Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με Ga-8PE667
καλησπερα σε ολους! πηρα προχτες απο μια γνωστη το πισι της για φτιαξιμο...τραβαγε μερικα κολληματα και ειπα να της το φορμαρω να ζωντανεψει μιας και δεν ειχε φαει ποτε του φορματ τοσα χρονια...το πισι ειναι παλιο... αποτελειται απο μια μοβο ga-8pe667 μια ram 256mb DDR (samsung) P4 CPU στα 2.4Ghz vga geforce (δεν εχει σημασια ποια ακριβως...) κ.λ.π κ.λ.π.. Το ανοιξα το πισι το καθαρισα , εβγαλα επεξεργαστη και καρτα γραφικων,καθαρισα τα φανακια τους με σπρει , εβαλα κολλα στις ψυκτρες και απο την στιγμη που τα ξαναεβαλα πανω το πισι δεν λεει να ανοιξει!!!!!! βγαζωντας την μπαταρια απο τα ΒΙΟΣ ειχα καταφερει να το ρεσιταρω μιας και ειχε παςς! τωρα και με ρεσετ στο βιος παλι δεν ανοιγει.....δεν εχει ομως jumperakia gia reset...μονο απο την μπαταρια γινεται... παρακατω... τροφοδοσια εχω δωσει και στην μητρικη αλλα και στον P4 δεν εχω ξεχασει κατι... το πισι περνει κανονικα τροφοδοσια δουλευει δλδ το φανακι του επεξεργαστη και ακουγονται και οι δισκοι να λειτουργουν...αλλα αρνειται πεισματικα να στειλει σημα στην οθονη για να αναψει.... δοκιμασα βεβαια και αλλες 2 καρτες γραφικων πανω (agp) και αυτες και δεν λειτουργησε με καμια.... τι μπορει να επαθε ????? βοηθηστε γιατι μου εχει μεινει στα χερια το πισι!!! σας ευχαριστω προκαταβολικα !
επισης να συμπληρωσω οτι ξεκινωντας το πισι χωρις μνημη ραμ δεν βγαζει κανενα ηχητικο μπιπ!!!!!
περιεργο?
εβγαλε μια φορα στην αρχη μονο συνεχομενα μπιπ...εκει πηρα κουραγιο και συνεχιζα να ψαχνω...αλλα μετα τπτ...
Mηπως ειχες βγαλει τη μητρικη και τη ξαναβαλες ? Αν δεν πατησει καλα καπου, η ακουμπαει βιδα στο πισω της μερος σε σημειο που δεν εχει τρυπα, γινεται μπαρμπεκιου.
Εαν δεν εχεις πειραξει μητρικη, δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο.
οχι δεν ειχα πειραξει την μητρικη και δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο..
δοκιμασα να την βγαλω αργοτερα και να την ξανατοποθετησω μπας και ακουμπουσε καπου...αλλα δεν νομιζω να καιγεται τοσο ευκολα.... :S
- Σύνδεσες και το 2ο (4-pin) καλώδιο τροφοδοσίας με το Μ/Β;
- Τσέκαρε αν πατάει καλά ο επεξεργαστής στη βάση του Μ/Β ή καλύτερα βγάλτον και και κοίτα μήπως λείπει κανένα ποδαράκι...
Εννοείτε ότι πάνω στο Μ/Β υπάρχει μόνο ό επεξεργαστής, μνήμη και η κάρτα γραφικών. Δεν συνδέουμε τίποτα άλλο (δισκοι floppy κτλ) . Επίσης τσέκαρε τα καλώδια που συνδέονται με το case...
Μπορείς να ανοίξεις το τροφοδοτικό (αφου το βγάλεις απο το ρεύμα) και να το ελέγξεις πυκνωτές /πηνία με το μάτι (+ μύτη). Μην αγγίξεις τίποτα.
οχι δεν ειχα πειραξει την μητρικη και δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο..
δοκιμασα να την βγαλω αργοτερα και να την ξανατοποθετησω μπας και ακουμπουσε καπου...αλλα δεν νομιζω να καιγεται τοσο ευκολα.... :S
Πιστεψε εαν ακουμπανε οι γειωσεις πανω στο pcb της μητρικης σε σημειο που δεν υπαρχει τρυπα, με το που της δωσεις ρευμα παειιιιιιιιιιιιιιιι.....
(στο λεω γιατι το επαθα, απο απροσεξια μου)
- Σύνδεσες και το 2ο (4-pin) καλώδιο τροφοδοσίας με το Μ/Β;
- Τσέκαρε αν πατάει καλά ο επεξεργαστής στη βάση του Μ/Β ή καλύτερα βγάλτον και και κοίτα μήπως λείπει κανένα ποδαράκι...
