PDA

Επιστροφή στο Forum : Ανάκτηση δεδομένων από σκληρό

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24

meletis
02-09-15, 22:06
πρεπει να ξετικαρεις το quich format (γρηγορη διαμορφοση)

Εσωτερικος ειναι αρα δεν ειχε καποια πτωση,ισα ισα που παντα ειχε πολυ καλες θερμοκρασιες λογω κουτιου οπως και θα βλεπεις.Για ενα διαστημα δε ξερω αν φταιει αυτο ειχα βαλει ρυθμιση στα windows να απενεργοποιειται οταν δε τον χρησιμοποιω.Μολις πηγαινα να τον ανοιξω τον ακουγα ανοιγε μετα απο λιγα δευτερολεπτα.Λες αυτο να τον εφθειρε?Να μην το ξανα κανω σε δισκο αν ειναι.Μεχρι στιγμης οσα αρχεια προλαβα και ανοιξα λειτουργουν κανονικα,τωρα ενταξει αν εγιναν corrupted και καποια ενταξει τι να κανουμε.Μολις του εκανα παλι διαμορφωση και βγαζει την ιδια ενδειξη το sentinel.Οποτε μαλλον παει για πεταμα να υποθεσω?
Nα βγάλεις την επιλογή της γρήγορης διαμόρφωση.Μέσα απο τα Windows την κάνεις?
Θέλω να πώ δεν χρισημοποιείς κάποιο διαφορετικό πρόγραμμα.
160503
Περιμένουμε τις εξελίξεις:)

kopriniotis
02-09-15, 22:28
Λοιπον εβγαλα τη γρηγορη διαμορφωση αλλα ενω διαμορφωνοταν ο δισκος κολλησε και τωρα δεν το βλεπει ο υπολογιστης.Οταν επανελθει παλι θα ξαναδοκιμασω.

cranky
03-09-15, 19:00
... ειχα βαλει ρυθμιση στα windows να απενεργοποιειται οταν δε τον χρησιμοποιω.
Aυτό το έχουν απο μόνοι τους οι green δίσκοι.

biggeo65
03-09-15, 20:12
Λοιπον εβγαλα τη γρηγορη διαμορφωση αλλα ενω διαμορφωνοταν ο δισκος κολλησε και τωρα δεν το βλεπει ο υπολογιστης.Οταν επανελθει παλι θα ξαναδοκιμασω.

Η κανονική διαμόρφωση είναι ίδια με την γρήγορη αλλά κάνει κι έλεγχο της επιφάνειας του δίσκου.
Είναι σαν να χρησημοποιείς δύο εντολές μαζι. Chkdsk /r & Format .

Kόλλησε γιατί ο δίσκος έχει Bad sectors. Για να διορθωθούν μπορεί να πάρει ώρες.
Τρέξε την εντολή Chkdsk /r από γραμμή εντολών. Αν βρει Bad sectors,
κάθε προσπάθεια που θα κάνει για να τα διαβάσει ή να τα μετακινήσει θα φαίνεται σαν κόλλημα.

Ή δοκίμασε το HDD Regenerator. (http://www.dposoft.net/hdd.html) Είναι πιο γρήγορο και στην Demo έκδοση,
θα διορθώσει ένα Bad sector και θα σου πει αν μπορεί να διορθωθεί ο δίσκος.

kopriniotis
03-09-15, 21:45
Η κανονική διαμόρφωση είναι ίδια με την γρήγορη αλλά κάνει κι έλεγχο της επιφάνειας του δίσκου.
Είναι σαν να χρησημοποιείς δύο εντολές μαζι. Chkdsk /r & Format .

Kόλλησε γιατί ο δίσκος έχει Bad sectors. Για να διορθωθούν μπορεί να πάρει ώρες.
Τρέξε την εντολή Chkdsk /r από γραμμή εντολών. Αν βρει Bad sectors,
κάθε προσπάθεια που θα κάνει για να τα διαβάσει ή να τα μετακινήσει θα φαίνεται σαν κόλλημα.

