Επιστροφή στο Forum : Αντλία νερού
nikoslykos
17-03-16, 12:49
Στο εξοχικο μας επειδη δεν εχει ολες τις μερες νερο εχουμε μια μεγαλη δεξαμενη με μια αντλια για να τροφοδοτουμε το σπιτι. Απλα αποτι φαινεται χαλασε η αντλια... Επειδη δεν την ειχαμε βαλει την αντλια εμεις δεν ξερω ακριβως τι τυπου αντλια να ψαξω,δηλαδη ιππους η ποσα κυβικα την ωρα μπορει να δινει.Ξερει κανεις τι αντλια θα εκανε τη δουλεια μου ; Για να μπορει να τροφοδοτει ενα σπιτι δηλαδη..
Manolis_karas
17-03-16, 20:39
Δεν είμαι ειδικός, αλλά λογικά πρώτα απ΄όλα πρέπει να πάρεις αντλία που να έχει τις ίδιες διαμέτρους εισαγωγής - εξαγωγής με αυτήν που έχεις ήδη, οπότε οι επιλογές σου περιορίζονται πολύ. Συνήθως για πόσιμο νερό οι διάμετροι είναι της 1/2 ίντσας, δηλαδή όσο και οι σωλήνες ύδρευσης.
Η αντλία θα λειτουργεί ως πιεστικό ή απλώς θα ανεβάζει το νερό από το ισόγειο - υπόγειο στην ταράτσα;
Πόσα μέτρα κάτω από την αντλία βρίσκεται το νερό και σε πόσα μέτρα θέλεις να ανεβαίνει;
Θα λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πετρέλαιο ή βενζίνη;
Τα παραπάνω είναι μερικά ερωτήματα για την αγορά αντλίας νερού.
nikoslykos
17-03-16, 20:47
Την ωρα που εφτιαξα το thread ημουνα στο εξοχικο βασικα, και λιγο πριν φυγω και στις προσπαθειες μας μηπως τη φτιαξουμε απτα νευρα μου την κλωτσησα στο τελος και πηρε μπρος...οποτε "κλασικη περιπτωση βλαβης" :p
Manolis_karas
17-03-16, 21:20
και ο άγιος η αντλία φοβέρα θέλει.:hammer:
Αρα ό,τι εχει - και θα το ξαναβγαλει καποια στιγμη - λογικα ειναι επισκευασιμο. Οταν το ξανακανει, ξεκινα κουνωντας το καλωδιο τροφοδοσιας, μηπως εχει λαςκαρει η συνδεση. Αν δεν ειναι αυτο, επικεντρωςε τις σφαλιαριτσες στον πρεσσοστατη (υποθετοντας οτι ειναι πιεστικο συγκροτημα). Αν κι αυτο αποτυχει, μαλλον θα ξεκινησεις να ψαχνεις για μαστορα.
nikoslykos
17-03-16, 22:43
κατι τετοιο θα γινει μαλλον ναι... νταξει αποτι μου ειπαν δεν ειναι πολυ ακριβα. Ειναι μονοκατοικια σε μικρη αποσταση και δεν παει το νερο καπου ψηλα. Οποτε δεν θελει πολυ ισχυ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.