Επιστροφή στο Forum : Ανάκτηση δεδομένων από σκληρό
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
[
22]
23
24
etsatsiadis
05-03-18, 10:25
Καλημέρα, έχω έναν εξωτερικό δίσκο WD Passport 1tb. Ο δίσκος ήταν μέσα σε τσαντάκι μαζί με ένα κινητό Samsung S3 και έπεσε απο ύψος σε νερό και τον ανασυραμε 1 μέρα μετά. Αφού στέγνωσα και τα δύο και τα άφησα αρκετές μέρες να στεγνώσουν δυστυχώς δεν λειτουργει. Ούτε το κινητό τηλέφωνο ανοίγει πλέον. Πήγα και το δίσκο και το κινητό σε καταστήματα πληροφορικής και επισκευής κινητών (μηπως και τη βγάλω καθαρή με λίγα χρήματα) αλλά δυστυχώς δεν επισκευάζονται. Χρειάζομαι όμως τα δεδομένα απο μέσα, οπότε θα χρειαστεί να απευθυνθώ σε κάποια εταιρία ανάκτησης δεδομένων. Οι ιστοσελίδες των αντίστοιχων εταιριών δεν μου λένε κάτι ιδιαίτερο. Απο τις κριτικές που διάβασα η παλαιότερη και αυτή με τις περισσότερες κριτικές ειναι η Tictac Data Recovery (είναι και διπλα στο σπίτι μου στο Ελληνικό), όμως υπάρχει κόστος διάγνωσης. Επίσης απο είναι ΙΤ Admins εμαθα οτι την εν λόγω εταιρία την χρησιμοποιούνε καιρο και έχει καλά ποσοστά επιτυχίας. Με έτσουξε λίγο στο τηλέφωνο γιατι μου δώσανε προεκτίμηση τιμής 150 περιπου για το κινητό και τουλάχιστον 350 για το δίσκο. Στο τηλεφωνο παντως ηταν πολυ επεγηματικός ο κύριος που μιλησα.
α) εχει χρησιμοποιήσει κανεις την εν λόγω εταιρία;
β) ξερει κανεις αν μπορεί να γίνει καλύτερη τιμή με καλά ποσοστά επιτυχίας σε αλλη εταιρία;
Καλημέρα, έχω έναν εξωτερικό δίσκο WD Passport 1tb. Ο δίσκος ήταν μέσα σε τσαντάκι μαζί με ένα κινητό Samsung S3 και έπεσε απο ύψος σε νερό και τον ανασυραμε 1 μέρα μετά. Αφού στέγνωσα και τα δύο και τα άφησα αρκετές μέρες να στεγνώσουν δυστυχώς δεν λειτουργει. Ούτε το κινητό τηλέφωνο ανοίγει πλέον. Πήγα και το δίσκο και το κινητό σε καταστήματα πληροφορικής και επισκευής κινητών (μηπως και τη βγάλω καθαρή με λίγα χρήματα) αλλά δυστυχώς δεν επισκευάζονται. Χρειάζομαι όμως τα δεδομένα απο μέσα, οπότε θα χρειαστεί να απευθυνθώ σε κάποια εταιρία ανάκτησης δεδομένων. Οι ιστοσελίδες των αντίστοιχων εταιριών δεν μου λένε κάτι ιδιαίτερο. Απο τις κριτικές που διάβασα η παλαιότερη και αυτή με τις περισσότερες κριτικές ειναι η Tictac Data Recovery (είναι και διπλα στο σπίτι μου στο Ελληνικό), όμως υπάρχει κόστος διάγνωσης. Επίσης απο είναι ΙΤ Admins εμαθα οτι την εν λόγω εταιρία την χρησιμοποιούνε καιρο και έχει καλά ποσοστά επιτυχίας. Με έτσουξε λίγο στο τηλέφωνο γιατι μου δώσανε προεκτίμηση τιμής 150 περιπου για το κινητό και τουλάχιστον 350 για το δίσκο. Στο τηλεφωνο παντως ηταν πολυ επεγηματικός ο κύριος που μιλησα.