Ή δοκίμασε το HDD Regenerator. (http://www.dposoft.net/hdd.html) Είναι πιο γρήγορο και στην Demo έκδοση,
θα διορθώσει ένα Bad sector και θα σου πει αν μπορεί να διορθωθεί ο δίσκος.Λοιπον δοκιμασα και αυτο το προγραμμα και αφου σκαναρε και ξεκινησε να κανει repair μου εβγαλε πως περιεχει recoverable bad sectors αλλα δε τα διορθωνει επειδη ειναι demo εκδοση.Τι να κανω?Αξιζει να ασχοληθω περισσοτερο?Ειναι αξιοπιστο προγραμμα?

XPHSTOS29
06-09-15, 16:24
το προγραμμα ειναι αξιοπιστο και κανει δουλεια παιρνει ομως ποοοοοοοοοολυ ωρα .
Τα 1500 που σου βγαζει στο σμαρτ μπορει να ειναι και διπλασια τριπλασια .

Κοιτα πρωτα αν δικαιουσαι RMA πρινν ξεκινησεις.

yiannisgs
21-09-15, 21:04
Εγω παλι που του εκανα format χωρις να θελω... πως το εκανα μη ρωτατε. 1.5ΤΒ WD εξωτερικος. Αρχεια δουλειας, προγραμματα, τραγουδια, ταινιες.... Της παναγιάς τα ματια
Δουλεψα το REVUVA και απ'αυτα που ειχα τα ειδε σχεδον ολα.....
Τωρα αυτα, να τους κανω ανακτηση στον ιδιο δισκο ή δεν ειναι και τοσο καλη ιδεα...????
Με ποιο τροπο δουλευει δλδ η ανακτηση? τα επαναφερει στο σκληρο οπως ηταν ή κανει επανεγγραφή?

tsavman
21-09-15, 21:11
Ποτέ restore στον ίδιο δίσκο, θα γράψει πάνω από τα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν.

yiannisgs
21-09-15, 21:49
thanks...
αντε τωρα να βρεις σκληρο 2ΤΒ... :( :(
(βασικα με ενα κατοσταρικακι βρισκεις... λεμε τωρα...)

cranky
22-09-15, 10:37
Τωρα αυτα, να τους κανω ανακτηση στον ιδιο δισκο ή δεν ειναι και τοσο καλη ιδεα...????
Ούτε να το διανοηθείς.

Με ποιο τροπο δουλευει δλδ η ανακτηση? τα επαναφερει στο σκληρο οπως ηταν ή κανει επανεγγραφή?
Κάνει επανεγγραφή, και πιθανώς να τα γράψει πάνω σε αρχεία που δεν έχουν ανακτηθεί ακόμα.

yiannisgs
22-09-15, 15:13
θα βρω ενα 2ο σκληρο μηπως κανω τιποτα...
thanks μαγκες.....

icsd08063
22-11-15, 07:30
Καλημέρα παιδιά,

Προέκυψε ένα πρόβλημα, αρκετά σοβαρό για εμένα. Δίσκος 2.5" 320GB Toshiba (ήταν εσωτερικός σε laptop και έγινε εξωτερικός usb3 σε θήκη raidsonic) ξαφνικά αναγνωρίζεται ως RAW, χωρίς να έχω access καθόλου.
Έχω δοκιμάσει με chkdsk /f αλλά δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα. Ο δίσκος έχει πολλά αρχεία τα οποία δεν θέλω να χάσω.
Προτάσεις?

badweed
22-11-15, 08:04
Καλημέρα παιδιά,

Προέκυψε ένα πρόβλημα, αρκετά σοβαρό για εμένα. Δίσκος 2.5" 320GB Toshiba (ήταν εσωτερικός σε laptop και έγινε εξωτερικός usb3 σε θήκη raidsonic) ξαφνικά αναγνωρίζεται ως RAW, χωρίς να έχω access καθόλου.
Έχω δοκιμάσει με chkdsk /f αλλά δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα. Ο δίσκος έχει πολλά αρχεία τα οποία δεν θέλω να χάσω.
Προτάσεις?

getdataback (for ntfs)

cranky
22-11-15, 16:29
Δοκίμασε με άλλο usb καλώδιο, ή σύνδεσέ τον σαν εσωτερικό σε πισί.

yyy
22-11-15, 17:15
Όπως ακριβώς λέει ο cranky. Τον συνδέεις ως εξτρά σκληρό δίσκο σε κάποιο desktop και βλέπεις εκεί τι γίνεται. Μια άλλη λύση θα ήταν να δοκιμάσεις με άλλη θήκη, άλλο USB καλώδιο, άλλη USB port ή ΗΥ, αλλά πιστεύω ότι η πρώτη λύση αν και πιο μπελαλίδικη, είναι πιο αξιόπιστη!

