Επιστροφή στο Forum : Σοβαρό πρόβλημα hardware
Παιδιά καλησπέρα,
Θα χρειαστώ τα φώτα σας για κάτι που με βασανίζει εδώ και ένα μήνα. Έχω ένα μηχάνημα το οποίο και χρησιμοποιώ(ούσα) για τη δουλειά μου και το διδακτορικό μου (το έχω απόλυτη ανάγκη δηλαδή) και απ' ότι φαίνεται κάτι δεν πάει καλά.
Πρώτα από όλα παραθέτω τα χαρακτηριστικά του.
CPU: Phenom II X4 925
M/B: ECS A790GXM-AD3
RAM: 2xTranscend 2gb ddr3-1333 1,5V + 2xKingston 2gb ddr3-1333 1,5V (οι kingston είναι higher density)
SSD: OCZ agility 3 120GB
HDD: WD 640GB
PSU: Corsair TX-650 v1
GPU: HD5850 (ξέμεινε από παλιά)
Καταρχάς, το σπίτι στο οποίο είναι ο υπολογιστής πρέπει να έχει κάποιο θέμα με το ρεύμα, μας έχουν καεί τελευταία γύρω στις 7 λάμπες (δεν ξέρω γιατί, είχαμε αλλάξει φωτιστικά πριν από λίγο καιρό πάντως).
Ο υπολογιστής έχει θέματα με το bios:
1. CMOS checksum bad error
2. DQS training failed
Βγάζει επίσης ένα μείγμα bsod:
1. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
2. KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
3. MEMORY_MANAGEMENT
4. κ.α.
Επίσης πολλές φορές προσπαθεί να ανοίξει όπου και αναβοσβήνει το led του διακόπτη του κουτιού, αλλά δεν τα καταφέρνει και η οθόνη παραμένει χωρίς signal..
Έχω αλλάξει μπαταρία στη μητρική.
Έχω τρέξει memtest, το οποίο σε συχνότητα 1333MHz έβγαζε errors ενώ σε χαμηλότερη έτρεξε χωρίς error για 5-6 ώρες (παρόλα αυτά και με χαμηλότερη συχνότητα τα προβλήματα συνεχίζουν).
Έχω βγάλει τις kingston για να αφήσω μόνο τις transcend μέσα, αλλά πάλι τίποτα.
Το κουτί είναι απολύτως καθαρό εσωτερικά και δεν έχω θέμα με θερμοκρασίες.
Δεν ξέρω τι άλλο...
Που πάει το μυαλό σας;
Το πρώτο που σκέφτομαι, μητρική.
Και εγώ ρε Θράσο, αλλά δεν έχω και καμμία εμπιστοσύνη στο psu.
Υπάρχει πιθανότητα να έχω θέμα με τον επεξεργαστή; (θα κρίνει πολλά αυτό το ερώτημα)
Τροφοδοτικό εχεις δοκιμάσει?
Βλεπεις στην μητρική φουσκωμενους πυκνωτες ή μυριζει καμένο?
Υπάρχουν πιθανότητες για τον επεξεργαστη αλλά είναι οι λιγότερες.
Update στο bios εκανες?
Τροφοδοτικό δεν έχω κάποιο πρόχειρο δυστυχώς, έχω ένα enermax max pro 400 στο πατρικό μου αλλά είναι σε πλήρως λειτουργικό pc...
Στη μητρική δεν φαίνεται να υπάρχει φουσκωμένος πυκνωτής, βασικά πως διακρίνονται;
Ρωτάω για τον επεξεργαστή γιατί το σώζω ακόμα με το am3+ backward compatibility...
Bios update ναι έχει γίνει (έχω εδώ και αρκετό καιρό τη τελευταία version από το site της ECS)
Στη μητρική δεν φαίνεται να υπάρχει φουσκωμένος πυκνωτής, βασικά πως διακρίνονται;
Δές εδώ (http://www.thenakedpc.com/dan/Bulging_Capacitors/close-up.jpg).
Το τροφοδοτικό δεν το φοβάμαι, είναι κατασκευής Seasonic.
