Επιστροφή στο Forum : Πιλοτικό FTTH OTE
Δεν είμαι σίγουρος αλλά από ότι έχει πάρει το μάτι μου "ξοδεύει" κάπου στα 64Κ/64Κ οπότε η "χασούρα" είναι αμελητέα...
Για το 2ο δεν γνωρίζω...
Δεν είμαι σίγουρος αλλά από ότι έχει πάρει το μάτι μου "ξοδεύει" κάπου στα 64Κ/64Κ οπότε η "χασούρα" είναι αμελητέα...
Για το 2ο δεν γνωρίζω...
Τι εννοεις "ξοδευει" και ποια ειναι η "χασουρα";
To bandwidth που χρειάζεται το VoIP, είναι τόσο μιικρό που δεν επηρεάζεται η γραμμή...
Giwrgos19802
16-10-16, 12:43
128K/128K παίζουν για safety όλοι στα VoIP αλλά όντως έιναι αμελητέο (και έχει top priority)
128K/128K παίζουν για safety όλοι στα VoIP αλλά όντως έιναι αμελητέο (και έχει top priority)
Ναι οντως ειναι αμελητεα...
- - - Updated - - -
Μια φωτογραφία από το splitter έξω από πολυκατοικία
173751
πάνω δεξιά στον splitter το λεπτό καλώδιο είναι η οπτική που φεύγει προς το διαμέρισμα.
Το άλλο καλώδιο έρχεται από το OLT.
Και μια φωτογραφία από το NTU:
173752
To NTU συνδέεται από το LAN1 port στο Speedport 724.
Τα υπόλοιπα LAN ports είναι ανενεργά.
Να ρωτησω κατι: Γιατι δεν παρεχεται πληρης προσβαση σε ολες τις ethernet θυρες του εν λογω NTU καθως στο voip κομματι του.Αφου ειναι συσκευη που παρεχεται απο τον ιδιο τον ΟΤΕ δεν μπορει να εξαλειψει τη χρηση του Speedport;
d.stathopoulos
19-10-16, 10:14
Ενδεχομένως με το κατάλληλο configuration να μπορεί να κάνει το pppoe termination.
To speedport κάνει τώρα το PPPoE Termination.
globalnoise
18-02-17, 16:32
OTE Group is on fire. Αυτές οι κακές ιδιωτικοποιήσεις..
Μενω πατρα,εχω nova και ενώ οι υπολοιποι πιανουν 13mbps στην περιοχη μου με οτε,εγω στην ιδια περιοχη όπως ειπα με nova πιανω 4.5 και με αλλαγμενη καμπινα κιολλας από τον οτε και είμαι πιο κοντα στο καφαο από τα σπιτια με τα 13αρια.Πως γινεται αυτό?
Δύο οι πιθανότητες:
1. Οι συνδέσεις του ΟΤΕ παρέχονται από την νέα καμπίνα, ενώ της Nova 100% από το αστικό κέντρο.
Το ADSL παρέχεται πάντα από αστικό κέντρο, άσχετα αν υπάρχουν νέες καμπίνες και ενεργές στην περιοχή. Μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις το κάνει ο ΟΤΕ και μόνο για τους δικούς του πελάτες. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μάσκες που περιορίζουν την ταχύτητα (ανάλογα την περίπτωση) σε 12-16Mbps.
2. Όλοι παίρνεται από αστικό κέντρο, οπότε πάνω-κάτω πρέπει να έχετε τον ίδιο συγχρονισμό και πιθανόν σε σένα υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να το δώσεις βλάβη.
Όπως λέει ο jkoukos, αλλά πιστεύω ότι παίζει το πρώτο σενάριο.
Έχω την εντύπωση ότι πλέον ο ΟΤΕ μεταφέρει όλους τους πελάτες του ADSL στις καμπίνες και τους βάζει σε πρωτόκολλο VDSL. Αυτό για να μπορεί μετά να ενεργοποιήσει VDSL Vectoring που θα δουλεύουν όλοι οι παρόχοι υποχρεωτικά όπου θα δίνεται εμπορικά Vectoring.
Μπορεί να δεις από τις ανακοινώσεις του site (adslgr) αν υπάρχει ημερομηνία ενεργοποιήσης Vectoring στην καμπίνα σου και να περιμένεις να σε μεταφέρουν μέχρι τότε ή να αλλάξεις πάροχο για άμεσα αποτελέσματα.
Μενω πατρα,εχω nova και ενώ οι υπολοιποι πιανουν 13mbps στην περιοχη μου με οτε,εγω στην ιδια περιοχη όπως ειπα με nova πιανω 4.5 και με αλλαγμενη καμπινα κιολλας από τον οτε και είμαι πιο κοντα στο καφαο από τα σπιτια με τα 13αρια.Πως γινεται αυτό?
Ότι σου είπαν παραπάνω ισχύει. Μπορείς να δεις και Vodafone/ΟΤΕ εάν δίνουν διαθεσιμότητα VDSL στη διεύθυνσή σου, για να επιβεβαιώσεις εάν είναι διαθέσιμη ενεργή καμπίνα.
giorgosfbr
11-07-17, 23:38
δεν είναι πλαστική. είναι γαλβανιζέ μεταλλικό flexible με πλαστική επένδυση......
- - - Updated - - -
Την είδες απο κοντά; Γιατί η πλαστική σωλήνα μου φαίνεται στον αέρα εντελώς ενώ η οπτική που παει προς το διαμέρισμα θα την προτιμούσα και αυτή μέσα σε πλαστική σωλήνα μικρότερη, βέβαια επειδή είναι πιλοτικό μπορεί να είναι και προσωρινό οπότε επίτηδες μπορεί να εχει μπει έτσι.
δεν είναι πλαστική. είναι γαλβανιζέ μεταλλικό flexible με πλαστική επένδυση......
tsimpouris
09-10-17, 16:56
Το ότι έχει βάλει καμπίνα ο οτε δεν σημαίνει οτι θα πάρεις και εσύ από εκεί... λογικά οι συνδρομητές του οτε έχουν γυρίσει από καμπίνα και εσύ παίρνεις από το Α/Κ όπως πρώτα.
γιαυτο και αλλαξα σε wind που μπορω να περνω απο το καφαο λιγω πιο κατω απο το σπιτι μου και τελειωνει η ιστορια!!!!αθλιοι στην νοβα δεν μπορουσαν ξερω γω να νοικιασουν καμια γραμμη απο το κοντινοτερο καφαο
@ ADSLgr.com All rights reserved.