl και με ασυρματο και καλες πολλες ρυθμισεις και αυτο
το 2710 βγαινει σε 2 τυπους, σκετο χωρις ασυρματο και εμ ασυρματο
καλη επιλογη
λοιπόν Μπάμπη πήρα τελικά το Ν14 (μεταχειρισμένο στα 30 ευρώ...) οπότε θα χρειαστώ λίγη βοήθεια για να ρυθμίσω το AC68 σαν σκέτο ρούτερ... η συνδεσμολογία θα είναι ως εξής... Ν14---->QNAP TS-653 (με Sophos UTM firewall)----->AC68----> switch. Τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν??
Επίσης το Ν14 σε σχέση με το AC68 καθαρά σαν μόντεμ είναι το ίδιο?? Ειδικά αν χρησιμοποιείται μόνο σαν μόντεμ (+το ασύρματο)...
Μεγεια, καλη επιλογη με καλο ασυρματο αν το χρειαστεις και πειραγμα γραμμης
για το sophos δεν εχω ιδεα αλλα φανταζομαι θα θελει να μπει το μοντεμ (Ν14) σε pppoe η γεφυρα ... τωρα νομιζω το Ν14 εχει καθαρη γεφυρα, δεν ειμαι σιγουρος ... αλλα αν δεν εχει ανεβαζω file (ανοιγει με open office) που δινει ip σε αλλες συσκευες και κανει σχεδον για ολα τα μοντελα τους
168515
To dsl ac68u μπαινει σε σκετο ραουτερ με αυτο τον τροπο στη φωτο 2ο ποστ (φανταζομαι θα θελει pppoe) στο dual wan (δεν χρειαζεται ενεργοιηση)
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20151203031745161&board_id=11&model=DSL-AC68U&page=1&SLanguage=en-us
ομως εχε υποψην στα τελευταια 2-3 λογισμικα εχει προβλημα το dual wan και δεν ξερω αν σεταριστει (δοκιμαζεις ενα πιο παλιο) ... απο εβδαδα θα βγει και καινουριο βετα λογισμικο
Αν βρεις προβλημα στην ολη συνδεση, τοτε απο δευτερα που θα ανοιξουν θα ρωτησω τα παιδια εκει που μιλαω μαζι τους αν βοηθησουν σε αυτο το σεταριμα με 3 επανω, οποτε υπομονη
φιλε ευχαριστω...θα πειραματιστωτο ΣΚ και μιλαμε απο Δευτερα
@ ADSLgr.com All rights reserved.