Ωραία θα κάτσω αύριο να την ψάξω αναλυτικότερα και θα επανέλθω..
- - - Updated - - -
Το τροφοδοτικό δεν το φοβάμαι, είναι κατασκευής Seasonic.
Από αυτήν την άποψη ούτε και εγώ, αλλά με προβληματίζει που κάηκαν μέσα σε μία εβδομάδα 7 λάμπες στο σπίτι... (οι 3 ήταν ολοκαίνουργιες) :hmm:
- - - Updated - - -
Καλημέρα,
Έψαξα τη μητρική και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος φουσκωμένος πυκνωτής.
- - - Updated - - -
Το σκέφτομαι ως εξής:
Πιστεύω και εγώ ότι τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει η μητρική..
Άντε και πάω και αγοράζω αυτή (https://www.skroutz.gr/s/6620880/MSI-970A-SLI-Krait-Edition.html), το θέμα είναι τι γίνεται με τα υπόλοιπα (επεξεργαστής, τροφοδοτικό).
Αν π.χ. έχει θέμα ο επεξεργαστής δεν θα έχω κάνει τεράστια βλακεία που θα ξαναπαγιδευτώ στο ΑΜ3..;
Αν έχει θέμα το τροφοδοτικό ή αν όχι το τροφοδοτικό αλλά η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού δεν υπάρχει πιθανότητα να μου ξαναπροξενήσει κάποια βλάβη;
Κατά συνέπεια υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω το psu (ή το ρεύμα γενικότερα) και τον επεξεργαστή μου;
Αν έχει θέμα το τροφοδοτικό ή αν όχι το τροφοδοτικό αλλά η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού υπάρχει πιθανότητα να μου ξαναπροξενήσει κάποια βλάβη;
Αν το πρόβλημα είναι στο ρεύμα, 100 % θα ξαναέχεις τα ίδια.
Θα σου συνιστούσα, τουλάχιστον για το πισί, ένα σταθεροποιητή τάσης.
Κατά συνέπεια υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω το psu (ή το ρεύμα γενικότερα) και τον επεξεργαστή μου;
Έχω ένα Hantol 350 W.
Δεν είναι τίποτα σοβαρό, αλλα δουλεύει.
Αν το θέλεις για δοκιμή, στη διάθεσή σου.
Σε ευχαριστώ πολύ ρε Θράσο :respekt: :respekt:
Το θέμα είναι ότι με την κοπέλα μου μετακομίζουμε σε δικό μας σπίτι σε ~1,5 μήνα. Άρα, προκύπτουν τα ακόλουθα:
1. Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο η δοκιμή να γίνει στο νέο σπίτι;
2. Αν έχει πρόβλημα το ρεύμα κινδυνεύουν τα laptop μας έως τότε; (έχουμε καλά μηχανήματα και οι δύο)
3. Δεν θα ξέρω ποια τρύπα να πρωτομπαλώσω εκείνη την εποχή (οικονομικά) γι' αυτό και άνοιξα το θέμα τώρα..
1. Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο η δοκιμή να γίνει στο νέο σπίτι;
Αντέχεις ενάμισυ μήνα στην αμφιβολία ;
Στη θέση σου, θα δοκίμαζα και τώρα.
2. Αν έχει πρόβλημα το ρεύμα κινδυνέουν τα laptop μας έως τότε; (έχουμε καλά μηχανήματα και οι δύο)
Βάλε ένα τέτοιο (http://www.e-shop.gr/apc-pm5-gr-essential-surgearrest-5-oulets-230v-white-p-PER.664334), τουλάχιστον για προστασία των λαπτοπς.
Αντέχεις ενάμισυ μήνα στην αμφιβολία ;
Στη θέση σου, θα δοκίμαζα και τώρα.
Όχι είναι αλήθεια ότι δεν αντέχω, θα σκάσω για την ακρίβεια.
Άντε πες δουλειά στυλ "text editing" την κάνω και στο laptop σε ό,τι έχει σχέση με λογισμικό όμως δεν παλεύεται..
Σκεφτόμουν να επιλύσω το θέμα και να μεταφέρω τον υπολογιστή σε ασφαλές μέρος (πατρικό).