Αλλά αν είναι σημαντικά αρχεία, πώς και δε φρόντισες να έχεις κάποιο αντίγραφο ασφαλείας; Ένα = κανένα, όπως μου αρέσει να λέω στους μαθητές μου! ;)

biggeo65
22-11-15, 21:01
Καλημέρα παιδιά,

Προτάσεις?

Κατέβασε και τρέξε το testdisk (http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download) ,αν συνδέοντας τον σαν εσωτερικό δεν κάνεις δουλειά.

Εύκολο στην χρήση δες αναλυτικά τα βήματα στον οδηγό (http://html5.litten.com/updated-how-to-fix-external-disk-drive-suddenly-became-raw/)

Kur1987
22-11-15, 23:13
Αν δεν βρεις λύση και φτάσεις στην διαμόρφωση του δίσκου δοκίμασε για την ανάκτηση το get data back for ntfs!!!Όπως ανέφερε και ένας χρήστης εδώ είναι ότι καλύτερο!!Με κάλυψε πάρα πολλές φορές!!!

icsd08063
23-11-15, 07:24
Καλημέρα και πάλι,

Update, update:
Έβγαλα τον δίσκο από το case και τον έκανα εσωτερικό για να δω την συμπεριφορά του (δοκίμασα και με καλώδιο esata to sata cable with power).

1. O δίσκος αναγνωρίζεται σχεδόν πάντα από το pc, μιας και μου τον βγάζει για ασφαλή κατάργηση.

163984

2. Η συμπεριφορά του είναι περίεργη σε γενικές γραμμές. Δείχνει να δουλεύει αλλά κατά τα άλλα τίποτα.

163985

3. Στο device manager τον βλέπει (Toshiba) αλλά στο disk management μία φαίνεται και μία χάνεται.

163986

4. Με το getdataback δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μιας και δεν μπορεί να δει τον δίσκο από όσο κατάλαβα (μου βγάζει συνεχώς το παρακάτω μήνυμα όταν είναι συνδεδεμένος ο δίσκος πάνω ενώ η διαδικασία προχωρά κανονικά όταν αποσυνδέσω τον δίσκο).

163987

Το disk director της Acronis από Win, πήγε να μου αναγνωρίσει τον δίσκο σε κάποια φάση αλλά τον έχασε και πάλι.
Το καλό της υπόθεσης πιστεύω είναι ότι έβαλα bootable Acronis True Image και μου είδε τον δίσκο καθώς και όλο το tree με όλα τα αρχεία μέσα... Όταν όμως πήγαινα να τα τσιμπήσω με backup σε άλλο δίσκο, πάντα έπερνα error για could not read και bad sector αν θυμάμαι καλά...

Τι κάνω από εδώ και πέρα?

akilleas
23-11-15, 11:02
Στη θέση σου θα δοκίμαζα και με ένα live Linux CD. Να δεις τουλάχιστον μήπως και προλάβεις να κρατήσεις κάποιο backup.Το σίγουρο βέβαια είναι ότι ο δίσκος είναι στο τέλος του.

Kur1987
23-11-15, 15:37
Καλημέρα και πάλι,

Update, update:
Έβγαλα τον δίσκο από το case και τον έκανα εσωτερικό για να δω την συμπεριφορά του (δοκίμασα και με καλώδιο esata to sata cable with power).

1. O δίσκος αναγνωρίζεται σχεδόν πάντα από το pc, μιας και μου τον βγάζει για ασφαλή κατάργηση.

163984

2. Η συμπεριφορά του είναι περίεργη σε γενικές γραμμές. Δείχνει να δουλεύει αλλά κατά τα άλλα τίποτα.

163985

3. Στο device manager τον βλέπει (Toshiba) αλλά στο disk management μία φαίνεται και μία χάνεται.

