PDA

Επιστροφή στο Forum : Ιδιόκτητες καμπίνες Vodafone



Σελίδες : [1] 2

spulse
15-04-16, 16:03
169598
H vodafone ξεκίνησε να τοποθετεί δικές της καμπίνες, δίπλα σε αυτές του ΟΤΕ. Είναι η μικρότερη που φαίνεται στην φωτό. Η περιοχή είναι η Αλσούπολη Ν.Ιωνίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετήσει καμπίνες δίπλα σε όλες τις καμπίνες του ΟΤΕ.

badweed
15-04-16, 16:24
ο ανταποκριτης μας βρισκεται στην καρδια των εξελιξεων και τις μεταφερει παραλληλα με τις εργασιες των τεχνικων

:)
:oneup:
ωραιος !

cyberten
15-04-16, 21:13
Υπάρχει ενεργοποιημένος πελάτης για να μάθουμε ποιότητα δικτύου, ταχύτητες κλπ.;

elessargr
15-04-16, 22:25
169598
H vodafone ξεκίνησε να τοποθετεί δικές της καμπίνες, δίπλα σε αυτές του ΟΤΕ. Είναι η μικρότερη που φαίνεται στην φωτό. Η περιοχή είναι η Αλσούπολη Ν.Ιωνίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετήσει καμπίνες δίπλα σε όλες τις καμπίνες του ΟΤΕ.

Ενεργοποίησα την επιλογή να μπορούν να καταγράφουν και οι καμπίνες της Vodafone.
Εαν θες χαρτογράφησε την στην Ιστοσελίδα FTTXgr (http://fttxgr.eu/add_cabinet?) ;)

spulse
16-04-16, 02:18
Υπάρχει ενεργοποιημένος πελάτης για να μάθουμε ποιότητα δικτύου, ταχύτητες κλπ.;
Οι καμπίνες δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Δεν είναι καν 2 εβδομάδες που τοποθετήθηκαν.

gravis
16-04-16, 11:05
Ειναι σιγουρα της vodafone? δεν αναγράφετε κάτι εξω απο το κουτι

spulse
16-04-16, 11:13
Ειναι σιγουρα της vodafone? δεν αναγράφετε κάτι εξω απο το κουτι
Έτσι μου είπε τεχνικός που δούλευε σε αυτές.

@elessargr
Οι καμπίνες δεν έχουν πάνω αριθμό. Να τις περάσω στο FTTXgr με τα νούμερα των καμπινών του ΟΤΕ?

elessargr
16-04-16, 13:06
Έτσι μου είπε τεχνικός που δούλευε σε αυτές.

@elessargr
Οι καμπίνες δεν έχουν πάνω αριθμό. Να τις περάσω στο FTTXgr με τα νούμερα των καμπινών του ΟΤΕ?

όχι με 0000, όταν βάλουν θα το κάνουμε edit

atrias
18-04-16, 20:54
χοντρικά πόσο καιρό παίρνει για να πάρει πάνω πελάτες μια καμπίνα από τη στιγμή που πρωτοεμφανίζεται στο δρόμο;
για ΟΤΕ βασικά είναι η ερώτηση γιατί για vodafone θα φανεί από την εξέλιξη :)

elessargr
18-04-16, 21:02
χοντρικά πόσο καιρό παίρνει για να πάρει πάνω πελάτες μια καμπίνα από τη στιγμή που πρωτοεμφανίζεται στο δρόμο;
για ΟΤΕ βασικά είναι η ερώτηση γιατί για vodafone θα φανεί από την εξέλιξη :)

Q: Ποια είναι τα βήματα που ακολουθούνται για να έχει VDSL μια καμπίνα;
A:
τοποθέτηση νέου τύπου καμπίνας.
τακτοποίηση καλωδιώσεων μέσα στην καμπίνα.
σκάψιμο και τοποθέτηση σωλήνας για οπτικές ίνες και σωλήνας για κλασικό καλώδιο τηλεφωνίας.
σκάψιμο για τοποθέτηση ρεύματος.
πέρασμα οπτικών ινών από τις υπόγειες σωλήνες.
τοποθέτηση mini-dslam rank.
έλεγχος στις VDSL συνδέσεις καμπίνας.
διαθέσιμο στους πελάτες το VDSL.