Θα στερηθώ μεν την οθόνη μου, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω τι φταίει και δεν θα το έχω στο νου μου.
Επίσης, την εποχή της "μάχης" θα έχω κάποια έξοδα λιγότερα.
Βάλε ένα τέτοιο (http://www.e-shop.gr/apc-pm5-gr-essential-surgearrest-5-oulets-230v-white-p-PER.664334), τουλάχιστον για προστασία των λαπτοπς.
Θα το παραγγείλω.
Σκεφτόμουν να επιλύσω το θέμα και να μεταφέρω τον υπολογιστή σε ασφαλές μέρος (πατρικό).
Θα στερηθώ μεν την οθόνη μου, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω τι φτάει και δεν θα το έχω στο νου μου.
Σωστή κίνηση, παρά το ξεβόλεμα. :oneup:
Δοκίμασα και χωρίς την 5850 και πάλι τα ίδια, με το καλημέρα DQS training failed.
Επίσης, να αναφέρω ότι πριν από λίγο καιρό κάηκε και η λάμπα του εσωτερικού φωτισμού του ψυγείου.
Παλιά εγκατάσταση ηλεκτρολογική έχει το σπίτι ;
Ναι είναι του '70..
- - - Updated - - -
Πιθανότατα έχει γίνει κάποια ανανέωση αλλά δεν ξέρω τι εύρους..
- - - Updated - - -
Σκέφτηκα κάτι ακόμα..
Υπάρχει περίπτωση να έχουν καταστραφεί και η μητρική αλλά και το τροφοδοτικό αν το πρόβλημα προήλθε από ρεύμα;
- - - Updated - - -
Δηλαδή άντε και βάζω το hantol του Θράσου και αναγνωρίζω αστοχία στη μητρική και πάω και αγοράζω την msi 970a krait.
Αν έχει προσβληθεί και το corsair μου, υπάρχει περίπτωση να προξενήσει νέα βλάβη στη νέα μητρική ακόμα και σε ασφαλές μέρος;
Με άλλα λόγια, τι περιθώρια εμπιστοσύνης πρέπει να έχω στο εξής για το corsair σύμφωνα την ανωτέρω περιγραφόμενη κατάσταση..;
Ναι φυσικά και υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, συνήθως είναι το 1ο που θα βγάλει πρόβλημα λόγω ρεύματος και μετά θα το μεταφέρει στα υπόλοιπα κομμάτια
Προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουνα
Ακόμα και σε ασφαλές μέρος εε;
Τελικά δοκίμασα με το psu του cranky (στον οποίο εκφράζω θερμότατες ευχαριστίες), το οποίο τελικά ήταν ένα Coolermaster 460, και τα προβλήματα συνεχίζουν.
Μάλιστα έγινε μέτρηση με psu tester της Konig και τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:
Coolermaster (του cranky)
-12V: 11.9, +12V2: 12.9, 5VSB: 5.0, PG: 290ms, +5V: 4.9, +12V1: 13.0, +3.3V: 3.3
Corsair (το δικό μου)
-12V: 11.9, +12V2: 12.2, 5VSB: 5.1, PG: 280ms, +5V: 5.0, +12V1: 12.3-12.2, +3.3V: 3.4
Δεν ξέρω αν από αυτά μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα για το τροφοδοτικό..
Απ' ότι φαίνεται η μητρική είναι πλέον για πέταμα και θα ήθελα τη συμβουλή σας για το κατά πόσο πρέπει να παραμείνω στο AM3 ή να παω για s1151 και i3-6100.
Επίσης, κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση το τροφοδοτικό του cranky ήταν εξαιρετικά πιο αθόρυβο από το δικό μου (corsair κατασκευής seasonic..:hmm::hmm:)
οι αποκλισεις στις τασεις μπορει να οφειλονται στο οτι τα τροφοδοτικα δεν εχουν φορτιο , αρκετα κρισιμος παραγοντας , νομιζω μερικα συνχρονα τροφοδοτικα δεν δουλευουν σε πληρη λειτουργια αν δεν εχουν επαρκες φορτιο , ας πουμε της τηξης των 10 watt .