α) εχει χρησιμοποιήσει κανεις την εν λόγω εταιρία;
β) ξερει κανεις αν μπορεί να γίνει καλύτερη τιμή με καλά ποσοστά επιτυχίας σε αλλη εταιρία;
Για τη συγκεκριμένη εταιρεία, δεν έχω να γράψω κάτι.
Μερικές ιδέες για το δίσκο:
Δοκίμασες να ανοίξεις τη θήκη του δίσκου και να βγάλεις το δίσκο από μέσα; Να τον στεγνώσεις καλά; Πχ στον ήλιο ή μέσα σε ρύζι (λένε ότι απορροφά όλη την υγρασία!). Και μετά να τον βάλεις σε έναν ΗΥ ως εσωτερικό να δεις αν δουλεύει καθόλου; Αν τον αναγνωρίζει, όποια ζημιά και να έχει πάθει, κάτι θα μπορέσεις να ανακτήσεις.
sweet dreams
05-03-18, 12:48
Aναφορές από συμφορουμίτες για άλλες εταιρίες
https://www.adslgr.com/forum/threads/104397-Ανάκτηση-δεδομένων-από-κατεστραμένο-σκληρό?p=6208420#post6208420
https://www.adslgr.com/forum/threads/9477-Ανάκτηση-δεδομένων-από-σκληρό?p=5885557#post5885557
Ο δίσκος ανοίγεται σε απόλυτα ελεγχόμενο και αποστειρωμένο περιβάλλον. Όχι στο σπίτι. με τα διάφορα μικροσωματίδια που κυκλοφορούν στον αέρα.
Ο δίσκος ανοίγεται σε απόλυτα ελεγχόμενο και αποστειρωμένο περιβάλλον. Όχι στο σπίτι. με τα διάφορα μικροσωματίδια που κυκλοφορούν στον αέρα.
Εννοούσα να ανοίξει τη θήκη του εξωτερικού δίσκου και να τον κάνει εσωτερικό!
Για τη συγκεκριμένη εταιρεία, δεν έχω να γράψω κάτι.
Μερικές ιδέες για το δίσκο:
Δοκίμασες να ανοίξεις τη θήκη του δίσκου και να βγάλεις το δίσκο από μέσα; Να τον στεγνώσεις καλά; Πχ στον ήλιο ή μέσα σε ρύζι (λένε ότι απορροφά όλη την υγρασία!). Και μετά να τον βάλεις σε έναν ΗΥ ως εσωτερικό να δεις αν δουλεύει καθόλου; Αν τον αναγνωρίζει, όποια ζημιά και να έχει πάθει, κάτι θα μπορέσεις να ανακτήσεις.
Καλά-καλά, σύνδεσε εσύ δίσκο με ΑΓΩΓΙΜΑ κυκλώματα που ΕΧΟΥΝ ΒΡΑΧΕΙ, σε υπολογιστή, να σου πάρει μαζί και ΟΛΟ τον υπολογιστή.
etsatsiadis
06-03-18, 16:26
Διάβασα ένα άρθρο για το πως μπορείς να κάνεις δωρεάν ανάκτηση δεδομένων εδω (https://tictac.gr/anaktisi-dedomenon-dorean/). Ειναι αρκετά αναλυτικο και έχει και βίντεο. Όμως απο ότι καταλαβαίνω προϋποθέτει οτι ο σκληρός δισκος ειναι σε λειτουργική κατάσταση. Εγω να πώ την αλήθεια δεν έχω συνδέσει το δίσκο ακόμα σε ρεύμα γιατι φοβάμαι.