Εννοείτε ότι πάνω στο Μ/Β υπάρχει μόνο ό επεξεργαστής, μνήμη και η κάρτα γραφικών. Δεν συνδέουμε τίποτα άλλο (δισκοι floppy κτλ) . Επίσης τσέκαρε τα καλώδια που συνδέονται με το case...
Μπορείς να ανοίξεις το τροφοδοτικό (αφου το βγάλεις απο το ρεύμα) και να το ελέγξεις πυκνωτές /πηνία με το μάτι (+ μύτη). Μην αγγίξεις τίποτα.
τα εκανα και αυτα και τπτ... ναι το 4πινο για την τροφοδοσια του επεξεργαστη ειναι στην θεση του.... ουτε ποδαρακι λειπει.... και τα καλωδια ειναι οκ... πριν ανοιξω το τροφοδοτικο για να τσεκαρω για τπτ περιεργο με το ματι να σου πω πως δοκιμασα να το βαλω μπρος και με αλλο τροφοδοτικο απο αλλο πισι που λειτουργει και εκανε τα ιδια...αρα δεν ειναι απο το τροφοδοτικο υποθετω.... αλλα παραμενω με σταυρωμενα χερια...παει το πισακι.... :(
Aπ οτι φαινεται απεβιωσε η μητρικη.
πολυ ωραια...
απεβιωσε στα χερια μου ομως...και οχι στην πελατισσα - φιλη ...
οποτε να της παρω καινουργια δεν παιζει.......εχμμ...δεν ξερω βασικα τι να κανω τωρα....
μαλλον θα της δωσω ενα παλιο πισι που εχω σε ΑΜΔ και θα χασω ενα πισακι απο την συλλογη μου.....
απλα θα της πω οταν παρει αλλο να μ το δωσει πισω :P αν εχετε τπτ καλυτερο να προτινετε ακουω!!!!
sakis_the_fraud
01-05-07, 16:17
να της παρεις μια μητρικη...
πιο φθηνα θα σου βγει!
ολο και κατι θα υπαρχει στις αγγελιες του φορουμ... ;)
wi fi thief
02-05-07, 12:10
Η συγκεκριμενη μητρικη δεν εχει jumperακι για clearCmos.
Πως θα το κανεις :
Βγαλε το pc απο το ρευμα.
Αφαιρεσε την μπαταρια και αστην εξω για πανω απο μια ωρα (εγω την αφηνω ολοκληρο το βραδυ...)
Ξαναβαλε την μπαταρια.
Ξαναβαλε το ρευμα.
Κανε επανεκκινηση και δωσε τις σωστες ρυθμισεις στο bios.
Kαλο βόλι...
:)
Υ.Γ.: αν - το απευχομαι - δεν βγαλεις ακρη, με ενα πενηνταρικο θα εισαι μια χαρα : ASROCK P4VM890 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528374)
φιλε μου το εχω δοκιμασει ηδη αυτο και την αφησα ολοκληρο βραδυ...
τα εκακαρωσεν ομως....μαλλον παω για το 50αρικο :)
wi fi thief
02-05-07, 19:27
φιλε μου το εχω δοκιμασει ηδη αυτο και την αφησα ολοκληρο βραδυ...
τα εκακαρωσεν ομως....μαλλον παω για το 50αρικο :)
αφου προκειται για φιλη σου ειναι καλη ιδεα να της δωσεις (προσωρινα) τον AMD :respekt: που ελεγες, για να μαθει η γυναικα πως ειναι οι καλοι υπολογιστες. :twisted:
αφου προκειται για φιλη σου ειναι καλη ιδεα να της δωσεις (προσωρινα) τον AMD :respekt: που ελεγες, για να μαθει η γυναικα πως ειναι οι καλοι υπολογιστες. :twisted:
ακομη δεν ειμαι σιγουρος..... βασικα ο δικος της ειναι στα 2.4 και ο δικος μ (amd) ειναι στα 1.5 ... οποτε μαλλον νομιζω ειναι μεγαλη η διαφορα...και δεν ξερω......θελω να ειμαι ενταξει μαζι της... εκτος και αν μου πειτε πως δεν θα φανει και εχουν πανω κατω την ιδια δυναμη....παντως δεν βλεπω καμια αλλη λυση.... ή παραγγελια θα γινει απο ε-σοπ ή θα παρει τον αμδ ..... τι προτινετε?