αν το εχεις με τα μαστορεματα δοκιμασε τον υπολογιστη με τα βασικα , μητρικη επεξεργαστης λιγη μνημη και δισκο , αν εξακολουθει να σου παρουσιαζει προβληματα δοκιμασε να βγαλεις και την μητρικη εξω απο το κουτι και δοκιμασε παλι με τα ελαχιστα .
το πολυμπριζο ασφαλειας , το βρισκω πλεον απαραιτητο με τις τοσες ηλεκτρονικες συσκευες που μας περιτρυγυριζουν και στο παλιο και στο καινουριο σπιτι ( αν προλαβαινεις παρε και δευτερο να εχεις και σε αλλη μπριζα ) .
τηλεορασεις , υπολογιστες , φορτιστες σε ακριβες συσκευες , ενισχυτες ειναι καλο να προστατευονται
Απ' ότι φαίνεται η μητρική είναι πλέον για πέταμα και θα ήθελα τη συμβουλή σας για το κατά πόσο πρέπει να παραμείνω στο AM3 ή να παω για s1151 και i3-6100.
Σε ΑΜ3+, μπορείς να παραμείνεις και με λιγότερα λεφτά.
Δές την Asrock 970M Pro3 (https://www.skroutz.gr/s/6620244/Asrock-970M-Pro3.html), με 64 € απο το visionstudio, και σχετικά καλές κριτικές στο amazon (https://www.amazon.com/ASRock-Micro-Motherboards-970M-PRO3/dp/B00TOBQQTK).
Για i3 6100, θέλεις 200 € παραπάνω.
Φτιάξε κι' ένα Linux live usb, με τον τρόπο που σου είπα.
@badweed
Ουσιαστικά, με τα βασικά τον δοκίμασα 1 ssd, μητρική, επεξεργαστής και μνήμες (εκεί θα μπορούσα να αφαιρέσω κάποιες αλλά δεν το έκανα σήμερα, το έχω κάνει όμως άλλες φορές χωρίς αποτέλεσμα).
Όντως αυτό με το να βγει η μητρική, το έχω ζήσει σε άλλες περιπτώσεις και μερικές φορές δουλεύει.. Που οφείλεται όμως αυτή η διαφοροποίηση;
Πολύμπριζο(α) θα πάρω..
- - - Updated - - -
@cranky
Ναι δεν είναι κακή περίπτωση και ίσως είναι και καλύτερα αν μείνω στο am3, να την βγάλω όσο φθηνότερα γίνεται και η λύση να είναι προσωρινού χαρακτήρα..
Πως εξηγείς το γεγονός ότι το corsair μου ακούγεται σαν αεροπλανοφόρο; (το coolermaster σου το ξεφτίλισε)
Όντως αυτό με το να βγει η μητρική, το έχω ζήσει σε άλλες περιπτώσεις και μερικές φορές δουλεύει.. Που οφείλεται όμως αυτή η διαφοροποίηση;
Αλλάζει το φένγκ σούι. :tooth
Αλλάζει το φένγκ σούι. :tooth
:p:p:p
Πως εξηγείς το γεγονός ότι το corsair μου ακούγεται σαν αεροπλανοφόρο; (το coolermaster σου το ξεφτίλισε)
Μιά πιθανή απάντηση, είναι η διαφορά ηλικίας τους (το coolermaster είναι 4-5 χρόνων) και οι ώρες χρήσης (το μηχάνημα με τα 10άρια που δούλευε το coolermaster, δεν το ανοίγω και πολύ συχνά).
Άλλη απάντηση είναι να έτυχε στο δικό σου, γιατί το ίδιο του ανηψιού μου, είναι ακόμα αθόρυβο, μετά απο πέντε χρόνια.
Έβγαλες άκρη, ωραία.
Εννοείται μένεις σε ΑΜ3+ και σου μένουν λεφτά. Όπως λέει και ο θράσος
masterfaster
17-07-16, 09:11
@badweed
https://youtu.be/4RIvDCG6Obc?t=3746
:lol: :rofl:
Επόμενος έλεγχος θα είναι η δοκιμή με "live usb" για να αποκλείσουμε την πιθανότητα προβλήματος στον δίσκο (SSD) ή στον sata controller της μητρικής.
