Επιστροφή στο Forum : Προωθηση τηλεφωνου σε Elastix
Παιδια Καλησπερα,
Εχω ενα serverακι με elastix και μια Openvox καρτα που παιζει αψογα.
Απο τηλεφωνο εχω ενα Grandstream 2140.
Στον χωρο υπαρχει και μια δευτερα γραμμη ΟΤΕ την οποια θελω να βαλω πανω στον server με 2η καρτα FXO και να μπορω να ενεργοποιω call forward στο κινητο μου οταν δεν ειμαι στο μαγαζι απο το τηλεφωνο μεσω ενος κουμπιου. Θελω ομως να υπαρχει καποιου ειδους κοκκινου φως στο τηλεφωνο σαν υπενθημηση οτι η προωθηση ειναι ενεργοποιημενη και να την βγαζω οταν επιστρεφω.
Υπαρχει τροπος να γινει αυτο που λεω?
Ευχαριστω
Γιωργος
Η προώθηση θα γίνετε και στις δυο γραμμές ή μόνο στην μια.
Θέλεις μέσου των ψηφιακών ευκολιών που παρέχει ο παροχος.
Έλεγα η μια να κανει forward τα εισερχόμενα χρησιμοποιώντας την αλλη για να με παρει στο κινητό.... Δεν ξέρω αν εχεις κατι αλλο να προτείνεις....
Έλεγα να γίνει κάτι με την ψηφιακή ευκολία του παροχου σου και συγκεκριμένα την άμεση εκτροπή κλήσεων.
Οκ ναι αυτή ειναι η εύκολη λύση, εγώ ήθελα να πατάω ένα κουμπί όταν θα φεύγω, να ανάβει ένα φωτακι για να βλέπω ότι εχει ενεργοποιηθεί και όταν ξαναγυρίσω να δω το φωτακι και να το απενεργοποιησω. Επίσης θα ήθελα να εχω ιστορικό κρατημένο για το ποιος με κάλεσε μέσω του elastix
Ναι κάπως έτσι θα γίνει απλά η βάση με ενδιαφέρει. Το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι θα –φτιάξω κάτι και θα σε ενημερώσω.
Με την άμεση εκτροπή κλήσεων η κλήση δεν θα φτάνει πότε στο elastix αλλά θα έρχεται κατευθείαν στο νούμερο που θα επιλέξεις να γίνει η προώθηση.
Σε ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σου. Με είχες βοηθήσει και στις αρχές που είχα θέμα με Echo :)
Το παρακάτω είναι ένα «απλό» dial plan για να γίνει η άμεση εκτροπή κλήσεων των 2 pstn γραμμών προς ένα νούμερο με BLF.
Τι θα χρειαστεί να κάνεις.
Μέσου winscp πηγαίνεις στον φάκελο
/var/lib/sterisk/sounds/custom Δημιουργείς τον φάκελο
cf-pstn2mobile Μπαίνεις μέσα και ανεβάζεις όλα τα gsm αρχεία εκεί.
Μέσου winscp πηγαίνεις στον φάκελο
/etc/asterisk Εκεί ανεβάζεις το αρχείο
cf-pstn2number.conf Κάνεις διπλό κλικ επάνω του για να ανοίξει στο σημειωματάριο. Εδώ θα κάνεις τις παρακάτω αλλαγές.
Θα βρεις την γραμμή
exten => 99932434,n,Dial(DAHDI/1/*21*692001#,15,S(5))
Θα αλλάξεις το
/1/ έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο κανάλι που βρίσκεται η 1η fxo κάρτα. Επίσης θα αλλάξεις το 692001 στο νούμερο που θέλεις να γίνει η προώθηση. Το ίδιο θα κάνεις και με την γραμμή που αντιστοιχεί με την στην 2η fxo κάρτα.
exten => 99932434,n,Dial(DAHDI/2/*21*692001#,15,S(5))
Αντιστιχα θα αλλαξεις τα καναλια στις γραμμες
exten => 99932434,n,Dial(DAHDI/1/#21#,15,S(5))
…
exten => 99932434,n,Dial(DAHDI/2/#21#,15,S(5))
Σώζεις και ανοίγεις το αρχείο
extensions_custom.conf
Στο τέλος αυτού του αρχείου και σε μια κενή γραμμή με τουλάχιστον 2 κενές γραμμές μετά την τελευταία γραμμή κειμένου θα βάλεις το παρακάτω
[from-internal-custom]
exten => 99932434,hint,Custom:PSTN2Number
exten => 99932434,1,Goto(cf-pstn2mobile,99932434,1)
#include cf-pstn2number.conf
Σώζεις και κάνεις login μέσου putty ως root στο σύστημα. Εκτελείς την παρακάτω εντολή
asterisk –rx “dialplan reload|
Στο τηλέφωνο σου τώρα φτιάχνεις ένα BLF για τον αριθμό 99932434
Έτσι πατώντας το κουμπί θα κάνει τις προωθήσεις των 2 γραμμών και θα κλήση την γραμμή, ΔΕΝ κάνεις κάτι άλλο εσύ εκτός εάν παρουσιαστεί σφάλμα σε μια από τις δυο εκτροπές.
Το μόνο που δεν θυμάμαι είναι το εάν κατά την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της υπηρεσίας απαντά η γραμμή ή το μήνυμα είναι σαν ήχος κλήσης. Εάν μετά την 1η εκτροπή δεν κλήση η γραμμή για να πάει στην δεύτερη με ενημερώνεις με απόσπασμα του log για την κλήση.
170588
WOW!!! που θα ελεγε και ο γιαννης με το ενα Ν.
Αγοραζω σημερα την 2η FXO καρτουλα και προχωράω!
Χιλια ευχαριστω για την βοηθεια και τον χρονο σου!
@ ADSLgr.com All rights reserved.