163986

4. Με το getdataback δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μιας και δεν μπορεί να δει τον δίσκο από όσο κατάλαβα (μου βγάζει συνεχώς το παρακάτω μήνυμα όταν είναι συνδεδεμένος ο δίσκος πάνω ενώ η διαδικασία προχωρά κανονικά όταν αποσυνδέσω τον δίσκο).

163987

Το disk director της Acronis από Win, πήγε να μου αναγνωρίσει τον δίσκο σε κάποια φάση αλλά τον έχασε και πάλι.
Το καλό της υπόθεσης πιστεύω είναι ότι έβαλα bootable Acronis True Image και μου είδε τον δίσκο καθώς και όλο το tree με όλα τα αρχεία μέσα... Όταν όμως πήγαινα να τα τσιμπήσω με backup σε άλλο δίσκο, πάντα έπερνα error για could not read και bad sector αν θυμάμαι καλά...

Με το getdata θα βρεις άκρη μόνο όταν διαμορφωθεί ο δίσκος..

badweed
23-11-15, 15:41
με τα νεα δεδομενα , νομιζω πως το προβλημα ειναι θεμα υλικου και οχι software :(

Kur1987
23-11-15, 15:45
με τα νεα δεδομενα , νομιζω πως το προβλημα ειναι θεμα υλικου και οχι software :(

Φυσικά και έχεις θέμα με τον δίσκο...Δοκίμασες μπας και τον ανοίξεις με Linux?

cranky
23-11-15, 15:50
Τίποτα αν δεν δοκιμάσεις πρώτα, να τον δείς με Linux live cd.

badweed
23-11-15, 16:07
προσφατα περασα ενα τριημερο με εναν δισκο 1tb ενος φιλου οπου το get data back (for ntfs ) εβλεπε ολα τα αρχεια και την δομη αλλα δεν τραβουσε τιποτα , οτι αρχειο μετεφερε ηταν 0 bytes . σαν να ειχαν κολησει οι κεφαλες και να διαβαζαν μονο το σημειο που περιγραφει την δομη του ( δεν ξερω κιολας αν αυτο ειναι σε καποια μνημη αντι για πανω στον δισκο γραμμενα )
ειχε κανα τριαρι χρονια πριν που του ειχα επισημανει οτι εχει προβλημα ο δισκος απο κατι ηχους που εκανε , στο crystal disk info εδειχνε οτι ειχε ξεπερασει κατα πολυ τους χαλασμενους sectors που μπορει να αντικαταστησει . δυστηχως αυτα με ξεπερνανε και σε γνωσεις και σε εξοπλισμο για αντιμετωπιση

biggeo65
23-11-15, 19:10
Καλημέρα και πάλι,

Δες το testDisk που αναφέρω παραπάνω. Aν το πρόβλημα είναι στο partition table του δίσκου
θα το διορθώσει και θα τον δεις κανονικά. Αν το πρόβλημα είναι πρόβλημα δίσκου, τότε αλλάζει.

XPHSTOS29
23-11-15, 23:34
Δες με το HDsentinel την κατασταση του δισκου...
Απο εκει θα παρεις μια πρωτη εικονα για το τι συμβαινει.
Υπαρχει η πιθανοτητα να τον εχει ριξει καποιος κατω;

icsd08063
24-11-15, 18:18
Καταρχήν, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Όπως προείπα, ο δίσκος φαίνεται από Bootable Acronis κανονικότατα (όπως και όλο το tree των αρχείων) αλλά backup δεν γίνεται.
Χθες δοκίμασα με Linux Live CD (Hirens, PartedMagic kernel) και είδε όλο τον δίσκο, με όλα τα αρχεία.
Είμαι σε διαδικασία copy όλων των σημαντικών για εμένα αρχείων (από ότι τσέκαρα, δουλεύει μια χαρά) σε ασφαλές δίσκο.
Πιστεύω ότι θα τα πάρω τα αρχεία πίσω.