yyy: αυτά που αναφέρεις τα έχω κανει. Έχω αφήσει το δίσκο σε ριζι αρκετές μερες και κοντά σε καλοριφέρ. Όμως να σου πώ την αλήθεια φοβάμαι να τον συνδέσω. Στο παρελθόν είχα ενα tablet που έπεσε σε μπανιέρα και παρόλο που το στέγνωνα μια εβδομάδα, όταν το έβαλα στο ρευμα μύρισε ο τόπος... απλά δεν με ενοιαζε τοτε γιατι δεν ειχα τιποτα μεσα και ηταν και φτηνό. Το καπάκι το έβγαλα πριν 1 εβδομάδα (την εξωτερικη θηκη δηλαδή) και ο δίσκος είχε υγρασία, οπότε και τον αφησα σε ρυζι κοντά σε καλοριφέρ. Αλλά πώς θα σιγουρευτώ οτι δεν εχει παρει μεσα νερό;
Εγω να πώ την αλήθεια δεν έχω συνδέσει το δίσκο ακόμα σε ρεύμα γιατι φοβάμαι.
Και πολύ καλά έκανες (γιατί, βλ. παραπάνω).
Λες όμως στο 1ο ποστ:
Αφού στέγνωσα και τα δύο και τα άφησα αρκετές μέρες να στεγνώσουν δυστυχώς δεν λειτουργει.
Αφού πολύ σωστά δεν του έχεις δώσει ρεύμα, τότε πώς ξέρεις το παραπάνω;
ΥΓ: ΔΕΝ λέω να του δώσεις ρεύμα.
H δοκιμή εκτός θήκης θα δείξει τυχόν βλάβη σε αυτήν.
Εγώ θα κούμπωνα τον δίσκο μόνο του στο PC. Εφόσον δεν λειτουργούσε όταν έπεσε έχει αρκετές πιθανότητες να δώσει πρόσβαση στα αρχεία.
Θεωρώ ότι έχει στεγνώσει πλέον και έχει καθαριστεί το PCB του με ισοπροπυλική αλκοόλη για τυχόν υπολείμματα βρωμιάς από το νερό.
dimitri_ns
06-03-18, 21:04
H δοκιμή εκτός θήκης θα δείξει τυχόν βλάβη σε αυτήν.
Εγώ θα κούμπωνα τον δίσκο μόνο του στο PC. Εφόσον δεν λειτουργούσε όταν έπεσε έχει αρκετές πιθανότητες να δώσει πρόσβαση στα αρχεία.
Θεωρώ ότι έχει στεγνώσει πλέον και έχει καθαριστεί το PCB του με ισοπροπυλική αλκοόλη για τυχόν υπολείμματα βρωμιάς από το νερό.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ
Αν δεν τα θέλετε, παίξτε, το πολύ πολύ να του βγάλετε τα μάτια.
sweet dreams
06-03-18, 21:37
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, μια βίαιη μετακίνηση των κεφαλών πάνω στο δίσκο από κάποιο βραχυκύκλωμα στην πλακέτα μπορεί να τον καταστρέψει τελείως.
Revolution
06-03-18, 22:07
Δεν ειχα δει το εν λογω topic και εκανα νεο οποτε το βαζω και εδω να υπάρχει.
https://www.adslgr.com/forum/threads/1040672-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-storage-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF
etsatsiadis
07-03-18, 01:23
Έχεις δικιο, σας μπέρδεψα λίγο.
Στις αρχές έβαλα για πολύ λίγο το δίσκο για 1-2 δευτερόλεπτα στο ρεύμα και το κινητό, πριν διαβάζω τα φορουμ.
Δεν λειτουργησε. Αλλά ούτε μύρισε κάτι. Απλά δεν ανοιξαν και δεν πηρε στροφές ο δίσκος και σταμάτησα.
Απο τότε έχουν περάσει μέρες και έκανα το στέγνωμα μεσα σε ρυζι και σε καλοριφέρ.
Τώρα δεν τον έχω συνδέσει ξανά το δίσκο. Απλά ψάχνομαι μηπως μπορώ να τη βγάλω καθαρή και γλιτώσω τα 350€ που μου είπαν.
Απλά ψάχνομαι μηπως μπορώ να τη βγάλω καθαρή και γλιτώσω τα 350€ που μου είπαν.
Ρώτα και σε άλλες εταιρίες ανάκτησης.