Για όλα αυτά συνήθως 4-6 μήνες

atrias
18-04-16, 21:10
σε ευχαριστώ

uncharted
19-04-16, 01:07
Δεν ξερω τι νοημα εχει να γεμισουμε καμπινες απο διαφορους ISPs στο ιδιο πεζοδρομιο (καθαρα απο χωροταξικη αποψη)... ΟΚ, καλο που επενδυουν, αλλα μηπως να βαζανε ολοι φραγκα για FTTH καλυτερα?

netblues
19-04-16, 09:03
Για "πιλοτικο" το κοβω, οπως εκανε και η forthnet στη νεα σμυρνη. Κυριως για να λεμε οτι εχουμε και μεις.
Ενω η ουσια ειναι στο κεντρο, οπου δεν υπαρχει χωρος ουτε για μια καμπινα, παμε σε αραιες γειτονιες, επειδη απλα ειναι ευκολο.

Θα ειχε ενδιαφερον αν αποφασιζε ο δημος Αθηναιων να στησει υποδομη ftth και να την νοικιαζει μετα στους παροχους.
Ο δημος ειναι πυκνοκατοικημενος, εχει και αρκετες εταιρειες που ΔΕΝ θα βαλουν ποτέ μισθωμενο πανω απο οπτικη και πιθανοτατα το εργο να ειναι οικονομικα βιωσιμο, ασε που σιγουρα θα μπορει να χρηματοδοτηθει κιολας απο καποιο ΕΣΠΑ.
(οχι δεν ξερω κατι, ουτε εχω διαβασει καμμια μελετη..)

spulse
19-04-16, 12:13
Q: Ποια είναι τα βήματα που ακολουθούνται για να έχει VDSL μια καμπίνα;
A:
τοποθέτηση νέου τύπου καμπίνας.
τακτοποίηση καλωδιώσεων μέσα στην καμπίνα.
σκάψιμο και τοποθέτηση σωλήνας για οπτικές ίνες και σωλήνας για κλασικό καλώδιο τηλεφωνίας.
σκάψιμο για τοποθέτηση ρεύματος.
πέρασμα οπτικών ινών από τις υπόγειες σωλήνες.
τοποθέτηση mini-dslam rank.
έλεγχος στις VDSL συνδέσεις καμπίνας.
διαθέσιμο στους πελάτες το VDSL.

Για όλα αυτά συνήθως 4-6 μήνες
Οι καμπίνες της Vodafone δεν συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο υπόγεια. Όλες (τουλάχιστον στην περιοχή μου) έχουν δίπλα μεταλλικό στύλο και υπέργεια καλώδια. Τέλος δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουν γνωστοποίηση στην ΕΕΕΤ όπως ο ΟΤΕ. Ίσως η διαδικασία γι' αυτούς να είναι πιο σύντομη.
Όσο για το FTTH, μήν ξεχνάτε ότι χρειάζεται και ένα σημαντικό έξοδο από την μεριά του τελικού χρήστη αλλά και συνεννόηση με όλους τους ενοίκους, πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο.

cyberten
19-04-16, 14:10
Όσο για το FTTH, μήν ξεχνάτε ότι χρειάζεται και ένα σημαντικό έξοδο από την μεριά του τελικού χρήστη αλλά και συνεννόηση με όλους τους ενοίκους, πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο.

Σε ποιο έξοδο αναφέρεσαι; Δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο στο θέμα με την Inalan...

spulse
19-04-16, 15:49
Στις μέχρι τώρα εγκαταστάσεις χαλκού, οι ένοικοι επιβαρύνονται με το έξοδο από το διαμέρισμα μέχρι τον κατανεμητή της πολυκατοικίας και από εκεί μέχρι το πεζοδρόμιο. Δεν νομίζω ότι οι πάροχοι θα ανεβάσουν ίνα δωρεάν στο διαμέρισμα και ειδικά αν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση.

@elessargr
Μόλις πέρασα τις καμπίνες της vodafone και ΟΤΕ στο fttxgr χωρίς id. To id που το βρίσκω?

cyberten
19-04-16, 17:43
Στις μέχρι τώρα εγκαταστάσεις χαλκού, οι ένοικοι επιβαρύνονται με το έξοδο από το διαμέρισμα μέχρι τον κατανεμητή της πολυκατοικίας και από εκεί μέχρι το πεζοδρόμιο. Δεν νομίζω ότι οι πάροχοι θα ανεβάσουν ίνα δωρεάν στο διαμέρισμα και ειδικά αν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση.