Εγω στη θέση σου, θα της εξηγούσα οτι εφ' οσον ο υπολογιστής της χάλασε στα χέρια μου , θα της τον επισκεύαζα χωρίς καμιά δικιά της επιβάρυνση, και θα της εδινα προσωρινά τον AMD.Oσο για το 50ρικο ειναι τα δίδακτρα για το μάθημα που θα είχα πάρει : να μήν πειράζω κάτι που δουλεύει !! Πιστεύω οτι θα το εκτιμούσε.
Το να μην βγάζει ήχο είναι δυο πράγματα μνημή ή επεξεργαστης
Δοκίμασε να του αλλάξεις σλοτ την μνήμη, ή αν έχεις δυο να δοκιμάσεις με την μια ξεχωριστά
Αν και απο αυτά που λές μάλλον πήρε στατικο ο επεξεργαστής
alexopth69
03-05-07, 10:38
Πριν αγοράσεις καινούργια mobo σιγουρέψου οτι φταίει αυτή.
Δεν ξέρω αν το δοκίμασες, αλλά αφαίρεσε τα πάντα από πάνω (VGA, disk, RAM, floppy, CD) και μείνε με επεξεργαστή και mobo. Πρέπει να κάνει μπιπ οταν της δώσεις ρεύμα. Αν όχι ένα από τα δύο τα παιξε (ή το τροφοδοτικό)
δοκιμασα φυσικα να τα βγαλω ολα εκτος και δεν κανει τπτ..
επειδη σκεφτομαι πως μπορει να φταει ο επεξεργαστης θα παω να τον δοκιμασω σε ενα πισι ενος φιλου που νομιζω πως εχει ιδιο σοκετ...μακαρι δλδ γιατι αν παρω μοβο και ηταν ο επεξεργαστης θα πηδηξω απο τον 6ο !!!
μολις δοκιμασα πριν λιγο τον επεξεργαστη σε αλλη μοβο και παιζει κανονικοτατα οποτε δεν νομιζω να υπαρχει καμια αλλη αμφιβολια πλεον... αυριο με το που επιστρεφω απο την σχολη κανω μια τελευταια προσπαθεια (γιατι η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια,και γι'αυτο ειναι και το χειροτερο ονομα για πεθερα) και αν δεν παιξει αμεσως παραγγελια την νεα μοβο... σας ευχαριστω πολυ ολους για τις αμεσες και κατατοπιστικοτατες απαντησεις σας :)
Μήπως κανένας πυκνωτής στη motherboard έχει παραδώσει πνεύμα; Για κοίτα μήπως έχει σκάσει κανένας ή μήπως είναι πολύ φουσκωμένος.
δεν φαινεται να εχει τπτ περιεργο εξωτερικα τουλαχιστον...ουτε σε ηλεκτρολυτικους ουτε τπτ....
τωρα παω να κανω την παραγγελια....δεν εκτιμησε την τελευταια ευκαιρεια που της εδωσα...
wi fi thief
04-05-07, 15:30
δεν εκτιμησε την τελευταια ευκαιρεια που της εδωσα...
:rofl:
Αχαριστη...:p
κανε την ...καρδια σου πετρα και δωσ' της ποδι!!!:p
ποδι δεν περνει φυσικα!
θα την κρατησω να πειραματιστω στα ενδοτερα....
να αλλαξω και μερικους πυκνωτες....και που ξες μερικες φορες :)
και αναμεινατε μεχρι να εμφανιστω ξανα με καινουργιο προβλημα :P
Μήπως ψάχνει για εκκίνηση απο pci κάρτα γραφικών το μηχάνημα?
Μήπως ψάχνει για εκκίνηση απο pci κάρτα γραφικών το μηχάνημα?
τωρα ειδα το μην....δεν καταλαβα τι εννοεις... γιατι να ψαχνει για pci ετσι ξαφνικα αφου και πριν δουλευε με agp ?? και ας υποθεσουμε πως ναι....υπαρχει τροπος να το αλλαξω αυτο??? Υ.Γ.δεν εχω βρει ουτε για δειγμα καρτα γραφικων pci αλλιως θα ειχα δοκιμασει απο την αρχη... μπορει να ισχυει το πως καηκε το agp bus της....η κατι σχετικο....αλλα χωρις καρτα πως θα κανω δοκιμη ???
Δεν εννοεί για PCI Express κάρτα γραφικών αλλά για PCI κάρτα storage controller...