Ολα αυτα περι στεγνωματος και ανοιγματος με το νερο δε παιζουν παιδια διοτι δεν ειναι το νερο που δημιουργει το προβλημα αλλα τα αλατα. Το νερο σα καθαρο απιονισμενο νερο ΔΕΝ ειναι καλος αγωγος του ηλεκτρισμου. Τα αλατα ειναι ο αγωγος που κανουν τη ζημια, τα οποια μετα το στεγνωμα μενουν κολλημενα πανω στα κυκλωματα και συνεχιζεται το βραχυκυκλωμα.
Αν συμβει ποτε παρομοιο περιστατικο, πρεπει να ανοιγετε τη συσκευη και πρωτα να τη ξεπλενετε με καθαρο οινοπνευμα. Το βουτατε μεσα για κανα δεκαλεπτο και μετα το ξεπλενετε με αλκοολη παλι. Και μετα στεγνωμα και check αν δουλευει.
Για αυτό ανέφερα καθαρισμό με ισοπροπυλική αλκοόλη.
Βέβαια και τα άλατα του νερού δεν κάνουν ακαριαία την ζημιά τους, λειτουργούν διαβρωτικά σε βάθος χρόνου. Μία δοκιμή του δίσκου για λίγα λεπτά/ώρες για πιθανή επιτυχία του backup θεωρώ πως είναι αρκετά ασφαλής.
Ακαριαια την κανουν, τα μεταλλικα αλατα ειναι ο αγωγος του ηλεκτρισμου στο προκειμενο θεμα και κανουν τη ζημια ακαριαια αν ειναι ανοιχτο το μηχανακι.
Οι απόψεις διίστανται.
Για να μην επαναλαμβάνομαι, προσωπικά θα το δοκίμαζα για την πιθανότητα ανάκτησης. Ούτως ή άλλως ο δίσκος θα ανοιχτεί αργότερα σε εταιρεία ανάκτησης, why not try :p
sweet dreams
07-03-18, 21:29
Οι εταιρίες ανάκτησης έχουν την τεχνογνωσία τις εγκαταστάσεις και τα εργαλεία για να το κάνουν, εμείς όχι, άλλωστε αν γίνει χειρότερη ζημιά ούτε αυτοί μετά θα καταφέρουν κάτι.
dimitri_ns
07-03-18, 22:40
Οι απόψεις διίστανται.
Για να μην επαναλαμβάνομαι, προσωπικά θα το δοκίμαζα για την πιθανότητα ανάκτησης. Ούτως ή άλλως ο δίσκος θα ανοιχτεί αργότερα σε εταιρεία ανάκτησης, why not try :p
Μήπως ν'ανοίξω και την καρδιά μου σπίτι, αφού μεθαύριο θα κάνω επέμβαση ανοικτής καρδίας ?
Why not try ? :p
Μήπως ν'ανοίξω και την καρδιά μου σπίτι, αφού μεθαύριο θα κάνω επέμβαση ανοικτής καρδίας ?
Why not try ? :p
Δεν νομίζω πως μιλάει για άνοιγμα του δίσκου ώστε να δει τι χρώμα έχουν τα πλάτερς, αλλά για άνοιγμα του δίσκου ώστε να βγει απο το εξωτερικό κουτί, όπως πχ δεν θα σου κάνουν εσένα επέμβαση με το πουλόβερ
... όπως πχ δεν θα σου κάνουν εσένα επέμβαση με το πουλόβερ
Πολύ σωστό. :oneup:
Για να είμαι πιο ακριβής, έχω προτείνει καθαρισμό του PCB του δίσκου με ισοπροπυλική αλκοόλη, στέγνωμα και εσωτερική σύνδεση με PC, ώστε να αποκλειστεί κάποια βλάβη στην θήκη του. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει μια τέτοια προσπάθεια ανάκτησης έτσι, πριν πάει ο δίσκος σε εξειδικευμένη εταιρεία.