Δε βρίσκω κάτι σχετικό με αυτά που γράφεις στην ιστοσελίδα της Inalan. Το ίδιο ισχύει και στο αντίστοιχο νήμα εντός φόρουμ. Ο χαλκός είναι άλλο πράγμα όμως... Διότι από τον κατανεμητή και μετά σου ανήκει. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο με την ίνα - ας μας ενημερώσει κάποιος!

spulse
19-04-16, 17:48
H Inalan δεν χρεώνει κάτι αλλά δεν απευθύνεται και σε πολλούς συνδρομητές. Φαντάσου ο ΟΤΕ να θελήσει να γυρίσει όλους τους συνδρομητές του σε fiber και εκτός από το κόστος μέχρι το σπίτι, να έχει και την εσωτερική εγκατάσταση...

elessargr
19-04-16, 23:12
@elessargr
Μόλις πέρασα τις καμπίνες της vodafone και ΟΤΕ στο fttxgr χωρίς id. To id που το βρίσκω?

Ωραίος.
Συνήθως είναι γραμμένο πάνω στην καμπίνα. Δες πχ τις καμπίνες του ΟΤΕ

spulse
30-04-16, 17:11
Τελικά η Vodafone έβαλε 5 μόνο καμπίνες. Είναι οι πιο απομακρυσμένες, στα σύνορα Ν.Ιωνίας με Φιλοθέη και Μαρούσι. Κάνοντας έλεγχο διαθεσιμότητας, δεν φαίνεται να έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα.

ZhenXlogic
05-05-16, 16:49
Παίζει να είναι ToYB (http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/Consultations/telecoms/ades_prosv_ston_topiko_brogxo/RUO_OTE_Consultation_112009.pdf).

spulse
28-05-16, 22:57
Σήμερα είδα ότι έσκαψαν στις νέες καμπίνες και ξήλωσαν το καλώδιο ρεύματος. Μάλλον έκαναν πατάτα που το έβαλαν εναέριο και θα το επανατοποθετήσουν υπόγειο.

spulse
17-06-16, 14:39
Η Vodafone έβαλε και άλλες καμπίνες στην περιοχή. Σε μία απ' αυτές έχει και logo στο φρεάτιο μπροστά της.
171715171716

elessargr
17-06-16, 18:23
Αν σου είναι εύκολο κατέγραψετες στην ιστοσελίδα με τις καμπίνες.
Ευχαριστώ

spulse
18-06-16, 14:06
Ανέβηκαν στο site.

spulse
23-06-16, 18:47
Άκυρο, λάθος post:(

policymaker
04-11-16, 20:41
Παιδιά, δίπλα στην καμπίνα της vodafone έχουν βάλει έναν ολοκαίνουργιο στύλο. έχουμε κανένα νέο?

spulse
09-01-17, 14:44
Δέκα+ μήνες μετά την τοποθέτηση καμπίνων από την Vodafone στην περιοχή και δεν φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί καμία. Δοκιμάζω διαφορετικές διευθύνσεις δίπλα στις καμπίνες τους αλλά καμία τύχη. Γνωρίζει κανείς κάτι?

D_J_V
09-01-17, 18:16
Ισως ειναι για εταιρική χρήση μονο ή μελλοντική συνδεση

spulse
12-01-17, 11:44
Ισως ειναι για εταιρική χρήση μονο ή μελλοντική συνδεση
Η περιοχή της Αλσούπολης είναι κυρίως οικιστική. Για την ακρίβεια δύο μεγάλες εταιρίες που εγώ γνωρίζω ότι υπάρχουν στην περιοχή είχαν μισθωμένα κυκλώματα. Έβλεπες χαρακτηριστικά την όδευση της οπτικής, φρεάτιο και νέα όδευση που "έμπαινε" στο κτήριο. Το γεγονός ότι οι καμπίνες είναι δίπλα ή σε ίση απόσταση από δύο καμπίνες του ΟΤΕ με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα συνδέονται με τον τελικό χαλκό που καταλήγει στα σπίτια μας. Απλά επειδή ήταν η πρώτη κίνηση της Vodafone(απ' όσο γνωρίζω), περίμενα να ολοκληρωθεί συντομότερα για να χρησιμοποιηθεί και σαν marketing point.