Υ.Γ.: Μόλις έβαλα τον δίσκο πάνω, δεν τον έκανε αμέσως mount. Τον έκανα εγώ mount και μου έβγαλε message ότι ο δίσκος δεν έγινε unmounted properly.

dimitri_ns
24-11-15, 19:36
Καταρχήν, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Όπως προείπα, ο δίσκος φαίνεται από Bootable Acronis κανονικότατα (όπως και όλο το tree των αρχείων) αλλά backup δεν γίνεται.
Χθες δοκίμασα με Linux Live CD (Hirens, PartedMagic kernel) και είδε όλο τον δίσκο, με όλα τα αρχεία.
Είμαι σε διαδικασία copy όλων των σημαντικών για εμένα αρχείων (από ότι τσέκαρα, δουλεύει μια χαρά) σε ασφαλές δίσκο.
Πιστεύω ότι θα τα πάρω τα αρχεία πίσω.

Υ.Γ.: Μόλις έβαλα τον δίσκο πάνω, δεν τον έκανε αμέσως mount. Τον έκανα εγώ mount και μου έβγαλε message ότι ο δίσκος δεν έγινε unmounted properly.

Τίποτα δεν αντικαθιστά το backup, ελπίζω να το έμαθες χωρίς απώλειες αρχείων
Απ' ότι φαίνεται ο δίσκος δεν τάχει φτύσει εντελώς.

Επειδή όσο περνάνε τα χρόνια τα win χειροτερεύουν διαρκώς, μήπως να ασχοληθείς και με linux? Δεν είναι τίποτα δύσκολο, διάθεση χρειάζεται.

Kur1987
24-11-15, 19:56
Όντως σαν το backup τίποτα..Έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο!!!Στην ανάκτηση των δεδομένων τα κατάφερες χωρίς κάποια απώλεια?

icsd08063
25-11-15, 17:17
Καλησπέρα και πάλι,

Πριν λίγο τελείωσα με το copy όλων των αρχείων μου. Δεν έχασα τίποτα απολύτως ευτυχώς - όλα τα αρχεία μου είναι πλέον σε ασφαλές δίσκο.
Ο Toshiba πάντως είναι στα τελευταία του. Συνεχίζει να μην αναγνωρίζεται από Windows ενώ στο parted magic μου τον έβγαζε ως critical health. Θα προχωρ'ησω σε format του μέσα από linux και θα δω την συμπεριφορά του.

Επειδή όσο περνάνε τα χρόνια τα win χειροτερεύουν διαρκώς, μήπως να ασχοληθείς και με linux? Δεν είναι τίποτα δύσκολο, διάθεση χρειάζεται.

Έχω ασχοληθεί και ασχολούμαι με linux. Απλά όλες μου οι καθημερινές εργασίες είναι σε Win, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι βέβαια.

Piparas
25-11-15, 18:33
Τώρα που έσωσες τα δεδομένα σου, το επόμενο άμεσο βήμα είναι να κρατήσεις αντίγραφο και σε άλλο ένα σκληρό δίσκο. Τώρα που είναι φρέσκια η εμπειρία σου, αλλιώς θα επαναπαυθείς και θα τα λέμε πάλι εδώ! :p

Υ.Γ. Κανένας δίσκος δεν είναι ασφαλής! :twisted:

Pixelman
09-12-15, 13:57
Γεια σας. Πρόσφατα σ’ ένα υπολογιστή με win 8 σβήστηκε κατά λάθος ένας χρήστης με όλα τα περιεχόμενά του και περισσότερο τις φωτογραφίες. Έκανα προσπάθεια με recuva free και βρήκε κάποια (λίγα) ανακτημένα αρχεία. Η επαναφορά συστήματος θα μου δώσει πιο καλά αποτελέσματα; Κάποια άλλη λύση για καλύτερο λογισμικό υπάρχει ; Ευχαριστώ!

Theodore41
10-02-16, 12:36
Καλημέρα.
Επειδή έπαθα κι εγώ το γνωστό "ατύχημα" ,αλλά σε έναν δίσκο SSD 60GB OCZ Agility, SATA II,και είχα ο χαζόχαζος ένα σωρό πράγματα που ήταν προιόν μεγάλου ψαξίματος,υπάρχει περίπτωση ανακτήσεως κάποιων απ΄αυτά,ή να τον στείλω για ανακύκλωση;:(
ΥΓ.Στη θέση του,έβαλα έναν Samsung EVO 256GB,και το καλό της υπόθεσης,γιατί υπάρχει και ένα καλό,είναι ότι το μηχάνημα ΄πετάει τώρα,σα να είναι άλλο.:)

tsavman
10-02-16, 14:38
Πως έχασες δεδομένα σε SSD;