Worst case scenario, εκεί θα τον ανοίξουν κυριολεκτικά, για πρόσβαση σε platters και κεφαλές, αν είναι εκεί το πρόβλημα.
DISCLAIMER: είναι απλά μια πρόταση, και κάτι που θα έκανα ο ίδιος.
dimitri_ns
07-03-18, 23:40
Για να είμαι πιο ακριβής, έχω προτείνει καθαρισμό του PCB του δίσκου με ισοπροπυλική αλκοόλη, στέγνωμα και εσωτερική σύνδεση με PC, ώστε να αποκλειστεί κάποια βλάβη στην θήκη του. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει μια τέτοια προσπάθεια ανάκτησης έτσι, πριν πάει ο δίσκος σε εξειδικευμένη εταιρεία.
Worst case scenario, εκεί θα τον ανοίξουν κυριολεκτικά, για πρόσβαση σε platters και κεφαλές, αν είναι εκεί το πρόβλημα.
DISCLAIMER: είναι απλά μια πρόταση, και κάτι που θα έκανα ο ίδιος.
sorry, εγώ θα δούλευα ανάποδα.
Αντί να βάλω τον δίσκο σε pc και να του δώσω ρεύμα, θα έβαζα ένα δίσκο που ξέρω ότι δουλεύει, στην θήκη, για να ελέγξω την θήκη.
Δουλεύει - δεν δουλεύει η θήκη, ο δίσκος έχει τα data.
sorry, εγώ θα δούλευα ανάποδα.
Αντί να βάλω τον δίσκο σε pc και να του δώσω ρεύμα, θα έβαζα ένα δίσκο που ξέρω ότι δουλεύει, στην θήκη, για να ελέγξω την θήκη.
Αυτό ενέχει τον κίνδυνο πιθανώς ελαττωματική θήκη να σου χαλάσει τον καλό δίσκο :p
dimitri_ns
09-03-18, 12:24
Αυτό ενέχει τον κίνδυνο πιθανώς ελαττωματική θήκη να σου χαλάσει τον καλό δίσκο :p
Εχεις δίκιο, ο δίσκος όμως έχει άχρηστη data
Ο άλλος που έβγαλα έχει χρήσιμη και δεν του δίνω ρεύμα ώσπου να δώ τι φταίει.
Τίποτα σαν το backup (ή disk image) :p
Έχω ένα δίσκο που θέλω να διαβάσω κάποια αρχεία, αλλά τα windows δεν τα καταφέρνουν. Έτρεξα chkdsk και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Έχω ένα δίσκο που θέλω να διαβάσω κάποια αρχεία, αλλά τα windows δεν τα καταφέρνουν. Έτρεξα chkdsk και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Κάνε και surface scan.
Chkdsk /f /x /r
- - - Updated - - -
Αν είναι σημαντικά αρχεία και δε δούλεψει το chkdsk, πέρασε τον μια με hdd regenerator και spinrite.
sweet dreams
10-10-19, 21:02
Τι ακριβώς πάθανε τα αρχεία;;
Κάνε και surface scan.
Chkdsk /f /x /r
- - - Updated - - -
Αν είναι σημαντικά αρχεία και δε δούλεψει το chkdsk, πέρασε τον μια με hdd regenerator και spinrite.
Το έχω ήδη κάνει αυτό με το chkdsk. Τα άλλα που λες τι είναι; Ακούγεται intrusive, ο δίσκος έχει και λειτουργικό επάνω.
Τι ακριβώς πάθανε τα αρχεία;;
Error 0x80070079: The semaphore timeout period has expired.
dimitri_ns
10-10-19, 22:14
Mε linux ανοίγουνε ?
Τι κατάληξη έχουν ?
To hdd regenerator ειναι ενα προγραμμα που διαβαζει ολους τους sectors εναν εναν και τους κανει refresh. Γραφει οτι διαβαζει δηλαδη. Ειναι ανεξαρτητο file system ουτε κανει αλλαγες στον δισκο. Ανανεωνει οτι βρει δηλαδη και ενημερωνει για weak/bad sectors κλπ.