spulse
07-03-17, 11:39
Μάλλον ενεργοποιήθηκαν οι καμπίνες στην Αλσούπολη Νέας Ιωνίας. Όσοι θέλετε ρίξτε μία ματιά (https://statheri.vodafone.gr/availability).

policymaker
07-03-17, 15:11
Μου αναφέρει όντως διαθεσιμότητα VDSL και δίνει πακέτο 50άρι, αλλά vodafone TV όχι

spulse
07-03-17, 15:43
Τους πήρα τηλέφωνο και ξεκαθάρισα ότι με ενδιαφέρει η μεταφορά μόνο αν όντως υπάρχει διαθέσιμο VDSL. Αν μου κάνουν στραβή θα μας δείξουν τα κανάλια. Από την άλλη παίζει να μην είναι up-to-date το πληροφοριακό τους σύστημα. Κάνε τους ένα τηλέφωνο και το πολύ πολύ να τους βαράμε παρέα...

bobis
08-03-17, 23:26
Η vodafone θα δώσει υπηρεσία vectoring 100 Mbps από τις νέες καμπίνες ή το γνωστό 50/5? Πάντως, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, σύμφωνα με τα λεγόμενα τεχνικού που είχε πρόσβαση στις νέες καμπίνες, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στο Μάη και μου είπε κάτι για 150 Mbps ότι θα προσφέρουν maximum...

spulse
09-03-17, 12:50
Η περιοχή της Νέας Ιωνίας είναι στα πλάνα του ΟΤΕ για vectoring το τέταρτο τρίμηνο του 17. Αν έχω καταλάβει καλά, δεν μπορεί να δώσει και η Vodafone. Αν θελήσω να πάω σε vectoring, η Vodafone θα πρέπει να νοικιάσει πόρτα από τον ΟΤΕ.
Για τώρα θα πάρω (ελπίζω) 50/5.

bobis
11-03-17, 12:54
Η περιοχή της Νέας Ιωνίας είναι στα πλάνα του ΟΤΕ για vectoring το τέταρτο τρίμηνο του 17. Αν έχω καταλάβει καλά, δεν μπορεί να δώσει και η Vodafone. Αν θελήσω να πάω σε vectoring, η Vodafone θα πρέπει να νοικιάσει πόρτα από τον ΟΤΕ.
Για τώρα θα πάρω (ελπίζω) 50/5.

Δηλαδή σε Νέο Κόσμο, όπου βρίσκονται μόνο οι νέες καμπίνες της vodafone, πιστεύεις ότι δεν θα δώσει η vodafone vectoring στο λαό εκεί παρά μόνο 50/5 υπηρεσία σε 2-3 μήνες από τώρα;

spulse
11-03-17, 14:02
Και πάλι θα πω ότι δεν είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει το πράγμα, αλλά νομίζω ότι σε κάθε κέντρο μπορεί να δώσει vectoring μόνο ο πάροχος που έχει κερδίσει την περιοχή. Οι υπόλοιποι θα νοικιάζουν από αυτόν, όπως τώρα νοικιάζουν όλοι από τις καμπίνες του ΟΤΕ. Αυτό που δεν το ξέρω καθόλου, είναι αν μπορεί να δίνει vectoring πχ στη Νέα Ιωνία ο ΟΤΕ, και να δίνει απλό vdsl από δικιά της καμπίνα η Vodafone. Δεν θα υπάρχουν παρεμβολές από την στιγμή που ο χαλκός μου τρέχει μαζί με τα υπόλοιπα καλώδια που καταλήγουν στην καμπίνα του ΟΤΕ?

kingofcopy
11-03-17, 23:19
Απορία:

Εξω από το σπίτι μου εχω 2 καμπίνες, μία στα 100 μέτρα μία στα 300.
Και οι 2... no name, κανενα αυτοκολητο OTE/Wind/κτλ.

Και στις 2 υπάρχουν στύλοι 3-4 μέτρα με Ubiquity πάνω τους, nanostation? picostation ? loco? Δεν βλέπω από τόσο ..χαμηλα.
Πάντως λαμπακια κ.ο.κ ανάβουν κανονικα και είναι στη μπρίζα.