Theodore41
10-02-16, 15:55
Πως έχασες δεδομένα σε SSD;
Κατ' αρχάς,ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.Να σου πω λοιπόν την μικρή ιστορία.
Πριν από μερικές ημέρες,ανοίγοντας τον υπολογιστή,διαπίστωσα ότι μόλις έφτασε στο σήμα της Μ/Σ με την επιγραφή από κάτω,άνοιγμα των Windows,σταμάτησε να προχωράει και κόλλησε.Το alt-ctrl-del δεν λειτούργησε,οπότε τον έκλεισα με το κουμπί,και ξαναδοκίμασα,οπότε σταμάτησε πιο ΄πριν.Για να μην τα πολυλογώ,μετά από μερικές άκαρπες προσπάθειες,κατάλαβα ότι υπήρχε σοβαρή ζημιά,οπότε τηλεφώνησα σε φίλο,που είνα επαγγελματίας του χώρου,ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να έχει καεί ο SSD.
Ηλθε λοιπόν στο σπίτι χτες το μεσημέρι,αφού εν τω μεταξύ εγώ είχα αγοράσει το Samsung,και αφού έβγαλε τον παλιό,τον δοκίμασε ως εξωτερικό σε ένα λαπτοπ το οποίο είχα δίπλα,και μου είπε ότι είναι χαλασμένος,και έτσι έβαλε τον καινούριο και έκανε όλες τις ρυθμίσεις που μεταξύ τους υπήρχε και μία να βρούμε drivers για έναν παλιό σκάνερ που δεν βρίσκαμε.
Τέλος πάντων,το σύστημα φτιάχτηκε,(τελειώσαμε κατά τις 10 το βράδυ),και τώρα μετράω τις ζημιές σε χρόνο και προσπάθεια που μου στοίχισε η ζημιά αυτή.Βέβαια χάθηκαν και τα e-mails 15 χρόνων,που δεν ήθελα να τα χάσω,και δυστυχώς για μένα δεν είχα κάνει back up.
Το σχόλιο σου όμως σημαίνει ότι μπορεί και να βρω κάτι από τα χαμένα αρχεία;
ΥΓ.Εννοείται ότι η εργασία αυτή προσφέρθηκε δωρεάν από το φίλο μου.Το γράφω μήπως πει κάποιος ότι έγινε εκ του πονηρού...

sweet dreams
10-02-16, 16:12
Κατ' αρχάς,ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.Να σου πω λοιπόν την μικρή ιστορία.
Πριν από μερικές ημέρες,ανοίγοντας τον υπολογιστή,διαπίστωσα ότι μόλις έφτασε στο σήμα της Μ/Σ με την επιγραφή από κάτω,άνοιγμα των Windows,σταμάτησε να προχωράει και κόλλησε.Το alt-ctrl-del δεν λειτούργησε,οπότε τον έκλεισα με το κουμπί,και ξαναδοκίμασα,οπότε σταμάτησε πιο ΄πριν.Για να μην τα πολυλογώ,μετά από μερικές άκαρπες προσπάθειες,κατάλαβα ότι υπήρχε σοβαρή ζημιά,οπότε τηλεφώνησα σε φίλο,που είνα επαγγελματίας του χώρου,ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να έχει καεί ο SSD.
Ηλθε λοιπόν στο σπίτι χτες το μεσημέρι,αφού εν τω μεταξύ εγώ είχα αγοράσει το Samsung,και αφού έβγαλε τον παλιό,τον δοκίμασε ως εξωτερικό σε ένα λαπτοπ το οποίο είχα δίπλα,και μου είπε ότι είναι χαλασμένος,και έτσι έβαλε τον καινούριο και έκανε όλες τις ρυθμίσεις που μεταξύ τους υπήρχε και μία να βρούμε drivers για έναν παλιό σκάνερ που δεν βρίσκαμε.
Τέλος πάντων,το σύστημα φτιάχτηκε,(τελειώσαμε κατά τις 10 το βράδυ),και τώρα μετράω τις ζημιές σε χρόνο και προσπάθεια που μου στοίχισε η ζημιά αυτή.Βέβαια χάθηκαν και τα e-mails 15 χρόνων,που δεν ήθελα να τα χάσω,και δυστυχώς για μένα δεν είχα κάνει back up.
Το σχόλιο σου όμως σημαίνει ότι μπορεί και να βρω κάτι από τα χαμένα αρχεία;
ΥΓ.Εννοείται ότι η εργασία αυτή προσφέρθηκε δωρεάν από το φίλο μου.Το γράφω μήπως πει κάποιος ότι έγινε εκ του πονηρού...