Το spinrite (https://www.grc.com/sr/spinrite.htm)κανει βαρυ τεστ στην επιφανεια του δισκου και γραφει περιεργα patterns, ωστε να τσεκαρει αν ο δισκος ειναι αξιοπιστος.
sweet dreams
10-10-19, 22:26
Error 0x80070079: The semaphore timeout period has expired.
Για μεταφορά αρχείων μιλάμε;; δεν διευκρινίζεις, δοκίμασες καμία λύση από Google;;
https://www.google.com/search?q=Error+0x80070079%3A+The+semaphore+timeout+period+has+expired.&oq=Error+0x80070079%3A+The+semaphore+timeout+period+has+expired.&aqs=chrome..69i57.5183618j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Επειδή μπορεί να είναι και πρόβλημα με τα Windows, δοκίμασε με ένα Linux live CD/DVD/USB. Αν τα διαβάζει από εκεί, παίρνεις πρώτα ένα backup, και μετά, χαλαρός, δοκιμάζεις ό,τι θες :) Μου έχει τύχει να μη διαβάζουν κάποια αρχεία, όχι όλα, τα windows και με live linux να τα πάρω.
Ευχαριστώ για τος απαντήσεις, πήζω στη δουλειά και δεν έχω χρόνο να απαντήσω χωριστά. Παρατηρώ ένα περίεργο pattern που μου δείχνει σε software, not hardware problem. Περισσότερα σε λίγο, όταν βγάλω άκρη.
Τι σου δείχνει στα Windows..?
R-Studio
- - - Updated - - -
Ευχαριστώ για τος απαντήσεις, πήζω στη δουλειά και δεν έχω χρόνο να απαντήσω χωριστά. Παρατηρώ ένα περίεργο pattern που μου δείχνει σε software, not hardware problem. Περισσότερα σε λίγο, όταν βγάλω άκρη.
Βάλε R-Studio και θα πάρεις τα δεδομένα σου...
Λοιπόν άβυσσος η ψυχή των windows. Είναι μεγάλη ιστορία το γιατί ψυλιάστηκα την παρακάτω λύση, αλλά αυτό που έκανα είναι ότι ζίπαρα τα αρχεία που δεν διαβαζόντουσαν, μετέφερα το ζιπ, και όλα καλά. Το να φτιάξω αντίγραφο των αρχείων σε άλλο φάκελο επίσης δεν δούλευε. Πραγματικά χαοτικό σενάριο, αλλά έτσι έβγαλα άκρη, τέλος καλό όλα καλά.
Καλησπέρα,
Γνωρίζω ότι το ερώτημά μου θα έχει υποθεί πολλάκις, αλλά χρειάζεται να ανακτήσω αρχεία από έναν σκληρό δίσκο στον οποίο έγινε Διαγραφή τόμου μέσα απ' τη Διαχείριση δίσκων των Windows. Αυτή τη στιγμή είναι unallocated. Δεν του κάνω format για να μη γράψω πάνω του.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που προτείνετε για την ανάκτηση των αρχείων;
Ευχαριστώ.
sweet dreams
21-07-21, 17:12
Aν απλά έχεις διαγράψει το partition μπορείς να κάνεις ανάκτηση με πρόγραμμα.
Είχα δοκιμάσει παλιά το MiniTool Partition Wizard και είχα επαναφέρει partition. Σου βάζω την διαδικασία, ελπίζω στην καινούργια έκδοση να μην έχουν αφαιρέσει αυτή την δυνατότητα.
Αν κάπου κολλήσεις γράψε και επίσης αν θέλεις κάνε μια ενημέρωση αν συνεχίζει να δουλεύει η διαδικασία.
Ανάκτηση διεγραμμένου partition
Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το MiniTool Partition Wizard. To ανοίγουμε και πάμε στο:Partition Recovery Wizard.