Καμία ιδέα ποιας εταιρίας είναι αυτά που χρησιμοποιούν και ubnt?

elessargr
12-03-17, 01:21
Και στις 2 υπάρχουν στύλοι 3-4 μέτρα με Ubiquity πάνω τους
lol?

photo? location?

ragiakof
02-04-17, 23:39
στο Νέο Κόσμο λογικά το ΑΚ θα το πάρει η Vodafone

tripkaos
17-05-17, 12:15
Παιδια με Αλσουπολη τι εγινε ενεργοποιηθηκαν οι καμπινες;Να κανουμε κινηση για αλλαγη σε VF απο πΟΤΕ η ακομα δεν ξερουν τι τους γινετε;Εχει ενεργοποιηθει κανεις η τους πηρε ολους η Inalan και εμεις που ημαστε εκτος σχεδιου Inalan θα παρουμε 1,5Mbit/768Kbit που ειμαστε τωρα με πΟΤΕ???

blackcoatman
22-08-17, 10:06
στο Νέο Κόσμο λογικά το ΑΚ θα το πάρει η Vodafone

Όντως η Vodafone εχει περάσει ίνες κι έχει βάλει καμπίνες παντού Νέο Κόσμο και αναμένεται ενεργοποίηση VDSL Vectoring στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την επίσημη λίστα ανάθεσης καμπινων. Αλλά είχα κι εγώ την απορία αν γενικά VDSL (ακόμα και 30άρι) θα δίνει σε πρώτη φάση μόνο η Vodafone ή και ο ΟΤΕ (τώρα είμαι στον ΟΤΕ αλλα λήγει το συμβόλαιο τον Οκτώβρη και σκέφτομαι να παω Vodafone)

PEPES
22-08-17, 14:43
Αν εχει βαλει καμπινες η vodafone ολοι οι υπολοιποι παροχοι που θα δινουν vdsl απο καμπινα θα νοικιαζουν την γραμμη απο την vodafone.

drivingteacher
07-10-17, 12:09
adsl μπορεί να δώσει από τη δική της καμπίνα;

ThReSh
07-10-17, 12:22
adsl μπορεί να δώσει από τη δική της καμπίνα;

Και να μπορεί θα το κάνει? Πλέον θα την ενδιαφέρει να κάνει απόσβεση (και μετά κέρδος) της επένδυσης...

drivingteacher
07-10-17, 12:51
Και να μπορεί θα το κάνει? Πλέον θα την ενδιαφέρει να κάνει απόσβεση (και μετά κέρδος) της επένδυσης...


Θα επικοινωνήσω να το επιβεβαιώσω,πολύ καλή η Inalan αλλά όταν τα κουκιά είναι μετρημένα όλα αλλάζουν.
Στο πακέτο της voda στο 24άρι η προσφορά στα 22,90 είναι μια χαρά αν δίνει από την καμπίνα της πιστεύω συμφέρει πολύ.
Αν γνωρίζει κάποιος το mail της τεχνικής ας το γράψει,ευχαριστώ.

vaggoulas
08-10-17, 00:41
Vdsl μόνο από καμπίνα.
Adsl θα πάρεις από Α/Κ.

drivingteacher
09-10-17, 13:58
Vdsl μόνο από καμπίνα.
Adsl θα πάρεις από Α/Κ.

Σωστά τα λες.Μόλις μίλησα μαζί τους και έλαβα την ίδια απάντηση.

Papashark
15-11-17, 23:31
Να ενημερώσω ότι έχουν αρχίσει και φυτρώνουν και στην Καλλίπολη, θα ανεβάσω σύντομα φώτος και θα κάνω καταχωρήσεις στο σχετικό site :)

Sovjohn
16-11-17, 23:18
Να ενημερώσω ότι έχουν αρχίσει και φυτρώνουν και στην Καλλίπολη, θα ανεβάσω σύντομα φώτος και θα κάνω καταχωρήσεις στο σχετικό site :)

Καλλίπολη έχει σίγουρα (και Φρεαττύδα, έχουν βάλει και νέα καμπίνα π.χ. Χαριλάου Τρικούπη που είναι το ΚΑΦΑΟ μου) και αν θυμάμαι καλά 2019 θα βάλουν FTTH στο Α/Κ Πειραιά. Τυχερούλη :p

@ ADSLgr.com All rights reserved.