Αν και με αυτόν τον έλεγχο τα προβλήματα συνεχίσουν, τότε νομίζω πως δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για το κατά πόσο ευθύνεται η μητρική.
Σε αυτή τη περίπτωση, σκέφτομαι να προχωρήσω στις ακόλουθες αγορές:
Μ/Β: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=43990&cat=3
PSU: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42695&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=8 ή http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=50564&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2
GPU: http://www.skroutz.gr/s/5584845/Palit-GeForce-GT720-1GB-NEAT7200HD06H.html (από το pc evolution)
Την gt720 θα την βάλω σε ένα πισί που έχω με intel conroe E6750 και θα βγάλω από αυτό την gt730 (επίσης passive) που έχει μέσα και θα την βάλω στον AMD.
Επίσης, σκέφτομαι να πουλήσω την 5850 την οποία και δεν επιθυμώ άλλο.
Έτσι θα έχω τα εξής οφέλη:
1. Περισσότερο χώρο στο κουτί, άρα καλύτερο air-flow.
2. Μηδενικό θόρυβο από κάρτα γραφικών.
3. Χαμηλότερη κατανάλωση.
4. Δεν θα χρειαστεί να πάω σε μεγαλύτερο τροφοδοτικό για μία κάρτα γραφικών που δεν χρησιμοποιώ.
- - - Updated - - -
https://youtu.be/4RIvDCG6Obc?t=3747
:lol: :rofl:
Ας το εξηγήσει κάνας άλλος... :rofl: :rofl:
δεν ξερω , υποψιαζομαι τις βιδες και το σωμα που δημιουργειται με το κουτι .
μου εχει τυχει , δυο και τρεις φορες να εχω τοποθετησει την ιδια μητρικη και να μην δουλευει στο κουτι , εξω μια χαρα , ε την τεταρτη φορα που την εβαλα σε κουτι δουλεψε και δουλευει ακομη απροβληματιστα.
Και σε μένα έχει τύχει σε ένα αρκετά παλίοτερο πισί (με athlon64), γι' αυτό και ρώτησα..
- - - Updated - - -
Τι να πω θα το κάνω και αύτο.
σε αλλη περιπτωση στο κομπιουτερ που καθομαι , σε μερικες επανεκινησεις κολουσε και δεν bootare , τα ειχα βγαλει ολα εκτος απο την μητρικη , αλλα και την μητρικη την ειχα ξεβιδωσει και την ειχα πανω σε πλαστικο σαν mousepad . τιποτα , μονο μια καθολικη επανατοποθετηση διορθωσε τα προβληματα.
σε αλλες εποχες θα ελεγα οτι εχουν καλικατζαρους μεσα :lol:
σε αλλες εποχες θα ελεγα οτι εχουν καλικατζαρους μεσα :lol:
Α έχετε ορεξούλα σήμερα.. :p
Μου έχει τύχει σε μηχάνημα (όχι υπολογιστή) να δημιουργεί πρόβλημα χνούδι αγώγιμο, που δυσκόλευε το start-stop.
Πρίν βγάλεις την μητρική απ' το κουτί, φύσα ανάμεσα στη μητρική και το mobo tray του κουτιού, με σπρέϊ αέρα με σωληνάκι.
Θα ξεκινήσω με το "live usb" και μετά θα ξηλώσω και τη μητρική. Που πουλάνε τέτοια σπρέϊ;
Με προβληματίζει στην asrock το μέρος που διάλεξαν να βάλουν το front usb3.0 connector (αν θα φτάνει το καλώδιο του zalman).
(Νομίζω υπερέβαλα λιγάκι)
https://www.google.gr/search?q=zm-z1&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi0t8_0_fnNAhVDNxQKHcm0AkcQ_AUICCgB&biw=1366&bih=633#tbm=isch&q=zalman+zm-z1&imgrc=iKu6UMt8e6ODJM%3A
Αν είναι να ξηλώσεις την μητρική, δεν χρειάζεται σπρέϊ, την καθαρίζεις και με πινέλο.