Αν ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται καν από το σύστημα δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αν έχεις τόσο σημαντικά αρχεία κάνεις μια ερώτηση σε κάποια εταιρία ανάκτησης.

http://www.datalabs.gr/index.php/solid-state-drive-ssd

http://www.northwind.gr/anaktisi-dedomenwn/ssd

Theodore41
10-02-16, 16:57
Σ' ευχαριστώ πολύ,θα το κάνω.:)

balander
25-02-16, 14:38
Μετά απο 3 μήνες που τελειωσε η εγγυηση του σκληρου, σημερα καταλαβα πως κατι δε παει καλα στον σκληρο, στα καλα καθουμενα... Σαν αποθηκευτικος δουλεψε παντα και χωρις πολλα πολλα. Ετρεξα το εργαλειο της εταιριας και μου εβγαλε τα παρακατω:

Test Option: EXTENDED TEST
Model Number: WDC WD1002FAEX-00Y9A0
Unit Serial Number: WD-WCAW3073xxxx
Firmware Number: 05.01D05
Capacity: 1000.20 GB
SMART Status: PASS
Test Result: FAIL
Test Error Code: 08-Too many bad sectors detected.
Test Time: 13:34:57, February 25, 2016

Μπορώ να κάνω κάτι; Δουλευει, μπορω να δω τα περιεχομενα και να διαβασω τα περισσοτερα αλλα μερικες φορες κολλαει και δεν κανει κατι. Να τον πεταξω ή υπάρχει καμιά λύση;

sweet dreams
25-02-16, 14:45
Μετά απο 3 μήνες που τελειωσε η εγγυηση του σκληρου, σημερα καταλαβα πως κατι δε παει καλα στον σκληρο, στα καλα καθουμενα... Σαν αποθηκευτικος δουλεψε παντα και χωρις πολλα πολλα. Ετρεξα το εργαλειο της εταιριας και μου εβγαλε τα παρακατω:

Test Option: EXTENDED TEST
Model Number: WDC WD1002FAEX-00Y9A0
Unit Serial Number: WD-WCAW3073xxxx
Firmware Number: 05.01D05
Capacity: 1000.20 GB
SMART Status: PASS
Test Result: FAIL
Test Error Code: 08-Too many bad sectors detected.
Test Time: 13:34:57, February 25, 2016

Μπορώ να κάνω κάτι; Δουλευει, μπορω να δω τα περιεχομενα και να διαβασω τα περισσοτερα αλλα μερικες φορες κολλαει και δεν κανει κατι. Να τον πεταξω ή υπάρχει καμιά λύση;

Πάρε τα δεδομένα σου, κάνε του μια αργή διαμόρφωση για να διορθωθεί ότι μπορεί να διορθωθεί, κοίταξε τι ποσοστό δείχνει το Hard Disk Sentinel (http://www.hdsentinel.com/)και κράτησε τον για δοκιμές.

yyy
25-02-16, 16:05
Πάρε τα δεδομένα σου, κάνε του μια αργή διαμόρφωση για να διορθωθεί ότι μπορεί να διορθωθεί, κοίταξε τι ποσοστό δείχνει το Hard Disk Sentinel (http://www.hdsentinel.com/)και κράτησε τον για δοκιμές.