Eπιλέγουμε τον δίσκο που είναι το χαμένο partition >>> Next >>> τικάρουμε το:Full Disk >>> Next >>> τικάρουμε το:Quick Scan >>> Next >>> τικάρουμε το χαμένο partition που έχει βρεί και αν υπάρχει άλλο που δεν είχε διαγραφεί >>> Finish.
Kλικ στο:Apply >>> Yes >>> OK.
Σε περίπτωση που δεν έχει βρεί το χαμένο partition επαναλαμβάνουμε την διαδικασία επιλέγοντας το Full Scan.
Δοκιμάζω και ενημερώνω. Ευχαριστώ!
sweet dreams
21-07-21, 17:42
To δοκίμασα από περιέργεια, το βρίσκει αλλά σε παραπέμπει στην PRO έκδοση για να το αποθηκεύσει, το αφαιρέσανε από την Free.
Θα δω αν υπάρχει σε κάποια Free από άλλο πρόγραμμα.
To δοκίμασα από περιέργεια, το βρίσκει αλλά σε παραπέμπει στην PRO έκδοση, το αφαιρέσανε από την Free.
Θα δω αν υπάρχει σε κάποια Free από άλλο πρόγραμμα.
Αυτό διαπίστωσα μόλις..
Edit: Κατέβασα παλαιότερη έκδοση του προγράμματος και δούλεψε μέσα σε ένα λεπτό. Συγκεκριμένα την έκδοση 9. Έκανα και assign ένα γράμμα απ' το disk managment και έχω όλα τα αρχεία πίσω.
Ευχαριστώ πολύ για το πρόγραμμα! :oneup:
sweet dreams
21-07-21, 17:55
Ωραίος :oneup:
Εγώ δοκιμάζω ποιο από τα καινούργια έχει ακόμη την δυνατότητα στην free έκδοση.
dimitri_ns
21-07-21, 18:42
Ωραίος :oneup:
Εγώ δοκιμάζω ποιο από τα καινούργια έχει ακόμη την δυνατότητα στην free έκδοση.
gparted ?
sweet dreams
21-07-21, 18:53
Ξεκινάω από τα εύκολα, όπως π.χ. το MiniTool που είπαμε πιο πάνω. Να έχουμε μια λύση απλή για αρχή και μετά να πάμε στα Bootable, κ.λ.π.
Και το TestDisk είναι καλό αλλά θα ζοριστεί ο χρήστης που δεν έχει επαφή με τέτοια προγράμματα.
Εχω εναν WD Velociraptor και ξαφνικα δεν τα βλεπουν τα windows ενω στο bios το βλεπει. Ουτε στο computer managment φαινεται στους δισκους. Μονο σαν ονομα στο bios.
Ενας μου ειπε να αλλαξω πλακετα του δισκου αν βρω ιδιον. Το θεμα ειναι οτι εχω ιδιο 2ο, αλλα πηγα να αλλαξω την πλακετα και βλεπω δεν ταιριαζει (3 χρονια διαφορα, ετη κατασκευης εχουν) ενω και οι 2 ειναι 150gb wd velociraptor 10000rpm.
Καμια ιδεα;
Η μόνη λύση είναι να πας σε εταιρεία ανάκτησης και να κάνουν τη δουλειά αυτοί.
Οι χαλασμένοι δίσκοι ΔΕΝ επισκευάζονται από χρήστες σε καμιά περίπτωση,
το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να επιδεινώσεις τη ζημιά και να αυξήσεις το κόστος ανάκτησης.
Π.χ., έστω ότι βρίσκεις ακριβώς ίδια πλακέτα και την βάζεις.
ΔΕΝ θα δουλέψει διότι οι ρυθμίσεις (calibration) που θα βλέπει θα αφορούν τον δίσκο-δότη και θα είναι λανθασμένες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πρέπει επιπλέον να τοποθετηθεί το chip με το παλαιό firmware στην πλακέτα του δότη, πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις εσύ.
Καθε μοντέλο ειναι διαφορετικό. Δεν ταιριάζουν τα σκασμένα. Ψαξε στο ebay η στο aliexpress
@ ADSLgr.com All rights reserved.