Λοιπόν, τον ανοίγω και αρχικά δεν αναγνώριζε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι (usb αμφότερα).
Μετά από CMOS reset, τα βρήκε..
Έτρεξα Kubuntu 16.04 από usb και μετά από 3' κόλλησε..
οποτε αν εχεις χρονο και τα σωστα εργαλεια ...
172739
Βάζω φόρμα και ανοίγω το a/c..
Ε, εντάξει, πάμε για μητρική. :bless:
Ε, εντάξει, πάμε για μητρική. :bless:
Να μην μπω καν στον κόπο..;
βγαλε και βαλε και την cpu ( κοιτα και τα ποδαρακια μηπως εχει στραβσει κανενα και παταει αλλου )
Τί κόπο να κάνεις ;
Ό,τι μπορούσες να κάνεις, το έκανες.
Να ζήσουμε να την θυμόμαστε. :cry:
βγαλε και βαλε και την cpu ( κοιτα και τα ποδαρακια μηπως εχει στραβσει κανενα και παταει αλλου )
Είναι κάτι που επίσης έχω σκεφτεί (το έχω πει στον Θράσο).
Μόνο και μόνο επειδή είναι AMD και τα ποδαράκια είναι στον cpu, θα μπω μου φαίνεται στον κόπο..
- - - Updated - - -
Τί κόπο να κάνεις ;
Ό,τι μπορούσες να κάνεις, το έκανες.
Να ζήσουμε να την θυμόμαστε. :cry:
Ναι, αλλά θα πάρω feedback για την κατάσταση του cpu..
Πώς στραβώνουν ποδαράκια, σε επεξργαστή που δεν βγήκε απο το socket του ;
Όταν έβαλα την arctic (πριν από ένα εξάμηνο) δεν είχα βγάλει την stock όπως μου είπες χθες..
Από την άλλη, όμως, δεν είχα απασφαλίσει το socket... :hmm:
Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση, το χειρότερο είναι να μείνει κανένα pin στο socket.
Το «στράβωμα» δεν ισχύει.
Έτσι και αλλιώς όμως πρέπει να την βγάλω τη μητρική, δεν υπάρχει λόγος να κάθεται μέσα..
Τα τροφοδοτικά που λέω ως φθηνές λύσεις πως τα είδες (με προτίμηση στο xfx);
κανοντας διαφορες εργασιες και καθαρισμους στον υπολογιστη μπορει να μαζευτει καπου αναπαντεχα κατι , με το να βγαλει την μητρικη , θα εχει και την ευκαιρια να την γυρισει τουμπα να την ταρακουνησει να πεσει κατι βαρυ που μπορει να εχει σφηνωσει , να βγαλει οτι εχει πανω και να την περασει ενα "πινελο" καθαρισμα.
σε πολλα τεχνικα θεματα απαιτειται σε μεγαλο βαθμο η σωστη/πληρης αποσυναρμολογηση και συναρμολογηση για να μπουν τα πραγματα στην θεση τους . και φυσικα για να επιτευχθει η σωστη καθαριοτητα .
το xfx μου αρεσει πιο πολυ , εχει και πιο πολλα βατ και περισσοτερη εγγυηση .
καρτα γραφικων προτιμησε τουλαχιστον να εχει gddr5 .
Λοιπόν το έκανα και αυτό, έβαλα τη μητρική στο "τραπέζι" και κολλάει πάλι.
Τα ποδαράκια του επεξεργαστή όλα στη θέση τους..
- - - Updated - - -
Το αστείο ήταν ότι χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το power button της ίδιας της μητρικής..!!! :yahoo::yahoo:
:bless::bless::bless:
Το αστείο ήταν ότι χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το power button της ίδιας της μητρικής..!!! :yahoo::yahoo:
:bless::bless::bless:
μαλον και τελευταια :lol:
καρτα γραφικων προτιμησε τουλαχιστον να εχει gddr5 .
Γιατί; (Δεν πρόκειται να παίξω παιχνίδια)
@ ADSLgr.com All rights reserved.