Πράγματι, πάρε όσα αρχεία μπορεί, όσο ακόμα μπορείς!!
Εκτός από την αργή διαμόρφωση, δοκίμασε πάλι από το sw της WD, να κάνεις ένα zero fill (κάπως έτσι το λέει και είναι το αντίστοιχο αυτού που λέμε μερικές φορές ως low levell format). Μετά κάνε πάλι ένα extended test και θα δεις. Μια φορά είχα σώσει έτσι έναν δίσκο. Αλλά δεν είναι σίγουρο. Οι πιθανότητες είναι εναντίον σου, αλλά δε χάνεις κάτι ;)

Theodore41
25-02-16, 22:13
Eμένα μου έχουν σώσει τα αρχεία στην εταιρία που πήγα,αλλά έχουν μείνει τώρα τα favourites,τα οποία χαζοειδώς τα είχα για να κρατάω τα λινκ για υποτίτλους.Αυτά προσπαθούν να πάρουν τώρα από κει που είναι χωμένα και να τα βάλουν στο Firefox.
Οπότε,αν δεν μπορέσεις να τα πάρεις μόνος σου,και εφ' όσον σε ενδιαφέρουν τα αρχεία,κάνε μια προσπάθεια σε κάποια από τις εταιρίες ανακτήσεως αρχείων,και κάνε και μια ευχή.
Πάντως,ο έλεγχος που γίνεται απ' αυτούς αρχικά, για να δουν σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος,είναι δωρεάν.

cranky
25-02-16, 23:21
Σε ποιά εταιρεία πήγες, αν επιτρέπεται ;

Theodore41
26-02-16, 00:52
Σε ποιά εταιρεία πήγες, αν επιτρέπεται ;
Στη Northwind στο Σύνταγμα.(Εμαθα γι' αυτά από κάποιο φίλο εδώ,δεν είχα ιδέα για ανακτήσεις).

cranky
26-02-16, 01:10
Πόσο όγκο δεδομένων ανακτήσανε και με τί κόστος ;

Theodore41
26-02-16, 10:46
Πόσο όγκο δεδομένων ανακτήσανε και με τί κόστος ;
50 Giga ,με 90€+ΦΠΑ.

cranky
26-02-16, 12:04
Μιά χαρά. :oneup:

sweet dreams
26-02-16, 12:09
Προσιτή τιμή πράγματι.

balander
27-02-16, 21:47
Αγόρασα εναν 2TB toshiba και τωρα κανω αντιγραφη απο τον WD BLACK. Για την ιστορια, ο χρονος δουλεματος ειναι 365 μερες και μετα εβγαλε bad sectors. Στο ιδιο μηχανημα εχω και 2 velociraptors με 650 μερες λειτουργιας και δεν εχουν το παραμικρο.

Το προγραμμα που κανω αντιγραφη ειναι το unstoppable copier

biggeo65
27-02-16, 22:18
Δεν παίζει τόσο ρόλο ο χρόνος που έβγαλε τα Bad sectors αλλά ο τρόπος.

Π.χ. αν ο αριθμός των Bad sectors παραμένει σταθερός με την πάροδο του χρόνου
τότε το πιο πιθανό να οφείλεται σε διακοπή ρεύματος ή μη σωστή τροφοδοσία.

Αν τα bad sectors αυξάνουν όσο περνά ο καιρός τότε το πιο πιθανό να οφείλονται
σε μηχνικό πρόβλημα τοιυ δίσκου και δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Κι αφού λες για WD Black,αφού μεταφέρεις τα αρχεία στον TOSHIBA κάνε αυτό που ανέφερε ο yyy.
Tρέξε το Fill zero στον WD Black, θα διαγράψει τα πάντα, και θα μαρκάρει τα Bad sectors.
Μετά τρέχεις ξανά το extended Test και βλέπεις τι γίνεται.

Πέρασε πενταετία από την αγορά του δίσκου;

balander
27-02-16, 23:09
5 χρόνια και 3 μήνες. Τότε πήρα 2. Ο άλλος δουλεύει κανονικά. Πάντως δέν τους "ζόρισα" ποτέ αυτούς. Τελικά τον περισσότερο χρόνο ήταν σαν αποθήκη. Ούτε λειτουργικό ούτε τίποτα. Σε σχέση με τους 2 velociraptors με διπλάσιο χρόνο λειτουργίας.

Για το ρεύμα δεν ξέρω αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές αφού το cooler master haf 932 κάνει καλή δουλειά. Από την μια λέω "απαράδεκτο" πρόβλημα για τέτοια χρήση και σκληρό, από την άλλη λέω "συμβαίνουν αυτά" :p

Αύριο θα κάνω αυτό με το φορματ. Check disk να κάνω καθόλου ή όχι;

@ ADSLgr.com All rights reserved.