τωρα ειδα το μην....δεν καταλαβα τι εννοεις... γιατι να ψαχνει για pci ετσι ξαφνικα αφου και πριν δουλευε με agp ?? και ας υποθεσουμε πως ναι....υπαρχει τροπος να το αλλαξω αυτο??? Υ.Γ.δεν εχω βρει ουτε για δειγμα καρτα γραφικων pci αλλιως θα ειχα δοκιμασει απο την αρχη... μπορει να ισχυει το πως καηκε το agp bus της....η κατι σχετικο....αλλα χωρις καρτα πως θα κανω δοκιμη ???
Βασικά διάβασα ότι εκανες reset το BIOS αρκετές μητρικές είχαν ρύθμιση που γύρναγε και εψαχνε να ξεκινήσει η μητρικη με Pci καρτα γραφικών πρώτα
Για pci Καρτα φαντάζομαι οτι μπορείς να βρεις σε καποιο stock ή απο κάποιον γνωστό με παλιό μηχανημα
Έχω πάθει ακριβώς το ίδιο με mobo, όταν τη μετακόμισα σε καινούργιο κουτί. Τελικά ήταν πρόβλημα στις συνδέσεις, αφού όταν τις ξαναέκανα απ'την αρχή με τη μητρική εκτός κουτιού (πάνω στο τραπέζι, με μία εφημερίδα από κάτω, εντελώς χύμα), δούλεψε κανονικά...
το εχω παθει και εγω αυτο παλιοτερα...μονο που αυτη τη φορα ουτε ετσι δουλεψε...εξαλλου..αυριο - μεθαυριο περιμενω την νεα μητρικη....
hot_swapper
07-05-07, 00:20
GA-8PE667 sucks! :down:
Είχα κι εγώ την ίδια μητρική. Και κάποια πρωινά ο υπολογιστής, ενώ έπαιρνε κανονικά ρεύμα (ανεμιστηράκια κλπ.) ΔΕΝ προχωρούσε παραπέρα (να ανοίξει η οθόνη κλπ.). Ήθελε να περιμένω 3-4 λεπτά να "ζεσταθεί" και μετά δούλευε μια χαρά. Καθώς παιρνούσε ο καιρός τα 3-4 λεπτά γίναν 10-15 μέχρι που μια μέρα δεν έλεγε να "ζεσταθεί" με τίποτα. Αφού τσέκαρα τα πάντα (τροφοδοτικό, κάρτες κλπ), έμειναν 2 πράγματα: η μητρική και η CPU (P4)). Το ρίσκαρα λοιπόν και άλλαξα μητρική και από τότε όλα τέλεια. Έχω ακούσει και άλλους με P4 και αυτή τη μητρική να έχουν πάθει το ίδιο, ίσως επρόκειτο για ελαττωματική παρτίδα! Νομίζω με κάπου 50€ βρίσκεις μητρική για socket 478 με πιο καινούριο chipset και sata controllers επάνω...
Θα το δοκιμασω και αυτο και που ξερεις...μπορει να γινει το νεο μ κατεβαστηρι χεχεχε!
θα το ζεστανω για τα καλα μετα!
hot_swapper
07-05-07, 11:37
Θα το δοκιμασω και αυτο και που ξερεις...μπορει να γινει το νεο μ κατεβαστηρι χεχεχε!
θα το ζεστανω για τα καλα μετα!
Χεχε, ίσως δεν το ξεκαθάρισα, αλλά μιας και θα το δοκιμάσεις:
Αφού ζεσταθεί, πατάς το κουμπί reset για να πάρει μπρος... :)
lol ακου να δεις πατεντες!
πηρα την μητρικη αλλα επειδη εγινε ενα μικρο λαθος περιμενω να παρω την σωστη αυριο μαλλον :S
wi fi thief
07-05-07, 17:56
πηρα την μητρικη αλλα επειδη εγινε ενα μικρο λαθος περιμενω να παρω την σωστη αυριο μαλλον :S
προσεξε μονο γιωργο γιατι με τα τοσα πηγαινε ελα θα νομισει η φιλη σου οτι το πας αλλου...:rolleyes:
:p
ασε φιλαρακι....την γκαντεμια που εχω πια.....
ας νομιζει οτι θελει...εγω φταιω που ειμαι γκαντεμης ?!?!?!?!?
δοξα το θεο!! δεν παρουσιαστηκε αλλο προβλημα αυτη τη φορα.... πηρα την νεα μοβο το εστησα απο την αρχη και ολα δουλευουν αψογα πλεον! σας ευχαριστω πολυ ολους για τις πολυ χρησιμες απαντησεις σας!
@ ADSLgr.com All rights reserved.